Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Visoki - poruka glasi:
Da li se u Bibliji javljaju naucne zablude koje su bile tipicne za stare kulture, kao na primer da je Zemlja ravna, nebo drzi okean vode iznad tla kao i razna slicna verovanja koja su danas dokazana kao netacna?

Ocigledno da niste citali Bibliju, cim ovako nesto pitate. Svako slovo Biblije je poplocano naucnim cinjenicama.

U Bibliji se pominje stvaranje Zemlje pre svetlosti. Shodno tome od kakvog su uticaja ostali svetovi Vaseljene i koja je njihova uloga u stvaranju?

Stvaranje Zemlje pre svetlosti nema nikakve veze sa drugim svetovima. Ocigledno da je svetlost postojala u drugim svetovima u vreme stvaranja nase Zemlje. Uloga drugih svetova je da ucini da coveku bude lepo u svemiru, da ima prijatelje sirom univerzuma i da moze da ih posecuje.

Da li je mozda pisac Biblije bio neznalica po pitanjima van nase planete ili ima tu vise nego sto se vidi?
Sa postovanjem i nestrpljenjem ocekujem odgovor.

Pisac Biblije je sam Tvorac, a njegova nalivpera (Mojsije i ostali) su zapisivali ono sto su znali i sto im je bilo otkriveno, a znali su dosta, s tim da nisu zapisivali nepotrebne stvari vezano za coveka na Zemlji. Glavna informacija za coveka na Zemlji jeste kako da sacuva zivu glavu i da sto kvalitetnije zivi, a o svemiru moze da razmislja, ali to nije centralno pitanju u ovom trenutku.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.03.2010 06:26

Miroljub Petrovic
lazarski - poruka glasi:
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Eh, kad bi kod nas postojala neka religiozna stranka koja bi okupljala religiozne ljude. Ovako, narod je prepusten na milost i nemilost mafijasima i okultistima.

Da li je u Evropi takvo sta moguce ? Ako neko hoce da ima stranku onda on mora da igra po vec utvrdjenim pravilima a svi znamo kakva su to pravila bar kod nas na Balkanu.

Naravno da je moguce, Izrael je primer da je to moguce. Ali, moguce je samo teoretski van Izraela, a prakticno je tesko izvodljivo jer nema religioznih ljudi u Evropi. Postoje formalno religiozni ljudi koji "veruju u Boga", ali cija religioznost se ne odnosi na koncept stvaranja dobrih ljudi, jake porodice i slicno. Savremeni evropski religiozan covek je klasican narkoman, idolopoklonik, materijalista, koji nece prstom da mrdne u smeru duhovnog napretka i izgradnje. Hajde, pokusaj da zamislis devojku u Evropi, ili zenu, koja zeli da bude majka i supruga, i da se posveti deci i porodici. Ili, pokusaj da zamislis mladica, ili muza, koji zeli da bude suprug i otac, domacin i covek koji ima svoj biznis sa kojim ce da izdrzava porodicu sa puno dece, i da brine o svojim roditeljima. U Evropi postoje samo retki, veoma retki pojedinci koji tako nesto zele i na tome rade. I kako onda da pravis u Evropi politicku stranku kao sto je izraelski Shas, koji se zalaze za jaku porodicu i teokratiju?

Kod nas bi organizacija Dveri srpske imala potencijal da okupi ljude koji se izjasnjavaju kao religiozni, ali veliko je pitanje da li bi ljudi prihvatili politicki program stranke koji bi se zalagao za jaku porodicu i stvaranje dobrih ljudu "po svaku cenu", i po cenu izolacije od Evrope i medjunarodne zajednice. Savremenom coveku je vaznije da moze da ima benzin u svakom trenutku, ili da moze da gleda Partizan u evroligi, nego da ima zdravo i normalno dete. Zato sto ne ulaze u stvaranje dobrih ljudi, savremeni covek nema nijednog prijatelja i boluje od depresije (zelje za samoubistvom), posto je zivot bez prijatelja najgori horor koji moze da zadesi coveka.

Koliko je taj sistem stranaka dobar je to jos jedno razbijanje ljudi i na dvije ili vise grupa koje ce kasnije napadati jedna drugu ?

