Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Gavrilo Princip
U emisiji 21 komentara Biblije ste pričali o pečatu iz Biblije vezano za skakavce i rekli ste da to tek treba da se desi. Ja sam pre par meseci pročitao na jednom sajtu vezanom za religiju kako se to već desilo i da to predstavlja Arape na konjima i sa turbanima na glavama koji su mučili ljude negde oko petstote godine, ne mogu se setiti tačno. Da li ima smisla takvo tumačenje?

Miroljub Petrovic
Gavrilo Princip - poruka glasi:

U emisiji 21 komentara Biblije ste pričali o pečatu iz Biblije vezano za skakavce i rekli ste da to tek treba da se desi. Ja sam pre par meseci pročitao na jednom sajtu vezanom za religiju kako se to već desilo i da to predstavlja Arape na konjima i sa turbanima na glavama koji su mučili ljude negde oko petstote godine, ne mogu se setiti tačno. Da li ima smisla takvo tumačenje?

To tumacenje moze da ima smisla iz neke istorijske perspektive, kao sto u Mateju 24 Isus u isto vreme govori o razorenju Jerusalima (istorijsko tumacenje) i svom drugom dolasku (tumacenje za poslednje vreme). Dakle, nemam nista protiv pomenutog tumacenja, ali njegovo glavno znacenje je za poslednje vreme.

Indigo
Vi ste mnogo puta govorili o arhangelu Mihailu i kako je on na neki način ili svaki ekvivalent Isusu Hristu prema onome što znamo, pa me zanima da li su i molitve arhangelu Mihailu zapravo isto kao i molitve Isusu Hristu?
Mnogo puta ste rekli da se treba moliti direktno i isključivo Isusu Hristu.
Imala sam veliki problem pre par dana koji se činio nerešivim iz moje perspektive, došla sam čak do zaključka da bih nedužna mogla biti lišena slobode i svašta još nešto, i u besanoj noći i paralisana strahom sam naišla na molitvu arhangelu Mihailu koju sam slušala iznova i iznova čitavu noć da ne bih sebe uništila svojim mislima-dok je nisam i napamet naučila.

U toku sledećeg dana se problem sam od sebe rešio, nisam ništa sama ni mogla da radim, ali bila sam zapanjena odvijanjem situacije, preplakala sam, smejala sam se čitav dan, sve na smenu i shvatila šta znači ljubav Boga prema nama!

Slušam vaše govore bez izuzetka, život ste mi izmenili tj. Bog preko vas i premda znam kakvo je vaše mišljenje o ravnopravnostima i jednakostima, zanima me vaše mišljenje o neudatim devojkama-da li one mogu da daju desetak kao odraz svoje odanosti Bogu?

Hvala vam unapred, Bog vam stao u odbranu od svih zala i neprijatelja, kao i arhangel Mihail!
Izmenio/la Indigo na 29.01.2021 21:24

SreckoVVV
Starija zena mi je polazala jako dobar recept za pirinac. Dosta tugo moze da stoji u frizideru, jer nema zivotinskih namernica.

Uzme se braon pirinac od celoga zrna oko 100 do 150 grama i kuva se na visokoj temparatiru do 20 minuta. Kuva se sa glavicom praznoga luka. Kada se skuva, temepratura se smanjuje na pola i dodaje se kokosovo mleko iz konzerve ili moze da se napravi. Zatim pola sake kuvanog pasulja i kukuruza, moze isto iz konzerve. Kuva se oko pola sata dok pirinac upije svo kokosovo mleko.

Ova starija zena ima oboicaj da doda sojine ljuspice. Ima po velikim super marketima da se kupi sojine ljuspice za posnu sarmu, vec spremne za punjenje. Ona ljuspice stavi u tiganj sa hladnim cedjenim uljem, dodaje jednu supenu kasinu origana i persuna. Ona ne przi samo podgreje na viskoj temperaturi i dodaje jos ljutu papriku.
SV

Miroljub Petrovic
Indigo - poruka glasi:

Vi ste mnogo puta govorili o arhangelu Mihailu i kako je on na neki način ili svaki ekvivalent Isusu Hristu prema onome što znamo, pa me zanima da li su i molitve arhangelu Mihailu zapravo isto kao i molitve Isusu Hristu?
Mnogo puta ste rekli da se treba moliti direktno i isključivo Isusu Hristu.
Imala sam veliki problem pre par dana koji se činio nerešivim iz moje perspektive, došla sam čak do zaključka da bih nedužna mogla biti lišena slobode i svašta još nešto, i u besanoj noći i paralisana strahom sam naišla na molitvu arhangelu Mihailu koju sam slušala iznova i iznova čitavu noć da ne bih sebe uništila svojim mislima-dok je nisam i napamet naučila.

