Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gospodine Miroljube, imam pitanje u vezi izreke Gospoda Isusa LAKSE JE KAMILI PROCI KROZ IGLENE USI NEGO LI BOGATOME UCI U CARSTVO NEBESKO. Neko mi je rekao da postoji bolji prevod, a taj prevod je bukvalni. Da li vi znate bukvalni prevod ove izreke Gospoda?

Koliko znam to je dobar prevod. Isus zeli da kaze da je materijalizam najteza droga.

1. Da li su evolucionisti smislili neku novu fantaziju u vezi evolucije oka?

Evolucionisti ne znaju da misle. Oni samo ponavljaju ono sto im demoni kazu.

2. Koje celije ljudskog organizma bakterije najvise napadaju?

Napadaju sve celije do kojih stignu.

nikola
Miroljub Petrovic je napisao:
Pa sto ne napustis taj glupi fakultet? Ja sam studirao elektrotehniku i ostalo mi bilo je jos 4 ispita, jedan seminarski rad i diplomski, i to sam napustio kad sam saznao za prave stvari.

ala me savetujes, nikad nije kasno imam jos tri meseca da zavrsim,
radio sam na gradjevini i znam sta je apetit gazde, kad uzmem papir miran sam da odem u prirodu

ALEX
VIDIM DA SE TA TEMA VEC NACELA... MLIJEKO!
NIJE NIMALO ZDRAVO... NEVJEROVATNO KOLIKO JE STETNO, SADRZI SVE STO POSTOJI A NEVALJA! JA SAM GA PIO 16 GODINA (NISAM ZNAO) AL SAD SKORO NIKAKO!

MENE ZANIMA MED! STA ZNATE O MEDU? JA VJERUJEM DA VALJA! DA TU NEMA NISTA LOSE... (AKO SE NE POJEDE CITAVA TEGLA)!

BOG KAZE DA IZRAILJCE VODI U ZEMLJU GDJE TECE MED I MLIJEKO...
TO BI ONDA TREBALO BITI DOBRO (MED I MLIJEKO)???
OVO ME MALO ZBUNJUJE!

Miroljub Petrovic
Alen Prstec je napisao:
Ovako:moj pastor se zove Damir Pintaric, nije baptist vec anabaptist kao i ja. Vodi strogi krscanski zivot! Njegova je teologija ortodoksna, fundamentalna. Nije mu bitan broj clanova, vec obracenje, nanovorodjenje(80 clanova, od toga vise od polovice starijih). Cak smo nedavno iskljucili jednu zenu zbog bluda i nepokajanja.

Ovo je novi momenat za mene. Ako je tako, svala cast.

Ja, moja zena, moje dvoje djece, zenina mama(neobracena), zivimo zajedno u kuci. Duzni ste platiti piceGrin ! IIIII, ima nas jos takvih u crkvi Cool.

Nisam duzan da platim pice jer je tvoja tasta (punica) neobracena. Ja sam rekao da mi nadjes babu koja je iz crkve, a koja zivi sa sinom, snajom i unucima. Na osnovu tvog primera se vidi da su neobracene babe bolje majke, nego protestanske babe.

Ja sam pohadjao ateisticku skolu. Preporucite mi molim vas neku teolosku skolu koja nije ekumenski nastrojena, hvala! Pa u kojem svijetu vi zivite?!

Imas Bibliju, sta ce ti teoloska skola? Nauci hebrejski jezik i znaces odlicno teologiju.

Nadalje, poslije srednje skole, ja vam preporucujem moga sina da pronanadjete i njemu adekvatnu skolu. Mislim da takve u Hrvatskoj nema....

Evo ti odlican koledz za tvog sina. Moze da ga studira preko interneta:
www.iiomonline.com

U crkvi nas ima ljudi razlicitih profesija. Od mg.teologa, profesora, ja sam KV bravar (nije me sramPfft) , zena mi je medicinska sestra (guzoperacica), nije je sram Pfft ,ima jedan koji cisti ljudima dvorista za novce, jedna cijela obitelj koja se bavi poljoprivredom, sivacice....

Pozdravljam.

Isus nije nigdje dokinuo stari Zavjet, ne zelimo ga ni mi. Nemoral je uzas!! Tako razmislja baptist.

