Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Pijun je napisao:
Pozdrav!

Zanima me sledece: Ako covek zivi nemoralno tokom odredjenog perioda svog zivota, i sa takvim navikama promeni svoju svest, um , dusu; to se odrazava na njegovu genetiku koju daje u nasledstvo putem spermatozoida (konkretno kod muskaraca), i zato vazi prokletstvo od Boga da ce do treceg kolena da se prenosi njegov los karakter tj. osobine na pokoljenja.
E sada postavljam pitanje: Ako se posle tog perioda promeni i uspe da promeni svoj karakter (uz pomoc Boziju naravno) dali ce i dalje ona losa priroda da se prenosi na pokoljenja ili ce da poprime njegove dobre osobine (one novo osnovane) kao temeljne osobine ?

Promena karaktera moze da utice na genetiku, ali samo delimicno. Ono sto je najvaznije, a sto se prenosi na pokolenja, jeste vaspitanje. Naravno da zdravim fizickim i zdravim duhovnim zivotom mozemo da prenesemo zdraviju genetsku potku nasim pokolenjima, i to je vazno, ali je jos vaznije vaspitanje. Lose vaspitanje je ono sto se prenosi na nekoliko generacija i na tom aspektu najpre treba raditi, da deci prenesemo doro vaspitanje jer ce ih to pratiti kroz ceo zivot.

JV
Zašto je Bog dopustio da se dogodi 2. svjetski rat ?

Miroljub Petrovic
JV je napisao:
Zašto je Bog dopustio da se dogodi 2. svjetski rat ?

Zato sto su ljudi to trazili. Ljudi su dopustili da im se nametne demokratija, a onda je iz demokratije izasao Hitler i njemu slicni, i desio se rat. Svi naredni ratovi su bili zesci i krvaviji, a naredni ratovi ce biti jos gori, opet jer ljudi to zele.

Uros88
Miroljub Petrovic je napisao:
MilosC je napisao:
Pozdrav Miroljube, imam nekoliko pitanja, a malo kasnim sa čitanjem novih postova pa mi nemojte zameriti ako postavim neko pitanje o kome ste već govorili:
1. Da li je loše nositi krstić ili brojanicu oko vrata, samo da služe kao podsetnik na Boga?

Bivsi visoko rangirani jezuitski svestenik, Dr Alberto Rivera, koji je bio duboko u okultizmu, kaze da je krst jedan od najmocnijih okultnih simbola za prizivanje demona. Brojanica se koristi za matranje, odnosno napamet ponavaljanje istih reci (u ovom slucaju "molitve", bez mnogo razmisljanja), sto je opet vid samohipnoze ili prizivanja demona.

Znam da se ovo sto pisem nece mnogima svideti, ali svi ti "religiozni rekviziti" nemaju veze sa pravoslavljem kao izvornom biblijskom religijom. To je cisto paganstvo i prizivanje demona. Takav otpali vid religioznosti nas je i doveo ovde. Ostalo je jos samo secanje na nase slavne pretke, koji su bili potpuno drugaciji od ovih danas, i da nema secanja na njih, danasnje pravoslavlje bi bilo cisto idolopoklonstvo. Dakle, u pitanju su zaista ozbiljne stvari i moj savet je da se u kuci ne drze nikakvi "religijski predmeti" osim Biblije, teoloske literature, konkordansa i drugih knjizevnih pomagala za bolje razumevanje Bozje reci. Ko hoce da bude moderan pravoslavac i hriscanin, neka čačka mečku, neka kači ikone i kandila po zidovima, neka nosi narukvice i ogrlice sa krstevima i brojanicama, pa kada mu se bude pomerao namestaj po sobi, kad bude cuo glasove u kuci, kad mu budu pucketale ikone i treslo se kandilo, onda neka zove "egzorciste" da mu pomognu (da ga uvale u jos veci problem). Takvome neka je Bog u pomoc.

