Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Konstantin
Profesore, sta mislite o Rastafarijancima i uopste o citavoj toj etiopskoj prici vezano za Stari Zavet? Posto poznajete materiju, da mi malo pojasnite citavu tu pricu o njihovoj povezanosti, o kraljici od Sabe.

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
Smatram da je u potpunosti nepotrebna polemika tj razgovori oko čina obrezanja i to što je uopšte pokrenuto to pitanje

Zasto je nepotrebno? Vrlo je potrebno da se prica o svemu sto ima veze sa zdravljem i unapredjenjem covekovog zivota?

i sigurno će izazvati velike probleme ali svako ima pravo da postavi pitanje i dobije adekvatan odgovor.

Kakve ce probleme izazvati? Treba da znate da ja nisam politicar pa da se ovde dodvoravam sirokim narodnim masama i da im pricam ono sto ih "usi svrbe". Ovde se prica o vaznim stvarima i iznosi se istina svima koji zele da o njoj razmisljaju, prema onoj Isusovom: "Istina ce vas izbaviti."

Malo ću i sam biti nedosledan i protivurečan no dozvoliću to sebi bar u ovom konkretnom slučaju (i neka to bude prvi i poslednji put) pa ću reći da sam imao veliki broj drugova muslimanske veroispovesti koji su se "sunetili" i oporavak traje nekoliko dana uz to da se donji veš mora držati rukom kako ne bi dodirivao polni organ.

To nije tacno. Nema nikakvog posebnog "oporavka". Muskarcu se stavi zavoj ili gaza oko mesta gde mu je uklonjen taj deo, i lekari kazu da vec treci dan ta gaza moze da se skloni i da muskarac moze da se kupa. Ja za svaki slucaj kazem da bi trebalo sacekati da se skinu konci (10-15 dana nakon zahvata) pa da se onda covek pere i na tom mestu. Mozda jos da se kaze da je za muskarca, i u ovom slucaju, a i inace, najbolje da nosi donji ves koji nije u obliku bokserica, vec onaj klasican donji ves.

Samo jedno malo pitanje g.Petroviću zašto životinjska vrsta odnosno mužjaci različitih predstavnika životinjskih vrsta recimo pastuvi ili psi ili lavovi ili tigrovi pa i majmuni imaju taj kako je ovde okvalifikovan "dodatak"

Nisam to proucavao, ne znam da li je tako kako vi kazete.

i da li je obrezivanje nejevreja i nemuslimana medicinski, higijenski opravdano tj osnovni i prvobitni razlog tog čina a ne religijski utemeljeni razlozi?

Postoji i religijski i zdravstveni aspekt tog cina. O zdravstvenom sam vec govorio, a religijski je taj sto ljudi nikada ne bi znali za taj zdravstveni aspekt da im Bog nije otkrio.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 31.03.2008 20:12

Miroljub Petrovic
acomegas je napisao:
Vjerovatno si cuo da se i u Legiji Stranaca obrezju ne iz vjerskih nego iz higijenskih razloga.
i mene to interesuje oko oporavka odrasle osobe.

Obrezanje je postalo narocito "popularno" u americkoj vojsci s pocetka 20. veka jer je uocen zdravstveni aspekt. A o "oporavku" sam vec govorio. Bilo bi dobro da muskarac ne radi teske fizicke poslove dok mu se ne skinu konci (10-15 dana nakon zahvata), i da prvi dan, i eventualno drugi, nakon zahvata, provede u lezecem polozaju, iako nije neophodno.

Miroljub Petrovic
Konstantin je napisao:
Profesore, sta mislite o Rastafarijancima i uopste o citavoj toj etiopskoj prici vezano za Stari Zavet? Posto poznajete materiju, da mi malo pojasnite citavu tu pricu o njihovoj povezanosti, o kraljici od Sabe.

