Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
OrthodoxCelt
Miroljub Petrovic je napisao:
Ja sam skovao jednu izreku: "Ko trazi Boga - dobije zenu, a ko trazi zenu - dobije Djavola."

Mnogo je dobra, ovo ću da zapamtim sigurno...
Hvala na odgovorima...

alkoni
Pozdrav Miroljube, gde mogu da skinem predavanja Branislava Mihajlovica u celosti a ne u delovima
Nikola Djordjevic - "U pocetku stvori Bog..."

nikola
POSTOJI LEPA KNJIGA O ROKENROLU zove se Bog i rokenrol, covek koji je pisao tu knjigu sada je monah, a o njoj je odrzano jedno predavanje, evo linka

http://www.svetig.../node/1616
Izmenio/la nikola na 03.04.2008 09:23

Miroljub Petrovic
alkoni je napisao:
Pozdrav Miroljube, gde mogu da skinem predavanja Branislava Mihajlovica u celosti a ne u delovima

Ne znam. Probajte da kontaktirate Dr Mihajlovica na e-mail:

pa ga pitajte. Ako nema na internetu, moze da vam posaljem na diskovima.

Mungos
A profesore, sto mislite o modernoj elektronskoj muzici jer gledajuci vasa predavanja na dvd-u cuo sam da na onim reklamama u pozadini ide neka muzika poput grckog izvodjaca Vangelisa ili sl, nemojte me uzeti za rijec
kad kazem elektronska ne mislim na ono satanizovanje od grubog tehnoa i rave-a sto je popularno u svijeti i kod nas, satanizovanje jer sam i ja kao mlad okusio 'cari' toga
Izmenio/la Mungos na 03.04.2008 10:17

Branko
Sta je epilepsija.Kako pomoci nekome ko ima epilepsiju,da li osoba treba da pije lekove ili nesto drugo.U novom zavetu se spominje kao napad demona.Da li se svaka bolest moze smatrati kao napad demona(odvojenost od Boga)?
Izmenio/la Branko na 03.04.2008 10:26

Petar
Mi mozda mozemo kroz sistem koji je uspostavljen na zemlji, ne krseci zakone zemaljske (sotonske) da se borimo protiv njega?

Vi probajte, pa da vidimo dokle cete da stignete. Ja vam predlazem da idete u poljoprivredu (nije popularno, ali je zdravo, lepo i korisno).

Gde da idem? Kako? Pa ja ne znam nista o poljoprivredi? Da necete vi da me informisete?
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 03.04.2008 12:41

Miroljub Petrovic
Mungos je napisao:
A profesore, sto mislite o modernoj elektronskoj muzici jer gledajuci vasa predavanja na dvd-u cuo sam da na onim reklamama u pozadini ide neka muzika poput grckog izvodjaca Vangelisa ili sl, nemojte me uzeti za rijec
kad kazem elektronska ne mislim na ono satanizovanje od grubog tehnoa i rave-a sto je popularno u svijeti i kod nas, satanizovanje jer sam i ja kao mlad okusio 'cari' toga

Naravno da nije stetno da se koristi elektronska muzika koja ima pozitivan duhovni sadrzaj.

Miroljub Petrovic
Branko je napisao:
Sta je epilepsija.Kako pomoci nekome ko ima epilepsiju,da li osoba treba da pije lekove ili nesto drugo.U novom zavetu se spominje kao napad demona.Da li se svaka bolest moze smatrati kao napad demona(odvojenost od Boga)?

U slucaju epilepsije postoje velike sanse da je u pitanju napad demona. Takav covek bi narocito trebao da se sklanja od televizije i satanske muzike, kao i alkohola, kofeina i svih oblika narkotika, da konzumira prvostepenu (biljnu) hranu i da ciat Bibliju i moli se Bogu. Bilo bi dobro kad bi neko ko je duhovan bio uz njega da ga hrabri, podstice i moli se zajedno sa njim.

Uskoro ce na nasem sajtu biti postavljena najbolja svetska enciklopedija prirodnih lekova, gde su objasnjene skoro sve bolesti, njihov uzrok, kao i nacin kako da se bolesti lece prirodnim putem, bez otrovnih lekova.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 03.04.2008 12:36

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Mi mozda mozemo kroz sistem koji je uspostavljen na zemlji, ne krseci zakone zemaljske (sotonske) da se borimo protiv njega?

Vi probajte, pa da vidimo dokle cete da stignete. Ja vam predlazem da idete u poljoprivredu (nije popularno, ali je zdravo, lepo i korisno).

Gde da idem? Kako? Pa ja ne znam nista o poljoprivredi? Da necete vi da me informisete?

Proizvodnja hrane i zivot u prirodi je jedan od aspekata zdravog i poboznog nacina zivota. To sto nista ne znate o zivotu u prirodi, ne znaci da ste izgubljeni. Mozete da se raspitate ko zna, pa da naucite. Polako, korak po korak. Sta mislite o tome predlogu?

Petar
Petar je napisao:

Proizvodnja hrane i zivot u prirodi je jedan od aspekata zdravog i poboznog nacina zivota. To sto nista ne znate o zivotu u prirodi, ne znaci da ste izgubljeni. Mozete da se raspitate ko zna, pa da naucite. Polako, korak po korak. Sta mislite o tome predlogu?

Dobro, razmislicu. Raspitacu se. Korak po korak.

