Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Slobodan90
Питања и одговори - 62. део - др Мирољуб Петровић

https://www.youtu...Z6LcuPGqhQ

Miroljub Petrovic
Nemanja97 - poruka glasi:

Miroljube, u Otkrivenju 12,5 piše da je žena (Simbol za Božiji narod) rodila Sina (Isusa) koji će pasti narod gvozdenom palicom i to je dete uzeto ka Bogu... Zatim vidimo da je nastao rat na nebu u 7. stihu. Zar nije očigledno da je to bio drugi rat na nebu (prvi je bio kada je lucifer zbačen sa trećeg Neba) i da je sotona pobeđen po drugi put u smislu prave bitke (sotona i njegovi anđeli protiv Boga i Njegovih anđela), ali ovoga puta zbačen na zemlju i ograničen samo na nju? To piše u 8. i 9. stihu.

Ako sam dobro razumeo, vi ste rekli da to tek treba da se desi. Ja kontam da će biti i treći rat na nebu, ali da se ovo nije desilo to je malo čudno, koji Sin onda (ako nije Isus) treba da se uzme Bogu? Nemojte se ljutiti ako ja drugačije mislim, evo otvoren sam da čujem vaše objašnjenje. Svako dobro!

Kada je Sotona zbacen sa prvog neba nije bilo nikakvog rata, on je samo proteran. Tekst u Otkrivenju 12 opisuje rodjenje Isusa, pokusaj Sotone da ga pobedi i rat na nebu. Iz teksta se vidi da se taj rat jos nije desio jer tekst jasno kaze da je Sotoni ostalo "jos malo vremena", a takodje se u tekstu spominje period od 1260 dana koji se odnosi za period neposredno pred Hristov dolazak.

Nemanja97
Jasno. Ali 6. stih ne objašnjava šta će se desiti između vaznesenja Isusovog i rata na nebu već samo kaže da žena (Božiji narod) je otišao u pustinju, gde je pripravljeno mesto od 1260 proročkih dana. Ne bih rekao da jedan stih treba da napravi između prethodnog i sledećeg stiha vremensku razliku od 2 milenijuma. Mislim naravno da može, ali u tekstu piše:

" 5 I rodi muško, sina, koji ce pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom.

6 A žena pobeže u pustinju gde imaše mesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu i dvesta i šezdeset dana.

7 I posta rat na nebu. Mihailo i andeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i andeli njeni."

Dakle žena je otišla. Ne znači da je prošlo to vremensko razdoblje pa nastao rat. Evo npr, u 14. stihu piše da je žena opet otišla u pustinju da se hrani tamo 3 ipo vremena. U Danilu piše da je vreme = godina (Danilo 4:16, 23, 25, 32) tako da savršeno se uklapa isti period (da ne ulazimo u priču da li je proročki dan = godina, nema to veze sad)...

Dakle mene buni, kako 6. stih može da se odnosi na period od 2000 godina, pa čak i da se odnosi, kaže "žena pobeže u pustinju" dakle samo je otišla tamo gde joj je Bog pripremio mesto, bez problema je mogao da se desi rat na nebu. Ja se još jednom izvinjavam, ne namećem mišljenje, samo mi treba malo veće objašnjenje ako nije problem, iz ovog jednog stiha ja ne vidim, ali rado bih voleo da vidim ako ssam neku informaciju propustio. Sve najbolje!
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 06.09.2019 12:12

Miroljub Petrovic
Nemanja97 - poruka glasi:

Jasno. Ali 6. stih ne objašnjava šta će se desiti između vaznesenja Isusovog i rata na nebu već samo kaže da žena (Božiji narod) je otišao u pustinju, gde je pripravljeno mesto od 1260 proročkih dana. Ne bih rekao da jedan stih treba da napravi između prethodnog i sledećeg stiha vremensku razliku od 2 milenijuma. Mislim naravno da može, ali u tekstu piše:

" 5 I rodi muško, sina, koji ce pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom.

6 A žena pobeže u pustinju gde imaše mesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu i dvesta i šezdeset dana.

7 I posta rat na nebu. Mihailo i andeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i andeli njeni."

Dakle žena je otišla. Ne znači da je prošlo to vremensko razdoblje pa nastao rat. Evo npr, u 14. stihu piše da je žena opet otišla u pustinju da se hrani tamo 3 ipo vremena. U Danilu piše da je vreme = godina (Danilo 4:16, 23, 25, 32) tako da savršeno se uklapa isti period (da ne ulazimo u priču da li je proročki dan = godina, nema to veze sad)...

Dakle mene buni, kako 6. stih može da se odnosi na period od 2000 godina, pa čak i da se odnosi, kaže "žena pobeže u pustinju" dakle samo je otišla tamo gde joj je Bog pripremio mesto, bez problema je mogao da se desi rat na nebu. Ja se još jednom izvinjavam, ne namećem mišljenje, samo mi treba malo veće objašnjenje ako nije problem, iz ovog jednog stiha ja ne vidim, ali rado bih voleo da vidim ako ssam neku informaciju propustio. Sve najbolje!

