pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.03.2010 19:00
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: [quote]Bekka - poruka glasi: Nadam se da neces obrisati post.Objasnje u vezi hadisa -sunneta.Hadis je drugi izvor islama poslije Kurana.Kuran uglavnom nacelno govori o vjerskim propisima a poslanik Muhammed a.s. objasnjava te propise u detalje i sprovodi ih u praksi,pa se tako zna kako treba neki propis obaviti.Hadisi su sabrani u 'zbirke hadisa' i svaki hadis ima ocjenu da li je vjerodostojan ili ne.Dakle izucavanje hadisa je citava nauka. To imas u svim monoteistickim religijama - "dodatke" na Bozju objavu koji iskrivljuju Bozju rec. Ako prihvatas Kuran kao Bozju objavu, onda moras da prihvatis da u Kuranu pise da su "Tevrat (Tora) i Indzil (Jevandjelja) tacni". U Tevratu jasno stoji Bozja zapovest: "Nemoj nista da dodajes, niti da oduzimas, od ovih reci." I to je upravo ono sto takozvani "hriscani", "Muslimani" i "Jevreji" rade - svi imaju neke dodatke na Bozju objavu. Pravi hriscani, Muslimani i Jevreji se drza izvorne Bozje nauke i ne skrecu u razna ljudska prazna naklapanja koja vode u paganizam i otpad. Ono sto je karakteristika svih "dodataka" na Bozju Rec jeste dosta mudrih izreka, ali i dosta lazi koje ljude odvlace od istine. To je slucaj sa "Svetim Ocima", Talmudom i Hadisima. Koji su dokazi o novdnom uticaja katol.na Muhameda,i kako katol. Kad je sizma kasnij nastala? |
|
|
Cuvena Familija |
Odgovorio 13.03.2010 19:57
|
Član Odgovori: 72 Pristupio/la: 21.07.2008 08:51 Lokacija: BG |
Kad je brak u pitanju,po vama,koja razlika u godinama je pozeljna izmedju zene i muskarca?Da li podrzavate manju ili vecu razliku u godinama i ako mozete da malo objasnite vas pogled na to.Da li podrzavate razliku, od recimo 20 godina(muskarac stariji od zene)? Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....
|
|
|
ilija89 |
Odgovorio 13.03.2010 21:35
|
Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 24.05.2009 01:08 Lokacija: Nepoznata |
Pozz, posto sam odgledao film Solomon prvi deo, hteo bi da pitam dali je negde postavljen drugi deo. http://www.vimeo.... Mudar Äovek sam donosi odluke; budala prihvata javno mnjenje.
Kineska izreka |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.03.2010 21:46
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Cuvena Familija - poruka glasi: Kad je brak u pitanju,po vama,koja razlika u godinama je pozeljna izmedju zene i muskarca?Da li podrzavate manju ili vecu razliku u godinama i ako mozete da malo objasnite vas pogled na to.Da li podrzavate razliku, od recimo 20 godina(muskarac stariji od zene)? Nekada su se mladi ljudi zenili izmedju 18. i 20. godine. U iznimnim situacija bilo je odstupanja. Posto je svrha braka stvaranje dobrih ljudi, u krajnjoj istanci nije vazna razlika u godinama. Nekada su zene govorile: "Bolje biti u braku sa covekom jedan dan, nego sa necovekom 100 godina." Tako je cuveni Jay Kordich, glavni lik u svetu za pravljenje sokova, stariji od svoje zene 32 godine (mozes da ga vidis na internetu). |
|
|
REDSTAR |
Odgovorio 14.03.2010 12:37
|
Član Odgovori: 86 Pristupio/la: 15.08.2009 10:24 Lokacija: Nepoznata |
http://www.viddle...videos/32/
Gordan
|
|
|
senad |
Odgovorio 14.03.2010 17:48
