pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.05.2010 23:11
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Dragana - poruka glasi: Postovani Miroljube, Ukoliko neko ne jede hranu zivotinjskog porekla, i pridrzava se maksimalno svih pravila normalnog zivota, tj. ne pije, ne pusi, ne psuje, nema odnose pre braka, moli se itd... kako se tj. u cemu se ogleda njegov post? U Bibliji imate, u Isaiji 58,6 definiciju posta. Post je mehanizam za duhovno i fizicko ciscenje covekovog bica, a sve ono gore sto ste naveli, kao i post, treba da bude u funkciji stvaranja dobrih ljudi. Secam se kongresa o zdravlju na kojima sam prisustvovao, i dodju ljudi, bracni parovi, drze flase sa vodom u ruci, povremeno je piju (da bi popili bar 2 litre vode dnevno), u pauzi jedu vegetarijanse sendvice od integralnog hleba, stalno se smeskaju, izgledaju fini, idu u crkvu, ali za koga oni zive? Decu nemaju, a i ako imaju, to su klasicni sekularci i liberalni hriscani, njihovi prijatelji su uglavnom ljudi slicni njima sa kojima se vidjaju u crkvi ili retko van crkve, gde pricaju o nekim fanatizmima (broje kalorije koje treba da pojedu i slicno). Jadni su to zivoti i jadna je to religija. Covekov zivot moze da ima smisao i da bude radost, ako covek ima za koga da zivi. Savremeni covek je sebican, pa mu post nije u funkciji odbacivanja sebicnosti, vec "dokazivanja" pravednosti pred Bogom i ljudima. Zato sto je sebican, covek propada i nizakoga ne zivi. Covek nece da odbaci greh - nece da napusti grad i postane slobodan, nece da odbaci poroke, nece da se osposobi da bude vredan i da bude u stanju da izdrzava porodicu, devojke nece da budu supruge i da se posvete deci, i onda se post i religija svode na nadmudrivanje i prazno filozofiranje, drzanje prazne forme koja uglavnom ima veze sa nekim paganstvom. Dakle, post je ono sto Bog kaze preko proroka. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.05.2010 23:14
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
marn - poruka glasi: Miroljube,pre svega hvala na trudu i toploj volji da na jedinstven nacin predstavite istinu zivota,zbog cijeg nedostatka sam na zalost i bio nevernik, dok sam pre par godina kada sam bio u sredjoj skoli silno ucen da izmedju prirodnih nauka,koje me vrlo zanimaju,i religije postoji jedno veliko 'VS' koje je cesto i stajalo na odredjenim casovima kao podsetnik,ali... Moje pitanje se odnosi na tumacenje Isusovog isceljivanja ljudi,ja to posmatram kao duhovno isceljivanje,ociscenje od grehova,a samim tim i telesno jer je telesno stanje odraz duhovnog,neki idu i do tumacenja da je on mogao i da stvori delove tela koji nisu postojali,ruku,oko,sto mi nekako deluje kao traganje za cudima i cudnom teznjom shvatanja vere kao skup neobjasnjivih pojava kojih se treba plasiti. Smatram da je Bog svemoguc ali da 'sistem' koji Bog stvori deluje po zakonima koji su nastali u trenutku stvaranja tog sistema i da se svemogucnost Boga ne ogleda u kasnijem menjanju tih zakona vec u stvaralastvu u opstem smislu.Vi biste mi mogli najbolje objasniti istinitost. Cuda su samo ubrzavanje procesa u prirodi koje mi obicno posmatramo. Ako neko odbaci greh i pocne zdravo da zivi, naravno da ce ozdraviti i fizicki i duhovno. U slucaju Isusa, ljudi odbacuju greh, a onda Isus ubrza proces njihovog ozdravljenja. Kao Stvoritelj, to je za Njega nesto jednostavno, a mi ako razumemo zakone u ovom svetu necemo imati problema da to razumemo. |
|
|
NR |
Odgovorio 21.05.2010 06:42
|
Član Odgovori: 151 Pristupio/la: 05.01.2009 20:16 Lokacija: Nepoznata |