Dobro si zakljucio, nakon Isusovog vaznesenja izvestaj govori o dogadjaju koji se desio 2000 godina kasnije, jer ta "zena" - Bozji narod ili izrailjski narod, bice odvojen od Boga 2000 godina, i posle se nastavlja opis dogadjaja. Slicno se opisuje i u Matej 24 gde Isus opisuje razorenje Jerusalima i dogadjaj 2000 godina nakon toga - svoj drugi dolazak.

p.s. skini taj veliki potpis da ne opterecujes forum

uco
poštovani gospodine Miroljube, zanima me da li se tinkture mogu koristiti i za vrijeme trudnoće?
Hvala

Miroljub Petrovic
uco - poruka glasi:

poštovani gospodine Miroljube, zanima me da li se tinkture mogu koristiti i za vrijeme trudnoće?
Hvala

Ja ne preporucujem, osim ako se bas mora, i onda bi trebalo da se nakapaju u vruc caj da alkohol isprari. Sve sto trudnica popije i pojede ide i u bebu, i zato treba biti oprezan. Najbolje je raznovrsna biljna hrana, izbegavanje stresa i svaki dan setnja bar 3 km.

Nikola Tomanovic 40
Pozdrav Miroljube, javljam se na konto Vase poslednje video kolumne, samo da Vam kazem da i mi konja za trku imamo! Smile

Evo linka: https://www.insta....rs/?hl=sr

Sirove veganske torte koje pravi jedna dama, mogu se naci i probati u par kafica u Kraljevu i mogu vam reci da su vise nego odlicne.. Redak slucaj da se u kaficima i restoranima nadje neka zdrava poslastica za pojesti. Dodjite da se uverite Smile pozdrav!

Nikola92
https://www.youtu...Vefw0Fy3XE

Питања и одговори - 63. део - др Мирољуб Петровић

sasa m
Поштовани,
хтео бих да Вам се захвалим на Вашем труду који улажете да би нам појаснили многа теолошка и животна питања, али морам да вам скренем пажњу на једну ствар. Наиме више пута сте коментарисали да осиромашени уранијум није толико штетан. Ви сте у праву што се тиче алфа честица које имају мали домет и може их зауставити и лист папира, док интензитет гама зрака опада са квадратом растојања.
Проблем код употребе осиромашеног уранијума у артиљериским гранатама је тај што се од силине њиховог удара у мету уранијум распршује у врло фине честице-прашину које бивају разношене ветром много даље од места удара и доспева на биљке, водотокове и тако даље може доћи и до човека (путем удисања или исхране).Када уранијум доспе у организам онда ћете се сложити са мном да је јако опасан, како хемијски, тако и радиолошки.
Молим Вас да ово схватите добронамерно, а имао бих и једно питање из Библије које ме мучи јер не могу да нађем одговор.
Знам да је Исус рекао да није дошао да укине Закон, већ да га испуни али када су му довели жену која је ухваћена у прељуби и која је по Закону требало да буде каменована он је рекао нека први баци камен на њу ко је без греха. Пошто смо сви ми грешни, јел то значи да нико нема права да такву жену казни, па се онда питам ко може да изврши одредбе Закона које се тичу кажњавања. То је онда контрадикторно са првим делом Библије. Молим Вас да ми одговорите и пуно поздрава за Вас.
sasa

Miroljub Petrovic
sasa m - poruka glasi:

Поштовани,
хтео бих да Вам се захвалим на Вашем труду који улажете да би нам појаснили многа теолошка и животна питања, али морам да вам скренем пажњу на једну ствар. Наиме више пута сте коментарисали да осиромашени уранијум није толико штетан. Ви сте у праву што се тиче алфа честица које имају мали домет и може их зауставити и лист папира, док интензитет гама зрака опада са квадратом растојања.
Проблем код употребе осиромашеног уранијума у артиљериским гранатама је тај што се од силине њиховог удара у мету уранијум распршује у врло фине честице-прашину које бивају разношене ветром много даље од места удара и доспева на биљке, водотокове и тако даље може доћи и до човека (путем удисања или исхране).Када уранијум доспе у организам онда ћете се сложити са мном да је јако опасан, како хемијски, тако и радиолошки.
Молим Вас да ово схватите добронамерно,

Slazem se sa svim sto si rekao, ali daleko od toga da je ta prasina uzrok povecanog broja obolelih od raka. Glavni uzrok je nezdrav nacin zivota, a da je glavni uzrok bolesti pomenuti uranijum moze da kaze samo neko ko je medicinski polupismen kao Danica Grujicic.