Ovo sto ste napisali me je podstaklo da razmislim o necemu. Sutra kad se budem zenio, naravno, hocu da imam Bozji blagoslov, ali ocigledno to necu dobiti ako se zenim u crkvi, tj. ocu da kazem da, na osnovu ovoga sto ste rekli, nije bitno da li cu otici u crkvu ili opstinu. Interesuje me koja je onda najbolja varijanta.

Miroljub Petrovic
tragac je napisao:
Zanima me vase misljenje o emisiji MISTIČNI NASTANAK AMERIKE-TAJNA NOVE ATLANTIDE?

Po meni to je jedna od najbolje snimljenih emisija na temu MASONERIJE.

Film vise lici na reklamiranje tajnih drustava, nego na njihovu kritiku. Izgleda kao da su jezuiti pravili taj film da bi skrenuli ljude sa pravog puta. Nigde se ne pominje uloga Vatikana i jezuita, a oni kontrolisu danas sva tajna drustva.

I moraces da skines taj potpis u kojem reklamiras svoj sajt.

Miroljub Petrovic
Uros88 je napisao:
MilosC je napisao:
Pozdrav Miroljube, imam nekoliko pitanja, a malo kasnim sa čitanjem novih postova pa mi nemojte zameriti ako postavim neko pitanje o kome ste već govorili:
1. Da li je loše nositi krstić ili brojanicu oko vrata, samo da služe kao podsetnik na Boga?

Bivsi visoko rangirani jezuitski svestenik, Dr Alberto Rivera, koji je bio duboko u okultizmu, kaze da je krst jedan od najmocnijih okultnih simbola za prizivanje demona. Brojanica se koristi za matranje, odnosno napamet ponavaljanje istih reci (u ovom slucaju "molitve", bez mnogo razmisljanja), sto je opet vid samohipnoze ili prizivanja demona.

Znam da se ovo sto pisem nece mnogima svideti, ali svi ti "religiozni rekviziti" nemaju veze sa pravoslavljem kao izvornom biblijskom religijom. To je cisto paganstvo i prizivanje demona. Takav otpali vid religioznosti nas je i doveo ovde. Ostalo je jos samo secanje na nase slavne pretke, koji su bili potpuno drugaciji od ovih danas, i da nema secanja na njih, danasnje pravoslavlje bi bilo cisto idolopoklonstvo. Dakle, u pitanju su zaista ozbiljne stvari i moj savet je da se u kuci ne drze nikakvi "religijski predmeti" osim Biblije, teoloske literature, konkordansa i drugih knjizevnih pomagala za bolje razumevanje Bozje reci. Ko hoce da bude moderan pravoslavac i hriscanin, neka čačka mečku, neka kači ikone i kandila po zidovima, neka nosi narukvice i ogrlice sa krstevima i brojanicama, pa kada mu se bude pomerao namestaj po sobi, kad bude cuo glasove u kuci, kad mu budu pucketale ikone i treslo se kandilo, onda neka zove "egzorciste" da mu pomognu (da ga uvale u jos veci problem). Takvome neka je Bog u pomoc.

Ovo sto ste napisali me je podstaklo da razmislim o necemu. Sutra kad se budem zenio, naravno, hocu da imam Bozji blagoslov, ali ocigledno to necu dobiti ako se zenim u crkvi, tj. ocu da kazem da, na osnovu ovoga sto ste rekli, nije bitno da li cu otici u crkvu ili opstinu. Interesuje me koja je onda najbolja varijanta.

Nije svejedno da li ces da se zenis u crkvi ili opstini. Opstina je sekularna institucija i potpisivanje bracnog ugovora u opstini je kao stavljanje omce oko vrata. Sa druge strane, postoje i pobozni svestenici u nasoj crkvi koji mogu da ti organizuju vencanje na pristojan, i pred Bogom ugodan nacin, bez paganskih elemenata. Najvaznije je da se ti dovedes u red i da se osposobis za brak, a za vencanje ne brini.

