Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Gospodjeput - poruka glasi:

Miroljube svuda gde sam čitao o tome koje su namirnice alkalne čisto da bih se uverio da nema biljaka koje nisu...Piše da je mnogo biljaka zapravo kiselo kapiram da su to budalaštine koje se serviraju danas kao i sve ostalo...Zanima me vaše mišljenje da li su sve biljke alkalne i gde mogu da pročitam više o tome...Onako po vama neka knjiga ili nešto gde ima istine

Postoje biljke koje su blago kisele, kao neke zitaarice, ali kad udju u organizam deluju alkalno.

rasapant
Zapazio sam rasade lobelije u najnovijem snimku sa Lepomirom na rucku. Mislim da nisi nikad spominjao da i njih gajis pored ehinacea-e, sto se tice tih najlekovitijih biljaka.
Ja sam ove godine pokusao, po uputstvima, i jesu mi proklijali, al negde oko 30%. I onda su oglavnom svi uvenuli jer nisu uspeli da puste koren, posto zemlju nisam ni malo kompaktovao/zgusnuo (ja mislim). Medjutim takodje sam i nekvalitetnu sirovinu za proklijavanje (los kompost) koristio, a mozda i jos po koja greska se potkrala...
Mozete li ukratko opisati vas nacin njihovog gajenja i kakvi su vam uspesi sa njom.
RP

Miroljub Petrovic
rasapant - poruka glasi:

Zapazio sam rasade lobelije u najnovijem snimku sa Lepomirom na rucku. Mislim da nisi nikad spominjao da i njih gajis pored ehinacea-e, sto se tice tih najlekovitijih biljaka.
Ja sam ove godine pokusao, po uputstvima, i jesu mi proklijali, al negde oko 30%. I onda su oglavnom svi uvenuli jer nisu uspeli da puste koren, posto zemlju nisam ni malo kompaktovao/zgusnuo (ja mislim). Medjutim takodje sam i nekvalitetnu sirovinu za proklijavanje (los kompost) koristio, a mozda i jos po koja greska se potkrala...
Mozete li ukratko opisati vas nacin njihovog gajenja i kakvi su vam uspesi sa njom.

Ove godine sam prvi put krenuo da proizvodim lobeliju jer se tesko nabavlja na trzistu, javicu kako napreduje.

princ7
Shtisel S3E9: https://biblijski...tisel-3e9/
https://drive.goo...K48A-/view

nikola vujosevic
"Britanski gambit", TV drama u produkciji Radio-televizije Srbije, snimljena 1998. godine, govori o susretu dva poznanika, bivša britanska agenta, u londonskom klubu, početkom devedesetih godina prošlog veka, kada dolazi do raspad SFRJ. U toku Drugog svetskog rata, oni su se našli u ulozi oficira za vezu na tlu porobljene Kraljevine Jugoslavije, ali na sukobljenim stranama, jedan u štabu generala Draže Mihailovića (tumači ga Ljuba Tadić), a drugi, Ficroj Meklejn (tumači ga Stevo Žigon), čuveni obaveštajac i Čerčilov čovek od poverenja, u Titovom štabu. Oni analiziraju prilike i stanje u Kraljevini Jugoslaviji neposredno pred početak rata i za vreme okupacije, kroz prizmu britanske spoljne politike, koja se, kada joj to odgovara, blisko povezuje sa vatikanskim interesima, ali i kroz prizmu Meklejnovih ličnih interesa. Takođe, u razgovoru dotiču Berlinski kongres, Prvi svetski rat i sukob na tlu moderne Jugoslavije.

https://youtu.be/...
Izmenio/la nikola vujosevic na 18.04.2021 21:26

Pajdo
Koje je uopće tvoje mišljenje o Shabbatu i kako gledaš na to da Adventisti koji na taj dan ni pod koju cijenu ne rade, taj dan su u crkvi itd.
Kakav je tvoj pogled na to da se radi na Shabbat, jel to direktno kršenje zapovijedi i jeli problem što onaj koji je Biblijski religiozan to ne ističe javno, osim adventista?

Miroljub Petrovic
Pajdo - poruka glasi:

Koje je uopće tvoje mišljenje o Shabbatu i kako gledaš na to da Adventisti koji na taj dan ni pod koju cijenu ne rade, taj dan su u crkvi itd.
Kakav je tvoj pogled na to da se radi na Shabbat, jel to direktno kršenje zapovijedi i jeli problem što onaj koji je Biblijski religiozan to ne ističe javno, osim adventista?

