Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Mungos
Miroljub Petrovic je napisao:
Isus je pretrpeo ono sto smi mi trebali da pretrpimo zbog pobune protiv Boga, a to je smrt, odnosno odvajanje od Boga. Isus koji nikada nije sagresio prvi put je osetio duhovno odvajanje od Oca, i to je nesto najstrasnije sto svesno bice moze da dozivi. Dakle, Isus je pretrpeo sve najstrasnije sto je moglo da se pretrpi, studenti sudske medicine cak uce da ja razapinjanje na krstu najteza smrt kojom covek moze da umre, i kao nevin Isus placa nasu kaznu i omogucava nam jos jednu sansu za vecni zivot. Mi u ovom zivotu biramo da li prihvatamo tu sansu koju na Bog nudi. Nasim zivotima mi dajemo odgovor na pitanje da li zelimo da budemo na Bozjoj strani.

Hvala na jasnom odgovoru, sada mi je jasnije!

nebojsa
POSTO ZNAMO DA SPASENJE DOLAZI PREKO JEVREJA, A CUO SAM VASE PREDAVANJE U KOME GOVORITE O PROROCANSTVU VELIKOG JEVREJA ENRIKO JOSIFA, U KOME ON KAZE DA CE JEVREJI PRONACI SVOGA BOGA UZ POMOC SRPSKOG NARODA, KOLIKO MISLITE DA JE OVO REALNO, I NA KOJI NACIN BI NAS NAROD BIO VIDELO ODABRANOM NARODU, KAD I SAM IMA VELIKIH MORALNIH PROBLEMA?
Acim

nikola
OTKR. 1
koje su sedam Crkava u Aziji pred kojima dolazi Gospod
(Efes, Smirna, Pergam, Tijatir, Sard, Filadelfija, Laodikija - sedam svecnjaka jesu sedam Crkava)

Miroljub Petrovic
nebojsa je napisao:
POSTO ZNAMO DA SPASENJE DOLAZI PREKO JEVREJA, A CUO SAM VASE PREDAVANJE U KOME GOVORITE O PROROCANSTVU VELIKOG JEVREJA ENRIKO JOSIFA, U KOME ON KAZE DA CE JEVREJI PRONACI SVOGA BOGA UZ POMOC SRPSKOG NARODA, KOLIKO MISLITE DA JE OVO REALNO, I NA KOJI NACIN BI NAS NAROD BIO VIDELO ODABRANOM NARODU, KAD I SAM IMA VELIKIH MORALNIH PROBLEMA?

Danas jedino medju Srbima postoje organizovane grupacije koje se suprotstavljaju ulasku u EU i svetskoj okupaciji (naravno, i medju Jevrejima postoje takve grupacije koje nisu toliko jasno artikulisale svoj stav.) Dakle, medju Srbima postoji "zdravo tkivo" koje Bog moze da upotrebi da napravi neko cudo, slicno onom kada je prvi put osnivana drzava Izrael. Bog to mogao da uradi jer postoji "pelcer", postoji nesto na cemu moze da se gradi. Onda bi takav jedan dogadjaj bio videlo celom svetu, a pogotovo Jevrejima, koji bi tako nesto najbolje prepoznali. Naravno, ovo je samo jedno razmisljanje. Mozda to sto je govorio Enriko Josif se nece desiti na takav nacin. Videcemo.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
OTKR. 1
koje su sedam Crkava u Aziji pred kojima dolazi Gospod
(Efes, Smirna, Pergam, Tijatir, Sard, Filadelfija, Laodikija - sedam svecnjaka jesu sedam Crkava)

Ja mislim da je u pitanju sedam razlicitih tipova religioznih ljudi, od onih koji su mlaki do onih koji su revni u veri, i Bog daje savete sta i kako bi trebalo da se radi. Postoje verovatno i druga misljenja.

Dino
Profesore, moze li sotona uci u zivotinje, posto su i ona Bozja stvorenja kao i mi? Znam da postoji taj dio u Bibliji...ali ako sotona moze uci u zivotniju da li on djeluje preko zivotinje isto kao i sa ljudima? Ne znam jesam li dobro objasnio...nadam se da znate sto sam hito reci...hvala.
"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."

Miroljub Petrovic
Dino je napisao:
Profesore, moze li sotona uci u zivotinje, posto su i ona Bozja stvorenja kao i mi? Znam da postoji taj dio u Bibliji...ali ako sotona moze uci u zivotniju da li on djeluje preko zivotinje isto kao i sa ljudima? Ne znam jesam li dobro objasnio...nadam se da znate sto sam hito reci...hvala.

Sotona i demoni mogu da udju u zivotinje, naravno ako Bog dopusti. Bog to dopusta na slican nacin kao i kada su ljudi u pitanju. Moguce je da demon opsedne neku zivotinju koja je u vlasnistvu nekog nemoralno coveka. Takav primer imate u Bibliji kada su demoni opseli svinje u regionu koji se zvao Deset Gradova, gde je Isus izlecio onog opsednutog coveka. U poslednjim vremenima imacemo slucaj da ce divlje zivotinje, ocito opsednute demonima, napadati ljude koji su na strani Sotone (vidi Otkrivenje 6,8).

tovel
Da li ste i vi prisustvovali predavanju Isaka Asijela na Pravnom i da li je predavanje bilo održano u Amfiteatru V ili u nekom manjem amfiteatru?
Izmenio/la tovel na 29.03.2008 17:47

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Kakvo je vase misljenje o Bermudskom trouglu a kakvo o piramidama u Visokom?

