pocetak foruma
|
|
acomegas |
Odgovorio 30.03.2008 20:15
|
Član Odgovori: 28 Pristupio/la: 06.03.2008 12:43 Lokacija: Nepoznata |
Profesore ja sam bio u Libiji godinu ipo i mogu vam reci da je i u toj zemlji moral na vrlo visokom nivou i pored velikog broja stranaca koji borave i rade u toj zemlji,a sve zahvaljujuci zakonima koji su vrlo rigorozni i za strance,ali mislim da su i oni poceli polako da popustaju pritisku zapada i "demokratije". Samim oslobadjanjem onih bolnicara i oni su pokazali da vise nisu kao nekad. A sto se tice Hriscana oni samo brukaju to ime jer ovo stom se sprovodi u vecini hrišćanskih zemalja je nesto protiv cega se Isus borio. Da li mislite da se u hrišćanstvu treba napraviti reforma: KO HOĆE DA BUDE HRIŠĆANON NEKA ONDA ŽIVI TAKO. Izmenio/la acomegas na 30.03.2008 20:18 Aleksandros
|
|
|
acomegas |
Odgovorio 30.03.2008 20:21
|
jos nesto sam htio da vas pitam da li postoji igdje na svijetu drzava koja se deklarise kao hriscanska,pravoslavna,katolicka? Koliko ja poznajem postoje samo islamske i u tim zemljama je moral na prvom mjestu, ali one su na prvom mjestu ozloglasenih od strane KAUBOJA.
Izmenio/la acomegas na 30.03.2008 20:24 Aleksandros
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.03.2008 21:49
|
Super Administrator Odgovori: 22608 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
ALEX je napisao: OTKRIVENJE 4,7 ??? STA MISLITE O CEMU SE OVDE RADI? KO SU OVA 4 BICA? KAKO IH JOVAN OPISUJE NISU NI LJUDI A NI ANDJELI, A KLANJAJU SE BOGU. DA LI JE MOGUCE DA SU TO NEKE DRUGE CIVILIZACIJE KOJE POSTOJE U SVEMIRU, ILI SU POSTOJALE PRIJE NAS ILI POSTOJE PARALELNO SA NAMA ALI NEGDJE DALEKO...??? ZANIMA ME VASE TUMACENJE CETVRTOG POGLAVLJA... U pitanju su cetiri andjela. To su verovatno ona ista cetiri andjela iz Otkrivenja 7. poglavlja koja drze vetrove zemaljske, kao i ona iz 9. poglavlja koja su pustena kod velike reke Eufrat. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.03.2008 22:18
|
Super Administrator Odgovori: 22608 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
luca je napisao: Moj licno vjerovanje da je Hristos spas i izbavljenje nije uopste zasnovano na detaljnom "u zarez" poznavanju Biblije, Ko je rekao da treba da znamo Bibliju "u zarez" da bismo bili spaseni? Ali, potrebno je da znamo osnovne stvari, i ja o tome govorim. Samo ono sto Hristos propovijeda je jedino prihvatljivo mom srcu i razumu kao moguce spasenje. Ono sto sam cula od drugih "propovjednika" - moj um ni srce naprosto se ne slaze s tim. Taj Hristos u koga vi verujete mi lici na nekog hipika. Vase srce, kao i svako ljudsko srce je sklono grehu, i vi ne mozete da razumete ko je Hristos ako ne citate Stari zavet. Hristos je taj koji je rekao Mojsiju da pocisti neznabosce koji su klali svoju decu i imaju seksualne odnose sa zivotinjama (i radili druge gadosti). Hristos je taj koji je Mojsiju dao zapovesti. Hristos nije Deda Mraz koji ispunjava zelje nemoralnim ljudima. Neka mi Bog oprosti, ali ponekad se tacno prepadnem Starog zavjeta i nacina zivota "oko za oko". Ali, onda procitam sta je Hristos rekao, pa mi odmah lakse... Zato sto ste alergicni na Bozje zapovesti, kao i vecina drugih "religioznih ljudi", zato su se nakotili kriminalci u Bosni i Bivsoj Jugoslaviji pa je doslo do krvavog rata. Da su oni bili na vreme sankcionisani i cisceni, ne bi se desavalo to sto se desavalo. Ali, nije bitno sta ja licno mislim, bitna su prorocanstva