pocetak foruma
|
|
VladimirVlada |
Odgovorio 13.12.2019 00:58
|
![]() Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 14.11.2017 19:34 Lokacija: Beograd, Srbija. |
Iskustvo stranaca koji su pobegli iz Evrope u srpsko selo.. Ijan Kofi i njegova žena Dalida GalijaÅ¡-Kofi su se iz Irske preselili u Srbiju i to u Å umadiju. Selo DobraÄa kod Kragujevca je njihova nova adresa nakon Å¡to su 15 godina živelu u Dablinu, Parizu, Hamburgu, Melburnu... Ijan u selu popravlja automobile, ali zasadio je svoje prve voćke i odabrao mesto za prvi plastenik. Å ta Ijan zamera Evropskoj uniji iz koje je doÅ¡ao sa suprugom, a Å¡ta istiÄe kao prednosti života u srpskom selu? Dobro je dok ne uÄ‘ete u Evropsku uniju. Poznajem mnogo farmera koji i sami kažu da nisu vlasnici svoje zemlje i stoke. Kad ih pitam - da li je sve ovo vaÅ¡e, oni kažu - pola je moje, a na pola pravo polaže banka. Ljudi su pod kreditima. 3 meseca ako ne plate ratu, sve odlazi banci. U jednom trenutku ostaju bez posla, prihoda, kuće. To je konstantna tenzija. Ovde su ljudi manje-viÅ¡e vlasnici svog imanja. Ovde je mirno. Nema konstantne gužve i stresa. Volim da sednem, popijem kafu na miru, pa da odem da radim moj posao. Vidim i da se meÅ¡tani ovde tako organizuju. Dosta rade, ali su gospodari svog vremena. Nasmejani su, svi se pozdravljaju na seoskom putu, vole da svrate i da im odete u goste. Za ovih 4 do 5 godina bio sam na viÅ¡e roÄ‘endana i slava nego za celi život po svetu. Prednost života u selu je Å¡to vam je sveža hrana uvek dostupna. To deluje lakonski i nevažno, jer vam je ovde na dohvat ruke, ali verujte mi na reÄ da je od izuzetnog znaÄaja. Bilo gde u Evropskoj uniji ne možete naći tako sveže i zdrave namirnice kao ovde. Upravo je takva hrana velika prednost koje ljudi nisu svesni. Prvo, zbog jurnjave i posla vi niste u mogućnosti da tragate za svežom hranom, pa vam u EU jedino preostaje da izmoreni posle radnog vremena nabavite bilo Å¡ta preraÄ‘eno u marketu. Zato sam odluÄio i sam da proizvodim povrće, a video sam da su ovde plastenici skoro obavezni u svakom domaćinstvu. Privilegija je u životu proizvesti hranu za sebe. Imam i odliÄne savetnike meÄ‘u seljanima, jer su svi raspoloženi da pomognu. Kada uporedim život u svetskim gradovima i selu u Srbiji, moj utisak je – ni manje para, ni boljeg života! 🇷🇸 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2019 08:43
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22841 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Jedna starija zena u mom selu proizvodi vrhunski ajvar, ostalo joj je jos 10 tegli po 600 din komad. Ako neko hoce da kupi neka mi se javi na PM ili mejl |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2019 08:45
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22841 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Cat - poruka glasi: U Hrvatskoj su ukinuti Facebook i YouTube nalozi Elvisa Duspare, Domagoja Pintarica i Marka Franciskovica. Iako su oni bili problematicni po nekim pitanjima poput ravne zemlje i desnicarskih prica, ukinuti su zbog drugih stvari. Pricali su protiv crkve, evolucije, EU i NATO pakta, zalagali se za ucenje Biblije, kreacionizam, javno su pricali kako je Hrvatska okupiranan od Vatikana i slicno... Tako da sve sto dr.Petrovic prica o slobodi u Srbiji je ziva istina. Tako ce uskoro da ukinu naloge svim pametnim ljudima. |
|
|
I bi svjetlo |
Odgovorio 13.12.2019 10:00
|
![]() Član Odgovori: 34 Pristupio/la: 13.08.2017 13:28 Lokacija: Podgorica |
Kako prevenirati rahitis kod beba i male djece? Konvencionalna medicina naravno poseže za suplementacijom, za koju ne možemo biti sigurni da je djelotvorna i bez neželjenih posledica? Da li je opasno bebama davati dodatak vitamina D, ako su recimo rođene u zonama gdje nema puno sunca, ili u zimskom periodu, kada se ne izlažu dovoljno? Jer si me razveselio, Gospode, delima svojim, s dela ruku Tvojih radujem se.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2019 11:08
|
