pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.02.2010 08:05
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
simeon - poruka glasi: Zasto se kod Katolika osvecena voda kvari ? Mnogi tvrde da je istina.Ima mnogo primera gde blagodat Duha Svetoga deluje u Pravoslavnoj Crkvi a u Katolickoj(i ostalim Hriscanskim Crkvama)ne deluje. Evo klasicnog razmisljanja nekoga ko ne cita Bibliju i veruje pricama koje je cuo od "religioznog" komsije: "Jesi li video: kod nas se osvecena voda ne kvari, a kod njih se kvari. Kod nas ikone placu, a kod njih ne placu. Kod nas se pojavljuju zmije u crkvi, koje ne ujedaju ljude, a kod njih toga nema. Kod nas se pojavljuje lik Isusa na presecenom stablu, a kod njih se ne pojavljuje. To je dokaz da smo mi prava crkva." I onda ne treba da cudi sto se pored ovakve religije osnivaju udruzenja ateista, sto se deci predaje evolucija u drzavnim skolama, sto se droga prodaje na svakom cosku, i sto narod i drzava propadaju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.02.2010 08:24
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
mirjanin - poruka glasi: Da se nadovežem na pricu o vinu. U Luka 7:33,34 se kaže: "Jovan Krstitelj je doÅ¡ao i nije ni jeo hleb ni pio vino, a vi kažete opsednut je demonom. DoÅ¡ao je sin ÄovjeÄiji, koji jede i pije, a vi kažete: vidi izjelice i pijanice, prijatelja carinika i greÅ¡nika." Zar ovaj stih jasno ne govori koje vino je Isus pio? Tebi svaki stih u Bibliji govori da treba da budes narkoman i satanista jer ti je Djavo stavio crne naocare pa sve vidis naopako i crno. Isus propoveda zenama da budu moralne, a fariseji ga proglasavaju kurvarima. Isus jede hranu, a ovi ga proglasavaju izelicom. Isus pije sok od grozdja, a ovi ga proglasavaju pijanicom. Isus leci carinike, a ovi ga optuzuju da se druzi sa lopovima. Mucni malo s tom glavom,. Dalje, u Jovanu 2: 10 Isus kaže: svaki Äovjek prvo iznosi dobro vino, a kad se gosti napiju, loÅ¡ije. A ti si Äuvao dobro vino sve dosad". Mislim da je oÄigledno da je Isus konzumirao vino (ili kako ti kažeÅ¡ pokvareni sok od grožđa), ali sam siguran da nikog nije pozivao na njegovu zloupotrebu (opijanje). Kad dodjes na izvor pa popijes vode koliko ti treba, sta kazes? Zar ne kazes: "Napio sam sam se vode?" Tako mozes da se napijes i soka. A to sto je danas dominantan koncept da se sve sto je Bog dao kvari i unistava, pa ti razmisljas na takav nacin, to je problem koji treba sam sa sobom da resis. Alkohol je otrov u najmanjim kolicinama, to ce svako ko malo poznaje medicinu da ti kaze, a to imas i u literaturi. Pogledaj u knjizi "Zakoni zdravlja i izlecenja" poglavlje o alkoholu i stetnim efektima "umerenog" pijenja alkohola. Evo ti link za tu knjigu: http://www.cps.or...ravlja.pdf Alkohol u ekstremnim slucajevima moze da se konzumira kao tinktura, dakle kada se iz biljaka izvlace neka lekovita svojstva, pa je potreban alkohol, ali to su minorne kolicine od jedne cajne kasicice. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.02.2010 11:06
|
nova2 - poruka glasi: Å ta misliÅ¡ ima li u katoliÄkoj crkvi dobrih ljudi i oće li se ko spasit? Ima sjajnih ljudi u katolickoj crkvi, naravno da ce se mnogi spasiti. Neki od mojih najboljih prijatelja su katolici (pravi katolici, koji zive po Svetom Pismu). A Å¡to se tiÄe ikkona da kod nas plaÄu a kod njih ne, zar nije reÄeno da se ne smije imati nikakve ikone i kipovi? Receno je mnogo toga, ali malo se ko interesuje sta je Bog rekao. "Vazno je biti deo sveta". |
|
|
Alca |
Odgovorio 05.02.2010 11:37
|
Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 22.01.2010 08:04 Lokacija: Nepoznata |
Profesore, podržavam kreacionizam i Bibliju, ali vas moram nešto pitati . Da li je vjerovanje u nešto što nikada niste vidjeli, utopija ? Vjerovatno sam u poslednje vrijeme možda opsjednut demonima koji me slabe, ali me interesuje vaš stav u vezi toga . |
|
|
tovel |
Odgovorio 05.02.2010 12:56
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