u Starom zavjetu, npr: (da ce djevica roditi sina po imenu Emanuil, bacanje kocke za odjecu na Hristovom grobu, prorok Isajija za zemlju Zavulonovu itd itd itd). Drago mi je da znate prorocanstva o Mesiji. Kako Jevreji to tumace? Kao niz slucajnosti? Oni to ne tumace. Oni citaju Talmud i drugu ne-biblijsku literaturu, bas kao i hriscani koji citaju limunade od literature u kojima pise kako je "surovi Bog Starog zaveta" sklonjen "blagim Isusom" koji "osniva rok bend u Novom zavetu". Citajte u Otkrivenju opis Isusa kojem su "haljine crvene od krvi jer je izgazio neznabosce". Isus Hristos je Bog Starog zaveta, pravedni sudija, koji ce svakome dati "po delima njegovim". A, sto se tice obrezanja - to je jasno objasnjeno u Novom Zavjetu. Nije uopste bitno za spasenje duse ko je obrezan a ko nije. Niti je zabranjeno niti trazeno da se obrezujemo (to je trazeno Jevrejima, a neznabosci su to mogli prihvatiti i nisu morali, jer to nije bitna stvar). Naravno da obrezanje nije bitno za spasenje. A da li je bitno za spasenje poznanje da je Isus Mesija? Da li ce biti spaseni neki tamo ljudi na Tibetu koji zive po svojoj savesti, a ne znaju da je Isus Mesija? Ako idete tom filozofijom, onda nista nije bitno za spasenje, vec je dovoljno da covek zivi po svojoj savesti. Ali, da li je tako? Mi danas imamo mnogo veca znanja o teologiji nego ljudi pre nekoliko vekova ili pre 2000 godina, a ponasamo se kao najgori neznabosci - "sve sto je Bog Starog zaveta rekao, Isus je ukinio". To nije istina. Isus nije nista ukinuo, nego je pokazao kako treba da se zivi u vreme okupacije. Ja zivim u Sarajevu, gdje je 80 % stanovnistva obrezanih muslimana, a broj raka grlica materice je veliki kao i drugdje. Stalno nam pricaju o tome, traze redovne kontrole itd. Nemojte da me zasmejavate. U Sarajevu ima jako malo Muslimana. To su evropljani, kurvari i razvratnici, i ocekivano je da stopa raka grlica materice bude visoka. Ali, kada bi se napravilo istrazivanje medju religioznim muslimanskim zenama u Sarajevu, koje imaju seksualni odnos samo sa svojim muzevima, i ciji muzevi nisu kurvari, pa to da se uporedi sa religioznim hriscankama, ciji muzevi nisu kurvari, onda biste videli pravu sliku. Takva istrazivanja postoje u drugim drzavama i podaci su vise nego jasni. Nazalost, obrezanje ne pomaze, ali nadam se da molitva i bogougodan zivot hoce. Kad je tako, vi onda krkajte svinjetinu i brisite se papirom posle velike nuzde, pa posle psujte Boga kada obolite od bolesti srca i krvnih sudova, i kada dobijete suljeve ili rak debelog creva: "Zasto si Boze to dopustio kad Ti se ja molim i vodim bogougodan zivot?" (Za vasu informaciju, bogougodan zivot je zivot u skladu sa Bozjim zapovestima, i jedino tada molitva ima svrhu.) |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.03.2008 22:26
|
nebojsa je napisao: CINJENICA JE DA SU JEVREJI I MUSLIMANI NAJZDRAVIJI DELOVI COVECANSTVA, IZMEDJU OSTALOG, I ZBOG OBREZIVANJA. DA LI JA, SUPROTNO PRAVOSLAVNIM OBICAJIMA, MOGU NEKAD, KADA MI BOG PODARI DETE, DA GA OBREZEM , I GDE BI TO URADIO? DA LI STE VI OBREZALI SVOGA SINA? Obrezanje nije bitno za spasenje, da ponovim jos jednom. Ali, ja kada sam saznao koliko je obrezanje vazno za zdravlje, otisao sam kod hirurga i obrezao sam se, kao i mog sina. Obrezanje nije suprotno pravoslavim obicajima. Ja znam lekare Srbe koji nisu religiozni, a koji, baveci se medicinom, kad su saznali koliko je to vazan higijenski