pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.01.2010 18:02
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
prav - poruka glasi: Ko bi prevario djevojku koja nije zarucena te bi spavao sa njom da joj da prciju i uzme je za zenu. Sta je prcija ? U pitanju je miraz, odnosno otkup koji bi inace trazio njen otac za cerku. Da ne bude da su se cerke prodavale, ali mladozenja je trebao da pokaze da ima finansijske mogucnosti da izdrzava porodicu i da je deo jakog bratstva. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.01.2010 18:09
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Srbija_zemlja_heroja - poruka glasi: Kako objasnjavate to da posteni i moralni ljudi nemaju para i da jedva sastavljaju kraj sa krajem ? Uvek je sirotinja ta koja govori dace Bog kad ono nista, muce se ceo zivot koji su proveli u nadi da ce dati Bog. Novac je sredstvo kojim se ljudi porobljavaju. Pobozni ljudi zove u prirodi i ne treba im mnogo novca, jer proizvode sve sto im treba za zivot. Ljudi koji se muce u zivotu su "duhovna sirotinja". U Bibliji pise: "Bijah mlad i ostareh, i ne vidoh pravednika ostavljenog, niti njegovu decu da prose hleba." (Psalam 37,25) Posto kazete da se nista ne desava bez Bozijeg dopustenja kako objasnjavate da nemoralni i zli ljudi imaju mnogo para. Zasto im je Bog dozvolio da imaju pare koje trose na destrukciju i unistavanje? Kriminalci su mnogo slozniji i vredniji u svom zlu, nego pobozni u svojoj moralnosti, pa zato ostvaruju bolje rezultate u onome sto se trude. Kvalitet zivota ne zavisi od para, nego od poznavanja Boga. Oni koji znaju sta je dobro u ovom zivotu i rade na tome (zive po Bozjim zapovestima), imaju sve sto im treba i zive odlicno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.01.2010 19:47
|
prav - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: prav - poruka glasi: Ko bi prevario djevojku koja nije zarucena te bi spavao sa njom da joj da prciju i uzme je za zenu. Sta je prcija ? U pitanju je miraz,... A dalje kaze: a ako mu je otac njezin ne bi htio dati, da da novac koji ide u prciju djevojci. I to je to ? Pa onda ispadne da su spavali pre braka i nikom nista samo se da novac. Kako ce ta zena posle da se zaruci ili uda za nekoga kada nije nevina? Ta devojka ce tesko da se uda, ali posto je uvek bilo problematicnih mladica, onda su i takve mogle da se udaju, iako je pre sklapanja braka porodica mladica bila upoznata sa celom situacijom oko devojke. U svakom slucaju, sramota je padala na njenog oca i bratstvo. Kod oceva koji su pazili na svoje cerke to nije moglo da se desi. A ako bi se i desilo, pod nekim okolnostima, onda bi neko morao da nastrada - najcesce bi devojka nastradala od strane oca, ili otac od strane bratstva. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.01.2010 19:52
|
Sikic - poruka glasi: Dr.Petrovic ja imam sina i da smo stvarali "mrave"i pojavi se neki "smrtonosni problem"medju njima i netko od nas dvoje mora doci medju njih da im da nadu i da ih spasi kroz svoju vlastitu bol i smrt tada bi ja kao otac preuzeo odgovornost na sebe i ja bi dosao kao "mrav"umjesto sina.Kao "mrav"bi dosao u obliku sina da se otkrijem "mravima"sakrivajuci lice svoje.SIN i OTAC su u stvari DVA BICA ali jedne naravi,karaktera i namjere samo "mravi"to jedinstvo ne mogu razumjeti.Jedini nacin tog jedinstva je moguce bilo prikazati kroz vezu OTAC-SIN.Tko nema dijete to jedinstvo je nemoguce opisati to se moze samo dozivjeti.Dr.Petrovicu da ne bi bilo zabune ja vjerujem u BOGA OCA,BOGA SINA I BOGA SVETOG DUHA.ONI su vjecna ljubav a NJIHOVA njeznost nama "mravima"su prikazali kao najnjeznija zemaljska veza otac-sin.Pitanje za vas Dr.Petrovicu dali i u Jevrejskom orginalu opisuje da je KRIST-OTAC VJECNI kao Izaija 9.5 jer u Ivanu 14.7 ISUS potvrdjuje svoj identitet u razgovoru KRIST-Ivan.Puno hvala i svako dobro.Pozdrav Nije dobra analogija sa mravima, jer Bog je stvorio svoju decu medju koju je dosao. Isus i Otac su "jedno", kako se kaze u Bibliji. Isus je nas Otac jer je stvarao ovaj svet zajedno sa Ocem. Slazem se da je imati svoje dete najbolji nacin za razumevanje odnosa "sin-otac". Mislim da je tesko reci kome je bilo teze na krstu - Sinu ili Ocu. Sin je neko preko koga Bog komunicira sa stvorenjima i zato je Isusu pripala ta uloga u Planu spasenja. |
