Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
nikola
KNJIGA PROROKA JEZIKELJA 44,25
kaze se svstenicima da mrtvacu ne idu da se ne oskrvne, osim roditeljima i deci svojoj.
Sta se desava sa vernicima kada se poklone grobovima poboznih ljud, dali se skrnavimo smrcu ili blizimo obozenju posto smo vec mrtvi(u svoje ime)

kada sam se poklonio Vasiliju Ostroskom i svestenik mi je procitao molitvu koju sam trazio da postujem zapovesti, desila mi se velika napast da sam se mesecima pitao sta je, na drugoj strani od tad do danas puno toga je jasnije i cistije kolko ja vidim

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
g.Petrovicu ukoliko je osoba biblijski pobozna zapravo konkretno muskarac da li bi cin obrezanja bio neophodan kao sredstvo odnosno nacin za uklanjanje faktora rizika po zdravlje supruznika u pogledu oboljenja od bolesti raka o kojem je bilo reci?
Dakle da li je intimnost supruznika izostankom tog cina onemogucena u potpunosti ili delimicno (naravno ne govorim bukvalno vec u kontekstu faktora rizika) i da li je je izostanak tog cina i intimnost supruznika i pored toga neka vrsta 'igranja sa vatrom'?
Dakle konkretno i pojednostavljeno,biblijski pobozan muskarac intiman je sa suprugom a nije dakle "hirurski obradjen" (da ne budem vise toliko repetitoran u pogledu stalnog ponavljanja tog termina) ili mu je neprijatno da bude podvrgnut tom cinu zato sto to mozda nije obicaj u njegovoj zajednici kako uzoj (porodica i preci) tako i u siroj ,kolektivnoj u njegovom dakle narodu.

Vidi prijatelju, muskarac koji se obreze ne mora da trubi po gradu da je to uradio. Naravno, ako je on slobodan covek, ako ga neko sutra pita da li je to uradio, on moze slobodno da kaze da jeste. Neslobodan covek ce da se boji da ce drugi da mu se smeju, da ce da ga iskljuce sa posla, ili nesto trece. Pobozan muskarac bi trebao da bude spreman da polozi zivot za svoju porodicu, a ne da mu bude "neprijatno" da ode da uradi nesto sto je na nivou popravke zuba.

Naravno da suprug koji to ne uradi, sebe i svoju suprugu izlaze riziku. E sad, tu se i Bog mesa, pa kad ljudi nisu informisani On sprecava da se ta bolest siri kao u slucaju informisanih ljudi koji znaju, a nece to da urade. Ali bolest se definitvno siri jer ljudi ne citaju Bibliju i ne haju za Boga.

jer ako je to zaista tacno zasto onda ne postoji neka vrsta kampanje nesto poput kampanje protivu pusenja po bolnicama ili neka vrsta ukazivanja javnosti putem medija a od strane doktora,lekara u pogledu glavnog uzroka raka grlica materice i toga sta je njegov znaci glavni uzrok?) ono tj to sto je uzrokuje?

Koga briga za ljudsko zdravlje? Ko vodi kampanje protiv pusenja? Jel mislite na one nezobiljne bilborde kojih ima par po gradu, i onih par reklama na TV-u? Ili mozda one natpise na kutijama za cigarete? Sto ne postave bilborde: "Stop onima koji ne placaju porez!" i tako se ne bore protiv onih koji ne placaju harac, nego kad neko ne plati porez samo jedan dan zakolju mu celu familiju.

Miroljub Petrovic
Loodymilojko je napisao:
Poštovanje Miroljube,
Pročitao sam većinu stranica ovog foruma pa bih Vam postavio jedno pitanje na koje pokušavam da nadjem odgovor a ako je vec bilo onda Vas molim za link. Naime, radi se o Otkrivenju ili Otkrovenju kako je već ispravno. Zašto je na liturgijama u SPC zabranjeno (zvanično, nezvanično?) čitanje iz ove knjige?

Ne znam da je zabranjeno na liturgijama citanje iz ove knjige. Ako je zabranjeno onda to nije lose, jer se ta knjiga ne bavi onim cime se bavi liturgija. Liturgija je zajednicka molitva gde se iznose neke opste duhovne poruke, a u parohijskom domu mozete da trazite da se organizuje predavanje o toj knjizi.

I zašto je neki zovu lažno Otkrivenje?

Ma to nije bitno, da li je Otkrovenje ili Otkrivenje ili Apokalipsa.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
KNJIGA PROROKA JEZIKELJA 44,25
kaze se svstenicima da mrtvacu ne idu da se ne oskrvne, osim roditeljima i deci svojoj.
Sta se desava sa vernicima kada se poklone grobovima poboznih ljud, dali se skrnavimo smrcu ili blizimo obozenju posto smo vec mrtvi(u svoje ime)

U pitanju je zapovest vezana za higijenu.

nikola
Dali je opravdano zvati ljude svetiteljma. Kako ste rekli mi mozemo biti sveti ako Onaj koji je svet prebiva u nama.

