pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.04.2019 15:37
|
Super Administrator Odgovori: 22639 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
designer - poruka glasi: Evo nekih bitnih pitanja. 1. Znamo da Bog upravlja okolnostima i dopuÅ¡ta nevolju. Ako nekome gori kuća i taj neko zove u pomoć, Bog mu dopuÅ¡ta nevolju. Tako da, ako odemo da ga spasemo, ispada da idemo protiv Božje volje i meÅ¡amo se u njegova posla. A savest nalaže da pomognemo. Å ta s tim? Los ti je zakljucak. Bog dopusta nevolju da bi se ljudi popravili, jer nece da prihvate da zive po svojoj savesti. Takodje, Bog kroz neciju nevolju testira druge ljude da li su spremni da pomognu. Ima jos mnogo drugih razloga. 2. Nakon smrti onih ljudi koji neće biti spaseni, Bog im neće dati nove Å¡anse, jer unapred zna da je nikada neće iskoristiti, jel da? ZaÅ¡to im onda daje Å¡ansu u ovom životu, jer on i sada unapred zna da je neće iskoristiti. A ako im daje Å¡ansu sada, uprkos tome Å¡to zna da od toga nema niÅ¡ta, Å¡to im onda ne da nove Å¡anse i posle smrti, kao i sada? Ne moze Bog nekome da sudi zato sto On zna da ce oni da odbiju Boziji poziv, nego zato sto su oni u praksi zaista odbili Boziji poziv. 3. U vezi prethodnog pitanja. ZaÅ¡to ne bi Bog stvarao samo one ljude za koje zna da će se spasiti? Kad On ne bi znao kakav će biti ishod, onda bi imalo logike da pokuÅ¡a. Ali kad zna da se neće desiti, Å¡ta onda ima da pokuÅ¡ava? Samo će džaba ljudi da zarade muke u paklu, neće se spasiti i sve će biti uzalud. Naravno da Bog moze i to da uradi, ali on stvara stvorenja i dopusta im da pogrese, i zbog tog dopustenja je On najveca zrtva, ne samo zbog svoje smrti na krstu nego i zbog posmatranja zla 6000 godina. Tako se pokazuje Njegova ljubav jer svima daje sansu, cak i onima koji pogrese da se pokaju. Tim svojim postupkom Bog prihvata da On prodje kroz svu tu patnju, a ne da pusti da stvorenja radjaju decu i da se deca pobune, a da On kaze da se sami snalaze sa problemom. Dakle, On resava problem tako sto On najvise pati, ali tako pokazuje svoju ljubav prema stvorenjima. Neko moze da pita: "A zasto ne dopusti svojim stvorenjima da radjaju samo onu decu za koju ce znati da se nece pobuniti protiv Njega?" Sve to sto hipoteticki pitas bi se na kraju svelo na prigovor: "Bog stvara bica za koja zna da se nikada nece pobuniti. Ne sme da pusti bica da se izjasnjavaju i protiv Njega jer bi se tako ugrozio Njegov autoritet i Njegova vlast." Ljudi koji traze izgovor za pobunu protiv Boga uvek ce imati nerazumna pitanja. 4. ZaÅ¡to ljudi ne mogu da naprave izbor da li će uz Boga ili neće, tako Å¡to će jednom reÄenicom da se izjasne, bez da proÄ‘u kroz ovaj zemaljski život? Mnogi ljudi žele da budu spaseni, ali nikako da pobede u ratu protiv Sotone. A bilo bi lakÅ¡e kad bi mogli samo da odluÄimo da budemo uz Boga, a da Bog bude taj koji će da vodi bitku za nas. Umesto toga, mi se oslanjamo na svoju volju i snagu, koja Äak i ako je silna, lako pada, lako se umori i prevari. Kad ne bi smo prolazili kroz ovaj zivot, ne bi znaÄilo da nemamo slobodnu volju da biramo. Dakle, stvori nas, da nam izbor, izjasnimo se i sluÄaj zakljuÄen u 10 sekundi. IdeÅ¡ u veÄnost ili nazad u nepostojanje, i to je to. Bogu ne trebaju navijaci nego karakterne osobe koje su u stanju da obave svoj mali deo posla koji im je zadat. Slabici kukaju kako je to prejako i previse, sto nije tacno. U Bozjem carstvu ima mesta samo za junake, a to svako moze da bude. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.04.2019 15:40
