Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Boki583 je napisao:
postovani profesore petrovicu,
sta kazete o raznim teorijama koje se vrte o yale univerzitetu i njihovoj tajnoj lozi 322 ili takozvanoj grupaciji "skull&bones" (lobanje i kosti) koja pripada pravnom fakultetu yale-a i kojoj su pripadale razne najuticajnije licnosti amerike.

Vrlo je moguce, okultizam i satanizam je zahvatio sve pore ljudskog drustva na planeti Zemlji. Ali, mi treba da radimo nas posao i da ne obracamo paznju sta rade okultisti, vec da se sklanjamo od njih.

negdje sam citao da broj 322 predstavlja u stvari knjigu stvaranja genesis 3,22 i opis pada adamovog.

Moguce.

Miroljub Petrovic
Stefanovic je napisao:
"Jevrejski pravac hrišćanstva" je meni nešto sasvim nepoznato i sada prvi put čujem takvu kovanicu. To su neke nove stvari.

Vidim iz vaseg posta da postoje mnoge stvari o religiji koje su vam nepoznate. Nema nista novo u onome sto sam rekao.

Postoji naziv "judeohrišćani", to su bili jevreji hrišćanske vere, kao kad bi rekao "srbi hrišćani" i "srbi muslimani", jer može biti neki narod, ali različite vere, može biti nemac katolik, a može biti i nemac protestant, itd. Tako da sigurno ne postoji u hrišćanstvu neki jevrejski pravac, možda postoji u neko novije vreme, ali on ne može biti verodostojan.

To je interpretacija koju su ljudi izmislili, ali koja nije utemeljena na Bibliji. Biblijski termin "Jevrejin" oznacava one koji su "na strani Boga" (koren reci "Jevrejin" potice od hebrejskog glagola "laavor" sto znaci "preći, otići na drugu stranu, biti na drugoj strani, napustiti losu stranu, biti na Božjoj strani"). Termin "hrišćani" su izmislili neznabošci u Antiohiji koji su tako nazvali Jevreje koji su propovedali da je Isus Mesija, ili na grckom "Hristos" (Dela apostolska 11,26).

U vreme otpada Jevreja od Boga, i za vreme okupacije od strane Asiraca i Vavilonjana, kao i u vreme podele Jevreja na dve drzave - Judu (Judeju) i Izrael, veliki broj Jevreja je bio raseljen, a Jevreji iz Judinog plemena, koji su uglavnom ziveli oko Jerusalima, najduze su ostali verni Bogu pa je zato jevrejski koncept prozvan od strane mnogih "judaizam", a kasnije "judeo-hriscanski" koncept.

Izvorno biblijski, ako hocemo da bude posteni prema onome sto Bog u svojoj reci kaze, postoje samo dva koncepta - jevrejski (Bozji) i neznabozacki (koji je supritan Bogu). Jevrejski koncept je definisan u prvih 5 knjiga Biblije (Tora ili Zakon), a u ostalim knjigama Biblije je razradjen. Isus je bio taj koji je Mojsiju dao Toru ili Zakon, i nema tu velike filozofije.

Inače, vrlo brzo posle raspeća Hrista, rimski imperatori Vespazijan i Tit su do temelja razorili Jerusalim i Jevreje rasejali svuda po imperiji. Tako da više nije bilo ni moguće govoriti o nekom jevrejskom pravcu u hrišćanstvu, jer hrišćanstvo je tada imalo samo oko 2-3 decenije svoga postojanja.

Hristov koncept i Njegov pravac su izvorno jevrejski, a savremeno hriscanstvo jako malo lici na Hrista, a mnogo vise na ondasnju neznabozacku rimsku religiju, zato je vazno naglasiti "jevrejski" ili izvorni pravac hriscanstva (iako ponavljam da "hriscanstvo" nije termin koji Bog koristi).

Biće u narednom periodu mnogo pokušaja da se podrije Crkva, da se iskompromituje Crkva, a sve u cilju dolaska antimesije, ili ti antihrista. Biće mnogo napada da se ospori ličnost Isusa Hrista, toga smo svedoci od napada sajentologa preko "Da Vinčijevog koda", "Judinog jevanđelja", "Groba Hristovog" i šta još neće izmisliti. Zadnjih godina su sve to periodično činili i talasali neupućene.

