Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Sibinjanin Janko
https://www.youtu...X0tQJIFtWw
Milorad Gajić

martinslo
http://www.mediaf...rrent/file
Evo torrent file za FAUDA 3 sezona(engleski prevod i ostali strani..),11,3 GB velicina.

Njegos98
Zanima me vaše tumačenje "Druge Božije zapovesti". Da li se ona odnosi na to, da nemamo idola, odnosno uzora u zivotu, nego da sledimo isključivo Hristov put? Ako je tako, da li se u tom slučaju ispravno klanjati crkvi, ikonama i svecima?

Moshee
Profesore, jednom ste objašnjavali da bježimo od destruktivnih roditelja i citirali ste bibliju: izadnjite od njih da se ne opoganite od grijehe njihove... Možete mi reći gdje ova rečenica stoji u bibliji ako se sjećate. Hvala!

Miroljub Petrovic

Lepo i zanimljivo. Bravo za prevodioca.

Miroljub Petrovic
martinslo - poruka glasi:

http://www.mediaf...rrent/file
Evo torrent file za FAUDA 3 sezona(engleski prevod i ostali strani..),11,3 GB velicina.

Danas objavljujemo prevod prve epizode 3. sezone.

Miroljub Petrovic
Njegos98 - poruka glasi:

Zanima me vaše tumačenje "Druge Božije zapovesti". Da li se ona odnosi na to, da nemamo idola, odnosno uzora u zivotu, nego da sledimo isključivo Hristov put? Ako je tako, da li se u tom slučaju ispravno klanjati crkvi, ikonama i svecima?

Zapovest govori da je jedini Bog Isus Hristos, zajedno sa Ocem i Svetim Duhom koji cine jednog Boga, i da je zabranjeno praviti bio kakve religijske predmete i klanjati im se ili im se moliti.

Miroljub Petrovic
Moshee - poruka glasi:

Profesore, jednom ste objašnjavali da bježimo od destruktivnih roditelja i citirali ste bibliju: izadnjite od njih da se ne opoganite od grijehe njihove... Možete mi reći gdje ova rečenica stoji u bibliji ako se sjećate. Hvala!

Rekao sam da treba pokusati ziveti u miru sa problematicnim roditeljima, ako je to moguce, a ako nije, onda bezati i spasavati zivu glavu. Evo stihova u Bibliji gde se kaze da se treba odvajati od destruktivnih ljudi:

2. Korincanima 6,17 i Otkrivenje 18,4

Miroljub Petrovic
Bog je ovih dana dopustio demonima da se pojavljuju sirom sveta, a evo stiglo i "objasnjenje" o cemu se radi:

https://informer....-cemu-radi

Marija12345
https://youtu.be/...

Evo malo o genetici Srba...I haplo grupa Novaka Djokovica posto ste negde rekli da mislite da je e1b1b

Miroljub Petrovic
1. epizoda 3. sezone Fauda (Haos)

http://biblijskif...fauda3-e1/

princ7
Evo kratkog rafala iz kreacionističkog arsenala: https://www.youtu...YpEGuWt5Vw
Slijede argumentovanije objave: https://www.youtu...wkDZiDqzzM

Miroljub Petrovic
Marija12345 - poruka glasi:

https://youtu.be/...

Evo malo o genetici Srba...I haplo grupa Novaka Djokovica posto ste negde rekli da mislite da je e1b1b

Tesko blejanje i lupetanje.

Ilic95
Da li ce biti druga sezona Izraelske serije Ratni zarobljenici?

Cipa
Miroljube svi kazu da ako imam erekciju cim se probudim da je to zdravo, a jesam li ja ustvari demonizovan jer ste rekli da covek ne treba da ima erekciju dok se ne ozeni

Miroljub Petrovic
Cipa - poruka glasi:

Miroljube svi kazu da ako imam erekciju cim se probudim da je to zdravo, a jesam li ja ustvari demonizovan jer ste rekli da covek ne treba da ima erekciju dok se ne ozeni

Nisam rekao da covek ne treba da ima erekciju dok se ne ozeni, nego da covek treba da se zeni sa 18 ili 19 godina, a ti si odavno trebao da se zenis i zato imas erekciju. Ali, jos nisi zavrsio fakultet, jos nemas privatan biznis, jos nisi procitao Bibliju, jos nisi ostavio cigare... bla bla... tako da je to normalno sto imas erekciju... uskoro kad se ozenis, sve ce biti ok, malo stpljenja.