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 19.02.2010 03:33 Lokacija: Nepoznata |
ilija89 - poruka glasi: Pozz, posto sam odgledao film Solomon prvi deo, hteo bi da pitam dali je negde postavljen drugi deo. http://www.vimeo.... AKO MOŽEŠSTRPI SE MALO JER IN STUDIO POSTAVLJA SVE BIBLIJSKE FILMOVE PA ĆE USKORO BITI POSTAVLJEN I TAJ ŠTO NISI GLEDAO http://www.vimeo....ilm/videos |
|
|
Leviatan |
Odgovorio 14.03.2010 20:21
|
Član Odgovori: 48 Pristupio/la: 16.09.2008 19:16 Lokacija: Nepoznata |
Ako je drzava Izrel stvorena uz pomoc amerikanaca, kako to da su oni sada njihovi protivnici? Cito sam vesti iz Izrela i bogami stvarno ce morati opet da se desiti neko cudo da jevreji prezive Iranski napad. Oni su stvarno ratna masinerija i mogu da ratuju sa skoro celim svenom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.03.2010 21:32
|
Leviatan - poruka glasi: Ako je drzava Izrel stvorena uz pomoc amerikanaca, kako to da su oni sada njihovi protivnici? Drzava Izrael je stvorena uz Bozju pomoc i aktivnost jevrejskih patriota, a Amerika je potpala pod kontrolu Vatikana i zato ce postati najveci neprijatelj Izraela. Cito sam vesti iz Izrela i bogami stvarno ce morati opet da se desiti neko cudo da jevreji prezive Iranski napad. Oni su stvarno ratna masinerija i mogu da ratuju sa skoro celim svetom. Pa eto, moci ces da gledas ispunjenje biblijskih prorocanstava o Izraelu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.03.2010 08:40
|
U jednom od postova govorio sam kako sam pre 20 godina poceo da se interesujem za duhovne i moralne stvari i kako je najveci uticaj na mene u pocetku imao moj stric MiÅ¡o Miljanov Petrović iz KuÄa. Juce sam napravio emisiju sa njim, pa evo da vidite i cujete tog dobrog coveka: http://www.vimeo.... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.03.2010 09:14
|
Pogledajte ovu ženu i zapamtite je zauvek! [img]http://www.cps.org.rs/Slike/irina.jpg[/img] is not a valid Image. Nedavno je u 98-oj godini umrla žena po imenu Irina Sandler. Za vreme Drugog svetskog rata ona je dobila posao u Varšavskom getu kao vodoinstalater–zavarivac. Ona je imala skrivene motive. Buduci da je bila Nemica, znala je o planovima nacista po pitanju Jevreja. Na dnu svoje torbe za alat ona je pocela da iznosi decu iz geta, a u zadnjem delu svog kamioneta. Imala je džak u kome je sakrivala vecu decu. Tu pozadi ona je vozila i psa koga je naucila da laje kad god bi joj straža propuštala kamionet kroz kapiju geta. Vojnici, prirodno nisu hteli da se zadršavaju sa psom, koji je lajuci prikrivao zvuke koje bi deca mogla proizvesti. Za vreme te delatnosti Irina je uspela da iznese iz geta i, samim tim spase, 2500 dece. Nacisti su je ipak otkrili i žestoko je izbili, prebivši joj i ruke i noge. Irina je zapisala imena sve dece koju je spasla i taj spisak cuvala u staklenoj boci zakopanoj ispod drveta u zadnjem delu svog dvorišta. Posle rata pokušala je da pronadje preživele roditelje i da okupi porodice. Ali vecina njih je okoncala život u gasnoj komori. Deca, kojima je Irina pomogla bila su smeštena u domovima ili su bila usvojena. Prošle godine Irina Sandler je bila nominovana za Nobelovu nagradu za mir. Nije je dobila. Tu nagradu je dobio Al Gor za slajd-šou o globalnom otopljavanju. U ovoj godini je tu nagradu dobio Barak Obama za svoja predizborna obecanja. Prošlo je 65 godina od završetka Drugog svetskog rata u Evropiu kojem je 6 miliona Jevreja, 20-tak miliona Rusa, desetine miliona hrišcana ubijeno, streljano, zlostavljano, spaljeno, izmoreno gladju i poniženo. Sada kao nikada, posle izjava predstavnika Iraka i Irana i drugih, cak i u blagoslovenoj Evropi – o tome da je Holokaust jednostavno mit, neophodno je uraditi sve da svet ne bi zaboravio šta se dogodilo, jer postoje neki koji bi to hteli. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 15.03.2010 09:15 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.03.2010 19:30
|
Evo prvog dela sjajnog serijala emisija "Izrael opstaje uprkos svim zakonima verovatnoce". Video je preveden i titlovan: http://www.viddle.../videos/1/ Uskoro cemo postaviti i ostale delove ovog serijala. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.03.2010 20:40
|
U AMERICKIM MEDIJIMA PRAVA ANTI-IZRAELSKA HISTERIJA Stampani i elektronski mediji u Americi poslednjih dana objavljuju tekstove u kojima dominira neprijateljski stav prema Izraelu. Koriste se vrlo uvredljivi termini i govor mrznje protiv donedavno strateskog saveznika SAD. Izjave americkih zvanicnika su sinhronizovane sa komentarima novinara, s tim sto novinari idu korak dalje tako sto nasrcu na Izrael koriscenjem neprimerenog recnika. Televizija BBC u Vasingtonu objavljuje da "Izrael mora da bude kaznjen zato sto je ponizio americkog potpredsednika prilikom njegove posete kada je objavljena odluka o izgradnji 1600 stambenih jedinica u istocnom Jerusalimu." Stampani mediji takodje optuzuju Izrael za nelojalnost i izdaju interesa SAD na Bliskom Istoku. Sinhronizovana anti-izraelska kampanja u Americi u kojoj ucestvuju politicari, mediji i nevladin sektor govori o tome da je sve vrlo dobro organizovano i smisljeno sa ciljem stvaranja neprijateljstva izmedju dve zemlje i nepoverenja izmedju donedavnih saveznika. Ambasador Izraela u SAD, Majkl Oren je rekao da su odnosi dve drzave na najnizoj tacki od osnivanja Izraela i da je kriza u odnosima "istorijska." Oren je takodje rekao da neko "huska Ameriku protiv Izraela" i da postoje centri moci u SAD koji nisu poznati javnosti, a koji presudno uticu na politiku SAD i veoma su anti-jevrejski i anti-izraelski raspolozeni. Za vise informacija posetiti sajt "Vesti iz Izraela": http://www.vestii...net16.net/ |
|
|
Mikiz |
Odgovorio 15.03.2010 21:31
|
Član Odgovori: 139 Pristupio/la: 09.03.2010 12:36 Lokacija: Novi Sad |
Pozdrav ! Svaka cast za sajt ! Inace sam fizicar - sve je apsolutno tacno ! Da ne duzim , mom prijatelju dete je obolelo - cisticna fibroza ! Kome da se obrati za pomoc ? Unapred hvala ! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.03.2010 22:43
|
Mikiz - poruka glasi: Pozdrav ! Svaka cast za sajt ! Inace sam fizicar - sve je apsolutno tacno ! Da ne duzim , mom prijatelju dete je obolelo - cisticna fibroza ! Kome da se obrati za pomoc ? Unapred hvala ! Moze da se javi na e-mail nasem centru: |
|
|
Konstantin |
Odgovorio 16.03.2010 00:02
|
Član Odgovori: 81 Pristupio/la: 16.02.2008 20:38 Lokacija: Nepoznata |
http://www.mechon...pt/pt0.htm Evo jednog sajta kojeg sam otkrio nedavno, veoma lepo uradjen tekst Starog Zaveta, na hebrejskom ispisano levo, a na engleskom desno. |
|
|
Smeki |
Odgovorio 16.03.2010 01:27
