Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
0 je napisao:
http://www.srbija...srama.html

Evo crkva se oglasila -tj Amfilohije, ali u zadnjem casu. I nekako traljavo. Nek prosude ljudi. Da ne bude da se nije oglasila.

Bolje i to nego nista. Eto, taj Amfilohije ipak ima neceg moralnog u sebi, za razliku od drugih iz "svetog" sinoda koji cute kao zaliveni.

Miroljub Petrovic
Duki je napisao:
Juce su u jednim vestima na televiziji povodom predstojece gej parade ismevali jedno mesto u Holandiji. Komentar na vestima je bio parafraziram, "Nisu ljudi u nasoj zemlji mnogo primitivni. U Evropi postoji gradic u samoj Holandiji gde su ljudi skroz zaostali..."

Naime, nacin zivota koji tamosnji ljudi vode je gotovo isti onakav kakav Vi vec godinama zagovarate. Niko od ljudi nema televizore, svaka porodica ima svoju bastu i sama proizvodi hranu, ni jedna zena ne nosi pantalone, dilovanje i koriscenje droge je zabranjeno, nemaju kontakt sa modernom medicinom, homoseksualizam je tabu, svi dobro poznaju Bibliju, i sl. U pitanju su neki protestanti.

Nisam obratio paznju na ime grada jer nisam ocekivao sta ce o njemu reci.

Da li ste mozda culi za ovakvo mesto?

Ja bih voleo da zivim u takvom okruzenju ali me brine koliko ce im satanisti jos dozvoliti da vode ovakav zivot. Sta vi mislite?

Nisam znao da u Holandiji postoje takve zajednice. Znam da u Americi postoje Amisi, koji tako zive. To je model po kome bi mi trebali da zivimo i da se organizujemo, ali to je obicno crkveni projekat, kad crkva to organizuje i pozove ljude da tako zive, a najpre da svestenici prvi daju primer. Mi mozemo pojedinacno da radimo po tom modelu, ili da se po nekoliko porodica udruzuje.

Satanisti ce takve zajednice tek na kraju da napadaju jer njih interesuje da preuzmu potpunu kontrolu nad vecinom ljudi, ukljucujuci medije, vojsku, policiju, pravosudje, zakonodavstvo i druge poluge odlucivanja, pa ce u drugom koraku da rade na likvidaciji manjih zajednica (kad ove vece zajednice razore).

Miroljub Petrovic
Ilija89 je napisao:
Ljudi imam jednu ideju, sta mislite da se u okviru ovog foruma otvori chat soba u kojoj ce clanovi moci da komuniciraju u realnom vremenu. Mislim da to uopste nebi bilo lose.

To bi se pretvorilo u cirkus jer to ne bi imao ko da kontrolise, pa bi dolazili svakakvi ljudi da prave guzvu, a ja nemam vremena da nadgledam sta se tu radi i da banujem neozbiljne. Postoje privatne poruke preko kojih clanovi mogu da medjusobno komuniciraju. Mozda u perspektivi, ako procenimo da bi to imalo svrhu, uvedemo i tako nesto.

Miroljub Petrovic
Dragan Vasicin je napisao:
bilo bi dobro kada bi snimili (nabavili) vise predavanja od rabina Isaka Asiela, jer dopada mi se nacin na koji razmislja i iznosi cinjenice i veoma blisko priblizava tradicionalnu jevrejsku kulturu u nasem vremenu.

Rabin Isak Asijel je ove sedmice zapoceo jednu seriju predavanja kao "Kurs judaizma". Prvo predavanje je odrzano pre par dana i ja sam ga snimio, tako da ce biti postavljeno mozda jos danas na internet da moze da se gleda. U planu je izrada sajta na kojem ce biti postavljena sva predavanja Isaka Asijela koja postoje u elektronskoj formi (video i audio).

Miroljub Petrovic
bosko6 je napisao:
Kad smo vec kod predavanja jel imate mozda neke od Damira Gala?
Nesto nalik na gostovanje na radio svetigori...
Ili neke njegove knjige

Planiram da sa njim napravim neke emisije ili video snimke, ali covek je mnogo zauzet i ne mozemo da uskladimo vreme posto zivi u Zagrebu.

Inace jel cete u buducnosti nastaviti sa emisijom koju ste imali na radio svetigori "Dokaz stvaranja"?

Ne.

Miroljub Petrovic
Dejan Zemun je napisao:
Procitao sam i Stari i Novi zavet, i sad citam ponovo, jednostavno nisam upamtio sve. Nisam znao da ima ,u Starom zavetu, reci o toj prorocici, iz tog razloga i pitam. Nema potrebe da donosite brzoplete zakljucke, lepo sam Vas pitao, a Vi odmah "da si procitao Stari zavet znao bi..." da parafraziram.

