Preporuka










Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra



Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

























Pogledaj temu

 Stampaj Temu
pocetak foruma
Nemanja17
Bolesti srca i krvnih sudova mozda jesu vodeci uzroci smrti u svetu. Ne sporim. Ali to nema veze sa jedenjem mesa vec sa pusenjem cigareta, pijenjem alkohola, fizickom neaktivnoscu i ostalim nezdravim navikama. Gde su vam dokazi da je uzrok jedenje mesa? mani te me rekla-kazala prica i pretpostavki. Hocu prave dokaze. Mozemo tako i mi svezderi izmisliti da veganska ishrana izaziva tumore. Vi hocete da izjednacite cigarete, alkohol i meso. To je smesno. Meso odnosno protein koji gradi misice i snagu da je nezdrav kao cigarete i alkohol. Zaista deluje kao bajka izvinite.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.05.2025 12:24
 
Miroljub Petrovic
Nemanja17 - poruka glasi:

Bolesti srca i krvnih sudova mozda jesu vodeci uzroci smrti u svetu. Ne sporim. Ali to nema veze sa jedenjem mesa vec sa pusenjem cigareta, pijenjem alkohola, fizickom neaktivnoscu i ostalim nezdravim navikama. Gde su vam dokazi da je uzrok jedenje mesa? mani te me rekla-kazala prica i pretpostavki. Hocu prave dokaze. Mozemo tako i mi svezderi izmisliti da veganska ishrana izaziva tumore. Vi hocete da izjednacite cigarete, alkohol i meso. To je smesno. Meso odnosno protein koji gradi misice i snagu da je nezdrav kao cigarete i alkohol. Zaista deluje kao bajka izvinite.

Imas o zderanju mesa u donjoj knjizi, pogotovo u 7. poglavlju:

https://drive.goo...3HZVV/view

A evo ekskluzivno na ovom forumu objavljujem knjigu "Najbolja ishrana za coveka", koja za koji dan izlazi iz stampe, ubedljivo najbolja knjiga o ishrani:

https://drive.goo...sp=sharing
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.05.2025 20:50
 
Cipa
https://www.insta...lmN3gzNGJs
Baka prase otvorio dusu
 
Vladimir75
Pomaže Bog Miroljube
Imam 24 godine i visok holesterol. Doktori pa i ja sam siguran da je ve?inski genetskog porekla, majka, otac i starija sestra imaju povišeni i piju lekove godinama unazad. Znam da ishrana ima velikog udela, trudim se da balansiram, izbacio sam beli hleb, trudim se da limitiram unos delikatesa / suhomesnatog. Za gotovo svaki obrok pojedem nešto od mesa, bila to tunjevina, sardina, katkad koja kobasica ili sušena pršuta / pe?enica i sl za doru?ak ili ve?eru uz jaja i dosta povr?a. Kuvano / retko kada pe?eno ili prženo meso za ru?ak uz salatu naravno. Krenuo sam u teretanu pre nekih 5 meseci i prime?ujem da sam malo po malo dodao miši?nu masu. Meso i trening za hipertrofiju idu kao nokat i meso, me?utim u mom slu?aju ne znam koliko ?u dugo mo?i tako dok ne po?nu neki simptomi srca ili krvnih sudova. Imam ljude oko sebe koju su u fitnesu decenijama i govore kako su biljni proteini neadekvatni i neefikasni i za takozvane veganske proteine kažu da su sme?e.
I doktori se iš?u?avaju kada vide mladu osobu sa tolikim holesterolom ali genetika ?ini svoje, ima dobrih strana naravno ali stru?njaci kažu da ?u piti lekove za snižavanje ceo život, po?injem sa "rosuvastatinom" od 10 miligrama (u prošlosti povremeno pio od 5 mg jednom dnevno)
 
Miroljub Petrovic
Vladimir75 - poruka glasi:

Pomaže Bog Miroljube
Imam 24 godine i visok holesterol. Doktori pa i ja sam siguran da je ve?inski genetskog porekla, majka, otac i starija sestra imaju povišeni i piju lekove godinama unazad. Znam da ishrana ima velikog udela, trudim se da balansiram, izbacio sam beli hleb, trudim se da limitiram unos delikatesa / suhomesnatog. Za gotovo svaki obrok pojedem nešto od mesa, bila to tunjevina, sardina, katkad koja kobasica ili sušena pršuta / pe?enica i sl za doru?ak ili ve?eru uz jaja i dosta povr?a. Kuvano / retko kada pe?eno ili prženo meso za ru?ak uz salatu naravno. Krenuo sam u teretanu pre nekih 5 meseci i prime?ujem da sam malo po malo dodao miši?nu masu. Meso i trening za hipertrofiju idu kao nokat i meso, me?utim u mom slu?aju ne znam koliko ?u dugo mo?i tako dok ne po?nu neki simptomi srca ili krvnih sudova. Imam ljude oko sebe koju su u fitnesu decenijama i govore kako su biljni proteini neadekvatni i neefikasni i za takozvane veganske proteine kažu da su sme?e.
I doktori se iš?u?avaju kada vide mladu osobu sa tolikim holesterolom ali genetika ?ini svoje, ima dobrih strana naravno ali stru?njaci kažu da ?u piti lekove za snižavanje ceo život, po?injem sa "rosuvastatinom" od 10 miligrama (u prošlosti povremeno pio od 5 mg jednom dnevno)

