pocetak foruma
|
|
Laki |
Odgovorio 17.08.2009 13:19
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, posle Sestodnevnog rata 1967, Izrael je povratio teritorije koje mu je Bog dao pre 3500 god. Da li je tada Izrael konacno dobio Obecanu zemlju posle 2000 godina rasejanja? |
|
|
zorank |
Odgovorio 17.08.2009 14:08
|
Član Odgovori: 116 Pristupio/la: 03.11.2008 22:23 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav Miroljube! Jeste li pogledali ovaj video: http://ihtus.us/i...php?t=1923 i ovu vest: http://www.b92.ne..._id=376687 I pitanje: Da li može promena pola da se vrši iz medicinske nužnosti? Mada to meni zvuči totalna glupost. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.08.2009 16:11
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Laki je napisao: Gdine Miroljube, posle Sestodnevnog rata 1967, Izrael je povratio teritorije koje mu je Bog dao pre 3500 god. Da li je tada Izrael konacno dobio Obecanu zemlju posle 2000 godina rasejanja? Izrael je povratio glavni deo zemlje nakon Drugog svetskog rata, a od tada se polako vracaju i ostali delovi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.08.2009 16:24
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
To je malo neozbiljno, ali jeste jedan vid protesta protiv nemorala koij se radi. Nisam za takvu vrstu protesta. i ovu vest: http://www.b92.ne..._id=376687 I pitanje: Da li može promena pola da se vrši iz medicinske nužnosti? Mada to meni zvuči totalna glupost. To sto je izjavio Dzomic proizilazi iz nepoznavanja elementarnih stvari iz biologije i teologije, ili je mozda u pitanju zlonameran stav dodvoravanja satanistima (evropljanima). Nije moguce da covek promeni pol. Muskarac moze da zivi u grehu pa da zamisli da je zena, i da ima homoseksualne odnose sa drugim bolesnim muskarcima, pa da u nekom narednom koraku odluci da "promeni pol". Tesko je reci ko je u vecoj zabludi u celoj prici - duhovni bolesnik koji hoce da "menja pol", nenormalni lekar koji preduzima odredjeni hirurski zahvat i kobojagi menja pol coveka, ili polupismeni svestenik koji ne razume sta je promena pola. Reci da neko ko je "promenio pol" moze da bude ravnopravan clan religiozne zajednice je isto kao reci da homoseksualac moze da bude ravnopravni clan religiozne zajednice. Sutra ce takvi svestenici da vencavaju homoseksualce, odnosno muskarca koji je navodno "promenio pol" i postao zena, i drugog homoseksualca koji glumi muza. To se zove hula i najstrasniji otpad od Boga. "Promena pola" je drugaciji i lepsi naziv za homoseksualni greh, kao sto je "prekid trudnoce" drugiaciji i lepsi naziv za greh ubistva nerodjenog deteta. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 17.08.2009 16:34 |
|
|
Dalibor |
Odgovorio 17.08.2009 18:02
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 21.09.2008 17:45 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube sta mislis o video zapisima koje pravi GabriyahYsrayl Ovo je njegov youtube kanal http://www.youtub...iyahYsrayl I o organizaciji kojoj pripada http://www.hebrew...lites.org/ ? |
|
|
Mirko |
Odgovorio 17.08.2009 18:58
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 20.05.2008 23:32 Lokacija: Nepoznata |
Ne zelim nikoga da branim, ali B92 nije u potpunosti prenio izjavu oca Dzomica, vec je samo na svoju ruku protumacilo ono sto otac Dzomic nije ni rekao. To samo pokazuje kakva je ta stoka iz B92. Znajuci oca Dzomica iz ranijih javljanja ne bih rekao da bi se dodvoravao evropljanima, pederima i drugim crvima, naprotiv! Kompletan intervju je bio objavljen u dnevnim novinama ,,Vijesti", a B92 ga je prenio na sebi svojstven nacin. Dzomic je vise puta naglasavao da je homoseksualnost bolest i da bi on bio u stanju da izljeci svakog pedera, samo ako ovaj to zeli. Pozdrav! Izmenio/la Miroljub Petrovic na 17.08.2009 19:57 |
|
|
kotor |
Odgovorio 17.08.2009 19:08
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Neki ljudi kad govorim o svrsteku sveta sa njima kazu da je to glupost kao uvek je bilo ratova,gladi i siromastva pa sve dodje na svoje nekako,kakav kraj sveta kazu? Kakav je tvoj stav o klinickoj smrti? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.08.2009 20:07