cin, otisli su kod svog kolege hirurga i obrezali se. U Americi se skoro sva muska deca prilikom rodjenja obrezuju, iako su Amerikanci deklarativno vecinom hriscani. Oni to rade jer jako dobro znaju koliko je to vazno za zdravlje. Da Bog nije dao informaciju o tom cinu, ljudi to nikad ne bi otkrili. Cin obrezanja je direktno povezan sa prvom Bozjom zapovescu u Bibliji: "Radjajte se i mnozite se." Istrazivanja jasno pokazuju da neobrezani muskarci ne mogu adekvatno da odrzavaju higijenu svog polnog organa. O tome postoji bezbroj naucnih radova. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.03.2008 22:35
|
Konstantin je napisao: Mozda je malo glupo i neozbiljno pitanje, ali prosto me zanima. Profesore, koliko sam shvatio ne jedete meso, a i par puta ste se osvrnuli na njega kao na "crkotinu"...to je sve legitimno, ali profesore, nemojte mi reci da vam ne prija tu i tamo neki Njeguski prsut, neka dobra pljeskavica ili neki zlatiborski specijalitet ? Ja nikada nisam rekao da ne jedem meso. Jedem ga, ali vrlo retko, isto kao i druge namirnice zivotinjskog porekla. Obicno to jedem kad odem negde u goste, pa nema nista drugo da se jede. Sto se tice "specijaliteta" koje ste naveli, treba da znate da se Njeguski prsut susi na dimu, tako da to moze da bude vrlo kancerogeno, a sto se tice pljeskavica, treba da vidite kako danas hrane te jadne zivotinje kostanim brasnom i kljukaju antibioticima, pa da vam se zgadi zivot. Uskoro cemo postaviti na sajt jedan sjajan video na tu temu. Ono sto je jedino "sigurno" od mesa jeste kad odem negde na selo u goste, i kad domacin ispece jagnje na raznju, i to jagnje koje je odraslo u prirodi i paslo travu. To jedem ako nema nista drugo, iako mi je zao jagnjeta. Secam se kako sam kao mali psovao mog ujaka iz Sumadije i gadjao ga kamenjem kad on krene da kolje jagnje da bi nas ugostio. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.03.2008 22:38
|
nikola je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Centralna pitanja su vezana za covekovu higijenu, porodicne i medjuljudske odnose. Jevreji imaju najjacu porodicu, najzdraviji su narod (za to postoji obilje naucnih cinjenica) i najvise se pomazu izmedju sebe. Odmah iza njih su Muslimani, a hriscani su daleko iza njih. To sto hriscani imaju neka teoloska i naucna znanja, malo im vredi kad se to ne pokazuje u prakticnom zivotu. ako su ova pitanja centralna (logicno da jesu, jednom prilikom ste rekli da je rat biranje strane), zasto je Hrist zapovedio apostolima krstavanje ljudi i da bez njega nista ne mozemo ciniti. Bog ima ime i prezime Slazem se, ali kome je Isus to rekao? On je to rekao apostolima koji su bili Jevreji i koji su trebali istinu o zivom Bogu da prenesu drugim narodima. Nece Bog da osudi nekoga ko nesto ne zna i nije mogao da sazna. Bog ce da osudi one koji su mogli da saznaju, a nisu hteli da saznaju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.03.2008 22:39
|
acomegas je napisao: Profesore ja sam bio u Libiji godinu ipo i mogu vam reci da je i u toj zemlji moral na vrlo visokom nivou i pored velikog broja stranaca koji borave i rade u toj zemlji,a sve zahvaljujuci zakonima koji su vrlo rigorozni i za strance,ali mislim da su i oni poceli polako da popustaju pritisku zapada i "demokratije". Samim oslobadjanjem onih bolnicara i oni su pokazali da vise nisu kao nekad. A sto se tice Hriscana oni samo brukaju to ime jer ovo stom se sprovodi u vecini hrišćanskih zemalja je nesto protiv cega se Isus borio. Da li mislite da se u hrišćanstvu treba napraviti reforma: KO HOĆE DA BUDE HRIŠĆANON NEKA ONDA ŽIVI TAKO. Ali ko da napravi reformu? Zar ne vidite da skoro svi hriscani trce u ekumenizam i Evropu? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.03.2008 22:41