Sistem stranaka je los sistem, ali pruza odredjene mogucnosti, u vreme okupacije, koje treba koristiti, kao sto to radi izraelski Shas. Vidimo da oni to rade vrlo uspesno, da su se izborili za mnoge vazne stvari, tako da je religioznih ljudi u Izraelu sve vise i vise, i njihov uticaj u Vladi i drustvenim zbivanjima je sve veci.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.03.2010 06:39

Visoki
U Bibliji pise da su svi danasnji ljudi potomci Noja koji je sa svega nekoliko ljudi preziveo potop i pominju se rodoslovi, kako shvatam. Da li bi mogli da mi kazete rodoslov Srpskog naroda i njegovo poreklo na osnovu Biblije?
U Bibliji stoji da su svi ljudi nastali od Adama i Eve a kasnije on Noja i njegove porodice. Moje pitanje je kako se to ukrstanje odrazava na kvalitet genetskog materijala posto je danas usvojeno misljenje da je mesanje izmedju bliskih srodnika, nedao Bog sestara, brace i slicno, stetno i pogubno za potomstvo? Zar isto ne bi bilo pogubno i u vremenu Adama i Noja? Kako to da je danas takvo mesanje zabranjeno a tada ispada nije?
Zahvaljujem se na predhodnom odgovoru i sa nestrpljenjem ocekujem novi.

Miroljub Petrovic
Visoki - poruka glasi:
U Bibliji pise da su svi danasnji ljudi potomci Noja koji je sa svega nekoliko ljudi preziveo potop i pominju se rodoslovi, kako shvatam. Da li bi mogli da mi kazete rodoslov Srpskog naroda i njegovo poreklo na osnovu Biblije?

Nisam to proucavao. Jedan americki naucnik je to proucavao i on tvrdi da su Srbi potomci Nojevog Sina Shema (ili Sima), odnosno Simovog najstarijeg sina Elama. Za Hrvate i Albance tvrdi da su potomci najmladjeg Simovog sina. O tome mozes vise da pogledas na donjem linku:

http://www.origin...tions.org/

U Bibliji stoji da su svi ljudi nastali od Adama i Eve a kasnije on Noja i njegove porodice. Moje pitanje je kako se to ukrstanje odrazava na kvalitet genetskog materijala posto je danas usvojeno misljenje da je mesanje izmedju bliskih srodnika, nedao Bog sestara, brace i slicno, stetno i pogubno za potomstvo? Zar isto ne bi bilo pogubno i u vremenu Adama i Noja? Kako to da je danas takvo mesanje zabranjeno a tada ispada nije?
Zahvaljujem se na predhodnom odgovoru i sa nestrpljenjem ocekujem novi.

Imas o tome na donjem linku:

http://www.cps.or...ks702.html

Visoki
U Bibliji stoji da Bog stvori svod nebeski da razdvaja vodu nebesku od one na Zemlji. Mozete li mi reci nesto vise o tome?
Zahvaljujem se na drugom linku za objasnjenje ukrstanja ali prvi link mi nije uopste pomogao posto nisam nasao nista vezano za rodoslov Srba.
Zahvaljujem se na dosadasnjim odgovorima i ocekujem nove. Pozdrav.

Visoki
Znam da moje sledece pitanje nema veze sa kreativizmom ali... Koja je razlika izmedju Jevrejske Biblije i Hriscanske? Citao sam razne price ali bih voleo da cujem sta vi mislite o tome. Po meni one bi trebale da budu iste ali izgleda da to nije tako. Zasto i koja je tacna?

Njegos I
http://www.exodus...iracy.com/

Bilo bi dobro cim ovo izadje da neko kupi ili snimi nekako!!!
טוב־לי תורת־פיך מאלפי זהב וכסף

Miroljub Petrovic
Visoki - poruka glasi:
U Bibliji stoji da Bog stvori svod nebeski da razdvaja vodu nebesku od one na Zemlji. Mozete li mi reci nesto vise o tome?

Nemamo mnogo detalja o tome. Znamo da se "voda" na hebrejskom kaze "majim", sto predstavlja dual, a "nebesa" se kazu "sha-majim" (takodje dual). Vrlo je interesantno da "nebesa" i "voda" imaju isti koren.

Na drugim mestim u Bibliji se spominju "vode nad nebesima". Interesantno je da su u nekim ostacima kometa (za koje znamo da cine vise od 90% leda (vodu) pronadjeni organski ostaci). Mozda su komete ostaci vodenog omotaca koji je nekada postojao, kao neka vrsta mehura od sapunice, mozda oko Zemlje, ili malo sire. U svakom slucaju, pre Potopa je klima dugacija verovatno zahvaljujuci tom "vodemom omotacu". Vise detalja cemo znati jednog dana. Fizicar Dr Joseph Dillow je napisao knjigu "The Water Above" u kojoj se samo bavi vodenim omotacem na skoro 40 strana. Mozda mozete da pogledate tu knjigu.

