pocetak foruma
|
|
shalom |
Odgovorio 21.01.2010 10:43
|
Član Odgovori: 74 Pristupio/la: 17.01.2010 09:49 Lokacija: Nepoznata |
Zašto je donešen "obeliks" u sred Vatikana i ko je taj "obeliks" prvi sagradio?Hvala |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.01.2010 11:33
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
maxian - poruka glasi: Zašto je donešen "obeliks" u sred Vatikana i ko je taj "obeliks" prvi sagradio?Hvala Imas o tome u knjizi "Masonski i okultni simboli", na stranama 235, 236. Knjigu mozes da skines na donjem linku: http://www.cps.or...imboli.zip |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.01.2010 16:34
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Od nedavno, sva izdanja CPS-a (knjige i video materijali) mogu da se nabave direktno u Hrvatskoj putem e-maila: ili putem telefona: 095-899-3564 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2010 08:29
|
SasaBD - poruka glasi: Sada, vas bih zamolio da mi odgovorite na pitanja: Gde naci prijatelja, kako ga prepoznati (nemojte samo reci: tu su roditelji, deca, rodbina, ili otici ziveti u priridu)? Kako prakticno resiti ovaj problem? Ja trazim prakticno resenje problema, sta uraditi? Izbor, ili Bog ili "prijatelji"? Ovo dvoje ne ide? Ja nemam resenje za ovo? Za svaki problem postoji resenje, samo treba malo truda. Naravno da moze "i Bog i prijatelji", i to je Bozji plan za coveka. Ja sam o tome govorio na ovom forumu i u mojim knjigama "Tajna srecnog zivota" i "Brak i porodica", ali ti nisi citao. U najkracem, kada covek trazi posao, on gleda oglase, raspituje se gde ima posla, pregovara sa poslodavcima, trazi ljude preko kojih bi mogao da ode da radi u inostrasntvo itd. Kada covek hoce nesto da nauci, da bude strucnjak u nekom poslu, onda trazi ljude koji se bave odredjenom strukom, pa sa njima razmenjuje informacije i iskustva, itd. Kada su u pitanju prijatelji koji su biblijski religiozni, model je isti. Covek kontaktira i povezuju se sa onima koji su duhovno bliski. Kako kaze jedan autor: "Ono sto ljude povezuje nije genetika, nego ideologija." Isus kaze: "Ja nisam dosao da donesem mir, nego mac, da radzvojim oca od sina, majku od cerke, snaju od svekrve... I neprijatelji njegovi postace njegovi ukucani." Cinjenica je da kada neko postane biblijski religiozan, onda svi skacu protiv njega, ukljucujuci cesto i njegove ukucane. To je slika progonstva Jevreja kroz celu istoriju, jer su oni drugaciji, insistiraju na duhovnoj i fizickoj higijeni, jakoj porodici, prihvataju drugacije zakone i zato ih svi mrze (naravno, Bog ih siba jer treba da budu mnogo bolji). Dakle, biblijski religiozni ljudi se medjusobno prepoznaju, druze, saradjuju itd. Evo, ovaj forum je mesto gde mogu da se okupe duhovno bliske osobe i da medjusobno komuniciraju. Postoje i drugi nacini. Kada sam ja poceo da se interesujem za religiju i Bibliji, isao sam gde god sam cuo da ima neko pametan od koga mogu nesto da naucim. Nabavljao sam knjige, citao, isao na predavanja, razgovarao sa ljudima ovde i u inostranstvu, i na taj nacin sam upoznao mnogo ljudi, iako je samo mali broj njih bio zaista ozbiljan. Sto se vise duhovno izgradis, to imas veci potencijal da budes deo nekog ozbiljnog drustva i da sa njima saradjujes, i imas veci potencijal da stvaras prijatelje - da druge ljude odusevis sa onim sto je duhovno i moralno, pa da i oni pozele da se menjaju i tako ti postanu prijatelji. |
|
|
REDSTAR |
Odgovorio 22.01.2010 13:12
|
Član Odgovori: 86 Pristupio/la: 15.08.2009 10:24 Lokacija: Nepoznata |
Postovanje profesore,gledao sam neku emisiju o mesecarima i izmedju ostalog navodno dvojica od njih su u toku sna mesecarenja izvrsili ubistvo jedan je cak vozio dvadesetak kilometara i ubio dvoje ljudi a da se uopste ne seca sta je uradio ,interesuje me da li je to opsednutost demonima to mesecarenje ili budalastina?