Ti si neka nova vrsta baptista. Nisam jos sreo takve. Ali, mozda se samo foliras? Moracemo negde da se upoznamo i popricamo da vidim da li zivis to sto pricas.

Miroljub Petrovic
Alen Prstec je napisao:
Ovako:moj pastor se zove Damir Pintaric, nije baptist vec anabaptist kao i ja. Vodi strogi krscanski zivot! Njegova je teologija ortodoksna, fundamentalna. Nije mu bitan broj clanova, vec obracenje, nanovorodjenje(80 clanova, od toga vise od polovice starijih). Cak smo nedavno iskljucili jednu zenu zbog bluda i nepokajanja.

Ovo je novi momenat za mene. Ako je tako, svaka cast.

Ja, moja zena, moje dvoje djece, zenina mama(neobracena), zivimo zajedno u kuci. Duzni ste platiti pice:D ! IIIII, ima nas jos takvih u crkvi B).

Nisam duzan da platim pice jer je tvoja tasta (punica) neobracena. Ja sam rekao da mi nadjes babu koja je iz tvoje crkve, a koja zivi sa sinom, snajom i unucima. Na osnovu tvog primera se vidi da su neobracene babe bolje majke, nego protestanske babe.

Ja sam pohadjao ateisticku skolu. Preporucite mi molim vas neku teolosku skolu koja nije ekumenski nastrojena, hvala! Pa u kojem svijetu vi zivite?!

Imas Bibliju, sta ce ti teoloska skola? Nauci hebrejski jezik i znaces odlicno teologiju.

Nadalje, poslije srednje skole, ja vam preporucujem moga sina da pronanadjete i njemu adekvatnu skolu. Mislim da takve u Hrvatskoj nema....

Evo ti odlican koledz za tvog sina. Moze da ga studira preko interneta:
www.iiomonline.com

U crkvi nas ima ljudi razlicitih profesija. Od mg.teologa, profesora, ja sam KV bravar (nije me sram:p) , zena mi je medicinska sestra (guzoperacica), nije je sram :p ,ima jedan koji cisti ljudima dvorista za novce, jedna cijela obitelj koja se bavi poljoprivredom, sivacice....

Pozdravljam.

Isus nije nigdje dokinuo stari Zavjet, ne zelimo ga ni mi. Nemoral je uzas!! Tako razmislja baptist.

Ti si neka nova vrsta baptista. Nisam jos sreo takve. Ali, mozda se samo foliras? Moracemo negde da se upoznamo i popricamo da vidim da li zivis to sto pricas.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 02.04.2008 23:49

Miroljub Petrovic
Dino je napisao:
Profesore, kako da ja proslavim Boga u onome sto ja radim? Evo planiram zavrsit fakultet FER-a (elekrotehnike i racunarstva) i kako da ja, kad to zavrsim ako Bog da, proslavim Boga u svome radu tj. što to znaci Njega proslaviti kroz rad? Hvala...

Mozes da se naucis da radis web dizajn, pa da preko interneta proslavis Boga sa sjajnim informacijama. Postoje i druge mogucnosti.

Miroljub Petrovic
alkoni je napisao:
Miroljube interesujeme sledece:Ja dnevno jedem oko 100g soje u raznim oblicima.Interesujeme da li to moze imati nekih stetnih posledica(neki doktori su mi rekli da to moze da dovede do povecanja zenskih hromozoma u telu muske osobe pa da to dovede do nekakvih stetnih posledica u smislu sterilnosti,da covek postane feminiziran.Naravno pored soje jedem veoma raznovrsnu hranu za svaki obrok,znaci ovih 100g je podeljeno u tri obroka).Fizicki sam aktivan,teretana,trcanje, pa me interesuje da li kako se nekima cini moje preterano unosenje soje moze da steti mom organizmu?

Ako soja nije genetski modifikovana, onda ne bi trebalo da bude nikakvih problema ni sa 100, ni sa 200 grama.