|
Mirko je napisao: Ne zelim nikoga da branim, ali B92 nije u potpunosti prenio izjavu oca Dzomica, vec je samo na svoju ruku protumacilo ono sto otac Dzomic nije ni rekao. To samo pokazuje kakva je ta stoka iz B92. Znajuci oca Dzomica iz ranijih javljanja ne bih rekao da bi se dodvoravao evropljanima, pederima i drugim crvima, naprotiv! Kompletan intervju je bio objavljen u dnevnim novinama ,,Vijesti", a B92 ga je prenio na sebi svojstven nacin. Dzomic je vise puta naglasavao da je homoseksualnost bolest i da bi on bio u stanju da izljeci svakog pedera, samo ako ovaj to zeli. Pozdrav! Moguce je da je B92 preneo ono sto je njima odgovaralo, ali nisu mogli mnogo da odstupe od onoga sto je objavljeno u originalnom intervjuu u Vijestima. Poznato je da su Vijesti vrlo slicne "pameti" kao i B92, tako da Vijesti nikada ne bi objavile nesto pozitivno o crkvi, vec samo kompromitujuce. Ako nije tacno ono sto je Dzomic rekao, ako je lose prenet, trebao bi da objavi demant. Ako imas, postavi ovde link za kompletan intervju Dzomica u Vijestima, ali posto znamo kakav je danasnji trend dodvoravanja crkvenjaka svemu sto je evropsko, ne bi uopste trebalo da cudi jedna takva izjava. Mislim da uzalud branis nesto sto ne moze da se brani. Otpad je veliki u crkvi, ogroman, strasan, i ne treba da cudi sto celo drustvo i narod propadaju. |
|
|
mario |
Odgovorio 17.08.2009 20:50
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 17.04.2009 20:04 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav Miroljube. Što mislite o gematriji i proučavanju biblije na taj način,nedavno sam saznao za to riječ je o nekakvom dekodiranju biblije.Navodno se pokušava pronaći značenje u hebrejskom tekstu proučavanjem numeričkih vrijednosti hebrejskih slova i riječi. |
|
|
prevodilac |
Odgovorio 17.08.2009 20:55
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 22.07.2009 14:04 Lokacija: Nepoznata |
http://www.vijest...?id=312981 Evo tog teksta iz Vijesti koji sam i ja čitao. Prethodno su Vijesti pisale o osobi iz familije Bojanić koja je navodno promijenila pol iz ženskog u muški i sad ima italijansku bradicu i suprugu Snežanu. Kažu da čekaju prinovu. Šta se zapravo sa hirurške tačke gledišta dešava prilikom tih tzv. promjena pola?? Inače ovaj Džomić je često u novinama. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.08.2009 21:08
|
mario je napisao: Pozdrav Miroljube. Što mislite o gematriji i proučavanju biblije na taj način,nedavno sam saznao za to riječ je o nekakvom dekodiranju biblije.Navodno se pokušava pronaći značenje u hebrejskom tekstu proučavanjem numeričkih vrijednosti hebrejskih slova i riječi. To je neozbiljno i povezano je sa okultizmom. Biblijski tekst je napisan jednostavno i razumljivo da svako moze da ga razume. Naravno da ce se neka prorocanstva bolje razumeti kad dodje vreme za to, kad jos neke stvari iz svakodnevnih desavanja budu poznate. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 17.08.2009 21:09 |
|
|
Stefan Djuric |
Odgovorio 17.08.2009 21:12
|
Član Odgovori: 36 Pristupio/la: 26.09.2008 11:00 Lokacija: Nepoznata |
Da li ste videli ovu reklamu? Vise ne prilazim Njihovom frizideru... http://www.youtub...re=related |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.08.2009 21:41
|
prevodilac je napisao: http://www.vijest...?id=312981 Evo tog teksta iz Vijesti koji sam i ja čitao. Prethodno su Vijesti pisale o osobi iz familije Bojanić koja je navodno promijenila pol iz ženskog u muški i sad ima italijansku bradicu i suprugu Snežanu. Kažu da čekaju prinovu. Šta se zapravo sa hirurške tačke gledišta dešava prilikom tih tzv. promjena pola?? Inače ovaj Džomić je često u novinama. Nisam primetio neku razliku izmedju teksta koje su objavile Vijesti i B92. Tekst je bruka i sramota. Ne mogu da verujem da neko ko je svestenik ne zna sta je navodna "promena pola". Bioloski je nemoguce promeniti pol, jer se pol determinise na vise nivoa. Navodni hirurski zahvat