Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
neki deki je napisao:
Ja se izvinjavam jer sam na ovom forumu tek od nedavno i nisam pratio sve postove pa zato nisam znao da je bilo reci o pitanju koje sam juce postavio. Poceo sam od pocetka da citam i jos uvek nisam nasao odgovor (ima puno stranica) ali je veoma zamorno i oduzima mi puno vremena pa vas molim da ipak odgorite na moje pitanje bar najkrace moguce.

Trebalo bi da ti bude interesantno, a ne zamorno. Dakle, citaj polako jer je to uslov da se ravnopravno ukljucis u diskusiju. Nema puno da se cita, kad se saberu svi moji postovi ispadne kao jedna prosecna knjiga.

EE
ZELEO BIH SAMO DA MI ODGOVRITE DALI JE MOJ ODGOVOR NA PITANJE -''Gde je Bog?'',i na koga sam odgovorio-''U Sebi""-ispravan?

anton
Miroljube,ako se danas zna da žene u prosjeku duže žive od muškaraca,dali je za pretpostaviti da je tako bilo i u doba prije Potopa?

Dali su Adam i Eva(prije grijeha)osjećali umor i dali su uopće spavali?

anton
Koje je tvoje mišljenje o Švicarskoj i njezinoj navodnoj neutralnosti?
I zašto je čak ni Hitler nije napao?

Miroljub Petrovic
Ja cu ti reci ko siri tu nakaradnu pricu o "uslovnim prorocanstvima". Tu pricu sire oni koji za sebe kazu da su "jedina Bozja crkva", da ce Bog preko njih navodno da zavrsi posao na zemlji, i da niko ko se ne obrati u njihovu crkvu (citaj sektu) nece biti spasen. To je klasicna sektaska prica koju imaju svi sektasi.

Da li hoces da kazes da ovi koji sebe zovu jedina Bozja crkva ne mogu da prihvate prorocanstva o Jevrejima itd, zato sto u tom slucaju moraju da prihvate da Bog ne zavrsava istoriju preko njih, nego preko drugih, i da se to kosi sa onim sto oni vjeruju, i da se zapravo kosi sa nekim njihovim interesima, a to je da su oni jedina i prava crkva?

Tako je.

Miroljub Petrovic
EE je napisao:
ZELEO BIH SAMO DA MI ODGOVRITE DALI JE MOJ ODGOVOR NA PITANJE -''Gde je Bog?'',i na koga sam odgovorio-''U Sebi""-ispravan?

Nije ispravan. Procitaj knjigu "Tajne Biblije" i saznaj malo vise o teologiji, posto iz pitanja vidim da si tanak. Evo ti link za knjigu:

http://www.cps.or...iblije.zip

Miroljub Petrovic
gruda je napisao:
Ja ostavljam mogucnost, ako se slazete, da ta teokratija, ukoliko je bude, nece izgledati kao u Starom zavjetu...

Izgledace doslovno kao u Starom zavetu.

Ja kad bih gledao neki svoj licni interes, ili ono sta je meni lakse, pa vise bi mi odgovarale zapovjesti date preko Mojsija. N kradem, ne kurvam se itd. Po tom zakonu ja sam cak i dobar na neki nacin. Ali ako uzmemo ono sto Isus kaze, ne pozeli, okreni drugi obraz, on tebe kamenom ti njega hljebom, ako je nesto dobro a ne radis grijeh je itd, onda majstore nijesam toliko dobar.
Naravno da je Isus unaprijedio zapovjesti. On kaze: Mojsije vam je kazao, a ja vam kaze. Dakle, ja vam kazem. On kao Bog kaze - A ja vam kazem. Isus kroz jevandjelja, ukljucujuci i apostole, stalno ponavlja zapovjesti iz Tanaha, a to je ne cini preljubu, postuj oca i majku, ne kradi, ne lazi, ali onda dodaje sve ovo sto sam vec nabrajao.

