pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.09.2024 22:20
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Cone Krajisnik - poruka glasi: Pozdrav Miroljube. Da li je primereno za hriscanina koji se trudi da živi ispravno da organizuje svadbenu proslavu gde se služi alkohol? Mladenci ne bi da se to?i alkohol ali se plaše reakcije roditelja, rodbine i gostiju generalno ako do?u na svadbu a tamo nema alkohola, i plaše se da niko ne?e do?i ako se ranije naglasi da ne?e biti alkohola. Da li taj dan za krkane može da se napravi u restoranu sa alkoholom, a da se neki dan pre toga organizuje pristojna ceremonija bez alkohola sa manje ljudi koji se nece sablaznjavati i mladence proglasavati sektasima? Ili pravis svadbu ili ne pravis. Ako pravis svadbu, znaci da ce biti svega i svacega... "Ali ako ne pravim svadbu, roditelji i familija ce se naljutiti." Biblijski religiozan covek ne pravi svadbu jer nema koga da pozove na svadbu, kad je sve ludo i nenormalno. Ali, ako nemas svoj biznis, ako zavisis od roditelja, ako ovo, ako ono, a hoces da se zenis, onda moras da igras igru i da popustas rulji. Ako nisi nezavisan od rulje, ne treba da se zenis. Ako si nezavisan, onda ne pravis svadbu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.09.2024 17:16
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Lepa pesma o Milanu Nedicu, coveku koji je spasio najvise ljudskih zivota u 20. veku (nije teoloski 100% korektna sto se tice teksta i spota, ali vredi je poslusati): https://www.youtu...KXZCJUc9SQ U spotu se prikazuje vojvoda Kosta Pecanac. |
|
|
zajecarski |
Odgovorio 02.10.2024 07:28
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 24.01.2024 16:48 Lokacija: Valjevo |
Kad je vec rec o Nedicu, jedan lep citat: „Ono što smo dozivelili i sto pamtimo, to je velika kazna Bozija. Ruku na srce i priznajmo, zasluzili smo. Pljunuli smo na svu nasu lepu proslost – tradiciju koja krepi, snazi, leci, brani svoju, koja je temelj Srpstva, koja je bila kolevka nase narodne duše, nase slave i velicine. Zaboravili smo na vaspitavanje dece svoje. I desilo se cudo, strasno i nevidjeno: sin je ustao na oca, kci na majku. Izgubila se cestitost i postenje, obraz i sram. Nasi neprijatelji razarali su nase svetiliste, nase ognjiste – nasu porodicu, unoseci u nju otrov internacionalizma i komunizma. Nju, nasu porodicu, moramo spasti, naseg opstanka radi, nase buducnosti radi. Da nam bude sto je bila – zariste Srpstva, njegove misli i njegovog opstanka. Odbacite materijalizam. On je otrovao nase drustvo. On je otrovao mnoga srca, on je doveo do toga da nemamo sazaljenja, ni hriscanske ljubavi, ni osecaja prema bliznjima i nevoljnima. Niti se Boga bojimo, niti se ljudi stidimo.“ Djeneral Milan Nedic Izmenio/la zajecarski na 02.10.2024 07:35 |
|
|
Midzo |
Odgovorio 03.10.2024 23:10
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 02.09.2019 11:13 Lokacija: Leposavic |
https://www.rts.r...1727977434 |
|
|
sergej123 |
Odgovorio 04.10.2024 08:56
|
Član Odgovori: 66 Pristupio/la: 08.05.2018 11:42 Lokacija: Srpska |
Link sajta (postoji i aplikacija) na kojem se nalaze radio stranice iz svih drzava planete. Moze biti korisno za slusanje radija na jeziku koji se uci i za alternativno informisanje. http://radio.gard... ПИШИМО ÐЗБУКОМ
|
|
|
Aleksandar Grujic |
Odgovorio 04.10.2024 09:40
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 23.06.2022 09:32 Lokacija: Istocno Sarajevo |
Pozdrav gospodine Petrovicu, na FB stranici Devorah's Date Tree su objavili da nije uocen mladi mesec proslo vece, da li to znaci da je mladi mesec veceras i da time pocinje Ros Hasana? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.10.2024 16:39
|