U toku sledećeg dana se problem sam od sebe rešio, nisam ništa sama ni mogla da radim, ali bila sam zapanjena odvijanjem situacije, preplakala sam, smejala sam se čitav dan, sve na smenu i shvatila šta znači ljubav Boga prema nama!

Slušam vaše govore bez izuzetka, život ste mi izmenili tj. Bog preko vas i premda znam kakvo je vaše mišljenje o ravnopravnostima i jednakostima, zanima me vaše mišljenje o neudatim devojkama-da li one mogu da daju desetak kao odraz svoje odanosti Bogu?

Hvala vam unapred, Bog vam stao u odbranu od svih zala i neprijatelja, kao i arhangel Mihail!

Bojim se da je napamet ponavljanje "molitve" jedna vrsta transa i da se demon samo privremeno povukao da mislis da te je Bog oslobodio demona. Molitva se izgovara iz srca, svojim recima, a ne ponavljanjem napamet. Treba da se molis Isusu Hristu, bez obzira sto je "arhangel Mihajlo" jedno od imena za Isusa.

Svako ko privredjuje moze (treba) da daje desetak.

Petar467
Da li na Å¡abat smem da jedem hranu koju je neko drugi napravio na taj dan?

Miroljub Petrovic
Petar467 - poruka glasi:

Da li na Å¡abat smem da jedem hranu koju je neko drugi napravio na taj dan?

Kad zivis u drzavi koja nije teokratska, zakoni za Shabat nisu tako strogi jer smo okruzeni teoloski nepismenim ljudima i ne treba da ih sablaznjavamo, vec da odmaramo i improvizujemo.

Josip O
Dr Petrovicu,imam problema sa kicmom tocnije skoliozu bio sam kod kiroprakticara izmasirao me dao mi je neke vjezbe da radim i stanje se popravilo ali jos imam problema. Imate li neki savjet?

Cone Krajisnik
Pozdrav Miroljube, prvo da vam se zahvalim na tome što ste mi otvorili oči i što sam preko vas uspeo da se iščupam iz pakla ateizma. Mogu sa sigurnošću da kažem da su većina ateista nisu nikakvi "intelektualci" kako oni sebe smatraju, već samo korisni idioti sotone i molim se za njih da kao i ja, spoznaju Boga.

Takođe bih vam se zahvalio na poklonu u vidu besplatne Biblije. Do tada sam čitao u PDF-u ali imati Bibliju u pisanoj formi je mnogo lakše i mnogo je lepši osećaj držati knjigu u rukama i čitati reč Božiju.

Imam jedno pitanje za vas pa vas molim ako ste u prilici da mi odgovorite, a tiče se moje babe. U zadnjih dve godine postala je mnogo dementna, počela je dosta da zaboravlja, sakriva stvari po kući, ima razne paranoje i veoma česte i nagle promene ponašanja. Prosto ne možete normalno popričati dve rečenice sa njom a da vas ne napadne za nešto. Međutim, jednom kad sam video da je baš u depresivnom stanju i da priča kako joj dolazi smrt, počeo sam da je ohrabrujem pričom o Hristu i vaskrsenju, i nećete verovati koliko se promenila, prvi put posle godinu dana imao sam normalnu konverzaciju sa babom, bila je srećna, razgovetna, nisam prosto mogao da je prepoznam.

Ali nažalost sutra ne samo da se vratila na staro, nego mi je i rekla da ne treba da čitam tu "knjižurinu" i da treba zatvoriti onog ko mi je to dao (ne, ne radi mi baba u Blicu Grin ). Postala je mrzovoljna, ljuta, uznemirena, kao da lično sotona upravlja sa njom, imala je svakakve epizode u zadnje dve godine, ali onakvu je nikad nisam video. Totalno druge dve osobe u dva dana. Onda sam obustavio tu priču.

Znam da je to opsedutost demonima ali ne znam kako da joj pomognem kad ona sama sebi ne želi, "rešenje" koje "doktori" predlažu jeste da joj se propišu sedativi, međutim ja to ne smatram rešenjem i voleo bih na neki drugi način da joj pomognem ali ne znam kako, molim se Bogu za nju i nadam se da će se bar donekle vratiti u normalu.

Da li vi znate još nešto čime mogu da joj pomognem?
Slava Bogu!