Ne znam ko su ti "Rastafarijanci".

nikola
insajder na B92 cesto dovedi do istraga, dali znate kako se informisu (kao u knjizi moj beg).
Divim se Jevrejkama, koliko je zivot u Izraelu moralno kvalitetniji od naseg domaceg. Dali u Crnoj Gori postoji paganstvo, cini mi se da ce tamo Bog saseci koren nemorala jer nisu metiljavi kao vecina u Srbiji

Miroljub Petrovic
[quote]bokiva je napisao:
Da li trilobit koji si nasao u rudniku uglja Citluk svedoci da je nemoguce da morski organizam bude zatrpan sa drvecem kako kazu evolucionisti

Nalazak trilobita u tom takozvanom "miocenskom" sloju pokazuje koliko je evoluciona teorija neozbiljna. Trilobiti su, po evoluciji, izumrli pre vise stotina miliona godina, a ja sam ih nasao u sloju koji je star samo 10 miliona godina, prema evolucionom racunanju vremena. Tu su takodje nadjeni i amoniti, koji ne bi smeli tu da budu po evoluciji. Takvih nalaza ima koliko hocete, ali se ne objavljuju, jer znamo ko kontrolise naucnu zajednicu i medije.

da li si probao nekako to da izneses u javnost i kako je prolsla ta vest itd.. da li je samo taj primerak nadjen?

Postavio sam na internet i obavestio o tome neke geologe iz Amerike. Oni su se odusevili i trazili mi dodatne informacije. E sad, ja bih trebao ponovo da odem u taj rudnik, pa da izvrsim detaljno istrazivanje, i da prikupim jos mnogo fosila kojih ima tamo, i posle nemam gde da ih objavim, osim na internetu. Zato se nisam oko toga detaljnije angazovao, jer takvih nalaza ima na internetu koliko hocete.

Kad ces da Doktoriras i gde ces braniti doktorsku disertaciju?

Ako da Bog, doktoriracu ove godine.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
insajder na B92 cesto dovedi do istraga, dali znate kako se informisu (kao u knjizi moj beg).

Ne pratim televiziju.

Divim se Jevrejkama, koliko je zivot u Izraelu moralno kvalitetniji od naseg domaceg.

Religiozne Jevrejke su jedne od najboljih zena.

Dali u Crnoj Gori postoji paganstvo, cini mi se da ce tamo Bog saseci koren nemorala jer nisu metiljavi kao vecina u Srbiji.

Stopa rasta nemorala u Crnoj Gori je jedna od najvecih u Evropi. Tamo ce neko veliko zlo da se desi (neka prirodna katastrofa). Tamo je stanje sada mozda gore nego u Srbiji.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Kako tumacis ljudski ekscentrizam po prirodi:npr kad neka grupa protestvuje protiv nosenja krzna pa se skinu goli,il iako trce ispred bikova u koridi u spaniji,tetoviranje tela da bi licili na neku zivotinju,jedenja stakla i drugi cirkuski trikovi i itd. razne druge moderne pomame ?

Kad se ljudi odvoje od Boga onda svasta od njih mozes da ocekujes jer Djavo od njih pravi volove na razlicite nacine.

Kakvo je tvoje misljenje o protestanstkim zajednicama Baptistima,Adventistima ,Metodistima itd...?

Sektasi, iako ima pojedinaca koji rade nesto korisno za Boga.

tovel
Miroljub_Petrovic:
Zasto je nepotrebno? Vrlo je potrebno da se prica o svemu sto ima veze sa zdravljem i unapredjenjem covekovog zivota?

Zato što bi eventualno tvrdnja suprotna ovoj rezultovala zaključkom da neobrezani muškarac predstavlja rizik za zdravlje svoje supruge i svoje lično zdravlje.

To nije tacno. Nema nikakvog posebnog "oporavka". Muskarcu se stavi zavoj ili gaza oko mesta gde mu je uklonjen taj deo, i lekari kazu da vec treci dan ta gaza moze da se skloni i da muskarac moze da se kupa. Ja za svaki slucaj kazem da bi trebalo sacekati da se skinu konci (10-15 dana nakon zahvata) pa da se onda covek pere i na tom mestu. Mozda jos da se kaze da je za muskarca, i u ovom slucaju, a i inace, najbolje da nosi donji ves koji nije u obliku bokserica, vec onaj klasican donji ves.

Dakle ipak je potreban izvestan oporavak.Znači oporavak ne kao kada kažemo 'oporavio se od bolesti',znači ne oporavak od bolesti već oporavak od operativnog čina čiji cilj nije bio lečenje a krajnji rezultat izlečenje.Ključna reč je dakle ovde oporavak i način na koji se tumači u konkretnom primeru.Dakle nisam bio sasvim precizan u prethodno postavljenom pitanju tj konstataciji.Sada je to malo eksplicitnije izraženo.

