Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
kreacionista - poruka glasi:
Kako ocijenjujes sinocnu emisiju na TV Montena? Sta mislis o cinjenicama i statistickim podacima koji su gosti iznijeli na racun tvojih konstatacija i izjava i u prethodnoj emisiji?

Klasicno ponavljanje neistina koje promovise Svetska zdravstvena organizacija. Gosti su spominjali "majku prorodu", sto jasno pokazuje da su u pitanju klasicni produkti sistema - ljudi koji ne znaju da misle i koji ce zarad karijere i ovozemljaskog laznog uspeha prihvatiti svakakve nebuloze kao nauku.

Poceo sam da mislim da je Svetska zdravstvena organizacija jedna velika sekta koja ljudima ispira mozgove preko medicinskih skola i fakulteta, a onda preko domova zdravlja i bolnica siri svoj okultni uticaj na ljude i unistava citave narode.

Miroljub Petrovic
rodoveran - poruka glasi:
Da li postoje dokazi svetske poplave ili samo dokazi sporadičnih poplava kako tvrde oni koje vi ne smatrate pravim naucnicima? Ima li primera za to u Šumadiji?

Ima gde god hoces. Sve stene koje vidis oko sebe je natalozio veliki i snazan vodeni tok. U tim stenama mozes da nadjes velika groblja organizama, u obliku fosila, a znamo da fosili nastaju samo u uslovima katastrofe. Takodje, u tim stenama ces videti tragove katastrofizma, kao sto su ukrsteni slojevi, odsustvo bioturbacije (tragova zivota na dnu mora), itd, itd. Imas o tome detaljnije na nasem sajtu.

U Izlasku 17:14 Jehova kaže: Izbrisaću spomen na Amaličane pod nebesima. Taj spomen je sad trajno sačuvan u Bibliji.

U Bibliji postoji upozorenje u vezi Amalicana, a spomen, ili bilo kakav trag njihovog nemoralnog zivota, koji bi druge navlacio na zlo, je zauvek unisten.

Miroljub Petrovic
Nase kolege iz Hrvatske su objavile na svom sajtu odlican tekst o nalazu krvnih celija u kostima dinosaurusa. Ja sam o tome govorio u jednom predavanju, ali ovde ima detaljnije objasnjenje. Evo linka:

http://www.postan...kosti.html

Miroljub Petrovic
Evo jednog vrlo interesantnog i vaznog teksta u kojem sigurno ima mnogo istine:

http://blog.b92.n...-YU-Rocku/
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.01.2010 22:20

Pirke
Evo sajt o rehabilaticionom sentru Crna Reka,korisno za pricitati!
http://www.sreten...
"Vreme je ,Gospode da se javis, oskrnavise zakon Tvoj" Ps 118,126

Miroljub Petrovic
Na donjem linku moze se pogledati video "Urbana opasnost" (Urban Danger) - opasnost zivota u gradovima. Video je preveden i sinhronizovan:

http://www.vimeo....

Demokrata
Pozdrav Miroljube, sve najbolje, imam poveci broj pitanja pa se nadam da se ne ljutite...
Prvo pitanje mi je veoma kompleksno i radi se o nasoj slobodnoj volji. Naime nasi pravoslavni svestenici kazu sledece, da bog moze da se pojavi i da natera ljude da svi veruju u njega ali da nece jer bi time izgubili slobodnu volju, medjutim u starom zavetu BOG SE JAVLJA LJUDIMA I TGDE JE TU SLOBODNA VOLJA?

Drugo pitanje je da li mozete dopuniti poglavlje o dinosaurusima, tj sta se sa njima desilo posle potopa? i Zasto oni nisu bili na Nojevoj barci?

Trece pitanje je o tome da mi imamo argumente protiv evolucije o tome da ne postoje dokazi o prelaznim oblicima, medjutim gde su nasi dokazi o velikim ljudima koji su ziveli pre potopa?

Cetvrto pitanje je da vidite ovu raspravu i prokomentarisite?http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=348433

Peto pitanje da li znate da ste sve popularniji, i gde mogu da se kupe vase knige u Novom Sadu?

