Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
henkel je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
Dakle, ako se odmaras nedeljom, onda to lici na ono sto su nekada radili pagani kada su obozavali boga sunca, jer su nedelju (prvi dan sedmice) posvecivali bogu sunca i zvali je "dan boga sunca" (engleski Sunday, nemacki Zontag, itd).

Pa i subota se u engleskom jeziku kaze saturday, i dobila je ime po rimskom bogu Saturnu, bogu vremena i poljoprivrede. Taj dan se zvao Saturns Day, pa opet to nije nikakav argument.

Mi mozemo dane u nedelji oznacavati i brojevima, pa ako ja sedmog dana ne radim, zbog cega onda radim isto sto i pagani koji su obozavali boga sunca, kako ste to napisalil u svom odgovoru?

Izvukao si recenicu iz objasnjenja koje sam dao. Ako tako nakaradno razmisljas onda nijedna vrsta dokaza nece biti dovoljno dobra da te ubedi da radis ono sto je dobro, a da te spreci da cinis ono sto nije dobro. Pagani su svaki dan u sedmici i godini posvecivali razlicitim bogovima, ali je glavno bozanstvo bilo Sunce i tog dana se obicno nije radilo, dok se drugim danima uglavnom radilo. Biblijski dani traju od zalaska do zalaska sunca i nemaju veze sa neznabozackim racunanjem vremena. U biblijskom racunanju vremena tacno se zna kada pada praznik koji ukazuje na Stvaranje (Shabat), kad pada praznik koji ukazuje na izlazak iz Egipta (Pasha), a kad drugi praznici. Ako hoces nakaradno da praznujes biblijske praznike ti mozes da koristis i kineski ili indijanski kalendar, i da pravis uporedjenja sa biblijskim kalendarom, ali to je onda miki maus religija i teologija.

Miroljub Petrovic
Stjepic M je napisao:
Vi, gospodine Miroljube, mnogo branite Jevrejsku religiju i kulturu, a nasu pravoslavnu ponizavate(popove, episkope i crkvu), pa me interesuje pripadate li vi nekoj veri,tj.religiji?!

Ja pripadam jevrejskoj religiji koja priznaje Isusa iz Nazareta za Mesiju, a ta religija se zove pravoslavlje. Uopste ne ponizavam popove, episkope i ckrvu, nego samo ukazuje na lazne popove i episkope koji nam unistavaju crkvu.

Jer nemate prava vi suditi nikome,sta mislite da ste vi, neki sudija?!
Mi, koji se tudimo nazvati Hriscanima, imamo samo jednog sudiju! Tako da ce on suditi svima!!!

Hocete da kazete da se ja nista ne pitam u mojoj crkvi? Onda mozete da kazete da se ja nista ne pitam ni u mojoj porodici, ni u mojoj otadzbini. Postoje sudije u drzavi (koje je postavio okupator) i ja sad treba da aminujem i prihvatam sve sto oni kazu? Ako mi je zivot ugrozen, ili ako je ugrozen zivot moje dece, naravno da necu da prihvatim. Mogu da im placam harac (porez ili reket), ali necu da prihvatim nemoralne zakone koje oni promovisu. Slicno je i sa crkvom. Moj cukundjed je bio patrijarh srpske pravoslavne crkve pre 250 godina (monasko ime mu je bilo Grigorije Drekalovic od Kastriotivica, a rodjeno Rade Radonjin Petrovic). Valjda je to i moja crkva. I sad ako okupator postavi svoje ljude u Svetom Sinodu koji blagosiljaju duhovni genocid nad mojim narodom kao sto je Stepinac blagosiljao fizicki genocid, jel ocekujete da ja cutim? To vi mozete da cutite jer su vas naucili da nemate nikakvu odgovornost, nego da zivite kao biljka. Drugi za vas misle, drugi vam vaspitavaju decu, drugi vam obezbedjuju posao, drugi umesto vas se bave religijom, drugi vam prinose hranu kao invalidu, i tako postajete fizicki i duhovni invalid, i sad vam smeta ako neko talasa tu zabokrecinu. I Valovi svestenici u Izraelu su tvrdili da su oni Bozji svestenici, a ovamo su unistavali narod, pa je dosao Ilija i pocistio ih. Da ste ziveli u to doba, vi biste se izvikali na Iliju sto se on usudjuje da "sudi" i sto se mesa u "crkvene poslove".

