Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Jedna od najboljih i najvaznijih knjiga svih vremena izlazi za koji dan iz stampe. U pitanju je kompletna ispovest bivseg jezuite Dr Alberta Rivere. Na donjem linku se moze skinuti knjiga u elektronskoj formi, a ispod je slika korice knjige:

http://www.cps.or..._ubice.zip

http://www.cps.or..._ubice.jpg

zanzak
Na drugio dio poruke mi niste odgovorili.Da li se slazete da porast mrznje i antagonizma prema Jevrejima u buducnosti koliki god da bio ne moze dostici onaj nivo mrznje i medisjke satanizacije koji su dozivjeli Srbi 90-ih godina u ocima medjunarodne zajednice?Jednostavno mi je tesko zamisliti da 19 drzava NATO pakta(koliko ih vec ima,ne znam) sipa bombe na Izrael kao sto su to radili po Srbiji i RS,prvi i jedini put u svojoj istoriji.Ima nas jos,pored Jevreja,koje ostali mrze.
Izmenio/la zanzak na 21.07.2009 17:23

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Na drugio dio poruke mi niste odgovorili.Da li se slazete da porast mrznje i antagonizma prema Jevrejima u buducnosti koliki god da bio ne moze dostici onaj nivo mrznje i medisjke satanizacije koji su dozivjeli Srbi 90-ih godina u ocima medjunarodne zajednice?Jednostavno mi je tesko zamisliti da 19 drzava NATO pakta(koliko ih vec ima,ne znam) sipa bombe na Izrael kao sto su to radili po Srbiji i RS,prvi i jedini put u svojoj istoriji.Ima nas jos,pored Jevreja,koje ostali mrze.

Daj ne zezaj. Na Izrael bi ceo svet vrlo rado bacao bombe. Svet mrzi svakoga ko nije destruktivan, bez obzira na veru i naciju. Nas nije mrzeo ceo svet, a njih mrze svi.

Miroljub Petrovic
zaks je napisao:
Godi ovaj vas odgovor.Ne,dobro ja poznajem Bibliju i vrlo dobro znam mnoge dirljive primjere Bozije milosti,od Rave pa do BIVSEG razbojnika na krstu koji je dobio Bozju milost pred sam kraj zivota.Ali opet,pitam vas da li taj proces pokajanja mora biti bolan ponekad?Da li je taj bol koji se osjeca kad se covjek malo prisjeti svojih grijeha prosto neka kazna za te grijehe koja se mora odsluziti uprkos milosti,ili nam to zaista demon ubacuje u glavu?

Sta znaci to "da li je proces pokajanja bolan"? Pa nije prijatno kad covek treba nekome da se izvini, jer postoji covekovo "ja" koje se buni protiv toga. Kad je covek svestan da je pomiren sa Bogom i da mu je Bog oprostio, onda nema sta da se priseca svojih grehova, vec treba da se bavi lepim stvarima. Konacno, to vise nisu njegovi gresi, nego nekog drugog coveka, posto je on sada novi coveka, "nova tvar", kako se kaze u Bibliji. Sve je, dakle, u poznavanju Boga. Oni koji Boga nedovoljno poznaju mogu da imaju problema takve vrste jer neprijatelj zeli da prikaze Boga na pogresan nacin.

Astral
Pozdrav,

imam par pitanja za Miroljuba:

1. Da li je tačno da hebrejska reč Elohim označava množinu i zašto na više mesta u Starom zavetu Bog govori u prvom licu množine, npr. Postanje 1:26 , Postanje 3:22 , pa zatim isto 11:7 , čak ima jedan stih u Psalmima 82:1 gde se pominje "božiji sabor".

2. Jeli istina da u originalu na hebrejskom u knjizi Postanja 1:2 ne piše Zemlja beše bez obličja i pusta, nego Zemlja je postala pusta...

