pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.02.2010 12:22
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
anton - poruka glasi: Iz Biblije vidimo da su se kao žrtve prinosile Äiste životinje(ovca,govedo,koza,golubovi ili grlice).Dali se u nedostatku navedenih životinja mogla prinesti kao žrtva druga Äista životinja,npr.jelen? Nikada nije dolazilo, niti je moglo da dodje, do takve vrste "nedostatka", tako da to nije bilo ni predvidjeno zakonom. Dali se u izraelskom teokratskom sistemu kažnjavalo Äovjeka koji bi u nedostatku dozvoljene hrane pojeo neÅ¡to neÄisto,npr.svinjsko meso? Nikada nije dolazilo, niti je moglo da dodje, do takve vrste "nedostatka", tako da je takvo ponasanje bilo kaznjivo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.02.2010 14:10
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Koristim priliku da izreklamiram jednog od saradnika naseg centra, koji je sjajan programer i web dizajner, a od nedavno je postavio veoma povoljnu i kvalitetnu ponudu za izradu web sajta, koja ukljucuje i postavljanje na internet, za samo 99 evra. Za vise informacija moze se posetiti donji link: www.sajt99.com |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.02.2010 14:23
|
Ovde je neko pitao za film "Avatar" i evo teksta koji je napisao moj kolega, koji odlicno objasnjava jos jednu veliku podvalu holivudske destruktivne produkcije: AVATAR I PAGANSKE OKULTNE LAZI Film Avatar Dzejms Kamerona, inace masona najviseg stepena, postao je blokbaster sa neverovatno velikim uticajem na publiku sirom sveta. Pre nekoliko sedmica proglasen je "najgledanijim filmom svih vremena." Flm u 3D bioskopima prenosi publiku na drugu planetu, nazvanu Pandora (aluzija na grcku pagansku mitologiju u kojoj Pandorina kutija simbolizuje zlo) i u drugu realnost, gde narod Navi obozava prirodu i boginju Zemlju. Ova panteisticka tema izjednacava Boga sa prirodom i energijom koja vlada u svemiru i koja protice kroz sva ziva bica. "Majka boginja," kako se objasnjava u filmu "je mreza energije koja tece kroz sav zivot u svemiru." Film je prepun ritalisticke magije, prizvanja duhova (demona), Å¡amanizma i idolatrije pokusavajuci da navede publiku da veruje u paganske lazi. Tokom filma, publika je navedena da saoseca s Avatarom dok se on ukljucuje u paganske rituale, a vodeci naucnik u filmu na kraju prihvata Eywu, boginju zemlje i svecano izgovara: "Ona je stvarna!" Kameron promovise New Age laz da su paganske panteisticke religije privlacne i bezopasne, dok vesto prikriva uzasne zlocine i stradanje ljudi koji su se desavali za vreme dominacije ovih religija, a koje dobro opisuje fim Mela Gibsona o drevnom narodu Maja, koji su godisnje zrtvovali na desetine hiljada ljudi svojim pagaskim bogovima. Treba imati na umu da je Dzejms Kameron u dokumentarcu "Poslednja Isusova grobnica," otvoreno pokusao da diskredituje biblijski zvestaj o vaskrsenju Isusa Hrista, tvrdeci da je on bio samo obican covek i da nikada nije ustao iz mrtvih. Ako se ovo zna, ne treba da cudi sto je napisao i rezirao film od 300 miliona dolara u kome se reklamira obozavanje prirode i duhova. Ocigledno, Holivud nastavlja sa jos vecom zestinom da odvraca Ameriku od njenih konzervativnih hriscanskih korena i da je uvlaci jos dublje u okultna verovanja i prakse. Panteizam