|
Super Administrator Odgovori: 22639 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
AcaUsa - poruka glasi: Dobar dan Dr. Miroljub! Imam 18 godina i studiram u USA. Gledao sam vasih predavanja i sam impresioniran. Jel ima neku sansu da postavite engleski prevod na istima ili dali slucajno imate te isti predavanja na engleskom. Hocu moji prijaltelji koji ne razume Srpski da mogu da gledaju vasih predavanja. Hvala unapred! Slava Bozja! Izvoli: https://m.youtube...76wy-DnmBW |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.04.2019 22:33
|
Dva nova videa od dr Sulca: Herbal mucil i kajen prah - Dr. RiÄard Å ulc https://youtu.be/... Voli, opusti se i budi smiren + eliksir - Dr. RiÄard Å ulc https://youtu.be/... |
|
|
Zmajche |
Odgovorio 23.04.2019 12:05
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 17.03.2019 13:56 Lokacija: Beograd |
Pominjali ste one tri Vase skripte: - Osnovi religije - Komentari starog zaveta - Komentari novog zaveta Upravo sam procitao Bibliju, hteo bih jos da procitam tajne Biblije i ove tri skripte, tako da me zanima kojim redosledom da idem? Prvo tajne pa skripte ili obratno? |
|
|
Alex88 |
Odgovorio 23.04.2019 12:52
|
Član Odgovori: 104 Pristupio/la: 03.03.2016 21:11 Lokacija: Srbija |
https://www.youtu...vuI4G5OiJs |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.04.2019 16:30
|
Zmajche - poruka glasi: Pominjali ste one tri Vase skripte: - Osnovi religije - Komentari starog zaveta - Komentari novog zaveta Upravo sam procitao Bibliju, hteo bih jos da procitam tajne Biblije i ove tri skripte, tako da me zanima kojim redosledom da idem? Prvo tajne pa skripte ili obratno? Prvo Tajne Biblije pa onda komentari. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.04.2019 16:36
|
Dobio sam sledeci mejl: Postovani doktore Petrovicu, Pisem Vam zbog proganjujeceg stanja u kom se nalazim vec nekoliko mjeseci. Naime, otkad sam posao kod lokalne vracare ciganke, progone me demoni-trepere mi sijalice i pucaju same od sebe, stvari po kuci mi se pomjeraju, gube, u mraku vidim oci crvene. Iz tih i mnogih drugih razloga ne mogu nocima da spavam, idem na posao kao hodajuci zombi. Molim Vas da me posavjetujete kako najbolje to da rijesim, pomozite mi jer ako Vi ne mozete ne moze niko. Unaprijed zahvaljujem. |
|
|
martinslo |
Odgovorio 23.04.2019 17:52
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 05.08.2017 18:57 Lokacija: Nepoznata |
https://www.youtu...NYCiqV7KOo "DA LI BEZALKOHOLNO PIVO IMA ALKOHOL" |
|
|
Markovicc |
Odgovorio 23.04.2019 19:03
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 15.01.2019 21:43 Lokacija: Beograd |
Da li je u Bibliji opisano kako ce izgledati drugi Hristov dolazak? |
|
|
VladimirT |
Odgovorio 23.04.2019 21:26
|
Član Odgovori: 106 Pristupio/la: 21.12.2017 01:13 Lokacija: Staro Selo - Beograd |
Jedno od pet dece u Americi uopšte ne pije vodu. https://www.upi.c...555963685/ Dobro misli, dobro radi, dobrom se nadaj.
