pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.04.2020 19:26
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22829 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
https://postimg.c... |
|
|
Nikola Tomanovic 40 |
Odgovorio 24.04.2020 20:23
|
![]() Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 11.01.2019 19:06 Lokacija: Kraljevo |
Sta je potrebno za zdravlje: https://i.imgur.c...EYL10U.jpg https://i.imgur.c...FmP8XH.jpg |
|
|
Jovan7 |
Odgovorio 25.04.2020 08:30
|
![]() Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 20.03.2018 20:58 Lokacija: Fruska gora |
Ðовак Ђоковић је у праву! Ðдвокат Милина Дорић https://youtu.be/... |
|
|
Alex88 |
Odgovorio 25.04.2020 09:09
|
![]() Član Odgovori: 104 Pristupio/la: 03.03.2016 21:11 Lokacija: Srbija |
Muamer Zukorlic: Podrzavam Novaka Djokovica sto se tice vakcine! https://www.youtu...eGsDq7bROo |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.04.2020 09:58
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22829 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Saudijska Arabija ubrzano moralno propada: https://www.b92.n...id=1678183 |
|
|
Ilirije1203 |
Odgovorio 25.04.2020 10:37
|
![]() Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 18.04.2020 20:20 Lokacija: Zagreb, Hrvatska |
Gospodine Petroviću. Molim vas da mi odgovorite na ova pitanja i da mi date pojaÅ¡njenje. Kako mi znamo da je Bog vjeÄan? Pa zar ne bi po toj logici bila vjeÄna sva prva živa bića na zemlji i svi sistemi u svemiru? To je velika rupa koju kreacionistiÄka teorija ima. Ne postoje jasni i vidljivi nauÄni dokazi u prilog koncepta stvaranja. I joÅ¡ jedno pitanje. Kažete da se evolucija nameÄe u druÅ¡tvu. Pa zar nije obrnuto? Zar se ne gura Biblija na silu kad se ljudi izjaÅ¡njavaju kao hrišćani?
Izmenio/la Ilirije1203 na 25.04.2020 10:44 |
|
|
Jovan7 |
Odgovorio 25.04.2020 11:00
|
![]() Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 20.03.2018 20:58 Lokacija: Fruska gora |
POSLE RUCKA - Uskrs u doba C-19 - Veliki petak kao najtuzniji dan za hriscane - (17.04.2020) https://youtu.be/... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.04.2020 11:41
|
Ilirije1203 - poruka glasi: Gospodine Petroviću. Molim vas da mi odgovorite na ova pitanja i da mi date pojaÅ¡njenje. Kako mi znamo da je Bog vjeÄan? Po logici stvari nesto mora abiti vecno u svemiru. Materija ne moze da bude vecna, jer zivot nastaje samo od zivog, sto znaci da mora postojati Bice koje je vecno i koje stvara materiju i novi zivot. Pa zar ne bi po toj logici bila vjeÄna sva prva živa bića na zemlji i svi sistemi u svemiru? Prva bica su vecna u buducnosti, i to uslovno vecna, ako zive po Bozjem zakonu. A samo je Bog vecan i u proslosti i u buducnosti. I joÅ¡ jedno pitanje. Kažete da se evolucija nameÄe u druÅ¡tvu. Pa zar nije obrnuto? Zar se ne gura Biblija na silu kad se ljudi izjaÅ¡njavaju kao hrišćani? Ko gura Bibliju na silu ili bez sile? Niko ne spominje Bibliju u javnosti. Ja sam jedini, koga znam, da javno reklamira Bibliju i poziva ne njeno citanje. |
|
|
Cat |
Odgovorio 25.04.2020 11:44
|
![]() Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 23.09.2018 21:35 Lokacija: Dalmacija |
Vidim da je Stevan Tomovic otvorio Patreon nalog. To je zaista odlicna stvar za podrzavanje nezavisnih autora poput njega. Patreon je platforma na kojoj na potpuno siguran nacin donirate mjesecno novac zeljenom autoru te tako podrzavate njegov rad, ali dobijete zauzvrat neke beneficije koje autor odluci dati. Tu govorimo o zaista simbolicnim ciframa koje mozete donirati (1$, 3$, 5$...) S obzirom kakav YouTube kanal ima i kakve knjige pise, Stevana sigurno treba maksimalno podrzati, evo i link: https://www.patre...vantomovic |
|
|
Papi |
Odgovorio 25.04.2020 13:46
|
![]() Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 07.04.2020 19:51 Lokacija: Hrvatska |