http://www.youtub...fSLPIPdHXw U ovom delu,izmedju ostalog, Isak Asijel govori o Mesiji kojeg ocekuju Jevreji.On kaze ,recimo, da ce se na TV govoriti samo o Bogu i 24 casa samo o Bogu i tako ce biti prepoznat Mesija. Nije li ovakvo glediste naivno i ne ide li na ruku Sotoni koji ce simulirati Mesiju?Zar nije neozbiljno da se spominje program na TV(a da li ce TV uopste postojati kad se Bogh vrai?) kao jedan od znakova i to na ovakvoj danasnjoj Zemlji? Izmenio/la NR na 21.05.2010 06:44 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.05.2010 07:27
|
sibir - poruka glasi: Veceras je na pinku bila emisija zabranjen forum pa je bilo govora o smaku svijeta izmeÄ‘u ostalog bio je gost Semir Osmanagić.Zanima me da li poznajete tog Äovjeka i koliko sam primjetio on je ocaran sa djelovanjem maja i njihovim obožavanjem kulta sunca. Ne poznajem ga licno. Tip ocigledno veruje u neke problematicne stvari, ali ipak i sa tim, uspeo je da animira ljude u Viskom u Bosni, vezano za piramide. Bez obzira da li su to piramide ili nisu, ljudi su pokrenuti, dolaze turisti, radi se nesto, sto je bolje od same propasti koju vidimo svuda unaokolo. Drugo pitanje da li ste prijatelj KreÅ¡imira MiÅ¡aka i da li ste imali joÅ¡ poziva da budete gost na rubu znanosti. Prijatelji smo, cujemo se povremeno, ali mislim da smo iscrpli sve teme za njegovu emisiju. Gostovao sam pet puta u njegovoj emisiji. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.05.2010 07:31
|
NR - poruka glasi: http://www.youtub...fSLPIPdHXw U ovom delu,izmedju ostalog, Isak Asijel govori o Mesiji kojeg ocekuju Jevreji.On kaze ,recimo, da ce se na TV govoriti samo o Bogu i 24 casa samo o Bogu i tako ce biti prepoznat Mesija. Nije li ovakvo glediste naivno i ne ide li na ruku Sotoni koji ce simulirati Mesiju?Zar nije neozbiljno da se spominje program na TV(a da li ce TV uopste postojati kad se Bogh vrai?) kao jedan od znakova i to na ovakvoj danasnjoj Zemlji? Dobro je rekao, a to je da ce u poslednja vremena svi biti upoznati sa Bogom i Njegovim otkrivenjem, i da ce svi mediji govoriti o tome. Isak govori o Mesiji u kontekstu velikog obracenja Jevreja u poslednje vreme i uspostavljanju teokratkse drzave Izrael, gradnje Hrama itd. On ne misli tu na Hristov dolazak, nego na nesto sto ce se zaista desiti, ali on ima malo drugaciji pogled na te dogadjaje. Cinjenica je da ce Bog poslati nekoga da obrati Izrael (u Bibliji se kaze da ce to biti Ilija, vidi Malahija 4. poglavlje). Nema razloga da i u to vreme televizija ne radi. |
|
|
croat |
Odgovorio 21.05.2010 15:10
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 07.04.2009 20:12 Lokacija: Nepoznata |
Å¡to znate o fiziÄaru, Davor Pavuna? ovdje ima viÅ¡e o njemu: http://hrsvijet.n...Itemid=146 odnsno, mene zanima Å¡to vi mislite o njemu ako ga znate na bilo koji naÄin? Izmenio/la croat na 21.05.2010 15:48 |
|
|
bogdanl |
Odgovorio 21.05.2010 15:14
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 12.05.2010 20:47 Lokacija: Nepoznata |
Profesore,pre nekoliko godina u srednjoj skoli,profesorka biologije je govorila u prilog teoriji evoluciji,i tom prilikom je napomenula da je slepo crevo ''zakrzljali'' organ kojeg,navodno,covecji organizam tokom evolucije nije odbacio.Da li je ova tvrdnja istinita,interesuje me vase misljenje o ovome?Takodje se u skolama uci o prvobitnoj ljudskoj zajednici,o kamenom i ledenom dobu,o praljudima koji su ziveli u pecinama i o crtezima zivotinja u pecinama koje su ovi ljudi navodno naslikali.Da li postoje dokazi koji govore u prilog ovoj teoriji koja je u sklopu teorije evolucije,iako se na osnovu vasih predavanja moze zakljuciti,na osnovu fosilnog zapisa,da u prirodi postoji degradacija,da nema nikakve evolucije? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.05.2010 15:28
|
