Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
YeshuaMeleh
Pozdrav, zanima me dali se u teokratskoj Crnoj Gori praznovao Šabat, s obzirom da su nasi preci imali takvu svjest o teologiji

Jako
Postuj vlast, to je jasno.
Ako se narod i omladina bori za moralne vrednosti pa makar bio to i mali korak ali ide se ka moralu, jer ljudi koji su na pozicijama kradu, lazu, piju, drogiraju se, voze skupe automobile, promovisu prostakluk i niskosti u drustvu. Jedna omladi i zdravo drustvo zeli da se zakoni postuju ti zakoni su zemaljski a zemaljski zakoni ne mogu postojati bez bozijih zakona. Ako je neko ukrao da se osudi, ako je neko davao ili primio mito, da se osudi ako neko deli drustvo i narod klevece i laze da se osudi, vecinom su to i zakoni petoknjizja. Znaci sav ovaj narod treba da se povuce svako svojim poslom da se bavi i Bog ce sve srediti ? Ili treba da se bavimo manama kod naroda ? Ili treba da se pomolimo Bogu i da kazemo da Bog pomogne narodu.
Ovi protesti se razlikuju od portesta zutih prsluka u Parizu ili portesta u Atini iza nasih protesta nema smeca, polomljenih objekata, nastradalih, sta vise iza ovakvih portesta grad i ulica ostaje cistiji nego sto je bio, a vise puta je Evropa omalovazavala ovaj deo balkana.
PS
Vi kad ste imali problem sa zdravljem otisli ste kod jednog lekara i on vam je rekao skloski primer srcan udara a niste imali na kraju srcani udar. Zamislite da ste otisli kod nekog ko je kupio diplomu i dao vam pogresnu dijagnozu ili terapiju ( dajem primer samo )

Aleksandar Grujic
https://www.insta...NzbGxtMg==

Miroljub Petrovic
YeshuaMeleh - poruka glasi:

Pozdrav, zanima me dali se u teokratskoj Crnoj Gori praznovao Šabat, s obzirom da su nasi preci imali takvu svjest o teologiji

Imamo izvestaj da je na Cetinju, prestonici teokratske Crne Gore, pijacni dan i onda, i sve do danas, bio petak, na isti nacin kao i u Izraelu, dakle pijacni dan je dan pred Shabat.

Miroljub Petrovic
Jako - poruka glasi:

Postuj vlast, to je jasno.
Ako se narod i omladina bori za moralne vrednosti pa makar bio to i mali korak ali ide se ka moralu, jer ljudi koji su na pozicijama kradu, lazu, piju, drogiraju se, voze skupe automobile, promovisu prostakluk i niskosti u drustvu. Jedna omladi i zdravo drustvo zeli da se zakoni postuju ti zakoni su zemaljski a zemaljski zakoni ne mogu postojati bez bozijih zakona. Ako je neko ukrao da se osudi, ako je neko davao ili primio mito, da se osudi ako neko deli drustvo i narod klevece i laze da se osudi, vecinom su to i zakoni petoknjizja. Znaci sav ovaj narod treba da se povuce svako svojim poslom da se bavi i Bog ce sve srediti ? Ili treba da se bavimo manama kod naroda ? Ili treba da se pomolimo Bogu i da kazemo da Bog pomogne narodu.
Ovi protesti se razlikuju od portesta zutih prsluka u Parizu ili portesta u Atini iza nasih protesta nema smeca, polomljenih objekata, nastradalih, sta vise iza ovakvih portesta grad i ulica ostaje cistiji nego sto je bio, a vise puta je Evropa omalovazavala ovaj deo balkana.
PS
Vi kad ste imali problem sa zdravljem otisli ste kod jednog lekara i on vam je rekao skloski primer srcan udara a niste imali na kraju srcani udar. Zamislite da ste otisli kod nekog ko je kupio diplomu i dao vam pogresnu dijagnozu ili terapiju ( dajem primer samo )

Izneo si gomilu gluposti. Bog je jasno rekao kako drzava moze da bude slobodna i da postoji red i pravda - tako sto se mali broj ljudi okrene Bogu i zivi po Bozjim zapovestima - u prirodi, ulaganjem u zdravlje, moral i porodicu, nezavisno od sistema. Koga to danas zanima? Rulja je prihvatila lazi demokratije i sada se buni protiv onoga sto su izabrali. Nema pravde u demokratiji. Ko trazi pravdu u demokratiji, to je kao da trazi hranu u septickoj jami.

