Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
Miroljube,čija je teologija ispravnija protestanska ili katolička?

Teologija se pokazuje u prakticnom zivotu, a protestantske crkve i katolicka se ujedinjuju i saradjuju sirom sveta. Mislim da to dosta govori. Danas postoje samo retki pojedinci u okviru crkava koji su ozbiljni i misle svojom glavom.

Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
Jel može samo kratak odgovor,kako su Adamova i Evina djeca mogla se zeniti ako su bili jedini na Zemlji i bili su braća i sestre?

Imas o tome detaljno na donjem linku:

http://www.cps.or...ks702.html

Miroljub Petrovic
cruiser25 je napisao:
Nedavno sam pogledao sva vasa predavanja i veoma su mi se svidela tako da sam ubrzo zatim nabavio vase knjige.
Na poslednjim stranama vase knjige "Tajna srecnog zivota" sam video jedan podatak koji me je iznenadio.
To je adresa Centra za prirodnjacke studije, Nikole Grulovica 1d V.M.Lug.
Ta lokacija mi je u komsiluku ali retko kad vidjam bilo koga u tom dvoristu, a i nema nikakve oznake na kapiji u vezi sa CPS-om.
Da li ta adresa i dalje ima neke veze sa CPS-om ili ne, i da li imate u planu neka predavanja(voleo bih uzivo da ih odgledam bez obzira na to sto sam sve pogledao)?

Na toj adresi je registrovan nas centar, a mi za sada nemamo zdragu, lokale itd, vec radimo tehnicki deo posla, a izdavaci, televizije i internet prenose ono sto mi radimo. Ako jednog dana budemo imali svoju zgradu, to ce biti u Jerusalimu.

kotor
Da li je Luj Paster iako pobozan ,a izmislio je vakcinu radio za farmaceutsku industriju,i sta bi bilo danas da nije nasao vakcinu protiv turbekuloze?

Miroljub Petrovic
Dobio sam malopre ovaj e-mail iz Hrvatske, pa ga ovde postavljam. Mislim da ce biti od koristi:

Poštovani!

Ukoliko ne želite da homoseksualni i feministički lobi, u suradnji s plašljivim političarima koji nemaju jasno moralno opredjeljenje, kroji školski program za djecu u hrvatskim školama, pridružite se građanskoj inicijativi

Roditelji biraju

Akcija je jednostavna i zahtijeva 2 minute Vašeg vremena.
Kliknite na www.udruga-grozd....
Napišite svoje ime i prezime, e-mail i kliknite 'pošalji'. Vaše će pismo istodobno dobiti:
Ø ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac,
Ø predsjednik Vlade RH Ivo Sanader.
ŠALJITE OVAJ E-MAIL NA ŠTO VIŠE ADRESA!
Ako imate još minutu vremena…

Nakon što je program zdravstvenog odgoja udruge Glas roditelja za djecu – GROZD proglašen najboljim na natječaju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te nakon eksperimentalne provedbe u kojoj je 88,72% polaznika odabralo taj program, a tek 11,28% program Foruma za slobodu odgoja (člana koalicije homoseksualnih i feminističkih udruga), spomenuti je lobi pojačao pritisak na MZOŠ da odustane od daljnjeg provođenja bilo kojeg programa zdravstvenog odgoja. Taj lobi, naime, ne može podnijeti mogućnost da roditelji biraju između više programa kao što je to bilo u zdravstvenom odgoju (jer tada gubi), već želi svoj djeci i roditeljima nametnuti jedan program, i to svoj.

Unatoč velikom zadovoljstvu djece, roditelja i nastavnika uključenih u eksperimentalnu provedbu i unatoč velikoj potrebi za zdravstvenim odgojem, ministar Primorac je podlegao tim pritiscima i izbacio zdravstveni odgoj iz škola. Kako je zdravstvena preventiva u školama potrebna, sada su otvorena vrata spomenutom radikalnom lobiju da nametne svoje sadržaje djeci na neki drugi način, i to bez mogućnosti izbora.

