
pocetak foruma
|
|
Nemanja17 |
Odgovorio 18.05.2025 10:02
|
![]() Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 05.04.2025 15:10 Lokacija: Beograd |
Bolesti srca i krvnih sudova mozda jesu vodeci uzroci smrti u svetu. Ne sporim. Ali to nema veze sa jedenjem mesa vec sa pusenjem cigareta, pijenjem alkohola, fizickom neaktivnoscu i ostalim nezdravim navikama. Gde su vam dokazi da je uzrok jedenje mesa? mani te me rekla-kazala prica i pretpostavki. Hocu prave dokaze. Mozemo tako i mi svezderi izmisliti da veganska ishrana izaziva tumore. Vi hocete da izjednacite cigarete, alkohol i meso. To je smesno. Meso odnosno protein koji gradi misice i snagu da je nezdrav kao cigarete i alkohol. Zaista deluje kao bajka izvinite.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.05.2025 12:24 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.05.2025 12:31
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22854 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Nemanja17 - poruka glasi: Bolesti srca i krvnih sudova mozda jesu vodeci uzroci smrti u svetu. Ne sporim. Ali to nema veze sa jedenjem mesa vec sa pusenjem cigareta, pijenjem alkohola, fizickom neaktivnoscu i ostalim nezdravim navikama. Gde su vam dokazi da je uzrok jedenje mesa? mani te me rekla-kazala prica i pretpostavki. Hocu prave dokaze. Mozemo tako i mi svezderi izmisliti da veganska ishrana izaziva tumore. Vi hocete da izjednacite cigarete, alkohol i meso. To je smesno. Meso odnosno protein koji gradi misice i snagu da je nezdrav kao cigarete i alkohol. Zaista deluje kao bajka izvinite. Imas o zderanju mesa u donjoj knjizi, pogotovo u 7. poglavlju: https://drive.goo...3HZVV/view A evo ekskluzivno na ovom forumu objavljujem knjigu "Najbolja ishrana za coveka", koja za koji dan izlazi iz stampe, ubedljivo najbolja knjiga o ishrani: https://drive.goo...sp=sharing Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.05.2025 20:50 |
|
|
Cipa |
Odgovorio 18.05.2025 20:11
|
![]() Član Odgovori: 34 Pristupio/la: 07.08.2018 19:39 Lokacija: Bar |
https://www.insta...lmN3gzNGJs Baka prase otvorio dusu |
|
|
Vladimir75 |
Odgovorio 21.05.2025 14:49
|
![]() Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 18.05.2025 15:18 Lokacija: Beograd, Srbija |
Pomaže Bog Miroljube Imam 24 godine i visok holesterol. Doktori pa i ja sam siguran da je ve?inski genetskog porekla, majka, otac i starija sestra imaju povišeni i piju lekove godinama unazad. Znam da ishrana ima velikog udela, trudim se da balansiram, izbacio sam beli hleb, trudim se da limitiram unos delikatesa / suhomesnatog. Za gotovo svaki obrok pojedem nešto od mesa, bila to tunjevina, sardina, katkad koja kobasica ili sušena pršuta / pe?enica i sl za doru?ak ili ve?eru uz jaja i dosta povr?a. Kuvano / retko kada pe?eno ili prženo meso za ru?ak uz salatu naravno. Krenuo sam u teretanu pre nekih 5 meseci i prime?ujem da sam malo po malo dodao miši?nu masu. Meso i trening za hipertrofiju idu kao nokat i meso, me?utim u mom slu?aju ne znam koliko ?u dugo mo?i tako dok ne po?nu neki simptomi srca ili krvnih sudova. Imam ljude oko sebe koju su u fitnesu decenijama i govore kako su biljni proteini neadekvatni i neefikasni i za takozvane veganske proteine kažu da su sme?e. I doktori se iš?u?avaju kada vide mladu osobu sa tolikim holesterolom ali genetika ?ini svoje, ima dobrih strana naravno ali stru?njaci kažu da ?u piti lekove za snižavanje ceo život, po?injem sa "rosuvastatinom" od 10 miligrama (u prošlosti povremeno pio od 5 mg jednom dnevno) |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.05.2025 22:10
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22854 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Vladimir75 - poruka glasi: Pomaže Bog Miroljube Imam 24 godine i visok holesterol. Doktori pa i ja sam siguran da je ve?inski genetskog porekla, majka, otac i starija sestra imaju povišeni i piju lekove godinama unazad. Znam da ishrana ima velikog udela, trudim se da balansiram, izbacio sam beli hleb, trudim se da limitiram unos delikatesa / suhomesnatog. Za gotovo svaki obrok pojedem nešto od mesa, bila to tunjevina, sardina, katkad koja kobasica ili sušena pršuta / pe?enica i sl za doru?ak ili ve?eru uz jaja i dosta povr?a. Kuvano / retko kada pe?eno ili prženo meso za ru?ak uz salatu naravno. Krenuo sam u teretanu pre nekih 5 meseci i prime?ujem da sam malo po malo dodao miši?nu masu. Meso i trening za hipertrofiju idu kao nokat i meso, me?utim u mom slu?aju ne znam koliko ?u dugo mo?i tako dok ne po?nu neki simptomi srca ili krvnih sudova. Imam ljude oko sebe koju su u fitnesu decenijama i govore kako su biljni proteini neadekvatni i neefikasni i za takozvane veganske proteine kažu da su sme?e. I doktori se iš?u?avaju kada vide mladu osobu sa tolikim holesterolom ali genetika ?ini svoje, ima dobrih strana naravno ali stru?njaci kažu da ?u piti lekove za snižavanje ceo život, po?injem sa "rosuvastatinom" od 10 miligrama (u prošlosti povremeno pio od 5 mg jednom dnevno) Samo slusaj "strucnjake" pa ces dobro proci. Kakve veze ima povisen holesterol sa genetikom? To samo moze da kaze neki glupander koji nema veze mozgom. I ti i tvoja familija jedete smece i nije cudo sto svi imate visok holesterol. Dovodi se u red i nemoj da postavljas glupava pitanja. Imas sve objasnjeno u mojoj kratkoj knjizi www.malaskolazdra... i u ovoj najnovijoj knjizi koju sam postavio juce. |