Alo!!!! Crkva nije nezavisna organizacija koja moze da radi sta hoce i da ne polaze racune narodu koji je hrani. Svestenici ima da polazu racune za svoj rad narodu, inace ce lose da prodju. To sto nemoralne svestenike momentalno stiti okupator, to moze da bude samo privremeno. Nisu moji preci krvarili gace da bi sada fukare i lopovi pravili cirkus od drzave i crkve. Danas sam se vratio iz Kosovske Mitrovice gde sam sinoc imao predavanje i imao sam priliku da cujem i da vidim sta rade oni razbojnici: svestenik Sava Janic i njegov sef "iguman" Teodisije (ili kako se vec zove), kako prkose vladici Artemiju i kako se dodvoravaju okupatoru. I sta sad, treba svi da postanemo sluge okupatoru, jer "ne smemo da sudimo". Treba malo da citate Bibliju i da razumete sta to znaci kad Isus kaze: "Ne sudite da vam se ne sudi."

A, crkvu,kojoj je Hristos glava, ne cini ona gradjevina, nego moralni i cestiti ljudi koji veruju i koju u nju odlaze da bi proslavljali i slavili naseg jedinoga Boga!!!!

Slazem se.

A, sto se tice ne rada i praznovanja subote, sam Isus Hristos je dosta puta rekao u svom privemenom boravku na zemlji, kroz price i direktno.Njihova subota,nasa nedelja treba da sluzi za slavljenje Gospoda i za dobra dela, a ne neko odmaranje i lencarenje, ovo sam cuo u jednoj izvrsoj besedi posle liturgije!

Slazem se. Svaki dan treba da sluzimo i da proslavljamo Boga. Pitanje praznika nije centralno pitanje, kao sto sam vec rekao, tako da nema potrebe da o tome raspravljamo.

Miroljub Petrovic
legends je napisao:
Profesore da li gljive (pecurke) zauzimaju mesto u biljnoj ishrani kao zdrava komponenta i da li su i od kolikog su znacaja za ljudski organizam. Pozdrav.

Pecurke nisu biljke i one nisu date u pocetku (tada nisu ni postojale, jer su pecurke saprofitski organizmi koji zive na uginulim ostacima). Mislim da pecurke mogu da se jedu ako nema nista drugo.

Miroljub Petrovic
acikus je napisao:
Treba da li nama kao narodu vodja danas i ko bi to trebao da bude ?

Narod ima vodju, to je Isus Hristos, ali retki su koji hoce da idu za tim vodjom. Vise im svidja onaj drugi, rogati vodja, Velzevul (hebrejski: gospodar muva, gospodar prljavstine).

I nemoj da postavljas reklame na postovima.

Miroljub Petrovic
Koristim priliku da dam obavestenjem da smo poceli sa postavljanjem predavanja za drugi nivo kursa hebrejskog jezika (Bet). Postavljene su pocetne lekcije iz udzbenika, kao i prvo video predavanje, a u narednim danima ce biti postavljen kompletan udzbenik, audio snimci tekstova iz udzbenika, kao i sva video predavanja. Kurs Bet ce moci da se naruci na diskovima za oko dve sedmice, i dacemo obavestenje o tome. Bet kurs hebrejskog jezika moze se pogledati ili skinuti na donjem linku gde se nalazi i Alef kurs:

http://www.cps.or...rejski.htm

Dinarac
Svaka vam cast brate Miroljube na svemu! Vi ste jedini koji nesto konkretno cinite u borbi protivu zla! Bog s vama na vjek!

tovel
Zanimljiva emisija sa g.Dragasem.U klipu 2 (Deo 2) gost govori o tome da je sustina u tome da su koreni krize zapravo duhovne prirode i o prozimanju tj sponi izmedju sticanja profita,duhovnosti i moralnosti.

Dveri srpske - Velika svetska ekonomska kriza - Branko Dragas - Deo 1
Dveri srpske - Velika svetska ekonomska kriza - Branko Dragas - Deo 2
Dveri srpske - Velika svetska ekonomska kriza - Branko Dragas - Deo 3
Dveri srpske - Velika svetska ekonomska kriza - Branko Dragas - Deo 4
Dveri srpske - Velika svetska ekonomska kriza - Branko Dragas - Deo 5
Dveri srpske - Velika svetska ekonomska kriza - Branko Dragas - Deo 6
Dveri srpske - Velika svetska ekonomska kriza - Branko Dragas - Deo 7