Gordan
|
|
|
armagedon |
Odgovorio 22.01.2010 13:40
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 21.01.2010 15:46 Lokacija: Nepoznata |
http://www.mondo....itiju.html |
|
|
NR |
Odgovorio 22.01.2010 14:24
|
Član Odgovori: 151 Pristupio/la: 05.01.2009 20:16 Lokacija: Nepoznata |
http://www.dveris...st/1750928 Boško Obradović danas na B92 u pola pet. |
|
|
luka |
Odgovorio 22.01.2010 15:12
|
Član Odgovori: 59 Pristupio/la: 25.05.2009 23:38 Lokacija: Crna Gora |
Miroljube jeste li zadovoljni izborom novog patrijarha? Sta mislite u kom ce pravcu ici SPC jer Irinej je skoro izjavio da bi Srbija bila pocastvovana da papa dodje 2013 kada se obelezava 1.700 godina od Milanskog edikta i to bas u Nisu gdje je rodjen car Konstantin. I naveo da je to prilika ne samo za ekumenski susret nego i za dijalog jer kako je rekao bez prvog koraka nema ni onog poslednjeg.
Izmenio/la luka na 22.01.2010 15:17 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2010 16:08
|
rodoveran - poruka glasi: SVINJSKI GRIP JE PREVARA STOLECA! Da niste malo potcenili neprijatelja, stolece je tek pocelo, ko zna sta se tek valja za ovim? Misli se na najvecu prevaru u zadnjih 100 godina u medicini. Ali, prevara, hvala Bogu, nije uspela. Naravno da oni imaju druge opcije u igri. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2010 16:09
|
REDSTAR - poruka glasi: Postovanje profesore,gledao sam neku emisiju o mesecarima i izmedju ostalog navodno dvojica od njih su u toku sna mesecarenja izvrsili ubistvo jedan je cak vozio dvadesetak kilometara i ubio dvoje ljudi a da se uopste ne seca sta je uradio ,interesuje me da li je to opsednutost demonima to mesecarenje ili budalastina? To je opsednutost demonima koju ateisti zovu "mesecarenje". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2010 16:12
|
armagedon - poruka glasi: http://www.mondo....itiju.html To je samo priprema da izjave da su Jevreji izazvali zemljotres koristeci Ameriku. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2010 16:16
|
Treba svi da se molimo za Boska da ga Bog vodi i da progovori prave reci. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2010 16:26
|
luka - poruka glasi: Miroljube jeste li zadovoljni izborom novog patrijarha? Sta mislite u kom ce pravcu ici SPC jer Irinej je skoro izjavio da bi Srbija bila pocastvovana da papa dodje 2013 kada se obelezava 1.700 godina od Milanskog edikta i to bas u Nisu gdje je rodjen car Konstantin. I naveo da je to prilika ne samo za ekumenski susret nego i za dijalog jer kako je rekao bez prvog koraka nema ni onog poslednjeg. Trojica vladika su dobila najvise glasova i imala mogucnost da budu izabrani - Amfilohije, Irinej backi i Irinej niski. Da je mene neko pitao za koga da glasam od te trojice, ja bih glasao za Irineja niskog. Irinej niski je rodom iz okoline Cacka, a znamo da je Cacak vec duze vreme duhovna prestonica Srbije. Takodje, pre desetak godina Irinej niski je imao velike pohvale na nasa izdanja koja mu je dao moj kolega paleontolog iz Aleksinca, i cak je rekao: "Ako vam nesto bude trebalo, samo mi se javite." Irinej niski nije kompromitovan i to je dobro. To sto malo naginje ekumenizmu je ocekivano, jer inace ne bi ni mogao da bude u Svetom Sinodu. Ali nije ekumenista kao Irinej backi. Amfilohije je najkonzervativniji od njih, ali se nije bas pokazao u sredjivanju stvari u Crnoj Gori, ako smem da se bavim analizama. U svakom slucaju, mi treba da radimo nas deo posla koja nam je Bog poverio i da se uzdamo u Njega da On sve vodi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2010 16:29
