pocetak foruma
|
|
boZo |
Odgovorio 23.05.2009 09:51
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 05.07.2008 04:50 Lokacija: Nepoznata |
da li su gotovi prevodi predavanja Dr Sang Lija? |
|
|
Wendelin |
Odgovorio 23.05.2009 10:33
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 25.04.2009 14:19 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, pa vi ste naucnik, i to sjajan!! Nemojte da se vezujete za takve ludjacke tipove kakvi su ovi iz Dveri ili Obraza. kakvo oni Jevandjelje propovjedaju?? Pa recimo da sam ja na suprotnoj strani od njih, pa ako me napadnu, hoce li me dovesti Bogu? Nece, jer njihove metode su iste kao onih koji su pocinili djelo zvano kao Kristalna Noc 1938. Slusao sam da su tukli par Jehovinih svjedoka, udarili su zenu. To su SS jurisnici tzv Pravoslavne crkve. Pradjed po majci mi je bio Solunac, i da ovakvi tipusi i bedaci tvrde da su nastavljaci djela Solunaca, ne zelim to cuti. Nasilnicima, huliganima i bitangama je mesto na radovima na autocesti. sta su oni uradili osim paljevine ambasada, dzamija i molitvenih domova drugacijih konfesija. Navijaci lome stadion i tuku ljude i tvrde da su "Srbski nacionalisti" i onda se to povezuje sa pravoslavljem" Pa znaju li oni sta je Evandjelje?? Pa fasisti su me samo odvojili i od pravoslavlja i katolicanstva. ne zelim da se klanjam pred slikom Alojzija Stepinca i da mi "otac" bude Hitlerjugend, ali nikako i da stanem u red sa beogradskim koljacima, palikucama, huliganima i batinasima, Ljoticevcima koji mrzeci Jevreje i crnce u nedostatku istih tuku Rome. Kada Vi zastupate biblijski, ranohebrejski koncept, kako onda hvalite naciste koji te iste Jevreje mrze. Pa to kao da hvalite Srbe a branite ustase. |
|
|
electronpn |
Odgovorio 23.05.2009 12:33
|
Član Odgovori: 160 Pristupio/la: 16.02.2008 13:45 Lokacija: Paracin |
Za download bilo kojih klipova sa interneta, ako koristite fire fox mozzilu, instalirate firefox add on pod imenom "Video DownloadHelper", evo linka, prvi je na listi : https://addons.mo...er&cat=all kada pokrenete klip koji zelite da skinete, kliknite na strelicu pored ikone (nalazi se sa leve strane pored polja gde je adresa sajta - address bar) i izbacice vam ime klipa. Klikom na to ime otvori se prozor da odredite putanju gde zelite da zadrzite klip, klik na save i krece skidanje istog. Moguce je skidadnje i preko real player-a 11. Kada se kursor pozicionira na sam klip pojavi se u gorenjem desnom uglu klipa mali prozorcic "download this video". Kliom na njega krece skidanje istog. Mada je mnogo laksa prva varijanta jer real player skida u svom folder-u unutar instalacije. Placanje bilo kome za mogucnost skidanja nekog klipa je totalno nepotrebno. Naravno, oni su tu da probaju pa ko se upeca, upecao se. Pozdrav. Izmenio/la electronpn na 23.05.2009 12:45 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2009 13:17
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
boZo je napisao: da li su gotovi prevodi predavanja Dr Sang Lija? Nisu gotovi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2009 13:32