Miroljub Petrovic
alkoni je napisao:
Pozdrav Miroljube
Evo danas slusam na lokalnim medijima kako Srbija prednjaci u oboljenjima raka grlica materice. Nase zdravstvo je povodom toga pokrenulo niz aktivnosti kako bi se preventivno delovalo protiv ovog oblika raka (pre svega se misli na preventivne preglede). Medjutim, niko nije pomenuo kako su muskarci odgovorni za rak grlica kod zena, i da bi trebalo da se sprovodi obrezivanje.
Pitanje : Da li je moguce da zdravstveni radnici nisu upoznati sa prednostima obrezivanja ?

Njih ne interesuje licno zdravlje, a kamoli zdravlje drugih (30% lekara pusi, i 50% ostalog medicisnkog osoblja pusi, samo jedan primer).

Ako nisu treba ih obavestiti o tome, a ako jesu onda mi nije jasno zasto se ne potencira na obrezivanju kao u Americi?

Ko da potencira? Koga briga danas za zdravlje?

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
Miroljub_Petrovic:
Naravno da suprug koji to ne uradi, sebe i svoju suprugu izlaze riziku. E sad, tu se i Bog mesa, pa kad ljudi nisu informisani On sprečava da se ta bolest širi kao u slučaju informisanih ljudi koji znaju, a nece to da urade. Ali bolest se definitvno siri jer ljudi ne citaju Bibliju i ne haju za Boga.

U redu.Naši sveštenici imaju porodice,imaju dece i logično je naime pretpostaviti da su upoznati sa razlozima obavljanja tog čina i njegove svrhe.Takođe danas u ovom vremenu verovatno poznaju i medicinske,zdravstvene prednosti tog čina i može se reći da ne obavljaju taj čin.
Postoji li odgovor na tu konstataciju?

Svestenici zive onako kako su uceni.

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
Po Bibliji, svaka devojka koja se druzi sa mladicima koji joj nisu bliski rodjaci je kurva, bez obzira da li sa njima ima seksualne odnose ili ne. To mozes da pitas bilo koju nepismenu babu koja nije citala Bibliju, pa ce ti to potvrditi, a da ne govorimo sta u Bibliji pise. Od takvih devojaka treba da bezis ko od kuge.

Ja se izvinjavam što izlačim samo ovaj deo iz celokupnog citata jer će eventualno stvoriti efekat pokušaja izvlačenja iz konteksta pa ako bi mogli da pročitate još jednom i proverite je li citirani deo korektan?

Sve je na mestu. Jel imas neku primedbu? Izadji ispred kuce ili zgrade i videces da se devojcice igraju sa devojcicama (sa lutkama), a da se decaci igraju sa decacima (sa auticima i pistoljima). Ali, kad krenu u debilane (nazovi "skole") onda ih tamo naopako uce da "imaju simpatije", da se "zabavljaju", i slicno. Naravno da ih ne uce sta je brak.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Pa sto ne napustis taj glupi fakultet? Ja sam studirao elektrotehniku i ostalo mi bilo je jos 4 ispita, jedan seminarski rad i diplomski, i to sam napustio kad sam saznao za prave stvari.

ala me savetujes, nikad nije kasno imam jos tri meseca da zavrsim,
radio sam na gradjevini i znam sta je apetit gazde, kad uzmem papir miran sam da odem u prirodu

Sa tim papirom ces moci samo da nalozis vatru u prirodi.

nikola

to i ocu

Miroljub Petrovic
ALEX je napisao:
MENE ZANIMA MED! STA ZNATE O MEDU? JA VJERUJEM DA VALJA! DA TU NEMA NISTA LOSE... (AKO SE NE POJEDE CITAVA TEGLA)!

Med je bolji od rafinisanog belog secera, ali treba da znas da je med prost secer koji odmah ulazi u krvotok i to bas nije najbolje. Najbolji za zdravlje su slozeni seceri, koji se nalaze u biljkama, koji polaku ulaze u krvotok. Prosti seceri daju naizgled odjednom snagu coveku, ali to je "lazna snaga". Dakle, nije lose uzimati med po malo. Ja ga ponekad ujutru mazem tanko na crni hleb kad to jedem sa vocem i orasastim plodovima.

BOG KAZE DA IZRAILJCE VODI U ZEMLJU GDJE TECE MED I MLIJEKO...
TO BI ONDA TREBALO BITI DOBRO (MED I MLIJEKO)???