je privlacan za publiku jer uci da smo svi bogovi i da ne treba da brinemo o odgovornosti pred Bogom koji je licnost i koji nam se otkriva u Bibliji. Holivud nije usamljen u ovom poduhvatu. Vodeci politicari u Americi, a narocito lideri tzv. pokreta protiv globalnog zagrevanja, promovisu okultnu laz o priodi kao bogu i o majci zemlji kao davaocu zivota. U ovome prednjaci Al Gor, koji u svojoj knjizi "Zemlja u ravnotezi," tvrdi da je odnos predhriscanskih americkih kultura prema prirodi bio mnogo zdraviji nego odnos danasnjeg coveka i da Amerika i svet moraju da uce od Indijanaca i drugih pagana kako da se odnose prema zemlji i prirodi. Gor usvaja Hindu filozofiju: "Zemlja je nasa majka, a mi smo njena deca." Sa vodecim holivudskim projektima, Amerika se ubrzano vraca predhriscanskom paganizmu koji je drzao svet u tami milenijumima. Apostol Pavle je govorio protiv ovakvog sujevernog obozavanja prirode: "Jer kad poznase Boga, ne proslavise ga kao Boga niti mu zahvalise, nego zaludese u svojim mislima i potamne nerazumno srce njihovo. I pretvorise slavu vecnoga Boga u oblicje smrtnoga coveka i ptica i cetvornoznih zivotinja i gadova. Koji pretvorise istinu Bozju u laz, i vecma postovase i posluzise tvar nego tvorca, koji je blagosloven zauvek. Amin. (Rimljanima 1, 21-25) |
|
|
putnik |
Odgovorio 08.02.2010 14:34
|
Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 14.11.2008 19:07 Lokacija: Nepoznata |
hvala vam na odgovoru za avatar Å¡ta mislite o vehabijima? Izmenio/la putnik na 08.02.2010 14:37 Shalom
|
|
|
Obilic |
Odgovorio 08.02.2010 16:19
|
Član Odgovori: 109 Pristupio/la: 12.08.2008 14:59 Lokacija: Beograd |
Da li samo 144.000 zivih docekuje Hrista? Kako to da su oni svi Jevreji? Da li je moguce da ce biti jos ljudi iz drugih naroda koji ce biti zivi u trenutku drugog dolaska? Pise da ce biti 144.000 zapecanih. Da li je moguce da Otkrivenje govori o zapecanim Jevrejima, a da se zapecacenje ljudi iz drugih naroda ne spominje? |
|
|
zavida |
Odgovorio 08.02.2010 16:27
|
Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 22.03.2009 04:13 Lokacija: Nepoznata |
http://www.kurir-...ali-u-kinu Da li je ovo jos jedan dokaz da je bilo potopa? |
|
|
Leviatan |
Odgovorio 08.02.2010 17:05
|
Član Odgovori: 48 Pristupio/la: 16.09.2008 19:16 Lokacija: Nepoznata |
Dali neko od clanova ima proglam za odvajanje zvuka od videa? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.02.2010 17:40
|
putnik - poruka glasi: hvala vam na odgovoru za avatar Å¡ta mislite o vehabijima? Svakome mozemo da pronalazimo mane, ali koliko znam, vehabije su sprecile gej paradu u Sarajevu. Ne znam tacno njihove stavove, pa ne mogu da komentarisem. |
|
|
Uros88 |
Odgovorio 08.02.2010 17:42
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 28.12.2008 21:00 Lokacija: Beograd |
Leviatan - poruka glasi: Dali neko od clanova ima proglam za odvajanje zvuka od videa? Ukucaj na guglu "free video to mp3 download" ako ti treba zvuk. Ako ti treba video bez zvuka to mozes sa nekim besplatnim video konverterom (ukucas free video converter download). |
|
|
Dino |
Odgovorio 08.02.2010 17:48
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
Po cemu mislite da ce se ta borba andela i demona dogodit u buducnosti? Ja sam mislio da se to vec dogodilo...