Ako se tamo zaista desavaju nesrece, onda je to povezano sa demonima, iako me ne bi iznenadilo da su ti slucajevi izmisljeni.

Piramide u Visokom sam video i taj Semir Osmanagic je podigao ceo region na noge sa tim piramidama. Dolaze turisti, ekonomija cveta, prave se suveniri u obliku piramide, u restoranima pice i kolaci u obliku piramide. Ja se nisam javno izjasnjavao o tim piramidama, da li jesu ili nisu, ali i kad bih mislio da nisu piramide, ne bih to rekao jer ne bih zeleo da ometam ono pozitivno sto se tamo radi.

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
Da li ste i vi prisustvovali predavanju Isaka Asijela na Pravnom i da li je predavanje bilo održano u Amfiteatru V ili u nekom manjem amfiteatru?

Prisustvovao sam predavanju i snimao ga, ali samo audio. Predavanje je bilo odrzano u onoj maloj sali za sednice na prvom spratu Pravnog fakulteta.

tovel
tovel je napisao:

Prisustvovao sam predavanju i snimao ga, ali samo audio. Predavanje je bilo odrzano u onoj maloj sali za sednice na prvom spratu Pravnog fakulteta.

Prava,prava šteta je što nisam imao informaciju da će biti održano to predavanje na Pravnom.Posedujem kvalitetan digitali diktafon mogao sam da snimim predavanje dosta boljeg audio kvaliteta.Jeste li koristili taj aparat ili običan diktafon sa audio kasetom nije baš zvuk čist no nije bitno dobro je i ovo što ste nam predstavili.
Teško da će biti još nekog predavanja g.Asijela ali ako se desi da bude stavite obaveštenje na forum.Nikad se ne zna možda bi neko došao.
Eto ja bih došao.
Vrlo interesantno predavanje.
Molio bih vas da ukoliko je to moguće nekako sa g.Asijelom snimite neku emisiju (poput one dve sa g.Damirom Galom) gde biste možda mogli da elaborirate o sličnim temama.Dakle ukoliko posedujete dovoljno slobodnog vremena.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
[quote] Ja se nisam javno izjasnjavao o tim piramidama, da li jesu ili nisu, ali i kad bih mislio da nisu piramide, ne bih to rekao jer ne bih zeleo da ometam ono pozitivno sto se tamo radi.

Da li tu ima geoloskih fenomena,a sta ima pozitivno inace ?

Lepa priroda.

Kakvo je vase misljenje o Filadelfijskom ekspirimentu i putovanju kroz vreme?

Ne znam za taj eksperiment. Nije moguce putovanje kroz vreme.

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
tovel je napisao:

Prava,prava šteta je što nisam imao informaciju da će biti održano to predavanje na Pravnom.Posedujem kvalitetan digitali diktafon mogao sam da snimim predavanje dosta boljeg audio kvaliteta.Jeste li koristili taj aparat ili običan diktafon sa audio kasetom nije baš zvuk čist no nije bitno dobro je i ovo što ste nam predstavili.

Snimao sam ga sa kvalitetnim digitalnim diktafonom, ali to je bilo predavanje za studente, kao opsti seminar, tako da nisam mogao dikatofon da stavim ispred predavaca, a i on se setao za vreme predavanja. Ja sam sedeo u prvom redu i drzao diktafon u ruci.

Teško da će biti još nekog predavanja g.Asijela ali ako se desi da bude stavite obaveštenje na forum.Nikad se ne zna možda bi neko došao. Eto ja bih došao. Vrlo interesantno predavanje.

Nisam hteo da reklamiram to predavanje na forumu da ne bih bio pogresno shvacen. Ali, mogu privatno da vas obavestim ako bude drzao neko predavanje (iako on to retko cini).

Molio bih vas da ukoliko je to moguće nekako sa g.Asijelom snimite neku emisiju (poput one dve sa g.Damirom Galom) gde biste možda mogli da elaborirate o sličnim temama.Dakle ukoliko posedujete dovoljno slobodnog vremena.

On je veoma zauzet, ali videcu negde da ga pitam.

acomegas
Sta vi mislite o ovome, uoci Bozica ispred jedne Pravoslavne crkve se spaljuje badnjak i to ostane u sjeni velikog vatrometa koji prije svega mnogo kosta i mislim da je neprimjereno mjesto da ga pale u crkvenom dvoristu,a mislim da je crkva i investitor ove "manifestacije". Mnogo je na toj opstini ugrozenih osoba a jedan tako veliki vatromet kosta i po nekolčiko hiljada evra.
Aleksandros

luca
Posto profesor nece javno da se izjasnjava o "piramidama" u Visokom, imam potrebu da svim ucesnicima foruma JASNO kazem da tamo nema nikakvih piramida. Eminentni geolozi i arheolozi (kako bosanski, tako i svjetski) vec u nekoliko navrata o tome pisali kao o sramoti i zamajavanju jadnog naroda koji je i bez toga dovoljno vec zamajavan i izludjen.
A, sto se tice predavanja Isaka Asijela - postoji zapis na Radio Svetigori.