Tako je u Španjolskoj, primjerice, školski predmet pod nazivom "građanski odgoj" (koji se, prema novom kurikulumu, planira uvesti i u hrvatske škole!) popunjen homoseksualnom propagandom, blaćenjem braka i obitelji te promocijom "slobodnog" seksualnog ponašanja. Tamo je taj predmet obvezan za svu djecu, unatoč protivljenju velikog dijela roditelja. Od strane španjolskog Vrhovnog suda odbijeno je više od 50000 tzv. prigovora savjesti te je na sudovima više od 1700 uloženih sudskih tužbi roditelja.

Ne moramo čekati ovakav scenarij! Trebamo dići svoj glas i jasno reći svoje mišljenje!
Političari trebaju uvidjeti da ne mogu bezuvjetno računati na naše glasove. Bilo kakvo naše kalkuliranje ili šutnja o ovako važnim pitanjima za našu djecu dovest će do toga da će oni sve više ignorirati mišljenje "tihe većine" i prava djece i roditelja.

KLIKNITE NA GORNJU ADRESU, POTPIŠITE SE I OVAJ MAIL ŠALJITE DALJE!

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Da li je Luj Paster iako pobozan ,a izmislio je vakcinu radio za farmaceutsku industriju,i sta bi bilo danas da nije nasao vakcinu protiv turbekuloze?

Covek je bio pobozan, ali je ocigleno zastranjivao po pitanju vakcinisanja. Pitanje tuberkuloze se resava higijenom, a ne vakcinama.

Kevin
Dali nam je Bog uspostavio mržnju ili je to produkt naše odvojenosti,dali je loša mržnja prema Sotoni?

Kevin
Koja je hrana bila data Adamu i Evi:"I još reče Bog: 'Evo, dao sam vam sve bilje što nosi seme po svoj zemlji, i sva drveta rodna koja nose seme, to će vam biti za hranu.",

Bilje što nosi sjeme=žitarice

Drveta rodna=voće

a gdje je povrće??

Jel istina da je povrće dato nakon grijeha:"Trnje i korov će ti rađati, a ti ćeš jesti zelje poljsko."

Miroljub Petrovic
SrdjanE je napisao:
I dadose ocu vina onu noc;i dosavsi starija leze sa ocem svojim,i on ne osjeti ni kad ona leze ni kad ustade.Opsirnije prva knjiga mojsijeva 19glava.Zasto je Lot pio vina,a cerke legle sa njim.Zar je Bog to dozvolio

Lot je ziveo u najnemoralnijem gradu u istoriji i poprimio je odredjene ruzne stvari, a narocito njegove cerke. Slicno se desava sa savremenim "religioznim" ljudima koji se utrkuju ko ce da zivi u vecem Sodomu, pa su im zato i deca kao Lotova. Bog to dopusta jer ljudi to biraju, i zato sto jos ima sansi za neke da se opamete. Uskoro toga vise nece biti, nepokajani ce biti pocisceni.

Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
Koja je hrana bila data Adamu i Evi:"I još reče Bog: 'Evo, dao sam vam sve bilje što nosi seme po svoj zemlji, i sva drveta rodna koja nose seme, to će vam biti za hranu.",

Bilje što nosi sjeme=žitarice

Drveta rodna=voće

a gdje je povrće??

Jel istina da je povrće dato nakon grijeha:"Trnje i korov će ti rađati, a ti ćeš jesti zelje poljsko."

Ocigledno da nasa podela na voce, povrce i zitarice nije biblijska podela. Pre pobune, ljudi su jeli plodove, sto znaci i neke vrste povrca (paradajz, papriku, krastavac itd). Izgleda da su posle pobune ljudi dobili da jedu i bilje kod kojeg se ne jedu samo plodovi, nego i list, stablo i koren, kao sto su krompir, sargarepa, luk itd.

