pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.07.2009 16:19
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Cuvena Familija je napisao: Eh sad...danas sam bio slobodan,pa sam citao raznorazne forume (necemo ih spominjati) gdje Vas napadaju i svasta govore o vama.U tim napadima i raspravama i oni se pozivaju na Bibliju i neke cinejnice i tako dalje.... Ono sto je mene zaintrigiralo danas,a i ovo zadnje vrijeme,je to, da sam primjetio kod tih "religioznih" i ovde na forumu gdje se diskutuje o tome,da skoro ogromna vecina,recimo oko 80 % njih,ulazi u takve sitne detalje oko Svetog pisma,da takvu znacajnu paznju posvecuju sitnicima,da se meni naprosto okrene zeludac.Sticem dojam da oni postaju kao ove debilske novine koje prate neke pozante licnosti,pa nam serverivaju svaki dan,sta su radili,sta su obukli,sta su jeli,da oprostite kad su bili na velikoj nuzdi i slicno.....A sa druge strane,niko da uvidi onu osnovnu i NAJGLOBALNIJU stvar koja ta knjiga govori i koliko,toliko da probaju to... Mislim...zar je toliko bitno ici u detalje i stvarati neke rasprave i "supljirati" o sitnica danima,dok sa druge strane sve zivo trune i propada i ide nizbrdo......Vidim da i ovde na forumu kad nekome kazete jasno i glasno,tacnije,napisete,odgovor na njegovo pitanje,da on-ona pokusava dalje zalaziti u neke detalje i sitnice.......A mozda ja imam problem sto ne volim da detaljisem,nego volim sve jednostavno i prosto,tipa,ako je covjek rekao da je trava zelena,zelena je,a ne sada da gledam dali koja travka slucajno ima neku drugu nijasnu,pa da li naginje na plavu ili crveni i tako dalje.....Po meni je Biblija "jasno,glasno i jednostvano" naspisana,samo izgleda da mi ljudi imamo problem sa "necim"...tastinom ili slicnim i pokusavamo da ulazimo u detalje da bi tu nasli neko opravdanje za nase postupke ili da neradimo onako kako to pise u njoj...nego da pokusamo i to da prilagodimo nasim materijalnim potrebama....Grijesim li ja Miroljube...? U pravu si sve sto si rekao. Kada Sotona ne moze coveka da odvoji od Boga, onda ga gura u neki devijantni oblik religioznosti ili u fanatizam. Sotona preko svojih ljudi razvaljuje i unistava sve u ovom svetu, narocito ljude, a religiozni blejaci se bave raspravom sta je rekao Sveti Mika iz Zvornika. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.07.2009 16:24
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Dino je napisao: Miroljube...vezano za onu emisiju sa onim clanom Malteskih Vitezova. O kakvom on to sestom culu govori? Nisam ga bas dobro razumia (skoro pola od onoga sto je reka nisam ga lipo razumia, kao da je prica sebi u bradu)...da li je to samo izraz koji je upotrijebila voditeljica ili nesto vise? I sto je numerologija? Voditeljka se bavi okultizmom, odnosno jednom disciplinom okultizma koja se zove "numerologija". To je navodno otkrivanje proslosti i buducnosti na osnovu brojeva. Dakle, klasicno delovanje demona. Ona me je pozvala da gostujem sa Nicovicem, posto je on Mateski Vitez, a za mene je pretpostavljala (mozda joj je neko rekao) da sam protiv toga, pa je htela da napravi debatu. Okultisti veruju da postoji "sesto culo" preko koga "Bog sa njima komunicira". Nije to nikakvo "sesto culo" nego glas koji dolazi od demona koji im javlja kako da manipulisu sa ljudima. U najvecem broju slucaja okultisti nisu ni svesni da demoni sa njima manipulisu nego misle da ih "Bog nadahnjuje". |
|
|
nikoniko |
Odgovorio 23.07.2009 17:20