|
|
nikola |
Odgovorio 30.01.2010 20:04
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
brosura sigurnost dece na internetu http://download65...RNETU_.pdf -- Izmenio/la nikola na 30.01.2010 20:04 |
|
|
mirjanin |
Odgovorio 30.01.2010 20:16
|
Član Odgovori: 28 Pristupio/la: 08.01.2009 13:19 Lokacija: Nepoznata |
Kada možemo oÄekivati objavljivanje knjige o najboljim receptima za sokove?U kojoj fazi je prevodjenje knjige dr. Maxa Gersona? |
|
|
Bobyus |
Odgovorio 30.01.2010 21:00
|
Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 30.01.2010 20:24 Lokacija: Nepoznata |
Postovanje Miroljube, imam jedno pitanje, radi se o tekstu iz pr.knj. Mojsijeve 1,16 tekst kaze: "I stvori Bog dva videla velika: videlo vece da upravlja danom, i videlo manje da upravlja nocu i zvezde". Nije mi jasno kada je svetlost sa tih zvezda stigla do zemlje? Kada znamo da im je potrebno na hiljade godina da predju to rastojanje. Kako ih mi danas uopste vidimo? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.01.2010 21:36
|
mirjanin - poruka glasi: Kada možemo oÄekivati objavljivanje knjige o najboljim receptima za sokove?U kojoj fazi je prevodjenje knjige dr. Maxa Gersona? Recepti ce uskoro biti ovde postavljeni, a knjiga od Max Gersona za mozda mesec i po dana. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.01.2010 21:38
|
Bobyus - poruka glasi: Postovanje Miroljube, imam jedno pitanje, radi se o tekstu iz pr.knj. Mojsijeve 1,16 tekst kaze: "I stvori Bog dva videla velika: videlo vece da upravlja danom, i videlo manje da upravlja nocu i zvezde". Nije mi jasno kada je svetlost sa tih zvezda stigla do zemlje? Kada znamo da im je potrebno na hiljade godina da predju to rastojanje. Kako ih mi danas uopste vidimo? Merenja brzine svetlosti u zadnjih 300 godina pokazuju da brzina svetlosti opada. Neke procene kazu da je ona bila 6 milijardi puta veca od danasnje. Dakle, najverovatnije je brzina svetlosti bila mnogo veca i brzo je stigla do zemlje. Druga opcija je da je Tvorac rasprsio svetlost sa zvezda po svemiru. |
|
|
Obilic |
Odgovorio 30.01.2010 21:50
|
Član Odgovori: 109 Pristupio/la: 12.08.2008 14:59 Lokacija: Beograd |
Ako sam dobro razumeo demoni zive u svemiru i krecu se manje-vise slobodno i to ce trajati dok ne budu zbaceni za zemlju na samom kraju istorije. Sta znaci ono sto vracara u Endoru kaze Saulu: "Vidim bogove kako izlaze iz zemlje?" Izmenio/la Obilic na 30.01.2010 21:51 |
|
|
Konstantin |
Odgovorio 30.01.2010 23:50
|
Član Odgovori: 81 Pristupio/la: 16.02.2008 20:38 Lokacija: Nepoznata |
http://www.pecatm...etog-save/ [img]http://www.pecatmagazin.com/wp-content/uploads/2010/01/28_1_2010-1.jpg[/img] is not a valid Image. „Dogmom o nepogreÅ¡ivosti prisvojivÅ¡i sebi, Äoveku svu vlast i sva prava koja pripadaju jedino BogoÄoveku – Gospodu Hristu, papa je u stvari, proglasio sebe Crkvom u PapistiÄkoj crkvi, i postao njoj sve i svja. Svoje vrste svedržitelj. Zato je dogmat o nepogreÅ¡ivosti pape i postao svedogmat papizma. I papa se njega ne može odreći ni po koju cenu, sve dok je papa humanistiÄkog papizma. U istoriji roda ljudskog postoje tri glavna pada: Adamov, Judin, papin. SuÅ¡tina grehopada je uvek ista: hteti pomoću sebe postati dobar; hteti pomoću sebe postati savrÅ¡en; hteti pomoću sebe postati Bog. No, time se Äovek nesvesno izjednaÄuje sa Ä‘avolom. Jer i on je hteo da pomoću sebe postane Bog, da sobom zameni Boga. I u tom gordoumlju odjednom se obreo kao Ä‘avo, potpuno odvojen od Boga, i – sav protiv Boga. U toj gordoj samoobmani i sastoji se suÅ¡tina greha, svegreha. U tome suÅ¡tina i samog Ä‘avola, sveÄ‘avola; Satane" Sveti Justin Popovic |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2010 04:09
|
