pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.08.2009 19:53
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
0 je napisao: Meni iskreno ovo nije najjasnije i ne bas prihvatljivo. Iz tvog odgovora da se zakljuciti da je demonu dato toliko da potpuno upravlja zivotima tih ljudi tj te zene,tako da ce on (demon )odredii kad ce zatrudneti i dali ce uopste zatrudneti? A Bog daje zivot?! Zar im nije Bog zabranio da imaju decu zato sto su u grehu ,(pa je dozvolio i demonu malo da ih opsedne kako bi se opametili), te u skladu sa tim Bog treba i da im dozvoli (da povuce demone iz njih) dai imaju decu ,i da bi ona zatrudnela, prilikom/nakon njihovog pokajanja i promene! A ne ovako Bog daje zivot, a njima se na ocigled glupe izjave vracare otvara i daje mogucnost da dobiju dete-te ce oni sigurno blagosiljati Vracaru, i nece da haju za Boga,Zasto bi to Bog tako i na taj nacin dozvolio. To je kao da pitas zasto Bog dopusta isceljenja pod dejstvom demona sirom sveta ili dopusta da demoni cine razna cuda. O tome sam bezbroj puta govorio. Demon uzrokuje problem, a onda, kada covek jos vise huli, demon se povuce i izazove jos veci problem. U ovom slucaju ljudi ce biti potpuno posveceni vracari, vodice svoje dete kod nje, i ko zna sta sve jos. Ljudi ce vrlo brzo videti njihovo stradanje, a onda ce ljudi optuziti Boga da je On kriv za patnju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.08.2009 19:59
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
zaks je napisao: I izvjestaju o kusanju Isusa u pustinji imamo da ga je Duh odveo tamo da ga djavo kusa.Zasto je to bilo potrebno?Zasto ga je Duh vodio djavolu da ga iskusava? U pitanju je nesto slicno sa onim sto se desilo Jovu. Bog je dopustio Sotoni da pokusa da obori veru Jovu, i na kraju je doziveo poraz. Iz svega toga je Jov izasao jos jaci. Tako i ovde, Sotona je odmah na pocetku doziveo poraz i posle se vise ne spominje da je pokusavao da poremeti Isusovu misiju, a Isus je iz svega toga izasao jos jaci. Ovakvu vrstu testiranja i kusanja Bog pusta na razlicite ljude, ali u razlicitoj meri. Svakome se testira vera u onome sto moze da podnese. To se ne desava cesto, ali desava se ponekad. To su prilike gde covek moze da pokaze svoju veru pred Bogom na poseban nacin i da izadje jos jaci. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.08.2009 20:02
|
VladaKG1980 je napisao: Profesore da li bi taj par ikada dobio dete da nisu išli kod vračare ? Ja mislim da da... Mislim da je Bog već davno odredio datum prinove, a samo je stvar demonske prevare i njegovog delovanja da to izgleda kao da je posledica "pomoći" od strane te jadnice ? To je u stvari klasičan primer otimanja Božje slave i pripisivanja dobrih dela satane samom sebi. Što satana i radi od svaranja sveta. Najverovatnije da demoni prate kada dolazi do polnih odnosa među ljudima i na taj način mogu da predvide datum začeća... Da li sam u pravu u vezi ovih konstatacija ? I to bi generalno mogla da bude jedna od solucija, da je demon video da je ova zatrudnela, pa je onda kao on predvideo. Ali u ovom slucaju nije tako, jer se zacece desilo nakon odlaska kod vracare. Covek mi se posla javio i rekao da su i muz i zena vrlo nemoralni, da se kurvaju itd. Dakle, odlicni medijumi za delovanje demona. |
|
|
VladaKG1980 |
Odgovorio 09.08.2009 20:59
|
Član Odgovori: 58 Pristupio/la: 04.07.2008 00:31 Lokacija: Kragujevac |