Samo slusaj "strucnjake" pa ces dobro proci. Kakve veze ima povisen holesterol sa genetikom? To samo moze da kaze neki glupander koji nema veze mozgom. I ti i tvoja familija jedete smece i nije cudo sto svi imate visok holesterol. Dovodi se u red i nemoj da postavljas glupava pitanja. Imas sve objasnjeno u mojoj kratkoj knjizi www.malaskolazdra... i u ovoj najnovijoj knjizi koju sam postavio juce.
 
crane
https://www.vijes...026-godine
 
Grujo Grujic
Sta preporucujete za ucenje Hebrejskog jezika? Moze li za pocetak Vas kurs sa kanala? A onda i onaj snimljeni kurs Zeljka Stanojevica?
I hoce li biti nastavak kursa za Hebrejski na vesem kanalu? Posto mislim, nisam siguran, da nije zavrsen. Svako dobro profesore!
 
crane
Za ovog coveka ste govorili da je teoloski najpismeniji u susednoj zemlji, on se potpuno pogubio izgleda?

https://www.novil...judi-zele/
 
Miroljub Petrovic
Grujo Grujic - poruka glasi:

Sta preporucujete za ucenje Hebrejskog jezika? Moze li za pocetak Vas kurs sa kanala? A onda i onaj snimljeni kurs Zeljka Stanojevica?
I hoce li biti nastavak kursa za Hebrejski na vesem kanalu? Posto mislim, nisam siguran, da nije zavrsen. Svako dobro profesore!

Da, tako je najbolje da ucis.
 
crane
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

crane - poruka glasi:

Miroljube mozes li da napises recept za pripremu hleba sa psilijum ljuspicama ovde ili da linkujes ka nekom youtube videu gde se to detaljno prikazuje?

U jednu casu kisele vode razmutis jednu ravnu supenu kasiku ljuspica psilijuma, i sacekas 5 min da nabubri, i onda tu vodu prospes preko jednog kilograma integralnog brasna, dodas kisele vode po potrebi i malo soli, i peces u rerni prvih 20 min na 150 stepeni, i jos 20 min na 250 stepeni.


i.ibb.co/ns8B2d6V/IMG-7556.jpg

Probao sam po uputstvu i hleb je ukusan ali mozda malo gletaviji i manje nadignut u odnosu kad koristim sodu bikarbonu i prasak za pecivo. Da li i tebi tako ispada ili ima neka dodatna caka? Mozda da se saceka dodatno kad se nabubreli psilijum umesi u brasno da dodje do nadizanja ili pocetka fermentacije ako to uospte ima sa ljuspicama psilijuma?
 
Miroljub Petrovic
crane - poruka glasi:

Miroljub Petrovic - poruka glasi:

crane - poruka glasi:

Miroljube mozes li da napises recept za pripremu hleba sa psilijum ljuspicama ovde ili da linkujes ka nekom youtube videu gde se to detaljno prikazuje?

U jednu casu kisele vode razmutis jednu ravnu supenu kasiku ljuspica psilijuma, i sacekas 5 min da nabubri, i onda tu vodu prospes preko jednog kilograma integralnog brasna, dodas kisele vode po potrebi i malo soli, i peces u rerni prvih 20 min na 150 stepeni, i jos 20 min na 250 stepeni.


Probao sam po uputstvu i hleb je ukusan ali mozda malo gletaviji i manje nadignut u odnosu kad koristim sodu bikarbonu i prasak za pecivo. Da li i tebi tako ispada ili ima neka dodatna caka? Mozda da se saceka dodatno kad se nabubreli psilijum umesi u brasno da dodje do nadizanja ili pocetka fermentacije ako to uospte ima sa ljuspicama psilijuma?

Napisao sam da treba da se saceka oko 5 min da psilijum nabubri i da se pece na adekvatan nacin. Verovatno nisi sacekao da nabubri i/ili nisi dovoljno pekao. Meni ispada vrhunski, mnogo ukusniji i bolji nego sa sodom bikarbonom i praskom za pecivo
 
mkulis
Nesto pozitivno i na zapadu.. https://vijesti.h...a-12181010
 
Miroljub Petrovic

Kako si naivan i verujes medijima... Pa tamo se konzumira marihuana, kokain i druge teze droge, kakav duvan, sta je s tobom. Medijima ne treba verovati ni kad kazu da pada kisa i objave video gde se vidi kako kisa pada.
 
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.59 sekundi!