pocetak foruma
|
|
miki |
Odgovorio 03.06.2009 22:34
|
Član Odgovori: 76 Pristupio/la: 17.01.2009 14:01 Lokacija: Nepoznata |
Opet ja sa Dragasom, ali kad budete imali vremena procitajte ovaj malo poduzi tekst i dajte neki komenar... http://www.dragas...w/6327/70/ |
|
|
ALEX |
Odgovorio 03.06.2009 23:55
|
Član Odgovori: 104 Pristupio/la: 24.02.2008 16:24 Lokacija: Republika Srpska, Banja Luka |
Miroljub Petrovic je napisao: Evo devetog nastavka serijala "Skola kuvanja zdrave hrane": http://vimeo.com/... Jel niste snimali do kraja ili je kod mene neki problem... Nisam vidio sta je bilo na kraju... Taman stavi prvi red krompira i kraj snimka... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.06.2009 23:58
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
miki je napisao: Opet ja sa Dragasom, ali kad budete imali vremena procitajte ovaj malo poduzi tekst i dajte neki komenar... http://www.dragas...w/6327/70/ Tekst je ekonomski korektan, ali je problem sto Dragas ne zna sta je u pozadini cele price. On ne zna ko je Sotona i kako funkcionise svetski satanski sitem kojeg vode Sotona i demoni. Problem je na duhovnom nivou i u sustini je teoloske prirode. Oni koji nisu upuceni u teologiju mogu samo da budu dobronamerni, ali ce definitivno da nastradaju. Bog kaze: "Izgibe narod moj jer je bez znanja." Oni koji ne poznaju Boga i ono sto se desava u duhovnom svetu zaista su u jako teskoj situaciji. Kada bi se Dragas teoloski potkovao, bio bi mnogo jak igrac. Ovako je samo veliki potencijal. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.06.2009 00:01
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
ALEX je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Evo devetog nastavka serijala "Skola kuvanja zdrave hrane": http://vimeo.com/... Jel niste snimali do kraja ili je kod mene neki problem... Nisam vidio sta je bilo na kraju... Taman stavi prvi red krompira i kraj snimka... Pa ne mora sve da ti se prikazuje, kad je sve objasnjeno. Ako hoces da snimamo i kako se otvara rerna, i kako se ubacuje tepsija, i kako se zatvara rerna, i kako se gasi sporet, videcemo da i to snimimo za tebe. Dakle, covek je pokazao i objasnio kako se sve pravi, ali nema svrhe da svaki detalj snimamo. |
|
|
ljubas |
Odgovorio 04.06.2009 00:35
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
mene zanima ,sto sad stavljate na ovaj vimeo, kad ste do sad na youtubu i googlu. Mislim vasa stvar u principu,al mislim da je ovamo dostupnije... I moze li da se skine sve ovo,i kako?ja bih skinu i drzao na hardu. Inace hvala za recepte i snimke. |
|
|
Duki |
Odgovorio 04.06.2009 03:36
|
Član Odgovori: 27 Pristupio/la: 11.07.2008 15:34 Lokacija: Nepoznata |
Zasto odjednom propovedate konzumiranje termicki obradjene hrane i zivotinjskih proizvoda? Koji je problem ako je covek na 100% sirovoj biljnoj hrani? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.06.2009 07:22
|
0 je napisao: mene zanima ,sto sad stavljate na ovaj vimeo, kad ste do sad na youtubu i googlu. Mislim vasa stvar u principu,al mislim da je ovamo dostupnije... I moze li da se skine sve ovo,i kako?ja bih skinu i drzao na hardu. Inace hvala za recepte i snimke. Na Google vise ne dozvoljavaju da se stavlja, a YouTube mora da se sece na 10 minuta. Mozes da skines sa interneta programe za skidanje sa vimea. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.06.2009 07:23