Nisam to proučavao, ne znam da li je tako kako vi kažete.

Imate konja,proverićete.

O zdravstvenom sam već govorio, a religijski je taj što ljudi nikada ne bi znali za taj zdravstveni aspekt da im Bog nije otkrio
.
U ovom odgovoru zdravstveni razlog se prepliće sa religijskim a veza između onoga što bi mogli da označimo kao religijski razlog tj religijski aspekt i toga što su ljudi bili u neznanju u pogledu zdravstene prednosti tj pogodnosti čina obrezanja do trenutka kada je Gospod to otkrio ljudima podložna je raspravi.Ali da ne širimo bez potrebe.

Da li su se vaši rođaci g.Petroviću podvrgli tom činu?

I još nešto.

Da li muškarac recimo iz našeg naroda eto uzmimo to za primer predstavlja faktor rizika za svoju suprugu u pogledu seksualnog čina a za svoje zdravlje i zdravlje dakle svoje ljubljene žene a nije se podvrgao činu o kojem je reč?
Govorimo iz medicinskog aspekta ali je i religijski povezan takođe (a što ću u zavisnosti od odgovora pretočiti u odgovarajuće pitanje nakon odgovora na isto) na šta ćete eventualno da se osvrnete i ukažete.

Miroljub Petrovic
operacija je napisao:
Ranije ste pomenuli da je moguce da je Bog stvorio andjele nedelju, dve pre Zemlje i Adama, pa me zanima da li ste mozda pronasli negde u Bibliji objasnjenje zasto su se pojedini andjeli pobunili protiv Boga?

Imate u Isaiji 14,12 i nadalje opis pobune andjela Lucifera. U nasem prevodu stoji "zvezdo danice", a u hebrejskom "hejlel", ili "Svetlonosa", odnosno Lucifer. Stvar je vrlo jednostavna. Covek nece da bude stvorenje, nego hoce da bude Stvoritelj. Danas takodje imate da zene hoce da budu muskarci, pa puse cigare, psuju, hoce da se bave politikom, nece da budu majke, a muskarci bi da budu kao zene (vidite ove danasnje kilave muskarce, pa homosekusalce, i dr.).

Dakle, sustina pobune je kada stvorenje hoce da bude nesto drugo, a ne stvorenje.

Sledece pitanje je zbog cega se to desilo za tako kratko vreme (od momenta stvaranja andjela pa do stvaranja Zemlje, je po vasem misljenju, doslo za nedelju, dve),

Te sedmice pre nase sedmice Stvaranja, iz nase perspektive su trajale mozda mnogo duze od nase sedmice. Znamo da iz Bozje perspektive te sedmice podjednako traju ("jer je jedan dan pred Gospodom kao hiljadu godina, i hiljadu godina kao jedan dan"Wink. Dakle, to nije "kratko vreme" iz nase perspektive. Koliko je to dugo vreme, mi sada ne znamo (ali cemo jednog dana saznati).

te kako su pobunjeni andjeli mislili da mogu da pobede nekoga ko ih je stvorio. Besmisleno je da nesto tako moze da se pomisli, a pogotovo kada su pre pobune znali da su u manjini.

Kada se stvorenje odvoji od Boga i pocne da "fantazira", onda svakakve gluposti mogu da mu padnu na pamet. Ljudi koji puse misle da ce sa cigarom u zubima da izgledaju ozbiljniji, stariji i pametniji, a Djavo im se smeje kakve volove pravi od njih.

Konstantin
Miroljub Petrovic je napisao:
Konstantin je napisao:

To su vam moj profesore crnci sa Jamajke, koji su napravili jedan religiozni pokret koji veruje da je Mesija car Hajle Selasije iz Etiopije, muzicar Bob Marley je bio rasta, kao i uopste svi rege muzicari. Razlog zasto sam vas pitao za njih je to sto se oni pozivaju na veze izmedju etiopskih dinastija i Cara Solomona, tj njihovo cudno i glupo verovanje ima neko biblijsko utemeljenje. Uopste, zanima me vase misljenje, o ulozi Etiopije u biblijskom kontekstu, posto su oni ipak prva anticka africka kultura koja je bila pod velikim uticajem Jevreja i Bozjeg Zakona, pa su mi stoga interesantni, jer se tamo koliko toliko ocuvalo predanje iz antike i biblijskih vremena u pamcenju naroda, a i ta njihova dinastija je postojala u dugom kontinuitetu, pa eto da vidim koje su to veze izmedju njih i Jevreja?...naravno zanemarite tu nebulozu da je Hejle Selasije Mesija, ili njihovo verovanje da je Afrika Siona itd, pogledajte malo na netu sta im sve pada na pamet, bas zbog te zloupotrebe Biblije.