3. U Postanju 4:14 kada Bog kaže Kainu da će ga proterati sa zemlje koju je naseljavao, ovaj mu odgovara: "Evo me teraš danas iz ove zemlje da se krijem ispred Tebe, i da se skitam i potucam po zemlji, pa će me ubiti ko me udesi.
Ko će to da ga udesi, kad su jedini ljudi tada bili Adam, Eva i Kain?

kotor
Zasto je Ruski car progonio Jevreje u Ameriku i to 2 miliona njih?

Miroljub Petrovic
armagedon je napisao:
sta je predmet izucavanja teologije? ako su sveti spisi, onda koji a koji nisu tj.kada Bog prestaje objavljivati svoju Rijec?

Predmet izucavanje teologije je sve ono sto ce uciniti coveka da se bolje upozna sa Bogom i da se osposobi da to znanje drugima prenese. Bog se ne otkriva samo preko Svetih Spisa, vec i preko prirode, savesti... Predmet izucavanja teologije jesu informacije koje dobijamo od Boga najpre preko Svetih Spisa, a onda i kroz prirodu i dr. Na teologiji se izucava nauka o stvaranju (kreacionizam), pitanja vezana za zdravlje i dr. Izmedju ostalog uci se i sta jesu Sveti Spisi, a sta ne.

Kako u BIH mozemo doci do knjige dr.Alberta Rivere???

Javicemo naknadno. Moci ce da se nabavi od nekog od distributera.

Miroljub Petrovic
Astral je napisao:
Pozdrav,

imam par pitanja za Miroljuba:

1. Da li je tačno da hebrejska reč Elohim označava množinu i zašto na više mesta u Starom zavetu Bog govori u prvom licu množine, npr. Postanje 1:26 , Postanje 3:22 , pa zatim isto 11:7 , čak ima jedan stih u Psalmima 82:1 gde se pominje "božiji sabor".

Tacno je da ime "Elohim" oznacava mnozinu, i to je prva aluzija na trojstvo u Bibliji, a kada Bog govori u mnozini, ocigledno ponovo se ukazuje na trojstvo, dakle mnozina (Otac, Sin i Sveti Duh) govore kao jedan Bog.

2. Jeli istina da u originalu na hebrejskom u knjizi Postanja 1:2 ne piše Zemlja beše bez obličja i pusta, nego Zemlja je postala pusta...

Nije istina. Tu pricu zagovaraju oni koji hoce da pomire Bibliju i evoluciju.

3. U Postanju 4:14 kada Bog kaže Kainu da će ga proterati sa zemlje koju je naseljavao, ovaj mu odgovara: "Evo me teraš danas iz ove zemlje da se krijem ispred Tebe, i da se skitam i potucam po zemlji, pa će me ubiti ko me udesi.
Ko će to da ga udesi, kad su jedini ljudi tada bili Adam, Eva i Kain?

Govorio sam o tome u prethodnim postovima. Jos jednom pozivam one koji nisu citali sve moje odgovore od pocetka da to ucine, ako zele da se ravnopravno ukljuce u diskusiju. Evo jos jednom da ponovim odgovor: U Bibliji su izneti samo oni podaci koji su vazni za celo covecanstvo, vezano za plan spasenja. Naravno da su Adam i Eva imali jos dece u to vreme, a ne samo Kaina i Avelja. Bog im je na samom pocetku rekao "radjajte se i mnozite". Kada je Kain ubio Avelja, Eva je posle toga rodila sina Sita, "kada je Adamu bilo 130 godina". Dakle, Kain je ubio Avelja kada je Adamu bilo mozda 127, 128 ili 129 godina. Do tada su Adam i Eva imali brojne sinove i kceri, unuke i praunuke. Dakle, ljudi su se namnozili na zemlji za tih oko 130 godina.

zaks
Kad se vec prica o Izraelcima.Jel mozete prokomentarisati ovo,u pitanju je izraelska reklama za mobilnu telefoniju:
http://pressonlin...ctionId=40
Kako su slatke jeziku mom reči Tvoje, slađe od meda ustima mojim!Psalam 119

Miroljub Petrovic
midza je napisao:
Pozdrav za Miroljuba. Imam dva pitanja

1) Zasto se Tvorac nikd nije pokazao u svom pravom oblicju? Postoji li neka informacija koja bi mogla da svedoci o Njegovom pravom fizickom izgledu?