zanzak
Oni stihovi kada Isus govori o tome da ako te tvoja ruka ili oko sablaznjavaju,odsjeci je,odnosno iskopaj i baci,itd.Da li je ispravno tumaciti ove stihove na sledeci nacin?Sve ono sto cini da te odvaja od Boga i njegovih zakona,i sto te dovodi u jedno negativno duhovno stanje,treba jednostavno eliminisati iz svog zivota.Ako su to neki ljudi,trebalo bi prestati druziti se sa tim ljudima,ili kontakte sa takvim ljudima svesti na minimum.Ako su to neke navike,jednostavno ih treba prestati upraznjavati.Ako su to neka mjesta,ne treba vise ici na njih,ako je to TV,treba ga prestati gledati,ako su to novine,ne treba ih vise citati,itd.Bukvalno,ne imati posla sa stvarima,koje te udaljavaju od Boga?
Izmenio/la zanzak na 13.06.2009 01:10

Miroljub Petrovic
Dinarac je napisao:
Svaka vam cast brate Miroljube na svemu! Vi ste jedini koji nesto konkretno cinite u borbi protivu zla! Bog s vama na vjek!

Gresis, nisam ja jedini. Ima jos dosta ljudi koji rade. Uskoro cemo ove otvoriti jos jedan forum na kojem ce moci da se postavljaju pitanja o ekonomiji i tajnim drustvima coveku koji je najveci ekspert za ta podrucja. Necu jos da otkrivam o kome je rec, ali videces da ima jos ljudi koji rade.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 13.06.2009 09:21

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Oni stihovi kada Isus govori o tome da ako te tvoja ruka ili oko sablaznjavaju,odsjeci je,odnosno iskopaj i baci,itd.Da li je ispravno tumaciti ove stihove na sledeci nacin?Sve ono sto cini da te odvaja od Boga i njegovih zakona,i sto te dovodi u jedno negativno duhovno stanje,treba jednostavno eliminisati iz svog zivota.Ako su to neki ljudi,trebalo bi prestati druziti se sa tim ljudima,ili kontakte sa takvim ljudima svesti na minimum.Ako su to neke navike,jednostavno ih treba prestati upraznjavati.Ako su to neka mjesta,ne treba vise ici na njih,ako je to TV,treba ga prestati gledati,ako su to novine,ne treba ih vise citati,itd.Bukvalno,ne imati posla sa stvarima,koje te udaljavaju od Boga?

Tako je. Iako taj stih ukazuje i na neke bolne aspekte odvajanja od greha. Isus, na primer, kaze da ce u poslednja vremena "ukucani vasi postati neprijatelji vasi". Sigurno da je bolno razdvajati se od roditelja, brace, sestara ili nekih najdrazih, ali desava se da situacija u porodici postane tako nepodnosljiva, da ljudi postanu toliki idolopoklonici i destruktivci da sve sto ima ikakve veze sa moralom i Bogom docekuju "na noz", i kada je coveku jednostavno nemoguce da zivi u takvom ambijentu. Covek moze sve vreme da cuti, dakle da nista ne progovara, ali sam njegov nacin zivota koji je moralan izaziva veliki gnev i bes ukucana, tako da je izlozen zestokom maltretiranju. Poznati su mi slucajevi mladica i devojaka koje roditelji maltretiraju zato sto poste, zato sto nemaju "devojku" ili "decka", sto uvece ne izlaze (skitaju), sto nisu kao "sav ostali normalan svet". Teror je tako zestok da je jedini spas "odsecanje", odnosno bezanje iz takve sredina i spasavanje zive glave. Naravno, ne treba pokidati sve mostove sa takvim ljudima, vec treba ostati u kontaktu i omoguciti im most spasenja ako se prizovu pameti, ali treba biti na bezbednoj udaljenosti od takvih.

KreacionistaCG
Koliko je zapravo štetna po zdravlje Coca - Cola? Znam ljude koji je zaista mnogo konzumiraju.

Zanima me još, šta mislite o zračenju mobilnih telefona? Da li je istina da u koliko telefon držite prislonjeni na uho zrak ide horizontalno i prolazi tačno kroz mozak?

duga
Poštovanje gosp.Petroviću! Meni se čini da vi ovdje okrečete više duša neko 10 crkva zajedno....hehe..nego da Vas pitam nešto u vezi pčela. Budući da stalno spominjete život u prirodi,znamo da je med najbolja zamjena za šečer...dali se bavite pčelarstvom,odnosno dali ste imali prilike raditi oko košnica sa pčelama(mislim da je za život u prirodi ovo vrlo bitna stvar),što mislite o lječenju pčelinjim otrovom,te dali i koliko konzumirate med??Hvala

Gogi
Pozdrav Miroljube !