Miroljub Petrovic
acomegas je napisao:
Sta vi mislite o ovome, uoci Bozica ispred jedne Pravoslavne crkve se spaljuje badnjak i to ostane u sjeni velikog vatrometa koji prije svega mnogo kosta i mislim da je neprimjereno mjesto da ga pale u crkvenom dvoristu,a mislim da je crkva i investitor ove "manifestacije". Mnogo je na toj opstini ugrozenih osoba a jedan tako veliki vatromet kosta i po nekolčiko hiljada evra.

Ima puno negativnih stvari u nasem drustvu, ali hajde da gledamo na ono sto je pozitivno i da se trudimo da to sto je pozitivno uvecamo.

Miroljub Petrovic
luca je napisao:
Posto profesor nece javno da se izjasnjava o "piramidama" u Visokom, imam potrebu da svim ucesnicima foruma JASNO kazem da tamo nema nikakvih piramida. Eminentni geolozi i arheolozi (kako bosanski, tako i svjetski) vec u nekoliko navrata o tome pisali kao o sramoti i zamajavanju jadnog naroda koji je i bez toga dovoljno vec zamajavan i izludjen.

Vi imate pravo da mislite sta hocete, ali ja bih svakome, ko je u mogucnosti, preporucio da ode tamo i vidi sta se desava.

A, sto se tice predavanja Isaka Asijela - postoji zapis na Radio Svetigori.

Evo linka za to predavanje:
http://www.svetig...y/term/104

acomegas
Pa da ali da bi pozitivno preovladalo moramo maksimalno da se borimo protiv negativnog, a ne da mu se sklanjmo s puta i dajemo mu otvoren put da swe siri, a evidentno je da se brzo siri.
Aleksandros

Miroljub Petrovic
bosko6 je napisao:
Šta mislite o robovlasništvu?
Naročito o onom u Mojsijevo vreme?

Postoje odrasli muskarci koji su se zaduzili pa nisu mogli da vrate, ili koji su krali, a nisu mogli da vrate. Oni su morali da rade za onoga kome su dugovali, i to se zvalo "ropstvo". Naravno, postojala je mogucnost da rodjaci otplate dug, a postojala je i godina kada su se svi robovi otpustali, iako nisu otplatili ceo dug, sto je bio simbol Bozje milosti. O tome cu vise govoriti u mojoj sledecoj knjizi "Osnovi teokratije".

Miroljub Petrovic
acomegas je napisao:
Pa da ali da bi pozitivno preovladalo moramo maksimalno da se borimo protiv negativnog, a ne da mu se sklanjmo s puta i dajemo mu otvoren put da swe siri, a evidentno je da se brzo siri.

Postoji samo jedan nacin kako za vreme okupacije mozemo da se borimo, a to je sopstvenim poboznim zivotom, jer tako drugim ljudima svedocimo kako treba da se zivi. Mozemo da uticemo na nasu decu, ali ne mozemo da dizemo ustanak protiv okupatora, kao Jevreji 70. godine, pa da nas satru. Postoje jednostavnije i lakse metode. Evo vam par primera:

- U Bibliji imate slucaj kad je jedan neznabozacki narod oteo Jevrejima Kovceg Zaveta. Jevreji su se molili Bogu i kajali za svoje grehe, a Bog je ucinio da ti neznabosci obole od suljeva, tako da se njihova "vika dizala do neba" (vika od bolova). Onda su ti neznabosci sami vratili Kovceg Jevrejima. Sta mislite, jel bi mogli NATO vojnici u bazi Bonstil da obole od suljeva, pa da njihova "vika bude do neba", i da se razbeze svojim kucama.

- U Egiptu se desilo da su za jednu noc poginuli svi prvenci Egipcana, od ljudi do stoke, jer nisu hteli da poslusaju Boga. Sta mislite, da li je moguce da za jednu noc Bog pobije "prvence" u nasoj zemlji koji promovisu satanizam i demo(n)kratiju?

- Ili kad je 180.000 Asiraca opkolilo Jerusalim i ismejavali se Jevrejima recima: "Nemojte da vas obmanjuju vasi vladari da ce vas Bog da vas spasi od nas. Sto druge narode nisu spasili njihovi bogovi?" I onda je tu noc prosao andjeo Gospodnji i pobio 180.000 asirskih vojnika, a asirski car je pobegao kuci gde su ga odmah ubili njegovi sinovi. Jel mislite da Bog ne moze slicno da uradi i sa onima koji nama prete?

Naravno da Bog sve to moze, i jos mnogo vise, ali ne moze kad smo mu mi vezali ruke svojim nemoralnim zivotom. Zato treba da se vracamo Bogu, citamo Njegovo pisano Otkrivenje, zivimo po njemu i molimo se Bogu za oslobodjenje.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.28 sekundi!