sergej123 - poruka glasi: Link sajta (postoji i aplikacija) na kojem se nalaze radio stranice iz svih drzava planete. Moze biti korisno za slusanje radija na jeziku koji se uci i za alternativno informisanje. http://radio.gard... Juce je bio 29. dana sestog meseca i posto nije uocen mladi mesec, znaci da je danas 30. dan sestog meseca i da veceras (petak uvece) pocinje prvi dan sedmog meseca ili Praznik Truba. |
|
|
carbinjo |
Odgovorio 04.10.2024 20:19
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 21.02.2024 19:40 Lokacija: Beograd |
Mislienje o Seseljevoj prici sto je pricao kod Gorana Sarica u ovoj novoj emisiji? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.10.2024 06:00
|
carbinjo - poruka glasi: Mislienje o Seseljevoj prici sto je pricao kod Gorana Sarica u ovoj novoj emisiji? Nisam mogao da slusam nebuloze, gledao sam prvih 10 minuta i smorio se. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.10.2024 06:01
|
Gradjevinski "strucnjaci", ili kako se prave zgrade u demokratiji: https://www.in4s....pisarnicu/ |
|
|
crane |
Odgovorio 06.10.2024 01:41
|
Član Odgovori: 171 Pristupio/la: 01.03.2020 21:40 Lokacija: Ðиш |
https://www.insta...NuYjJxMg== |
|
|
Duka777 |
Odgovorio 06.10.2024 09:36
|
Član Odgovori: 113 Pristupio/la: 03.10.2019 13:38 Lokacija: Crna Gora |
Pozdrav, da Vam prenesem najnoviji problem sto se javlja sa Google u telefonima koji koristimo. Google je razvio aplikaciju AI Gemini, i kad Vam izbaci tamo u poruke da treba da se azuriraju aplikacije, ako kliknete tu opciju, telefon Vam automatski azurira aplikacije ( meni je trenutno 29 aplikacija na cekanju na telefonu, i ja to odlazem dok mogu), jedan prijatelj je kliknuo i aplikacije su mu se azurirale, izmedju ostalog azurirao mu se i Google, i onda mu se na telefonu pojavila nova aplikacija Gemini,( to je aplikacija koju je razvio Google " kao da bude konkurencija chat GPT " ) Problem je sledeci, tu aplikaciju ne mozete da izbrisete iz telefona na klasican nacin, preko opcije podesavanja, aplikacije, deinstaliraj aplikaciju. Ja sam mu nasao opciju na internetu, koja trenutno radi, ne znam koliko ce to trajati, znaci u telefonu odete na google i tamo gdje je Vas nalog preko koga ste prijavljeni kliknete i odete na settings, zatim Google assistant, zatim na Digital assistants from Google i tamo imate dvije opcije Gemini or Google assistant. I cim se izabere google assistant automatski se ukloni sa telefona ova aplikacija Gemini. Ovo radi trenutno, ne znam do kada ce biti ova opcija, u medjuvremenu pretrazujem alternative, jedna od opcija je ruski pretrazivac Yandex ili neki manje popularan pretrazivac, da se totalno izbaci Google. Ako saznam nesto vise obavijesticu vas |
|
|
UserC6D |
Odgovorio 06.10.2024 13:08
|
Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 17.06.2024 14:24 Lokacija: Balkan |
Duka777 - poruka glasi: Pozdrav, da Vam prenesem najnoviji problem sto se javlja sa Google u telefonima koji koristimo. Google je razvio aplikaciju AI Gemini, i kad Vam izbaci tamo u poruke da treba da se azuriraju aplikacije, ako kliknete tu opciju, telefon Vam automatski azurira aplikacije ( meni je trenutno 29 aplikacija na cekanju na telefonu, i ja to odlazem dok mogu), jedan prijatelj je kliknuo i aplikacije su mu se azurirale, izmedju ostalog azurirao mu se i Google, i onda mu se na telefonu pojavila nova aplikacija Gemini,( to je aplikacija koju je razvio Google " kao da bude konkurencija chat GPT " ) Problem je sledeci, tu aplikaciju ne mozete da izbrisete iz telefona na klasican nacin, preko opcije podesavanja, aplikacije, deinstaliraj aplikaciju. Ja sam mu nasao opciju na internetu, koja trenutno radi, ne znam koliko ce to trajati, znaci u telefonu odete na google i tamo gdje je Vas nalog preko koga ste prijavljeni kliknete i odete na settings, zatim Google assistant, zatim