Hriscanskoj crkvi ne treba niko sa strane da je podriva jer ona sama sebe podriva dopustajuci sve oblike grehe i nemorala da se razvijaju. "Da Vincijev kod" je samo simptom bolesti hriscanske crkve. Da je hriscanska crkva zdrava, "Da Vincijev kod" ne bi ni bio napisan, a kamoli reklamiran u svim svetskim medijima.

Znači, imamo na delu i organizovanu delatnost protivnika Crkve, treba se utvrditi u poznavanju svoje sopstvene vere da bi se čovek održao u tim teškim iskušenjima.

Hriscanska crkva u svetu nema protivnike (osim jos malo u Srbiji), jer je crkva postala protivnik Boga. Sve svetske hriscanske srkve su ujedinjene u ekumenski savez i Svetski zavez crkava u pobuni protiv Boga i Njegovih zakona. Mi treba svojim zivotima da branimo Boga i Njegove moralne principe, a ne crkvu koja se suprostavlja Bogu i dopusta sve oblike nemorala. Crkva danas dozivljava kao svoje najvece neprijatelje one koji se drze izvornog biblijskog principa, a to su jos samo retki pojedinci, i naravno Jevreje koji ce se u poslednja vremena obratiti svome Bogu. Crkva se odlicno slaze sa ateistima, evolucionistima i ostalim satanistickim blejacima.

elohim
poceo sam da citam katolicku bibliju kako bih je uporedio sa svojom koju sam kupio u sabackoj eparhiji pa kaze:i jos stavljam neprijateljstvo izmedju tebe i zene i semena njenog,ONA ce ti na glavu stajati,a ti ces je za petu ujedati.ako je seme njeno,zasto je napisano ONA?da li je stamparska ili namerna greska?

ziegler
Interesira me zasto su najrazorniji potresi u zadnje vrijeme u muslimanskim zemljama: (nadovezujem se na tezu da ih Bog uzrokuje)

2001 Indija (muslimanski zapadni dio) - 20,000 mrtvih

2003 Iran - 30,000 mrtvih

2004 Indonezija - 200,000 mrtvih

2005 Pakistan - 70,000 mrtvih

Evo ove godine rimokatolicka Italija "samo" 300 mrtvih a 2007. takodjer rimokatolicki Peru 500.

U vise navrata sam ovdje procitao da je Islam moralniji od zapadnog krscanstva pa me zbunjuje....

Pozdrav

Miroljub Petrovic
elohim je napisao:
poceo sam da citam katolicku bibliju kako bih je uporedio sa svojom koju sam kupio u sabackoj eparhiji pa kaze:i jos stavljam neprijateljstvo izmedju tebe i zene i semena njenog,ONA ce ti na glavu stajati,a ti ces je za petu ujedati.ako je seme njeno,zasto je napisano ONA?da li je stamparska ili namerna greska?

Kao da je hteo da kaze da ce ONA - zena, stati zmiji na glavu. U originalu pise ON, i misli se na "seme", odnosno Isusa Hrista.

Miroljub Petrovic
ziegler je napisao:
Interesira me zasto su najrazorniji potresi u zadnje vrijeme u muslimanskim zemljama: (nadovezujem se na tezu da ih Bog uzrokuje)

2001 Indija (muslimanski zapadni dio) - 20,000 mrtvih

2003 Iran - 30,000 mrtvih

2004 Indonezija - 200,000 mrtvih

2005 Pakistan - 70,000 mrtvih

Evo ove godine rimokatolicka Italija "samo" 300 mrtvih a 2007. takodjer rimokatolicki Peru 500.

U vise navrata sam ovdje procitao da je Islam moralniji od zapadnog krscanstva pa me zbunjuje....

Pozdrav

Indonezija i Iran nisu islamske zemlje, a to sto tamo ima muslimana, to je druga prica. Indonezija je zemlja najvece prostitucije i seksualne perverzije, a samo u nekim malim delovima drzave su na snazi moralni zakoni. Indija je opste ludilo i paganizam, katastrofa. Ne treba da cudi da zemlje koje su neprijateljski orijentisane prema Izraelu dodju na udar jevrejskog Boga.