Obilic - poruka glasi: Ako sam dobro razumeo demoni zive u svemiru i krecu se manje-vise slobodno i to ce trajati dok ne budu zbaceni za zemlju na samom kraju istorije. Otprilike je tako, s tim da treba znati da se u Bibliji spominju tri neba. Na trecem nebu je prestp Bozji i tamo Sotona i demoni nemaju pristup. Oni mogu da se krecu u preostala dva neba koja su stvorena (sama rec "nebo" - hebrejski "shamajim" - znaci "dva neba"). Dakle, kada je Bog stvorio "nebo i zemlju", On je doslovno stvorio dva neba, to se vidi iz hebrejskog jezika, a o tome govori i apostol Pavle koji govori kako je bio prenesen u duhu na trece nebo kod Boga. Sta znaci ono sto vracara u Endoru kaze Saulu: "Vidim bogove kako izlaze iz zemlje?" Ona je videla ono sto su joj demoni pokazali, a posto je demone smatrala bogovima, onda je pricala takvu vrstu gluposti sa kojom je zelela da fascinira Saula. Imas o tome detaljnije u knjizi "Tajne Biblije", u odeljku "Zivot posle smrti". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2010 04:30
|
Evo linka za rucni sokovnik. Cena je malo velika, ali izgleda kao dobra sprava: http://www.tv-sho...2-prod.htm |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2010 10:23
|
Na donjem linku moze se pogledati moje gostovanje na albanskoj televiziji TV Boin, Tuzi, pre desetak dana: http://vimeo.com/... |
|
|
mirjanin |
Odgovorio 31.01.2010 12:42
|
Član Odgovori: 28 Pristupio/la: 08.01.2009 13:19 Lokacija: Nepoznata |
U emisiji na albanskoj televiziji TV Boin, pomenuo si da sjeme treba da nabavljamo od proizvoÄ‘aÄa organske hrane. Mislim da bi vrlo korisno bilo, za sve nas koji se bavimo ili se namjeravamo baviti poljoprivredom, da preporuÄiÅ¡ neke pouzdane proizvoÄ‘aÄe organske hrane na teritoriji Srbije i Crne Gore od kojih bi moglo da se nabavi kvalitetno organsko sjeme? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2010 15:42
|
mirjanin - poruka glasi: U emisiji na albanskoj televiziji TV Boin, pomenuo si da sjeme treba da nabavljamo od proizvoÄ‘aÄa organske hrane. Mislim da bi vrlo korisno bilo, za sve nas koji se bavimo ili se namjeravamo baviti poljoprivredom, da preporuÄiÅ¡ neke pouzdane proizvoÄ‘aÄe organske hrane na teritoriji Srbije i Crne Gore od kojih bi moglo da se nabavi kvalitetno organsko sjeme? Postavljao sam ovde neke linkove. Treba da se raspitas u svojoj okolini ko se time bavi. |
|
|
anton |
Odgovorio 31.01.2010 18:57
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Sve mi se Äini da je nakaradna kultura danaÅ¡njeg Äovjeka dostigla nivo gori od drevnih Sodomljana. Gledam stanje na Haitiju i nemogu da vjerujem. Ni katastrofalan potres sa ogromnim žrtvama nije ih nauÄio pameti.Stanje je joÅ¡ gore nego prije potresa.Bande razbojnika siluju žene,otimaju i kradu. Cvate trgovina djecom,pijani doktori snimaju gole pacijente... Sada sam sto posto siguran da ovakve katastrofe nisu sluÄajne. |
|
|
Pirke |
Odgovorio 31.01.2010 19:06
|
Član Odgovori: 42 Pristupio/la: 21.01.2010 22:59 Lokacija: Nepoznata |
Na forumu Vidovdan jedan clan je stavio na 13 strana naucnike svetske koji govore protiv evolucije, sa detaljnim biografijama,slikama i njihovim knjigama,veoma kvalitetan materijal! Sta ti za ovo velis Miroljube! http://forum.vido...amp;t=2375 "Vreme je ,Gospode da se javis, oskrnavise zakon Tvoj" Ps 118,126
|
|
|
Gandraluka |
Odgovorio 31.01.2010 19:06
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 21.07.2009 15:39 Lokacija: Nepoznata |
Molim vas odgovorite mi koja se svrha pravljenja i pijenja sokova od voca i povrca kada mi je logicnije da konzumiramo ove namirnice cjelokupne onakve kakve nastaju u prirodi? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2010 21:05
|
SlobaM - poruka glasi: Pozdrav g. Petroviću, Gledao sam mnogo VaÅ¡ih emisija, sve su bile extra zanimljive i nauÄno zasnovane, ja sam mnogo nauÄio i nemam reÄi hvale.. Pitanje nad pitanjima - ima li sudbine (sve nam je predodreÄ‘eno) ili sami imamo izbor? Naravno da nema sudbine, vec mi odlucujemo kako ce nam biti u zivotu. Naravno da u ovom zivotu mozemo da imamo neprijatnosto ako izaberemo moralna nacela, jer se na sve ljude vrsi pritisak da prihvate koncept satanizma. Mozemo da kazemo da postoji sudbina u smislu da postoje samo dva puta - vecni zivot ili vecna smrt, i nema nista izvan toga, ali cim postoji mogucnost izbora, onda je jasno da nema sudbine. Pre par godina sam sluÅ¡ao na radio Beogradu jednu nauÄnu emisiju (mislim treći program, oko 23 sata) ..gde se govori o nauÄnim dokazima da je sve predodreÄ‘eno Kad ateisti pocnu da se frljaju sa naukom na ateistickim medijima, to je kao bal vampira. |
|
Predji na forum: |