|
acomegas je napisao: jos nesto sam htio da vas pitam da li postoji igdje na svijetu drzava koja se deklarise kao hriscanska,pravoslavna,katolicka? Koliko ja poznajem postoje samo islamske i u tim zemljama je moral na prvom mjestu, ali one su na prvom mjestu ozloglasenih od strane KAUBOJA. Ne postoje hriscanske drzave, jer skoro da nigde nema hriscana. |
|
|
luca |
Odgovorio 30.03.2008 23:08
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 19.03.2008 21:39 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Nemojte da me zasmejavate. U Sarajevu ima jako malo Muslimana. To su evropljani, kurvari i razvratnici, i ocekivano je da stopa raka grlica materice bude visoka. Ali, kada bi se napravilo istrazivanje medju religioznim muslimanskim zenama u Sarajevu, koje imaju seksualni odnos samo sa svojim muzevima, i ciji muzevi nisu kurvari, pa to da se uporedi sa religioznim hriscankama, ciji muzevi nisu kurvari, onda biste videli pravu sliku. Takva istrazivanja postoje u drugim drzavama i podaci su vise nego jasni. Pa, zasto onda vezete obrezanje i rak grlica materice??? Dovoljno je reci da ako nema mijenjanja partnera - nema ni grlica materice - potpuno nevezano sa obrezanjem. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 31.03.2008 01:38 |
|
|
nikola |
Odgovorio 30.03.2008 23:11
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Miroljub Petrovic je napisao: Nece Bog da osudi nekoga ko nesto ne zna i nije mogao da sazna. Bog ce da osudi one koji su mogli da saznaju, a nisu hteli da saznaju. i ja se slazem sa vasim stavovima, sto srtoze to bolje kako nebi svojom losom prirodom se igrali sa Svetim Pismom. Ako su Mojsijeve knjige srce Biblije onda u teologiji ne treba da postoji K.G.Jung u cije delo (memoari) sam se uverio da je okultista i vrata spiritizma, eto gde moze da ide hriscanstvo. Na drugoj strani, njegova dela su mi pomogla da prihvatim ono sto kroz crkvu nisam mogao da povezem, kao sto Vladeta Jerotic moze lepo da objasni bogoprisustvo tim principima i nije okultista, nadam se ni zagovarac "ljubavnog dijaloga" hriscana |
|
|
Branko |
Odgovorio 31.03.2008 00:09
|
Član Odgovori: 34 Pristupio/la: 31.01.2008 19:15 Lokacija: Nepoznata |
Sta mislite o zilotima? Da li pobozan covek moze svojim molitvama da okrene druge u veru(da se moralno ponasaju)? Zasto veci broj ljudi vise voli greh nego Boga? |
|
|
Mungos |
Odgovorio 31.03.2008 00:23
|
Član Odgovori: 67 Pristupio/la: 13.03.2008 13:18 Lokacija: Nepoznata |
Profesore, citam Stari Zavjet (Ilustrovana Biblija za Mlade 1973. Beograd)...i zanima me da prokomentarisete desavanje vezano za Gedeona (dotle sam stigao), Bog je preko njega izabrao 300 Izrailjaca koji su potukli Madijance pod kojima su bili nekoliko godina (Gedeon i Madijanci). Medjutim kao sto i sami znate Izrailjci i pored toga sto je Bog uz njih bio non stop u ta vremena pravili su grehove zbog cega im se ponesto lose za nauk i vracalo. Gedeon je valjda imao 70 sinova od mnostva zena koji su kasnije bili pobijeni (ostao je samo jedan) ali da ne otvaramo sada veliku polemiku u vezi toga, zanima me samo kako gledate na to da je on Gedeon ima toliko zena i sinova (nije po zapovijestima), da li se i on predao grijehu i na kraju mu se to vratilo na lose jer su mu skoro svi ti sinovi bili pobijeni. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.03.2008 01:29