Dali se svetitelji kose sa drugom Zapovescu, moje shvatanje je da ne prepisujemo Bozje sebi, dok sve sto nam je dato kao uzor puta ka Hristu primamo kao poklon,
JEVR.5,16 Stoga pristupamo smjelo prestolu blagodati, da primimo milost i nadjemo blagodat za blagovremenu pomoc.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Dali je opravdano zvati ljude svetiteljma. Kako ste rekli mi mozemo biti sveti ako Onaj koji je svet prebiva u nama.

Naravno da mozemo da ih zovemo svetiteljima, jer su oni bili ljudi preko kojih je Bog druge ljude povezivao sa Sobom i cinio ih svetim.

alkoni
Pozdrav.Interesuje me da li je uredu da se zavestaju organi za zivota u cilju pomoci nekome kome su potrebni nakon smrit onoga ko ih zavesta da li se bi se to smatralo humano ili je mrsko pred Gospodom
Nikola Djordjevic - "U pocetku stvori Bog..."

nebojsa
DA LI MISLITE DA CE SE BOG OBRACUNATI SA OVIM PROEVROPSKIM ALBANCIMA NA KOSOVU, A S' OBZIROM NA NJIHOV ATAK NA HRAMOVE I LJUDE, PROIZVODNJU RAZNIH DROGA,...? EVO,NEGDE SAM PROCITAO DA JE KOSOVSKI BISKUP IZJAVIO DA SU ALBANCI USTVARI KATOLICI I DA BI TREBALO DA SE VRATE U STARU VERU, IAKO JE NA KOSOVU SAMO TRI POSTO DEKLARISANIH KATOLIKA. ILI CE SVE OVO DA POTRAJE, KAO KAZNA ZA NASE GREHOVE, SVE DOK SE NE VRATIMO NA PRAVI PUT?
Acim

Alen Prstec
Jedno pitanje za gospodina Petrovica: ja sam baptist. Moje je pitanje, zasto me svrstavate u sektasa? Sektastvo je povezano s herezom, ne vidim herezu ni kroz praksu ni kroz naucavanje Rijeci Bozje. Uvijek postoje pojedinci.... Molim za odgovor. Hvala!

Miroljub Petrovic
alkoni je napisao:
Pozdrav.Interesuje me da li je uredu da se zavestaju organi za zivota u cilju pomoci nekome kome su potrebni nakon smrit onoga ko ih zavesta da li se bi se to smatralo humano ili je mrsko pred Gospodom

Ne vidim zasto bi to bilo mrsko Gospodu. Milsim da je to u redu.

Miroljub Petrovic
nebojsa je napisao:
DA LI MISLITE DA CE SE BOG OBRACUNATI SA OVIM PROEVROPSKIM ALBANCIMA NA KOSOVU, A S' OBZIROM NA NJIHOV ATAK NA HRAMOVE I LJUDE, PROIZVODNJU RAZNIH DROGA,...? EVO,NEGDE SAM PROCITAO DA JE KOSOVSKI BISKUP IZJAVIO DA SU ALBANCI USTVARI KATOLICI I DA BI TREBALO DA SE VRATE U STARU VERU, IAKO JE NA KOSOVU SAMO TRI POSTO DEKLARISANIH KATOLIKA. ILI CE SVE OVO DA POTRAJE, KAO KAZNA ZA NASE GREHOVE, SVE DOK SE NE VRATIMO NA PRAVI PUT?

Proevropski Albanci na Kosovu su najmanji problem. Ja tvrdim da su oni u manjini, ali da su vrlo agresivni i imaju snaznu podrsku EU, pa ko im se suprostavi od zemljaka crno mu se pise. Ali, sve je u nasim rukama. Mi kad bismo se okrenuli Bogu, On bi prvo pocistio ove domace evropljane, pa onda one spolja.

Miroljub Petrovic
Alen Prstec je napisao:
Jedno pitanje za gospodina Petrovica: ja sam baptist. Moje je pitanje, zasto me svrstavate u sektasa? Sektastvo je povezano s herezom, ne vidim herezu ni kroz praksu ni kroz naucavanje Rijeci Bozje. Uvijek postoje pojedinci.... Molim za odgovor. Hvala!

Pa posto ne vidis herezu, evo da ti ja kazem. Sta bi se desilo kada bi ti dosao sa svojom devojkom u svoju baptisticku crkvu? Da li bi ti tvoj pastor (svestenik) rekao: "Kako te nije sramota da se kurvas?" On to naravno ne bi rekao jer je liberalan i vazno mu je da sto vise ljudi dolazi u crkvu da bi mogao da "sisa ovce".