promene pola je samo sminka za legalizaciju homoseksualizma i slicnih nastranosti. Postoje muskarci koji su rodjeni malo isfeminizirani, i devojke koje su rodjene kao muskobanjaste. Ali to je kao kad se neko rodi sa sklonoscu prema alkoholizmu ili srcanim obolenjima. Sve sklonosti se nasledjuju kao posledica greha roditelja ili predaka, a narocito u poslednjim decenijama kad niko ne obraca paznju na zdravstveno stanje osoba sa kojima ulaze u brak ili polni odnos. Posledica je radjanje dece sa najrazlicitijim negativnim sklonostima i bolestima. Ali, to sto neko ima sklonost ka necemu sto je lose, ne znaci da treba da se prepusti toj losoj sklonosti i da propadne. Takve osobe treba da se bore protiv svojih losih sklonosti i da unapredjuju svoje zdravlje. Naravno, sad ce da dodju ateisti i satanisti i da kazu: "To sto je za tebe lose, za mene je dobro." I onda opet dolazimo do pitanja "Stvaranje ili evolucija?" Sve sto je stvoreno ima svrhu svog postojanja. Kada covek stvori auto, taj auto je stvoren sa odredjenom svrhom. Knjiga je takodje stvorena sa odredjenom svrhom. Svrhu postojanja onoga sto se stvara odredjuje onaj koji stvara (u prethodnom slucaju konstruktor automobila i pisac knjige). Ono sto sluzi toj svrsi je "dobro", a ono sto ne sluzi svrsi je "lose". Dakle, svrha stvaranja auta jeste da se covek preveze od tacke A do tacke B, i slicno. Ako covek koristi auto da se preveze, onda je to "dobro" jer sluzi svrsi koju je konstruktor odredio. Ako covek koristi auto da gazi ljude po ulici, onda je to "zlo" jer ne sluzi svrsi koju je konstruktor (stvoritelj) automobila odredio. Ako je covek stvoren, onda svrhu njegovog postojanja odredjuje njegov Stvoritelj. Sve ono sto je u skladu sa svrhom covekovog postojanja (koju je Stvoritelj odredio) jeste "dobro", ono sto je suprotno svrsi je "lose". Mi mozemo da dokazemo da je covek stvoreno bice, a da je svrha njegovog postojanja stvaranje dobrih ljudi. I sada nastaje glavni problem, jer pitanje covekovog stvaranja jeste NAJVECI PROBLEM za sataniste. Oni MORAJU da "dokazu" da je covek nastao slucajno (evolucijom) jer jedino u tom slucaju ne postoje kategorije "dobro" i "zlo". Dakle, ako je covek nastao slucajno, onda njegov zivot nema svrhu, i ne postoje kategorije "dobro" i "zlo", ali ako je stvoren, onda ima svrhu i tu svrhu odredjuje Stvoritelj. Zato ne treba da cudi da su homoseksualci najveci satanisti, da najvece proslave sotonskog praznika "Noc vestica" upravo organizuju homoseksualci i jezbejke sirom sveta, a narocito u Los Angelesu kada ih se okupi preko pola miliona u Santa Monika Bulevaru u Zapadnom Holivudu. Homoseksualcima je zivotno vazno da negiraju stvaranje coveka i da dokazu covekov slucajan nastanak, jer jedino tako mogu da opravdaju svoje destruktivno ponasanje. Destrukcija moze logicki da se opravda samo ako covek nije stvoren, jer onda nema svrhe njegovog postojanja i zivota, i ne postoje kategorije "dobro" i "zlo". To sto prica Dzomic je klasicno dodvoravanje satanistima, i nista vise i nista manje. Dzomic treba da se pokaje, da se edukuje i da pazi sta prica, jer ce Stvoritelj jednog dana da ga pozove na odgovornost. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.08.2009 21:46
|
Stefan Djuric je napisao: Da li ste videli ovu reklamu? Vise ne prilazim Njihovom frizideru... http://www.youtub...re=related Auu, ovo je otvoreno reklamiranje tajnih drustava i satanizma. Ala su osilili, to je neverovatno. Mislim da ovolika drskost ukazuje da im se priblizava kraj. Morace nesto zestoko da se desi uskoro. Dobro da znamo ko stoji iz Frikoma tako da ce i oni da budu na spisku za ciscenje, iako sve institucije drustva su preuzeli satanisti, tako da ako Bog bude cistio u Srbiji bice velikog posla. |
|
|
Mirko |
Odgovorio 17.08.2009 23:06
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 20.05.2008 23:32 Lokacija: Nepoznata |
Slazem se sa Vama u potpunosti, iako sam neke stvari iz intervjua razumio drugacije. Nisam ni procitao ovaj drugi dio, da ovaj pesko (ili ko zna sta je ovo) moze u crkvu. Tesko nama!
