Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
VladimirVlada
Iskustvo stranaca koji su pobegli iz Evrope u srpsko selo..

Ijan Kofi i njegova žena Dalida Galijaš-Kofi su se iz Irske preselili u Srbiju i to u Šumadiju.
Selo Dobrača kod Kragujevca je njihova nova adresa nakon što su 15 godina živelu u Dablinu, Parizu, Hamburgu, Melburnu...
Ijan u selu popravlja automobile, ali zasadio je svoje prve voćke i odabrao mesto za prvi plastenik.
Šta Ijan zamera Evropskoj uniji iz koje je došao sa suprugom, a šta ističe kao prednosti života u srpskom selu?

Dobro je dok ne uđete u Evropsku uniju. Poznajem mnogo farmera koji i sami kažu da nisu vlasnici svoje zemlje i stoke.

Kad ih pitam - da li je sve ovo vaše, oni kažu - pola je moje, a na pola pravo polaže banka. Ljudi su pod kreditima.
3 meseca ako ne plate ratu, sve odlazi banci. U jednom trenutku ostaju bez posla, prihoda, kuće. To je konstantna tenzija. Ovde su ljudi manje-više vlasnici svog imanja.
Ovde je mirno. Nema konstantne gužve i stresa. Volim da sednem, popijem kafu na miru, pa da odem da radim moj posao. Vidim i da se meštani ovde tako organizuju.
Dosta rade, ali su gospodari svog vremena. Nasmejani su, svi se pozdravljaju na seoskom putu, vole da svrate i da im odete u goste.

Za ovih 4 do 5 godina bio sam na više rođendana i slava nego za celi život po svetu.

Prednost života u selu je što vam je sveža hrana uvek dostupna. To deluje lakonski i nevažno, jer vam je ovde na dohvat ruke, ali verujte mi na reč da je od izuzetnog značaja.
Bilo gde u Evropskoj uniji ne možete naći tako sveže i zdrave namirnice kao ovde. Upravo je takva hrana velika prednost koje ljudi nisu svesni.
Prvo, zbog jurnjave i posla vi niste u mogućnosti da tragate za svežom hranom, pa vam u EU jedino preostaje da izmoreni posle radnog vremena nabavite bilo šta prerađeno u marketu.
Zato sam odlučio i sam da proizvodim povrće, a video sam da su ovde plastenici skoro obavezni u svakom domaćinstvu.
Privilegija je u životu proizvesti hranu za sebe. Imam i odlične savetnike među seljanima, jer su svi raspoloženi da pomognu.
Kada uporedim život u svetskim gradovima i selu u Srbiji, moj utisak je – ni manje para, ni boljeg života! 🇷🇸

Miroljub Petrovic
Jedna starija zena u mom selu proizvodi vrhunski ajvar, ostalo joj je jos 10 tegli po 600 din komad. Ako neko hoce da kupi neka mi se javi na PM ili mejl

Miroljub Petrovic
Cat - poruka glasi:

U Hrvatskoj su ukinuti Facebook i YouTube nalozi Elvisa Duspare, Domagoja Pintarica i Marka Franciskovica. Iako su oni bili problematicni po nekim pitanjima poput ravne zemlje i desnicarskih prica, ukinuti su zbog drugih stvari. Pricali su protiv crkve, evolucije, EU i NATO pakta, zalagali se za ucenje Biblije, kreacionizam, javno su pricali kako je Hrvatska okupiranan od Vatikana i slicno...

Tako da sve sto dr.Petrovic prica o slobodi u Srbiji je ziva istina.

Tako ce uskoro da ukinu naloge svim pametnim ljudima.

I bi svjetlo
Kako prevenirati rahitis kod beba i male djece? Konvencionalna medicina naravno poseže za suplementacijom, za koju ne možemo biti sigurni da je djelotvorna i bez neželjenih posledica?

Da li je opasno bebama davati dodatak vitamina D, ako su recimo rođene u zonama gdje nema puno sunca, ili u zimskom periodu, kada se ne izlažu dovoljno?
Jer si me razveselio, Gospode, delima svojim, s dela ruku Tvojih radujem se.

