pocetak foruma
|
|
Petar467 |
Odgovorio 02.02.2021 17:07
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 29.01.2021 20:02 Lokacija: Arandjelovac |
https://youtu.be/... Poslusajte svi psalm 23. Na hebrejskom Kul je : ) |
|
|
Indigo |
Odgovorio 02.02.2021 19:42
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 20.12.2020 02:19 Lokacija: Srbija |
Bog vam dao svaku sreću, od 2008. godine na ovom forumu ste odgovarali i desetine puta na svakojaka pitanja koja mogu da nam padnu na pamet. Tek danas vidim poÄetak foruma, 13 godina (samo ovde, a gde je ostalo) svakodnevno u komunikaciji sa ljudima kojima neÅ¡to nije jasno-sa istom neoborivom ideologijom! Treba obavezno Äitati od 1. strane jer je ovo jedini srpski forum na kojem mogu da se proÄitaju samo pametne i korisne stvari, Å¡to u odgovorima, Å¡to u pdf-ovima, dok negde drugo ide ban za promovisanje makar i jedne pametne i korisne stvari, tim pre ako je ideoloÅ¡ki inicijator dr Miroljub Petrović, tad miÅ¡evi bezbožnici iz svojih rupa sude sa svojim cenjenim miÅ¡ljenjima!). https://imgur.com... Hvala vam na svemu do sad i od sad, žao mi je samo Å¡to za vaÅ¡ rad ne znam od mnogo pre, vi ste glas zdravog razuma ovom narodu i raduje me da je sve viÅ¡e mahom mladih ljudi koji vas prate i svesrdno podržavaju vaÅ¡u ideju teokratije! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.02.2021 20:28
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.02.2021 20:31
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
"Gorski vijenac" na moderan nacin: https://www.youtu...pQVJkJoUfw |
|
|
henok57 |
Odgovorio 03.02.2021 11:47
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 06.07.2014 11:41 Lokacija: zagreb |
Evo jedan biblijski tekst za motivaciju kad vas napadaju i maltretiraju neprijatelji: Mihej 7,8 Ne smij mi se, o moj neprijatelju . Ako sam ja pao, ja se dižem, ako ja boravim u tminama, GOSPOD je moja svjetlost. Mihej 7,9 Gnjev GOSPODOV, ja ga moram podnijeti - jer ja sam prijetio protiv njega - sve dok ne presudi moj sluÄaj i ne uspostavi moje pravo. On će me izvesti na svjetlost, a ja ću promatrati njegovo djelo pravde. Mihej 7,10 Ona će dobro vidjeti, moja neprijateljica, ona će se toga posramiti; ona koja govoriÅ¡e meni: †Gdje je on GOSPOD tvoj Bog?“ Moje će ju oÄi osmotriti. Ona će biti zgažena, kao blato sa ulica. |
|
|
ZoranS |
Odgovorio 03.02.2021 14:57
|
Član Odgovori: 286 Pristupio/la: 23.12.2014 16:21 Lokacija: Kula |
PoÅ¡to oficijalni mediji u svetu ćute o posledicama kovid vakcine, neko je poÄeo da skuplja izveÅ¡taje ljudi sa socijalnih mreža.. https://prezi.com...ences-cvv/ |
|
|
princ7 |
Odgovorio 03.02.2021 15:12
|
Član Odgovori: 124 Pristupio/la: 22.03.2017 13:45 Lokacija: Nepoznata |
https://www.youtu...fb6XOGtDxw |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.02.2021 16:02
|
Biblija - novi savremeni prevod, na novi, lep i digitalan nacin: http://cps.org.rs...index.html Napravio Marko Tasic, tel. 060-503-4100 Izmenio/la Miroljub Petrovic na 03.02.2021 16:19 |
|
|
Cone Krajisnik |
Odgovorio 03.02.2021 21:11
|
Član Odgovori: 15 Pristupio/la: 26.01.2021 23:46 Lokacija: Beograd |
https://www.kurir...og-andjela Sotona odnese joÅ¡ jedan mladi život... I onda posle kažu da je Miroljub lud Å¡to govori da ne treba imati devojku. Zna se preko koga sotona najlakÅ¡e deluje, a i na koga udara, na one slabe i nezaÅ¡tićene. Roditelji Äuvajte vaÅ¡u decu, ako oÄekujete da se o vaÅ¡oj deci brine država, Å¡kola ili neko deseti, možete oÄekivati ovakve strahote. Slava Bogu!