na Digital assistants from Google i tamo imate dvije opcije Gemini or Google assistant. I cim se izabere google assistant automatski se ukloni sa telefona ova aplikacija Gemini. Ovo radi trenutno, ne znam do kada ce biti ova opcija, u medjuvremenu pretrazujem alternative, jedna od opcija je ruski pretrazivac Yandex ili neki manje popularan pretrazivac, da se totalno izbaci Google. Ako saznam nesto vise obavijesticu vas Pa ako neces koristit Gemini kakve veze ima jel instalirana ili nije? U tom slucaju je samo bloatware ko i hrpa tvornicki instaliranih aplikacija koje se ne mogu obrisat standardnim postupkom. Isto je sa Google Assistant, ne koristim to al posto je tvornicki bloatware stoji i ne radi. |
|
|
Duka777 |
Odgovorio 06.10.2024 15:51
|
Vjerovatno se ti bolje razumijes u tehnologiju ( posto vidim da koristis neke 'strucne' izraze). Ja razumijem da kada kupis neki telefon dobijes instaliranu aplikaciju od tog proizvodjaca ( posto oni idu svi logikom da pokriju po mogucnosti i da koristis njihove aplikacije uz model koji si kupio). Jednostavno ovaj drug je primijetio da mu telefon drugacije radi, jer ima sajtove koje cesto posecuje, i sada kada bi kliknuo na taj sajt onda bi mu ekran jednostavno 'kliknuo' ( kao kad pravis skrinsot), kao da neko skladisti ono sto ti radis. To je jedan razlog, drugi je, da mu je google non stop predlagao glasovnu pretragu ( ja pretpostavljam da je to prelazni period, i da ce u nekom periodu, da Google uvede, da imas tzv " licnog asistenta", koji ce da komunicira sa tobom. Trece, zasto bih ja dozvolio da mi neko bez moje saglasnosti instalira razne aplikacije u mom telefonu, iako ja necu da je koristim kao sto ti rece. Ako necu ja, moze neko treci, evo cisti primjer, da koristi neka treca strana kao VPN moj telefon ili da rudari neku kriptovalutu ( sada ces ti vjerovatno reci, da je to nemoguce bez moje dozvole, ali opet dolazimo na pocetak price, kako onda moze neko da instalira aplikaciju u tudjem teefonu, bez mogucnosti deinstalacije. Za mene je trenutno resenje, manje popularni pretrazivaci, i u medjuvremenu ovo istrazujem i proucavam, kako bih imao alternativu, kad Google uvede obaveznog demona ( Miroljub je 100% u pravu za ovo, kad se salio, a ustvari govorio istinu, kupis telefon i dobijes demona na poklon), kako bih samo promijenio na telefonu i postavio da mi bude neki drugi pretrazivac, osnovni a Google totalno ugasim. Yandex nije los, ali vidim da su i u Rusiji "amerikanizovani' ljudi i potpuno se isto ponasaju, oni imaju neku Alisu, koju koriste na telefon, ona im je kao licni asistent. Za Yandex moram da provjerim, da li su oni planirali kao Google da uvedu ovo i da u buducnosti bude prakticno jedini izbor. Ako bude tako, onda cu da trazim neki drugi pretrazivac... |
|
|
UserC6D |
Odgovorio 06.10.2024 19:13
|
Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 17.06.2024 14:24 Lokacija: Balkan |
Duka777 - poruka glasi: Vjerovatno se ti bolje razumijes u tehnologiju ( posto vidim da koristis neke 'strucne' izraze). Ja razumijem da kada kupis neki telefon dobijes instaliranu aplikaciju od tog proizvodjaca ( posto oni idu svi logikom da pokriju po mogucnosti i da koristis njihove aplikacije uz model koji si kupio). Jednostavno ovaj drug je primijetio da mu telefon drugacije radi, jer ima sajtove koje cesto posecuje, i sada kada bi kliknuo na taj sajt onda bi mu ekran jednostavno 'kliknuo' ( kao kad pravis skrinsot), kao da neko skladisti ono sto ti radis. To je jedan razlog, drugi je, da mu je google non stop predlagao glasovnu pretragu ( ja pretpostavljam da je to prelazni period, i da ce u nekom periodu, da Google uvede, da imas tzv " licnog asistenta", koji ce da komunicira sa tobom. Trece, zasto bih ja dozvolio da mi neko bez moje