E kako se hvatas za Isusove govore van konteksta, tacno vidim od koga si tu nebulozu cuo, jer znam ko tako prica, ali da ih ne spominjem. "Isus je unapredio zapovesti." Kakva je to notorna glupost i hula. To samo teoloski polu-pismen ili zaveden covek moze da kaze (ne zelim da te vredjam ovim sto kazem, nego ti samo dajem dijagnozu). Bog Mojsiju daje zapovesti vezano za slobodnu drzavu, kao treba da zive u teokratiji i kako da nikad ne postanu robovi. Ali, onda na kraju kaze da ako odbace Bozje zakone da ce doci okupacija i da ce morati da sluze okupatora. Bog ne daje Mojsiju detalje kako treba da se sluzi okupatoru, jer se to podrazumeva (kad dodjes u zatvor ima da slusas sta ti kaze zatvorski strazar inace ces lose da prodjes). Jevreji prvog veka se stalno pozivaju na Mojsija, hoce da kamenuju bludnicu, hoce da se bune protiv okupatora, da ne placaju porez i slicno, a Isus im kaze: "Alo ljudi, vi ste pod okupacijom jer ste odbacili Boga, jer ste neposlusni. Treba da se ucite poslusnosti. Nemojte da citirate Mojsija i zapovesti vezano za slobodnu drzavu jer ste pod okupacijom, najpre greha, a onda Rimljana. Dakle, Mojsije vam je rekao to i to (vezano za teokratiju), a ja vam kaze da se ucite poslusnosti, ako vas Rimljanin udari po jednom obrazu da mu okrenete drugi, ako vas pozove da mu nosite dzak jednu milju, da mu nosite dve milje ako treba, dakle, da se ponasate kao sto se Josif kao rob ponasao u Egiptu."

Dakle, da nije Isus dolazio, mi bi smatrali da smo mozda i dobri. I Pavle kaze da je po zakonu bio pravedan, ali je poslije uvidio da je bio u grijehu. Dakle, Tanah nije prevazidjen u tom smislu kako spocitavate da mnogi misle, nego je Tanah zapravo mnogo blazi od Novog zavjeta po pitanju zapovjesti.

Dakle, nije bilo dovoljno to sto je Isus rekao Mojsiju, nego je Isus trebao da dodje da jos nesto doda i kaze da bi ti i tebi slicni filozofi shvatili da ste u grehu. Pa ako je tako, onda Bog nije imao pravo ni Jevreje da kaznjava, jer im nije rekao sve sto je trebao. Ajde, cuti tu i ne brukaj se. Pusti se te blejacke sektaske neradnicke teologije. Tako mogu da filozofiraju samo teski lenjivci koji nista ne rade u zivotu, a teologijom se bave kroz "tesko mudrovanje i folozofiranje", a u stvari je to tesko blejanje i jeres. Ako tako nastavis mozda te pozovu u Crnogorsku akademiju nauka i umetnosti (ili ovu srpsku, posto su iste).

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Miroljube,ako se danas zna da žene u prosjeku duže žive od muškaraca,dali je za pretpostaviti da je tako bilo i u doba prije Potopa?

Pa jeste, odmah nakon pada u greh muskarci su dopustili zlim zenama da im krv piju, pa nije cudo ako krace zive (dakle, muskarci su za sve krivi, kao sto sam vec sto puta rekao).

Dali su Adam i Eva(prije grijeha)osjećali umor i dali su uopće spavali?

Naravno da su osecali umor i da su spavali.

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Koje je tvoje mišljenje o Švicarskoj i njezinoj navodnoj neutralnosti?
I zašto je čak ni Hitler nije napao?

Svajcarska je ultra paganska zemlja, kao i sve druge zemlje evropske unije. Ona uopste nije neutralna, vec ima neku svoju negativnu ulogu u globalnoj politici. A zasto je Hitler nije napao, to treba da pitas jezuite posto su oni kontrolisali Hitlera. Verovatno su tamo drzali pare ili su imali svoje kampove, ili ko zna, mozda su imali unapred dogovorene zurke, pa da ne pokvare atmosferu.

EE
ZASTO JE BOG STVORIO ZENU OD ADAMOVOG REBRA?MOJE JE MISLJENJE DA JE TO IZ RAZLOGA STO JE REBRO NAJBLIZE COVECIJEM SRCU(ANATOMSKI)?