Da, znači demon se povukao posle posete vračare i došlo je do začeća. Da li to onda znači da je za ovaj par možda bilo bolje da nije ni dolazilo do začeća ? Logično je da ovakav razvoj događaja ukazuje na to, da Bog uvidevši da se ovaj par ne popravlja u duhovnom smislu, primenjuje još težu kaznu u cilju pokušaja spašavanja njihovih duša... Pretpostavljam (daj Bože da se srede) da će njihovo dete imati velike probleme u životu, i na taj način osvestiti roditelje i okrenuti ih u pravom smeru. Da li je tako ? |
|
|
ljubas |
Odgovorio 09.08.2009 22:08
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
Ma mnogo pretpostavki se moze dati sa nase strane u vezi tog zaceca i delovanja dwemona. Ali generalno mi je nekako mnogo lose i ne pravedno za to dete. Znam i ja -vidjao sam neke narkomane roditelje da Bog sacuva svakog ,kao roditelje, konstantno u krizi, konstantno odvaljeni ono je grota. A decu da im vidis kako su zapostaljena , ne uredna da zalost je velika. Ja takvim da sam neko ne bih nikad dozvolio da prave decu,vec bi ih posle svega -mnogih prilika za kajanje,pod mac stavljao. Ja bih voleo da saznam malo vise o delovanju Andjela u saradnji sa Bogom, kako to izgleda na konkrenim primerima?! |
|
|
xxx |
Odgovorio 09.08.2009 22:46
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 30.12.2008 09:49 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav! Iznio bi nešto u vezi žrtvenog sistema i molio Miru da prokomentira i argumentira. pošto je plaća za grijeh smrt kao što znamo iz Biblije, čovjekovim grijehom netko je morao da plati za to. Iz Biblije jasno vidimo da je ta odredba pala na životinje bez mane koji su predstavljali prividnu sliku plana kojim će Bog da riješi problem smrti, a to je prinošenje samog sebe (savršene zrtve bez grijeha) da bi zadovoljio zakon i omogućio nama spasenje. Pošto je to učinjeno i pošto smo otkupljeni savršenom žrtvom ne vidim razloga da se ponovo prinose neke žrtve i koju funkciju opće mogu da imaju te žrtve? ne vidim funkciju nekog trećeg hrama i njegovu funkciju? U knjizi otkrivenja je jasno opisano kako će izgledati novi jeruzalem u kojemu će Bog (Jaganjac) predstavljati hram, jer to je i logično pošto je žrtveni sistem u hramu upućivao na onog koji će da riješi problem smrti. Može li Miro tvoj komentar na ovo sve i svrhu žrtava nakon što je Bog riješio problem smrti (a uskoro će da riješi i problem grijeha)? Mislim da se neke stvari koje su jasne previše kompliciraju što zna dovest do teških zabluda. Izmenio/la xxx na 09.08.2009 22:57 "Mudrost daje mudrome viÅ¡e moći, nego Å¡to je imaju u gradu desetorica samosilnika. "
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.08.2009 23:39
|
VladaKG1980 je napisao: Da, znači demon se povukao posle posete vračare i došlo je do začeća. Da li to onda znači da je za ovaj par možda bilo bolje da nije ni dolazilo do začeća ? Logično je da ovakav razvoj događaja ukazuje na to, da Bog uvidevši da se ovaj par ne popravlja u duhovnom smislu, primenjuje još težu kaznu u cilju pokušaja spašavanja njihovih duša... Pretpostavljam (daj Bože da se srede) da će njihovo dete imati velike probleme u životu, i na taj način osvestiti roditelje i okrenuti ih u pravom smeru. Da li je tako ? Tesko je predvideti sta ce da se desi. Cinjenica je da demon zeli da povredi coveka i da ne zeli da se radjaju novi ljudi. Ali, ako ce radjanje deteta da bude mehanizam da on roditelje cvrsce pridobije za sebe, onda ce demon ici na na to da se dete rodi, jer ce da ocekuje da ce nemoralni i demonizovani roditelji uciniti da i dete bude takvo, i jos gore. Naravno da i Bog ima svoj plan za sve njih. Videcemo jednog dana. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.08.2009 23:45
|