saglasnosti instalira razne aplikacije u mom telefonu, iako ja necu da je koristim kao sto ti rece. Ako necu ja, moze neko treci, evo cisti primjer, da koristi neka treca strana kao VPN moj telefon ili da rudari neku kriptovalutu ( sada ces ti vjerovatno reci, da je to nemoguce bez moje dozvole, ali opet dolazimo na pocetak price, kako onda moze neko da instalira aplikaciju u tudjem teefonu, bez mogucnosti deinstalacije. Za mene je trenutno resenje, manje popularni pretrazivaci, i u medjuvremenu ovo istrazujem i proucavam, kako bih imao alternativu, kad Google uvede obaveznog demona ( Miroljub je 100% u pravu za ovo, kad se salio, a ustvari govorio istinu, kupis telefon i dobijes demona na poklon), kako bih samo promijenio na telefonu i postavio da mi bude neki drugi pretrazivac, osnovni a Google totalno ugasim. Yandex nije los, ali vidim da su i u Rusiji "amerikanizovani' ljudi i potpuno se isto ponasaju, oni imaju neku Alisu, koju koriste na telefon, ona im je kao licni asistent. Za Yandex moram da provjerim, da li su oni planirali kao Google da uvedu ovo i da u buducnosti bude prakticno jedini izbor. Ako bude tako, onda cu da trazim neki drugi pretrazivac... Malo ima vise teksta i teme o kojima pricam se mogu istrazit opsirnije ali evo da objasnim neke stvari: Nisam koristio Gemini pa ne znam zasto bi uzimao screenshote, mozda ima neku postavku da screenshota ako se napravi neki pokret ili slicno. Sta se tice glasovne pretrage to predlazu stalno osim kad ugasis prijedloge. Imaju vec godinama onaj Assistant koji ja ne koristim jer nemam potrebe, ako trazim nesto odem na search i to je to. Gemini je, da tako kazem, "unaprijedjena" verzija toga. Znaci to je sve marketing za naivne ljude da imaju neki AI koji kao nesto radi a isto ko Assistant samo izbacuje podatke koje trazis, npr ako ga se pita koja je najvisa planina on pretrazi i nadje Mt Everest i to izbaci, svi ti virtualni asistenti rade na isti nacin. Siri radi tako od 2010. i tad niko nije prico o AI jer to tad nije bilo marketabilno za naivne ljude. Tek zadnjih godina se obicni softveri nazivaju AI jer je to "trend" i "marketing". Npr pretrazivanje po slikama, reverse image search, postoji od 2011. i to je jednostavan software koji usporedi slike i izbaci ti najslicniju. I onda dodju 12-13 godina poslije i kazu AI. Pa nije AI nego prodaju pricu naivnima. Ako neces da instalira aplikacije bez dozvole to je legitimno, ali ako oni to rade po defaultu onda nema druge nego koristit neki custom ROM(operativni sistem) a i custom ROM-ovi cesto nisu najbolja opcija. Ako ne zelis imat veze sa takozvanim "big tech" kompanijama onda imas opciju da koristis de-googled telefon, znaci bez ikakve veze sa Google-om. Znaci instaliras custom ROM npr CalyxOS, DivestOS, LineageOS ili kupis degoogled Pixel telefon sa GrapheneOS, sta je malo ironicno da najbolju platformu za degoogling proizvodi sam Google, ali to ne preporucujem jer su im telefoni srednja zalost u usporedbi sa npr Samsungom mada su svi neki mediokriteti, bolje onda, ako ti je telefon stariji pa je proso period tvornickih software update-ova, stavis custom ROM. Ako je noviji telefon od npr Samsung S serije, S24 i nadalje, oni imaju 7 godina update znaci za S24 to je do 2031. To su nadogradnje kako sigurnosne tako i Android verzija. Custom ROM bi mogo na to ako ti je odvojenost od big tech bas bitna al ima raznih, bitno je da je sto sigurniji OS, evo jedna tablica usporedbe: https://eylenburg...arison.htm Tehnicki gledano mozes biti potpuno odvojen od big tech ali to nosi posljedice da nemas komfor i "convenience", znaci mozes koristit Linux Mint umjesto Windowsa, custom ROM umjesto default Androida, Proton umjesto Google servisa(imaju besplatne neke osnovne stvari ali neke placene jer