Ako bih ti ja rekao da je to po Bibliji kurvarstvo, ti bi mi verovatno rekao: "Pa ja se ne kurvam, ja nisam imao seks sa tom devojkom." Onda bih se ja nasmejao, pa kad bih poceo da te ispitujem sta radis kad si sa njom nasamo, a ti bi se zacrveneo i poceo da propadas u zemlju.

Dakle, kurvarstvo je legalizovano u protestantizmu, ukljucujuci i baptisticku crkvu. Ne mozes da kazes da to nije kurvarstvo jer onda hulis na jasan biblijski tekst koji tacno definise sta je "devojka", a sta "kurva". Po Bibliji, svaka devojka koja se druzi sa mladicima koji joj nisu bliski rodjaci je kurva, bez obzira da li sa njima ima seksualne odnose ili ne. To mozes da pitas bilo koju nepismenu babu koja nije citala Bibliju, pa ce ti to potvrditi, a da ne govorimo sta u Bibliji pise. Od takvih devojaka treba da bezis ko od kuge.

Ako mislis da preterujem, evo jednog pitanja za tebe. Zamisli da sutra hoces da ozenis neku devojku, a onda cujes da je ona sa nekim mladicem "isla kod njega kuci da proucava Bibliju". Da li ti bilo milo to da cujes? Ili bi ti bilo milo da cujes: "Ova devojka ima 18 godina (ili 25, nije bitno), i za svojih 18 godina nigde bez majke nije isla."

Dakle, sa batistickom filozofijom nikada neces imati porodicu, decu ce da ti vaspitava ateisticki sistem obrazovanja, pa ces morati da trpis njihov zulum u kuci, a za svaku odluku ces morati da trazis dozvolu od zene (jer je to moderno). Kao sto pise u Bibliji: "Deca sprovode silu nad narodom mojim, a zene su ima gospodari." Kad ostaris, deca ce da te ostave i da odu za svojim zenama, ali ce da te obilaze jednom godisnje u starackom domu. Ako mi ne verujes, pogledaj kako zive stare bakice u tvojoj crkvi. Koja od njih zivi sa svojim sinom, snajom i unicima u istoj kuci? Ako mi to nadjes, vodim te na pice.

Dalje, tebe u tvojoj crkvi nece da uce da treba da se ucis nesto da radis i da imas svoju privatnu firmu (da bi bio slobodan sa biblijske tacke gledista), nego ce da te podsticu da studiras zaglupljujuce ateisticke skole i da posle radis za nekoga. Ako si taksista, zanatlija, proizvodjac hrane ("seljak") ili nesto slicno, to nije kul.

Dalje, baptisticka teologija je neozbiljna. Ona uci svoje vernike da je Stari zavet ukinut i da Bozje zapovesti vise ne vrede, vec "samo ti veruj u Hrista i nista se ne brini". Dakle, niko te nece ukoriti ako nemoralno zivis. Takodje, baptisticka crkva uci jednu od najstrasnijih sotonskih lazi, a to je ucenje o "vecnom paklu". Navodno, Bog ce nepokajane da muci u ognju pakla, dakle da ih rostilja, kroz celu vecnost. To je hula nastrasnija i laz najstrasnija.

Ipak, baptisticka crkva nije toliko "strasna" kao pentakostalna gde "vernici" padaju u trans opesdnuti demonima i bauljaju nerazumne recenice. Ako hoces svoju crkvu da uporedjuejs sa pentakostalnom, onda je ona "super", ali ako je uporedis sa Biblijom, onda mozes samo da places.

A da ne govorimo o tome da tvoja crkva ne zna sta je "otadzbina".
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 01.04.2008 21:44