0 je napisao: Ja bih voleo da saznam malo vise o delovanju Andjela u saradnji sa Bogom, kako to izgleda na konkrenim primerima?! Sigirno da Bog preko andjela moze da cuva ljude od naleta demona, jer kad bi ljudi bili prepusteni demonima ovi bi mogli da ih pobiju. To jasno vidimo iz Otkrivenja 9. poglavlja, kao i iz knjige o Jovu gde Bog ne dozvoljava Sotoni i demonima da ubijaju ljude. Cinjenica je da Bog koristi mehanizme koji postoje u ovom svetu da bi realizovao neke projekte, da andjeli cuvaju ljude u onoj meri u kojoj oni to traze (zastitu od boga), ali nekada se desava i da se andjeli fizicki pojavljuju kao ljudi i izbavljaju ljude, kao sto je to bio slucaj sa Lotom u Sodomu. Ja sam citao razna iskustva nekih ljudi koji su imali susrete sa andjelima na neverovatan nacin, slican onom kao sa Lotom. Mislim da su mnogi od tih iskaza autenticni. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.08.2009 23:55
|
xxx je napisao: Pozdrav! Iznio bi nešto u vezi žrtvenog sistema i molio Miru da prokomentira i argumentira. pošto je plaća za grijeh smrt kao što znamo iz Biblije, čovjekovim grijehom netko je morao da plati za to. Iz Biblije jasno vidimo da je ta odredba pala na životinje bez mane koji su predstavljali prividnu sliku plana kojim će Bog da riješi problem smrti, a to je prinošenje samog sebe (savršene zrtve bez grijeha) da bi zadovoljio zakon i omogućio nama spasenje. Pošto je to učinjeno i pošto smo otkupljeni savršenom žrtvom ne vidim razloga da se ponovo prinose neke žrtve i koju funkciju opće mogu da imaju te žrtve? ne vidim funkciju nekog trećeg hrama i njegovu funkciju? U knjizi otkrivenja je jasno opisano kako će izgledati novi jeruzalem u kojemu će Bog (Jaganjac) predstavljati hram, jer to je i logično pošto je žrtveni sistem u hramu upućivao na onog koji će da riješi problem smrti. Može li Miro tvoj komentar na ovo sve i svrhu žrtava nakon što je Bog riješio problem smrti (a uskoro će da riješi i problem grijeha)? Mislim da se neke stvari koje su jasne previše kompliciraju što zna dovest do teških zabluda. Ja sam o tome govorio u prethodnim postovima, ali ti nisi citao. Zrtve koje su se prinosile u Hramu nisu samo ukazivale na prinosenje Mesije na zrtvu. Zrtve ukazuju na celokupan plan spasenja. Na primer, zrtva koja se prinosi na Dan ociscenja ukazuje ocigledno na Hristov drugi dolazak. To se nije ispunilo, kao ni zrtve koje se prinose na praznik Senica, koje ukazuju na "nove stanove" koje Bog priprema ljudima nakon resavanja problema greha na zemlji. Ali, i da sve zrtve ukazuju na Isusovo raspece, to ne znaci da one i dalje ne treba da se prinose, jer kao i Pashalna zrtva koja se prinela prilikom izlaska iz Egipta, ne znaci da vise nije trebala da se prinosi. Pasha nije ukinuta posle izlaska i proslavljala se svake godine kao uspomena na izlazak iz Egipta, da se to nikada ne zaboravi, a ujedno ukazuje i na Mesiju. Danas Pasha treba da se proslavlja kao uspomena na izlazak iz Egipta, kao primer ociglednog mesanja Boga u tok ljudske istorije i izbavljenje svog naroda, ali i kao uspomena na Mesijino delo otkupljenja. Vrlo je moguce da ce se na Pashu desiti jos neki znacajan dogadjaj u buducnosti, mozda zapecacenje 144.000. Znamo da je na Pashu Bog izbavio svog "prvenca" - Izrael, a kasnije je na Pashu Isus postao "prvenac iz mrtvih", kako kaze Biblija, ili prvenac od onih koji su vaskrsli. Za 144.000 se kaze da su "prvenci Bogu i Jagnjetu", tako da je moguce da ce Pasha i u buducnosti biti znacajna po necemu. Dakle, postoji visestruko znacenje sluzbe u Hramu i njeno odrzavanje ima svoju veliku vaznost za razumevanje plana spasenja koji jos nije doveden do kraja. Bice doveden do kraja kad Isus dodje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.08.2009 14:43
|