Nista nije bilo zlonamerno. Jezavelja je poznata licnost iz Starog zaveta, zaista me cudi da je nisi primetio. Ona je danas uzor savremenim zenama. Preporucujem ti da Stari zavet citas, ali po redosledu knjiga koji je u originalnoj Bibliji, a ne poredosledu knjiga koji je dat u nasim prevodima. Na donjem linku moze da se pogleda redosled knjiga u originalnoj Bibliji:

http://www.cps.or...dosled.pdf

Takodje, ja sam najavio da pripremamo novi savremeni prevod Biblije sa naucnim objasnjenjima. Na donjem linku moze da se skine grubo lektorisani prevod prvih 9 knjiga Biblije tog novog prevoda, do 2. Samuilove. Tekst je jako dobar i razumljiv, mozda ima po neka slovna greska koju cemo u toku rada ispraviti, pa eto, ko hoce moze da ga cita, a uskoro cemo postaviti i ostale delove teksta, kako ga budemo sredjivali, a za par meseci cemo postaviti i finalnu verziju. Dakle, evo tog dela teksta Biblije:

http://www.cps.or...mo-2sa.zip

Pre nego sto pocnem da citam vasu novu knjigu, samo da pitam da li ste tu opisali funkcionisanje savremene ekonomije? I da li ste Srbiju uzimali kao primer u nekim slucajevima, pa ponudili konkretno resenje upravo vezano za nasu zemlju?

Tako je, govorio sam i o ekonomiji, ali sam govorio generalno, a nisam spominjao odredjenu specificnu zemlju jer nije bilo potrebno. U pitanju su principi koji vaze za sve zemlje.

Miroljub Petrovic
Danas su beogradske dnevne novine "Pravda" objavile veliki intervju sa mnom na dve strane vezano za otvaranje naseg Centra za lecenje homoseksualizma. Tekst jos nije postavljen na njihovom internet izdanju (www.pravda.rs), pa ga postavljam dole na linku kao sliku. Ispod je tekst na latinici za one koji ne znaju cirilicu:

http://www.cps.or...pravda.jpg

http://www.cps.or...pravda.pdf
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 17.09.2009 13:00

electronpn
Gledajuci parade srama po glavnim gradovima susednih zemalja, ukazuje na to da definitino ne mozemo onako kao 2001 god. Ovo ce izgleda biti veoma ozbiljno shvaceno, kao sto je Zeljko Nikac (koga veoma postujem kao profesora) na rts-u i b-92 rekao: (parafraziram) "Ja ne podrzavam to ali mi cemo morati stiti te jadnike. Ko god da dolazi u Beograd mi imamo zadatak da ga "zastitimo", da dolaze polarni medvedi i njih bi smo morali da zastitimo". Ali nosim se mislju da ta parada ide izmedju zgrada, balkona i prozora. Ko moze da tvrdi da im neko nece baciti neko bombu ili mozda neki koktel. Sumnjam da bi se istraga dalje odvijala po tom pitanju.

P.S. Rekli ste da imate neki plan u vezi ove parade ali da vas ne pitamo. I ne pitam vas.

Pozdrav svima.

Miroljub Petrovic
electronpn je napisao:
Gledajuci parade srama po glavnim gradovima susednih zemalja, ukazuje na to da definitino ne mozemo onako kao 2001 god. Ovo ce izgleda biti veoma ozbiljno shvaceno, kao sto je Zeljko Nikac (koga veoma postujem kao profesora) na rts-u i b-92 rekao: (parafraziram) "Ja ne podrzavam to ali mi cemo morati stiti te jadnike. Ko god da dolazi u Beograd mi imamo zadatak da ga "zastitimo", da dolaze polarni medvedi i njih bi smo morali da zastitimo". Ali nosim se mislju da ta parada ide izmedju zgrada, balkona i prozora. Ko moze da tvrdi da im neko nece baciti neko bombu ili mozda neki koktel. Sumnjam da bi se istraga dalje odvijala po tom pitanju.

To sto je Nikac izjavio je klasican izgovor. Da je ozbiljan covek, on ne bi radio za policiju na takvom odgovornom mestu. Kada ga sutra budu pitali "zasto je stitio gej paradu", on ce odgovoriti isto ono sto su su nacisticki oficirali odgovarali posle Drugog svetskog rata na sudjenju: "Morali smo to da radimo, tako nam je bilo zapovedjeno." Naravno da nisu morali to da rade, mogli su da ne budu nacisticki oficiri.

P.S. Rekli ste da imate neki plan u vezi ove parade ali da vas ne pitamo. I ne pitam vas.