Gospodine Petrovicu kako tumacite ove citate iz Biblije, s obzirom na vaÅ¡e tumaÄenje da Äovjek spava sve do prvog uskrnuca. Matej 27 "Grobovi se otvoriÅ¡e, i mnoga tjelesa svetih, koji su bili preminuli, uskrsnuÅ¡e. Oni izaÄ‘oÅ¡e iz grobova po ukrsnuću njegovu, uÄ‘oÅ¡e u Sveti grad i pokazaÅ¡e se mnogima." Nakon smrti, bogati Äovjek u Luki 16 otiÅ¡ao je na mjesto koje se na hebrejskom u Starom zavjetu zove Å eol, Å¡to jednostavno znaÄi „mjesto mrtvih“. U Novom zavjetu se to isto mjesto, gdje je zavrÅ¡io bogataÅ¡, naziva Podzemlje (pakao). Podzemlje je takoÄ‘er „mjesto mrtvih“. Matej 22 Ja sam Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev. A Bog nije Bog mrtvih, nego živih." Ne znam jeste li prije za ovo Äuli i istraživali , ako jeste, Å¡to mislite o neraspadnutima tijelima svetaca u katoliÄkoj crkvi, kao sv.Padre Pio ,gdje znanost ne može dati odgovor iako su provodili razna istraživanja. Hvala unaprijed na odgovorima. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.04.2020 13:59
|
Papi - poruka glasi: Gospodine Petrovicu kako tumacite ove citate iz Biblije, s obzirom na vaÅ¡e tumaÄenje da Äovjek spava sve do prvog uskrnuca. Matej 27 "Grobovi se otvoriÅ¡e, i mnoga tjelesa svetih, koji su bili preminuli, uskrsnuÅ¡e. Oni izaÄ‘oÅ¡e iz grobova po ukrsnuću njegovu, uÄ‘oÅ¡e u Sveti grad i pokazaÅ¡e se mnogima." Bog je vaskrsao neke ljude. Nema tu nikakvog pakla. Nakon smrti, bogati Äovjek u Luki 16 otiÅ¡ao je na mjesto koje se na hebrejskom u Starom zavjetu zove Å eol, Å¡to jednostavno znaÄi „mjesto mrtvih“. U Novom zavjetu se to isto mjesto, gdje je zavrÅ¡io bogataÅ¡, naziva Podzemlje (pakao). Podzemlje je takoÄ‘er „mjesto mrtvih“. Nije tacno. Ovde Isus prica pricu na osnovu verovanja onog doba i kaze kako je ovaj otisao u "ad", a "ad" nema veze sa "sheolom". Ad je povezan sa paganskim verovanjima, i to sam ti poslao u tekstu o stanju mrtvih ali nisi procitao nego dolazis sa istim pitanjima. Matej 22 Ja sam Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev. A Bog nije Bog mrtvih, nego živih." Da li su mrtvi pravedni, koji cekaju vaskrsenje na vecni zivot, mrtvi ili zivi u Bozjim ocima? Pa naravno da su zivi. Ziv je svaki koji je na Bozjoj strani. Ne znam jeste li prije za ovo Äuli i istraživali , ako jeste, Å¡to mislite o neraspadnutima tijelima svetaca u katoliÄkoj crkvi, kao sv.Padre Pio ,gdje znanost ne može dati odgovor iako su provodili razna istraživanja. Imas i u muzejima mumije faraona - dobro sacuvane leseve, Kakve to veze ima sa pitanjem stanja mrtvih. Poznato je da na mestima gde se obozavaju mrtvi, kao sto je bio slucaj sa grobnicama faraona, demoni su veoma prisutni i cine najrazlicitija cuda. |
|
|
Papi |
Odgovorio 25.04.2020 15:28
|
![]() Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 07.04.2020 19:51 Lokacija: Hrvatska |
Ne govorim o paklu, nego zaÅ¡to su tada uskrnsuli neki ,zar nisu trebali ostati spavati do ponovnog drugog Kristovog dolaska? ZaÅ¡to bi neki spavali a neki bili vec u nebu. A pitanje o živim leÅ¡evima nemaju veze o pitanju stanju mrtvu nego odvojeno pitanje , govorim o fenomenu koja znanost ne može objasniti pa ne znam jeste li to ikad prije prouÄavali. Ti faraoni su sacuvani jer su imali tehnike mumificiranje i ostale tehnike. Dok ovdje to nije sluÄaj, gdje i sami doktori prouÄavaju te umrle ljude i nemaju objaÅ¡njenja. Ovdje govorim o ljudima koju su umrli na glasu svetiosti. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 25.04.2020 18:36 |
|
|
Ilirije1203 |
Odgovorio 25.04.2020 16:09
|
![]() Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 18.04.2020 20:20 Lokacija: Zagreb, Hrvatska |
Što mislite o Draganu Djordjeviću? |
|
|
I bi svjetlo |
Odgovorio 25.04.2020 16:11
|
![]() Član Odgovori: 34 Pristupio/la: 13.08.2017 13:28 Lokacija: Podgorica |
Ðкредитовани и лиценцирани научници Ñа инÑтитута из Говединбурга: https://m.cdm.me/...onavirusa/ Jer si me razveselio, Gospode, delima svojim, s dela ruku Tvojih radujem se.