Miroljub Petrovic
Demokrata - poruka glasi:
Pozdrav Miroljube, sve najbolje, imam poveci broj pitanja pa se nadam da se ne ljutite...
Prvo pitanje mi je veoma kompleksno i radi se o nasoj slobodnoj volji. Naime nasi pravoslavni svestenici kazu sledece, da bog moze da se pojavi i da natera ljude da svi veruju u njega ali da nece jer bi time izgubili slobodnu volju, medjutim u starom zavetu BOG SE JAVLJA LJUDIMA I TGDE JE TU SLOBODNA VOLJA?

Bog se javlja ljudima stano tokom istorije, ali ne vrsi pritisam na njih da ga prihvate. Sotona vrsi pritisak i maltretira ljude da moraju da prihvate satanizam.

Drugo pitanje je da li mozete dopuniti poglavlje o dinosaurusima, tj sta se sa njima desilo posle potopa? i Zasto oni nisu bili na Nojevoj barci?

Dinosaurusi su bili na Nojevoj barci, a posle Potopa su polako izumirali zbog pogorsanja klimatskih uslova u odnosu na one prepotopne.

Trece pitanje je o tome da mi imamo argumente protiv evolucije o tome da ne postoje dokazi o prelaznim oblicima, medjutim gde su nasi dokazi o velikim ljudima koji su ziveli pre potopa?

Imate u mojoj knjizi "Nauka i problem smrti" koju mozete da skinete na ovom sajtu. Ima i u drugim knjigama, kao "Biblijski Potop" itd.

Cetvrto pitanje je da vidite ovu raspravu i prokomentarisite?
http://forum.krst...p?t=348433

Govorio sam o tome na forumu vise puta, treba da pogledate prethodne postove.

Peto pitanje da li znate da ste sve popularniji, i gde mogu da se kupe vase knige u Novom Sadu?

Pomesali ste neke stvari. Bog je sve popularniji, kako kaze Pavle: "Bog treba da se uzvisuje, a ja da se umanjuje." U Novom Sadu nasa izdanja mozete da nabavite putem telefona: 064/089-6937

Pirke
Miroljube da li ce na Strasnom sudu biti vaskrsnuta deca ubijena putem abortusa i hoce li ona prepoznati svoje roditelje?!

"Vreme je ,Gospode da se javis, oskrnavise zakon Tvoj" Ps 118,126

Luj Paster
Miroljube posto je u toku ispitni rok naisao sam na neka pitanja koja bih zeleo da prokomentarisete...
Prvo je profesorka pitala kako objasnjavamo pojavu kanibalizma na Novoj Gvineji? Odgovor je zbog male mogucnosti nalazenja mesa, pa je tako i dan danas kanibalizam zastupljen???

Drugo sto me zanima je da ste spominjali u svojim predavanjima da ce ljudi koji budu imali vecni zivot posle drugog Hristovog dolaska ziveti u prirodi a mene zanima sta ce biti sa opasnim zverima koje zive tu hoce njihova "svest" biti promenjena i da li ce postojati zivotinje opasne po ljude...
Trece tice se kapaciteta sredine( Maksimum odrzivosti populacije na nekom prostoru sa datim resursima). Zanima me koliko dugo ce ljudski rod moci da se razmnozava tad ako ce imati vecni zivot? (Znamo primer na Uskrsnjim ostrvima da su ljudi izumrli upravo zato jer su probili kapacitet sredine...)
Mozda pitanja ludo ali danas je lud samo onaj cija ludost odudara od ludosti vecine...Smile

Miroljub Petrovic
Pirke - poruka glasi:
Miroljube da li ce na Strasnom sudu biti vaskrsnuta deca ubijena putem abortusa

Naravno da ce biti vaskrsnuta.

i hoce li ona prepoznati svoje roditelje?!

Kakvo je to pitanje? Kako da prepoznaju svoje roditelje, kad ih nikada nisu upoznali? Sta ako njihovi roditelji ne budu bili spaseni? Razmisljaj malo sta pitas.

Miroljub Petrovic
Luj Paster - poruka glasi:
Miroljube posto je u toku ispitni rok naisao sam na neka pitanja koja bih zeleo da prokomentarisete...
Prvo je profesorka pitala kako objasnjavamo pojavu kanibalizma na Novoj Gvineji? Odgovor je zbog male mogucnosti nalazenja mesa, pa je tako i dan danas kanibalizam zastupljen???