DRUGO, danas nam je bila patronazna sestra u skoli da prica o RAKU GRLICA MATERICE, ja sam je podstakunt vasom pricom o obrezivanju upitao da li obrezivanje ima efekta, zena je odgovorila da su zaista OZBILJNA NAUCNA ISTRAZIVANJA POKAZALA DA U BRAKOVIMA GDE JE MUZ OBREZAN GOTOVO NEMA OVOG RAKA, pitao sam zasto, REKLA JE DA KOLIKO GOD MI NEOBREZANI BILI PEDANTNI U ODRZAVANJU HIGIJENE, NE MOZEMO UKLONITI SAV SEKRET I NECISTOCU i DA JE UPRAVO TAJ PREDEO GLAVNO LEGLO I SKROVISTE LJUDSKOG PAPILON VIRUSA KOJI JE ODGOVORAN ZA RAK GRLICA MATERICE, TE DA SE STOGA U AMERICI ZAISTA DANAS SVA NOVORODJENA DECA OBREZUJU, eto za vas forumase nedvosmislena CINJENICA, CISTOCA JE MNOGO LAKSA ZA ODRZAVANJE I TRAJNA KOD OBREZANIH, JER JE TA KOZICA VRLO PROBLEMATICA I PREDSTAVLJA LEGLO BAKTERIJA, to je MEDICINSKA CINJENICA i zaista mislim da koje god smo vere, to je pozitivno i svako ko je u braku ne bi bilo lose zbog zdravlja zene i da se obreze, to ne kazem ja a ni Miroljub, to kaze zena PROFESIONALAC
Izmenio/la Konstantin na 31.03.2008 23:30

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
Miroljub_Petrovic:

Zato što bi eventualno tvrdnja suprotna ovoj rezultovala zaključkom da neobrezani muškarac predstavlja rizik za zdravlje svoje supruge i svoje lično zdravlje.

Pa ja sam to rekao u mojoj knjizi "Tajna srecnog zivota" (u dodatku). Naravno da neobrezan muskarac predstavlja rizik za zdravlje svoje supruge. Svaka informisana, pobozna i obrazovana supruga bi trebala svog neobrezanog muza da posalje kod hirurga da se obreze ili da mu uskrati polni odnos ako to nece da uradi. Takodje, neobrezan muskarac ugrozava svoje zdravlje, jer je poznato koliko je rak penisa ucestaliji kod neobrezanih muskaraca.

Pitanje zapovesti vezano za obrezanje je slika odnosa velikog procenta hriscana prema svim Bozjim zapovestima. Za njih je Isus sve zapovesti ukinuo i sad svi mozemo da idemo u hipike. (Opet ponavljam, obrezanje nije uslov za spasenje.)

Nisam to proučavao, ne znam da li je tako kako vi kažete.

Imate konja,proverićete.

Sigirno je da se anatomija coveka veoma razlikuje po tim pitanjima od anatomije zivotinja. Na primer, samo zene imaju himen, zenka nijedne zivotinje to nema. Pitajte nekog evolucionistu da vam objasni kako je nastao himen po evoluciji, pa cete da vidite cutanje, ili cete da cujete neko lupetanje na kvardat.

Da li su se vaši rođaci g.Petroviću podvrgli tom činu?

Sad zavisi ko je moj rodjak. Ja rodjacima smatram ljude koji su mi duhovno najblizi, a oni su skoro svi obrezani (a ovi koji nisu obrezani skupljaju pare za obrezanje).

Da li muškarac recimo iz našeg naroda eto uzmimo to za primer predstavlja faktor rizika za svoju suprugu u pogledu seksualnog čina a za svoje zdravlje i zdravlje dakle svoje ljubljene žene a nije se podvrgao činu o kojem je reč?