|
|
|
Alexandar |
Odgovorio 25.04.2020 17:03
|
![]() Član Odgovori: 16 Pristupio/la: 03.04.2020 13:37 Lokacija: Beograd |
U Otkrovenju Jovanovom piÅ¡e : "Znam i za uvrede koji su ti naneli oni koji sebe nazivaju Jevrejima ali to nisu, oni su satanina sinagoga." I "Evo dovešću neke iz Satanine sinagoge koji za sebe govore da su Jevreji, a u stvari lažu, jer to nisu..." Da li ove stihove možemo shvatiti u smislu da su ti "Jevreji" ustvari svi oni koje je istorija, ali i antisemiti, okarakterisala kao Jevreje, npr RotÅ¡ilde, Marksa, SoroÅ¡a, i one koji su bili pokretaÄi Oktobarske revolucije u Rusiji, a zbog kojih su ljudi govori kako je boljÅ¡evizam jevrejski izum, i koji ustvari nisu Jevreji nego sluge satanine? Ako je tako, kako to da su i mnoga crkvena lica previdela te odlomke, jer i u ruskoj crkvi je bila gomila antisemita, koja je zbog boljÅ¡evizma proklinjala jevreje kao celinu... "Neće ući u carstvo nebesko svaki koji mi govori: Gospode, Gospode, nego ko Äini volju Oca moga koji je na nebesima. " - Jev.po Mateju, 7:21
|
|
|
Mladjan |
Odgovorio 25.04.2020 17:51
|
![]() Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 15.11.2018 22:23 Lokacija: Srbija , Prokuplje |
Å ta znaci otici u fanatizam sa religijom i kako da nam se to ne desi? |
|
|
Djans88 |
Odgovorio 25.04.2020 18:13
|
![]() Član Odgovori: 98 Pristupio/la: 08.06.2015 10:40 Lokacija: Uzice |
Suptilniji visi oblik manipulacije,Ko vlada svetom-Miroljub Petrovic https://www.youtu...Z2rpuQHv3E Jedan od nacina kako vladari iz senke manipulisu sa ljudima https://www.youtu...&t=10s |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.04.2020 18:40
|
Papi - poruka glasi: Ne govorim o paklu, nego zaÅ¡to su tada uskrnsuli neki ,zar nisu trebali ostati spavati do ponovnog drugog Kristovog dolaska? ZaÅ¡to bi neki spavali a neki bili vec u nebu. Hristovo vaskrsenje je simbol vaskrsenja pravednih i ocigledno da su mnogi zivi pravedni vaskrsli iz svojih grobova zajedno sa Hristom, da bi se dodatno pojacala poruka pobede nad smrcu. A pitanje o živim leÅ¡evima nemaju veze o pitanju stanju mrtvu nego odvojeno pitanje , govorim o fenomenu koja znanost ne može objasniti pa ne znam jeste li to ikad prije prouÄavali. Ti faraoni su sacuvani jer su imali tehnike mumificiranje i ostale tehnike. Dok ovdje to nije sluÄaj, gdje i sami doktori prouÄavaju te umrle ljude i nemaju objaÅ¡njenja. Ovdje govorim o ljudima koju su umrli na glasu svetiosti. Ja razumem da lekari ne znaju, ali me cudi da ti ne znas. Pa zar ne mogu demoni da ucine razna cuda da bi ljude navukli na idolopoklonstvo. Kult mrtvih postoji kroz celu istoriju, pa postoji i danas, ali to je nesto potpuno suprotno Bogu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.04.2020 18:43
|
Dobar u teologiji, tanak u praksi. Zivi u gradu, radi u sistemu, sutra ce da pogine kao i neznabosci. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.04.2020 18:45
|
Alexandar - poruka glasi: U Otkrovenju Jovanovom piÅ¡e : "Znam i za uvrede koji su ti naneli oni koji sebe nazivaju Jevrejima ali to nisu, oni su satanina sinagoga." I "Evo dovešću neke iz Satanine sinagoge koji za sebe govore da su Jevreji, a u stvari lažu, jer to nisu..." Da li ove stihove možemo shvatiti u smislu da su ti "Jevreji" ustvari svi oni koje je istorija, ali i antisemiti, okarakterisala kao Jevreje, npr RotÅ¡ilde, Marksa, SoroÅ¡a, i one koji su bili pokretaÄi Oktobarske revolucije u Rusiji, a zbog kojih su ljudi govori kako je boljÅ¡evizam jevrejski izum, i koji ustvari nisu Jevreji nego sluge satanine? Ako je tako, kako to da su i mnoga crkvena lica previdela te odlomke, jer i u ruskoj crkvi je bila gomila antisemita, koja je zbog boljÅ¡evizma proklinjala jevreje kao celinu... Ovde se govori o laznim jevrejskim religioznim autoritetima i njihovim sledbenicima. |
|
Predji na forum: |