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Wendelin je napisao: Miroljube, pa vi ste naucnik, i to sjajan!! Nemojte da se vezujete za takve ludjacke tipove kakvi su ovi iz Dveri ili Obraza. kakvo oni Jevandjelje propovjedaju?? Pa recimo da sam ja na suprotnoj strani od njih, pa ako me napadnu, hoce li me dovesti Bogu? Nece, jer njihove metode su iste kao onih koji su pocinili djelo zvano kao Kristalna Noc 1938. Slusao sam da su tukli par Jehovinih svjedoka, udarili su zenu. To su SS jurisnici tzv Pravoslavne crkve. Pradjed po majci mi je bio Solunac, i da ovakvi tipusi i bedaci tvrde da su nastavljaci djela Solunaca, ne zelim to cuti. Nasilnicima, huliganima i bitangama je mesto na radovima na autocesti. sta su oni uradili osim paljevine ambasada, dzamija i molitvenih domova drugacijih konfesija. Navijaci lome stadion i tuku ljude i tvrde da su "Srbski nacionalisti" i onda se to povezuje sa pravoslavljem" Pa znaju li oni sta je Evandjelje?? Pa fasisti su me samo odvojili i od pravoslavlja i katolicanstva. ne zelim da se klanjam pred slikom Alojzija Stepinca i da mi "otac" bude Hitlerjugend, ali nikako i da stanem u red sa beogradskim koljacima, palikucama, huliganima i batinasima, Ljoticevcima koji mrzeci Jevreje i crnce u nedostatku istih tuku Rome. Kada Vi zastupate biblijski, ranohebrejski koncept, kako onda hvalite naciste koji te iste Jevreje mrze. Pa to kao da hvalite Srbe a branite ustase. To sto pricas je klasican primer slucaja nasedanja na okupatorsku propagandu. Evropski okupator finansira i medijski promovise par ludaka u Srbiji koji se izjasnjavaju kao "nacisti", "patriote" i slicno, kao sto je onaj mucenik Davidovic kojeg finansiraju jezuiti i daju mu vizu i utociste u Italiji, a onda ga kao hapse da bi ga mediji sto vise reklamirali. Na taj nacin se kod naivnog naroda stvara slika da su sve patriote u Srbiji kao Davidovic i njima slicni fasisti i antisemiti. Primetices da sve sto Davidovic uradi mediji u Srbiji isprate na naslovnim stranama, a u stvari na taj nacin pljuju po svemu sto je vredno u Srbiji. Kad si cuo da su mediji izvestili o predavanjima, tribinama i skupovima koje organizuju "Dveri srpske"? U pitanju su intelektualno najkvalitetniji i najposeceniji skupovi u Srbiji gde se okuplja preko hiljadu ljudi, iako nema nikakve reklame u medijima za te tribine na Masinskom fakultetu. Treba da znas da "Dveri srpske" okupljaju najbolje srpske intelektualce i patriote, i najmoralnije ljude koje u ovom trenutku imamo u Srbiji, i veoma gresis sto ih povezujes sa huliganima i fasistima. Nemoj da nasedas na okupatorsku propagandu i da pises takve besmislice, nego pitaj ako ti nesto nije jasno. Organizacija "Obraz" ima svoje vrline i nedostatke, i predstavlja jednu od retkih organizacija u Srbiji koja ima u sebi zdravo tkivo i koju Bog moze da upotrebi za nesto dobro. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.05.2009 13:36 |
|
|
MILENA |
Odgovorio 23.05.2009 13:44
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 23.05.2009 13:37 Lokacija: Nepoznata |
Sta mislite o knjizi: Lazarev "Dijagnoza karme" |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2009 14:08
|
MILENA je napisao: Sta mislite o knjizi: Lazarev "Dijagnoza karme" Čim čujete za reč "karma" znajte da je u pitanju neko smeće i okultizam. |
|
|
Alen P |
Odgovorio 23.05.2009 16:14
|
Član Odgovori: 163 Pristupio/la: 11.06.2008 22:43 Lokacija: ÄŒakovec, Hrvatska |
electronpn je napisao: Za download bilo kojih klipova sa interneta, ako koristite fire fox mozzilu, instalirate firefox add on pod imenom "Video DownloadHelper", evo linka, prvi je na listi : https://addons.mo...er&cat=all kada pokrenete klip koji zelite da skinete, kliknite na strelicu pored ikone (nalazi se sa leve strane pored polja gde je adresa sajta - address bar) i izbacice vam ime klipa. Klikom na to ime otvori se prozor da odredite putanju gde zelite da zadrzite klip, klik na save i krece skidanje istog. Moguce je skidadnje i preko real player-a 11. Kada se kursor pozicionira na sam klip pojavi se u gorenjem desnom uglu klipa mali prozorcic "download this video". Kliom na njega krece skidanje istog. Mada je mnogo laksa prva varijanta jer real player skida u svom folder-u unutar instalacije. Placanje bilo kome za mogucnost skidanja nekog klipa je totalno nepotrebno. Naravno, oni su tu da probaju pa ko se upeca, upecao se. Pozdrav. To sam skinuo, pa ipak ne mogu skinuti Dan kada su nestali divovi s http://www.motion...1c1fe2c4f5 . Postoji li način? Bdw, imam i Realone player, dobar je ali to ne mogu skinuti. Hvala |