|
Duki je napisao: Zasto odjednom propovedate konzumiranje termicki obradjene hrane i zivotinjskih proizvoda? Koji je problem ako je covek na 100% sirovoj biljnoj hrani? Mnogi ljudi ne mogu odmah da predju na sirovu hranu i ovo je neka vrsta zamene. Uskoro cemo raditi nove recepte vezano za sirovu hranu. |
|
|
tovel |
Odgovorio 04.06.2009 09:31
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
"Pitanja i Odgovori" - Protojerej Branislav Peranovic Deo 1 "Pitanja i Odgovori" - Protojerej Branislav Peranovic Deo 2 "Pitanja i Odgovori" - Protojerej Branislav Peranovic Deo 3 |
|
|
tovel |
Odgovorio 04.06.2009 09:43
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
Bosko Obradovic intervju sa Patrijarhom Pavlom - Deo 1 Bosko Obradovic intervju sa Patrijarhom Pavlom - Deo 2 Bosko Obradovic intervju sa Patrijarhom Pavlom - Deo 3 Bosko Obradovic intervju sa Patrijarhom Pavlom - Deo 4 Bosko Obradovic intervju sa Patrijarhom Pavlom - Deo 5 Bosko Obradovic intervju sa Patrijarhom Pavlom - Deo 6 |
|
|
miki |
Odgovorio 04.06.2009 11:49
|
Član Odgovori: 76 Pristupio/la: 17.01.2009 14:01 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: miki je napisao: Opet ja sa Dragasom, ali kad budete imali vremena procitajte ovaj malo poduzi tekst i dajte neki komenar... http://www.dragas...w/6327/70/ Tekst je ekonomski korektan, ali je problem sto Dragas ne zna sta je u pozadini cele price. On ne zna ko je Sotona i kako funkcionise svetski satanski sitem kojeg vode Sotona i demoni. Problem je na duhovnom nivou i u sustini je teoloske prirode. Oni koji nisu upuceni u teologiju mogu samo da budu dobronamerni, ali ce definitivno da nastradaju. Bog kaze: "Izgibe narod moj jer je bez znanja." Oni koji ne poznaju Boga i ono sto se desava u duhovnom svetu zaista su u jako teskoj situaciji. Kada bi se Dragas teoloski potkovao, bio bi mnogo jak igrac. Ovako je samo veliki potencijal. Pa to Vam pricam da je veliki potencijal! E sad, zasto bi Dragas i mnogobrojni dobronamerni ljudi nastradali kad su u "neznanju". Zasto bi to Bog dopustio ako je pravedan? Zar nebi trebao da ih "prosvetli", a svedoci smo da mnogi nevini stradaju. Zasto Bog dopusta da svake sekunde umre od gladi nekoliko dece? Ova cinjenica odmah vecinu ljudi uverava da Bog ne postoji(jer bi on morao da bude pravedan)? Gadi im se sva ta prica o Bogu, jer svakodnevno gledaju kako nevini stradaju, a pogotovo ovo sa decom. Iskreno ni meni nije skroz jasno ovo sa decom. Najgore od svega znam kakav ce Vas odgovor biti, ali taj odgovor ogromna vecina ljudi ne moze da prihvati i zakljuci da je Bog pravedan. Izmenio/la miki na 04.06.2009 11:52 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.06.2009 12:34
|
miki je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: miki je napisao: Opet ja sa Dragasom, ali kad budete imali vremena procitajte ovaj malo poduzi tekst i dajte neki komenar... http://www.dragas...w/6327/70/ Tekst je ekonomski korektan, ali je problem sto Dragas ne zna sta je u pozadini cele price. On ne zna ko je Sotona i kako funkcionise svetski satanski sitem kojeg vode Sotona i demoni. Problem je na duhovnom nivou i u sustini je teoloske prirode. Oni koji nisu upuceni u teologiju mogu samo da budu dobronamerni, ali ce definitivno da nastradaju. Bog kaze: "Izgibe narod moj jer je bez znanja." Oni koji ne poznaju Boga i ono sto se desava u duhovnom