|
operacija je napisao: Zbog cega se onda muskarci radjaju neobrezani, sa tim "dodatkom"? Kada je Bog prvi put dao takvu zapovest, i sto ta zapovest, ako je toliko vazna, nije bila poznata jos u vreme Adama i Eve. Zasto se to "uputstvo" tek kasnije daje? Ocigledno da muskarci u pocetku se nisu radjali sa tim "dodatkom". Iz biblijskog konteksta mozemo da vidimo da se taj "dodatak" prvi put pojavljuje posle Potopa, kako je ljudski rod fizicki degenerisao. Zapovest o obrezanju je prvi put data Avramu, dakle onome kome je Bog obecao da ce od njega nastati veliki narod (ocigledno da je ta zapovest bila u funkciji tog obecanja). Btw. Rak grlica materice je prouzrokovan virusom zvanim Humani papilomavirus. Rak grlica materice je uzrokovan neadekvatnom cistocom i higijenom muskog polnog organa. Rezultat toga je pojava mnogih opasnih bakterija, medju kojima se nalazi Bacillus smegmatis koji uzrokuje rak. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.03.2008 01:37
|
luca je napisao: Pa, zasto onda vezete obrezanje i rak grlica materice??? Dovoljno je reci da ako nema mijenjanja partnera - nema ni grlica materice - potpuno nevezano sa obrezanjem. Vi ili ne razumete ili necete da razumete. Ja sam rekao da je rak grlica materice povezan sa nehigijenom muskaraca, a da je neobrezanje jedan od glavnih uzroka. Devojke i zene koje menjaju partnere nece biti mnogo zasticene ako su im partneri obrezani (pogotovo ako ti partneri takodje menjaju partnere), jer se i na taj nacin siri zaraza. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.03.2008 01:45
|
Branko je napisao: Sta mislite o zilotima? Mislim da su njihove metode borbe neadekvatne. Da li pobozan covek moze svojim molitvama da okrene druge u veru(da se moralno ponasaju)? Naravno. Ja sam imao slucajeve kada sam se molio Bogu za neke ljude koji su se ismejavali religiji, i Bog je nasao mehanizme da ih osvedoci i okrene Sebi. A znam i mnogo ljudi koji su molitvom postigli slicne rezultate. Zasto veci broj ljudi vise voli greh nego Boga? Posle pobune Adama i Eve covek ima "sklonost ka grehu" (pre toga je imao "sklonost ka dobru"). Sada covek treba da se bori protiv te svoje pale prirode i da uz Bozju pomoc izgradjuje svoj karakter da bi imao sklonost ka dobru. Zato je zivot borba, i zato Isus u Otkrivenju, u 2. i 3. poglavlju, sedam puta kaze: "Koji pobedi..." i onda navodi fenomenalna obecanja koja ce se ispuniti na onima koji pobede svoju palu prirodu. Na drugom mestu u Bibliji stoji: "Veci je gospodar od svoga srca, nego onaj koji osvoji grad." (Price Solomonove 16,32) Izmenio/la Miroljub Petrovic na 31.03.2008 01:46 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.03.2008 02:07
|