Nemoj da se bavis sta pricaju ateisti na fakultetu. Ako si vec dosao, onda odrobijaj te ispite i nemoj mnogo o njima da razmisljas jer to su uglavnom sve nebuloze. Ta mucenica je samo rekla ono sto su nju ucili, a posto ne koristi mozak i ne razmislja o tome sto su je ucili, nagradili su je mestom profesora.

Drugo sto me zanima je da ste spominjali u svojim predavanjima da ce ljudi koji budu imali vecni zivot posle drugog Hristovog dolaska ziveti u prirodi a mene zanima sta ce biti sa opasnim zverima koje zive tu hoce njihova "svest" biti promenjena i da li ce postojati zivotinje opasne po ljude...

Vidi se da nisi citao Bibliju. U pocetku su sve zivotinje bile biljojedi i bile su prijateljski raspolozeni prema coveku. Tako ce biti i jednog dana.

Trece tice se kapaciteta sredine( Maksimum odrzivosti populacije na nekom prostoru sa datim resursima). Zanima me koliko dugo ce ljudski rod moci da se razmnozava tad ako ce imati vecni zivot?

Imas ceo svemir na raspolaganju.

Znamo primer na Uskrsnjim ostrvima da su ljudi izumrli upravo zato jer su probili kapacitet sredine...

Vidi se da studiras na nekom ultra-ateistickom fakultetu. Tamo su ljudi izumrli jer su se bavili okultizmom, pa su ih Sotona i demoni totalno razvalili.

Obilic
Da li u bibliji pise kako ce izgledati sud? Da li ce izlaziti na sud i spaseni?

Da li ce uopste prisustvovati sudjenju oni koji ce biti unisteni ili ce biti osudjeni u odsustvu za vreme onih 1000 godina izmedju dva vaskrsenja?

Znate li uopste kako ce to izgledati? Koliko vidim u Bibliji nema nekog jasnog opisa tog dogadjaja.

Miroljub Petrovic
Obilic - poruka glasi:
Da li u bibliji pise kako ce izgledati sud? Da li ce izlaziti na sud i spaseni?

Da li ce uopste prisustvovati sudjenju oni koji ce biti unisteni ili ce biti osudjeni u odsustvu za vreme onih 1000 godina izmedju dva vaskrsenja?

Znate li uopste kako ce to izgledati? Koliko vidim u Bibliji nema nekog jasnog opisa tog dogadjaja.

U Bibliji su dati svi potrebni detalji u vezi toga. Jasno je receno da spaseni ne izlaze na sud. Oni koji ce biti unisteni nece prisustvovati sudjenju, jer nema demoratije (hvala Bogu). Oni su sami sebe osudili svojim zivotom, jer su izabrali zlo. U periodu od 1000 godina ce spaseni moci da potvrde tu presudu, ako ih bude interesovalo da vide neciji zivot i da se uvere, pre izvrsenja presude, na kraju 1000 godina.

Miroljub Petrovic
ShehEl - poruka glasi:
Ono sto mene zanima je,iz koje materije ce se telo kremiranih pokojnika podignuti(kako kad ga nemaju)?

Ono sto cini licnost, na prvom mestu, jeste njegov duhovni aspekt. Materijalni deo covekovog tela vise od 99% cine samo 4 hemijska elementa (vodonik, kisonik, ugljenik i azot), a ostalo drugi hemijski elementi, tako da tih elemenata ima gde hoces na zemlji, ali ce oni biti sastavljenu u skladu sa planom koji postoji u covekovom DNK (koji je kod svakoga razlicit). I onda se u to telo ubaci njegov duh zivotni i eto coveka.

Miroljub Petrovic
Evo jedne vesti koja pokazuje kakav su sistem obrazovanja i zakoni u Evropi. Tako ce uskoro i kod nas da bude:

http://www.vecern...anak-88678
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 30.01.2010 11:06

Luj Paster
Pre 11 godina ste drzali predavanja u Novom Sadu i govorili ste o otiscima stvaranja... Iznosili ste cinjenice da je Robert Dzentri otkrio polonijumove krugove u granitu i da to predstavlja nerazresivu enigmu za geologe... Da li su danas posle 11 godina od vaseg predavanja nasli nacin da objasne tu pojavu ili i dalje tvrde da su to magmatske stene koje koje danas nalazimo svuda oko aktivnih vulkana, kao sto pise u svakoj pedoloskom udzbeniku?