Miroljub Petrovic
I bi svjetlo - poruka glasi:

Kako prevenirati rahitis kod beba i male djece? Konvencionalna medicina naravno poseže za suplementacijom, za koju ne možemo biti sigurni da je djelotvorna i bez neželjenih posledica?

Da li je opasno bebama davati dodatak vitamina D, ako su recimo rođene u zonama gdje nema puno sunca, ili u zimskom periodu, kada se ne izlažu dovoljno?

Niko ko se hrani biljnom ishranom, bez rafinisanih proizvoda, i umereno izlaze suncu, nije oboleo od rahitisa. I tamo gde je preko godine cesto oblacno, postoji dovoljno sunca (i kroz oblake) da se stvara vitamin D. Ne treba nikakva suplementacija.

Prorok Natan
Sjajna emisija u kojoj Aleksandar Dorin govori o psihološkoj torturi koju je preživeo, kao i o lažnim optužbama i miki maus dokazima kojima su ga nabeđivali da je diler narkoticima: https://www.youtu...el86IUWfEA

Boziji Lav
Nikad niste pomenuli nijednu knjigu koja pripada beletristici, niti izneli mišljenje o njima. Šta mislite o takvoj literaturi, npr. ruskim klasicima, Dostojevski, Tolstoj, Čehov ili neki njihovi pisci poema kao npr Jesenjin ili Puškin. A isto toliko naših sjajnih pisaca Andrić, Selimović, Dučić, Šantić, Crnjanski... Iz njih može mnogo, mnogo da se pametnog nauči, što o životu, što o religiji. Šta mislite o njima ?

Miroljub Petrovic
Boziji Lav - poruka glasi:

Nikad niste pomenuli nijednu knjigu koja pripada beletristici, niti izneli mišljenje o njima. Šta mislite o takvoj literaturi, npr. ruskim klasicima, Dostojevski, Tolstoj, Čehov ili neki njihovi pisci poema kao npr Jesenjin ili Puškin. A isto toliko naših sjajnih pisaca Andrić, Selimović, Dučić, Šantić, Crnjanski... Iz njih može mnogo, mnogo da se pametnog nauči, što o životu, što o religiji. Šta mislite o njima ?

Ono sto sam citao, nije me odusevilo, pa zato nisam reklamirao.

Miroljub Petrovic
Za one koji konace u Beogradu najtoplije preporucujem hotel San 011 koji se nalazu blizu aerodroma, i blizu centra grada. Cena nocenja je 15 evra, a hotel je sredjen kao da je 5 zvezdica, u mirnom delu grada, iza benzinske pumpe na "lakat" krivini u Zemunu.

http://www.san011...ex.php/sr/

Djans88
Stetnost alkohola 1.deo

https://www.youtu...wXv2ThTCqE

Miroljub Petrovic

Odlicno uradjeno, svi video materijali su ti vrhunski.

sajgon
Imam jedno pitanje:

U jevanđelju po Mateju (11. glava tačka 11) navedeno je sledeće:

Zaista vam kažem: nijedan između rođenijeh od žena nije izašao veći od Jovana krstitelja (vi kažete da je tačnije "kupač" ) ; a najmanji u carstvu nebeskome veći je od njega.

Takođe Gospod u prvom delu Biblije (Stari zavjet) na više mesta kaže kad se javlja "da je On Bog Avrama, Isaka i Jakova", što kako ja razumem znači, da su oni već tada živi.
U vezi navedenoga u drugom delu Biblije (Novi zavjet) u Matejevom jevanđelju potvrđuje se sad navedeno iz prvog dela Biblije.

Zašto onda g-dine Miroljube vi uvek kažete, da ljudi kad napuste ovaj svet i odlaze u "večita lovišta" SPAVAJU i da će Bog da ih vaskrsne kada dodje Opet?

Zahvaljujem puno na odgovoru!

Miroljub Petrovic
sajgon - poruka glasi:

Imam jedno pitanje:

U jevanđelju po Mateju (11. glava tačka 11) navedeno je sledeće:

Zaista vam kažem: nijedan između rođenijeh od žena nije izašao veći od Jovana krstitelja (vi kažete da je tačnije "kupač" ) ; a najmanji u carstvu nebeskome veći je od njega.