ne skupljaju i ne prodaju podatke ko Google pa moraju pravit pare na nacin da naplacuju usluge sta je legitimno). Ali ako hoces imat profil na YouTube trebas imat Gmail sta mozes cisto tako radi YT. Ako neces ni to onda imas GrayJay aplikaciju koje nema na Google Play Store nego se skida sa njihovog sajta. Nema onda vise Drive, Gmail, Maps, Google kalendar, Google photos itd. Nema nista ni od Samsunga u tom slucaju, Samsung account i sve ostalo. Znaci za sve se mora nac alternativa. Znaci moze se ali ima tu dosta caka oko privatnosti itd. Ja koristim neke stvrari dokle mogu a ne koristim puno toga jer mi ne treba. E sad dolazimo do toga zasto se to radi? Ovi sad takozvani AI su machine learning koji samo izvrsavaju zadatke a sami po sebi su nista, a AI se radi sa ciljem da sto bolje oponasa ljude al naravno da kompjuter sam to ne moze pa ostaje na izvrsavanju zadataka. Poznat primjer je kad su pravili algoritam za prepoznavanje neke ribe i trazili ga sliku ribe on izbacivo ljudske prste. Problem je bio taj sto su ga trenirali na slikama na kojima ljudi drze tu ribu u rukama i on je prste prepozno. Znaci kompjuter sam po sebi je glup, ne zna on sta je riba sta je prst pa ako se lose programira bude krs. Kad se tehnologija razvije dodatno da svjetski manipulatori kazu "AI je tolko napredovo da je postao svjestan i donosi zasebne odluke". E tad se ukljucuju demoni da pricaju kroz tehnologiju i da propisuju moralne standarde. Ne bi me iznenadilo da u buducnosti bude AI pravosudje koje te osudi na temelju laznih AI generiranih videa i slika pa cak i zvuka, mada oni mogu obican software napravit i programiraju ga da te osudi ko kriminalca. Znaci kad pocnu sa tim da je AI svjestan, to je to. Inace kod koristenja tehnologije postoji rizik, od sigurnosnih kamera, telefona, kompjutera itd da budu hakirani i zloupotrebljeni i ko nije upoznat s tim da to istrazuje i da se cuva moze nastradat. Najbolje rjesenje za privatnost je maknut sve i zivit u sumi, u planini sa stokom ko prije 200 godina ali moze se tehnologija jos koristit za neke dobre stvari. Izmenio/la UserC6D na 06.10.2024 19:50 |
|
|
Duka777 |
Odgovorio 06.10.2024 20:28
|
Prijatelju, ja sam dobronamjerno napisao da upozorim clanove foruma (ovo je teoloski forum, a ne tech forum), koji ne vole AI. Nemoj molim te da 'razvodnjavas' temu i uopste da ulazimo ovdje u neku raspravku (imas opciju za privatnu poruku, pa napisi, ako imas sta), da ne smaramo domacina foruma i ostale clanove. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.10.2024 21:02
|
Duka777 - poruka glasi: Prijatelju, ja sam dobronamjerno napisao da upozorim clanove foruma (ovo je teoloski forum, a ne tech forum), koji ne vole AI. Nemoj molim te da 'razvodnjavas' temu i uopste da ulazimo ovdje u neku raspravku (imas opciju za privatnu poruku, pa napisi, ako imas sta), da ne smaramo domacina foruma i ostale clanove. Covek je sve lepo objasnio, ukljucujuci i ono najvaznije, a to je da ako ti udjes u sistem, a to je internet, to znaci da si prihvatio da oni mogu da prate sve sto je na tvom telefonu i kompjuteru, da mogu preko mikrofona da slusaju sta pricas, i preko kamere da te gledaju, osim ako su telefon i kamera daleko od tebe, jer vrlo moguce da mogu da cuju sta pricas i da te gledaju i kad ti je telefon (ili komp) iskljucen. To je sve jasno i tu nema problema. Neka gledaju sve sto imamo u nasim uredjajima. Problem je ukoliko smo teoloski nepismeni. Dakle, oni ti ubace neki AI program u telefon ili komp, i ti to ne mozes da sprecis ako si u njihovom sistemu, ali mozes da to ne koristis, i tu ti ne mogu nista. Jer, demon ne moze da te povredi ako ga ti ne prizivas i ne koristis AI programe. Mozes da ga prizivas iz neznanja, pa Bog dopusti da te povredi, i to onoliko koliko