MOZDA JE PITANJE MALO NEOZBILJNO? DALI JE?

Miroljub Petrovic
EE je napisao:
ZASTO JE BOG STVORIO ZENU OD ADAMOVOG REBRA?MOJE JE MISLJENJE DA JE TO IZ RAZLOGA STO JE REBRO NAJBLIZE COVECIJEM SRCU(ANATOMSKI)?

MOZDA JE PITANJE MALO NEOZBILJNO? DALI JE?

Nisam siguran da je to bio razlog. Kad budem znao hebrejski jos bolje, mozda cu znati da ti odgovorim na pitanje.

Njegos I
Kada smo vec kod zrtava i samog Hrama, mene je to uvek posebno intreresovalo i to sam volio da istrazujem.

Prema tome, volio bih da cujem Miroljube tvoje misljenje i da me ispravis i sugerises ukoliko sam nesto pogresno zakljucio.

Cini mi se da dosta ljudi ima taj stav da posle Mesijine zrtve citiram: "pod Novim zavjetom prestaje i zemaljska sveštenička služba. Iz toga proizilazi da bi i hramska i sveštenička služba predstavljale hulu na Boga i Plan spasenja..."

Medjutim kada citamo sam NZ nailazimo na drugu sliku...

U Delima 21 citamo da je sam apostol Pavle prinosio zrtve nakon Isusove zrtve i vaskrsenja...

Act 21:20 A oni čuvši hvaljahu Boga i rekoše mu: Vidiš li, brate! Koliko je hiljada Jevreja koji verovaše, i svi teže na stari zakon.
Act 21:21 A doznali su za tebe da učiš otpadanju od zakona Mojsijevog sve Jevreje koji žive među neznabošcima, kazujući da im ne treba obrezivati dece svoje, niti držati običaje otačke.
Act 21:22 Šta ćemo dakle sad? Narod će se sabrati jamačno; jer će čuti da si došao.
Act 21:23 Ovo dakle učini šta ti kažemo: u nas imaju četiri čoveka koji su se zavetovali Bogu;
Act 21:24 Ove uzmi i očisti se s njima, i potroši na njih neka ostrižu glave svoje, i svi će doznati da ono što su čuli za tebe ništa nije, nego da i sam držiš zakon i živiš po njemu.
Act 21:25 A za neznabošce koji verovaše mi poslasmo presudivši da oni takvo ništa ne drže osim da se čuvaju od priloga idolskih, i od krvi, i od udavljenog, i od kurvarstva.
Act 21:26 Tada Pavle uze one ljude, i sutradan očistivši se s njima, uđe u crkvu, i pokaza kako izvršuje dane očišćenja dokle se ne prinese žrtva za svakog njih.

U pitanju je bilo izvrsenje nazirejskog zaveta koje je ucinio pre no sto je stigao u Jerusalim.

Act 18:18 A Pavle osta još pozadugo, i oprostivši se s braćom otplovi u Siriju i s njime Priskila i Akila, i ostriže glavu u Kenhreji, jer se beše zavetovao.

Zrtve koje su se prinosile u okviru Nazirejskog zaveta (4. Mojsijeva 6,14-16) su bile:

1. Zrtva paljenica
2. ZRTVA ZA GREH
3. Zahvalna zrtva
4. Jestive zrtve

Ovo je jako zanimljivo, i ovde jasno imamo potvrdu (kao i na jos mnogim mestima) da nema govora o ukidanju zemaljske sluzbe u Hramu ni za vreme apostola ni u buducnosti (Jezekilj)!

Neki ce reci da je ovde Pavle "posrnuo pod pritiskom" i da nije bilo u redu to sto je uradio, ali onda mora da se uzme u obzir da je CELA JERUSALIMSKA CRKVA na celu sa Jakovom pogresila... jer su mu i oni savetovali da to uradi, a treba uzeti u obzir i da Pavle nije imao "nikakav pritisak" mnogo pre toga kada se zavetaovao u Dela 18,18, tako da po meni sva ta prica pada u vodu jednostavnim citanjem NZ!