Miroljub Petrovic
trilogyopus - poruka glasi:
Veliki pozdrav!

Citajuci Vase knjige ,forum i gledajuci Vasa predavanja mnogi bi pozeljeli (medju kojima sam i ja) da imaju tako cvrstu
postojanu vjeru u Boga i u Sveto Pismo.
Licno podrzavam i shvatam moralnu dimenziju Vasih predavanja, ali biblijsku zelim, ali ne mogu da razumijem i
,,osjetim,, ..iako bibliju citam...

Ne mozete da dozivite dokaze, jer mnogo gledate reklame i citate ateisticku literaturu, sto se vidi iz vasih pitanja, tako da vam nije lako da razumete ono sto je dobro. Ali, cim razmisljate i postavljate pitanja, znaci da kod vas postoji veliki prostor za napredak.

Evo koja su najcesca materijalisticka ,,razmatranja/objasnjenja,, biblije i religije kojima se opirem ali koja cesto i mene ,,uhvate,,...

- religija je samo genijalno osmisljen psiholoski mehanizam koji se koristi/zloupotrebljava/ kao rijec utjehe za bolesne, razocarane, ozaloscene, povrijedjene i neuspjesne...a u stvari krajnji cilj je manipulacija

To sto ste naveli je klasicna sotonska definicija religije. Sama rec "religija" znaci "ponovno povezati coveka sa Bogom". Vidimo na sve strane da ljudi stradaju i pate, a trend je sve gori i gori. Sa druge strane, vidimo da oni koji prihvate Boga i biblijske principe u svemu napreduju i vode srecan i kvalitetan zivot. Bolest, razocarenje, povredjenost, neuspeh i sve to sto navodite je mehanizam koji je Bog uspostavio da ljudima ukaze da nacin na koji zive je skroz pogresan i destruktivan.

- religija je samo jos jedna stvorena ,,razlika/podjela,, medju ljudima koja ih sludjuje ,ispira mozak i stvara fanatike, one
koji su za i one koji su protiv, vjernike i nevjernike, otvara nove mogucnosti za manipulaciju ,konflikte i ratove...

Kada ljudi obozavaju demone, to jeste zaista tako. Ali evo, pogledaj ovaj forum. Oko 20% svih ulazaka na forum je iz Hrvatske (a znas kako je u zadnje vreme generalno los odnos izmedju Srba i Hrvata). Dakle, kada ljudi zele da budu na strani pravog Boga, biblijskog Boga, onda sve granice i barijere nestaju. To znaci da prava religija zblizava ljude, a ne suprotno.

- zasto svaki covjek kao po pravilu podrzava samo ,,svoju,, religiju ...pa nije on birao kako i gdje ce se roditi... .i bas je njegova ispravna i tacna a tudja je pogresna i ne treba da postoji .....u pitanju je samo nova podjela...

To je samo slucaj kada ljudi prihvate lazne religije. Oni koji zaista zele da upoznaju Boga lako ce preko prave religije da se zblize.

- svaki naucni izvjestaj, snimak zemlje iz kosmosa ,,dokazuje,, da tamo nema nicega i nikoga i da je oko nas nistavilo, hladnoca, tisina i mrak..

To su super-glupi ateisticki izvestaji. Ateisti sa svojim plasticnim dvogledima vide nesto malo izvan nase atmosfere i odmah su nasli da pametuju kako je svemir "prazan i hladan". Njih da dovedes u Edenski vrt oni bi rekli da je sve "hladno i prazno". Zar svemir ne ukazuje na cudo stvaranja i na Tvorca koji je to stvorio? Zar priroda takodje ne ukazuje na ljubav Tvorca prema ljudima koje je stvorio da zive u tom ambijentu? Kada covek dopusti da mu demoni stave crne naocare, onda on kao slepac nista ne vidi, nego prica gluposti, bas kao sto to rade ovi savremeni ateisticki "naucnici".

- kao je lako vjerovati u ono sto se vidi a kako je tesko (a za neke i nemoguce) vjerovati u ono sto se ne vidi.....

Zavisi u sta gledas. Ti ocigledno mnogo gledas reklame i verujes da je ono sto dolazi iz septicka jama (EU) nesto lepo i privlacno. VERUJES da se tamo dobro zivi (u izmetu). Sa druge strane, posto ne gledas mnogo prirodu, NE VERUJES onome sto Bog nudi.