Po svemu sudeci u Cantaviru,pored Subotice prosle sedmice malo je projurio maleni tornado,mjestani su se poplasili kao nikad,ni stari ne pamte tako nesto,mladji kazu da su vidjeli na TV-u u Americi tako nesto,normalno na televiziji (Lokalnoj),kazu jaka oluja,ali po opisu ocevidaca to je tornado,cak je i jedan djecak koji je imao slabo srce umro,valjda od straha.
Zanima me dali tornado moze da nastane zbog klime ili je u pitanju demonsko djelovanje ?

Puno pozdrava
Goran

Gogi

IsakSmesko
Miroljub Petrovic je napisao:
Moj cukundjed je bio patrijarh srpske pravoslavne crkve pre 250 godina (monasko ime mu je bilo Grigorije Drekalovic od Kastriotivica, a rodjeno Rade Radonjin Petrovic).

Sta bi ti tvoj cukundeda rekao kada bi cuo sta si sve ovde izreakao za Svete Tajne, za Mosti Svetitelja, za Sveto Pricesce, za vladkike, svestenike, pa i sam Sinod ?
Nemoj ovo pitanje da shvatis kao ironiju ili licemerstvo, nego kao teksko razocarenje mnogih sa ovog foruma, koji su pobegli i izbrisali sva tovoja predavanja, jer su poverovali da si nekakav sektas, a ne hriscanin. Takva konstatacija se moze cuti na raznim mestima na netu.
Izmenio/la IsakSmesko na 13.06.2009 13:34

duga
Samo nešto da prokomentiram....Ja sam krščanin,hrvat,dok gledam ove Miroljubove video materijale sa svim slikama i dokazima svih vrsta(recimo ovaj zadnji o divovima)...više mi je približio vjeru nego katolićki svećenik ovaj čovjek je za mene ljudina !!! Ona pitanja koja su me mučila cijeli život-ovdje sam našao odgovore!!nemojmo ga vrijeđati!! svaki čovjek griješi ako i pogriješi negdje pređimo preko tog,REKAO SAM JESAM KRŠČANIN ALI VIDIM DA CRKVA GRIJEŠI-PO MOME JE BITNO DA VJERUJEM U BOGA,A VJERUJEM DA KRŠČANI I PRAVOSLAVCI IMAMO ISTOG I DA TREBA DA SE DRŽIMO BIBLIJE...Miroljube ti si učvrstio moju vjeru i nemoj se obazirati na svakojakve komentare(vidim da znaš burno reagirati).samo naprijed!!!!!

nikola
Pita jedan moj prijatelj dali znate kako se lece devojke od narkomanije

xxx
Pozdrav Miro!

Imam podosta pitanja u vezi Danielove knjige ali zasad samo ovo! Daniel 3. poglavlje se govori o izbavljenju trojice njegovih prijatelja koji se nisu htijeli pokloniti kipu koji je načinio kralj Nabukodonozor. U tekstu jasno piše da kada je zatrubilo da su se poklonili svi ljudi osim navodne trojice. Znači mogli bi reći da se i Daniel poklonio pošto se on u ovom poglavlju nigdje ne spominje? Ovaj kralj Baltazar koji je nasljedio Nabukodonozora se nigdje ne spominje u povijesnim spisima osim ovdje. zašto je to tako? Postoji puno nepodudarnosti iz Danielovih spisa sa drugim povijesnim spisima kada se radi o kraljevima i godinama kraljevenja? koji dio Danielovih poglavlja možemo smatrati apokrifnim (npr. Daniel izbavlja suzani i sl.) ?
"Mudrost daje mudrome više moći, nego što je imaju u gradu desetorica samosilnika. "

anton
Upravo sam i ja mislio postaviti jedno pitanje koje se tiče trojice Danijelovih prijatelja(Šadrak,Mešak,Abednego). U Bibliji piše da se sva masa prisutnih ljudi osim te trojice poklonila zlatnom kipu.Mene zanima dali su spomenuta trojica bili jedini Židovi u masi koja je klanjala kipu?

Što se Danijela tiče ja sam siguran da se ni on nebi poklonio,jer je kasnije radije izabrao smrt u lavljoj jami nego da se prestane moliti Bogu(koji je i njega spasio).

Miroljub Petrovic
Evo jedne vesti koja ce mnogima dodatno otvoriti oci:

Izgubio sina zbog hajke na Crnu reku

Potresna ispovest Novice Vasića iz Jagodine

Kada su ukinute batine i nestalo discipline Veljko pobegao iz Rehabilitacionog centra i posle nedelju dana umro od "prljave droge".