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 19.03.2009 13:57 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube da li bi mogli da mi preporucite neki web site ili neki drugi materijal na internetu u kome je opisano kako ziveti izvan grada tj. kako preziveti u prirodi ali da tu mogu naci konkretne informacije oko izrade takve lokacije u prirodi ? Znaci nesto poput kako uzgajati hranu, kako napraviti nekakav alternativni dovod vode tom mjestu, kako dovesti potrebnu energiju i tome slicno ? Unaprijed zahvalan, Svako dobro |
|
|
anton |
Odgovorio 23.07.2009 18:14
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube,dali si u Izraelu susretao Židove sa područje bivše Jugoslavije? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.07.2009 18:30
|
radoslavjovan je napisao: Miroljube da li bi mogli da mi preporucite neki web site ili neki drugi materijal na internetu u kome je opisano kako ziveti izvan grada tj. kako preziveti u prirodi ali da tu mogu naci konkretne informacije oko izrade takve lokacije u prirodi ? Znaci nesto poput kako uzgajati hranu, kako napraviti nekakav alternativni dovod vode tom mjestu, kako dovesti potrebnu energiju i tome slicno ? Unaprijed zahvalan, Svako dobro Odlican izvor informacija je sajt: http://www.urband... Na tom sajtu imate dobre informacije i dobre linkove, a takodje i video koji je tamo postavljen je sjajan. Upravo ga prevodimo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.07.2009 18:32
|
anton je napisao: Miroljube,dali si u Izraelu susretao Židove sa područje bivše Jugoslavije? Jesam par njih, ali to su stariji ljudi. Sada neki moji prijatelji odlaze u Izrael, pa ce biti ljudi koje znam. |
|
|
Srbija_zemlja_heroja |
Odgovorio 23.07.2009 19:30
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 17.07.2009 13:06 Lokacija: Nepoznata |
Da li moze Biblija da se cita na hebrejskom jeziku ako se savlada nivo alef ili je potrebno savladati i vise nivoe hebrejskog jezika ? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.07.2009 21:23
|
Srbija_zemlja_heroja je napisao: Da li moze Biblija da se cita na hebrejskom jeziku ako se savlada nivo alef ili je potrebno savladati i vise nivoe hebrejskog jezika ? Biblija moze da se cita i kad prodjes prvih 5 lekcija nivoa alef (od ukupno 41 lekcije), ali da bi razumeo sta tamo pise treba da naucis bar alef i bet, i gramatiku biblijskog hebrejskog jezika, posto se ta gramatika u nekim detaljima razlikuje od savremene gramatike (kao sto se i nas savremeni jezik malo razlikuje od jezika kojim se govorilo pre 500 godina). Sa znanjem nivoa alef i bet stices znanje o gramatici, kao i dovoljan fond reci da mozes odlicno da koristis jezik, ukljucujuci i da citas i razumes Bibliju (uz povremeno koriscenje recnika). Sa znanjem treceg nivoa (gimel) mozes da studiras na hebrejskim fakultetima. Za rad u Izraelu je dovoljan i alef, s tim da se trazi da se nastavi sa daljim ucenjem jezika. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.07.2009 21:24
|
Pre neki dan sam javio fenomenalnu vest u vezi prevoda Jevandjelja po Mateju sa hebrejskog jezika, a evo jedne jos bolje vesti: prevodilac mi je danas javio da ce prevod biti gotov za pet (5) dana! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.07.2009 21:25
|
Posto su neki prigovarali da se poslednji teskt o vakcinama nalazi na jednom okultnom sajtu, evo tog teksta na sajtu koji nije okultan: http://www.cps.or...enocid.pdf |
|
|
zaks |
Odgovorio 23.07.2009 23:06
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 18.07.2009 17:18 Lokacija: Nepoznata |
Jedno pitanje u vezi Lazarevog vaskrsenja,odnoso opisa istog.Zasto se opis tog izvanerednog dogadjaja onako iznenadno prekida i ubrzano prelazi na sledece dogadjaje,kao da se radi o nekom "obicnijem" cudu?Nekako kad god citam taj dio imam takav utisak,kao da je pisac malo "pozurio".