U pitanju je veliki intervju za Pravdu, koji sam spomenuo u prethodnom postu, trebao je da bude u jos nekim novinama, juce je Kurir objavio mali tekst, ali ovo danas je ono pravo.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 17.09.2009 13:09

Njegos I
Miroljub Petrovic je napisao:

Takodje, ja sam najavio da pripremamo novi savremeni prevod Biblije sa naucnim objasnjenjima. Na donjem linku moze da se skine grubo lektorisani prevod prvih 9 knjiga Biblije tog novog prevoda, do 2. Samuilove. Tekst je jako dobar i razumljiv, mozda ima po neka slovna greska koju cemo u toku rada ispraviti, pa eto, ko hoce moze da ga cita, a uskoro cemo postaviti i ostale delove teksta, kako ga budemo sredjivali, a za par meseci cemo postaviti i finalnu verziju. Dakle, evo tog

Prevod je fenomenalan... svaka cast! Stvarni mi nikako ne ide u glavu da od toliko nasih "vrsnih teologa" niko do sada nije "nasao za shodno" da uradi jedan ljudski savremeniji prevod Biblije.

Mislim da je ovo nesto najlepse sto se u zadnje vreme uradilo!
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 17.09.2009 13:49

Miroljub Petrovic
Njegos I je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:

Takodje, ja sam najavio da pripremamo novi savremeni prevod Biblije sa naucnim objasnjenjima. Na donjem linku moze da se skine grubo lektorisani prevod prvih 9 knjiga Biblije tog novog prevoda, do 2. Samuilove. Tekst je jako dobar i razumljiv, mozda ima po neka slovna greska koju cemo u toku rada ispraviti, pa eto, ko hoce moze da ga cita, a uskoro cemo postaviti i ostale delove teksta, kako ga budemo sredjivali, a za par meseci cemo postaviti i finalnu verziju. Dakle, evo tog

Prevod je fenomenalan... svaka cast! Stvarni mi nikako ne ide u glavu da od toliko nasih "vrsnih teologa" niko do sada nije "nasao za shodno" da uradi jedan ljudski savremeniji prevod Biblije.

Mislim da je ovo nesto najlepse sto se u zadnje vreme uradilo!

Tek ces da vidis kako ce da izgleda kad ga zavrsimo i ubacimo naucna objasnjenja.

REDSTAR
Nikako ne mogu da odgledam vas razgovor sa Boskom Obradovicem iz Dveri Srpskih ,ne otvara mi link
Gordan

Miroljub Petrovic
REDSTAR je napisao:
Nikako ne mogu da odgledam vas razgovor sa Boskom Obradovicem iz Dveri Srpskih ,ne otvara mi link

Ispravicemo to, a premesticemo taj video na Vimeo, posto YouTube pravi probleme.

Dejan Zemun
Hvala puno na odgovoru, cak sam se i setio sada pomenute zene. Koliko bi kostalo otvaranje jedne televizije, da li bi mogli otvoriti jednu kablovsku tv stanicu? Ovo najozbiljnije pitam, znam mnogo ljudi koji bi rado volontirali u raznim vidovima pomoci funkcionisanja te televizije. Totalni sam laik po tom pitanju, ali mislim da bi taj potaz bio pun pogodak. sta mislite o svemu tome? Ja bih cak mogao da nadjem i neke sponzore, pa da se krene makar i amaterski, pa uz Bozju pomoc, i skroz profesionalno. Znaci mislim na tv stanicu, koja bi radila iskljucivo na dobrovoljnoj bazi, bez ikakvih plata. Mozda malo i mastam, mozda sam malo i naivan, ali mozda bi mogli sotonin oltar pretvoriti u Bozji?

Miroljub Petrovic
Dejan Zemun je napisao:
Hvala puno na odgovoru, cak sam se i setio sada pomenute zene. Koliko bi kostalo otvaranje jedne televizije, da li bi mogli otvoriti jednu kablovsku tv stanicu? Ovo najozbiljnije pitam, znam mnogo ljudi koji bi rado volontirali u raznim vidovima pomoci funkcionisanja te televizije. Totalni sam laik po tom pitanju, ali mislim da bi taj potaz bio pun pogodak. sta mislite o svemu tome? Ja bih cak mogao da nadjem i neke sponzore, pa da se krene makar i amaterski, pa uz Bozju pomoc, i skroz profesionalno. Znaci mislim na tv stanicu, koja bi radila iskljucivo na dobrovoljnoj bazi, bez ikakvih plata. Mozda malo i mastam, mozda sam malo i naivan, ali mozda bi mogli sotonin oltar pretvoriti u Bozji?