"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.02.2010 17:59
|
Dino - poruka glasi: Po cemu mislite da ce se ta borba andela i demona dogodit u buducnosti? Ja sam mislio da se to vec dogodilo... Ako pogledas 12. poglavlje Otkrivenja videces da se borba andjela i demona desava u periodu POSLE 1260 dana, i PRE tri i po vremena. 1260 dana se takodje spominje u 11. poglavlju Otkrivenja kada se kaze da ce u tom periodu propovedati "dva svedoka" (u pitanju su isti dogadjaji). Znamo da se pojam "dva svedoka" odnosi na smrtnu presudu, jer Bog je rekao da niko ne moze biti osudjen na smrt bez svedocanstva dva svedoka. Bog je slao dva svedoka i u Sodom, a poslace i u buducnuosti dva svedoka pre konacnog unistenja satanista. Znamo da ta dva svedoka rade svoj posao 1260 dana neposredno pred sam Hristov dolazak. Kraj njihovog propovedanja nazivamo "kraj vremena milosti" i pocetak dogadjaja iz Danila 12,1 (podize se Mihajlo veliki knez ili arhi andjel, predvodnik andjela - Isus Hristos). Neki protestanti tvrde da su Sotona i demoni zbaceni na Zemlju i ograniceni samo na Zemlju u vreme kada je Isus razapet, ali ta prica nema nikakvo biblijsko uporiste. Dakle, 1260 dana se zavrsava u trenutku kraja vremena milosti, a rat izmedju andjela i demona zapocinje na kraju 1260 dana. Nakon tog rata, kada Sotona i demoni budu bili zbaceni i ograniceni samo na Zemlju, usledice period od tri i po vremena (kratak period) i onda sledi Hristov drugi dolazak. Povrsni teolozi izjednacavaju 1260 dana, 42 meseca i tri i po vremena, sto proizilazi iz nepoznavanja biblijskog racunanja vremena (biblijskog kalendara). Tako moze da se tumaci u nekom istorijskom kontekstu, ali za poslednje vreme to nije moguce. Na kraju istorije Bozji narod ce drzati ful koncept, ukljucujuci i racunanje vremena. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 08.02.2010 18:16 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.02.2010 18:23
|
Vitez Ljubavi - poruka glasi: Pozdrav.. Da li je obavezno da se covek zeni ? Da li krsi Boziju zapovest radjajte se, mnozite se, napunite zemlju i vladajte njome ako ne stekne poridicu ? Nije obavezno da se covek zeni. Onaj ko nije u stanju da preuzme odgovornost da bude roditelj, ne treba da se zeni. To je kao sto postoje ljudi koji nisu u stanju da budu slobodni, u smislu da imaju svoju firmu, nego rade za drugog. Oni imaju status roba, ali ako rade za poboznog gazdu mogu da budu spaseni (jer gazda nece sa njima da manipulise nego ce da ih cuva kao deo svoje porodice). Naravno da je kvalitetniji zivot kad je covek slobodan (svoj gazda) i kada ima porodicu, ali i bez toga covek moze da se spase. ZnaÅ¡ kako je to, ne može zec da vuÄe kola, ali na svom nivou, kao zec, može kvalitetno da živi. To Å¡to ga je Bog stvorio da bude lav, ali je sticaj raznih okolnosti uÄinio da on ne može da se izdigne sa nivoa zeca, nema veze, jednog dana će postati lav, a sada neka živi srećan i zadovoljan kao zec. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 08.02.2010 18:24 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.02.2010 18:45
|
nikola - poruka glasi: 144.000 ljudi je mali broj ali ako bi bilo tacno vase gledanje na stvari onda je i danas to velika cifra. Jel postoji mogucnost da se sve zemlje ujedine (tj vlastodrsci) i potruju narod bioloskim oruzjem u cilju ostvarivanja prve zapovesti novog svetskog poretka (500.000 ljudi) U 4. poglavlju Otkrivenja se govori da ce u poslednja vremena (vidi "peti pecat") biti pobijeni svi koji pripadaju Bozjem narodu i onda ce uslediti Hristov drugi dolazak. Ocigledno se ovde misli na sve one iz Bozjeg naroda koji ne budu usli u 144.000. Postoji vise razloga zasto ce to morati da se desi: jedan od razloga je sto ce samo ljudi sa savrsenim karakterom (kao sto su 144.000) moci da prezive