Draza Dalmatinac
Kakvo je vaše mišljenje o Smilji Avramov, deo njene biofrafije, preuzeto sa sajta Jadovno.com

" На самом почетку Другог светског рата када је Немачка без објаве рата напала Краљевину Југославију, а у ствари само Србе, Смиља је, као млада девојка као добровољац ступила у армију и као болничарка учествовала у Априлском рату, на југу државе, у армији којом је командовао генерал Недић. Насупрот слици коју је стварала послератна титоистичка пропаганда та армија се борила врло успешно, али су после капитулације званичне југословенске власти њени борци допали немачког ропства и заточени у немачке концентрационе логоре. Смиљу није задесила та судбина јер су је Немци, као студенткињу Бечког универзитета, пустили на слободу.

На слободи, Смиља се прикључила партизанском покрету, којим је командовао Тито. Али је она била личност која је «имала храбрости да зна», и после рата брзо је схватила да су српски партизани, како је сама говорила, упали у клопку «једног, слободно могу да се изразим, белосветског хохштаплера Броза» заносећи се утопијским комунистичким идејама. За Србе је то имало трагичне последице.

Смиља је имала прилике да гледа Тита и изблиза на званичним пријемима на које је после рата ишла у пратњи свога мужа, који је тада био министар у влади Југославије. Причала ми је да јој је тамо Тито, са свом оном његовом склоношћу за кинђурење и раскош, више личио на кловна него на «најбољег сина наших народа и народности» и легендарног вођу пролетаријата. Да би се на тим пријемима украсиле жене комунистичких руководилаца имале су право да на реверс узимају из музеја накит. «Мој муж је у том друштву увек био некако с краја. … Једном са сред сале иде према нама жена једног крупног руководиоца са испруженом руком и показујући брош на мојој блузи и, не здравећи се, говори: «Реци одакле си га узела, на следећем пријему је мој!» Ја јој одговорим – То је брош моје бабе, а ставила сам га као знак мога буржоаског порекла. »

Касније Смиља је, као зрео научни радник, строгим научним методама установила да су њени први утисци о Титу били тачни. Њена истраживања чије ћемо резултате сасвим сажето приказати а понешто цитирати, су показала, да се Тито уз подршку Енглеза 08.09.1944 сусрео са римским папом, и сво време током рата одржавао везе с католичким клером и усташким поглавником Антом Павелићем. Управо због тога је стравични логор смрти Јасеновац током читавог рата «радио» спокојно и у пуном замаху, без икаквог партизанског ометања.

Али за комунисте то није било ништа ново. У односу на религију Лењинов период остаће забележен по томе што су побијене хиљаде православних свештеника и монаха, мноштво цркава и манастира уништено и позатварано, а истовремено дате су посебне бенефиције Римокатоличкој цркви. Те бенефиције су на иницијативу Стаљина укинуте 1929 али ни тада Ватикан није дигао руке од СССР-а. Исте године у Риму је основан институт «Russicum» са задатком да образује свештенике за “специфичне“ мисије у СССР-у и да их тамо упути кад за то дође време. То време је дошло доласком на власт Горбачова и мисионари из «Russicumа» јурнули су у енергичну акцију.

Сам Горбачов је изјавио «Све што се догодило у Источној Европи последњих година, не би било могуће без учешћа папе Јована Павла II.» (3 марта 1992.)

На те речи Горбачева Смиља је обраћала посебну пажњу. Она је са великом тугом гледала, како ни руска елита не схвата, да је тај процес антируски, и да подцењује опасности које он носи. Не схвата, да то није корак „на путу у Европу“, него корак на путу самоуништења. На примеру Срба она је показала и документовала антиправославну суштину деловања Ватикана. Тако се, на пример, за врема Другог светског рата, Ватикан својски трудио да спасе усташе који су као фашисти заробљени под Стаљинградом. Труд је уродио плодом и те усташе су се од фашиста „преобразиле“ у Титове партизане и после у Србији допринеле успостављању његове диктатуре. А српске четнике, који су увек били антифашисти, али су и поштовали српске вредности и српску историју, Црвена армија разоружавала и предавала их Титовим партизанима, који су их бездушно убијали.

Деведесетих година прошлог века папа Јован Павле II увео је појам «хуманитарне интервенције», који је само обновљена варијанта старе језуитске поставке о «кажњавању у име милосрђа». Поводом «српске агресије» у Босни папа је изјавио: «Уколико видим да је мој сусед прогоњен, ја морам да га браним. То је акт милосрђа. Међународна заједница има иста права и обавезе према било којој нацији која је нападнута – и у крајњој линији има право да брани недужни народ снагом оружја. "

Miroljub Petrovic
Josip O - poruka glasi:

Dr Petrovicu,imam problema sa kicmom tocnije skoliozu bio sam kod kiroprakticara izmasirao me dao mi je neke vjezbe da radim i stanje se popravilo ali jos imam problema. Imate li neki savjet?

