Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
zanzak
Isus kaze da "ne mozemo sluziti Bogu i mamoni".Sta je mamona,ili mamon?

zanzak
Miroljube,evo jos jedne zanimljive vijesti http://www3.serbi...-side.html

Miroljub Petrovic
Koristim priliku da obavestim sve posetioce naseg sajta da smo poceli sa snimanjem novog serijala emisija u kojima se prikazuju najbolji recepti za pripremanje zdrave hrane. Kuvar je Toni Radic, a na donjem linku moze se pogledati prva emisija:

http://www.motion...1b1cefc6be

Uskoro cemo snimiti nove emisije iz serijala "Kuvar sudnjeg dana".

Miroljub Petrovic
mimke je napisao:
Da li mozete da navedete najvaznije stvari sa kojima se ne slazete, a praktikuju ih najbrojnije verske zajednice (katolici, pravoslavci, muslimani, protestanti i ostali)?

Govorio sam o tome bezbroj puta. Tesko cete naci coveka, porodicu ili versku zajednicu u okviru hriscanstva koji ulazu u stvaranje dobrih ljudi, porodicu i drzavu. Sve se svodi na praznu pricu, nadmudrivanje i praznu religijsku formu. Ne samo da je ateistima dopusteno da vode drzavu i da uvode zakone, nego hriscani ne umeju ni da otvaraju svoje osnovne skole, restorane zdrave hrane, da zive u prirodi i da brinu o fizickom i duhovnom zdravlju svoje dece i njih samih. Potpuno su prihvatili ateisticki nacin zivota, a hvale se svojom filozofijom i religijskom formom koji su cist paganizam i blejanje. Religiozni muslimani i religiozni Jevreji su mnogo ozbiljniji i imaju veliki uticaj na svoje porodice i drzavu.

Miroljub Petrovic
bojsane je napisao:
Gledao sam na jednoj zapadnoj tv stanici prilog o papinoj posjeti bliskom istoku i rekose oni nesto prilicno zanimljivo,sto je meni pomalo bio komicno a u stvarnosti je vise nego tragicno,pa bih vas upitao za komentar.Naime,naveli su da je prethodni papa bio u posjeti bliskom istoku negdje 2000 ili 2001. i da je tada,isto kao danas ovaj papa,dosao sa namjerom da donese mir tim ljudima tamo.I onda navode sta se sve zbilo u tom regionu,poslije papine posjete:prvo 11.septembar(koji se doduse nije odigrao na samom bliskom istoku,ali je prilicno vezan za bliski istok,barem u smislu posljedica), zatim pocetak palestinske intifade(ustanka),ponovno izbijanje jevrejsko-palestinskog krvavog sukoba,izraelsko-libanonski rat,bombardovanje Izraela od strane teroristickih organizacija,izraelsko bombardovanje Gaze,jos na samom pocetku americka okupacija Iraka i gotovo svakodnevne zrtve tamo.Dakle sve krvavi dogadjaji.Rekao bi covjek da je neko htio biti zlonamjeran,ali tako su bukvalno naveli,i to na BBC-u,dakle evropskoj medijskoj masineriji broj 1.Danas takodje,papa kaze za sebe da je "hodocasnik mira".Prilicno ironicno sve.E sad,Miroljube,pitao bih vas,sta ti jadni ljudi koji zive tamo mogu ocekivati kad se ovaj papa vrati u svoje "sotonsko gnijezdo" ,kako Vojislav Seselj naziva Vatikan?

Sa ljudima se manipulise kao sa "ovcama bez pastira" i to je globalni tok. Mi mozemo da gledamo kako da sacuvamo svoje glave i glave nasih bliznji, da pomognemo gde mozemo, i da ne budeo deo tom izmanipulisanog mnostva, a ako bude dovoljno ljudi za neki veci projekat, kao sto je drzava teokratija, to je onda u Bozjim rukama kao u vreme Mojsija i Isusa Navina.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Sta mislite o fizickom vjezbanju,o vjezbama poput sklekova,zgibova,dizanja tegova i slicno?Da li praktikujete neke od njih?

Dobro je da oni koji ne rade u basti i njivi uraznjavaju neke vezbe. Ja najvise upraznjavam setnju po prirodi.

Da li je u redu ako covjek osjeca potrebu i zadovoljstvo u tome da provodi dosta vremena sam(slobodnog vremena)?Kad kazem provoditi vrijeme mislim na bavljenje korisnim stvarima poput citanja,razmisljanja o Bozijim rijecima i slicno?