svetu zaista su u jako teskoj situaciji. Kada bi se Dragas teoloski potkovao, bio bi mnogo jak igrac. Ovako je samo veliki potencijal. Pa to Vam pricam da je veliki potencijal! E sad, zasto bi Dragas i mnogobrojni dobronamerni ljudi nastradali kad su u "neznanju". Zasto bi to Bog dopustio ako je pravedan? Zar nebi trebao da ih "prosvetli", a svedoci smo da mnogi nevini stradaju. Svaki iskren covek naici ce na bezbroj informacija koje Bog nudi na svakom koraku, kako je rekao jedan od najvecih branitelja Boga u 20. veku C.S.Lewis (parafraziram): "Bog je postavio toliko svojih 'zamki' u ovom svetu, da ne postoji mogucnost da se iskren i dobronameran covek ne upeca na neku od njih." Zasto Bog dopusta da svake sekunde umre od gladi nekoliko dece? Ova cinjenica odmah vecinu ljudi uverava da Bog ne postoji(jer bi on morao da bude pravedan)? Gadi im se sva ta prica o Bogu, jer svakodnevno gledaju kako nevini stradaju, a pogotovo ovo sa decom. Iskreno ni meni nije skroz jasno ovo sa decom. Najgore od svega znam kakav ce Vas odgovor biti, ali taj odgovor ogromna vecina ljudi ne moze da prihvati i zakljuci da je Bog pravedan. Svaki razuman ce lako prihvatiti odgovor na to pitanje, a nerazumni ljudi ce uvek traziti krivca na drugoj strani, jer prihvatanje pravilnog odgovora u stvari znaci osudjivanje samog sebe za nerad, nedisciplinu, bezobrazluk, sebicnost, nehigijenu i druge oblike greha. Deca stradaju jer su ljudi izabrali zakone neodgovornosti i sebicnosti, i jer porodica i stvaranje dobrih ljudi nije najvaznija stvar za savremenog coveka. Danas svako moze da se zeni i da radja decu, i budale, i bolesnici, i ludaci, i satanisti, a posle ce navodno drzava "da brine" o toj deci od novca koji skuplja haracem i reketom (porezom i mitom). Bog dopusta privremeno stradanje ljudi da bi ceo svemir video sta znaci vladavina Sotone. Vazno je i da satanisti vide sta je satanizam, jer ce mozda neko od njih da se obrati, a strahote i stradanja koji se danas desavaju jesu upozorenje i opomena svim stanovnicima svemira za celu vecnost, da vise nikome nikada ne padne na pamet da se buni protiv Boga i Njegovih zakona. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.06.2009 13:39
|
miodrag24323 je napisao: Pomaze BOG moje postovanje gospodinu Miroljubu Petrovicu,pitanje za koje se iskreno nadam da imate odgovor jer je meni postavljeno od moje djece dok su gledala biblijske crtane filmove'kako su se za vreme Adama i Eve zveri hranile,ako su zivele zajedno u harmoniji sa drugim zivotinjama'pozdrav Imate odgovor u Bibliji. Bog je u pocetku stvorio zivotinje samo kao biljojede, a covekovom pobunom protiv Boga doslo je do pokretanja odredjenih procesa u svim zivim organizmima, tako da neke zivotinje postale mesojedi, a neke svastojedi (vecina su ostala biljojedi), covek je izgubio mnoge potencijale, kao na primer svoje "andjeosko odelo", koje je bilo u vidu svetlosti (usput, na hebrejskom jeziku se reci "svetlost" i "koza" isto izgovaraju), a dobili su novo odelo od koze (na hebrejskom se reci "odelo" i "pobunio se" isto pisu, imaju isti koren). Moglo bi tu jos dosta da se kaze. |
|
|
srpskii |
Odgovorio 04.06.2009 15:11
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 04.06.2009 15:07 Lokacija: Nepoznata |