Konstantin
Profesore, a da pitam ja vas, kakvu ste vi skolu prosli ako ne ateisticku?
Pa sve skole u ovoj zemlji su ateisticke, eto sad imamo veronauku, ali u biologiji ucimo evoluciju kao istinu, u fizici veliki prasak itd,
Ali eto ja dodjem kuci, pa upalim racunar, pa dodjem na vas sajt, pa citam, pa uporedjujem, pa vagam, pa MISLIM i eto polako saznajem istinu.
Dakle ja ne smatram da sam glup sto idem u jedinu skolu koja mi je na raspolaganju, ja ne mislim da nisam slobodan jer sam pobedjivao na takmicenjima iz istorije, jer znam engleski, jer volim filozofiju. Dakle moje versko uverenje nije ni malo poljuljano tim sistemom, ja prisvajam ono sto smatram da je dobro i korisno, poznajem istoriju svoga roda, svoje vere, geografiju svoje zemlje, a orogenezu i slicne gluposti sam eliminisao cim sam cuo. Tako da nije sistem problem, karakter je, da li cete misliti, da li cete istrazivati, ili samo slepo prihvatati, to je pitanje.
Da li ja mozda nisam slobodan, zato sto sam dobar ucenik i zato sto cu upisati Pravni fakultet?
Jednostavno to je moje opredeljenje, to volim, to mi ide, da sam se rodio na selu, prihvatio bih obaveze sela i tezio da unapredim domacinstvo, ali eto nisam.
Knjiga Vuka Draskovica "Sudija" je prica o jednom stvarnom coveku sudiji, koji je u komunizmu sudio po pravdi a ne kako su zahtevali, gadno je prosao, dosta je propatio, ali ja sam gledao intervju sa tim covekom koji je tema knjige i znate sta je rekao?.....za njege sudjenje protiv pravde i sudjenje kako su mu zahtevali nikada nije bila opcija, jer nije zeleo da izgubi dusu i presudi protiv pravde, u intervjuu se vise puta pozivao na svoju veru i Gospoda Isusa Hrista i rekao de se ne kaje sto je sebi tada zagorcao zivot, jer je siguran da je uradio pravicno i nije ukaljao svoje dobro ime.
Dakle covek sta god radio moze biti moralan, pravedan i posten, Bog zna da je to danas tesko, ako mi iko udari na dusu, pre cu otici da budem pustinjak nego sto cu da dozvolim da me neko natera da je izgubim!

Miroljub Petrovic
Konstantin je napisao:
Profesore, a da pitam ja vas, kakvu ste vi skolu prosli ako ne ateisticku? Pa sve skole u ovoj zemlji su ateisticke, eto sad imamo veronauku, ali u biologiji ucimo evoluciju kao istinu, u fizici veliki prasak itd, Ali eto ja dodjem kuci, pa upalim racunar, pa dodjem na vas sajt, pa citam, pa uporedjujem, pa vagam, pa MISLIM i eto polako saznajem istinu.

Ja sam isao u ateisticku skolu jer nije imao ko da me usmeri na bolje. Ja se ne zalim. Zahvalan sam Bogu sto sam preziveo do sada, a mogao sam mnogo puta da nastradam. Ali zato sto smo isli u ateisticke skole, izgubili smo mnogo vremena, a mnogi su se pogubili u tom ateizmu i imamo raspada sistema koji svi vidimo. Dakle, zasto da drugi stradaju, ako sam ja stradao? Zasto da drugi gube vreme, ako sam ja gubio po tim zaglupljujucim skolama? S tim sto su danasnje skole mnogo gore od onih u koje sam ja isao.

Dakle, postoji kraci i duzi, odnosno laksi i tezi put. Zasto da svojoj deci ne obezbedimo ono sto je dobro, a ne da se desi novi Jasenovac, i novi Josip Broz, pa da se "budimo" iz zimskog sna.

Dakle ja ne smatram da sam glup sto idem u jedinu skolu koja mi je na raspolaganju,

To si sam sebe ubedio da ti je to jedina skola na raspolaganju. To nije jedina skola. Konacno, bolje je da ne ides u tu skolu, nego da odes na selo i ucis da proizvodis hranu, i da dzabe radis kod nekoga da bi naucio tu "skolu", nego sto blejis u nekoj gimnaziji ili slicnoj skoli. Pa i sam znas da u toj skoli nista pametno nisi naucio, nego te samo navlace na zlo i greh (drogu, kurvarstvo, takmicarske sportove i sl).

ja ne mislim da nisam slobodan jer sam pobedjivao na takmicenjima iz istorije, jer znam engleski, jer volim filozofiju.

To si sve mogao da naucis, i da nisi isao u tu "skolu". A kakva je vajda sto si "pobedjivao" na tim ateistickim takmicenjima? Treba da pobedjujes u poboznosti, u zdravlju, u jakoj porodici, a ne u bubanju napamet nekih godina - kada je bila francuska revolucija i kada je bilo bronzano kameno doba (koje nikad nije postojalo).

Dakle moje versko uverenje nije ni malo poljuljano tim sistemom, ja prisvajam ono sto smatram da je dobro i korisno, poznajem istoriju svoga roda, svoje vere, geografiju svoje zemlje, a orogenezu i slicne gluposti sam eliminisao cim sam cuo. Tako da nije sistem problem, karakter je, da li cete misliti, da li cete istrazivati, ili samo slepo prihvatati, to je pitanje.

Hoces da kazes da tvoje versko uverenje nije poljuljano u sredini gde se promovise ateizam i bezboznistvo? Lepo je ako si odoleo svim pritiscima. Ali, zamisli koliko bi bio jaci da si bio u okruzenju poboznih ljudi od kojih si mogao nesto da naucis, a ne od nastavnika pusaca i pijanica.