Naravno da je potrebno da odredjeno vreme covek provede u "samoci", odnosno u "punjenju duhovnih baterija".

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
U jednom predavanju si naveo da vavilon posle Navuhodnosora niko nece naseliti po prorocanstvu,u Bibliji pise da su tu ziveli persijanci do dolaska Aleksandra velikog?

Persijanci su razorili grad, ali su ti bili prisutni kratko vreme i taj grad je ono sto danas imamo - rusevine u kojima niko ne zivi.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Isus kaze da "ne mozemo sluziti Bogu i mamoni".Sta je mamona,ili mamon?

Nisam to proucavao, cini mi se da se odnosi na materialno bogatstvo. Pogledaj u konkordansu.

Miljevic
Da li se negde moze nabaviti Biblijski kalendar ?

JV
Da li postoje ikakvi dokazi, gdje je Isus sahranjen?

Miroljub Petrovic
Miljevic je napisao:
Da li se negde moze nabaviti Biblijski kalendar ?

Moze preko interneta na linku:

http://www.karait...

Miroljub Petrovic
JV je napisao:
Da li postoje ikakvi dokazi, gdje je Isus sahranjen?

Nema dokaza. Znamo iz Biblije da je to bilo negde izvan Jerusalima.

nikola
Znate mozda kakvim senzorima kameleon prepoznaje boju

http://www.youtub...MT1FLzEn9I

bokiva
Miroljub Petrovic je napisao:
Koristim priliku da obavestim sve posetioce naseg sajta da smo poceli sa snimanjem novog serijala emisija u kojima se prikazuju najbolji recepti za pripremanje zdrave hrane. Kuvar je Toni Radic, a na donjem linku moze se pogledati prva emisija:

Sa kojim namernicama se konzumira beli luk a da se ne oseca da se jeo isti?
"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".

Xipos

Toni Legendo odlicni su recepti samo jos da ih probam
Slava Bogu

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:

Sa kojim namernicama se konzumira beli luk a da se ne oseca da se jeo isti?

Sa bilo kojim povrcem, ako se ne preteruje sa belim lukom.

Gabrijel
Citam vesti na internetu i posle 20 minuta se iznerviram i gasim internet jer je svaka vest gora od one predhodne.

Sta mislite o Dekardu koji je "otkrio" 4 tipa temperamenta? Da li mislite da je tacna ta njegova podela?

I sta mislite o Frojidovoj filozfiji? Da li smatrate da su muska deca vise vezana za majku a zenska za oca? (on ima onu njegovu cuvenu glupost "Edipov kompleks" ). Sto se tice Vaseg odgovora ne morate nista da odgovorite za Edipov komleks jer je to jasno sastanizam. Pitam samo za odnose dece prema roditeljima.

Ako moje pitanje nije na mestu obrisite post ali mi molim Vas odgovorite na privatnu poruku. Mada mislim da sam postavio dobro pitanje.
Izmenio/la Gabrijel na 11.05.2009 11:31

anton
Dali kod pripremanja i konzumiranja jela koristiš Vegetu i dali je to zdrav začin?

Dali je u bliskoj budućnosti moguće ponovno masovno stradanje Židova kao u carskoj Rusiji, i zemljama u kojima su vladali fašisti u 2.svj.ratu?

cicy
Miroljube, imam dva pitanja:

1.Isus je istjerivao demone, zar ne? To i katolička crkva danas radi i ti imaš sve samo ne riječi hvale za to i govoriš da to nije istjerivanje demona nego njihovo glumatanje. Zašto je sa Isusom situacija drugačija?

2.Zašto mi imamo oštre zube ako smo napravljeni da jedemo prvostepenu hranu http://bakkouz.ne...eggies.jpg

Hvala

Jozef
''I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom.''
Sta je taj znak posto ce i sotona hteti da ga kopira verovatno??

I drugo pitanje
U bibliji pise da ce jedni vaskrsnuti na sud a drugi na zivot vecni, moje pitanje je sad posto bog vidi u budcnost da li kada prestane doba milosti sudbina svih ljudi ce biti zapecacena, to jest da li se nama u ovom trenutku sudi i da je ta presuda doneta vec sada jer bog zna nasu tendenciju a mi ne?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.58 sekundi!