Naravno da predstavlja rizik. To sam gore spomenuo.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 31.03.2008 23:40

Miroljub Petrovic
Konstantin je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:

To su vam moj profesore crnci sa Jamajke, koji su napravili jedan religiozni pokret koji veruje da je Mesija car Hajle Selasije iz Etiopije,
Uopste, zanima me vase misljenje, o ulozi Etiopije u biblijskom kontekstu, posto su oni ipak prva anticka africka kultura koja je bila pod velikim uticajem Jevreja i Bozjeg Zakona,

U Bibliji se spominju Etiopljani, ali mislim da oni nemaju neku ozbiljniju ulogu u buducim dogadjajima.

DRUGO, danas nam je bila patronazna sestra u skoli da prica o RAKU GRLICA MATERICE, ja sam je podstakunt vasom pricom o obrezivanju upitao da li obrezivanje ima efekta, zena je odgovorila da su zaista OZBILJNA NAUCNA ISTRAZIVANJA POKAZALA DA U BRAKOVIMA GDE JE MUZ OBREZAN GOTOVO NEMA OVOG RAKA, pitao sam zasto, REKLA JE DA KOLIKO GOD MI NEOBREZANI BILI PEDANTNI U ODRZAVANJU HIGIJENE, NE MOZEMO UKLONITI SAV SEKRET I NECISTOCU i DA JE UPRAVO TAJ PREDEO GLAVNO LEGLO I SKROVISTE LJUDSKOG PAPILON VIRUSA KOJI JE ODGOVORAN ZA RAK GRLICA MATERICE, TE DA SE STOGA U AMERICI ZAISTA DANAS SVA NOVORODJENA DECA OBREZUJU, eto za vas forumase nedvosmislena CINJENICA, CISTOCA JE MNOGO LAKSA ZA ODRZAVANJE I TRAJNA KOD OBREZANIH, JER JE TA KOZICA VRLO PROBLEMATICA I PREDSTAVLJA LEGLO BAKTERIJA, to je MEDICINSKA CINJENICA i zaista mislim da koje god smo vere, to je pozitivno i svako ko je u braku ne bi bilo lose zbog zdravlja zene i da se obreze, to ne kazem ja a ni Miroljub, to kaze zena PROFESIONALAC

To ce biti jos jedan dokaz ozbiljnim ljudima, a onim neozbiljnim "mogu mrtvi da ustaju, nece verovati", kaze Isus.

ALEX
STO SE TICE VEZE IZMEDJU RAKA GRLICA MATERNICE I OBREZIVANJA... NAJOCIGLEDNIJI I MENI NAJDRAZI DOKAZ JEST ISTRAZIVANJE RADJENO NA TERITORIJI NEKADASNJE INDIJE...

BANGLADES I PAKISTAN SU MUSLIMANSKE ZEMLJE (LJUDI SE OBREZUJU), A IZMEDJU NJIH JE INDIJA KOJA JE HINDUISTICKA ZEMLJA (NEMA OBREZIVANA). OVI U INDIJI IMAJU RAKA KOLKO HOCETE A OVI PORED NEMAJU... KLIMA JE ISTA, HRANA ISTA, VAZDUH ISTI, ZEMLJA ISTA, VODA ISTA, 90% USLOVA SU IDENTICNI. JEDINA RAZLIKA JE - OBREZIVANJE!

VJERUJEM DA MIROLJUB ZNA ZA OVO ISTRAZIVANJE... (LAKO MOGUCE DA SAM OD NJEGA I CUO ZA OVO)!

MIROLJUBE, DA LI IMATE NEKI MATERIJAL VEZAN ZA OVO? BAS MI SE CINI DA STE VI U JEDNOM PREDAVANJU PRICALI O OVOM SLUCAJU U INDIJI...