Bog se pokazao u svom fizickom obliku preko Sina - Isusa Hrista. Boga Oca niko nikad nije video od stvorenja, tako pise u Bibliji, dakle ni andjeli ga nisu videli. U Bibliji pise da je Sin taj koji predstavlja Oca. Naravno da je Bog Otac govorio stvorenjima. Takodje, za Boga se jasno kaze da je On duhovno bice, ali da preko Sina moze da poprimi fizicko oblicje u funkciji boljeg komuniciranja sa stvorenjima.

2) Zasto mislite da treba da ucimo hebrejski jezik? Da li samo zbog razumijevanja Biblije? Ja nijedan drugi razlog ne vidim. Uostalom, vas centar se bavi pravilnim prevodom Biblije, tako da ni iz tog razloga nece biti neophodno ucenje tog jezika.

Ucenje hebrejskog jezika nije neophodno za spasenje, ali nas centar je ponudio opciju ucenja hebrejskog jezika za one koji zele da dosegnu vise nivoe poznanja Boga i da svoj zivot unaprede na najvisi moguci nacin. Najvazniji razlog poznavanja hebrejskog jezika jeste razumevanje Bozje Reci na originalu sto je zaista velika privilegija. Takodje, oni koji zele da zive u Izraelu, na najbezbednijem i najlepsem mestu za Bozji narod, takodje trebaju da znaju hebrejski jezik. Dalje, oni koji zele da se zene najboljim devojkama na svetu, a to su religiozne Jevrejke, takodje trebaju da znaju hebrejski jezik jer njih mogu da nadju uglavnom samo u Izraelu, a te devojke ce kasnije sa radoscu da nauce maternji jezik svojih muzeva (sto se muskaraca tice, mislim da su muskarci sa nasih prostora, koji su biblijski religiozni, za nijansu bolji od jevrejskih muskaraca u Izraelu - malo da se hvalimo Grin).

kotor

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:

Antisemitizam je bolest od koje boluju svi narodi na svetu, neko vise, a neko manje, zato sto ne poznaju Bibliju i biblijskog Boga.

Miroljub Petrovic
zaks je napisao:
Kad se vec prica o Izraelcima.Jel mozete prokomentarisati ovo,u pitanju je izraelska reklama za mobilnu telefoniju:
http://pressonlin...ctionId=40

U pitanju je reklama koja nije emitovana na televiziji, vec koju je neko postavio na internet da bi izazivao sukobe. Podseticu da u Bibliji pise da je "gad pred Gospodom onaj koji zamece svadju medju bracom" (medju ljudima). Reklama za mobilnu telefoniju, koja je emitovana, moze da se pogleda na donjem linku:
http://www.youtub...re=related

Kada sama pre izvesnog vremena citao da Erik Felps i jos neki ljudi tvrde da su sekularne vodje Izraela pod kontrolom jezuita, i da zajedno rade na uspostavljanju Novog svetskog poretka, sto ukljucuje da Jerusalim bude centar svetskih religija sa papom na celu, to mi je izgledalo malo neverovatno (iako u ovom svetu vise nista nije neverovatno kada su satanisti u pitanju). Ali kad pogledam koliko je sekularnim vodjama Izraela stalo da se, na primer, odrzi gej parada u Izraelu, onda mi ta tvrdnja ne izgleda tako neverovatna. Onima koji zele gej paradu po svaku cenu, sigurno ne bi smetalo, i po svaku cenu bi se trudili, da papu dovedu u Jerusalim da tamo gazduje. Onda mi objavljivanje ovakve reklame (one prve na internetu), koja je zaista neumesna i ruzna, pokazuje da zaista postoje ljudi sa izraelske sekularne strane koji saradjuju sa neprijateljem i izazivaju sukobe radi izazivanja nemira i uspostavljanja jos jaceg sekularizma u Izraelu.