Miroljub Petrovic
Ilic95 - poruka glasi:

Da li ce biti druga sezona Izraelske serije Ratni zarobljenici?

Bice, mislim da je prevedena i da treba samo da se postavi na sajt, ali administrator sajta radi na prevodu serije Fauda, snima video klipove o kreacionizmu, treba uskoro da se seli u Izrael na fakultet... pa ne stize... malo strpljenja.

Miroljub Petrovic
Pesma "Kec u rukavu"

https://www.youtu...ZZ4TLpDL8w

Branko2611
Поштовани др Петровићу,
Интезивно пратим ваша предавања већ 4 године.Када сам кренуо да пратим ваша предавања,нисам имао појма о религији (био сам побожан као већина - вјеровао сам у Бога и то је све).Захваљући вама сам стекао многа знања која раније нисам имао (укључујући и знање о Богу).Међутим имам и пар неслагања са вашим ставовима (углавном политичких) и због тога сам одлучио да се придружим форуму и поставим вам неколико питања па бих вам био захвалан уколико би сте на њих одговорили.

1. Моје мишљење је да не постоји политичар на свету који се нешто пита,већ представља само шаховску фигуру коју неко помера (као што сте говорили у предавању "Ко влада Србијом" ).Тако да не могу да схватим ваш став како се Вучић ту као бори са белосветским аждајама.Кога то политичара у свету занима добробит народа? То су приче за малу децу.Такође,избегавате да кажете под чијом је то Вучић контролом и о томе не говорите.Оно што ми је шокантно јесте подржавање Вучићевих полтрона,да их сада не набрајам.Само да се оградим,мене не интересује ни Вучић ни опозиција,нека они раде њихов посао који им је наређен.Не подржавам никакву странку нити ме занимају,јер сматрам да промјена власти ништа неће променити.Једноставно не могу да схватим како можете да Вучића представљате као неког мученика који се 24/7 бори за нас.Мислим да је то у најмању руку смешно.

2. Зашто говорите о јеврејима све најбоље и што не помињете и другу страну,јевреје сатанисте (ционисте) и њихов утицај на свет? Ко контролише Трампа? Због чега занемарујете њихов утицај?

3. "Знам и хулу оних који себе називају Јудејцима, а нису, него су
Сотонина синагога." (Откривење)
Како објашњавате овај стих?

4.Ако је Нови завет изворно писан на хебрејском,због чега га немамо сачуваним данас? Зашто би Бог допустио да његова реч не буде сачувана? (на оригиналу)

5. Да ли се слажете да је "месија" којег чекају јевреји заправо антихрист који ће сјести у трећи храм ? Да ли мислите да јеврејски сатанисти знају праву позадину и да су свјесни тога? (док су обични јевреји у заблуди)

6. Ваше мишљење о томе што неки сматрају да је ваша теологија месијанско јеврејска.

Знам да добијате много питања сваког дана,па се извињавам на дужем тексту.

Унапријед захвалан!

Miroljub Petrovic
Branko2611 - poruka glasi:

имам и пар неслагања са вашим ставовима (углавном политичких) и због тога сам одлучио да се придружим форуму и поставим вам неколико питања па бих вам био захвалан уколико би сте на њих одговорили.

1. Моје мишљење је да не постоји политичар на свету који се нешто пита,већ представља само шаховску фигуру коју неко помера (као што сте говорили у предавању "Ко влада Србијом" ).

To nije tacno. Svetski mocnici imaju odredjene zahteve od svetskih politicara, ali i politicari imaju odredjenu autonomiju. Tacno je da politicari imaju limite, ali ti limiti su dovoljni da se pametnim ljudima u narodu olaksa zivot i ucini podnosljivim.