|
|
crane |
Odgovorio 26.05.2025 13:04
|
![]() Član Odgovori: 187 Pristupio/la: 01.03.2020 21:40 Lokacija: Ðиш |
https://www.vijes...026-godine |
|
|
Grujo Grujic |
Odgovorio 26.05.2025 13:38
|
![]() Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 08.05.2025 19:20 Lokacija: Banja Luka |
Sta preporucujete za ucenje Hebrejskog jezika? Moze li za pocetak Vas kurs sa kanala? A onda i onaj snimljeni kurs Zeljka Stanojevica? I hoce li biti nastavak kursa za Hebrejski na vesem kanalu? Posto mislim, nisam siguran, da nije zavrsen. Svako dobro profesore! |
|
|
crane |
Odgovorio 26.05.2025 15:00
|
![]() Član Odgovori: 187 Pristupio/la: 01.03.2020 21:40 Lokacija: Ðиш |
Za ovog coveka ste govorili da je teoloski najpismeniji u susednoj zemlji, on se potpuno pogubio izgleda? https://www.novil...judi-zele/ |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.05.2025 22:28
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22854 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Grujo Grujic - poruka glasi: Sta preporucujete za ucenje Hebrejskog jezika? Moze li za pocetak Vas kurs sa kanala? A onda i onaj snimljeni kurs Zeljka Stanojevica? I hoce li biti nastavak kursa za Hebrejski na vesem kanalu? Posto mislim, nisam siguran, da nije zavrsen. Svako dobro profesore! Da, tako je najbolje da ucis. |
|
|
crane |
Odgovorio 29.05.2025 19:14
|
![]() Član Odgovori: 187 Pristupio/la: 01.03.2020 21:40 Lokacija: Ðиш |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: crane - poruka glasi: Miroljube mozes li da napises recept za pripremu hleba sa psilijum ljuspicama ovde ili da linkujes ka nekom youtube videu gde se to detaljno prikazuje? U jednu casu kisele vode razmutis jednu ravnu supenu kasiku ljuspica psilijuma, i sacekas 5 min da nabubri, i onda tu vodu prospes preko jednog kilograma integralnog brasna, dodas kisele vode po potrebi i malo soli, i peces u rerni prvih 20 min na 150 stepeni, i jos 20 min na 250 stepeni. ![]() Probao sam po uputstvu i hleb je ukusan ali mozda malo gletaviji i manje nadignut u odnosu kad koristim sodu bikarbonu i prasak za pecivo. Da li i tebi tako ispada ili ima neka dodatna caka? Mozda da se saceka dodatno kad se nabubreli psilijum umesi u brasno da dodje do nadizanja ili pocetka fermentacije ako to uospte ima sa ljuspicama psilijuma? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.05.2025 21:53
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22854 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
crane - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: crane - poruka glasi: Miroljube mozes li da napises recept za pripremu hleba sa psilijum ljuspicama ovde ili da linkujes ka nekom youtube videu gde se to detaljno prikazuje? U jednu casu kisele vode razmutis jednu ravnu supenu kasiku ljuspica psilijuma, i sacekas 5 min da nabubri, i onda tu vodu prospes preko jednog kilograma integralnog brasna, dodas kisele vode po potrebi i malo soli, i peces u rerni prvih 20 min na 150 stepeni, i jos 20 min na 250 stepeni. Probao sam po uputstvu i hleb je ukusan ali mozda malo gletaviji i manje nadignut u odnosu kad koristim sodu bikarbonu i prasak za pecivo. Da li i tebi tako ispada ili ima neka dodatna caka? Mozda da se saceka dodatno kad se nabubreli psilijum umesi u brasno da dodje do nadizanja ili pocetka fermentacije ako to uospte ima sa ljuspicama psilijuma? Napisao sam da treba da se saceka oko 5 min da psilijum nabubri i da se pece na adekvatan nacin. Verovatno nisi sacekao da nabubri i/ili nisi dovoljno pekao. Meni ispada vrhunski, mnogo ukusniji i bolji nego sa sodom bikarbonom i praskom za pecivo |
|
|
mkulis |
Odgovorio 30.05.2025 14:34
|
![]() Član Odgovori: 40 Pristupio/la: 13.01.2020 22:31 Lokacija: BiH |
Nesto pozitivno i na zapadu.. https://vijesti.h...a-12181010 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.05.2025 21:47
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22854 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Kako si naivan i verujes medijima... Pa tamo se konzumira marihuana, kokain i druge teze droge, kakav duvan, sta je s tobom. Medijima ne treba verovati ni kad kazu da pada kisa i objave video gde se vidi kako kisa pada. |
|
Predji na forum: |