Da li ja mozda nisam slobodan, zato sto sam dobar ucenik i zato sto cu upisati Pravni fakultet?

Ti treba da budes doban ucenik Isusa Hrista, a ne ateisticke skole. Kao takav "dobar ucenik" naravno da neces biti slobodan. To se vidi po tome sto ces da upises ateisticki Pravni fakultet gde ce da te uce Rimsko pravo i ostale paganske nebuloze. Bices okruzen devojkama kamenjarkama (dobile ime po zmijama kamenjarkama - otrovnicama), a noci ces da provodis u diskoteci Pravnog fakulteta "Bona fides" gde ces ubedjivati bezboznike da to sto rade nije dobro (ha, ha, kakvo gubljenje vremena).

I kad zavrsis taj pilicarski fakultet, sta ces da radis? Bices profesionalni lazov (advokat)? Neces znati ni da proizvodis luk, sargarepu, krompir..., neces znati nista o zdravom nacinu zivota u prirodi, i da ti ne nabrajam dalje kakvo ce zlo da te snadje. Od cega ces da zivis? Sta ces da radis? Pa kad dodju katastrofe onda ces da kukas: "Zasto Boze ja stradam?" Seti se onog sto pise u Bibliji: "Ako se pokazes slab onda kada ti je dobro, u nevolji ce ti nedostajati snaga."

Jednostavno to je moje opredeljenje, to volim, to mi ide,

To isto i narkomani kazu.

da sam se rodio na selu, prihvatio bih obaveze sela i tezio da unapredim domacinstvo, ali eto nisam.

Po toj filozofiji, da si se rodio u San Francisku izabrao bi da budes homoseksualac. Daj, ne zezaj. Ko te pita gde si se rodio? Budi srecan sto si ziv i zdrav, i izaberi ono sto Bog kaze da je dobro.

Knjiga Vuka Draskovica "Sudija" je prica o jednom stvarnom coveku sudiji, koji je u komunizmu sudio po pravdi a ne kako su zahtevali, gadno je prosao, dosta je propatio, ali ja sam gledao intervju sa tim covekom koji je tema knjige i znate sta je rekao?.....za njege sudjenje protiv pravde i sudjenje kako su mu zahtevali nikada nije bila opcija, jer nije zeleo da izgubi dusu i presudi protiv pravde, u intervjuu se vise puta pozivao na svoju veru i Gospoda Isusa Hrista i rekao de se ne kaje sto je sebi tada zagorcao zivot, jer je siguran da je uradio pravicno i nije ukaljao svoje dobro ime.

Ha, ha, kakva srceparajuca prica. Pa taj tip da je bio ozbiljan ne bi isao da bude sudija u drzavi u kojoj nema postenih zakona i gde nema pravde. To je kao kad bi dosao da radis u javnu kucu i hoces da budes posten. Pa naravno da ce da te proganjaju.

OrthodoxCelt
Poštovani profesore, puno pozdrava za vas, pomaže Bog!
Skoro sam od brata dobio disk sa vašim predavanjima i stvarno sam oduševljen!
Imam par pitanja za vas:
1) Da li ste gledali film "Digitalni Anđeo"?
http://video.goog...6122248802
Ako jeste da li mi možete reći vaše mišljenje o njemu? ako niste prosledio sam vam link pa ako nekom prilikom budete našli vremena...
2) Postoji prepirka između mene i cimera oko toga koliko je Zemlja stvarno stara, on mi stalno priča o Majama i Inkama koje su živele navodno pre 25000 godina, navodno u njihovim zapisima postojala su 4 smaka sveta uključujući i potop kao jedan, pošto kažu da su Maje imale najsavršeniji(šta god to bilo) kalendar, tj. imali su 13 kalendara i ciklus svih se završava u decembru 2012 godine, tj. tad je kod njih najava za još jedan smak sveta... Ima li ta godina neki značaj?
3) Nedavnno je na FOX-u bila emisija o Zavetnom kovčegu, navodno planiraju da nastave iskopine u Jerusalemu ispod brda Morija, da Džamije bukvalno premeste u Egipat čini mi se, i na tom mestu da ponovo izgrade Solomonov hram (Postoje već gotovi nacrti za hram)...Da li je to istina?
4) Bio sam na predavanjima Dr. Jovana I. Deretića, pod nazivom Zabranjena Istorija(ili istorija koja je Srbima zabranjena berlinskim ugovorom), to je čovek koji tvrdi da je Nimrod ili kako ga on naziva Nino Belov, iz plemena Nebroda bio Srbin, dan danas postoji u Srbiji planina Ninaja i ljudi koji kažu da su iz plemena Nebroda, da je pod njim bio prvi Arijevski pohod, sve do Indije, 2. pohod je vodio Serbo Makeridov, a Aleksandar Makedonski je govorio da ide putem svojih predaka, i tačno je znao kojim putem da ide do Indije...da srpski narod danas nosi ime po nekadašnjem bogu Serbonu koji je bio bog rata, a Srbi su u stvari bili ratnički stalež jednog velikog naroda...Zastupa tezu da su Srbi autohtono stanovništvo na balkanu, da su narod koji je hrišćanstvo primio još uvreme apostola Pavla, koji je kako on reče u na teritoriji današnje Srbije izgradio prvu hrišćansku crkvu u Sremskoj Mitrovici još 34. godine, On reče da je Sveto Pismo(stari zavet) pisano na Aramenskom jeziku, koji još i danas ima oko 500 reči istih kao u Srpskom, neki kažu da je prvo pisana na grčki, ali kaže se kroz istoriju da je Sveto Pismo(stari zavet) prvo prevedeno na Grčki...Sa kog jezika? Šta znate o Vinčanskoj kulturi i vinčanskom pismu kao najstarijem pismu na svetu?
Održano je 40 predavanja na ovu temu za 3 godine u Novom Sadu i stvarno ne znam šta da mislim...nisam lud kao neki pa da se radujem ako su naši preci stvarno gradili Vavilonsku kulu...