Nije problem da se napravi kablovska televizija, ali je problem da se udje u kablovsku mrezu. SBB je pod kontrolom Sorosa, iako je to zvanicno kragujevacka firma u kojoj je direktor moj prijatelj i bivsi kolega sa elektrotehnickog fakulteta i kolega u video poslu od pre 20 godina Dragan Solak. Da bi se uslo u kablovsku mrezu nisu dovoljne pare, potrebna je politicka podobnost. To moze da zavrsi Amfilohije, ali nema niko oko njega da mu na to skrene paznju, a i njemu to ne pada na pamet.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 17.09.2009 18:51

Miroljub Petrovic
Javio mi je prijatelj da postoje kod nas neki mnogo ozbiljni ljudi koji se bave proizvodnjoj organske hrane. Imaju i distributere, a proizvode i seme i organsku hranu, i sve sto treba. Uskoro cu sa njima da se cujem pa cu da vidim detalje. Evo njihovog sajta koji ce jos da se uredjuje:

http://www.zeleni...

Dejan Zemun
Pa ne mora Amfilohije ako nece, pravo da ti kazem, bas briga sto on ne moze ili nece. Sto ne probaju neki drugi ljudi, naprimer vi, Bosko iz Dveri, ima tu jos ljudi... Ima i nas koji bi, duboko verujem, pomogli koliko je u nasoj moci. A mogu i da preformulisem pitanje, da li ste vi spremni da izdvojite vreme i energiju u nesto takvo uprkos svim ostalim stvarima kojima se bavite? Ako bi u nekoj bliskoj buducnosti zazivela ta ideja, i ukoliko bi neki drugi ljudi, nepoznati javnosti dobili odredjen medijski prostor mogli da ucestvujete u tome?

Miroljub Petrovic
Dejan Zemun je napisao:
Pa ne mora Amfilohije ako nece, pravo da ti kazem, bas briga sto on ne moze ili nece. Sto ne probaju neki drugi ljudi, naprimer vi, Bosko iz Dveri, ima tu jos ljudi... Ima i nas koji bi, duboko verujem, pomogli koliko je u nasoj moci.

Ljude kao sto smo Bosko, ja i slicni smatraju "klerofasistima", sto znaci da dok je ovog rezima u Srbiji NEMA SANSI da dobijemo dozvolu za televiziju. Da stvar bude jos strasnija i ironicnija, direktor Republicke radiodifuzne agencije (RRA), koja daje dozvole televizijama, jer vladika Porfirije Peric. Pazi, okupator je postavio vladiku (svog coveka) na jednu od najvaznijih funkcija u drzavi i tako oprao ruke da se crkva nista ne pita u drustvu.

A mogu i da preformulisem pitanje, da li ste vi spremni da izdvojite vreme i energiju u nesto takvo uprkos svim ostalim stvarima kojima se bavite? Ako bi u nekoj bliskoj buducnosti zazivela ta ideja, i ukoliko bi neki drugi ljudi, nepoznati javnosti dobili odredjen medijski prostor mogli da ucestvujete u tome?

Ja se bavim ovim poslom na ovakav nacin jer nemam pristup televiziji. Da imam mogucnost da otvorim televiziju ili da imam emisiju na televiziji (kao sto sam imao u vreme Slobe Milosevica na TV Palmi), odmah bih ukinuo ovaj forum, a na sva pitanja bih odgovarao na televiziji sa slajdovima, video klipovima, gostima itd. Evo, prijatelj me je zvao pre oko mesec dana i pitao da li bih hteo da ucestvujem u emisijama koje bi on trebao uskoro da vodi na jednoj televiziji koja se upravo otvara i koja ce biti na kablu. Ja sam mu rekao da mogu da mu organizujem bar tri emisije koje bi mogle da idu jednom sedmicno, plus repriza, a ne samo da ucestvujem u jednoj emisiji. Ali, sumnjam da ce biti nesto od te televizije.

Treba da znas da je namera satanista da POTPUNO zatvore pristup svim zdravim informacijama. Ako dobra informacija dodje do naroda, to je katastrofa za njih. Oni ce radije sve da nas pobiju nego sto ce da dopuste da informacija dodje do ljudi. Mi mozemo sada na kasicicu da propustamo informacije preko interneta i nekih novina, ali i to ce uskoro da ukinu. Jedini nacin za spas jeste da na individualnom nivou radimo i osposobljavamo se, da se udruzujemo i radimo koliko mozemo, i da se molimo Bogu, a On moze da razvali sataniste za tili cas, sto ce na kraju i da uradi, ali pitanje je koliko smo mi sposobni i da li nas ima dovoljno da nosimo jedan ozbiljniji projekat kao sto je drzava. Praksa pokazuje da velika vecina ljudi nije u stanju da brine o sebi, a kamoli o svojim porodicama, a o drzavi i da ne govorimo.

Nemanja07
http://www.youtub...CnmKcw12aQ

Miroljub Petrovic
Nemanja07 je napisao:
http://www.youtub...CnmKcw12aQ

Mislim da je ovo autentican video, da nije falsifikat, da je to neko iskreno napravio.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 17.09.2009 23:35

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.59 sekundi!