sibir - poruka glasi:zar je nemoguća misija da se napravi emisija nesto kao evolucija vs kreacija i da se dovedu evolucionisti i kreacionisti i da svak daje svoje argumente.Mislim da bi kreacionisti dotukli do temelja evolucioniste posebno darkwinsa.Da li je to u mogucnosti da napravi krešimir mišak ili da se to napravi na nekoj međunarodnoj razini? Tako je, to je nemoguca misija u ovom trenutku, jer evolucioniste ne interesuje evolucije vec plata i karijera, i oni nece da izlaze javno da ih neko kompromituje. Secam se kada su mene zvali da na TV Most da debatujem sa nekim evolucionistom. Ja sam pristao, a voditelj emisije me je pozvao dan pred emisiju i rekao mi da nijedan evolucionista nece da debatuje sa mnom, i ako mogu ja da nadjem nekog. I onda sam ja nasao jednog mog prijatelja evolucionistu, pa smo imali prijateljski razgovor, a ne pravu debatu. Sada, kada su mediji pod totalnom kontrolom, nema sanse da se tak onesto realizuje. Ali uskoro, bice i to. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.05.2010 15:32
|
goranpr - poruka glasi: G.Miroljube danas sam na TV-u video da je stvorena ziva celija koriscenjem vestackih gena.Zamolio bih vas da to detaljno ispitate pa ako treba i da odrzite neko predavanje vezano za to;ja licno mislim da je u pitanju neka prevara jer zivo ne moze da nastane od mrtve materije,ali sada ce sigurno kreacionizam biti napadnut a ta "naucna" celija ce se koristiti kao neki argument u prilog evolucije. Narodi sveta su toliko oglupaveli da je moguce da im se serviraju i vakcine, i svinjski grip, i darvinizam, i droga, i zablude svih vrsta, a jedna medju njima je i flagrantno krsenje prirodnih zakona u stilu "zivo moze da nastane od nezivog". Svako ko je malo informisan zna da je to nebuloza i budalastina najgore vrste. |
|
|
SasaBD |
Odgovorio 21.05.2010 15:35
|
Član Odgovori: 30 Pristupio/la: 17.01.2010 12:51 Lokacija: Nepoznata |
1. ZaÅ¡to u Bibliji nije niÅ¡ta napisano o Hristu u periodu od njegove 12. do 30. godine života? Tih 18 godina života Hrista se ne spominje u Bibliji i to ostavnja prostora za razna tumaÄenja raznim sektama? Kako da znamo Å¡ta je Hrist "radio" za to vreme? 2. ZaÅ¡to jedino Biblija opisuje život Hrista? Kako to da ne postoje jos neki zapisi o tome? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.05.2010 15:37
|
croat - poruka glasi: Å¡to znate o fiziÄaru, Davor Pavuna? ovdje ima viÅ¡e o njemu: http://hrsvijet.n...Itemid=146 odnsno, mene zanima Å¡to vi mislite o njemu ako ga znate na bilo koji naÄin? Ne znam coveka, ali u pitanju je jedan od mnogih koji veruje u Veliki prasak, a sebe naziva "hriscaninom". Sta da kazem, nego: "Zalosno". Takvi ce sutra, kad se bude Sotona pojavio kao "Hristos", vikati da je dosao pravi Hristos. Kakva im je nauka, takva im je i teologija. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.05.2010 15:39
|
bogdanl - poruka glasi: Profesore,pre nekoliko godina u srednjoj skoli,profesorka biologije je govorila u prilog teoriji evoluciji,i tom prilikom je napomenula da je slepo crevo ''zakrzljali'' organ kojeg,navodno,covecji organizam tokom evolucije nije odbacio.Da li je ova tvrdnja istinita,interesuje me vase misljenje o ovome? Zna se da je slepo crevo koristan organ, ali evolucionisti to nece da izbace iz udzbenika jer ih niko na to ne prisiljava, pa i dalje lazu decu i narod. Takodje se u skolama uci o prvobitnoj ljudskoj zajednici,o kamenom i ledenom dobu,o praljudima koji su ziveli u pecinama i o crtezima zivotinja u pecinama koje su ovi ljudi navodno naslikali.Da li postoje dokazi koji govore u prilog ovoj teoriji koja je u sklopu teorije evolucije,iako se na osnovu vasih predavanja moze zakljuciti,na osnovu fosilnog zapisa,da u prirodi postoji degradacija,da nema nikakve evolucije? Kad se odvoji Bozja crkva od drzave, onda ovakve gluposti mogu da udju u sistem obrazovanja. To nema veze ni sa mozgom, ni sa ozbiljnom naukom. |