JV
Bog je Jakovu dozvolio da se iskupi i na kraju ga imenovao Izrailjem iako je prevario rođenog oca i bio protiv brata. Isti taj Bog je ubio Aronove sinove a nije im dao šansu da se pokaju.

Ima li Bog dvostruke aršine?

Miroljub Petrovic
JV je napisao:
Bog je Jakovu dozvolio da se iskupi i na kraju ga imenovao Izrailjem iako je prevario rođenog oca i bio protiv brata. Isti taj Bog je ubio Aronove sinove a nije im dao šansu da se pokaju.

Ima li Bog dvostruke aršine?

Naravno da Bog nema dvostruke arsine. Ocigledno da niste pazljivo citali Bibliju kad postavljate takvo pitanje. Jakov je kao mali bio naopako ucen od strane majke da prevari brata i oca, i zbog toga je isao tezim putem u zivotu. To nije bio razlog da ga Bog kazni kao sto je kaznio Aronove sinove. Bog ga je jednostavno prevaspitao. Sa druge strane, Aronovi sinovi su videli Bozja cuda u Egiptu, prosli kroz Crveno more i bili svedoci velikim stvarima koje je Bog ucinio. Od njih se trazilo da se pridrzavaju striktnih principa koji su im bukvalno bili nacrtani kao mentolima, a oni su pravili sluzbu na nacin kako je to Kain radio, dakle kadili su demonima, i zato su bili likvidirani. Za razlicite grehe postoji razlicita odgovornost.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 12.05.2009 19:15

zanzak
Da li mozemo reci da je priroda vaskrslog Hrista prije njegovog vaznesenja obrazac po kojem ce ljudi biti vaskrsnuti,u smislu prirode vaskrslog tijela?
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 12.05.2009 21:18

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Da li mozemo reci da je priroda vaskrslog Hrista prije njegovog vaznesenja obrazac po kojem ce ljudi biti vaskrsnuti,u smislu prirode vaskrslog tijela?

Tako je.

legends
Da li je ispravno misljenje recimo da je lubenica povrce, a da paradajiz spada u voce kao i dosta drugih plodova cija podela deluje nelogicna. Da li je to vrsta obmane ili je to stvarno tako.

Miroljub Petrovic
legends je napisao:
Da li je ispravno misljenje recimo da je lubenica povrce, a da paradajiz spada u voce kao i dosta drugih plodova cija podela deluje nelogicna. Da li je to vrsta obmane ili je to stvarno tako.

Zavisi kako se vrsi podela. Obicno se za plodove koji su slatki kaze da su voce, a za one koji su slani kaze se da su povrce.

daliboring
Negde sam procitao da je naj bolje za coveka da jede plodove (voce, povrce) koje raste iskljucivo u predelima gde zivi. Dali ste i vi culi za to, i sta mislite o tome?

Miroljub Petrovic
daliboring je napisao:
Negde sam procitao da je naj bolje za coveka da jede plodove (voce, povrce) koje raste iskljucivo u predelima gde zivi. Dali ste i vi culi za to, i sta mislite o tome?

Takva "filozofija" ishrane potice iz istocnjackih religija (hinduizam i slicno) i nema veze sa realnoscu.

Miroljub Petrovic
Koristim priliku da dam obavestenje da je danas poceo sa radom Teoloski fakultet koji je osnovan u okviru naseg centra. Veb adresa fakulteta je:

http://www.teolos....webs.com/

Studenti koji zavrse ovaj fakultet, ili Fakultet za hebrejski jezik, sticu pravo da besplatno studiraju Fakultet za prirodnu medicinu. Sa zavrsenim ovim fakultetom stice se mogucnost za rad u okviru CPS-a na nekom od buducih projekata.

bokiva
Neke od fantasticnih slika univerzuma i citati iz Biblije koji objavljuju slavu Boziju.
[url]
http://www.4thday... [/url]
"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.54 sekundi!