strahotu sedam poslednjih zala (opisanih u 16. poglavlju Otkrivenja) i najstrasnije pritiske satanista na samom kraju istorije kad Sotona bude bio zbacen na zemlju. Ocigledno da ce mnogi pobozni ljudi, na kraju istorije jednostavno biti "sklonjeni" od strane Boga (na primer, zaspu i ne probude se, ili umru na neki drugi manje bolan nacin), a neki losi ljudi, koji se obrate Bogu, verovatno ce svojom smrcu i stradanjem trebati da potvrde da su se zaista okrenuli Bogu (njihovo stradanje nece biti nesto sto oni nece moci da podnesu, prema Bozjem obecanju). Jasno je da ce satanisti ici na to da pobiju ceo Bozji narod jer veruju u sotonsko "uslovno prorocanstvo" - ako pobiju sav Bozji narod, Isus nece doci, jer navodno nema zbog koga da dodje. koliko su ljudima mogucnosti da nesto mogu da sprece, primer danas svako malo zdrav bi voleo da ima porodicu i puno dece lepo vaspitane ali su ljudima takve mogucnosti svedene na minimum da sve sami moraju da ostvaruju sto je do njih kad zlo divlja Mogucnosti su velike za svakoga ko ima zdravo oko. Isus kaze: "Oko je videlo telu, ako je oko bolesno, svo je telo bolesno." Danas je ljudima, zbog greha, otupelo culo duhovnog vida i ne vide te velike mogucnosti. |
|
|
Vladimir1979 |
Odgovorio 08.02.2010 19:14
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 18.01.2010 19:37 Lokacija: St.Pazova. |
Da li bi neko mogao da mi preporuÄi neki dobar film koji govori o poslednjim vremenima pred Hristov dolazak? Hvala. |
|
|
Alen P |
Odgovorio 08.02.2010 19:21
|
Član Odgovori: 163 Pristupio/la: 11.06.2008 22:43 Lokacija: ÄŒakovec, Hrvatska |
Povrsni teolozi izjednacavaju 1260 dana, 42 meseca i tri i po vremena, sto proizilazi iz nepoznavanja biblijskog racunanja vremena (biblijskog kalendara). Možete li navesti razlike između navedena 3 vremena? Hvala! Izmenio/la Miroljub Petrovic na 08.02.2010 21:01 |
|
|
nikola |
Odgovorio 08.02.2010 19:23
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
sad sam malo bolje shvatio, prvo ide smrt Bozjih ljudi pa velike strahote za sve koji su izabrali drugu stranu i u tom broju 144.00 pravednika koji mogu da idrze ta strasna vremena. Moje pitanje u vezi porodice nije bila moja malodusnost nego kako da se odupru ljudi protiv zla ako su svi razdvojeni i ne postoji sistem koji bi ih organizovao da se zajednicki brane kao Kosovo i Metohija od NATO-a, bitka koju Srbi nisu izgubili dok danas gube sve |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.02.2010 20:56
|
Da li si siguran u to Å¡to tumaÄiÅ¡ ili nisi? Da nisam siguran, rekao bih nesto sa rezervom. Ovde su u pitanju jasne stvari, pa ih tako i iznosim. Mislim da li će se to baÅ¡ tako ostvariti jer to je tvoje stajaliÅ¡te i po tome bi ljudi trebali selit u Izrael i Äekati dolazak Isusa Hrista? To je pogresan zakljucak. Covek moze da zivi i van Izraela, u prirodnom ambijentu, van sistema, i da uz Bozju pomoc prodje kroz sva iskusenja i da kvalitetno zivi. Mislim da je Izrael najbezbednije mesto za Bozji narod, ali ziveti u Izraelu ne moze svako. Za to je potrebno veliko poverenje u ono sto Bog kaze u Biblija, velika snaga i volja za promenu nacina zivota i sve drugo sto zahteva zivot u posebnoj Bozjoj prisutnosti. Ziveti u Izraelu je nesto slicno kao zivot svestenika - pruzaju se ogromne mogucnosti, ali se i trazi visok stepen ozbiljnosti. Odakle tebi da je Mihail Isus Hrist (znam da znaÄi "tko je kao bog") jer po tome bi trebalo onda i Gabriel, Uriel, pa i Rafael biti Isus Hrist???Uriel-svetlost božja, Rafael-Bog leÄi, Gabriel-bog govori, Mihael-tko je kao bog. Pitanje imena je samo jedno od pokazatelja da je Mihajlo Isus Hristos. Za Mihajla se kaze da je predvodnik andjela ili arhiandjel, takodje Bog kaze Mojsiju da ce pred njim poslati svog andjela u kojem je Njegovo (Bozje) ime. A u Bibliji se delovanje tog andjela opisuje na sledeci nacin: "I javi mu se (Mojsiju) andjeo Gospodnji i rece: 'Ja sam Bog tvojih otaca Avrama, Isaka i Jakova...'