nikola
po vasem misljenju dali postoji veza novog svetskog poretka sa napadom na prvoslavlje kao pravozivlje, kako vidite nacin povezivanja novog svetskog poretka i islama kada u tvrdim muslimanskim zemljama pale barbike, tehniku itd

koliko je andjelima dato da poznaju covekove misli i namere, dal postoji u bibliji nesto o tome

spas svakom, propast nikom
Izmenio/la nikola na 01.04.2008 01:42

Miroljub Petrovic
ALEX je napisao:
STO SE TICE VEZE IZMEDJU RAKA GRLICA MATERNICE I OBREZIVANJA... NAJOCIGLEDNIJI I MENI NAJDRAZI DOKAZ JEST ISTRAZIVANJE RADJENO NA TERITORIJI NEKADASNJE INDIJE...
BANGLADES I PAKISTAN SU MUSLIMANSKE ZEMLJE (LJUDI SE OBREZUJU), A IZMEDJU NJIH JE INDIJA KOJA JE HINDUISTICKA ZEMLJA (NEMA OBREZIVANA). OVI U INDIJI IMAJU RAKA KOLKO HOCETE A OVI PORED NEMAJU... KLIMA JE ISTA, HRANA ISTA, VAZDUH ISTI, ZEMLJA ISTA, VODA ISTA, 90% USLOVA SU IDENTICNI. JEDINA RAZLIKA JE - OBREZIVANJE!
VJERUJEM DA MIROLJUB ZNA ZA OVO ISTRAZIVANJE... (LAKO MOGUCE DA SAM OD NJEGA I CUO ZA OVO)!

MIROLJUBE, DA LI IMATE NEKI MATERIJAL VEZAN ZA OVO? BAS MI SE CINI DA STE VI U JEDNOM PREDAVANJU PRICALI O OVOM SLUCAJU U INDIJI...

Evo jedne odlicne knjige, koja se bavi medicinskim dokazima za Bibliju, i tu imate poglavlje o obrezanju. Objavljena je u Hrvatskoj pre nekoliko godina, a ja je imam u sirovoj elektronskoj formi. Ta knjiga bi uskoro trebala da izadje kod nas, ali u prosirenom izdanju. Link je:
http://www.cps.or...bolest.zip

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
po vasem misljenju dali postoji veza novog svetskog poretka sa napadom na prvoslavlje kao pravozivlje,

Onima koji zele da uspostave Novi svetski poredak nije vazno kako se vi deklarisete. Takodje, papi nije vazno da se neko deklarise kao pravoslavac, vec da prihvati njega i njegovo ucenje. Tako danas imate "unijate", navodne pravoslavce koji prihvataju papu za svog duhovnog vodju. Naravno da pomenuti likovi i organizacije zele da zatru izvorno pravoslavlje, ono koje je propovedao Isus, i to se danas sistematski radi u medijima, sistemu obrazovanja, itd.

kako vidite nacin povezivanja novog svetskog poretka i islama kada u tvrdim muslimanskim zemljama pale barbike, tehniku itd

U muslimanskim zemljama postoji mnogo jaci otpor satanizmu, nego u drugim zemljama, ali i njihove vlade sve vise dozvoljavaju sve oblike nemorala. Samo da odete u Tursku pa da vidite sta se tamo radi. Ja kad sam dosao u Istabnul, mislio sam da sam dosao u Las Vegas. Da nije bilo onih starih dzamija, zaista bih mislio da sam u Americi. Takodje, kad sam u hotelu hteo da nadjem neki TV kanal sa turskom orijentalnom muzikom, nisam mogao da nadjem, ali je zato bilo bezbroj kanala gde mlade Turkinje polugole pevaju pop, a turski mladici "pevaju" hevi-metal (zamislite hevi-metal na turskom, ja sam se valjao do smeha).

Naravno, Turci su jos uvek mnogo moralniji od Evropljana, ali i tamo je dozvoljen rad tajnim drustvima, kao i u jos par islamskih zemalja, a u ostalim islamskim zemljama (za sada) je zabranjen njihov rad. Tako imate da kada u Turskoj na izborima pobede religiozni ljudi, turska vojska odmah izvrsi drzavni udar i smeni izabranu vlast, jer sve poluge turskog drustva kontrolisu masoni, odnosno promoteri Novog svetskog poretka. Ali, tesko im ide jer je rad islamskih svestenika jak i uticajan. Medjutim, oni polako lome kicmu Turskoj. Slicno se radi i u drugim islamskim zemljama.

koliko je andjelima dato da poznaju covekove misli i namere, dal postoji u bibliji nesto o tome

Samo Bog zna sta covek misli. Andjeli mogu samo da pretpostavljaju sta neko misli, bas kao sto i covek to moze da pretpostavlja.

spas svakom, propast nikom

Pozdravljam. Isus kaze: "Dodjite k meni svi."