Mungos je napisao: Profesore, citam Stari Zavjet (Ilustrovana Biblija za Mlade 1973. Beograd)...i zanima me da prokomentarisete desavanje vezano za Gedeona (dotle sam stigao), Bog je preko njega izabrao 300 Izrailjaca koji su potukli Madijance pod kojima su bili nekoliko godina (Gedeon i Madijanci). Medjutim kao sto i sami znate Izrailjci i pored toga sto je Bog uz njih bio non stop u ta vremena pravili su grehove zbog cega im se ponesto lose za nauk i vracalo. Gedeon je valjda imao 70 sinova od mnostva zena koji su kasnije bili pobijeni (ostao je samo jedan) ali da ne otvaramo sada veliku polemiku u vezi toga, zanima me samo kako gledate na to da je on Gedeon ima toliko zena i sinova (nije po zapovijestima), da li se i on predao grijehu i na kraju mu se to vratilo na lose jer su mu skoro svi ti sinovi bili pobijeni. Ja sam o tome ovde vec govorio. U Bibliji postoji zapovest: "Nemoj da uzimas zenu preko jedne zene da je ne ucvelis." (3. Mojsijeva 18,18) Dakle, Bog savetuje muskarce da imaju samo jednu zenu. Ali, vidimo u Bibliji da su nekada zene zelele da porodica bude sto jaca, pa ako nisu mogle da radjaju onda su nagovarale supruga da uzme drugu zenu, ili su mu same dovodile drugu zenu, jer je njima bilo u interesu da u kuci bude sto vise sinova (iako su cerke mnogo umiljatija i zahvalnija deca), jer su znale da je ovaj zivot jedan veliki i nemilosrdi rat, i jer je porodica bila njihova "karijera", a sinovu su bili oni koji su imali obavezu da se brinu o roditeljima kad ovi ostare. Dalje, tokom istorije je postojao deficit u dobrim muskarcima, a zene su se uvek prilagodjavale muskarcima jer od njih zavise (na primer, zasto zene danas idu gole ulicom? Pa zato sto to "muskarci" (buzdovani) vole.) U stara vremena (dok je bilo vise morala) zenama je "karijera" bila porodica i deca (kao i muskarcima). Devojke su trazile pobozne i vredne muskarce koji mogu da izdrzavaju njih i decu, jer su zelele da one provode vreme sa decom i vaspitavaju ih, i da od njih naprave svoje najbolje prijatelje, a da u isto vreme rese svoje materijalne probleme, jer bi one ucile svoje sinove da uce od oca da rade posao i da postuju oca, i da sutra nikada ne napuste porodicu nego da budu uzdanica, zastita i radost svojim roditeljima. E sada, posto postoji veliki deficit u dobrim muskracima, nekada su se devojke odlucivale da se udaju za nekog muskarca koji vec ima jednu ili nekoliko zena, i ko je u stanju da se brine o njoj. Pravljen je bracni ugovor po kome je muz imao obavezu da brine o svojoj novoj zeni. Ona je dobijala odvojenu kucu gde je zivela sa svojom decom (svaka zena istog muza je imala svoju kucu koje su se nalazile blizu jedna druge na imanju muza). Iz Biblije vidimo da Bog ovakav nacin ophodjenja nikada nije osudjivao jer je to bio jedan oblik "nuznog zla" kojim su bile zbrinute mnoge zene. U slucaju Gedeona, a kasnije i cara Solomona, mnoge devojke su zelele da budu zene cara ili vladara, jer su oni bili vrlo pobozni i imali su mogucnost da izdrzavaju svoju zenu i decu, a da ne govorimo o tome da su zene zelele da imaju "carsku decu". Opet naglasavam, i onda i danas problem je bio u deficitu ozbiljnih muskaraca. To je glavni problem ovoga sveta. Uglavnom su danasnji (i nekadasnji) muskarci bili slabici i kilavci. |
|
|
tovel |
Odgovorio 31.03.2008 17:55
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
Smatram da je u potpunosti nepotrebna polemika tj razgovori oko čina obrezanja i to što je uopšte pokrenuto to pitanje i sigurno će izazvati velike probleme ali svako ima pravo da postavi pitanje i dobije adekvatan odgovor. Malo ću i sam biti nedosledan i protivurečan no dozvoliću to sebi bar u ovom konkretnom slučaju (i neka to bude prvi i poslednji put) pa ću reći da sam imao veliki broj drugova muslimanske veroispovesti koji su se "sunetili" i oporavak traje nekoliko dana uz to da se donji veš mora držati rukom kako ne bi dodirivao polni organ. I