Kevin
Miroljube,zar ta cijela priča o Albertu Riveri nije pomalo smiješna,on piše najgore moguće tekstove protiv Vatikana i slobodan ko riba u vodi.Da to što piše ima istine i da svojim tekstovima "ubode prstom u oko" Vatikana,vjerovato bi čuli na vijestima kako je A.Rivera poginio u "prometnoj nesreći".Nije mi jasno kako može biti živ i pisati takve tekstove..?

Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
Miroljube,zar ta cijela priča o Albertu Riveri nije pomalo smiješna,on piše najgore moguće tekstove protiv Vatikana i slobodan ko riba u vodi.Da to što piše ima istine i da svojim tekstovima "ubode prstom u oko" Vatikana,vjerovato bi čuli na vijestima kako je A.Rivera poginio u "prometnoj nesreći".Nije mi jasno kako može biti živ i pisati takve tekstove..?

Prijatelju, mnogo si lose informisan, a i maloveran. Prvo, Alberto Rivera je odavno mrtav, a drugo, na njega je izvrsen veci broj pokusaja atentata. Zvanicna verzija je da je umro prirodnom smrcu, iako jedan od najvecih kriticara rimske crkve Erik Felps tvrdi da je Alberto Rivera otrovan. Naravno da su hteli da ga likvidiraju na "prirodan" nacin, i o tome ce biti vise reci u njegovoj knjizi koja uskoro izlazi na nasem jeziku. Pored toga, zaboravio si na jedan mnogo bitan faktor koji se zove "Bog". Mogu svi satanisti da se ujedine i da odluce da ubiju nekog, ali ako Bog to ne dozvoli oni mogu samo da mrze tog Bozjeg slugu. Daj, imaj malo vere u Boga. Satanisti su mocni samo onoliko koliko im Bozji ljudi dopuste. Mi se pitamo, a ne satanisti. Ako smo mi kako treba i radimo za Boga ono sto je Njemu ugodno, onda imamo najbolju telesnu gardu u univerzumu, a nekada i nasa (privremena) smrt moze da ima veliki efekat u obracenju velikog broja ljudi Bogu.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 17.05.2009 00:03

Mladen M
Sto kazete na to da Izrael hoce da investira u Crnu Goru?

Miroljub Petrovic
Mladen M je napisao:
Sto kazete na to da Izrael hoce da investira u Crnu Goru?

Nema od toga nista. Crna Gora ce da vodi politiku koju joj kaze medjunarodna zajednica, a to ce morati da bude antisemitizam. Pored toga, nije dobro da Crna Gora ekonomski napreduje, jer je veliki nemoral u Crnoj Gori, i sto narod bude imao vise para brze ce da se unistava.

Miroljub Petrovic
Lazar je napisao:
Sta mislite o ovom ''svinjskom gripu''. Poznajuci masone ja bih rekao da je izmisljen da bi farmaceutske industrije zaradile na tamiflu-u i da bi kad dodje do ''pandemije'' izmislili neke vakcine kako bi nam ubrizgali malo otrova,a istovremeno zaradili. Procitajte intervju sa Dr.Stefanom Lank

Govorio sam o svinjskom gripu u nedavnoj emisiji na TV-u. Evo linka:

http://www.motion...1b1feacbbe

Miroljub Petrovic
pisac 1 je napisao:
Evo sta kaze jedan od vodecih istrazivaca ekonomskih trendova

Šta savetujete gde da ulažemo novac kad svet podrhtava pod ekonomskom krizom?

- U alternativnu energiju, genetski inženjering, a naročito u proizvodnju zdrave hrane i sve što je povezano sa zdravljem ljudi. Običan čovek bi trebalo da postane što je više moguće nezavistan od sistema, odnosno da samostalno uzgaja sopstvene namirnice i energente.

http://www.novost...k%20dolazi

Cudo da su ga pustili u medije.

Laki
Knjiga "Primeri cojstva i junastva" od Marka Miljanova
http://www.scribd...i-junastva

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Knjiga "Primeri cojstva i junastva" od Marka Miljanova
http://www.scribd...i-junastva

Odlicno, hvala. Bilo bi dobro da neko iz Crne Gore "prevede" taj tekst na savremeni jezik, pa da danasnje generacije mogu sa lakocom da ga citaju.