|
|
|
bulat98 |
Odgovorio 04.02.2021 17:51
|
Član Odgovori: 49 Pristupio/la: 10.09.2019 10:18 Lokacija: Crna Gora, Niksic |
https://www.jpost...sis-657865 Uprkos korona krizi, zapošljavanje kod Ortodoksnih Jevreja blago je poraslo |
|
|
VladimirT |
Odgovorio 05.02.2021 16:32
|
Član Odgovori: 106 Pristupio/la: 21.12.2017 01:13 Lokacija: Staro Selo - Beograd |
Podignuta je zvaniÄno na Google Play prodavnici i I1 INFO aplikacija. Biće uskoro na Apple prodavnici za iOS i ćiriliÄna verzija. Možete je besplatno preuzeti na linku ispod. https://play.goog...lor.i1info Dobro misli, dobro radi, dobrom se nadaj.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.02.2021 18:11
|
Imao sam uvid u deo knjige "Iza sabackih resetaka" dr Branislava Peranovica koja treba da izadje iz stampe za 7-10 dana. Evo jednog zanimljivog dogadjaja iz njegovog zivota da se vidi kakvo je cudo od coveka Bog napravio u liku Branislava Peranovica: Vratih se trideset jednu godinu unazad, do 1982 (imao sam dvadeset Äetiri godine), kada sam isto ovako sunÄajući se, ležao na ćebetu iza Å¡tale, ispod hrasta, grickajući kikiriki i pijuckajući crno vino, sa namerom da se pozabavim Å¡ahovskom teorijom, pripremajući se za predstojeće beogradsko Å¡ahovsko prvenstvo. Nisam se Äestito ni smestio, kada sam zaÄuo oÄajne jauke koji su dopirali ispod padine, sa puta, dole pored reke. SkoÄio sam na noge, ne znajući Å¡ta da radim. Posle nekoliko trenutaka zbunjenosti, najbrže Å¡to sam mogao, stuÅ¡tio sam se nizbrdo kroz Å¡umu, bos i odeven samo u kupaće gaće. Mislim da sam stigao za manje od pet minuta. Zatekao sam straÅ¡nu scenu. Dve Äobanice su na livadi pored puta kukale i jaukale, a dvadesetak metara od njih, na sredini asfaltnog seoskog puta sve u krvi, kao mrtvo ležalo je dete od nekih Äetiri-pet godina. Desetak metara dalje stajao je kamionÄić, a pored njega kleÄao verovatno vozaÄ i glavom udarao o asfalt. Shvatio sam da je dete pretrÄavalo put i stradalo od kamionÄića. PritrÄao sam detetu i video da je joÅ¡ živo, mada jedva. Lobanja je bila razbijena; uÄinilo mi se da vidim mozak. Nekim džemperom sam pažljivo uvio glavu. U meÄ‘uvremenu je naiÅ¡ao joÅ¡ jedan kamionÄić, kome sam prepreÄio put i primorao vozaÄa da se zaustavi. Neke bake nisu htele da izaÄ‘u, pa sam morao da budem malo grublji. Nežno sam uzeo dete u naruÄje i uneo u kamion. Ubrzo smo stigli u Blatnicu, malo naselje udaljeno dva kilometra od mesta nesreće. Nažalost, u ambulanti mu nisu pružili nikakvu pomoć, već su, videći težinu povreda, pozvali taksi i poslali me sa detetom prema Tesliću, u gradsku bolnicu. Posle nekoliko stotina metara, uvidevÅ¡i da će mi dete umreti na rukama, naredio sam taksisti da se vratimo nazad u ambulantu. Lekaru sam rekao da će mi dete umreti i da ne mogu sam da ga pratim do bolnice. Tako je i lekar poÅ¡ao sa nama. Teslić je od Blatnice udaljen dvadeset Äetiri kilometra. Ne sećam se koliko smo putovali. Samo znam da je vozaÄ vozio kao sumanut, a da je za to vreme lekar masirao dete i davao mu veÅ¡taÄko disanje. Nekako smo stigli u bolnicu. Nemam pojma kakvu su prvu pomoć detetu pružili. Uskoro su nas ubacili u vozilo hitne pomoći i uputili u dobojsku regionalnu bolnicu. Sa nama je krenula i neka starija medicinska sestra. Nismo preÅ¡li ni desetak kilometara kada sam, na moj užas, uvideo da dete umire! Medicinska sestra je bila beskorisna, jer se nekako paralisala od straha. Tada je poÄela neka moja nespretna borba za detetov život. Celim putem sam detetu davao veÅ¡taÄko disanje i masirao maleni grudni koÅ¡, bojeći se da ga dodatno ne povredim. Ispred