A i ovi mediji u Srbiji kakvi su prljavi. Jedva su docekali nesto da pljuju po Izraelu, za nesto sto nije istina (nije objavljivano na TV-u).
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.07.2009 15:20

Miroljub Petrovic
Ovde je neko pitao za emisiju o Malteskim Vitezovima. Evo linkova za tu emisiju, a uskoro ce biti postavljeni i na sajtu:

Malteski vitezovi - TV Spektrum
Gosti: Miroljub Petrovic i Marko Nicovic
1. deo:
http://www.youtub...uPTGYKaOfc
2. deo:
http://www.youtub...1IxCN8Wi3o
3. deo:
http://www.youtub...SvRjAcYaCQ
4. deo:
http://www.youtub...CaYzzlhwpk
5. deo:
http://www.youtub...2AUQhaviRM
6. deo:
http://www.youtub...CdOnuy8Hog
7. deo:
http://www.youtub...jWm5djZDyc
8. deo:
http://www.youtub...8JAQiNQICg
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.07.2009 22:41

Miroljub Petrovic
miloshe je napisao:
Da li jos pisete knjige? Hocete li objaviti neku uskoro?

Pisem "Osnovi teokratije", mozda uspem da je zavrsim za sajam knjiga u Beogradu, kraj oktobra.

electronpn
Marko Nicović, gost ove emisije, je clan Malteskih Vitozova, el tako?

Miroljub Petrovic
electronpn je napisao:
Marko Nicović, gost ove emisije, je clan Malteskih Vitozova, el tako?

Tako je.

Cuvena Familija
Eh sad...danas sam bio slobodan,pa sam citao raznorazne forume (necemo ih spominjati) gdje Vas napadaju i svasta govore o vama.U tim napadima i raspravama i oni se pozivaju na Bibliju i neke cinejnice i tako dalje....
Ono sto je mene zaintrigiralo danas,a i ovo zadnje vrijeme,je to, da sam primjetio kod tih "religioznih" i ovde na forumu gdje se diskutuje o tome,da skoro ogromna vecina,recimo oko 80 % njih,ulazi u takve sitne detalje oko Svetog pisma,da takvu znacajnu paznju posvecuju sitnicima,da se meni naprosto okrene zeludac.Sticem dojam da oni postaju kao ove debilske novine koje prate neke pozante licnosti,pa nam serverivaju svaki dan,sta su radili,sta su obukli,sta su jeli,da oprostite kad su bili na velikoj nuzdi i slicno.....A sa druge strane,niko da uvidi onu osnovnu i NAJGLOBALNIJU stvar koja ta knjiga govori i koliko,toliko da probaju to...

Mislim...zar je toliko bitno ici u detalje i stvarati neke rasprave i "supljirati" o sitnica danima,dok sa druge strane sve zivo trune i propada i ide nizbrdo......Vidim da i ovde na forumu kad nekome kazete jasno i glasno,tacnije,napisete,odgovor na njegovo pitanje,da on-ona pokusava dalje zalaziti u neke detalje i sitnice.......A mozda ja imam problem sto ne volim da detaljisem,nego volim sve jednostavno i prosto,tipa,ako je covjek rekao da je trava zelena,zelena je,a ne sada da gledam dali koja travka slucajno ima neku drugu nijasnu,pa da li naginje na plavu ili crveni i tako dalje.....Po meni je Biblija "jasno,glasno i jednostvano" naspisana,samo izgleda da mi ljudi imamo problem sa "necim"...tastinom ili slicnim i pokusavamo da ulazimo u detalje da bi tu nasli neko opravdanje za nase postupke ili da neradimo onako kako to pise u njoj...nego da pokusamo i to da prilagodimo nasim materijalnim potrebama....Grijesim li ja Miroljube...?
Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....

http://web-design.2go.rs/index.html
Dino
Miroljube...vezano za onu emisiju sa onim clanom Malteskih Vitezova. O kakvom on to sestom culu govori? Nisam ga bas dobro razumia (skoro pola od onoga sto je reka nisam ga lipo razumia, kao da je prica sebi u bradu)...da li je to samo izraz koji je upotrijebila voditeljica ili nesto vise? I sto je numerologija? Smile
"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."