- svaki covjek je tvorac svoje sudbine i nema tog Boga i te religije koja ce mu pomoci ako on sam ne ,,uzme svoju sudbinu u svoje ruke,,i cisto materijalisticki ne prihvati realni (a ne imaginarni) svijet oko sebe sa principom borbe kao jedinim i
osnovnim uslovom opstanka...

Zar istorija ljudskog roda nije istorija bezuspesnih covekovih pokusaja da "uzme stvar u svoje ruke" i da nezavisno od Boga nesto napravi? Ako covek ne uzme da radi u skladu sa zakonima koji postoje u ovom svetu, onda se odvaja od Tvorca i srlja u sigurnu propast. Zato Bog lepo kaze: "Bez mene ne mozete ciniti nista."

- kada u crkvi pred kraj liturgije prodje covjek sa ,,tacnom za priloge,, ,kad kompromitovani i nemoralni ,,darivaju,,
izgradnju ckvenih objekata i crkva to objerucke prihvaca, kad svestenik naplacuje obred sahrane/krstenja po cjenovniku,kad i mala djeca primjete kako su ispred pravoslavne crkve parkirani samo skupi automobili iz nepravoslavnih zemalja...dakle kada se souci sa ekonomskom realnosti tzv.duhovnog zivota ....covjek pomisli svasta o sebi ,o svojoj religiji o Bogu....i prvo sto mu pada na pamet je prevara..........

Jedno je zloupotreba religije, a drugo biblijska religija. Ja necu da se razocaram u medicinu kad vidim sta rade ovi savremeni "lekari". Postoji ozbiljna medicina - prirodna medicina. Na isti nacin necu da se razocaram kad vidim kako se religija zloupotrebljava. Okrecem se ozbiljnoj religiji i Bogu. Vrlo jednostavno.

Cesto se sjetim iz vasih predavanja ,,porote i gustog sita,,.....kod mene sito ne popusta potpuno ..bar za sad..

Moras da negujes culo vida da bi mogao ispravno da vidis. Isus kaze: "Oko je videlo telu. Ako je oko bolesno, svo je telo bolesno." Duhovni vid se kvari gledanjem televizije, reklama, citanjem laznih naucnih izvestaja itd.

U nadi da iznad nisam povrijedio sve iskrene i dobronamjerne...... zelio bih da procitam Vase komentare ...i zelio bih da
znam koja je to bila naucna ili druga cinjenica u proslosti koja je zapalila iskru vjere u Vasem slucaju i odagnala svaku
razumnu sumnju u vjeru i Boga?

Kad odes u prirodu, moras da se odusevis sa njom. Ali, ako odes u prirodu sa boksom cigareta i gajbom piva, onda ces tesko videti lepote prirode. Bices opijen drogom i neces biti u stanju da vidis ono sto je lepo. Ja sam jednostavno uklonio ispred sebe sve ono sto me odvlaci u destrukciju i sve sam jasno video. Takav trend sam imao i dok nisam bio religiozan, tako da kad sam saznao za Boga, to je bilo kao da sam seo u brzi voz.

Miroljub Petrovic
Luj Paster - poruka glasi:
Pre 11 godina ste drzali predavanja u Novom Sadu i govorili ste o otiscima stvaranja... Iznosili ste cinjenice da je Robert Dzentri otkrio polonijumove krugove u granitu i da to predstavlja nerazresivu enigmu za geologe... Da li su danas posle 11 godina od vaseg predavanja nasli nacin da objasne tu pojavu ili i dalje tvrde da su to magmatske stene koje koje danas nalazimo svuda oko aktivnih vulkana, kao sto pise u svakoj pedoloskom udzbeniku?

Nemaju nikakvo objasnjenje za polonijumove oreole. U nekim neozbiljnim novinama iznose "objasnjenja" koje posle citiraju u neformalnim razgovorima, i tako zavode naivne. Ne smeju, jos uvek, da to objave u ozbiljnijim naucnim casopisima, jer bi to bila teska kompromitacija.

prav
Ko bi prevario djevojku koja nije zarucena te bi spavao sa njom da joj da prciju i uzme je za zenu.
Sta je prcija ?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.58 sekundi!