samog Doboja mislio sam da je gotovo, da smo bitku izgubili: dete je otezalo nožice i skoro da i nije disalo. Bio sam oÄajan, ali nisam odustajao. VozaÄ je bio svestan straÅ¡ne drame. Sve vreme je vozio kao na reliju. Nekako smo stigli u bolnicu sa jedva živim detetom. Hitno su ga negde odneli, a ja sam ostao u hodniku i tresao se, sav u deÄjoj krvi. Valjda me je tek tad sustigao strah od mogućeg fatalnog ishoda. Kao da sam bio u blagom Å¡oku. Nemam pojma koliko sam Äekao, kada je izaÅ¡ao lekar i rekao mi da je dete zbrinuto, da je veoma teÅ¡ko povreÄ‘eno, ali veruju da će preživeti. Rekao mi je da se operem i da idem kući. Zahvalio mi je za sve Å¡to sam uÄinio i pohvalio moj trud. KAKO da odem kući? Od kuće sam bio udaljen viÅ¡e od pedeset kilometara, praktiÄno go i bez novca. Ambulantno vozilo se odavno vratilo u Teslić. Morao sam u spido kupaćim gaćicama, sav u miÅ¡ićima, jer sam bio u vrhunskoj formi, dobojskim ulicama pored zapanjenih prolaznika da doÄ‘em do autobuske stanice. Bilo je neopisivo neprijatno. Na stanici gužva. Putnici me gledaju zabezeknuto i sa negodovanjem. Na brzinu sam osmotrio oko sebe i priÅ¡ao nekom lepo obuÄenom gospodinu, kratko mu objasnio Å¡ta se dogodilo i zbog Äega ovako izgledam i zamolio ga da mi pozajmi novac za povratak kući. Bez reÄi mi je dao, odbivÅ¡i da mu vratim. Nekako sam i kartu kupio. MeÄ‘utim, vozaÄ autobusa nije hteo da me praktiÄno golog pusti u autobus. Smilovao se tek kada sam mu pokazao ostatke skorele krvi. UÅ¡unjao sam se na sediÅ¡te i skupio da budem Å¡to neprimetniji. Ipak, neka napirlitana gospoÄ‘a, videvÅ¡i me golog, glasno je ciknula i požalila se na omladinu... Napokom sam stigao! Na brzinu sam popio nekoliko ÄaÅ¡ica bosanske brlje da se priberem. A onda joÅ¡ jedan Å¡ok: dete oko kojega sam se trudio je Dragan, moj brat od tetke, roÄ‘ene sestre moga oca, prvi roÄ‘ak. Tetka ga je baÅ¡ kasno dobila, Äime tragedija postaje joÅ¡ veća. Dragan je preživeo i trajno mi ostao veoma privržen... Slava ti, Bože, za sve! |
|
|
Indigo |
Odgovorio 05.02.2021 20:27
|
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Imao sam uvid u deo knjige "Iza sabackih resetaka" dr Branislava Peranovica koja treba da izadje iz stampe za 7-10 dana.... Bože daj da se takav struÄnjak vrati tamo gde pripada, nikad se nije ni borio za lovorike i visine popularnosti, Bog je veliki i zna koliko je dr Peranović potreban ovom naÅ¡em druÅ¡tvu! Neki dan sam sluÅ¡ala dnevnik, i vest je bila da se kontroverzni doktor taj i taj puÅ¡ta iz pritvora, nisam Äula prezime jasno i toliko sam želela da je to dr Peranović da sam Äitav dan na Google search kucala njegovo ime da naÄ‘em to da je puÅ¡ten. Ne, to je bio neki muÄenik kojeg su držali odgovornog za zaražavanje ljudi u staraÄkom domu. Ovo je svet gde Äudotvorce drže u tamnicama, a Å¡alabajzere koriste za boom i izigravanje neke pravde. Svi treba da se pomolimo za dr Peranovića da izdrži ovo veliko iskuÅ¡enje! Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.02.2021 21:48 |
|
|
Indigo |
Odgovorio 05.02.2021 20:58
|
Dr Miroljube Petroviću, vi ste doktor za sve i to ste dokazali mnogo puta, vi ste neko ko savetuje i kako da se sadi krompir i kako da se Äita Biblija, i kako da se udajemo, ženimo, i svaka vam je zlatna, pa me zanima vaÅ¡e miÅ¡ljenje iako joÅ¡ nisam udata. Kako žena treba da doÄekuje svog muža, Å¡ta je obavezno da bi brak uvek bio lepota življenja? Gledam mlade ljude, ni po' godine braka, oni se već uobiÄajili i dosadili jedan drugome, ni ''Dobar dan!'' kad se vide, niÅ¡ta, ka' doÅ¡la muva, ka' doÅ¡a' muž, isto. Deca su kruna braka, ali danas je neka moda da kad dete doÄ‘e, izmeÄ‘u muža i žene nema viÅ¡e radosti da se vide, sve kukavno i samo traže mane jedno drugome. Mene koja tek treba da se udajem... to plaÅ¡i. Da li je to jer su se uzimali bez provodadžije, ili je stvarno doÅ¡lo vreme gde deca uzimaju da vladaju svetom, žene ni za Å¡ta ne mare, a ljudi su, eto... manji od muve? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.02.2021 21:57