|
|
ljubas |
Odgovorio 23.05.2009 18:17
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
Miroljub Petrovic je napisao: MILENA je napisao: Sta mislite o knjizi: Lazarev "Dijagnoza karme" Čim čujete za reč "karma" znajte da je u pitanju neko smeće i okultizam. Lik se zove Nikolajevic Lazarev. Ali on koristi molitve u svom pomaganju samom sebi i drugim ljudima. Zasto mu Bog uslisava molitve ako je on okultista ili tako neto? A jeste li citali ''Moc podsvesti'' od Dzozefa Marfija? |
|
|
Leonardo |
Odgovorio 23.05.2009 20:29
|
Član Odgovori: 47 Pristupio/la: 29.09.2008 17:31 Lokacija: Srbija |
Zdravo, Miroljube. 1. U drugoj knjizi o kraljevima, prorok Jelisej porucuje Azailu da ce kralj Sirski Ven-Adad umreti, ali mu naredjuje da kaze kralju da ce ozdraviti. tj. porucuje mu da saopsti kralju neistinu. (druga knjiga o kraljevima 8,7) Nije li ovo krsenje zapovesti "Ne lazi"? Misljenja sam da argumenti poput "da ne bi rastuzio kralja" i sl., ne piju vodu... 2.U Jovanovom jevandjelju, uskrsli Isus govori Mariji Magdaleni da ga "ne dotice jer se jos nije vratio k Ocu". (Jovan, 20, 17) Zasto joj je to rekao? Cini se da te reci kriju dublju istinu o prirodi vaskrsenja, kao da je to bio nekakav "medjustupanj" do potpune vaskrslosti... Takodje se treba setiti da ga Toma dotice, i da se to desilo nekoliko nedelja kasnije... 3. I dalje smo kod Jovanovog jevandjelja, u pitanju je Isusov razgovor sa Nikodimom. Isus je rekao: "Niko se ne pope na nebo osim onoga koji sidje sa neba, Sina covecjega, koji je na nebu. (Jovan 3, 13) Ako se setimo da je Bog vazneo Enoha, ova tvrdnja nam izgleda protivrecna? 4. Jedno vazno pitanje koje se cesto previdja. Zasto Isus za sebe kaze da je "sin covecji"? Isprva, kada bi neko prvi put citao Bibliju malo bi mu to izgledalo neocekivano, bilo bi nam prirodnije da Isus uvek kaze sin Bozji. Zanimljivo je da se termin "sin covecji" skoro uvek upotrebljava kada Isus govori o buducim dogadjajima. Npr. "videcete sina covecjeg kako silazi u sili sa andjelima" i sl... Hteo bih da nabavim prevod sa hebrejskog knjige Postanja Atanasija Jevtica. Gde bih to mogao da nadjem? Toliko od mene za ovaj put. Milost Bozja nek je nad vama, budite cvrsti u veri. Drzite se. Veliki pozdrav. |
|
|
kotor |
Odgovorio 23.05.2009 20:59
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Moj jedan priajtelj se bavi mesarstvom,to je krvav posao ali on tako hrani porodicu sta ti mislis o takvom zanimanju? |
|
|
ljubas |
Odgovorio 23.05.2009 21:18
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
Leonardo je napisao: Hteo bih da nabavim prevod sa hebrejskog knjige Postanja Atanasija Jevtica. Gde bih to mogao da nadjem? To je knjiga -prva u nizu. Ja sam je kupio u Bg, u Bulevaru Aleksandra K(ne znam koji broj) ali nalazi se preko puta glavne poste.-kod skupstine. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.05.2009 22:50 |
|
|
dan7 |
Odgovorio 23.05.2009 21:28
|
Član Odgovori: 15 Pristupio/la: 23.05.2009 19:53 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav Miroljubu Petroviću čovjeku koji nadahnjuje mnoge.