I bi svjetlo - poruka glasi: Kako prevenirati rahitis kod beba i male djece? Konvencionalna medicina naravno poseže za suplementacijom, za koju ne možemo biti sigurni da je djelotvorna i bez neželjenih posledica? Da li je opasno bebama davati dodatak vitamina D, ako su recimo rođene u zonama gdje nema puno sunca, ili u zimskom periodu, kada se ne izlažu dovoljno? Niko ko se hrani biljnom ishranom, bez rafinisanih proizvoda, i umereno izlaze suncu, nije oboleo od rahitisa. I tamo gde je preko godine cesto oblacno, postoji dovoljno sunca (i kroz oblake) da se stvara vitamin D. Ne treba nikakva suplementacija. |
|
|
Prorok Natan |
Odgovorio 13.12.2019 11:37
|
![]() Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 26.11.2019 10:41 Lokacija: Valjevo |
Sjajna emisija u kojoj Aleksandar Dorin govori o psihološkoj torturi koju je preživeo, kao i o lažnim optužbama i miki maus dokazima kojima su ga nabeđivali da je diler narkoticima: https://www.youtu...el86IUWfEA |
|
|
Boziji Lav |
Odgovorio 13.12.2019 12:53
|
![]() Član Odgovori: 16 Pristupio/la: 01.11.2018 17:28 Lokacija: Црна Гора |
Nikad niste pomenuli nijednu knjigu koja pripada beletristici, niti izneli miÅ¡ljenje o njima. Å ta mislite o takvoj literaturi, npr. ruskim klasicima, Dostojevski, Tolstoj, ÄŒehov ili neki njihovi pisci poema kao npr Jesenjin ili PuÅ¡kin. A isto toliko naÅ¡ih sjajnih pisaca Andrić, Selimović, DuÄić, Å antić, Crnjanski... Iz njih može mnogo, mnogo da se pametnog nauÄi, Å¡to o životu, Å¡to o religiji. Å ta mislite o njima ? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2019 13:02
|
Boziji Lav - poruka glasi: Nikad niste pomenuli nijednu knjigu koja pripada beletristici, niti izneli miÅ¡ljenje o njima. Å ta mislite o takvoj literaturi, npr. ruskim klasicima, Dostojevski, Tolstoj, ÄŒehov ili neki njihovi pisci poema kao npr Jesenjin ili PuÅ¡kin. A isto toliko naÅ¡ih sjajnih pisaca Andrić, Selimović, DuÄić, Å antić, Crnjanski... Iz njih može mnogo, mnogo da se pametnog nauÄi, Å¡to o životu, Å¡to o religiji. Å ta mislite o njima ? Ono sto sam citao, nije me odusevilo, pa zato nisam reklamirao. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2019 13:43
|
Za one koji konace u Beogradu najtoplije preporucujem hotel San 011 koji se nalazu blizu aerodroma, i blizu centra grada. Cena nocenja je 15 evra, a hotel je sredjen kao da je 5 zvezdica, u mirnom delu grada, iza benzinske pumpe na "lakat" krivini u Zemunu. http://www.san011...ex.php/sr/ |
|
|
Djans88 |
Odgovorio 14.12.2019 11:07
|
![]() Član Odgovori: 98 Pristupio/la: 08.06.2015 10:40 Lokacija: Uzice |
Stetnost alkohola 1.deo https://www.youtu...wXv2ThTCqE |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.12.2019 12:18
|
Odlicno uradjeno, svi video materijali su ti vrhunski. |
|
|
sajgon |
Odgovorio 14.12.2019 19:59
|
![]() Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 20.05.2018 15:23 Lokacija: Ljubljana |
Imam jedno pitanje: U jevanÄ‘elju po Mateju (11. glava taÄka 11) navedeno je sledeće: Zaista vam kažem: nijedan izmeÄ‘u roÄ‘enijeh od žena nije izaÅ¡ao veći od Jovana krstitelja (vi kažete da je taÄnije "kupaÄ" ) ; a najmanji u carstvu nebeskome veći je od njega. TakoÄ‘e Gospod u prvom delu Biblije (Stari zavjet) na viÅ¡e mesta kaže kad se javlja "da je On Bog Avrama, Isaka i Jakova", Å¡to kako ja razumem znaÄi, da su oni već tada živi. U vezi navedenoga u drugom delu Biblije (Novi zavjet) u Matejevom jevanÄ‘elju potvrÄ‘uje se sad navedeno iz prvog dela Biblije. ZaÅ¡to onda g-dine Miroljube vi uvek kažete, da ljudi kad napuste ovaj svet i odlaze u "veÄita loviÅ¡ta" SPAVAJU i da će Bog da ih vaskrsne kada dodje Opet? Zahvaljujem puno na odgovoru! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.12.2019 04:30
|
sajgon - poruka glasi: Imam jedno pitanje: U jevanÄ‘elju po Mateju (11. glava taÄka 11) navedeno je sledeće: Zaista vam kažem: nijedan izmeÄ‘u roÄ‘enijeh od žena nije izaÅ¡ao veći od Jovana krstitelja (vi kažete da je taÄnije "kupaÄ" ) ; a najmanji u carstvu nebeskome veći je od njega. TakoÄ‘e Gospod u prvom delu Biblije (Stari zavjet) na viÅ¡e mesta kaže kad se javlja "da je On Bog Avrama, Isaka i Jakova", Å¡to kako ja razumem znaÄi, da su oni već tada živi. U vezi navedenoga u drugom delu Biblije (Novi zavjet) u Matejevom jevanÄ‘elju potvrÄ‘uje se sad navedeno iz prvog dela Biblije. ZaÅ¡to onda g-dine Miroljube vi uvek kažete, da ljudi kad napuste ovaj svet i odlaze u "veÄita loviÅ¡ta" SPAVAJU i da će Bog da ih vaskrsne kada dodje Opet? Zahvaljujem puno na odgovoru! To sto Bog kaze da je On "Bog Avrama, Isaka i Jakova" ne znaci da su Avram, Isak i Jakov zivi. Odakle ti to da su oni zivi? |