|
|
|
cika Pero |
Odgovorio 23.04.2019 22:10
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 09.10.2018 17:03 Lokacija: BiH |
Za ubistvo Davida DragiÄevića ste govorili da su krivi najviÅ¡e njegovi roditelji, mogao bih se i ja donekle složiti sa tim. Ali ko je sad kriv za ubistvo SlaviÅ¡e Krunića ? ÄŒovjek je bio 1/1, sposoban, otac Äetvoro dijece... Imao je previÅ¡e uspjeÅ¡nu firmu i zasmetao je crvenima. JoÅ¡ malo kiosk se neće moći otvoriti bez crvene knjižice. U Banja Luci se poÄelo ubijati kao u Beogradu a grad je 10 puta manji. Iz Srpske je u zadnjih 15g. otiÅ¡lo pola miliona srba ! NajviÅ¡e ljudi odlaze, jer je opÅ¡te bezakonje, divlji zapad. Izbori su takoÄ‘e brutalno pokradeni... Veliki je deficit radne snage. Kako ljude zaustaviti da ne idu, kada se većini sve smuÄilo odavno ? Ja sam bio kraće vrijeme na zapadu. Ni tamo ne cvjetaju ruže ali ljudi ne vide perspektivu svojoj dijeci ovde... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.04.2019 22:19
|
Opisano je, naravno, imas u 19. i 20. poglavlju Otkrivenja i u drugim knjigama Biblije. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.04.2019 22:27
|
cika Pero - poruka glasi: Za ubistvo Davida DragiÄevića ste govorili da su krivi najviÅ¡e njegovi roditelji, mogao bih se i ja donekle složiti sa tim. Ali ko je sad kriv za ubistvo SlaviÅ¡e Krunića ? ÄŒovjek je bio 1/1, sposoban, otac Äetvoro dijece... Imao je previÅ¡e uspjeÅ¡nu firmu i zasmetao je crvenima. JoÅ¡ malo kiosk se neće moći otvoriti bez crvene knjižice. U Banja Luci se poÄelo ubijati kao u Beogradu a grad je 10 puta manji. Iz Srpske je u zadnjih 15g. otiÅ¡lo pola miliona srba ! NajviÅ¡e ljudi odlaze, jer je opÅ¡te bezakonje, divlji zapad. Izbori su takoÄ‘e brutalno pokradeni... Veliki je deficit radne snage. Kako ljude zaustaviti da ne idu, kada se većini sve smuÄilo odavno ? Ja sam bio kraće vrijeme na zapadu. Ni tamo ne cvjetaju ruže ali ljudi ne vide perspektivu svojoj dijeci ovde... Ne znam ko je Slavisa Krunic, ali treba da znas da zivimo na planeti gde ljudi hoce zlo, destrukciju, nemoral, a pare su im najvaznije u zivotu. U demokratiji, ako krenes da pravis malo vece pare, odmah te skeniraju i pozivaju da se uclanis u neko tajno drustvo, stranku ili da placas reket. Ako neces, onda ces lose da prodjes. To su pravila igre u demokratiji. Ali to nema veze sa nama. Mi (koji nismo opsednuti novcem i milionima) mozemo da uzivamo na komadu svoje zemlje, i to za dzabe. To na Zapadu nije moguce jer su porezi i zivotni troskovi ubitacni. Ja ne kazem da je stanje u Srbiji i RS sjajno, ali je idealno u poredjenju sa Zapadom i samo neznalice i neradnici mogu da trce na Zapad da traze srecu. Onaj ko zna nesto da radi, moze da zivi ko car u Srbiji i RS jer je ovde sve jeftino, nemoral je jos daleko od onog na Zapadu, a sto se tice izbora i kradje, to me ne zanima. Time se Bog bavi i On postavlja svaku vlast. Vlast u Srbiji i RS je patriotska, u smislu da ne hapsi i ne dira patriote, svako moze da zivi po svome (na zalost, to mogu i ustase, kao govedja opozicija), i nema razloga da neko kuka kako se ovde lose zivi. Mogu da kukaju samo buzdovani koji cekaju da im neko organizuje zivot i da o njima brine kao o invalidima, kao sto je to slucaj na Zapadu. |
|
|
PetarObr |
Odgovorio 24.04.2019 00:49
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 15.02.2019 23:58 Lokacija: nepoznata |
PoÅ¡tovanje. Kako i kada će se Izrael obratiti i prihvatiti mesiju ? Da li je moguće pridružiti se Izraelu, te dobiti jedan od 144 000 peÄata za poslednja vremena ? |