Gabrijel
Upravo saznao da delfini kojise drze u u bazenima i raznim akvarijumima (zarobljenistvu) boluju od bolesti srca, zeluca i kozne infekcije. I jedini lek je da ih vrate u okean!

Da li je ovo tacno?

Miroljub Petrovic
Milojko je napisao:
...
Ja se slazem sa 99,99% onoga sto je on napisao, ali se ne slazem sa 0,01%. Treba da shvatis da svako pred Bogom odgovara za svoje postupke i izbore. Ja necu jednog dana izaci pred Justina Popovica da polazem racune sta sam radio u zivotu, nego pred Boga.

Dakle, nemojmo od Justina Popovica, velikog coveka i velikana vere da pravimo bozanstvo, i da iskrivljujemo pravoslavlje kao sto to rade latini i protestanti.

Da li verujes u ove Justinove reci:

U vezi prevodjenja svet Liturgije na ceski jezik , ava Justin kaze:

"Pravoslavlje se izučava molitvom. A srce svih molitava jeste Sveta Liturgija. Ko zna nju - zna srce Pravoslavlja; ko ima nju - ima srce Pravoslavlja. Čovek je istinski pravoslavan, kada Svetu Liturgiju doživljava kao nabitniju realnost svoga života. On to postiže, kada arterijom svesrdne molitve veže sebe sa srcem Pravoslavne Crkve - sa Svetom Liturgijom. Onda kroz celo biće njegovo zastruji životvorna krv Jedine, Svete, Saborne i Apostolske Crkve. I ono tek onda oseća, tek onda saznaje šta je dubina i visina, dužina i širina blagodatnog života pravoslavnog."

Ja mislim da se Justin Popovic i drugi velikane vere prevrcu u grobu zbog ovakvog nakaradnog citiranja van konteksta, i njihovog podizanja na nivo bozanstva. Znameniti pobozni ljudi iz istorije nisu "sveci" i "bozanstva", nego primeri ljudi koji su sledili Boga i preko kojih je Bog RADIO velike stvari, tako da Bogu pripada sva slava i cast, a ti ljudi su bili veliki zahvaljujuci zivotu po Bozjim uputstvima zapisanim u Bibliji.

Sa druge strane, lazni "hriscani" i otpali "pravoslavci", odbacuju Boga, a znamenite ljude iz istorije proglasavaju "bogovima" i "svecima", pa onda njihove izjave citiraju van konteksta ili ih lazno prenose, da bi opravdali svoj beskoristan, nepobozan i idolopoklonicki nacin zivota.

Justin Popovic je bio covek koji je nesto RADIO, za razliku od vecine danasnjih hriscana koji samo blebecu i prave se pametni kako razumeju teologiju, a u stvari su teski pagani i neznabosci. Crkva u kojoj je sluzio Justin Popovic bila je sediste poboznih i moralnih ljudi koji su proucavali Bozju rec i pravili planove kako da nesto korisno URADE i RADILI na tome da narod sacuvaju od duhovnog genocida. Deo takvih PRAKTICNIH akrivnosti bila je i molitva Bogu, jer bez Njega "ne moze se uciniti nista", kako pise u Bibliji.

Dakle, citiranje Justina Popovica na takav nacin na koji ti radis, je kao kad prostitutke krenu da citiraju Jevandjelje i da se predstavljaju kao borci za moral. To se zove "zloupotreba religije" i krsenje Trece zapovesti koja zabranjuje da Boga pogresno prikazujemo u ovom svetu i da sablaznjavamo druge ljude.