|
|
croat |
Odgovorio 21.05.2010 15:49
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 07.04.2009 20:12 Lokacija: Nepoznata |
i joÅ¡ jedno bitno pitanje za koje tražim vaÅ¡e miÅ¡ljenje: cura je sagrijeÅ¡ila, pobacila je (muÅ¡ka strana to nije ni znala), svjesna je toga i kaje se ali odluÄila je ipak nositi tu odgovornost jer u sluÄaju da se djete rodilo morala bi se udati za kriminalca (droga, nasilje) jer joj nebi dopustio niÅ¡ta drugo (naravno nije znala kakav je, naivnost, glupost, neznanje i sve tome sl.) .. Äitam forum, znam vaÅ¡e miÅ¡ljenje i kurvanu i sve to. ucinjeno je sto je ucinjeno, cura je znaci svega svjesna i kaje se, ima potencijala za bolje upoznavanje Boga i Biblije, kolko god greÅ¡nica bila kao i svi mi (neki viÅ¡e neki manje) osjeća se dobrota njezine duÅ¡e. neznam kako da to opiÅ¡em bolje al valjda shvacate sta mislim kad covjeka jednostavno mozes nekad i na prvi pogled osjetit, a kamoli kad ju znas godinu dana (ja ju tolko znam). i sada ja ili netko se u nju zaljubi, Å¡to dalje? znaci sad kad dolazi prava iskrena dobra ljubav i tako to sve... znaci bilo je sto je bilo, sa time zna da se mora nositi i odgovarati za to Bogu ali zeli i ima potencijal da bolje zivi i cijeni svoj zivot, moze li ona imati muža po vama a da bude dalje u smijeru Boga, odnosno da se trudi drugaÄije gledati na stvari? Hvala |
|
|
NR |
Odgovorio 21.05.2010 15:53
|
Član Odgovori: 151 Pristupio/la: 05.01.2009 20:16 Lokacija: Nepoznata |
AMERIÄŒKA KOMPANIJA "MONSANTO" DOBILA DOZVOLU ZA EKSPERIMENTE S GENETSKI MODIFIKOVANOM HRANOM U SRBIJI http://www.glas-j...mentisanje |
|
|
losmi |
Odgovorio 21.05.2010 17:31
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 13.05.2010 23:52 Lokacija: Nepoznata |
U postanju se govori kada je Bog stvarao zemlju duh Boziji dizase se iznad bezdana, pa mene zanima sta je taj bezdan ako mozete da mi odgovorite na ovo i na jos jedno. Sta se desava sa covekom ili pod kakvim je uticajem kda kazu da mesecari. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.05.2010 19:23
|
croat - poruka glasi: i joÅ¡ jedno bitno pitanje za koje tražim vaÅ¡e miÅ¡ljenje: cura je sagrijeÅ¡ila, pobacila je (muÅ¡ka strana to nije ni znala), svjesna je toga i kaje se ali odluÄila je ipak nositi tu odgovornost jer u sluÄaju da se djete rodilo morala bi se udati za kriminalca (droga, nasilje) jer joj nebi dopustio niÅ¡ta drugo (naravno nije znala kakav je, naivnost, glupost, neznanje i sve tome sl.) .. Äitam forum, znam vaÅ¡e miÅ¡ljenje i kurvanu i sve to. ucinjeno je sto je ucinjeno, cura je znaci svega svjesna i kaje se, ima potencijala za bolje upoznavanje Boga i Biblije, kolko god greÅ¡nica bila kao i svi mi (neki viÅ¡e neki manje) osjeća se dobrota njezine duÅ¡e. neznam kako da to opiÅ¡em bolje al valjda shvacate sta mislim kad covjeka jednostavno mozes nekad i na prvi pogled osjetit, a kamoli kad ju znas godinu dana (ja ju tolko znam). i sada ja ili netko se u nju zaljubi, Å¡to dalje? znaci sad kad dolazi prava iskrena dobra ljubav i tako to sve... Ha, ha, kako si naivan. Teoretski to bi sve moglo da bude kao sto kazes. Ima jedna dobra izreka koja kaze: "Svaka kurva ima svoju tuznu pricu." Bilo bi sjajno kad bi sve kurve bile kao Rava iz Jerihona (vidi Knjigu Isusa Navina). Treba da procitas moje prethodne postove, kao i moju knjigu "Brak i porodica". Biti zaljubljen znaci biti opsednut demonima. O tome sam detaljnije govorio u prethodnim postovima. I nemoj mnogo da verujes ljudima. Daj im da nesto rade, pa ces videti