|
|
AcaUsa |
Odgovorio 24.04.2019 03:13
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 17.04.2019 04:56 Lokacija: Michigan, USA |
Dr. Miroljube, spomenuli ste obrizgavanje i kako je to blago preporuceno u Bibliju. Zasto onda Bog je stvorio to kako sto je, sa dodatnom kozicu? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.04.2019 07:23
|
PetarObr - poruka glasi: PoÅ¡tovanje. Kako i kada će se Izrael obratiti i prihvatiti mesiju ? Da li je moguće pridružiti se Izraelu, te dobiti jedan od 144 000 peÄata za poslednja vremena ? Pogledaj moj serijal "Poslednji dogadjaji" o tome: http://www.creati...adjaji.htm |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.04.2019 07:25
|
AcaUsa - poruka glasi: Dr. Miroljube, spomenuli ste obrizgavanje i kako je to blago preporuceno u Bibliju. Zasto onda Bog je stvorio to kako sto je, sa dodatnom kozicu? Ocigledno da je ta kozica nastala posle Potopa kada su ljudi poceli krace da zive i da fizicki postaju manji, i da je Bog to tako udesio da bi tu informaciju o zdravlju dobili od Njega oni koji citau Bibliju, a povezana je sa prvom zapovescu u Bibliji: "Radjajte se i mnozite se." |
|
|
Samson7 |
Odgovorio 24.04.2019 15:35
|
Član Odgovori: 19 Pristupio/la: 05.11.2018 15:10 Lokacija: Modrica |
Da li Isus Krist ima svoju slobodnu volju ili je to Jahve osobno? Posto nekad djeluje kao da su dva karaktera, malo me to zbunjuje. I da li znate tko je napisao komentare starog i novog zavjeta? Izmenio/la Samson7 na 24.04.2019 17:11 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.04.2019 18:51
|
Samson7 - poruka glasi: Da li Isus Krist ima svoju slobodnu volju ili je to Jahve osobno? Posto nekad djeluje kao da su dva karaktera, malo me to zbunjuje. I da li znate tko je napisao komentare starog i novog zavjeta? Naravno da Isus Hristos ima slobodnu volju, isto kao i Bog Otac i Bog Sveti Duh, svako od njih trojice ima slobodnu volju, kao i Bog Sin - Isus Hristos. Komentare sam ja pripremao na osnovu vise razlicitih izvora. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.04.2019 18:55
|
Evo mejla koji sam dobio od jednog mladog, vrednom i pametnog momka: Pozdrav Miroljube,izvinite sto se ovde javljam ali ovo je jedini kontakt vas koji sam nasao. Prosto osecam potrebu da vam posaljem ovaj mail. Ovako, trenutno sam samo 14 godisnjak, ali zahvaljujuci vama ne osecam se tako... Zahvaljujuci vama poceo sam da bezim iz skole i da je napustam jer sam hvala Bogu shvatio da mi tamo ispiraju mozak. Poceo sam da se prvo bavim online stvarima i obavljam poslove za druge ljude sve online... za mozda mesecno 300evra sto je sasvim solidno za moje godine. Nakon nekog vremena poceo sam da zaradjujem od 700 pa na vise dolara mesecno, a sto je najbolje snasao sam se dobro da drugi ljude obavljaju poslove umesto mene, sto znaci da ne radim nista a svaki mesec na paypal mi stize oko 700$. Pa sam se pre 3 meseca odselio od svojih roditelja jer uprkos nekom nazovimo uspehu teraju i dalje za skolu i nista vise... Dobro, svestan sam da online biznis nece dugo trajati i vec razmisljam kako bi mogao da ulozim za nesto ozbiljnije... Imao sam potrebu da vam ovo posaljem jer odkad sam napustio skolu napustila me i moze se nazvati depreseja... Hvala vam na svakom predavanju jer bez vasih predavanja ovo sigurno nebi zapoceo. Nadam se da cemo se videti nekada.Pozdrav i izvinite na smetnji |
|
Predji na forum: |