Puno pozdrava iz Novog Sada!!!

Stefan
Prvo bih zeleo da vam se zahvalim na odgovoru koji ste mi dali, uputili na to da citam Jevanjdjelja i da vidim kako je Isus milostiv, zalostiv i spor na gnevu, i ja sam potpuno svestan toga!! Ali u tom trenutku iskreno sam se i osecao tako kako sam i opisao, jer mi je se zgadilo na sve sto je covek svojom kvarnoscu i nebrigom uradio, i napisao to sto jesam a vama hvala na tome sto ste me potsetili zbog cega Bog i trpi svet i sve nas ovakvi kakvi jesmo.

Zelim da vam kazem, da ja stvarno rado citam sve vase postove jer me uvek potsecate na to kako treba ispravno ziveti, a iskreno smatam da Bog retkim pojedincima dozvoljava da se obracaju sirokim naradnim masama i govore u njegovo ime, a moje misljenje je da ste vi jedan od tih retkih a ciji je glas dopreo i do onih koji se mozda pre nikada nisu ni pitali da li Bog postoji ili ne, a siguran sam da danas ima mnogo medju njima onih koji ga danas i veruju zahvaljujuci vama.

Moje nije da vam protivrecim niti to zelim, ali zelim da postavim pitanja iz zadnjeg posta a koji ste dali Alenu!

Smatram da vi imate vrlo objektivne stavove, ali sa delom vaseg posta se ne bih slozio, a vi mi recite ako nisam u pravu!? Recimo da dodje sutra neki par kod vas koji zeli da cuje nesto vise o Bogu itd zar ne mislite da bi ste ih vasim pristupom (preispitivanjem) mozda i oterali. Zar nije logicnije da vi kao neko ko mnogo bolje poznaje sveto pismo, kazete kako Bog gleda na sve to sto oni cine, pa da eventualno oni sami sebe preispituju? (Ovo nema veze sa Baptistima vec sa pristupom) Ali ako ih oni i prime da cuju propoved po mom misljenju to ne znaci da se pojedini Pastor slaze sa njihovom "vezom", ovo pretpostavljam da vazi za sve, bili oni Baptisti, Adventisti, Pentakostalci itd. Drugo sto se tice bakica i familije, opet pretpostavljam da je to do samog vaspitanja pojedinaca a ne Baptisticko ili bilo cije ucenje. Recimo u Americi daca ce vas napustiti cim napune 18 god ma kojoj crkvi pripadali.

Jos nesto! nisam Baptista, ali vrlo dobro poznajem njihovo ucenje, i ono sto znam jeste da se bas oni drze Mojsijevih zakona ko dete cucle a cinilo mi se da ste po pitanju na kome se pravi spona izmedju starog i novog zaveta tu veoma slicni. Molim vas nemojte da mislite vas uporedjujem sa bilo kime, jednostano zelim samo da postavim pitanje, Ko to od Baptista kaze da je stari zavet ukinut??

Kazete da Baptisti uce jednu od najstarijih Sotonskih lazi a to da je pakao vecan, to ucenje nije vezano samo za Baptiste, vec i za mnoge druge, vi imate recimo i Pravoslavne koji tako uce pa ima cak onih koji cak ne veruju ni da postoji pakao, kakav god on bio, kao ni sam djavo.Ali interesuje me vase misljenje, kada bi recimo oni ili bilo koja druga verska organizacija to znala, da li mislie da bi oni i dalje tako propovedali? (ovde ne ulazim u to da li je ovo ucenje ispravno ili ne) vec o nameri

Molim vas nemojte da mislite da ja zelim da se stavljam izmedju vas i bilo koga, mene interesuje vase misljenje ma o kome da je rec.

da li se videli pre ovu sliku, ako jeste interesuje me da li su ovo pravi ostaci divova ili neka fotomontaza ako jesu da li znate nesto vise o svemu ovome
[img]http://www.his-forever.com/giant_1.jpg[/img] is not a valid Image.