Izmenio/la dan7 na 23.05.2009 21:46 |
|
|
milan explorer |
Odgovorio 23.05.2009 21:41
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 22.05.2009 15:13 Lokacija: Nepoznata |
Imas li ideju kako da sprecimo spaljivanje Srbije? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2009 22:25
|
0 je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: MILENA je napisao: Sta mislite o knjizi: Lazarev "Dijagnoza karme" Čim čujete za reč "karma" znajte da je u pitanju neko smeće i okultizam. Lik se zove Nikolajevic Lazarev. Ali on koristi molitve u svom pomaganju samom sebi i drugim ljudima. Najveci koljaci u istoriji su se molili Bogu, sto ne znaci da su bili ugodni pred Bogom. Zasto mu Bog uslisava molitve ako je on okultista ili tako neto? Ko kaze da mu Bog uslisava molitve? To mozda on kaze i njegovi demonizovani pacijenti koji misle da im Bog pomaze tako sto se demon privremeno povuce od njih pa misle da im je bolje, a u stvari je to samo mehanizam da ih jos cvrsce veze za njihovog okultistickog gurua, jer ce im kasnije biti mnogo gore. A jeste li citali ''Moc podsvesti'' od Dzozefa Marfija? Ne citam smece. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2009 22:47
|
Leonardo je napisao: Zdravo, Miroljube. 1. U drugoj knjizi o kraljevima, prorok Jelisej porucuje Azailu da ce kralj Sirski Ven-Adad umreti, ali mu naredjuje da kaze kralju da ce ozdraviti. tj. porucuje mu da saopsti kralju neistinu. (druga knjiga o kraljevima 8,7) Nije li ovo krsenje zapovesti "Ne lazi"? Misljenja sam da argumenti poput "da ne bi rastuzio kralja" i sl., ne piju vodu... Ne mozes tako naivno da tumacis tekstove. Ako pogledas ceo kontekst videces da je sluga sirskog cara bio montrum i ubica, a takodje i da je Jelisiju pokazano da ce taj sluga postati sirski car i da ce preko njega Bog kazniti Izraelce. Mozemo sada da razglabamo na vise nacina zasto je Jelisije tako postupio. Ocigledno da je postupio onako kako mu je Bog zapovedio. Bog jednostavno obavestava buduceg sirskog cara i svojoj nameri da ga postavi za cara, i tako sprovodi u delo svoj plan kaznjavanja Izraela. To je bila Jelisijeva poruka, a ne da Bog nekoga uci preko Jelisija da laze. Mozda bi sluga bio ubijen da je caru rekao da ce umreti. Mozda bi Jelisije bio ubien od strane sluge da mu je rekao da ce car umreti. Misija Jelisija je bila da obavesti buduceg cara o Bozjem planu. 2.U Jovanovom jevandjelju, uskrsli Isus govori Mariji Magdaleni da ga "ne dotice jer se jos nije vratio k Ocu". (Jovan, 20, 17) Zasto joj je to rekao? Cini se da te reci kriju dublju istinu o prirodi vaskrsenja, kao da je to bio nekakav "medjustupanj" do potpune vaskrslosti... Takodje se treba setiti da ga Toma dotice, i da se to desilo nekoliko nedelja kasnije... Ocigledno je bilo potrebno da Isus ode k Ocu i pokaze se nakon obavljenog velikog posla, pa onda da nastavi druzenje sa ucenicima. To je kao kad otac, koji je vlasnik firme, posalje sina da obavi ozbiljan i tezak posao od koga zavisi buducnost cele porodice, i sin se vraca sa puta. Logicno je da prvo ode kod oca i saopsti mu detalje vezane za obavljen posao, pa da onda ide da se igra sa decom (ovo je samo analogija). Ocigledno da postoji neka procedura, neki red u svemiru, ko sa kim i kada treba da razgovara i na koji nacin, narocito u primeni Bozjeg plana spasenja. 3. I dalje smo kod Jovanovog jevandjelja, u pitanju je Isusov razgovor sa Nikodimom. Isus je rekao: "Niko se ne pope na nebo osim onoga koji sidje sa neba, Sina covecjega, koji je na nebu. (Jovan 3, 13) Ako se setimo da je Bog vazneo Enoha, ova tvrdnja nam izgleda protivrecna? Treba da gledas kontekst. O kom "nebu" Isus govori? Sa kog "neba" je Isus dosao? Na osnovu Biblije vidimo da u svemiru postoje tri neba. Na prvom nebu je Bozji presto, a Bog je prvog dana stvaranja stvorio "dva neba" ili hebrejski "shamajim" sto se kod nas prevodi kao "nebo" ili "nebesa". Isus je dosao sa prvog neba (gde je Bozji presto), a Enoh je vaznet na neko drugo nebo, verovatno drugo nebo (ako pretpostavimo da je ovo nase atmosfersko nebo trece nebo). Enoh verovatno moze da pristupi i na prvo nebo, kad je pozvan, ali zna se ko prebiva