|
|
Nabla Operater |
Odgovorio 15.12.2019 12:00
|
![]() Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 27.11.2017 01:51 Lokacija: Pancevo |
Miroljube imam jedno pitanje , zasto je bog stvorio biljku koke od koje se pravi jedna od najtezih droga kokain ? Razumem za sinteticke droge demoni su verovatno dali informacije satanistima da je naprave ali biljku koke je stvorio bog kao i sve ostale biljke Takodje jos jedno pitanje zasto se neka deca radjaju sa invalididetom , kako bog moze tako ostro da kazni dete koje nije imalo cak ni priliku da pocini neki greh , jel to kazna za roditelje koji su ziveli nemoralno ? Nabla Operater
|
|
|
Nabla Operater |
Odgovorio 15.12.2019 12:04
|
![]() Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 27.11.2017 01:51 Lokacija: Pancevo |
Takodje vazi i za biljku mak od koje se pravi heroin mozda cete reci da je bog stvorio da domacice prave strudlu sa makom ali od toga se ipak pravi i najteza droga
Izmenio/la Nabla Operater na 15.12.2019 12:16 Nabla Operater
|
|
|
sajgon |
Odgovorio 15.12.2019 12:13
|
![]() Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 20.05.2018 15:23 Lokacija: Ljubljana |
Ne tvrdim da sam u pravu. “... a najmanji u carstvu nebeskom veći JE...†meÄ‘utim nije napisano “....veći BIĆE...†Ali na Tavoru se Isus Hrist preobrazio i pored njega uÄenicima se pojavio i Mojsije, Å¡to po mom miÅ¡ljenju ukazuje, da je u carstvu nebeskom pored Avrama, Isaka i Jakova. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 15.12.2019 19:52 |
|
|
SkenderVuk |
Odgovorio 15.12.2019 17:58
|
![]() Član Odgovori: 32 Pristupio/la: 16.04.2019 22:04 Lokacija: Sremska Mitrovica, Srbija |
Prelepo https://www.youtu...DQ9i7i2SbA |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.12.2019 19:52
|
Nabla Operater - poruka glasi: Miroljube imam jedno pitanje , zasto je bog stvorio biljku koke od koje se pravi jedna od najtezih droga kokain ? Razumem za sinteticke droge demoni su verovatno dali informacije satanistima da je naprave ali biljku koke je stvorio bog kao i sve ostale biljke Ta biljka nije stvorena u pocetku, kao sto nisu stvorene ni otrovne zmije. Ali, kada se covek pobunio protiv Boga, onda su neke zivotinje postale otrovne i opasne po ljude, kao i odredjene biljke, i na taj nacin upozoravaju coveka na opasnost koja postoji u duhovnom svetu (od demona), a ne samo u fizickom, i da covek treba da se pazi i cuva. Takodje jos jedno pitanje zasto se neka deca radjaju sa invalididetom , kako bog moze tako ostro da kazni dete koje nije imalo cak ni priliku da pocini neki greh , jel to kazna za roditelje koji su ziveli nemoralno ? Bog ne kaznjava ljude, nego ljudi sami sebe kaznjavaju i povredjuju Boga, jer ne cuvaju svoje zdravlje i kao posledica toga radjaju se deca sa invaliditetom. Zdravlje ne cuvaju ne samo nezdravom ishranom, alkoholom i dr, nego i sto zene salju u porodilista gde moge bebe bivaju povredjene greskom lekara. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.12.2019 19:53
|
sajgon - poruka glasi: Ne tvrdim da sam u pravu. “... a najmanji u carstvu nebeskom veći JE...†meÄ‘utim nije napisano “....veći BIĆE...†Ali na Tavoru se Isus Hrist preobrazio i pored njega uÄenicima se pojavio i Mojsije, Å¡to po mom miÅ¡ljenju ukazuje, da je u carstvu nebeskom pored Avrama, Isaka i Jakova. U Bibliji pise da je Mojsije vaskrsnut i da je prenet na Nebo, a za Avrama, Isaka i Jakova to nigde ne pise, nego se kaze gde su sahranjeni. |
|
|
Mikiz |
Odgovorio 15.12.2019 20:28
|
![]() Član Odgovori: 140 Pristupio/la: 09.03.2010 12:36 Lokacija: Novi Sad |
KNJIGA "VEGETARIJANSKI MIT" JE PUNA DEZINFORMACIJA! https://youtu.be/...wMiDZ4r38A |
|
Predji na forum: |