Nadam se da su moja pitanja bila na mestu
Izmenio/la Stefan na 02.04.2008 05:06

Joca
Molio bih kolegu Petrovica da nam objasni pojam greha u Novom zavetu, i uporedi sa konceptom greha u Starom Zavetu. Vi ste kolega vrlo lepo objasnili starozavetni koncept greha, ali ste nas ostavili da visimo u vazduhu sto se tice Novog Zaveta. Kao sto znamo, on je pisan grckim jezikom zato vas molim da nas prosvetlite grckim konceptom greha u jevandjeljima i poslanicama.

Takodje objasnite nam proces eliminacije greha u Novom Zavetu. Sta je Isus ucio o tome i sta su apostoli zapisali.

Zahvaljujem unapred
JOVAN

Miroljub Petrovic
OrthodoxCelt je napisao:
Poštovani profesore, puno pozdrava za vas, pomaže Bog!
Skoro sam od brata dobio disk sa vašim predavanjima i stvarno sam oduševljen!
Imam par pitanja za vas:
1) Da li ste gledali film "Digitalni Anđeo"?
http://video.goog...6122248802
Ako jeste da li mi možete reći vaše mišljenje o njemu? ako niste prosledio sam vam link pa ako nekom prilikom budete našli vremena...

Dobar je film.

2) Postoji prepirka između mene i cimera oko toga koliko je Zemlja stvarno stara, on mi stalno priča o Majama i Inkama koje su živele navodno pre 25000 godina, navodno u njihovim zapisima postojala su 4 smaka sveta uključujući i potop kao jedan, pošto kažu da su Maje imale najsavršeniji(šta god to bilo) kalendar, tj. imali su 13 kalendara i ciklus svih se završava u decembru 2012 godine, tj. tad je kod njih najava za još jedan smak sveta... Ima li ta godina neki značaj?

Ne postoje spisi koji su toliko stari. Najstariji pisani dokumenti su Sumerske plocice koje datiraju od pre 3800 godina. Za vise informacija o odredjivanju starosti stena i spisa pogledajte link "Starost Zemlje":
http://www.cps.or.../cks2.html

To sto prica vas cimer, to je procitao u nekoj evolucionistickoj naucno-fantasticnoj knjizi.

3) Nedavnno je na FOX-u bila emisija o Zavetnom kovčegu, navodno planiraju da nastave iskopine u Jerusalemu ispod brda Morija, da Džamije bukvalno premeste u Egipat čini mi se, i na tom mestu da ponovo izgrade Solomonov hram (Postoje već gotovi nacrti za hram)...Da li je to istina?

Nemojte da gledate televiziju, jer tamo emituju samo gluposti.

4) Bio sam na predavanjima Dr. Jovana I. Deretića, pod nazivom Zabranjena Istorija(ili istorija koja je Srbima zabranjena berlinskim ugovorom), to je čovek koji tvrdi da je Nimrod ili kako ga on naziva Nino Belov, iz plemena Nebroda bio Srbin, dan danas postoji u Srbiji planina Ninaja i ljudi koji kažu da su iz plemena Nebroda, da je pod njim bio prvi Arijevski pohod, sve do Indije, 2. pohod je vodio Serbo Makeridov, a Aleksandar Makedonski je govorio da ide putem svojih predaka, i tačno je znao kojim putem da ide do Indije...da srpski narod danas nosi ime po nekadašnjem bogu Serbonu koji je bio bog rata, a Srbi su u stvari bili ratnički stalež jednog velikog naroda...Zastupa tezu da su Srbi autohtono stanovništvo na balkanu, da su narod koji je hrišćanstvo primio još uvreme apostola Pavla, koji je kako on reče u na teritoriji današnje Srbije izgradio prvu hrišćansku crkvu u Sremskoj Mitrovici još 34. godine, On reče da je Sveto Pismo(stari zavet) pisano na Aramenskom jeziku, koji još i danas ima oko 500 reči istih kao u Srpskom, neki kažu da je prvo pisana na grčki, ali kaže se kroz istoriju da je Sveto Pismo(stari zavet) prvo prevedeno na Grčki...Sa kog jezika? Šta znate o Vinčanskoj kulturi i vinčanskom pismu kao najstarijem pismu na svetu?
Održano je 40 predavanja na ovu temu za 3 godine u Novom Sadu i stvarno ne znam šta da mislim...nisam lud kao neki pa da se radujem ako su naši preci stvarno gradili Vavilonsku kulu...