а имао бих и једно питање из Библије које ме мучи јер не могу да нађем одговор.
Знам да је Исус рекао да није дошао да укине Закон, већ да га испуни али када су му довели жену која је ухваћена у прељуби и која је по Закону требало да буде каменована он је рекао нека први баци камен на њу ко је без греха. Пошто смо сви ми грешни, јел то значи да нико нема права да такву жену казни, па се онда питам ко може да изврши одредбе Закона које се тичу кажњавања. То је онда контрадикторно са првим делом Библије. Молим Вас да ми одговорите и пуно поздрава за Вас.

Smrtna kazna za preljubu se primenjuje u teokratiji. U drzavi u kojoj vladaju Rimljani, likvidacija kurve bi bila krsenje zakona, isto kao i u demokratiji. Isus poziva na postovanje zakona drzave, a lazne moraliste otkriva i pokazuje im da su vecni gresnici od kurve - Isus je po prasini ispisivao njihove grehe - "Pera se mrkao sa Zorkom, Zika se mrkao sa Donkom..." i svi se razbezali.

Ivana
Ako neko zna za aktivan link za dokumentarac Zvona pakla molim neka mi pošalje.

DM87
https://www.pogle...%b0%d1%9a/

Насупрот уобичајеној комунистичкој пропаганди у полетној обнови и изградњи, комунисти су терорисали народ широм земље, а нарочито у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори (због покушаја атентата на Тита). Од Лике до Македоније деловале су јаке герилске групе, а комунисти током ноћи нису смели да се задржавају по селима

Miroljub Petrovic
Ivana - poruka glasi:

Ako neko zna za aktivan link za dokumentarac Zvona pakla molim neka mi pošalje.

Bice uskoro ponovo postavljen na neki od nasih kanala, i posle toga na ovaj sajt (www,creation6days.com)

filipfromstariras
Gledao sam gde komentarisete novine, Blic pise kako su navijaci sprecili gej paradu u Novim Pazaru. Bilo je 10tak momaka, i ostalo deca 1.-2. godina srednje. Navijaci... Grin

Slobodan90
Прелиставање новина са Мирољубом и Сашом - 07.09.2019

https://www.youtu...QZMOTUWRJY

markojovana77
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

U Bibliji pise da demoni sada nisu ograniceni samo na planetu Zemlju, nego da mogu da se krecu i po ostalim delovima svemira, ali da ce neposredno pred Hristov dolazak biti ograniceni samo na Zemlju (vidi Otkrivenje 12. poglavlje). Moguce su demoni nekada bili stanovnici drugih sveta, pa su se pobunili i deformisali u demone, to cemo saznati jednog dana.

U Knjizi o Jovu piše:

6 Дошао је дан када су синови Божји стали
пред Господа, а међу њих је дошао и Сотона.*

7 Господ је тада упитао Сотону: „Одакле
долазиш?” А Сотона одговори Господу: „Про -
лазио сам земљом и обилазио је.” 8 Господ
рече Сотони: „Јеси ли запазио мог слугу Јо -
ва? Нема на земљи таквог као што је он - чо -
век добар и праведан, који се боји Бога и
кло ни се зла.”

Kakav je ovde odnos izmedju Gospoda i Sotone i da li je u tom trenutku Sotona već bio izbačen sa Neba?

Miroljub Petrovic
Evo linka za video "Zvona pakla", uskoro cemo postaviti i ostale linkove koji ne rade.

https://www.youtu...78&o=U

Miroljub Petrovic
markojovana77 - poruka glasi:

U Knjizi o Jovu piše:

6 Дошао је дан када су синови Божји стали
пред Господа, а међу њих је дошао и Сотона.*

7 Господ је тада упитао Сотону: „Одакле
долазиш?” А Сотона одговори Господу: „Про -
лазио сам земљом и обилазио је.” 8 Господ
рече Сотони: „Јеси ли запазио мог слугу Јо -
ва? Нема на земљи таквог као што је он - чо -
век добар и праведан, који се боји Бога и
кло ни се зла.”

Kakav je ovde odnos izmedju Gospoda i Sotone i da li je u tom trenutku Sotona već bio izbačen sa Neba?

U to vreme Sotona je bio zbacen sa treceg neba (gde je Bozji presto) i imao je pristup prvom i drugom nebu. I dok je Bog pricao sa svojim stvorenjima, dosao je i Sotona da se "pravi pametan", i posle je lose prosao.

Miroljub Petrovic
https://www.youtu...e=youtu.be

Zorz
Sto se tice klistriranja kucnog, dali mogu da koristim mokracu za kucno klistriranje citao sam da moze i da je povoljna - interesuje me jer to mora da se spremi i da prokljuca kao i voda koju spremam za klistriranje ili ne mora mogu da je koristim za ciscenje creva bez kljucanja?

Pitam jer trenutno nisam kuci a hteo bih da odradim par puta - nisam u mogucnosti da stavljam na ringlu i sporet bilo sta da spremam od tecnosti za klistriranje pa mi treba drugo resenje pozdrav!

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.04 sekundi!