Treba da odes kod dobrog kiroprakticara, preporucujem Miroslava iz Sapca, tel 069 3759 200

Miroljub Petrovic
Cone Krajisnik - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube, prvo da vam se zahvalim na tome što ste mi otvorili oči i što sam preko vas uspeo da se iščupam iz pakla ateizma. Mogu sa sigurnošću da kažem da su većina ateista nisu nikakvi "intelektualci" kako oni sebe smatraju, već samo korisni idioti sotone i molim se za njih da kao i ja, spoznaju Boga.

Takođe bih vam se zahvalio na poklonu u vidu besplatne Biblije. Do tada sam čitao u PDF-u ali imati Bibliju u pisanoj formi je mnogo lakše i mnogo je lepši osećaj držati knjigu u rukama i čitati reč Božiju.

Imam jedno pitanje za vas pa vas molim ako ste u prilici da mi odgovorite, a tiče se moje babe. U zadnjih dve godine postala je mnogo dementna, počela je dosta da zaboravlja, sakriva stvari po kući, ima razne paranoje i veoma česte i nagle promene ponašanja. Prosto ne možete normalno popričati dve rečenice sa njom a da vas ne napadne za nešto. Međutim, jednom kad sam video da je baš u depresivnom stanju i da priča kako joj dolazi smrt, počeo sam da je ohrabrujem pričom o Hristu i vaskrsenju, i nećete verovati koliko se promenila, prvi put posle godinu dana imao sam normalnu konverzaciju sa babom, bila je srećna, razgovetna, nisam prosto mogao da je prepoznam.

Ali nažalost sutra ne samo da se vratila na staro, nego mi je i rekla da ne treba da čitam tu "knjižurinu" i da treba zatvoriti onog ko mi je to dao (ne, ne radi mi baba u Blicu :D ). Postala je mrzovoljna, ljuta, uznemirena, kao da lično sotona upravlja sa njom, imala je svakakve epizode u zadnje dve godine, ali onakvu je nikad nisam video. Totalno druge dve osobe u dva dana. Onda sam obustavio tu priču.

Znam da je to opsedutost demonima ali ne znam kako da joj pomognem kad ona sama sebi ne želi, "rešenje" koje "doktori" predlažu jeste da joj se propišu sedativi, međutim ja to ne smatram rešenjem i voleo bih na neki drugi način da joj pomognem ali ne znam kako, molim se Bogu za nju i nadam se da će se bar donekle vratiti u normalu.

Da li vi znate još nešto čime mogu da joj pomognem?

Mozes samo da se molis Bogu za nju, a to nije malo.

Miroljub Petrovic
Draza Dalmatinac - poruka glasi:

Kakvo je vaše mišljenje o Smilji Avramov...

Bila je pametna zena.

Alex88
Novi film: "Ravno iz Srca".

Trailer: https://youtu.be/...

Ceo film: https://fb.watch/...

neki deki
Kako tumacite pricu iz istorije da je Dusan silni ubio oca zbog krune? Da li je to bas tako bilo?
Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!

Miroljub Petrovic
neki deki - poruka glasi:

Kako tumacite pricu iz istorije da je Dusan silni ubio oca zbog krune? Da li je to bas tako bilo?

Nije tako bilo, to pisu neprijatelji. Otac je bio problematican i sin ga je poslao u kucni pritvor u manastir.

Caleb
Da li su u Biblijska vremena Jevreji pravili Bar Micvu ili je to moderni jevrejski obicaj?
-Caleb

Zeljko Acimovic
Pozdrav dali mozete da mi reknete gde u Bibliji mogu da nadjem kada Bog unistava sodom i gomor tekst pusti jahve od jahvea sa neba u kojoj je to knjizi u Bibliji i koje poglavlje i stih ako znate odprilike da mogu procitati hvala

Miroljub Petrovic
Caleb - poruka glasi:

Da li su u Biblijska vremena Jevreji pravili Bar Micvu ili je to moderni jevrejski obicaj?

To se ne spominje u Biblije, ne znam tacno kad je uvedeno, nisam istrazivao.

Miroljub Petrovic
Zeljko Acimovic - poruka glasi:

Pozdrav dali mozete da mi reknete gde u Bibliji mogu da nadjem kada Bog unistava sodom i gomor tekst pusti jahve od jahvea sa neba u kojoj je to knjizi u Bibliji i koje poglavlje i stih ako znate odprilike da mogu procitati hvala

1. Mojsijeva 19. poglavlje.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.99 sekundi!