Zapadnom hriscanstvu ne trebaju zemljotresi kad oni sami sebe unistavaju drogama, abortusima, nezdravim nacinom zivota i dr, iako se i tamo stalno desavaju poplave i prirodne katastrofe, a tek ce da se desavaju.

Dejan Zemun
Podigla se velika medijska prasina u vezi sa smrcu Francuza koji je pretucen na Obilicevom vencu. Zeleo bih da pojasnim ljudima sta se krije iza toga svega. Medju navijacima Partizana ima jedna grupa, ciji su clanovi vecinom u policiji i agenciji BIA. Ta grupa je izuzetno jaka u smislu finansija i podrske policijskih struktura, cak imaju i gradjevinsku firmu i grade zgrade na jakim lokacijama. Da se razumemo, ne zelim ovim da blatim grobare, tu ima izuzetnih momaka, jednostavno postoji uljez kod njih. Naime, klinci koji su prebili ovog momka iz Francuske(sto je naravno za svaku osudu) trebali su da se dokazu time sto ce prebiti sad vec pokojnog momka, i to na najprometnijem mestu. Policija ih je bukvalno pustila da izmlate decka... Zasto? Javni tuzilac se oglasio u svim sredstvima javnog informisanja, recima, da parafraziram, da ce ukinuti postojanje svih navijackih udruzenja. Sprega, gore pomenute grupe, policije, javnog tuzioca i vrha drzave je vise nego ocigledna. Epilog svega ovoga bice: Srbi su vandali, decu ce osuditi na maksimalne kazne, pokusace da ukinu navijacka udruzenja(valjda im nece uspeti) a za to im treba podrska javnosti koju posle ovog dogdjaja imaju, a naravno narucioci i zaverenici procice nekaznjeno. Juce je privedeno blizu 100 navijaca, i delija i grobara i radovaca... Ne pisem ovo da bih pravdao nasilje, samo da kazem sta se krije iza toga.

Miroljub Petrovic
Dejan Zemun je napisao:
Podigla se velika medijska prasina u vezi sa smrcu Francuza koji je pretucen na Obilicevom vencu. Zeleo bih da pojasnim ljudima sta se krije iza toga svega. Medju navijacima Partizana ima jedna grupa, ciji su clanovi vecinom u policiji i agenciji BIA. Ta grupa je izuzetno jaka u smislu finansija i podrske policijskih struktura, cak imaju i gradjevinsku firmu i grade zgrade na jakim lokacijama. Da se razumemo, ne zelim ovim da blatim grobare, tu ima izuzetnih momaka, jednostavno postoji uljez kod njih. Naime, klinci koji su prebili ovog momka iz Francuske(sto je naravno za svaku osudu) trebali su da se dokazu time sto ce prebiti sad vec pokojnog momka, i to na najprometnijem mestu. Policija ih je bukvalno pustila da izmlate decka... Zasto? Javni tuzilac se oglasio u svim sredstvima javnog informisanja, recima, da parafraziram, da ce ukinuti postojanje svih navijackih udruzenja. Sprega, gore pomenute grupe, policije, javnog tuzioca i vrha drzave je vise nego ocigledna. Epilog svega ovoga bice: Srbi su vandali, decu ce osuditi na maksimalne kazne, pokusace da ukinu navijacka udruzenja(valjda im nece uspeti) a za to im treba podrska javnosti koju posle ovog dogdjaja imaju, a naravno narucioci i zaverenici procice nekaznjeno. Juce je privedeno blizu 100 navijaca, i delija i grobara i radovaca... Ne pisem ovo da bih pravdao nasilje, samo da kazem sta se krije iza toga.

Ne bi me cudilo da je sve tako kao sto si napisao.

Miroljub Petrovic
Na donjem linku moze da se pogleda trece predavanje rabina Isaka Asijela. Ovo predavanje je informativnog karaktera i oni koji poznaju Bibliju moci ce da steknu bolji uvid u danasnju religiju vecine religioznih Jevreja. Tu ima sjajnih stvari, ali ima i dosta rabinskih dodataka. Mislim da ova predavanja mogu da budu od koristi svima koji poznaju Bibliju, jer ce moci da nadograde neka svoja znanja, ali i da prepoznaju elemente koji nisu biblijski, vec rabinski. Inace, na linku ispod, nalazi se adresa sajta koji je u izradi, na kojem ce ubuduce stajati sva predavanja rabina Isaka Asijela.