kakvi su. Pusti price. znaci bilo je sto je bilo, sa time zna da se mora nositi i odgovarati za to Bogu ali zeli i ima potencijal da bolje zivi i cijeni svoj zivot, moze li ona imati muža po vama a da bude dalje u smijeru Boga, odnosno da se trudi drugaÄije gledati na stvari? Ona moze da ima muza i da bude zdrava osoba, ako promeni nacin zivota, ali pitanje je da li to zeli. Vecina takvih devojaka samo glumi da se kaje, a u praksi nista ne rade da se promene. Daj joj da procita moju knjigu "Brak i porodica", pa da vidis kako ce da te gadja nozem (ili surikenom). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.05.2010 19:23
|
NR - poruka glasi: AMERIÄŒKA KOMPANIJA "MONSANTO" DOBILA DOZVOLU ZA EKSPERIMENTE S GENETSKI MODIFIKOVANOM HRANOM U SRBIJI http://www.glas-j...mentisanje To je stara informacija, oni to odavno rade, govorio sam vec o tome. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.05.2010 19:24
|
mikki - poruka glasi: U postanju se govori kada je Bog stvarao zemlju duh Boziji dizase se iznad bezdana, pa mene zanima sta je taj bezdan Tekst ukazuje na velike i duboke vode. Sta se desava sa covekom ili pod kakvim je uticajem kda kazu da mesecari. Opseli ga demoni. |
|
|
leviss |
Odgovorio 22.05.2010 10:41
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 15.04.2010 11:48 Lokacija: Nepoznata |
MožeÅ¡ li nam neÅ¡to reći o sintetiÄkim bakterijama upravo se evolucionisti i ateisti hvale da su uspjeli laboratorijski proizvesti živi organizam koji se sam reprodukuje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.05.2010 11:36
|
leviss - poruka glasi: MožeÅ¡ li nam neÅ¡to reći o sintetiÄkim bakterijama upravo se evolucionisti i ateisti hvale da su uspjeli laboratorijski proizvesti živi organizam koji se sam reprodukuje. U pitanju je klasicno manipulisanje naivnim i zaglupljenim narodom koji je intelektualno razoren svakodnevnim lazima kojim ih bombarduju u medijima i sistemu "obrazovanja". Ovakve vesti su vec vidjene, a nacin prevare se sastoji u tome da se u naslovu iznese neka laz, a onda se u tekstu objasni o cemu se radi, tako da svako ozbiljan moze lako da vidi da naslov ne odgovara tekstu. Naivni to ne vide. Tako je bilo i za svinjski grip, kada je u naslovu pisalo: "Umrlo 60 ljudi od svinjskog gripa", a kad se cita tekst ispada da ih je umrlo samo 12, od cega za 10 nije sigurno da li je u pitanju bio svinjski grip. Ovakve vesti su samo slika stanja na planeti Zemlji gde ne postoji ozbiljna opozicija satanizmu. Nijedna crkva, verska zajednica ili neka naucna institucija, koja je od uticaja u drustvu, se ne oglasava protiv ovakvih i slicnih lazi (o "pronalasku" navodnog gena za homoseksualizam, o "naucnim dokazima" kako su gej roditelji bolji od heteroseksualnih roditelja, i sl). Za nastanak zivota potreban je "duh zivotni' koji dolazi od Tvorca. To ateisti ne mogu da stvore. Oni mogu da kombinuju informacije u genima (i to veoma lose) i da koriste neki zivi organizam koji poseduje "duh zivotni" da pokrece te gene. Ateisti pokusavaju da ubede narod da je zivot samo "visoko organizovana materija" i da je to sve, da nema "duha zivotnog". Sama biologija zivih organizma ih u tome demantuje, jer kod zivih organizama imamo smanjenje entropije (zivi organizmi se razvijaju), za razliku od nezivih sistema koji se raspadaju (povecanje entropije). Ali ko haje za zakone fizike i biologije. Zakon biologije kaze: "Zivo nastaje samo od zivog", a oni uce ljude kako "zivo moze da nastane od nezivog". Dakle, kad satanisti preuzmu sve poluge desavanja u svetu, onda imamo stanje kao sto je ovo - lazne naucnike sa laznim naucnim podacima u funkciji satanizma, odnosno unistenja covecanstva. |
|
Predji na forum: |