Na donjim linkovima kogu se pogledati dve sjajne emisije o sektama koje sam snimio sa Zoranom Lukovicem: Sekte i sktiveni terorizam http://vimeo.com/... Sekte i lazna iscelenja http://vimeo.com/... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.08.2009 14:49
|
Nedavno mi je prijatelj javio o praksi koja se upraznjava u nasim krajevima vezano za levitaciju, ili demonsko delovanje kada se ljudi podizu od zemlje bez upotebe bilo kakve sile. Na donjim snimcima se to ne vidi bas najbolje, ali moze da pokaze o cemu se radi. Naime, ljudi stavljaju ruke iznad glave osobe koju ce da "podizu", osecaju neverovatnu toplotu na rukama, i posle samo kaziprstom hvataju osobu i podizu je. U tome i deca, na zalost ucestvuju. Na poslednjem linku moze se videti kako podizu prikolicu kamiona. Ponavljam, snimci nisu bas najbolji, ali covek koji je prisustvovao tome mi je pricao o neverovatnom iskustvu pa me zvao da me pita sta mislim. Evo linkova: http://www.youtub...ixNRVDXT2w http://www.youtub...4ha0cWQrG0 http://www.youtub...faqZMqgItc Jadan je ovaj nas narod, kao ovce bez pastira. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.08.2009 23:18
|
Ilija89 je napisao: Iz ovih klipova se vidi da je ovo obična glupost, normalno je da 4 voro 5 oro ljudi može da podigne jednog, pa čak i je sasvim realno da se malo uzdigne zadnji kraj prikolice. Iz klipova se ne vidi bas mnogo, jer je los snimak, ali ono sto mi je covek pricao jeste nesto sto sam ranije znao, a sada imamo (los) snimak. Dakle, ljudi se podizu bukvalno sa kaziprstom, a tip koji je podizan mi je pricao svoje neverovatno iskustvo i kako je podizao i kako je bio podizan. Snimak ima za cilj da prikaze o cemu se radi, ali ponavljam, detalji se ne vide kako treba. Poenta je da se i klinci i odrasli fasciniraju i bave okultizmom kao nikada do sada. |
|
|
ilija89 |
Odgovorio 11.08.2009 13:04
|
Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 24.05.2009 01:08 Lokacija: Nepoznata |
Sta mislite o osiromasenom uraniumu?, Dali postoji nacin da se zdravom ishranom ili nekim drugim nacinom neutralise negativno delovanje tog tipa zracenja i drugih?
Mudar Äovek sam donosi odluke; budala prihvata javno mnjenje.
Kineska izreka |
|
|
mario |
Odgovorio 11.08.2009 13:17
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 17.04.2009 20:04 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav Miroljube. htjeo bi malo prokomentirati vaš video sekte i lazna iscjeljenja,pa to je strašno šta se dešava kod vas u srbiji ti ljudi koji se bave takvim stvarima i obmanjuju narod na način da je krajnji cilj čovjekovo uništenje psihički i fizički treba da budu protjerani ne iz države nego sa planete to su bolesnici neviđenih razmjera,treba narod kod vas da protjera takve zlikovce kao u doba inkvizicije. Nadam se da ce biti još ovakvih informativnih videa,jer je zalosno da ljudi padnu tako nisko da povjeruju takvim bolesnicima da su oni nekakvi iscjelitelji i bogovi i štati ja znam kakve gluposti.jednom riječju ovo je strašno na taj način poniziti čovjeka,neznam koko ce se rijesiti taj problem sekti jer se one sire iz dana u dan sve više,a sto je još gore i kada ih se osudi oni nakon kazne ponovno djeluju pod drugim imenom i nastavljaju svoj rad prema uništenju pojedinca a i društva u konačnici. |
|
|
EE |
Odgovorio 11.08.2009 15:05
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 08.08.2009 18:12 Lokacija: Nepoznata |
Covek kada ga Bog vaznese na nebo odlazi u potpuno istom stanju(istom telesno-duhovnom sastavu) na nebo?Sta se desava sa njim na nebu? Pitanje jeste malo cudno,ali me interesuje nesto vise konkretno o Vaznesenju.Voleo bih makar kratko da mi objasnite... Izmenio/la EE na 11.08.2009 15:08 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.08.2009 21:39