Bog dopusti, sa ciljem da se zapitas gde gresis i da shvatis da imas posla sa demonom. Demoni i AI su tu da ti naprave veci komfor, da ti privremeno olaksaju odredjene poslove i da tako udju u tvoj zivot da ti uzmu dusu. Ali ti mozes da ne koristis AI programe i demonske usluge, i onda demoni nemaju pravo da te maltretiraju. Mogu da te i tada maltretiraju ako im Bog dopusti, jer je progon Bozjih ljudi najveca kompromitacija za Sotonu i demone, ali to se desava samo onima koji su spremni na takvu zrtvu da se Bog proslavi. Dakle, cela prica se svodi oko ukljucivanja mozga. Ljudi nece da koriste mozak, nece da misle, nece da razmisljaju o tome kako funkcionise duhovni svet, nece da uce teologiju - zakone u duhovnom svetu, nego postavljaju glupava pitanja: "Kako da znam da je to AI ili nije?" Treba neko da sedi pored njih i da im kao malom detetu kaze: "Nemoj ovo, nemoj ono, uradi ovo", jer su od malih nogu uceni da ne misle nego da slusaju govedje autoritete. E pa ne moze, moras da pocnes da mislis, Bog te nije stvorio da budes kao tele. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.10.2024 09:21
|
Izjava graditelja Cetinjskog manastira: "Ja protomajstor iz slobodnog grada Dubrovnika, cije ce ime po tradiciji nase bratovstine ostati zauvjek nepoznato, dodjoh na poziv gospodara Ivana Crnojevica u Crnu Goru, u zemlju njegovu, u mjesto zvano Cetinje, da ozivotvorim zelju njegovu koju iskaza zavjetom danim ljeta Gospodnjega 1481. u kuci presvjete Bogorodice u italijanskom gradu zvanom Loreto. Iako prostrano Cetinjsko polje, pod visokom planinom Lovcen, bjese skoro pusto. Vise gospodarevog dvora i kuca donjokrajskih i umackih, i njihove crkve, koju Vlaskom zvahu, a PRED KOJOM SU SE SAHRANJIVALI NA NACIN KAKO TO U BOSNI BJESE OBICAJ, POD VELIKIM KAMENIM GROMADAMA, KOJE MRAMORJE ZOVU, tu nicega drugog ne bjese..." |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.10.2024 06:09
|
Dobio sam pismo od jednog tipa koji je pitao AI (demone) sta misli o meni. Evo sta kaze AI: "Miroljub Petrovic je poput carobnjaka iz bajke, ali umesto magicnih napitaka, nudi toksicne formule za srecu. Dok u njegovim pricama svi plesemo oko vatre, zaboravljamo da je plamen cesto samo dimnjacka iluzija koja nas gusi. Njegove ideje deluju kao slatkisi – privlacne na prvi pogled, ali kad ih progutamo, ostavljaju gorak ukus na dusi. Kao s nekim bajkovitim carobnim predmetom, svi se okupljaju oko njega, a samo nekolicina shvata da je ispod povrsine skrivena otrovna jabuka. Umesto da nas vodi ka prosvetljenju, njegov put je poput labirinta – izgubljeni smo u zamrsenim idejama koje nas odvode dalje od sustine i istine." Sta da kazem, veliki kompliment za mene kad demoni ovako pisu o meni. |
|
|
zajecarski |
Odgovorio 08.10.2024 09:04
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 24.01.2024 16:48 Lokacija: Valjevo |
Ovo je odgovor nekog modifikovanog Ai-a, ocigledno, ne znam gde je tacno taj covek pitao ali evo ako domacin dozvoli sta je meni Ai odgovorio na zvanicnom sajtu za Ai, ChatGPT: Miroljub Petrovic je kontroverzna figura u Srbiji, poznat kao kvazistrucnjak na razlicitim poljima, ukljucujuci medicinu, istoriju i religiju. Njegove izjave i ucenja cesto izazivaju polemiku zbog nedostatka naucne i strucne podloge. On promoviše pseudonaucne teorije i cesto je kritikovan zbog širenja netacnih informacija, posebno u vezi sa zdravljem i lecenjem bolesti. Na primer, zagovarao je lecenje ozbiljnih bolesti prirodnim metodama umesto konvencionalne medicine, što je naišlo na oštre osude. Miroljub se cesto pojavljuje u medijima i privlaci pažnju svojom specificnom retorikom i stavovima, ali je uglavnom percipiran kao kontroverzan zbog svog neortodoksnog pristupa temama koje zahteva strucnost. |
|
Predji na forum: |