Nije Shabat centralno pitanje u teologiji. Lepo je i pozeljno da se drzi Shabat, ali Shabat moze da drzi samo neko ko ima svoj privatan biznis i moze da odlucuje kad ce da radi, a kad nece. Ne moze neko ko nema privatan biznis da odlucuje da li ce da radi na Shabat, jer ako poslodavac trazi od njega da radi na taj dan, on mora da radi da bi se prehranio. Adventisti insistiraju na Shabatu, a zive po gradovima, nemaju privatan biznis (osim retkih). Shabat u punoj meri moze da se drzi jedino u Izraelu, jer tamo skoro svi ne rade tog dana. Izvan Izraela mogu u punini da ga drze oni koji su na selu gde je mir. Ovi ostali mogu da drze koliko mogu.

Praznovanje Shabata izvan Izraela je kao odmor na Zlatiboru. Na Zlatiboru mozes da spavas od 7-12 ujutru jer jedino tada nema uzivo muzike. Jadno je to spavanje.

ArsenP
Mozete li da objasnite kako su to i Hitller i Staljin jezuitski igraci ako su medjusobno ratovali, i ako se Staljin otrgao od jezuita, kako je to uspeo dok Hitler nije? Slicno pitanje za vijetnamski rat: cuo sam da su Amerikanci finansirali i svoju i protivnicku stranu u tom ratu. Zasto bi odmagali sebi?

Pajdo
Razumijem, pametno rečeno. Ali na temelju čega kažeš da "Nije Shabat centralno pitanje u teologiji". Postoji li tekst koji to pobliže označava, navodi odnosno nešto tako da možemo isčitati da Bog ne voli kilave čuvare Shabbata? Ili si zaključio da to nije centralo pitanje po riječima apostola Pavla. Eto nadam se da će još ovo odgovoriti, inače pohvale za zapažanje. Pozdrav
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.04.2021 21:15

Gospodjeput
Miroljube šta misliš o kupovnim hladno cedjenim sokovima sigurno da imaju neki konzervans nešto ali koliko to može biti štetno?I o suvim urmama da li su štetne za zube
Izmenio/la Gospodjeput na 19.04.2021 18:42

soko
Poštovani , imam pitanje u vezi desetka, da li je desetak na ( platu na primer) naš 10ti deo / 10 % od naše ukupne zarade konkretno ili može onoliko koliko imamo da nam bude desetak . Da li desetak može biti na više strana davan ili se može odnositi samo jednu stvar.
Hvala
5. Mojsijeva 28.13

Miroljub Petrovic
ArsenP - poruka glasi:

Mozete li da objasnite kako su to i Hitller i Staljin jezuitski igraci ako su medjusobno ratovali, i ako se Staljin otrgao od jezuita, kako je to uspeo dok Hitler nije?

Imas objasnjeno u knjizi "Vatikanske ubice" od Alberta Rivere. Poznato je da su Hitlera doveli na vlast jezuiti (imas u knjizi "Hitlerov papa" na ovom sajtu), a boljsevike su u Rusiji su takodje doveli jezuiti da sruse ruskog cara koji je bio zastitnik pravoslavlja protiv katolicanstva. Na pocetku Drugog svetskog rata Hitler i Staljin su saradjivali, ali kada je Staljin presao na stranu masona (Britanije i Amerike), Hitler ga je napao. Nije se Staljin otrgao od jezuita nego prihvatio bolju ponudu koju je dobio.

Slicno pitanje za vijetnamski rat: cuo sam da su Amerikanci finansirali i svoju i protivnicku stranu u tom ratu. Zasto bi odmagali sebi?

Amerikanci su naivan narod koji se sisa kao i ostali narodi, oni placaju americku vojsku, a vrh Amerike (kriminalci) su izazvali rat da bi prodavali oruzje i okretali velike pare (vojna oprema, lecenje...).