na prvom nebu. 4. Jedno vazno pitanje koje se cesto previdja. Zasto Isus za sebe kaze da je "sin covecji"? Isprva, kada bi neko prvi put citao Bibliju malo bi mu to izgledalo neocekivano, bilo bi nam prirodnije da Isus uvek kaze sin Bozji. Zanimljivo je da se termin "sin covecji" skoro uvek upotrebljava kada Isus govori o buducim dogadjajima. Npr. "videcete sina covecjeg kako silazi u sili sa andjelima" i sl... Ima vise razloga. U knjizi proroka Danila se spominje "sin coveciji" koji dolazi na oblacima nebeskim. Oni koji su poznavali prorocanstva u Isusovo vreme odmah su znali sta znaci kad Isus sebe naziva "sinom covecijim" - da je u pitanju Onaj preko koga ce Bog da napravi red na zemlji. Pored toga, Isus je poprimio ljudski obliki postao kao jedan od nas. Takodje, On se u jevandjeljima naziva i "sin Bozji". Hteo bih da nabavim prevod sa hebrejskog knjige Postanja Atanasija Jevtica. Gde bih to mogao da nadjem? Ja znam da ima da se kupi u crkvenoj knjizari preko puta patrijarsije. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2009 22:49
|
Kotor je napisao: Moj jedan priajtelj se bavi mesarstvom,to je krvav posao ali on tako hrani porodicu sta ti mislis o takvom zanimanju? Castan i posten posao. Ako covek hoce da proizvodi zdravo meso, mozes da ga povezes sa mnom pa da ga posavetujem kako da uzgaja stoku i da je kolje, pa bi mogli da ga reklamiramo da prodaje "kosher" meso (zdravo meso) sto bi sigurno bio veliki biznis. |
|
|
kotor |
Odgovorio 23.05.2009 22:51
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Miroljube sinod SPC je resio da kazni igumana u crnoj reci a taj centar zatvori sta kazes na to? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2009 23:13
|
milan explorer je napisao: Imas li ideju kako da sprecimo spaljivanje Srbije? O tome sam govorio vise puta, a uskoro cu i da "nacrtam" u knjizi "Osnovi teokratije" koju upravo pisem. Jedini nacin spasenja otadzbine je primena metode koju su upraznjavali Jevreji tokom 2000 godina nakon progona iz Izraela, a to je rad na stvaranju zdravih ljudi i zdravih generacija. Da bi neka grupa ljudi bila "jevrejska zajednica" mora da ima nekoliko stvari, kao sto su: 1. jevrejska osnovna skola koju kontrolise rabin, 2. kuhinja sa zdravom hranom koju takodje kontrolise rabin, i 3. sinagoga (mesto molitve i okupljanja odraslih ljudi gde se neguje i produbljuje religioznost i zajednostvo). Naravno da rabinat kontrolise rad rabina i proverava da se greh ne pojavljuje i ne siri. Dakle, na taj nacin se obezbedjuje zdrava duhovna hrana (privatna osnovna skola i sinagoga), zdrava fizicka hrana (kuhinja u kojoj se priprema zdrava hrana i u kojoj se ljudi obucavaju da pripremaju zdravu hranu). Ima tu jos nekih detalja (prodavnica hrane, knjizara, organizovanje raznih drustvenih aktivnosti, sekcija, kurseva itd). Mi bi trebali da koristimo taj metod, dakle da otvaramo privatne osnovne skole i da u njima ucimo decu moralu i poboznosti, da se ne zenimo sa Filistejkama i Hananejkama (devojkama kojima srce ne gori da budu majke i supruge), da se osposobljavamo da zivimo nezavisno od sistema i da tome ucimo nasu decu, da se povezujemo u bratstva i da se medjusobno pomazemo, i onda za kratko vreme mozemo toliko da ojacamo da Bog moze preko nas da spasi drzavu. Religiozni ljudi u Izraelu imaju u proseku po devetoro dece i zato izraelski satanisti imaju velikih problema kako da satanizuju drustvo. Oni mogu da dovedu 8000 policajaca da stiti 5000 pedera na gej paradi, ali ne mogu da promene drustvo i da ga skrenu u satanizam zbog prevelikog uticaja religioznih ljudi koji oni ostvaruju u svojim porodicama, privatnim osnovnim skolama i drustvu. Religiozni ljudi koriste i sve slabosti demokratije, pa osnivaju stanke, prisutni su u parlamentu i Vladi, i uticu na donosenje zakona. |
|
|
JV |
Odgovorio 23.05.2009 23:15
|
Član Odgovori: 16 Pristupio/la: 10.05.2009 16:19 Lokacija: Nepoznata |
Fosilni zapisi nam ukazuju na to, da su ljudi i dinosaurusi živjeli zajedno. Da li su u stvari dinosaurusi bili sasvim pitomi i mirni, u odnosu kako su prikazani u filmovima i evolucionističkim krugovima ? |
|
Predji na forum: |