99% onoga sto prica taj covek nije istina. Citajte Bibliju i nece vas boleti glava. Tamo imate informacije o svemu sto vam treba za zivot.

Puno pozdrava iz Novog Sada!!!

Pozdrav tebi i tvom cimeru.

Miroljub Petrovic
Stefan je napisao:
Smatram da vi imate vrlo objektivne stavove, ali sa delom vaseg posta se ne bih slozio, a vi mi recite ako nisam u pravu!? Recimo da dodje sutra neki par kod vas koji zeli da cuje nesto vise o Bogu itd zar ne mislite da bi ste ih vasim pristupom (preispitivanjem) mozda i oterali.

Ja sa ljudima koji su citali Bibliju i veruju u Boga drugacije razgovaram, nego sa onima koji ne znaju nista ili znaju malo o religiji. Meni su dolazili parovi da sa mnom razgovaraju i ja sam sa njima korektno razgovarao. Ovde se radilo (u vezi Alena) sa covekom koji je pitao za zablude baptisticke crkve.

Ali ako ih oni i prime da cuju propoved po mom misljenju to ne znaci da se pojedini Pastor slaze sa njihovom "vezom", ovo pretpostavljam da vazi za sve, bili oni Baptisti, Adventisti, Pentakostalci itd.

Njihovi pastori tolerisu takvo ponasanje i svojih vernika, a ne samo ljudi koji prvi put dodju u crkvu.

Drugo sto se tice bakica i familije, opet pretpostavljam da je to do samog vaspitanja pojedinaca a ne Baptisticko ili bilo cije ucenje. Recimo u Americi daca ce vas napustiti cim napune 18 god ma kojoj crkvi pripadali.

To je vezano sa vaspitanjem u porodici, a crkva je tu da ljude usmerava ka onome sto je ispravno, a ne da tolerise pogresna kucna vaspitanja.

Jos nesto! nisam Baptista, ali vrlo dobro poznajem njihovo ucenje, i ono sto znam jeste da se bas oni drze Mojsijevih zakona ko dete cucle

Nemojte da se salite. Nemojte da krenem redom da nabrajam zapovest pa da ih ovde razvalim na sitne komade.

Ko to od Baptista kaze da je stari zavet ukinut??

Oni to nece otvoreno reci, ali ce reci uvijeno, a ono sto je najvaznije, oni tako zive (liberalno, suprotno Bozjim zapovestima).

Kazete da Baptisti uce jednu od najstarijih Sotonskih lazi a to da je pakao vecan, to ucenje nije vezano samo za Baptiste, vec i za mnoge druge, vi imate recimo i Pravoslavne koji tako uce pa ima cak onih koji cak ne veruju ni da postoji pakao,

U pravoslavlju ne postoji dogma po tom pitanju. Neki teolozi veruju jedno, neki drugo (ja verujem da ne postoji vecni pakao), a u baptistickoj crkvi je to dogma.

da li se videli pre ovu sliku, ako jeste interesuje me da li su ovo pravi ostaci divova ili neka fotomontaza ako jesu da li znate nesto vise o svemu ovome

U pitanju je fotomontaza, ima ih vise na internetu.

Nadam se da su moja pitanja bila na mestu

Pitanja su na mestu. Hvala.

Miroljub Petrovic
Joca je napisao:
Molio bih kolegu Petrovica da nam objasni pojam greha u Novom zavetu, i uporedi sa konceptom greha u Starom Zavetu. Vi ste kolega vrlo lepo objasnili starozavetni koncept greha, ali ste nas ostavili da visimo u vazduhu sto se tice Novog Zaveta. Kao sto znamo, on je pisan grckim jezikom zato vas molim da nas prosvetlite grckim konceptom greha u jevandjeljima i poslanicama.

Takodje objasnite nam proces eliminacije greha u Novom Zavetu. Sta je Isus ucio o tome i sta su apostoli zapisali.

Zahvaljujem unapred
JOVAN

Postovani kolega. Hvala na javljanju, ali odgovor na vase pitanje cu vam dati kad dodjete uskoro u Srbiju, pa kad sednemo pred kamere, posto bismo ovde potrosili 100 strana, a bilo bi uzaludno, jer ste vi zastupnik liberalne teologije. Obecavam da cu da snimim debatu sa vama, pa cu da je okacim ovde na sajtu da svi gledaju.

p.s. u pitanju je osoba koju poznajem i koja hoce sa mnom javno da debatuje oko smrtne kazne, homoseksualizma, teokratije i dr. jer se ne slaze sa mojim stavovima.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 02.04.2008 09:03

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.49 sekundi!