Kako su slatke jeziku mom reči Tvoje, slađe od meda ustima mojim!Psalam 119
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.07.2009 00:19
|
zaks je napisao: Jedno pitanje u vezi Lazarevog vaskrsenja,odnoso opisa istog.Zasto se opis tog izvanerednog dogadjaja onako iznenadno prekida i ubrzano prelazi na sledece dogadjaje,kao da se radi o nekom "obicnijem" cudu?Nekako kad god citam taj dio imam takav utisak,kao da je pisac malo "pozurio". Pa ne znam sta bi tu sad trebalo da se mudruje. Isus ga je vaskrsao i zavrsena prica. Nema svrhe da se sad opisuje narodno veselje, kako ga majka ljubi i slicno. |
|
|
tovel |
Odgovorio 24.07.2009 02:12
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
http://mysolarbac... http://www.echarg... Solar Generators - Video |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.07.2009 12:32
|
Nisu losi ti uredjaji, ali problem sa strujom moze da se resi i preko akumulatora ili baterija, jer je struja potrebna samo za lap top kompjuter i mobilni telefon. |
|
|
kotor |
Odgovorio 24.07.2009 12:50
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Miroljube sta ces ti da radis ako se zarazis??? Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.07.2009 13:20 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.07.2009 13:30
|
Kotor je napisao: Miroljube sta ces ti da radis ako se zarazis??? I ti si se navukao na te lazi o svinjskom gripu? Jel jos nisi shvatio da ta bolest ne postoji i da su je izmislili da ljude potruju i uzmu im pare? Ovaj slucaj sa navodnim "svinjskim gripom" je prava slika savremenog covecanstva koje je Sotona totalno razvalio. Kako pravi majmune od ljudi, to je neverovatno. Kad se covek odvoji od Boga onda je zaista izgubljen kao guska u magli. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.07.2009 13:40
|
U pripremi je prevod i sinhronizacija videa "Zvona pakla 2". Video govori o satanizmu u savremenoj rok muzici, a u jednom delu videa prikazuje se kako shamani, demonizovani gurui, pod dejstvom demona hodaju po vatri i ostaju nepovredjeni, kao i kako prinose vatru rukama i licu i ostaju nepovredjeni. Na donjem linku moze se pogledati taj isecak iz videa, a na linku ispod se taj video moze skinuti. Ovaj primer sa tim "ognjem koji ne pece" je poznat zbog takozvanog "blagodatnog ognja" koji se svake godine pojavljuje na Uskrs u Jerusalimu i koristi kao primer "Bozjeg cuda". Kao sto se moze videti, u pitanju nije nikakvo Bozje cudo, vec demonska aktivnost, a sve to pokazuje koliko su ponizili ovo nase jadno pravoslavlje i napravili od njega cirkus i sprdnju. Evo linkova: Za gledanje: http://vimeo.com/... Za download: http://www.cps.or.../oganj.zip |
|
|
zanzak |
Odgovorio 24.07.2009 16:41
|
Član Odgovori: 92 Pristupio/la: 30.12.2008 19:56 Lokacija: Nepoznata |
Ako taj svinjski grip ne postoji,jel bezbjedno onda ici na ekskurziju sad u septembru,posto se prica da ce biti otkazane sve ekskurzije upravo zbog tog gripa? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.07.2009 17:50
|
zanzak je napisao: Ako taj svinjski grip ne postoji,jel bezbjedno onda ici na ekskurziju sad u septembru,posto se prica da ce biti otkazane sve ekskurzije upravo zbog tog gripa? Na ekskurziju nije bezbedno ici jer je to skup neuracunljivih i nedisciplinovanih mladih ljudi, o kojima kao brinu "nastavnici" slicni djacima (iste su pameti). Na ekskurziji mozes da nastradas na razne nacine, ali sigurno ne od svinjskog gripa. |
|
|
Dino |
Odgovorio 24.07.2009 17:53
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
Miroljube, da li se zakon "oko za oko, zub za zub" izvrsava samo ako je Bog na vlasti? Mozete li malo poblize objasnit...ako ste vec objasnili, ispricavam se sto opet pitam.
"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."
|
|
Predji na forum: |