|
Pirke - poruka glasi: OD DEDIJERA DO TADIĆA Kada Äovek pomisli da je skoro nemoguće voditi goru i pogubniju politiku od one koju sprovodi režim Borisa Tadića u Srbiji, vrlo brzo bude demantovan i to od predsednika Borisa T. liÄno... Jel mozete da prokomentarisete ovo! Nas najveci neprijatelj smo mi sami. Da Bog ne vodi tokove i da se ne mesa u zbivanja, predsednik Srbije bi bila Vidovita Zorka. Dobro je dok je Tadic predsednik u ovakvoj Srbiji koja ne haje za Boga. Ako se ne pokajemo, doci ce za predsednika neko zbog koga cemo plakati za Tadicem. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2010 18:00
|
Veceras (petak) u 20 sati bice emitovano moje gostovanje na TV OSM Pale, koje sam snimio prosle sedmice. Emisija se zove "Peta noc". Emisija se moze pogledati uzivo na donjem linku: http://www.justin... Ako neko moze, neka snimi tu emisiju pa neka mi posalje snimak ili neka ga okaci na internet. Ja cu dobiti emisiju na DVD-u ali tek za nekoliko dana. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2010 20:50
|
Obilic - poruka glasi: Pa jel vi znate da novi patrijarh podrzava dolazak pape u Srbiju 2013. godine na godisnjicu milanskog edikta. Svi mediji vrte tu izjavu kao najbolju preporuku za njegov izbor. To sto je on vas pohvalio pre 10 godina nema nikakvog znacaja. On je papski covek. Jezuitska marioneta. Mozes da kazes sta hoces, ali on je najbolja opcija koju je SPC mogao da dobije u ovom trenutku. Ako pogledas njegov intervju, nije bas rekao tako kako sto su mediji preneli. Mislim da kod njega postoji najveci prostor za napredak. |
|
|
Laki |
Odgovorio 22.01.2010 21:20
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Stanje nacije - Boško Obradović i Ljubiša Rajić http://b92.blip.t...e/3119503/ |
|
|
duga |
Odgovorio 22.01.2010 21:20
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 13.06.2009 12:30 Lokacija: Nepoznata |
Svaka pohvala za danaÅ¡nju emisiju,ovo je jedna od vaÅ¡ih boljih emisija jer se vidi da ste bili iznimno raspoloženi.A ima i neke istine u tome da je nekad i muha pametnija od Äovjeka... |
|
|
GOGO |
Odgovorio 22.01.2010 21:21
|
Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 12.09.2009 17:48 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav svim forumašima i naravno Miroljubu Miroljub je postavio nove knjige koje su se nadam prevele pa sam malo otišo do you tuba i naišao http://www.youtub...re=related http://www.youtub...re=related http://www.youtub...re=related Ja znam nešto engleskog tako ako treba prvest koju stranicu knjige od Jan Kordich ili neke druge knjige Miroljube pošalji mi koju stranicu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2010 21:54
|
duga - poruka glasi: Svaka pohvala za danaÅ¡nju emisiju,ovo je jedna od vaÅ¡ih boljih emisija jer se vidi da ste bili iznimno raspoloženi.A ima i neke istine u tome da je nekad i muha pametnija od Äovjeka... Sve zavisi od emisije i voditelja. Kad je opustena atmosfera, onda je i emisija interesantnija. |
|
Predji na forum: |