Izrailjci su verovali da su med i mleko sjajna hrana, pa im Bog govori jezikom koji ce ih obradovati (med i mleko nisu stetni u malim kolicinama).

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:

to i ocu

Dakle, gubis vreme na blejackom fakultetu da bi dobio papir da lozis vatru? E mnogo si pametan. Pa poslacu ti ja stare novine, pa lozi koliko hoces, a vreme iskoristi u pametne svrhe.

tovel
tovel je napisao:
Po Bibliji, svaka devojka koja se druzi sa mladicima koji joj nisu bliski rodjaci je kurva, bez obzira da li sa njima ima seksualne odnose ili ne. To mozes da pitas bilo koju nepismenu babu koja nije citala Bibliju, pa ce ti to potvrditi, a da ne govorimo sta u Bibliji pise. Od takvih devojaka treba da bezis ko od kuge.

Ja se izvinjavam što izlačim samo ovaj deo iz celokupnog citata jer će eventualno stvoriti efekat pokušaja izvlačenja iz konteksta pa ako bi mogli da pročitate još jednom i proverite je li citirani deo korektan?

Sve je na mestu. Jel imas neku primedbu? Izadji ispred kuce ili zgrade i videces da se devojcice igraju sa devojcicama (sa lutkama), a da se decaci igraju sa decacima (sa auticima i pistoljima). Ali, kad krenu u debilane (nazovi "skole"Wink onda ih tamo naopako uce da "imaju simpatije", da se "zabavljaju", i slicno. Naravno da ih ne uce sta je brak.

Sve je na mestu.
Recimo imate prijatelje oni imaju decu.
Verujem da možete da pretpostavite koje bi bilo pitanje.

Što se škola tiče i obrazovnih institucija danas.
Šta možemo reći o tome da su se osnivači mnogih naučnim disciplina danas koji se navode u knjizi "Nauka i problem smrti" školovali u obrazovnim institucijama ondašnjeg vremena (što svakako nije bilo onda kao danas)
Je li obrazovni sitem bio takav da je sa današnjim svako poređenje izlišno i suvišno?
Ili recimo šta reći o g.Dimitrijeviću koji je profesor književnosti te Bošku Obradoviću takođe profesoru književnosti ili pak Oliveru Subotiću ili takođe Vladanu Glišiću itd u kontekstu naravno gore pomenutog.

nikola
procitao sam negde da riba sadrzi simboliku Hrista, jer postoji ta teza u Bibliji.
Kad se covek hrani samo presnom hranom verovatno nestaje potreba za testeninama koje daju utisak cvrste hrane, dali su klice i zrnevlje uz voce i povrce sasvim dovoljne, kako se gleda na pecen hleb, vladika Nikolaj ga je svrstao kao najbolje jelo (verovatno u odnosu na sve drugo termicki obradjeno)

OrthodoxCelt
Smile Ovde svaki drugi sa Elektrotehnike ili Računarstva(uključujući i mene)

Profesore, recite mi, pošto sam iz vaših usta čuo da ovaj grčki prevod svetog pisma nije 100% dobro preveden, jel postoji na srpskom jeziku neki bolji prevod?
ili ću morati da počnem učiti Hebrejski?
Koliko je vama bilo potrebno da ga savladate?
Da li slušate muziku? Koju?
Da li mislite da je je baš sva Metal i Rock muzika sotonska?
Recimo ja znam za bend koji je mog druga približio Hrišćanstvu i veri, a pre se ismevao svačemu hrišćanskom i stalno crtao pentagrame...danas taj isti drug može da bude primer mnogima...ako nekog interesuje bend je Hatebreed ( ma koliko nekome ta muzika delovala na divljačku, ili na neko urlanje, tekstovi su im da se stvarno zamisliš u kakvom svetu živimo, jeste, provuče se tu i tamo neka psovka, to je jedino što im mogu zameriti, kako neki kažu, ne čini knjigu korica, nego ono iznutra...)
ja priznajem da sam nekad slušao svakakve budalaštine, ali danas veoma pažljivo uzimam muziku u ruke...