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 16.03.2010 01:17 Lokacija: Kraljevo |
Prof. Petrovicu pazljivo sam odgledao Vasa predavanje vezana za postanak. Medjutim imam jednu nedoumicu. Ako kazemo da je planeta Zemlja stara oko 6000 godina, na drugoj strani imamo planete ili zvezde koje su od nas udaljene na hiljade, milione... svetlosnih godina. Odnosno mi vidimo njihovu sliku koja je se desila pre nego sto je planeta Zemlja nastala. Mozete li mi nesto vise reci o tome? Unapred zahvalan... Dragan Cvetkovic |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2010 07:29
|
Smeki - poruka glasi: Prof. Petrovicu pazljivo sam odgledao Vasa predavanje vezana za postanak. Medjutim imam jednu nedoumicu. Ako kazemo da je planeta Zemlja stara oko 6000 godina, na drugoj strani imamo planete ili zvezde koje su od nas udaljene na hiljade, milione... svetlosnih godina. Odnosno mi vidimo njihovu sliku koja je se desila pre nego sto je planeta Zemlja nastala. Mozete li mi nesto vise reci o tome? Unapred zahvalan... Dragan Cvetkovic Govorio sam o tome ovde vise puta. Sunce, Mesec i zvezde su stvoreni cetvrtog dana stvaranja, a Zemlja prvog dana. Dakle, Zemlja je prvo stvorena, pa onda ostala nebeska tela koja vidimo. "Problem" sa svetloscu moze da se resi na nekoliko nacina (jednog dana cemo imasi vise informacija o tome, pa cemo znati tacne detalje): - Znamo da Tvorac nije stvorio Adama kao malu bebu, nego kao odraslog mladica koji je izgledao kao da je stariji nego sto jeste (Adam je bio star jedan dan, a izgledao je kao da ima 20 ili 30 godina). Na slican nacin je moguce da je Tvorac stvorio svemir i rasprsio svetlost po svemiru da "izgleda" kao da je svemir stariji nego sto zaista jeste. - Istrazivanja brzine svetlosti u zadnjih par vekova pokazuju da se brzina svetlosti smanjuje, odnosno da je u proslosti bila mnogo veca. Neka istrazivanja ukazuju na 6 milijardi puta vecu brzinu od sadasnje. O tome imate detaljnije na donjem linku: http://www.creati...#wp1621525 Postoje i neka druga objasnjenja vezano za pitanje koje ste postavili, ali mislim da je i ovo dovoljno. |
|
|
_Ivan_ |
Odgovorio 16.03.2010 07:47
|
Član Odgovori: 118 Pristupio/la: 24.05.2009 19:20 Lokacija: pancevo |
http://www.presso...alima.html moze i ovako |
|
|
SasaBD |
Odgovorio 16.03.2010 12:03
|
Član Odgovori: 30 Pristupio/la: 17.01.2010 12:51 Lokacija: Nepoznata |
Posto ste bili u Izraelu, a verovatno cesto putujete, pa me zanima koliki % ljudi u Izraelu je na strani fariseja a koliki broj je na ovoj drugoj (Biblijskoj) strani? Kakva je trenutno valst u Izraelu u tom smislu? Nisam jos nasao na forumu ovaj odgovor. Hvala, |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2010 16:46
|
SasaBD - poruka glasi: Posto ste bili u Izraelu, a verovatno cesto putujete, pa me zanima koliki % ljudi u Izraelu je na strani fariseja a koliki broj je na ovoj drugoj (Biblijskoj) strani? Kakva je trenutno vlast u Izraelu u tom smislu? Nisam jos nasao na forumu ovaj odgovor. Hvala, Stanje je otprile kao i kod nas. Jedan manji broj ljudi slepo veruje religijskim vodjama i pristaje na svaki oblik religijskog fanatizma, a veci deo je tradicionalno religiozan, ali u biblijskom smislu, tako da su moralna nacela na visokom nivou u odnosu na ostali deo sveta. |
|
Predji na forum: |