3. Jevrejske knjige (Kurs judaizma)
http://vids.myspa...D=63725062

rabin Isak Asijel - predavanja
http://www.rabini...host22.com

bokiva
Otpor obaveznoj vakcinaciji

Uprkos uveravanjima stručnjaka da su komplikacije nakon vakcinacije protiv virusa novog gripa minimalne, veliki broj zdravstvenih radnika u svetu protivi se obaveznom primanju vakcine.

http://www.rts.rs...aciji.html
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 02.10.2009 02:39
"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".

Miroljub Petrovic
Oni koji zive u istocnoj Srbiji i mogu da hvataju signal niske TV Belami, mogu da gledaju emisiju "Pretrazivanje" u 16.15 u kojoj sam sinoc gostovao (danas je repriza). Emisija ce uskoro biti ovde postavljena.

Miroljub Petrovic
Izasla je iz stampe knjiga "Jevrejski Jeshua ili grcku Isus - najvece biblijskok otkrice savremenog doba" sa dodatkom prevoda Jevandjelja po Mateju sa hebrejskog jezika. Knjiga se po najpovoljnijim uslovima moze nabaviti u knjizari Metafizika, Beograd, Solunska 10, te. 011/292-0062.

zavida
Miroljube, da li kombuha i srebrna voda koje se mogu naci u prodavnicama zdrave hrane ,zaista imaju lekovita svojstva koja im se pripisuju? Prilicno su skupi ,da li vredi konzumirati ih?

Varnava
Psalama Davidovih ima 150,medjutim ja sam cuo da ih nije sve on napisao i da ih ima jos?

Miroljub Petrovic
zavida je napisao:
Miroljube, da li kombuha i srebrna voda koje se mogu naci u prodavnicama zdrave hrane ,zaista imaju lekovita svojstva koja im se pripisuju? Prilicno su skupi ,da li vredi konzumirati ih?

U pitanju je prodavanje magle i manipulacija ljudima.

Miroljub Petrovic
Varnava je napisao:
Psalama Davidovih ima 150,medjutim ja sam cuo da ih nije sve on napisao i da ih ima jos?

Psalme je Bog pisao preko ljudi, i to je ono sto je vazno, a ko su bili ti ljudi je manje vazno. Vecinu psalama je pisao David, a one koje je mozda jos napisao nisu usli u Bibliju jer nisu trebali da udju. Da su trebali da udju bog bi ih ubacio.

Niche
gledao sam ona predavanja o ouktizmu i tvoje price o demonima, itd...
interesuje me jesi li ti ikada licno prisustvovao nekoj nadprirodnoj, ili paraormalnoj pojavi. ako jesi reci kojoj...

caklja
MIROLJUBE DAJ MI SVE LINKOVE KOJI POSTOJE U SVETU ŠTO IMAŠ KA KREACIONISTIČKIM SAJTOVIMA... plizzSmile

Miroljub Petrovic
Jedan tip je konstruisao mnogo dobar filter za vodu, a na donjem linku moze da se pogleda video o tome, a na linku ispod njega je sajt sa detaljnim objasnjenjima:

http://www.youtub...XepkIWPhFQ

http://www.lifesa...hinfo.html

Miroljub Petrovic
Niche je napisao:
gledao sam ona predavanja o ouktizmu i tvoje price o demonima, itd...
interesuje me jesi li ti ikada licno prisustvovao nekoj nadprirodnoj, ili paraormalnoj pojavi. ako jesi reci kojoj...

Nisam prisustvovao nijednoj paranormalnoj pojavi jer nikada nisam prizivao demone. Na slican nacin nikada nisam bolovao od raka i side, jer sam cuvao svoje zdravlje, ali to ne znaci da ne znam kako nastaju rak i sida, i kako se zastititi od njih, kao i kako nastaju paranormalni fenomeni i kako se zastititi od njih.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.53 sekundi!