P.S. Jos neko je spomenuo da je Pavle bio savrsen po Zakonu dok je bio farisej (sto dosta ljudi takodje smatra, po meni u neznanju)... medjutim to jednostavno nije tacno, jer Pavle kao farisej je u mnogim stvarima krsio Boziji pisani zakon (Toru) na ustrb mix Bozijeg zakona i ljudskih tradicija i dodataka - STO JE STRIKTNO ZABRANJENO U SAMOM ZAKONU!

Prema tome pre ce biti da je on u farisejstvu bio savrsen po "Zakonu ljudskih zapovesti" (mix Tora - farisejski zakon sa dodatcima), da bi tek nakon obracena u punini shvatio sta je Boziji zakon (Pisana Tora) i odvracao je ljude da budu robovi ljudskim naukama i zakonima, koje su religijske vodje tog vremena izjednacavale u isti rang sa Bozijim pisanim zakonom, u cemu je i sam Pavle u farisejizmu (pre obracenje) bio "savrsen".

To je ono sto sam ja zakljucio citajuci Sveto Pismo.
Izmenio/la Njegos I na 08.08.2009 23:49

_Ivan_
Profesore, na osnovu onog sto imamo oko nas, zlih ljudi je mnogo danas. A da li je ranije kroz istoriju, zlo bilo vece? Nekako mi se cini da je kulminacija sada. Gnusoba koliko hoces. Mada kao sto kazete satanisti danas unistavaju ljude duhovno sto je mnogo gore od fizickog, kao ranije.
Љуби Господа Бога свога свим срцем својим и свом душом својом и свим умом својим и свом снагом својом.
Љуби ближњега свога као самога себе.

Miroljub Petrovic
gruda je napisao:
Daj Miroljube, kako te nije sramota. Zasto brises ono sto je korektno, tacno... Brises Grudu. Mogu zamisliti kako druge bises.

Slab si ti Gruda, treba da se jos brifujes da bi bio pravi Gruda. Uhvatio si se sa nekim pilicarima, koji sebe nazivaju hriscanima, pa te oni truju liberalnom teologijom.

Ovaj moj boravak na forumu je bio eksperimentalan, da se uvjerim da nije tako. Ja sam se sada licno uvjerio kako zapravo radis, sad mi vise to niko ne mora govoriti.
Mozes zamisliti da si se upustio u ozbiljnu pricu sa mnom, sta bi ti se desilo. Ovo malo, pa nijesi izdrzao. Ispao bi kao djak prvak ili bi morao da mijenjas teologiju.

Da nisi iz Gruda obrisao bih te, a ovako cu samo da se smejem kao malom djetetu.

Imaces posljedice zbog svega ovoga, nemoj da zaboravis. Ne zbog brisanja sa foruma, vec bog ovakvog stava. Ti ni ne znas koga si izbrisao. Testiran si, i nijesi prosao test.

Ovo je bio jedini nacin da ti skrenem paznju da se uozbiljis i da ne brukas svoje junacko pleme. Pusti te sektase. Uzmi nesto radi korisno.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 09.08.2009 09:52

Miroljub Petrovic
Ivan7 je napisao:
Profesore, na osnovu onog sto imamo oko nas, zlih ljudi je mnogo danas. A da li je ranije kroz istoriju, zlo bilo vece? Nekako mi se cini da je kulminacija sada. Gnusoba koliko hoces. Mada kao sto kazete satanisti danas unistavaju ljude duhovno sto je mnogo gore od fizickog, kao ranije.

Danas je razvoj veliki nauke doprineo tako velikoj manipulaciji, kakva se moze uporediti samo sa vremenom pre Potopa u vreme Noja.

EE
Zasto je u knjizi ''Kako razumeti jevrejski kalendar'' u sekciji download,gde su knjige nauke i religije,receno da se obrati paznja samo na prvi deo te knjige?
Izmenio/la EE na 09.08.2009 03:18

Miroljub Petrovic
EE je napisao:
Zasto je u knjizi ''Kako razumeti jevrejski kalendar'' u sekciji download,gde su knjige nauke i religije,receno da se obrati paznja samo na prvi deo te knjige?