Miroljub Petrovic
jagoo je napisao:
Pozdrav,

Miroljube, sto mislis o Australiji kao zemlji za bolji zivot. Svi nesto pricaju da ljudi tamo nisu toliko iskvareni kao na zapadu, sto u europi sto u americi. Navodno ljudi tamo sretno zive. Supruga i ja gledamo gdje bi se mogli maknuti jer od kada smo dobili dijete su nam se oci otvorile i jednostavno ne zelimo da ju odgajamo u ovakvom iskvarenom drustvu. Ako bi i isli negdje van kupovali bi nesto u prirodi sa nesto zemlje oko kuce. Inace novci nam nisu problem i oboje radimo od kuce, nema putovanja na posao i sl.
Jedna stvar mi je malo nejasna kada pricas o odlasku u prirodu. Sto sa djecom, nama starijima to nije problem ali zar nece djeci faliti odrastanje sa svojim vrsnjacima i igra?

Ja sam osobno dosta putovao ali eto tamo nisam bio pa se nadam da ti imas koju informaciju.

Hval

Ako ti kazem da se u Australiji organizuju olimpijske igre homoseksualaca (na olimpijskom stadionu u Sidneju je na otvaranju bilo 42.000 ljudi), onda sam ti dovoljno rekao. Nema razlike izmedju Australije i ostatka zapadnog sveta. To je Sodom u pravom smislu reci. Idealno bi bilo da budes negde gde su pobozni ljudi, pa da budete zajedno u prirodi, tako da i tebi bude lakse, a i da deca imaju drustvo. To je ono o cemu sam govorio u mojim knjigama "Tajna srecnog zivota" i "Brak i porodica", da je bratstvo slobodnih i duhovno jakih muskaraca najvaznija zajednica, jer ona omogucava opstanak i porodice i drzave. Znam sjajne ljude koji su robovi svojih bracnih drugova (ako se to uopste zove brak) i ne mogu nigde da se mrdnu bez dozvole ovog drugog.

Ako odes u Izrael, tamo ces biti docekan rasirenih ruku, i deca ce imati sa kim da se druze jer se u vaspitanje dece puno ulaze. Ovde moras da stvaras ekipu ljudi (ili da budes deo neke koja vec postoji) i da pokusas da formiras neku zajednicu u prirodi. Nekada treba ti prvi da krenes, pa kad drugi vide, onda da ti se i oni pridruze. Mislim da je u ovom trenutku na prostorima Bivse Jugoslavije bolje za zivot (ili manje lose) nego bilo gde na Zapadu (osim Izraela).

Generalno, deca treba najvise da se druze sa roditeljima, dok su mala sa majkom, a kada odrastu - sinovi sa ocem, a cerke sa majkom. Kod nas postoji jedna uvrezena losa misao - "necu da mi dete bude asocijalno", jer su ljudi naopako nauceni da deca TREBA da se odvajaju od roditelja i da budu "samostalna". To je kretenizam i satanizam najviseg ranga. Dete ne treba nigde da ide bez roditelja i bez nadzora roditelja ili starijeg rodjaka, sve do svog punoletstva. Kad se u prisustvu roditelja osposobi za zivot u ovom ludom i nenormalnom svetu, onda moze polako i pomalo da se "pusta u svet", medju vukove i razbojnike.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.07.2009 16:16

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.56 sekundi!