Тако да не могу да схватим ваш став како се Вучић ту као бори са белосветским аждајама.Кога то политичара у свету занима добробит народа? То су приче за малу децу.

Mnoge politicare ne zanima dobrobit naroda, ali postoje oni koje zanima. Zasto bi se Vucic angazovao da oslobodi Seselja iz Haga? Zasto bi odbio da izruci druge Srbe koje Hag trazi? Zasto se angazuje da se olaksa zivot narodu na Kosovu, kad oni cine minoran deo birackog tela, a ove "Srbe" izvan Kosova vecinski ne zanima kako zive Srbi na Kosovu vec ih samo zanimaju njihove plate i penzije. Zasto Vucic dozvoljava da se kriticki govori protiv EU i NATO, i to na televizijama sa nacionalnom frekvencijom? Nije sve crno-belo kao sto ti mislis. Postoji jedna stara srpska izreka: "Jendom cetnik - uvek cetnik."

Такође,избегавате да кажете под чијом је то Вучић контролом и о томе не говорите.

Vucic nije pod nicijom kontrolom, vec pregovara sa raznim centrima moci i odlicno zna pravila igre. To sto selektor fudbalske reprezentacije mora da uvazava mnoge zahteve menadzera, ne znaci da nema nikakvu autonomiju i da je samo pijun u rukama menadzera, kao sto ti tvrdis.

Оно што ми је шокантно јесте подржавање Вучићевих полтрона,да их сада не набрајам.

Sigurno da Vucic ima poltrone koji bi mu sutra zabili noz u ledja da bi sacuvali svoju zadnjicu, ali njegovi najblizi saradnici nisu njegovi poltroni (Stefanovic, Selakovic, Vulin) i ja o njima imam pozitivno misljenje. Nisu savrseni, ali Vucic nema bolje. Vesic i Mihajloviceva su eksponenti spoljnih sila i njih Vucic mora da tolerise.

Само да се оградим,мене не интересује ни Вучић ни опозиција,нека они раде њихов посао који им је наређен.

Tebe ne zanima, ali mene zanima, jer ako dodju ponovo na vlast dosmanlije (jezuitski buldozi), patriotama nema zivota u Srbiji, moracemo da se sklanjamo kao cetnici 1945, jer ce sve da nas pohapse i pokolju.

Не подржавам никакву странку нити ме занимају,јер сматрам да промјена власти ништа неће променити.

Promena vlasti bi donela novi genocid nad moralnim ljudima u Srbiji, i zato se ja molim Bogu za Vucica, svaki put kad se molim za sebe, i pozivam sve razumne ljude da se mole za njega, jer ako se ne obnovi teokratija, Bog jedino preko Vucica moze da sacuva mir u Srbiji.

Једноставно не могу да схватим како можете да Вучића представљате као неког мученика који се 24/7 бори за нас.Мислим да је то у најмању руку смешно.

Smesno je da svoju decu vidja par sati sedmicno? Smesno je da je stalno na putu i da se sastaje sa belosvetskim debilima? Da spava u kolima, avionu i po hotelima, a ne kod kuce sa svojom zenom i decom? Da ga svaki dan pljulju ulicari sa djubre.info i drugih satanskih portala, a on ne sme da se obracuna sa njima? Pa zasto to radi? Da bi "pokrao pare"? Pa ako je hteo pare, mogao je kao Miskovic da radi posao, a da pusti druge da se bave politikom, a on da finansira politicare iz udobne fotelje.

Ti uopste ne razumes sta je prakticna teologija i prakticni patriotizam. Jedini razlog zasto Vucic sve ovo radi je ideologija. Svako drugo objasnjenje je smesno i suludo.

2. Зашто говорите о јеврејима све најбоље и што не помињете и другу страну,јевреје сатанисте (ционисте) и њихов утицај на свет? Ко контролише Трампа? Због чега занемарујете њихов утицај?