Zato sto se u drugom delu knjige iznose neki rabinski komentari koji nisu tacni.

Miroljub Petrovic
Malopre sam dobio pismo od jednog prijatelja, odnosno njegovo pitanje povodom jednog dogadjaja, pa to pismo postavljam ovde, kao i moj odgovor na njegovo pitanje, jer verujem da ce biti korisno posetiocima foruma da procitaju.

Njegov pismo:
Veiki pozdrav! Nedavno mi je jedan rodjak ispricao nesto sto se odigralo kod njegovih komsija. Komsijski bracni par nije mogao da ima decu skoro 10 god.Onda je otac od te zene otisao kod neke vracare da je pita zasto je to tako.Ona mu je rekla da je to zbog toga,jer je na groblju postavio spomenik samo svom ocu dok dedin grob nije ni ocistio od brsljena i korova.I dok i svom dedi ne bude postavio spomenik njegova cerka nece moci da ima dece.Nakon odredjenog kratkog vremenskog perioda posto je obavio sve kako mu je receno,njegova cerka je zatrudnela i rodila zdrave i prave blizance. E sad posto je jedini davalac zivota Bog,kako to da toj zeni pomogne vracara?

Moj odgovor:
Pozdrav. Bog zeli da svaki covek ima decu, ali je greh ono sto sprecava ljude da imaju decu. Nekada Bog zatvori matericu zeni iz odredjenih razloga (ako je, na primer, zena previse zla ili nesto drugo), a nekada demon deluje na ljude koji su u braku, jer zive u grehu, pa zena ne moze da zatrudni. Sama cinjenica da je taj bracni par isao kod vracare da pita za savet zasto nemaju decu, jasno pokazuje da ti ljudi zive u grehu (u ovom slucaju je otac zene isao kod vracare, tako da mozemo da naslutimo kakva mu je cerka, kako ju je vaspitao). I ne samo to, koliko su zabludeli i demonizovani pokazuje cinjenica da su na glupi predlog vracare, da ociste grob i podignu spomenik, poverovali da je to uzrok njihovog problema.

Ka ljudi mogu da veruju u takve nebuloze, onda mozes da mislis kako veruju svemu sto cuju na televiziji ili od svojih nemoralnih komsija.

Dakle, uzrok njihovog problema je zivot u grehu. Da su se interesovali za Boga, za istinu, da su citali Bibliju i svoj zivot uskladili sa Bozjim zapovestima, naravno da bi Bog ucinio da imaju decu. Ali oni su, kao ljudi od greha, otisli kod vracare, i demon se povukao i dozvolio da zena zatrudni, a Bog se nije mesao jer su ljudi zaista trazili zlo. Bog se sigurno pre toga bezbroj puta mesao u njihovim zivotima, ali su oni odbacivali Bozji poziv, i onda ih je Bog pustio u ruke demona. Sad oni veruju da im je vracara pomogla i tako ce vracara da dobije reklamu, odnosno Sotona i demoni.

Mislim da na ovom primeru prevare mozes bolje da razumes zasto je Bog odredio smrtnu kaznu za vracarstvo.

zaks
I izvjestaju o kusanju Isusa u pustinji imamo da ga je Duh odveo tamo da ga djavo kusa.Zasto je to bilo potrebno?Zasto ga je Duh vodio djavolu da ga iskusava?
Kako su slatke jeziku mom reči Tvoje, slađe od meda ustima mojim!Psalam 119

VladaKG1980
Profesore da li bi taj par ikada dobio dete da nisu išli kod vračare ?
Ja mislim da da...

Mislim da je Bog već davno odredio datum prinove, a samo je stvar demonske prevare i njegovog delovanja da to izgleda kao da je posledica "pomoći" od strane te jadnice ?
To je u stvari klasičan primer otimanja Božje slave i pripisivanja dobrih dela satane samom sebi. Što satana i radi od svaranja sveta.

Najverovatnije da demoni prate kada dolazi do polnih odnosa među ljudima i na taj način mogu da predvide datum začeća...

Da li sam u pravu u vezi ovih konstatacija ?
Izmenio/la VladaKG1980 na 09.08.2009 19:38

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.56 sekundi!