Miroljub Petrovic
Davor Stanic je napisao:
Sta Vi mislite o Zveri iz otkrovenja?
Kako se ona moze tumaciti u danasnjem vremenu s obzirom da u otkrovenju pise da ce joj se cela zemlja pokloniti i da niko nece moci ni kupiti ni prodati osim onoga koji ima zig s imenom zveri ili s brojem imena njezina.

U Bibliji "zver" predstavlja carstvo ili politicku silu koja se bori protiv Boga i Njegovog naroda. To jasno pise u Bibliji (citajte na primer 7. poglavlje knjige proroka Danila, ili 17. poglavlje Otkrivenja). E sad, vidimo da je UN organizacija koja preko Saveta bezbednosti namece demokratiju (satanizam) u svim delovima sveta. Tu glavnu ulogu imaju pripadnici tajnih drustava. Ali, posto je papa postao glavni gazda, i on ima najmocnije tajno drustvo (Malteske vitezove), onda se skoro svi masoni klanjaju papi, jer papu nije briga mnogo da li je neko mason ili pravoslavac ili marsovac, vazno je da prihvata njega za gazdu i da mu se klanja. (Postoje neki masoni jevrejskog porekla koji bi hteli da rade za drzavu Izrael, ali oni su u manjini i oni ce uskoro biti potpuno pocisceni.)

Mi jos ne vidimo sve detalje te zveri (ko su rogovi, ko su glave), ali znamo da je to svetska organizacija kojom rukovode papa i tajna drustva.

Sta moze predstavljati kip Zveri u danasnjem vremenu?
Da li je to mozda internet ili televizija s obzirom kakvi se sve destruktivni sadrzaji plasiraju ljudima!!!

Ja mislim da ce se kip zveri (ili ikona zverina) tek napraviti da je ljudi obozavaju, iako se danas ljudi uveliko pripremaju za to preko nemoralnih medija i zaglupljujuceg sistema obrazovanja. Sta ce to tacno biti, stvarno ne znam, ali bice sigurno neki oblik teskog idolopoklonstva.

tovel
g.Petrovicu ukoliko je osoba biblijski pobozna zapravo konkretno muskarac da li bi cin obrezanja bio neophodan kao sredstvo odnosno nacin za uklanjanje faktora rizika po zdravlje supruznika u pogledu oboljenja od bolesti raka o kojem je bilo reci?
Dakle da li je intimnost supruznika izostankom tog cina onemogucena u potpunosti ili delimicno (naravno ne govorim bukvalno vec u kontekstu faktora rizika) i da li je je izostanak tog cina i intimnost supruznika i pored toga neka vrsta 'igranja sa vatrom'?
Dakle konkretno i pojednostavljeno,biblijski pobozan muskarac intiman je sa suprugom a nije dakle "hirurski obradjen" (da ne budem vise toliko repetitoran u pogledu stalnog ponavljanja tog termina) ili mu je neprijatno da bude podvrgnut tom cinu zato sto to mozda nije obicaj u njegovoj zajednici kako uzoj (porodica i preci) tako i u siroj ,kolektivnoj u njegovom dakle narodu.
Logicno bi naime bilo pretpostaviti da,da sada potpuno banalizujem i simplifikujem,Gospod nece 'dozvoliti' da supruznici obole od bolesti koju uzrokuje kako je to ovde navedeno i potkrepeljeno naucnim medicinskim cinjenicama (o cemu mozemo da govorimo jer ako je to zaista tacno zasto onda ne postoji neka vrsta kampanje nesto poput kampanje protivu pusenja po bolnicama ili neka vrsta ukazivanja javnosti putem medija a od strane doktora,lekara u pogledu glavnog uzroka raka grlica materice i toga sta je njegov znaci glavni uzrok?) ono tj to sto je uzrokuje?

Loodymilojko
Poštovanje Miroljube,
Pročitao sam većinu stranica ovog foruma pa bih Vam postavio jedno pitanje na koje pokušavam da nadjem odgovor a ako je vec bilo onda Vas molim za link. Naime, radi se o Otkrivenju ili Otkrovenju kako je već ispravno. Zašto je na liturgijama u SPC zabranjeno (zvanično, nezvanično?)
čitanje iz ove knjige? I zašto je neki zovu lažno Otkrivenje? Hvala unapred.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.30 sekundi!