Jako
Znaci nama treba mala grupa mesijanskih jevreja sa prebivalistem u Srbiji koja moze da napravi tektonske promene. Svi ostali idu u otpis ! Nemojte samo da kazete da Bog nije radiio uvek sa savrsenim ljudima.
Bog gleda ljudsko srce zato covek moze da ima racionalnu percepciju o Bogu u onoj dimenziji izmedju coveka i Boga koja je bliza coveku.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.03.2025 05:44

Miroljub Petrovic
Jako - poruka glasi:

Znaci nama treba mala grupa mesijanskih jevreja sa prebivalistem u Srbiji koja moze da napravi tektonske promene. Svi ostali idu u otpis ! Nemojte samo da kazete da Bog nije radiio uvek sa savrsenim ljudima.
Bog gleda ljudsko srce zato covek moze da ima racionalnu percepciju o Bogu u onoj dimenziji izmedju coveka i Boga koja je bliza coveku.

Sa ovakvim lupetanjem mogao bi da budes pozvan da budes urednik nekog govedjeg medija ili profesor ateistickog univerziteta. Ko prica o "mesijanskim Jevrejima"? Sta lupas? Pricamo o ljudima koji hoce da zive po Bozjim zapovestima, koji zive u prirodi, imaju svoj privatan posao u prirodi, zive nezavisno od sistema, ulazu u stvaranje porodice i dobrih ljudi, bave se onim za sta je Bog stvorio coveka da se bavi. Nebitno je gde zive, da lu Srbiji ili Meksiku ili Magagaskaru. Bog moze da stvori teokratsku drzavu gde god se skupe "dvoje ili troje u Njegovo ime". Ali ljude to ne zanima. Ljudi hoce da budu "na recima" pobozni, a na delima - nula, kao sto i kaze Bog u Bibliji: "Ovi ljudi me priznaju usnama svojim, a srce je njihovo daleko od mene."

PavleV
Novi hriscanski film na biblijskim filmovima koji smo preveli

Sjajan film o Vilijamu Tindejlu, coveku koji je dao zivot za prevodjenje i davanje Biblije obicnom narodu.

Covek koji se ceo zivot borio protiv katolicke crkve, i na kraju uspeo, Bozijim cudom i svojom molitvom na samrti da da Boziju rec, Bibliju, obi?nom narodu u Engleskoj.

BOZIJI ODMETNIK (1986) - Prica o Vilijamu Tindejlu

https://biblijski...-odmetnik/

Istinita prica o coveku koji se usudio medju prvima da prevede Bibliju na jezik obicnog naroda – i zbog toga postao neprijatelj mocne katolicke crkve i drzave.

Vilijam Tindejl, vodjen verom i strascu za istinom, suocava se s progonima, izdajom i smrtnom kaznom, ali ne odstupa od Bozijeg poziva.

Film otkriva dramaticnu borbu za slobodu Bozije reci, moc savesti i cenu istinske vere.

Inspirativno, potresno i istinito – “Boziji odmetnik” je prica koju necete zaboraviti.

Uzivajte!

biblijskifilmovi.com/wp-content/thumbnails/boziji-odmetnik-landscape.jpg
Izmenio/la PavleV na 28.03.2025 19:45

jackson
Pozdrav, imam 19 godina i cesto imam problema da disem na nos. Da li mislite da je ok da se u mom uzrastu vrsi septoplastika? I da li ima neko drugo resenje, nije problem zapusenost nosa sekretom, vec ponekad jednostavno imam fizicku blokadu i jako tesko disem na nos a ponekad mi je normalno.

Miroljub Petrovic
jackson - poruka glasi:

Pozdrav, imam 19 godina i cesto imam problema da disem na nos. Da li mislite da je ok da se u mom uzrastu vrsi septoplastika? I da li ima neko drugo resenje, nije problem zapusenost nosa sekretom, vec ponekad jednostavno imam fizicku blokadu i jako tesko disem na nos a ponekad mi je normalno.