|
Indigo - poruka glasi: Dr Miroljube Petroviću, vi ste doktor za sve i to ste dokazali mnogo puta, vi ste neko ko savetuje i kako da se sadi krompir i kako da se Äita Biblija, i kako da se udajemo, ženimo, i svaka vam je zlatna, pa me zanima vaÅ¡e miÅ¡ljenje iako joÅ¡ nisam udata. Kako žena treba da doÄekuje svog muža, Å¡ta je obavezno da bi brak uvek bio lepota življenja? Gledam mlade ljude, ni po' godine braka, oni se već uobiÄajili i dosadili jedan drugome, ni ''Dobar dan!'' kad se vide, niÅ¡ta, ka' doÅ¡la muva, ka' doÅ¡a' muž, isto. Deca su kruna braka, ali danas je neka moda da kad dete doÄ‘e, izmeÄ‘u muža i žene nema viÅ¡e radosti da se vide, sve kukavno i samo traže mane jedno drugome. Mene koja tek treba da se udajem... to plaÅ¡i. Da li je to jer su se uzimali bez provodadžije, ili je stvarno doÅ¡lo vreme gde deca uzimaju da vladaju svetom, žene ni za Å¡ta ne mare, a ljudi su, eto... manji od muve? :) To nisu brakovi. Brak je kao jedan zajednicki projekat. Ljudi prave projekte da zarade pare pa se udruze dvojica kao partneri i raduju se kad zarade i uvecaju novac. A brak se sklapa zbog duhovnog bogastva, stvaranja dobrih ljudi, duhovonog obogacivanja svakog od supruznika, i kako vreme odmice supruznici su sve blize jedan drugom. A kad pagani udju u "brak", tu postoji samo strast koja brzo iscezne. |
|
|
Mikiz |
Odgovorio 05.02.2021 22:51
|
Član Odgovori: 139 Pristupio/la: 09.03.2010 12:36 Lokacija: Novi Sad |
ProroÄke reÄi otkrivenja u sadaÅ¡njim dogadjajima.... ( film 2015 ) https://youtu.be/...wkQ?t=4145 Izmenio/la Mikiz na 05.02.2021 23:24 |
|
|
nikola vujosevic |
Odgovorio 05.02.2021 23:25
|
Član Odgovori: 45 Pristupio/la: 20.04.2008 22:22 Lokacija: Nepoznata |
Hor Donskih kozaka, pod rukovodstvom Sergeja Žarova, osnovan je 1921. godine, a Äinili su ga kozaci-izgnanici koji su napustili svoju otadžbinu pred najezdom crvenoarmejaca. Ovaj hor, koji je stekao svetski ugled, održao je preko 10.000 koncerata, za Žarovljevog života. Na repertoaru hora nalaze se narodne ruske pesme, duhovne i vojne pesme, i klasiÄna dela Äuvenih ruskih kompozitora. Horski ansambl Äinilo je izmeÄ‘u 20 i 30 pevaÄa, koji su numere izvodili a cappella. Hor postoji i danas, a njime rukovodi Vanja Hlibka, jedan od najmlaÄ‘ih Älanova postavke Sergeja Žarova. Po lepoti, silini i boji glasa, izdvajaju se Ivan Berezov, Nuni Nanev, Mihael Minski, Pol Mihalik i Leonid Lugovski. Link za jedan od televizijskih nastupa: https://youtu.be/... Izmenio/la nikola vujosevic na 05.02.2021 23:32 |
|
|
Sibinjanin Janko |
Odgovorio 06.02.2021 18:39
|
Član Odgovori: 61 Pristupio/la: 26.12.2017 21:01 Lokacija: Srbija |
https://www.youtu...vQ1ahXXpL4
Milorad Gajić
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.02.2021 18:04
|
Krenulo je novo glasanje za najpopularniju patriotsku organizaciju u Srbiji na FB grupi "Srpske patriote", Teokratski pokret opet vodi https://m.faceboo...5194479640 |
|
|
princ7 |
Odgovorio 08.02.2021 07:41
|
Član Odgovori: 124 Pristupio/la: 22.03.2017 13:45 Lokacija: Nepoznata |
Film o mršavljenju i postu na sokovima: https://biblijski...o-mrtav-2/ |
|
Predji na forum: |