još jednom,ovo će pokrenuti određena pitanja i biti argument određenima u određenim namerama a u svrhu argumentacije u prilog njihovih tvrdnji (bilo lažnih ili ne,da ne ulazimo u to) ali sada eto,šta je tu je. Samo jedno malo pitanje g.Petroviću zašto životinjska vrsta odnosno mužjaci različitih predstavnika životinjskih vrsta recimo pastuvi ili psi ili lavovi ili tigrovi pa i majmuni imaju taj kako je ovde okvalifikovan "dodatak" i da li je obrezivanje nejevreja i nemuslimana medicinski, higijenski opravdano tj osnovni i prvobitni razlog tog čina a ne religijski utemeljeni razlozi? Dakle samo da razjasnimo tu situaciju koju ste vi već u prethodnim postovima objasnili i razjasnili ali da bi zaokružili taj odgovor jasno i precizno zarad nekih koji možda neće razumeti ili će pogrešno razumeti i kako ne bi dali povoda da ovo bude upotrebljeno u maliciozne svrhe. Izmenio/la tovel na 31.03.2008 18:37 |
|
|
acomegas |
Odgovorio 31.03.2008 18:00
|
bosko6 je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Obrezanje nije bitno za spasenje, da ponovim jos jednom. Ali, ja kada sam saznao koliko je obrezanje vazno za zdravlje, otisao sam kod hirurga i obrezao sam se, kao i mog sina. Obrezanje nije suprotno pravoslavim obicajima. Možda je ovo malo grubo pitanje ali voleo bih da znam odgovor . Prilikom obrezanja da li postije veliki bolovi? Ne mislim na bolove od rane i bolove grla (ako su vas prikačili na veštačka pluća) nego bolove samog polnog organa , ustvari to nisu ni bolovi nego nego preosetljivost na dodir (koji je dosta neprijatan) , pošto "taj dodatak" služi uglavnom kao zaštita polnog organa od okoline (barem ja tako mislim) 1.Znači dali je to neprijatno i koliko vremena treba odraslom čoveku da se navikne na taj osećaj tj. da ga mozak anulira? 2.Koliko otprilike košta u sadašnjosti takva operacija? 3. I koliko otprilike traje rehabilitacija ( boravak na krevetu)? Nadam se da nisam postavio neadekvatno pitanje , ako jesam molim vas odgovorite mi barem na Vjerovatno si cuo da se i u Legiji Stranaca obrezju ne iz vjerskih nego iz higijenskih razloga. i mene to interesuje oko oporavka odrasle osobe. Izmenio/la acomegas na 31.03.2008 18:03 Aleksandros
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.03.2008 18:20
|
bosko6 je napisao: Možda je ovo malo grubo pitanje ali voleo bih da znam odgovor . Prilikom obrezanja da li postije veliki bolovi? Cin obrezanja je bezbolan, slicno kao i popravka zuba. Dobije se lokalna anestezija i nista se ne oseti. "Operacija" traje oko 20 minuta, i posle toga je dobro da covek odlezi jedan dan, iako neki odmah posle toga idu na posao, jer je u pitanju rutinska operacija. Dakle, ceo proces je vise nego jednostavan i bezbolan. pošto "taj dodatak" služi uglavnom kao zaštita polnog organa od okoline (barem ja tako mislim) Nema tu nikakve zastite. 1.Znači dali je to neprijatno i koliko vremena treba odraslom čoveku da se navikne na taj osećaj tj. da ga mozak anulira? Nema sta da se navikne. 2.Koliko otprilike košta u sadašnjosti takva operacija? U privatnim klinikama kosta izmedju 150 i 250 evra. 3. I koliko otprilike traje rehabilitacija ( boravak na krevetu)? Posle dve sedmice se skidaju konci, a covek moze da funkcionise isti dan, iako je dobro da jedan ili dva dana lezi, a manje se krece. Nadam se da nisam postavio neadekvatno pitanje , ako jesam molim vas odgovorite mi barem na PM Pitanja su na mestu. |
|
Predji na forum: |