Zahvaljujem se na drugom linku za objasnjenje ukrstanja ali prvi link mi nije uopste pomogao posto nisam nasao nista vezano za rodoslov Srba.
Zahvaljujem se na dosadasnjim odgovorima i ocekujem nove. Pozdrav.

Videcu da skeniram te strane iz knjige pomenutog autora, pa da postavim na sajtu.

Miroljub Petrovic
Visoki - poruka glasi:
Znam da moje sledece pitanje nema veze sa kreativizmom ali... Koja je razlika izmedju Jevrejske Biblije i Hriscanske? Citao sam razne price ali bih voleo da cujem sta vi mislite o tome. Po meni one bi trebale da budu iste ali izgleda da to nije tako. Zasto i koja je tacna?

One su iste, s tim da Jevreji koji priznaju Isusa za Mesiju koriste i Novi zavet.

Miroljub Petrovic
Njegos I - poruka glasi:
http://www.exodus...iracy.com/

Bilo bi dobro cim ovo izadje da neko kupi ili snimi nekako!!!

To ces ti da kupis, samo da zavrsis fakultet i da se zaposlis. U pitanju je klasicni americki dokumentarac zasnovan na 2,5 minuta snimaka sa terena i 50 minuta "objasnjavanja". Moracu ja da odem u Saudijsku Arabiju da vidim sta ima tamo.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.03.2010 17:17

nikola
U vezi novih dešavanja u Izraelu, hoće biti NATO bombardovanja ili nešto slično u skorije vreme. Pomenuli ste da ćete možda pisati ili snimiti emisiju o poslednjim dogadjajima koji su vezani za Izrael i drugi Hristov dolazak jer imate tako nešto u planu

Visoki
Slusao sam vase predavanje o zdravom zivotu i moram priznati da me je privuklo pa sam hteo da vas pitam da li je moguce izgradjivati misicnu i mozdanu masu a da pritom covek zivi na biljnoj hrani, da li se pri tome javljaju problemi sa kalcijumom ili nekim poremecajem usled odsustva masti i proteina?
Opste je prihvaceno misljenje da covek koji hoce snagu u telu a posebno mladi u razvoju moraju da se hrane velikom kolicinom zivotinjskih namirnica (jaja, meso, mleko).
Ja sam morao da prekinem post posto sam osetio bol u misicima a sumnjao sam na nedostatak kalcijuma. Bol je nakon uzimanja mlecnih proizvoda nestao pa sam posumljao u biljnu ishranu koja me privlaci. Molim vas da mi malo to pojasnite i mozda date neki savet.
Zahvaljujem se na svim predhodnim odgovorima i sa puno postovanja ocekujem sledeci odgovor.

MilosC
The Waters Above - na srpskom:
http://www.svetlo...mamuta.pdf
Izmenio/la MilosC na 19.03.2010 19:56

kotor
"ÄŒetvorka" za obnovu pregovora

Bliskoistočna "četvorka" koju čine Rusija, EU, SAD i Ujedinjene nacije, u Moskvi, razmatrala mogućnost obnove direktnih pregovora između Izraela i Palestinske uprave apelujući da Izrael obustavi izgradnju objekata za doseljenike u Istočnom Jerusalimu.

http://www.rts.rs...+pregovora
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.03.2010 22:05

Miroljub Petrovic
nikola - poruka glasi:
U vezi novih dešavanja u Izraelu, hoće biti NATO bombardovanja ili nešto slično u skorije vreme.

Ocigledno je da ce se desiti neke zestoke stvari koje ce uciniti da se Jevreji okrenu svom Bogu i da se Izrael ocisti od sekularaca i okultista. Kakav ce biti scenario, videcemo, iako u prorockim knjigama se govori o tome.

Pomenuli ste da ćete možda pisati ili snimiti emisiju o poslednjim dogadjajima koji su vezani za Izrael i drugi Hristov dolazak jer imate tako nešto u planu.

Bice uskoro, ne znam tacno kad.

Miroljub Petrovic
Visoki - poruka glasi:
Slusao sam vase predavanje o zdravom zivotu i moram priznati da me je privuklo pa sam hteo da vas pitam da li je moguce izgradjivati misicnu i mozdanu masu a da pritom covek zivi na biljnoj hrani, da li se pri tome javljaju problemi sa kalcijumom ili nekim poremecajem usled odsustva masti i proteina?

Najaci organizmi u prirodi su biljojedi - slon, nosorog, bik... Misicna masa biljojeda se stvara konzumiranjem biljne hrane, a covek je po svojoj anatomiji biljojed.