." Jasno vidimo da je u pitanju andjeo koji je u stvari Bog, ali i predvodnik andjela, odnosno "arhiandjeo". Kada dolazi do rata na nebu spominje se sukob izmedju Mihajla (i Njegovih andjela) i Sotone (i njegovih andjela). Itd, itd, tako da nema sumnje da je Mihajlo Veliki Knez ustvari Isus Hristos. Usput, losa ti je ta literatura iz koje si procitao prevode imena nekih od andjela. Gabrijel znaci "Bog je moja snaga". Izmenio/la Miroljub Petrovic na 08.02.2010 20:57 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.02.2010 21:05
|
Alen P - poruka glasi: Povrsni teolozi izjednacavaju 1260 dana, 42 meseca i tri i po vremena, sto proizilazi iz nepoznavanja biblijskog racunanja vremena (biblijskog kalendara). Možete li navesti razlike između navedena 3 vremena? Biblijski mesec ima u proseku 29,5 dana, tako da zvanicno moze da traje 29 ili 30 dana. To znaci, da biblijska godina obicno traje 354, 355 ili 356 dana, a kada se na kraju 12. meseca vidi da sledeceg meseca jecam nece biti zreo, onda se dodaje 13. mesec, tako da godina moze da traje 384, 385 ili 386 dana. Dakle, 42 meseca su sigurno kraci period od 1260 dana, jer je 42 x 30 = 1260, a nemoguce je da sva 42 meseca imaju po 30 dana. Sto se tice perioda od tri i po vremena, to jos nisam u detalje proucio na hebrejskom jeziku, ali ukazuje na neki kraci period, mozda negde od oko 45 dana. Javicu kad to detaljno proucim. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.02.2010 21:30
|
nikola - poruka glasi: sad sam malo bolje shvatio, prvo ide smrt Bozjih ljudi pa velike strahote za sve koji su izabrali drugu stranu i u tom broju 144.00 pravednika koji mogu da idrze ta strasna vremena. Moje pitanje u vezi porodice nije bila moja malodusnost nego kako da se odupru ljudi protiv zla ako su svi razdvojeni i ne postoji sistem koji bi ih organizovao da se zajednicki brane kao Kosovo i Metohija od NATO-a, bitka koju Srbi nisu izgubili dok danas gube sve Ozbiljni i pobozni ljudi treba medjusobno da se povezuju. Isus kaze: "Gde se skupe dvoje ili troje u moje ime i ja sam sa njima." Hajde nadji nekoga ko je spreman da unese neke promene u svom zivotu? Svi su se zabetonirali u svoje betonske kutije (stanove) i cekaju da se "nesto desi", da ih "nesto pokrene". Necu da se hvalim, ali ja kada sam saznao za Boga, isao sam uvek tamo gde sam video da mogu nesto da naucim. Selio sam se u razlicite drzave i gradove, ili one delove grada gde bih bio blizu ljudi od kojih sam mogao nesto da naucim. Ziveo sam skromno (i sad zivim skromno), a moji prijatelji su za mene govorili: "Ovaj moze da zivi na hlebu i kikirikiju." Dakle, ako hocemo duhovno da napredujemo, ne treba nam mnogo (hleb i kikiriki), ali ljudi ne mogu da se pomere sa svoje fotelje, a kamoli malo dalje. Ljudi nisu u stanju da kontrolisu svoje misli (nego stalno misle o glupostima), a kamoli da uvedu neke ozbiljnije promene. Ali, kada je novac u pitanju, ili zene, ili neka druga droga, onda su na sve spremni i nista im nije tesko. |
|
|
lakkki |
Odgovorio 08.02.2010 21:36
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 08.02.2010 20:36 Lokacija: Nepoznata |
profesore svidio mi se jako vaÅ¡ odgovor i ona usporedba zeca i lava, zec koji treba da sad živi ko zec, a onda će postati lav no kako Äovjek da procijeni jel treba da bude lav ili zec evo npr. ja volio bi biti lav, no nemam uvjeta, nemam para, nemam svoje firme, ne znam nijednog dobrog majstora, ne znam di ću, volio bi u prirodu no nemam uvjeta, nemam poznanstava, ni krug biblijskih pobožnih ljudi oko sebe, sam sam, izgubljen ne znam dal da stisnem zube i izdržim do kristovog povratka? sto da radim? |
|
Predji na forum: |