Ja govorim o pozitivnim stvarima koje Jevreji rade, jer oni rade najvise na projektu stvaranja dobrih ljudi, a vise puta sam rekao da ce Bog uskoro da napravi veliko ciscenje medju Jevrejima, kao sto pise u Bibliji: "Bog ce odseci Izraelu glavu i rep. Glava je staresina i ugledan covek, a rep je prorok koji uci laz." (Isaija 9,14.15)

Ja mogu da nadjem Jevrejima mnogo vise mana nego bilo koji antisemita, ali Bog radi preko ljudi koje ima na terenu, sa svim svojim nedostacima i manama. Trampa drzi Bog, a ne Jevreji ili cionisti, i to je dobro, jer on kontrira Vatikanu i EU, a kad Vatikan uskoro potpuni preuzme Ameriku, onda sledi klanica kakva nije bila od pocetka sveta. Mozes o tome da citas u sjajnoj knjizi sa donjeg linka:
http://www.svetlo...-file=2979

3. "Знам и хулу оних који себе називају Јудејцима, а нису, него су
Сотонина синагога." (Откривење)
Како објашњавате овај стих?

Tu se govori o laznim Jevrejima koje ce Bog da pocisti. Treba da citas biblijske stihove o pravim Jevrejima preko kojih ce Bog da zavrsi posao na zemlji.

4.Ако је Нови завет изворно писан на хебрејском,због чега га немамо сачуваним данас? Зашто би Бог допустио да његова реч не буде сачувана? (на оригиналу)

U periodu posle Hrista Biblija nikog narocito nije zanimala, kao sto ni danas ne zanima. Jedini koji citaju Bibliju su Jevreji, a ovi ostali jako slabo, retki pojedinci medju hriscanima. I posto samo Jevreje interesuje Biblija, oni su sacuvali original prvog dela Biblije, a drugi deo (Novi zavet) je sacuvan u grckom prevodu jer su hriscani na sve nacine zeleli da se distanciraju od Jevreja. Evo, danas pravoslavni hriscani obelezavaju Vaskrs, iako je Vaskrs bio prosle nedelje prema biblijskom kalendaru. A jel znas zasto? Zato sto je na jednom pravoslavnom crkvenom saboru doneta odluka: "Proklet bio ko slavi Pashu sa Jevrejima." I onda se Pasha (Vaskrs) obelezava sedam dana nakon biblijske Pashe (Uskrsa).

Ono sto je vazno jeste da je sva biblijska doktrina zapisana u prvom delu Biblije (Starom zavetu), dok je Novi zavet vise opis istorijskih dogadjaja, tako da je i grcki prevod Novog zaveta dovoljan izvor informacija za one koji hoce da citaju Bibliju. Siguran sam da ce uskoro biti otkriven original Novog zaveta kada se Jevreji budu okrenuli svom Bogu - Isusu Hristu.

5. Да ли се слажете да је "месија" којег чекају јевреји заправо антихрист који ће сјести у трећи храм ?

Jevreji cekaju Isusa, ali ne znaju da je to Isus. Oni ne cekaju Sotonu jer ih sotonska ideologija ne zanima, sto pokazuju svojim zivotom posto zive moralnije od svih naroda na zemlji.

Да ли мислите да јеврејски сатанисти знају праву позадину и да су свјесни тога? (док су обични јевреји у заблуди)

Jevrejski satanisti cekaju Sotonu, ali njih ce Bog da sprzi brze nego sto misle, a obicni Jevreji imaju zablude kao sto i hriscani imaju zablude (samo sto su hriscanske zablude mnogo vece).

6. Ваше мишљење о томе што неки сматрају да је ваша теологија месијанско јеврејска.

Mene zanima sta misle ljudi koji koriste mozak, a budale ce uvek da me svrstavaju u neke religijske pokrete i verske zajednice, jer oni ne razumeju da moze da postoji neko ko misli svojom glavom nezavisno od verske zajednice. Medju mesijanskim Jevrejima ima pametnih ljudi, ali ogromna vecina su padavicari, kao pentakostalci. Meni su najblizi Amisi (iako ja nisam Amis), a ne mesijanski Jevreji.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.02 sekundi!