Ako nije upala nego devijacija nosne kosti, onda moras na operaciju

Oreo9
Pozdrav,

Da li je po bibliji obavezno nositi tzitzit?

(?etvrta knjiga Mojsijeva - 22. poglavlje)

Hvala vam unapred na odgovoru

Miroljub Petrovic
Oreo9 - poruka glasi:

Pozdrav,

Da li je po bibliji obavezno nositi tzitzit?

(?etvrta knjiga Mojsijeva - 22. poglavlje)

Hvala vam unapred na odgovoru

U pitanju je Bozja preporuka, niko nije kaznjen sto nije nosio rese.

dmatijevic
Pozdrav Miroljube

U jednom od svojih predavanja ste rekli da se ne zna tocna godina kada ce biti drugi dolazak Isusa zato sto ima par rupa u "vremenskoj lenti"
Ali da stalno imamo obrazac u Sv pismu 6 +1
I vodeci se tom logikom da ce Gospod dopustit 6000 godina grijeha
Znamo li mi po Sv pismu koliko je proslo godina od stvaranja Adama pa do prvog grijeha i da li se onda gleda 6000 godina od stvaranja Adama ili 6000 godina od pocinjenja prvog grijeha?

SreckoVVV
https://www.youtu...JP4pVjnWpk

Grobnica Faraona i njegovog sina.
SV

Miroljub Petrovic
dmatijevic - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube

U jednom od svojih predavanja ste rekli da se ne zna tocna godina kada ce biti drugi dolazak Isusa zato sto ima par rupa u "vremenskoj lenti"
Ali da stalno imamo obrazac u Sv pismu 6 +1
I vodeci se tom logikom da ce Gospod dopustit 6000 godina grijeha
Znamo li mi po Sv pismu koliko je proslo godina od stvaranja Adama pa do prvog grijeha i da li se onda gleda 6000 godina od stvaranja Adama ili 6000 godina od pocinjenja prvog grijeha?

Govorio sam o tome u predavanju "Rodoslov covecanstva"

Covecica
Da li zena koja nosi maramu u javnosti moze da sablazni druge zene i devojke koje bi se mozda obratile Bogu, ali im je marama prejaka prica?

Illyrian04
https://www.faceb...7S9Ucbxw6v
Da li je ovo propaganda Miroljube, i ako je zasto, cini mi se da ste o ovome nedavno govorili.

Miroljub Petrovic
Covecica - poruka glasi:

Da li zena koja nosi maramu u javnosti moze da sablazni druge zene i devojke koje bi se mozda obratile Bogu, ali im je marama prejaka prica?

Ne moze da ih sablazni ako je marama pristojna, postoje pristojne marame koje nisu demode.

Miroljub Petrovic
Illyrian04 - poruka glasi:

https://www.faceb...7S9Ucbxw6v
Da li je ovo propaganda Miroljube, i ako je zasto, cini mi se da ste o ovome nedavno govorili.

Sta ocekujes od satanista? Njihov posao je da sire lazi i bljuvotine u koje samo glupaci veruju, a takvi su, na zalost, vecina.

Covecica
Pozdrav, potrebna mi je pomoc da razumem ove stihove:

Jovan 14:12
"Zaista, zaista vam kažem: ko veruje u mene, cinice dela koja ja cinim. Cinice i veca dela, jer ja odlazim k Ocu."

U danasnje vreme vidimo samo da se "cuda" dešavaju po raznim verskim hramovima i sl, a nikako ne vidimo da neki covek koji cita Bibliju, radi bogougodne stvari i ima veru, cini tako velika cuda. U cemu je problem?

Znamo da je najvece cudo da se covek okrene Bogu, ali ovde izgleda da se govori o cudima koja je On cinio i koja su se dešavala odmah, poput izlecenja na licu mesta, podizanja iz mrtvih itd. Zasto su danas cuda samo od demona, kad i danas ima Njegovih ucenika?
Izmenio/la Covecica na 26.03.2025 19:06

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.20 sekundi!