Da li neko od clanova mozda zna za neki kvalitetan freeware program za titlovanje dakle ne 'trial' ili 'demo' neko freeware? |
|
|
Obilic |
Odgovorio 05.02.2010 12:56
|
Član Odgovori: 109 Pristupio/la: 12.08.2008 14:59 Lokacija: Beograd |
Kakvi su vam ovo posteri sa ovim unakazenim ljudima. Zasto nemate neki poster sa deset zapovesti ili tako nesto? To bi trebalo svaka kuca da ima umesto glupih slika mrtva prirode. |
|
|
Darko Radanovic |
Odgovorio 05.02.2010 13:18
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 14.09.2009 20:42 Lokacija: Nepoznata |
tovel - poruka glasi: Da li neko od clanova mozda zna za neki kvalitetan freeware program za titlovanje dakle ne 'trial' ili 'demo' neko freeware? http://subtitle-w...tonic.com/ Izmenio/la Darko Radanovic na 05.02.2010 13:19 |
|
|
Milan R |
Odgovorio 05.02.2010 13:22
|
Član Odgovori: 64 Pristupio/la: 15.12.2008 00:14 Lokacija: Kragujevac |
tovel - poruka glasi: Da li neko od clanova mozda zna za neki kvalitetan freeware program za titlovanje dakle ne 'trial' ili 'demo' neko freeware? Ja koristim freeware program za titlovanje koji se zove "Subtitle Workshop" i po meni je dosta dobar.Evo linka: http://www.softpe...-5315.html |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.02.2010 13:31
|
Alca - poruka glasi: Profesore, podržavam kreacionizam i Bibliju, ali vas moram nešto pitati. Da li je vjerovanje u nešto što nikada niste vidjeli, utopija ? Vjerovatno sam u poslednje vrijeme možda opsjednut demonima koji me slabe, ali me interesuje vaš stav u vezi toga . Da li je utopija verovanje da je vas cukundeda postojao? Vi ga nikada niste videli. Da li je utopija verovanje da je Isus postojao? Niste ni njega videli. Da li je utopija verovanje da je ovaj svet stvoreni? Niste posmatrali stvaranje sveta. Da li je utopija verovanje da je vas kompjuter neko sklopio, a da nije nastao slucajno u prirodi? Vi niste videli sklapanje vaseg racunara. Da li je utopija verovanje da vas je vasa majka rodila? Vi niste videli vase radjanje. Dakle, postoje brojne stvari koje nismo videli, ali nije potrebno da ih vidimo da bi smo znali da su se one desile i da one postoje. Verovanje da je svet nastao slucajno, da ce Sotona da pobedi Boga i slicno, je slepo verovanje u koje veruju glupaci. Ako se druzimo sa glupacima i citamo njihovu literaturu, onda postoji mogucnost da i mi oglupavimo pa da pocnemo da verujemo u ateisticke nebuloze. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.02.2010 13:36
|
Obilic - poruka glasi: Kakvi su vam ovo posteri sa ovim unakazenim ljudima. Zasto nemate neki poster sa deset zapovesti ili tako nesto? To bi trebalo svaka kuca da ima umesto glupih slika mrtva prirode. Ti posteri sluze da one koje su ubedili da su pametni podstaknemo da misle. Deset Bozjih zapovesti moze svako da stavi na zid, ako hoce. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.02.2010 15:40
|
Vladimir1979 - poruka glasi: Mozete li ponovo da postavite link vaseg gostovanja na televiziji Boin?Nisam je celu odgledao zbog obaveza. Hvala. http://www.vimeo.... |
|
|
zorank |
Odgovorio 05.02.2010 18:42
|
Član Odgovori: 116 Pristupio/la: 03.11.2008 22:23 Lokacija: Nepoznata |
Darko Radanovic - poruka glasi: tovel - poruka glasi: Da li neko od clanova mozda zna za neki kvalitetan freeware program za titlovanje dakle ne 'trial' ili 'demo' neko freeware? http://subtitle-w...tonic.com/ Ima i program za zaustavljanje vremena trial programima http://rapidshare...35/TS2.rar Kada se instalira i otvori program u prvu kolonu se ubaci EXE file programa kojem se zaustavlja vreme već instaliranog (preko opcije browse), u sledeću se upiše naziv tog programa i onda se klikne na "Create desktop short-cut" i dobije se nova ikonica na desktopu preko kojeg se pokreće željeni program. Šifra za raspakivanje je www.crospectator.org Da se istravim predhodna šifra nije bila dobra Izmenio/la zorank na 08.02.2010 12:20 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.02.2010 19:53
|
