Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Armando67
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Armando67 - poruka glasi:

Znaci nije bio Bog?

Bio je Bog koji se odrekao Bozjih atributa i imao mogucnosti samo kao covek, i pokazao da moze da se pobedi greh kao covek.

Ako je Biblija Bozija rijec,zar nebi u njoj pisalo da kad Isus napusti ovu zemlju da ga treba slaviti kao Boga?

Isusa su slavili kao Boga i pre dolaska na zemlju kao covek i posle toga, ali ti nisi citao Bibliju, nego komentare "eksperata" (bezmozgovica).

Znaci u jednom periodu jeste Bog u drugom nije?
Sto bi se jedan Bog odrekao moci i postao jedan covjek?
Kako moze Bog biti ubijen?

Miroljub Petrovic
Andrej Jelusic - poruka glasi:

Pitanje za uvazenog doktora.
1.Zasto se zrtva prinosila zrtva toliko cesto i kada se ne pocini nikakav greh?

Prinosila se relativno cesto jer se prinosila za ceo narod, i onda su svi pojedinci znali da se prinosi zrtva za njih, i molili su se Bogu za oprostenje svojih greha "u ime Isusa Hrista" jer zrtva ukazuje na Njega, a On je temelj opravdanja pred Bogom i uslov spasenja, i to ljudi nikada nisu smeli da zaborave.

2.Nacin na koji se prinosila zrtva mi ne izgleda bas normalan,vise mi lici na neki satanisticki ritual(prskanje krvlju,uhodan miris sala pred gospodom i slicno).Mozda su pitanja pocetnicka ali mi nije bas jasno,pa ako moze odgovor.

Ne izgleda prijatno, kao sto ne izgleda prijatno kad te neko ubije, a Isus je ubijen umesto svih nas da mi ne bismo bili ubijeni, i to nije naivna i bezazlena stvar.

3.Zasto zivotinja koja se prinosi mora biti fizicki perfektna?Zasto je to toliko vazno?

Zato to je zivotinja koja se prinosi simbol Hrsta, a On je morao da bude bez mane, jer da je bilo mane ili greha na njemu (a covekove mane nastaju zbog greha) onda ne bi mogao da bude nas otkup. Dakle, Mesija ili Spasitelj (Isus) je neko ko je bez mane, ko nije pocinio greh, i kao takav je mogaao da plati otkup za nas.

Miroljub Petrovic

Znaci u jednom periodu jeste Bog u drugom nije?

Jel se ti to zafrkavas sa mnom? Jos jednom postavi slicno debilsko pitanje i bices banovan. Trpim te malo duze jer si musliman, ali ako nastavis da blejis, neces biti vise na ovom forumu.

Sto bi se jedan Bog odrekao moci i postao jedan covjek?

Ocigledno ne razumes Bozji plan spasenja jer nisi citao Bibliju. Bog postaje covek da bi spasio coveka i celo covecanstvo, i to tako da svojim zivotom pokaze da moze da se zivi moralno, i da bi svojom smrcu platio otkup za coveka pred Bozjim sudom, da ljudi ne bi morali da poginu vecnom smrcu.

Kako moze Bog biti ubijen?

Postoje dve smrti - privremena smrt i vecna smrt. Privremena smrt je kada se covekov duh privremeno odvoji od tela, a posle odredjenog vremena se duh ponovo vrati i telo, i covek je ponovo ziv. Vecna smrt je kada Bog unisti i telo i duh zauvek, i coveka vise nema. Posto u Bibliji pise da je Bog Duh, dakle duhovno bice, a duhovna bica mogu da se pojace i u materijalnom obliku, Bog (Isus) je svojim Duhom usao u materijalni oblik coveka, a kada su ga ubili, Njegov Duh se vratio kod Boga Oca, i nakon tri dana se vratio u telo (vaskrsenje). Dakle, jedna dimenzija Boga - Bog Sin ili Isus Hrist, je u jednom periodu od tri dana bio u pasivnom stanju koje se zove "privremena smrt", koja se poistovecuje sa spavanjem, i to se desava svim umrlim ljudima. Na kraju istorije ce svi biti ponovo stvoreni, kao Isus, ali ce jedni biti stvoreni na vecni zivot (kao Isus), a drugi na vecno unistenje.

PetarD95
Da li znate neke kulturne manifestacije u prirodi po Crnoj Gori, Bosni ili Srbiji. Kao što je npr guslarsko veče? Voleo bih otići sa prijateljima ovo leto negde na planinu nekoliko dana i posetiti i uživati u manifestaciji dobrom druženju. Da li može pomoć? Što više odgovora to bolje.. Video sam da na Bobotovom Kuku na Durmitoru ima neka guslarska manifestacija koja se održava negde na leto takodje.
Petar

Miroljub Petrovic
PetarD95 - poruka glasi:

Da li znate neke kulturne manifestacije u prirodi po Crnoj Gori, Bosni ili Srbiji. Kao što je npr guslarsko veče? Voleo bih otići sa prijateljima ovo leto negde na planinu nekoliko dana i posetiti i uživati u manifestaciji dobrom druženju. Da li može pomoć? Što više odgovora to bolje.. Video sam da na Bobotovom Kuku na Durmitoru ima neka guslarska manifestacija koja se održava negde na leto takodje.

Zadnje subote u julu imas sabor na Bobovu kod Pljevalja, najveci kulturni dogadjaj godine u prirodi.