Neko je pomenuo temu devojka, ja stvarno ne znam gde mogu naći devojku koja bi bila spremna da se uda za mene bez bilo čega pre toga...
Meni kao nekome sa 22 godine posle nekih saznanja to uopšte ne bi bio problem, ali danas je omladina pod neverovatnim pritiskom što se tiče odnosa između muškaraca i žena...prosto nemam ideju kako da se postavim po tom pitanju...kako moj drug reče:
"Danas se devojke xxxx sa 14, zatrudne sa 15 i abortiraju sa 16", strašno, 200 000 abortusa godišnje u Srbiji...Užas..Genocid...i to legalizovan...

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
tovel je napisao:

Sve je na mestu. Jel imas neku primedbu? Izadji ispred kuce ili zgrade i videces da se devojcice igraju sa devojcicama (sa lutkama), a da se decaci igraju sa decacima (sa auticima i pistoljima). Ali, kad krenu u debilane (nazovi "skole") onda ih tamo naopako uce da "imaju simpatije", da se "zabavljaju", i slicno. Naravno da ih ne uce sta je brak.

Sve je na mestu.
Recimo imate prijatelje oni imaju decu.
Verujem da možete da pretpostavite koje bi bilo pitanje.

Ne mogu da pretpostavim. Ja sa mojim prijateljima pricam otvoreno o svemu, a sa poznanicima pricam samo o onome sto me pitaju.

Što se škola tiče i obrazovnih institucija danas.
Šta možemo reći o tome da su se osnivači mnogih naučnim disciplina danas koji se navode u knjizi "Nauka i problem smrti" školovali u obrazovnim institucijama ondašnjeg vremena (što svakako nije bilo onda kao danas)
Je li obrazovni sitem bio takav da je sa današnjim svako poređenje izlišno i suvišno?

Tako je. Svako poredjenje je izlisno, jer su u to vreme crkve kontrolisale sistem obrazovanja.

Ili recimo šta reći o g.Dimitrijeviću koji je profesor književnosti te Bošku Obradoviću takođe profesoru književnosti ili pak Oliveru Subotiću ili takođe Vladanu Glišiću itd u kontekstu naravno gore pomenutog.

To su retki pojedinci.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
procitao sam negde da riba sadrzi simboliku Hrista, jer postoji ta teza u Bibliji.

Ne znam za tu vezu u Bibliji.

Kad se covek hrani samo presnom hranom verovatno nestaje potreba za testeninama koje daju utisak cvrste hrane, dali su klice i zrnevlje uz voce i povrce sasvim dovoljne,

Jesu.

kako se gleda na pecen hleb, vladika Nikolaj ga je svrstao kao najbolje jelo (verovatno u odnosu na sve drugo termicki obradjeno)

Slazem se, pecen hleb je sjajna hrana, ali klice su jos bolje.

Miroljub Petrovic
OrthodoxCelt je napisao:
Profesore, recite mi, pošto sam iz vaših usta čuo da ovaj grčki prevod svetog pisma nije 100% dobro preveden, jel postoji na srpskom jeziku neki bolji prevod?

Mozes da koristis konkordans koji postoji na CD-u i on je uradjen na engleskom jeziku, a ima znacenje svake reci u originalu objasnjeno na engleskom.

ili ću morati da počnem učiti Hebrejski?
Koliko je vama bilo potrebno da ga savladate?

Mozes i da ucis hebrejski. Osnovne stvari mozes da naucis za par sedmica.

Da li slušate muziku? Koju?

Slusam duhovnu i etno muziku, a volim i neke krajiske izvodjace, kao sto su Preldzije (Zare i Goci).

Da li mislite da je je baš sva Metal i Rock muzika sotonska?

Moze da se nadje nesto sto lici da je normalno, ali to je samo zamka. Ja se sklanjam od toga.

Neko je pomenuo temu devojka, ja stvarno ne znam gde mogu naći devojku koja bi bila spremna da se uda za mene bez bilo čega pre toga...

U Bibliji pise: "Dobra je zena dar od Boga." Dakle, ti se izgradjuj da budes duhovan i da imas dobru zajednicu sa Bogom, a onda prepusti Bogu da ti nadje zenu. Ja sam skovao jednu izreku: "Ko trazi Boga - dobije zenu, a ko trazi zenu - dobije Djavola."

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.32 sekundi!