Evo linka za jednu sjajnu knjigu koja govori o aktivnostima vatikanskih tajnih drustava. Autor knjige nije mnogo teoloski obrazovan, ali je istoricar najviseg nivoa, pa zato knjiga ima posebnu tezinu jer iz ne-religijske perspektive analizira aktivnost rimske crkve. Knjiga je skenirana, pa je tekst prepoznat, pa se zato nalazi po neka slovna greska. Link je: http://www.mediaf...ejondzq2nj Oni koji ne znaju da citaju cirilicu, mogu tekst da konvertuju u latinicu sa programom sa donjeg linka: http://www.mediaf...um2wrjudmo Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.02.2010 21:33 |
|
|
Pirke |
Odgovorio 05.02.2010 21:41
|
Član Odgovori: 42 Pristupio/la: 21.01.2010 22:59 Lokacija: Nepoznata |
http://www.dveris...st/1755538 http://www.dveris...st/1755547 Dve veoma interesantne vesti, jel mozes malo da prokomentarises ovo Miroljube?! "Vreme je ,Gospode da se javis, oskrnavise zakon Tvoj" Ps 118,126
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.02.2010 22:36
|
Pirke - poruka glasi: http://www.dveris...st/1755538 http://www.dveris...st/1755547 Dve veoma interesantne vesti, jel mozes malo da prokomentarises ovo Miroljube?! Samo slusamo zalopojke kako nas truju, ubijaju, a niko ne nudi resenje kako da se problemi rese. Sve je to odavno poznato - to da satanisti sve unistavaju, a mi kao drustvo nista ne preduzimamo. I sta sad ja da komentarisem? Sve sam napisao u knjizi "Osnovi teokratije", pa koga interesuje neka cita. Jevreji imaju "kosher" sertifikat za hranu, Muslimani imaju "halal", a mi nemamo nikakav mehanizam zastite. Oni takodje imaju svoje skole i jake porodice gde cuvaju svoju decu, a mi nemamo ni to. Samo se kuka, a nista se ne preduzima. Svako ko je pametan preduzece nesto i sacuvati sebe i svoju porodicu, pa ako nas bude dovoljno da Bog moze nesto da promeni na nivou drzave, bice nesto od drzave, a ako ne, bicemo kao i druge evropske i svetske drzave (krda). |
|
|
ilija89 |
Odgovorio 05.02.2010 22:50
|
Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 24.05.2009 01:08 Lokacija: Nepoznata |
Sta mislite?, kakva je situacija sa seljacima i GMO hranom, dali ce seljaci veoma brzo prihvatiti takvu hranu, ili ce nastaviti da je proizvodi sa dosadasnjim kvalitetom?
Mudar Äovek sam donosi odluke; budala prihvata javno mnjenje.
Kineska izreka |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.02.2010 02:56
|
ilija89 - poruka glasi: Sta mislite?, kakva je situacija sa seljacima i GMO hranom, dali ce seljaci veoma brzo prihvatiti takvu hranu, ili ce nastaviti da je proizvodi sa dosadasnjim kvalitetom? Praksa je pokazala da oni prihvataju ono sto im donosi profit, a posto i oni veruju laznim reklamama, kao i ostali deo populacije (iako u malo manjoj meri), onda je za ocekivati da prihvate ono sto im sistem bude agresivno nudio. |
|
|
nikola |
Odgovorio 06.02.2010 05:59
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Cinjenica je da je danas hrana sa sela rizicna za kupovinu jer kako su se pojavili jeki otrovi za prskanje korova nema ko ne prska. Ljudi sa sela su ubedjeni da je najbolje hraniti zivotinje onako kako im veterinar kaze a oni im pricaju da zivotinje ne rastu bez koncentrata i ako porastu meso se uzilavi i nije ukusno, danas vise paze ljudi iz gradova sta rade sa hranom nego ljudi sa sela |
|
|
Arhangel88 |
Odgovorio 06.02.2010 09:56
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 25.10.2009 14:43 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Petrovicu, kakav je Vas stav o dobrovoljnom davanju krvi i zavestanju organa?
Nije zlo od mrtve tehnike, vec od mrtvih srca ljudskih!
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.02.2010 11:07
|
Arhangel88 - poruka glasi: Gospodine Petrovicu, kakav je Vas stav o dobrovoljnom davanju krvi i zavestanju organa? Kada bi znali da ce to nekome pomoci, onda bi to bilo dobro uraditi. Ali, kad covek vidi sta se sve radi u savremenoj medicini, kosa mu se digne na glavi i odustane od svake humanitarne akcije koju oni organizuju. |
|
Predji na forum: |