Petar
Vidim da pominjete postojanje drugih svetova, i to bezgresnih. Da li mi mozemo da znamo koji to svetovi jos postoje? Osim andjela i ljudi, mozda ima jos nekih bica?
Koliko je covek znacajan medju svim tim bicima? Jasno je da je covek po svojim intelektualnim i svim drugim sposobnostima daleko inferiorniji u odnosu na Boga. Zasto bi Bog stvarao takvo jedno bice? Kako uopste moze od tako inferiornog bica da dobije neku ljubav i moralno dobro?

Dino
Bas sam sada procitao u onom casopisu "Doktor u kuci" o jednom covjeku koji lijeci ljude bioenergijom. Sto vi profesore mislite o tome? Smatram da je to cista glupost i da je neki demon u pitanju...kod njega su isli razni sportasi koji su govorili kako nikad vise nisu osjetili bol na tom mjestu gdje ih je on lijecio..jedan od njih je i Ivano Balic...
"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Kako reaguju npr Hrvati kad drzite predavanje u Hrvatskoj,pa kazete da je katolicizam i papa antihristova tvorevina a da su protestanti sektasi,jer katolici i protestanti cine 99% religijskih zajednica tamo?

Ja u mojim predavanjima nigde ne govorim protiv nekih crkava i verskih organizacija, vec govorim o konceptu Boga i konceptu koji je nasuprot Bogu (samo sam na jednom predavanju u Novom Sadu malo potlacio papu). Hrvati vole da slusaju o Bogu isto kao i Srbi, Amerikanci i drugi.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Vidim da pominjete postojanje drugih svetova, i to bezgresnih. Da li mi mozemo da znamo koji to svetovi jos postoje? Osim andjela i ljudi, mozda ima jos nekih bica?

To cemo saznati jednog dana.

Koliko je covek znacajan medju svim tim bicima? Jasno je da je covek po svojim intelektualnim i svim drugim sposobnostima daleko inferiorniji u odnosu na Boga. Zasto bi Bog stvarao takvo jedno bice? Kako uopste moze od tako inferiornog bica da dobije neku ljubav i moralno dobro?

I beba je inferiornija od roditelja, pa je roditelj radja. Vremenom ce beba postati odrasla osoba i biti saradnik roditelju.

Miroljub Petrovic
Dino je napisao:
Bas sam sada procitao u onom casopisu "Doktor u kuci" o jednom covjeku koji lijeci ljude bioenergijom. Sto vi profesore mislite o tome? Smatram da je to cista glupost i da je neki demon u pitanju...kod njega su isli razni sportasi koji su govorili kako nikad vise nisu osjetili bol na tom mjestu gdje ih je on lijecio..jedan od njih je i Ivano Balic...

U pitanju je delovanje demona.

Petar

I beba je inferiornija od roditelja, pa je roditelj radja. Vremenom ce beba postati odrasla osoba i biti saradnik roditelju.

Da li to znaci da covek ima takve potencijale da moze postati kao Bog? Ne mislim na nacin na koji to zeli Sotona, na silu, nego razvojem svojih sposobnosti. Jel to moguce?
Izmenio/la Petar na 03.04.2008 15:06

tovel
Miroljub_Petrovic:
Po Bibliji, svaka devojka koja se druzi sa mladicima koji joj nisu bliski rodjaci je kurva, bez obzira da li sa njima ima seksualne odnose ili ne. To mozes da pitas bilo koju nepismenu babu koja nije citala Bibliju, pa ce ti to potvrditi, a da ne govorimo sta u Bibliji pise. Od takvih devojaka treba da bezis ko od kuge.

tovel:
Ja se izvinjavam što izlačim samo ovaj deo iz celokupnog citata jer će eventualno stvoriti efekat pokušaja izvlačenja iz konteksta pa ako bi mogli da pročitate još jednom i proverite je li citirani deo korektan?

Miroljub_Petrovic:
Sve je na mestu. Jel imas neku primedbu? Izadji ispred kuce ili zgrade i videces da se devojcice igraju sa devojcicama (sa lutkama), a da se decaci igraju sa decacima (sa auticima i pistoljima). Ali, kad krenu u debilane (nazovi "skole"Wink onda ih tamo naopako uce da "imaju simpatije", da se "zabavljaju", i slicno. Naravno da ih ne uce sta je brak.

tovel:
Sve je na mestu.
Recimo imate prijatelje oni imaju decu.
Verujem da možete da pretpostavite koje bi bilo pitanje.

Miroljub_Petrovic:
Ne mogu da pretpostavim. Ja sa mojim prijateljima pricam otvoreno o svemu, a sa poznanicima pricam samo o onome sto me pitaju.

U redu.Poruka shvaćena.
Što se tiče gore citiranog mislio sam na druženje između dece.Dakle na međusobno igranje u kući,dvorištu,parku,tokom zajedničkih šetnji,odlaska u prirodu i tome slično,vaše i vaših prijatelja svakako?

tovel
Petar je napisao:

To cemo saznati jednog dana.

Možda bi jedno pitanje bilo bolje.Recimo posledice greha su različite za stvorenja.Postoji li odgovor na tu konstataciju?
Je li jedini mogući odgovor to što se radi o duhovnim odnosno materijalnim bićima (čovečanstvo).

Pera
Da li su svi ljudi sa nekim nadprirodnim mocima(bioenergeticari, razni "vidoviti ljudi" itd.) demonizovani, ili postoji i bozji andjeli koji rade preko ljudi?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.27 sekundi!