Veljko Vasić (26), iz Jagodine, bio je među osmoricom momaka koji su nakon medijske hajke na Rehabilitacioni centar za narkomane Crna Reka samovoljno napustili lečenje i na žalost neće imati još jednu šansu ne samo da se "skine" sa heroina, već ni da živi. Veljko je naime 7. juna umro jer se predozirao, samo nedelju dana nakon izlaska iz Crne Reke.

Njegov otac Novica ogorčen je na medijsku hajku na starešinu "Crne Reke" oca Branislava Peranovića, koji je uspešno lečio narkomane dok mu drugi nisu urušili autoritet kod štićenika, zbog čega je nestala i disciplina. Novica smatra da je disciplina bila osnov uspešnog lečenja i da će verovatno zbog toga i ostali štićenici koji pobegnu iz Crne Reke završiti kao njegov sin.

Nakon desetogodišnje borbe za sina, bezuspešnog lečenja u državnim i privatnim ustanovama, Novica je čuo za "Crnu Reku" i u decembru prošle godine odveo sina tamo. On kaže da mu je bilo jako teško da ga ostavi u skromnim kućicama pored manastira, ali da nije imao kud.

-Srce mi se cepalo kada sam morao da pođem bez Veljka. Ali, pošto sam znao da je njegov drug tamo "čist" već godinu dana, hteo sam da i on pokuša. Prva tri meseca bila su jeziva, jer nismo smeli da se čujemo sa njim, niti da ga posećujemo. Mogli smo samo da naslućujemo šta se događa. Kada se prvi put javio telefonom, prepoznao sam svog sina kakav je nekad bio, punog energije i želje za životom. Znao sam da je sve u redu i pre nego što mi je to rekao - drhtavim glasom nastavlja da govori Novica.

Kaže da je bio presrećan kada je prvi put posetio sina, jer je video mladića od 26 godina, a ne oronulog, bezvoljnog starca na kakvog je ličio do tada.

Ali, nakon medijske hajke, Veljko je pobegao kući. Otac Branislav nije smeo da nikoga da pošalje po njega, kao što je to ranije bio slučaj kada bi neko pobegao, jer bi policija mogla da ih uhapsi. Baš u to vreme policija je pohapsila grupu narkodilera u Jagodini, ali narkotika ima na svakom koraku i Novica je znao da će Veljko nabaviti prljavu drogu, heroin sa raznovrsnim primesama. Tako je i bilo.

Kobnog dana Veljko je pomagao Novici da sredi dvorište i bio je nasmejan. Uveče je izašao sa devojkom Tanjom u grad i sve je bilo u redu. Međutim, otac ga je ujutru zatekao u krevetu sa špricom u veni.

-Pošto šest meseci, koliko je bio u Crnoj Reci, nije bio pod dejstvom narkotika, Veljkov organizam nije mogao da podnese "prljavu drogu". Ona ga je odmah usmrtila tako da nije stigao ni da izvadi špric, pa čak ni da skine gumu kojom je podvezao ruku - kroz suze priča Novica.

Apokalipsa

Kako "Vesti" nezvanično saznaju, od droge je u Jagodini ove godine umrlo desetak ljudi. A nakon naredbe vladike Artemija da se ne primenjuje sila u njihovom lečenju i smene oca Branislava, pobegla su osmorica momaka. Veljko je umro od predoziranja, drugi momak odmah je završio u novopazarskom zatvoru, a treći nestao bez traga. Ostale mladiće roditelji su vratili u Crnu Reku, jer se pribojavaju da i njih ne zadesi ista sudbina.

Zvanične laži

- Veljka sam pokušavao da izlečim od njegove 16. godine u svim državnim i privatnim klinikama u zemlji, ali je svaki trud bio bezuspešan. A sada ti isti lekari koji nisu uspeli da ga izleče od narkomanije pričaju po medijima da imaju uspešne metode. To je velika laž, jer znam iz našeg iskustva. Veljku su nekoliko puta ugrađivali implante, koji koštaju oko 2.000 evra, garantovali mi da će apstinirati najmanje godinu dana. A on bi uzeo drogu nakon samo nedelju dana- priča za "Vesti" Novica.

Z. Gligorijev
VESTI, 11.06.2009

Miroljub Petrovic
Evo jednog fenomenalnog videa koji je sam dovoljan da dokaze Bozje stvaranje. U pitanju je cudo kameleona:

http://vimeo.com/...

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.73 sekundi!