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 17.08.2009 23:18 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.08.2009 23:21
|
Mirko je napisao: Slazem se sa Vama u potpunosti, iako sam neke stvari iz intervjua razumio drugacije. Nisam ni procitao ovaj drugi dio, da ovaj pesko (ili ko zna sta je ovo) moze u crkvu. Tesko nama! Dobro je sto se sve to desava da narod vidi u kakvom je stanju crkva i da se ne uzda u ljude koji su potpuno zastranili. Tesko je reci gde je teze stanje u nasem drustvu - u politici, nauci, religiji... Ali sve to moze brzo da se sredi kad Bog pocne da radi. On sada dopusta sve ovo, u skladu sa recima Biblije: "Kad bezboznici nicu kao trava, i kada cvetaju svi koji bezakonje cine, to biva da bi se zatrli zanavek." Iz istorije vidimo da svi koji su o jadu radili bili su zbrisani sa istorijske pozornice. Tako ce biti i sa ovima. |
|
|
zaks |
Odgovorio 18.08.2009 00:10
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 18.07.2009 17:18 Lokacija: Nepoznata |
Moze li jedan praktican savjet?Radi se o jednoj ruznoj pojavi koja je veoma rasirena u nasem narodu,a isto tako u mojoj okilini,pa i u samoj porodici.To je psovanje Boga,ali i svako neprilicno pominjanje njegovog imena u kontekstu raznih gadnih rijeci.Kako postupiti u takvim situacijama kada neko opsuje Boga a mi smo svjedoci takvim prilikama?Da li bi trebalo reagovati?Sta sa situacijom ako to ucini neko ko je puno stariji od mene,a jos mi clan porodice?Da li je u redu da mu kazem koliko je to grijeh?Ili bi to bilo kao kad trijezan covjek udje u kafanu pa krene prisutnim ljudima govoriti o stetnosti pijenja alkoholnih pica?
Izmenio/la zaks na 18.08.2009 00:11 Kako su slatke jeziku mom reči Tvoje, slađe od meda ustima mojim!Psalam 119
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.08.2009 00:55
|
zaks je napisao: Moze li jedan praktican savjet?Radi se o jednoj ruznoj pojavi koja je veoma rasirena u nasem narodu,a isto tako u mojoj okilini,pa i u samoj porodici.To je psovanje Boga,ali i svako neprilicno pominjanje njegovog imena u kontekstu raznih gadnih rijeci.Kako postupiti u takvim situacijama kada neko opsuje Boga a mi smo svjedoci takvim prilikama?Da li bi trebalo reagovati?Sta sa situacijom ako to ucini neko ko je puno stariji od mene,a jos mi clan porodice?Da li je u redu da mu kazem koliko je to grijeh?Ili bi to bilo kao kad trijezan covjek udje u kafanu pa krene prisutnim ljudima govoriti o stetnosti pijenja alkoholnih pica? Tu ne moze mnogo da se pomogne, osim ako pobozan covek nije neko od autoriteta, neko ko je uspesan u poslu i ima odredjene kvalitete zbog kojih bi ljudi saslusali njegove savete. Najvise sto se moze je pokusati na blag nacin skrenuti paznju na reci koje se nesmotreno izgovaraju, ali samo ako se proceni da to nece izazvati gnev kod ljudi. Red mozes da zavodis u svojoj kuci, a dok si u tudjoj kuci, kao podstanar neznabozaca, onda moras da cutis i trpis, i da pazis koga za sta upozoravas. |
|
|
Duki |
Odgovorio 18.08.2009 01:27
|
Član Odgovori: 27 Pristupio/la: 11.07.2008 15:34 Lokacija: Nepoznata |
Citam neke tekstove o biologiji, i cesto nailazim na izraze kao sto su "adaptacija", "bioloska adaptacija" i "evolucija". Da li postoje "adaptacije", odnosno "bioloske adaptacije" zivih organizama na sredinu i uslove u njoj? Ili su to sve sinonimi za "evoluciju"? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.08.2009 09:58
|
Duki je napisao: Citam neke tekstove o biologiji, i cesto nailazim na izraze kao sto su "adaptacija", "bioloska adaptacija" i "evolucija". Da li postoje "adaptacije", odnosno "bioloske adaptacije" zivih organizama na sredinu i uslove u njoj? Ili su to sve sinonimi za "evoluciju"? Tvorac je dao svim organizmima mogucnosti da mogu do odredjene mere da se prilagode promenama zivotnih uslova. To je genetski odredjeno. Nema tu nikakve evolucije. Evolucija je nemoguc proces jer pretpostavlja da je informacija nastala slucajno (genetska informacija kod zivih organizama), i da ta informacija moze slucajnim procesima da se menja tako da nastaju novi organizmi sa novom (genetskom) informacijom. U tako nesto moze samo lud covek da veruje ili neko ko je ce zbog karijere pristati na svaku vrstu lazi. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.08.2009 09:59 |
|
Predji na forum: |