Miroljub Petrovic
Pajdo - poruka glasi:

Razumijem, pametno rečeno. Ali na temelju čega kažeš da "Nije Shabat centralno pitanje u teologiji". Postoji li tekst koji to pobliže označava, navodi odnosno nešto tako da možemo isčitati da Bog ne voli kilave čuvare Shabbata? Ili si zaključio da to nije centralo pitanje po riječima apostola Pavla. Eto nadam se da će još ovo odgovoriti, inače pohvale za zapažanje. Pozdrav

Ne moze Shabat da praznuje neko ko je u zatvoru, ili neko ko nema da jede. Da bi se praznovao Shabat potrebno je da se imaju osnovni zivotni uslovi za funkcionisanje. Jel mislis da su Jevreji kao robovi u Egiptu mogli da kazu faraonu: "Necemo da radimo na Shabat"?

Shabat moze da praznuje samo onaj ko je slobodan, ili onaj ko zivi u Izraelu.

Miroljub Petrovic
Gospodjeput - poruka glasi:

Miroljube šta misliš o kupovnim hladno cedjenim sokovima sigurno da imaju neki konzervans nešto ali koliko to može biti štetno?I o suvim urmama da li su štetne za zube

Ti sokovi su pasterizovani i oni ti ne trebaju. Pij vodu i jedi voce. Suve urme su ok.

Miroljub Petrovic
soko - poruka glasi:

Poštovani , imam pitanje u vezi desetka, da li je desetak na ( platu na primer) naš 10ti deo / 10 % od naše ukupne zarade konkretno ili može onoliko koliko imamo da nam bude desetak . Da li desetak može biti na više strana davan ili se može odnositi samo jednu stvar.
Hvala

Desetak je 10% od zarade. Moze da se daje na vise strana.

Obi1244
Мирољубе,да ли се у Језекиљу 20:33-38 говори о обнови теократије,пошто наилазио сам на многе људе који кажу да се ту говори о обновљеној земљи,а сигуран сам да се ради о теократији,може ли појашњење?

Текст:
Тако ми живота, говори Господ,владаћу над вама моћном руком, испруженом десницом и силном срџбом.Извешћу вас из других народа и сабрати вас из земаља по којима сте расејани – моћном руком, испруженом десницом и силном срџбом.Довешћу вас у пустињу народа и тамо вам судити, лицем у лице.Као што сам судио вашим праоцима у египатској пустињи, тако ћу судити и вама, говори Господ.Провешћу вас испод своје шибе и постарати се да се чврсто држите Савеза.Очистићу вас од бунтовника и одметника. Иако ћу их извести из земље у којој живе, неће ући у земљу Израелову. Тада ћете знати да сам ја Господ.

Miroljub Petrovic
Obi1244 - poruka glasi:

Мирољубе,да ли се у Језекиљу 20:33-38 говори о обнови теократије,пошто наилазио сам на многе људе који кажу да се ту говори о обновљеној земљи,а сигуран сам да се ради о теократији,може ли појашњење?

Текст:
Тако ми живота, говори Господ,владаћу над вама моћном руком, испруженом десницом и силном срџбом.Извешћу вас из других народа и сабрати вас из земаља по којима сте расејани – моћном руком, испруженом десницом и силном срџбом.Довешћу вас у пустињу народа и тамо вам судити, лицем у лице.Као што сам судио вашим праоцима у египатској пустињи, тако ћу судити и вама, говори Господ.Провешћу вас испод своје шибе и постарати се да се чврсто држите Савеза.Очистићу вас од бунтовника и одметника. Иако ћу их извести из земље у којој живе, неће ући у земљу Израелову. Тада ћете знати да сам ја Господ.

Sve je jasno za one koji imaju gram mozga.

VojvodaPepi
https://mondo.rs/...nidba.html
Stefan Petrovic

Petar Arsovic
U Prvoj knjizi Samuilovoj, pominje se da David svira jedan instrument. Da li David zaista svira harfu ili je u pitanju greška u prevodu i da li se možda radi o guslama, s obzirom da znamo da je David bio pastir i uslovno rečeno seljački sin, te da je možda verovatnije da je svirao gusle.
Šta kaže hebrejski original?
Petar

Leka12
Kako komentarisete ova dogadjanja u Ukrajini ? Ovde mozemo da vidimo da Amerika i Engleska radi za interese Vatikana provocirajuci Rusiju sankcijama i gomilanje vojske na Crnom moru i tako dalje.Ukrajina da nema podrsku Americke vojske nebi radila ove stvari koje sada rade..

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.03 sekundi!