Opste je prihvaceno misljenje da covek koji hoce snagu u telu a posebno mladi u razvoju moraju da se hrane velikom kolicinom zivotinjskih namirnica (jaja, meso, mleko).

Takodje je opste prihvaceno misljenje da sto je covek gluplji, to vise napreduje u ovom svetu (u glupim stvarima, jer se to ceni u ovom svetu).

Ja sam morao da prekinem post posto sam osetio bol u misicima a sumnjao sam na nedostatak kalcijuma. Bol je nakon uzimanja mlecnih proizvoda nestao pa sam posumljao u biljnu ishranu koja me privlaci.
Molim vas da mi malo to pojasnite i mozda date neki savet.

Napao te demon i cim si krenuo da se drogiras, odmah te demon ostavio na miru. To je klasican simptom i kod onih koji hoce da se skinu sa duvana, alkohola ili neke teze droge.

Treba da krenes redom da citas knjige sa naseg sajta www.zakonizdravlj... i tamo ces dobiti odgovore na sva pitanja.

Miroljub Petrovic
trilogyopus - poruka glasi:
Pozdrav cps zajednici i svim ljudima dobre volje!

Gospodine Miroljube čitajući Vašu knjigu Osnovi teokratije nije trebalo dugo da sebe a i mnoge oko sebe vidim na žalost kao ,,robove,,.

- Znam da nema formule, ali šta biste savjetovali u današnjim okolnostima onoga koji od roba želi da postane slobodan čovjek?

Postoji formula - krenes da se osposobljavas za zivot u prirodi, da se druzis sa poboznim ljudima, proucavas Bibliju i postaje slobodan - vrlo lako.

Gledajući cps dokumentarne filmove o muzici vidim da je rock muzika etiketirana kao destruktivna i satanisticka. Poznajem ljude koji slusaju ne samo rock vec i hevi metal ali zive normalniji i moralniji zivot nego mnogi ,,narodnjaci,, (uz svo poštovanje ,,narodnjaka,,).
Dakle nisu pali pod uticaj destrukcije i satanizma (koje ima u ikonografiji muzike..ali ima je i u npr.pozorištu)

To je kao da uporedjujes pijanice i pusace, pa kazes: "Pusaci su manje losi." Losa ti je filozofija.

I sam sam veliki zaljubljenik elektricne gitare i odrastao sam u tome ambijentu pa me interesuje:
- Da li tvrdite da nije moguće slušati/svirati hevi, rock ili blues(ili bilo šta što se u dokumentarcima navodi kao satanističko) i biti moralan covjek i živjeti Bogougodan život?

To je kao da pitas: "Da li covek moze da se hrani u McDonald's-u i da ostane zdrav?" Slusanje satanske muzike deluje stetno na mozak i na duhovno zdravlje coveka, tako da coveku otupljuju duhovna cula. To je kao sto pusac ili pijanica ne moze da oseti sve ukuse zdrave hrane jer su mu cula ostecena.

Ne radi se o tome "sta ti volis", nego "sta je dobro za tebe". Covek moze na svaki oblik destrukcije da se navikne, pa cak i da "uziva" u tome. Ali covek moze razumski da shvati da je nesto stetno i da treba da se skloni od tog izvora "zadovoljstva", inace ce skupo da plati.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.03.2010 21:59

Miroljub Petrovic
MilosC - poruka glasi:
The Waters Above - na srpskom:
http://www.svetlo...mamuta.pdf

To je samo jedno poglavlje iz te knjige, koje smo ranije preveli i postavili na sajt, a neko je to skinuo, doterao i okacio.

Miroljub Petrovic
Kotor - poruka glasi:
"ÄŒetvorka" za obnovu pregovora

Bliskoistočna "četvorka" koju čine Rusija, EU, SAD i Ujedinjene nacije, u Moskvi, razmatrala mogućnost obnove direktnih pregovora između Izraela i Palestinske uprave apelujući da Izrael obustavi izgradnju objekata za doseljenike u Istočnom Jerusalimu.

http://www.rts.rs...+pregovora

Traze nemoguce - da se Izrael odrekne jednog dela Jerusalima. Dakle, svesno provociraju sukob i traze da Izrael odbije "nemogucu ponudu", pa da realizuju vec pripremljen scenario (sankcije, pritisci, pokusaj izazivanja unutrasnjih sukoba u Izraelu itd).

Izrailj
Pozdrav.
Da li je istina da se marihuana moze koristiti u medicinske(ljekovite) svrhe?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.57 sekundi!