|
Ilija89 je napisao: Sta mislite o osiromasenom uraniumu?, Dali postoji nacin da se zdravom ishranom ili nekim drugim nacinom neutralise negativno delovanje tog tipa zracenja i drugih? Cinjenica je da covekov organizam ima velike mogucnosti da reparira greske i poremecaje koji mogu da se dese, ukljucujuci i stetno zracenje. Naravno da i u tome postoje limiti. Sigurno da u slucajevima slabijeg zracenja covek koji zdravo zivi moze da se odbrani od takvog stetnog uticaja. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.08.2009 21:53
|
mario je napisao: Pozdrav Miroljube. htjeo bi malo prokomentirati vaš video sekte i lazna iscjeljenja,pa to je strašno šta se dešava kod vas u srbiji ti ljudi koji se bave takvim stvarima i obmanjuju narod na način da je krajnji cilj čovjekovo uništenje psihički i fizički treba da budu protjerani ne iz države nego sa planete to su bolesnici neviđenih razmjera,treba narod kod vas da protjera takve zlikovce kao u doba inkvizicije. Nadam se da ce biti još ovakvih informativnih videa,jer je zalosno da ljudi padnu tako nisko da povjeruju takvim bolesnicima da su oni nekakvi iscjelitelji i bogovi i štati ja znam kakve gluposti.jednom riječju ovo je strašno na taj način poniziti čovjeka,neznam koko ce se rijesiti taj problem sekti jer se one sire iz dana u dan sve više,a sto je još gore i kada ih se osudi oni nakon kazne ponovno djeluju pod drugim imenom i nastavljaju svoj rad prema uništenju pojedinca a i društva u konačnici. Stvari koje si video na tom videu se rade svuda u svetu, a ne samo u Srbiji. Slicne stvari se rade i u tvom gradu koji je centar nemorala u Hrvatskoj, ali nema ko o tome da progovori. Ovde se jos nadje po neko ko se usudjuje da progovori o nemoralu i zato Srbiju smatraju slepim crevom planete Zemlje. Ali ako se ovako nastavi, nece vise biti ni tog "slepog creva" jer i ono odumire, i Srbija postaje kao i sav ostali satanski svet. Ostaju jos jedino oni religiozni iz Izraela koji se zaista bune i pruzaju neki ozbiljniji otpor, ali nema nista dok Bog ne preuzme stvari u svoje ruke. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.08.2009 21:57
|
EE je napisao: Covek kada ga Bog vaznese na nebo odlazi u potpuno istom stanju(istom telesno-duhovnom sastavu) na nebo?Sta se desava sa njim na nebu? Pitanje jeste malo cudno,ali me interesuje nesto vise konkretno o Vaznesenju.Voleo bih makar kratko da mi objasnite... Ima detaljnije o tome u knjizi "Tajne Biblije" u poglaljima "Hristov drugi dolazak" i "Milenijum". Evo linka za knjigu: http://www.cps.or...iblije.zip |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.08.2009 23:32
|
Ja sam ovde reklamirao film "Nojeva barka" koji nisam gledao, ali film je tesko smece. Izvinjavam se onima koji su gledali ovaj film. Za film mi je javio prijatelj koji nije mnogo teoloski pismen, a ja sam ocekivao da ce film imati greske u nekim podnosljivim okvirima, ali ovo je bas tesko smece. Jedan drugi prijatelj mi kaze da je reziser ovog filma izgleda otac Andjeline Dzoli, tako da ne treba da cudi da se pravi film koji ismejava Bibliju. Ovakav film moze da snimi samo neko ko je satanista. I opet, niko od zvanicnih institucija nece dici glas na ovakvu hulu koja se emituje na televiziji. |
|
|
Jovan90 |
Odgovorio 12.08.2009 03:06
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 29.07.2009 22:51 Lokacija: Nepoznata |
Kako bi ste posavetovali ljude da bi zasluzili spasenje i da bi se sacuvali od okolnih uticaja koje ih podstice da rade nesto sto je protiv Bozje volje ? |
|
Predji na forum: |