Da li je moguće da su bibliske priče metaforične a ne doslovne? Kao što je narod opisao Kosovsku bitku različito od nauke,ali se u suštini bitka dogodila onako kako je narod opisao samo su detalji drugačiji. Izmenio/la srpskii na 04.06.2009 15:15 |
|
|
Uros88 |
Odgovorio 04.06.2009 17:02
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 28.12.2008 21:00 Lokacija: Beograd |
U nojevoj barci je bilo mesojeda. Recimo da su zivotinje za vreme potopa bile u nekoj vrsti zimskog sna. Bog bi to lako mogao da ucini da bi prezivele taj period jer nije moglo da bude dovoljno hrane za sve. To mi je razumljivo. Kada je prosao potop zivotinje su se probudile i bile su gladne. Biljojedi su jeli biljke, a sta su jeli mesojedi. Da su jeli zivotinje one se nikad ne bi namnozile, a ne verujem da su mogli jos nekoliko godina da spavaju dok se ove ne namnoze. Kakvo je tu objasnjenje? |
|
|
ilija89 |
Odgovorio 04.06.2009 17:27
|
Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 24.05.2009 01:08 Lokacija: Nepoznata |
Postovani Miroljube Petrovicu, hteo bih da se nadovezem na Urosevo pitanje, i da pitam kako je Noje mogao da napravi toliki brod u koji su mogle da stanu sve vrste na planeti zemlji (a znamo da danas postoji nebrojano vrsta zivotinja), i naravno da sve njih nahrani. Hvala unapred.
Mudar Äovek sam donosi odluke; budala prihvata javno mnjenje.
Kineska izreka |
|
|
Kevin |
Odgovorio 04.06.2009 20:48
|
Član Odgovori: 65 Pristupio/la: 24.05.2008 23:31 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube,obzirom da odbacujete ove današnje karizmatike kao što su fra.Ivo Pavić i dr,zanime me dali postoji danas uopće jedan karizmatik za kojeg smatrate da je od Boga,i kako testirate karizmatike,kako trebamo raspoznavati one istinske od Boga i one od Sotone? |
|
|
Uros88 |
Odgovorio 04.06.2009 21:10
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 28.12.2008 21:00 Lokacija: Beograd |
Sad mi je ispitni rok i treba da se uci. Kazu da slatko pomaze za koncentraciju, ali to podrazumeva rafinisane proizvode. Da li mozda imate neki predlog sta bi od prirodnih proizvoda moglo da pomogne? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.06.2009 21:14
|
srpskii je napisao: Da li je moguće da su bibliske priče metaforične a ne doslovne? Kao što je narod opisao Kosovsku bitku različito od nauke,ali se u suštini bitka dogodila onako kako je narod opisao samo su detalji drugačiji. Naravno da nije moguce. Bog daje tacan i precizan izvestaj jer je u pitanju spasenje ljudi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.06.2009 21:17
|
Uros88 je napisao: U nojevoj barci je bilo mesojeda. Recimo da su zivotinje za vreme potopa bile u nekoj vrsti zimskog sna. Bog bi to lako mogao da ucini da bi prezivele taj period jer nije moglo da bude dovoljno hrane za sve. To mi je razumljivo. Kada je prosao potop zivotinje su se probudile i bile su gladne. Biljojedi su jeli biljke, a sta su jeli mesojedi. Da su jeli zivotinje one se nikad ne bi namnozile, a ne verujem da su mogli jos nekoliko godina da spavaju dok se ove ne namnoze. Kakvo je tu objasnjenje? Da li si cuo da mesojedi mogu da jedu i biljke? Imas bezbroj primera pasa - kucnih ljubimaca, koji su od malih nogu hranjeni biljkama, pa i kad odrastu jedu biljke i nista im ne fali. U biljkama ima najvise hranljivih sastojaka koje zadovoljavaju sve potrebe i biljojeda i mesojeda i svastojeda. Druga je stvar sto ih je Bog svorio sa odredjenom svrhom pa se oni hrane i mesom. |
|
Predji na forum: |