Miroljub Petrovic
https://www.b92.n...id=1688627

Miroljub Petrovic
https://www.novos...an-Redzepi

Armando67
Miroljube koje je vase misljenje o francuskoj revoluciji 1789
Jel to stvarno bio ustanak naroda protiv tiranije kralja ili se nesto drugo krilo iza toga?

Cas
https://www.dnevn...ek-106410/

"sin hamasa" dobra knjiga, nedavno ju je Miroljub spomenuo.

bulat98
Pozdrav cica Miroljube,

Da li je moguce da je meningitis koji sam imao sa 2 godine bio uzrokovan vakcinom? Bio sam u teskom stanju i nijesam pricao dugo, to je takodje reakcija vakcine, zar ne?

Slucajno mi je to palo na pamet, i na internetu sam stvarno naisao na podatak da je to moguce, ali zanima me Vase misljenje. Hvala unaprijed!

Eldad
Jel imate recept za dzem od jagoda?

Edoo
Postovanje gospodine Petrovicu.

Vise puta ste izjavili da se u Bibliji spominju samo bitne stvari za ljudsku istoriju, odnosno nije bitno npr. koliko su tacno dece imali Adam i Eva.

Po cemu je to obracenje Izraela odnosno obnavljanje teokratije u drzavi Izrael, bitnije od obnavljanja teokratije u Srbiji. I jedno i drugo ce biti videlo svetu. Ali da se jedan tako bitan dogadjaj ne spominje ni na jednom mestu u Bibliji to mi je malo cudno, sta mislite o tome?

Hvala unapred.

Rasa
Pozdrav, pdf sa knjigom Anthony Flew-a Postoji Bog ne radi na ovoj stranici. Možete li staviti tu pdf s našim prevodom? Hvala unaprijed! Smile

Miroljub Petrovic
Najava, večeras u 22, čiča priča kod Vaska Eftova

https://www.youtu...9TVgCPYmAo

Miroljub Petrovic

Miroljube koje je vase misljenje o francuskoj revoluciji 1789
Jel to stvarno bio ustanak naroda protiv tiranije kralja ili se nesto drugo krilo iza toga?

Masoni su podigli ustanak da zbace sa vlasti rimsku crkvu i oni preuzmu vlast.

Miroljub Petrovic
bulat98 - poruka glasi:

Pozdrav cica Miroljube,

Da li je moguce da je meningitis koji sam imao sa 2 godine bio uzrokovan vakcinom? Bio sam u teskom stanju i nijesam pricao dugo, to je takodje reakcija vakcine, zar ne?

Slucajno mi je to palo na pamet, i na internetu sam stvarno naisao na podatak da je to moguce, ali zanima me Vase misljenje. Hvala unaprijed!

Naravno da moze da bude uzrok i najverovatnije jeste.

Miroljub Petrovic
Eldad - poruka glasi:

Jel imate recept za dzem od jagoda?

Izblendaj jagode u blenderu i ako ti nisu slatke dodaj malo meda ili par urmi, i onda se u njih dodaju cija semenke i odstave da odstoje u frizideru pola sata, i mozes da jedes.

Miroljub Petrovic
Edoo - poruka glasi:

Postovanje gospodine Petrovicu.

Vise puta ste izjavili da se u Bibliji spominju samo bitne stvari za ljudsku istoriju, odnosno nije bitno npr. koliko su tacno dece imali Adam i Eva.

Po cemu je to obracenje Izraela odnosno obnavljanje teokratije u drzavi Izrael, bitnije od obnavljanja teokratije u Srbiji. I jedno i drugo ce biti videlo svetu. Ali da se jedan tako bitan dogadjaj ne spominje ni na jednom mestu u Bibliji to mi je malo cudno, sta mislite o tome?

Hvala unapred.

Ja nisam rekao da ce se teokratija u Srbiji obnoviti 100%. Ja radim na tome da se obnovi, a prof. Enriko Josif (jedan od najvecih intelektualaca s kraja 20. veka) je rekao da ce Jevreji obratiti preko Srba, i citirao je tekst iz Biblije, Isaija 55. poglavlje gde se Jevrejima kaze (u vreme njihovog obracenja): "I poznaces narod kojeg nisi znao", i isti tekst se spominje dva puta, "i icices za narodom kojeg nisi znao".

Prof. Enriko Josif je rekao da se to odnosi na Srbe.

Ja ne kazem da je to 100% tacno. Mozda jeste, mozda nije. Ja samo radim na tome da se to desi.

Miroljub Petrovic
Rasa - poruka glasi:

Pozdrav, pdf sa knjigom Anthony Flew-a Postoji Bog ne radi na ovoj stranici. Možete li staviti tu pdf s našim prevodom? Hvala unaprijed! :)

Taj prevod je los pa je skinut. Uradjen je novi prevod koji bi trebao za oko dve sedmice da bude dostupan, bice najava ovde.

Monarh
Miroljube znam da ste više puta govorili da nas je Bog stvorio da bi sa određenim brojem ljudi koji ga vole proveo čitavu vječnost u ljubavi.Zanima me zašto je bilo potrebno da stvara materijalni svijet i nas u njemu ako je već prije nas stvorio anđele?Zar mu anđeli koji su njegova djeca nisu bili dovoljni?Oni ga vole kao Oca.Još me muči i čemu stvaranje materijalnog svijeta kada duhovno može postojati bez materijalnog?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.99 sekundi!