Takođe Gospod u prvom delu Biblije (Stari zavjet) na više mesta kaže kad se javlja "da je On Bog Avrama, Isaka i Jakova", što kako ja razumem znači, da su oni već tada živi.
U vezi navedenoga u drugom delu Biblije (Novi zavjet) u Matejevom jevanđelju potvrđuje se sad navedeno iz prvog dela Biblije.

Zašto onda g-dine Miroljube vi uvek kažete, da ljudi kad napuste ovaj svet i odlaze u "večita lovišta" SPAVAJU i da će Bog da ih vaskrsne kada dodje Opet?

Zahvaljujem puno na odgovoru!

To sto Bog kaze da je On "Bog Avrama, Isaka i Jakova" ne znaci da su Avram, Isak i Jakov zivi. Odakle ti to da su oni zivi?

Nabla Operater
Miroljube imam jedno pitanje , zasto je bog stvorio biljku koke od koje se pravi jedna od najtezih droga kokain ? Razumem za sinteticke droge demoni su verovatno dali informacije satanistima da je naprave ali biljku koke je stvorio bog kao i sve ostale biljke

Takodje jos jedno pitanje zasto se neka deca radjaju sa invalididetom , kako bog moze tako ostro da kazni dete koje nije imalo cak ni priliku da pocini neki greh , jel to kazna za roditelje koji su ziveli nemoralno ?
Nabla Operater

Nabla Operater
Takodje vazi i za biljku mak od koje se pravi heroin mozda cete reci da je bog stvorio da domacice prave strudlu sa makom ali od toga se ipak pravi i najteza droga
Izmenio/la Nabla Operater na 15.12.2019 12:16
Nabla Operater

sajgon
Ne tvrdim da sam u pravu.
“... a najmanji u carstvu nebeskom veći JE...” međutim nije napisano “....veći BIĆE...”
Ali na Tavoru se Isus Hrist preobrazio i pored njega učenicima se pojavio i Mojsije, što po mom mišljenju ukazuje, da je u carstvu nebeskom pored Avrama, Isaka i Jakova.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 15.12.2019 19:52

SkenderVuk
Prelepo

https://www.youtu...DQ9i7i2SbA

Miroljub Petrovic
Nabla Operater - poruka glasi:

Miroljube imam jedno pitanje , zasto je bog stvorio biljku koke od koje se pravi jedna od najtezih droga kokain ? Razumem za sinteticke droge demoni su verovatno dali informacije satanistima da je naprave ali biljku koke je stvorio bog kao i sve ostale biljke

Ta biljka nije stvorena u pocetku, kao sto nisu stvorene ni otrovne zmije. Ali, kada se covek pobunio protiv Boga, onda su neke zivotinje postale otrovne i opasne po ljude, kao i odredjene biljke, i na taj nacin upozoravaju coveka na opasnost koja postoji u duhovnom svetu (od demona), a ne samo u fizickom, i da covek treba da se pazi i cuva.

Takodje jos jedno pitanje zasto se neka deca radjaju sa invalididetom , kako bog moze tako ostro da kazni dete koje nije imalo cak ni priliku da pocini neki greh , jel to kazna za roditelje koji su ziveli nemoralno ?

Bog ne kaznjava ljude, nego ljudi sami sebe kaznjavaju i povredjuju Boga, jer ne cuvaju svoje zdravlje i kao posledica toga radjaju se deca sa invaliditetom. Zdravlje ne cuvaju ne samo nezdravom ishranom, alkoholom i dr, nego i sto zene salju u porodilista gde moge bebe bivaju povredjene greskom lekara.

Miroljub Petrovic
sajgon - poruka glasi:

Ne tvrdim da sam u pravu.
“... a najmanji u carstvu nebeskom veći JE...” međutim nije napisano “....veći BIĆE...”
Ali na Tavoru se Isus Hrist preobrazio i pored njega učenicima se pojavio i Mojsije, što po mom mišljenju ukazuje, da je u carstvu nebeskom pored Avrama, Isaka i Jakova.

U Bibliji pise da je Mojsije vaskrsnut i da je prenet na Nebo, a za Avrama, Isaka i Jakova to nigde ne pise, nego se kaze gde su sahranjeni.

Mikiz
KNJIGA "VEGETARIJANSKI MIT" JE PUNA DEZINFORMACIJA!

https://youtu.be/...wMiDZ4r38A

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.12 sekundi!