Da ponovim, Justin Popovic je bio covek AKCIJE i RADA, i vi neradnici ne treba da ga citirate. Vi idite pa celivajte vase mrtve ikone i hvalite se pred paganskim svetom kako imate crkvene zgrade iz 14. veka, pa time fascinirajte pagane i neznabosce (koji su "pametni" kao i vi), a vasu decu i porodice ce neko drugi da spasava i da o njima brine.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.05.2009 12:01

Miroljub Petrovic
Gabrijel je napisao:
Upravo saznao da delfini kojise drze u u bazenima i raznim akvarijumima (zarobljenistvu) boluju od bolesti srca, zeluca i kozne infekcije. I jedini lek je da ih vrate u okean!

Da li je ovo tacno?

Vrlo je moguce, jer su bazeni neprirodan ambijent za njih.

marko84
Evo za one iz RH(Zagreb) koji čitaju ovaj forum a imaju malu djecu....nek imaju na znanju da dijete nemora ići u ateistićku osnovnu školu već da postoji i alternativa. U ovoj se školi uči da je sve od Boga stvoreno!
Ima puno stvari koje po meni ne pripadaju ovakvom načinu školovanja ALI to je valjda uvijet da škola ima pravo rada!

OŠ Lauder-Hugo Kon je privatna osnovna škola s pravom javnosti iz zaklade obitelji Lauder. Osnovala nas je Židovska vjerska zajednica Bet Israel 2006.godine.

Ime škole "Hugo Kon" u spomen je na posljednjeg predsjednika ŽOZ prije 2.svjetskog rata. Program naše škole propisan je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH te upotpunjen programom Tal-Am koji obuhvaća hebrejsku nastavu.

http://lauder-hug...&Itemid=31
Izmenio/la marko84 na 18.05.2009 12:28

Miroljub Petrovic
Milojko je napisao:
Covek hriscanin mora da zivi liturgijski bez obzira sta radi. Tako sam shvatio oca Justina iz njegovih knjiga. Da li takvo uputstvo postoji i u Bibliji ? Priznajem da citam, i da slabo znam Bibliju, ali verujem ocu Justinu, ne zato sto ga smatram bozanstvom, nego zato sto je on svaki dan sluzio Svetu Liturgiju dok je bio u manastiru Celije. Da li je Sveta Liturgija toliko vazna za hriscanina koliko je to potencirao otac Justin.

Zato sto slabo poznajes Bibliju, ne razumes u kom kontekstu Justin govori. Ja vidim da ti ni Justina ne citas, nego citate koje ti neko vadi van konteksta i tako s tobom manipulise, svesno ili nesvesno, jer je verovatno i tvoj "ucitelj" izmanipulisan. Liturgija treba da bude u funkciji stvaranja dobrih ljudi, a ne prazno blebetanje u funkciji zabavljanja ljudi. Ja ne vidim da se neko bori protiv duhovnog genocida. Vidim samo neke skupove gde se kuka i place kako nas zatrse okupatori. Pa okupator nas zatire jer nista korisno ne radimo.

Miroljub Petrovic
marko84 je napisao:
Evo za one iz RH(ZagreCool koji čitaju ovaj forum a imaju malu djecu....nek imaju na znanju da dijete nemora ići u ateistićku osnovnu školu već da postoji i alternativa. U ovoj se školi uči da je sve od Boga stvoreno!
Ima puno stvari koje po meni ne pripadaju ovakvom načinu školovanja ALI to je valjda uvijet da škola ima pravo rada!

OŠ Lauder-Hugo Kon je privatna osnovna škola s pravom javnosti iz zaklade obitelji Lauder. Osnovala nas je Židovska vjerska zajednica Bet Israel 2006.godine.

Ime škole "Hugo Kon" u spomen je na posljednjeg predsjednika ŽOZ prije 2.svjetskog rata. Program naše škole propisan je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH te upotpunjen programom Tal-Am koji obuhvaća hebrejsku nastavu.

http://lauder-hug...&Itemid=31

Svaka cast, pozdravljam, jedino sto je skolarina skupa. U svakom slucaju, ovo je model kako bi trebalo svuda, pa i kod nas da se radi. Ali na zalast, kod nas nema ko da radi. Svi su zauzeti liturgijom i "vaznijim poslovima", a ne brigom o deci.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.65 sekundi!