Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Kohelet
Miroljube, rekli ste na Pragmatikosu da je praznik prvina prvog dana prve sednice nakon Pashe. Zar taj praznik ne pada 2 dana posle Pashe? Tako sam bar ja razumeo iz vaših ranijih predavanja. Po toj logici trebalo bi da Prvine padaju za nedelju dana, pošto danas uveče počinje prvi dan u nedelji. Objasnite ako nisam najbolje razumeo.
"Jer zapovest po zapovest, zapovest po zapovest, pravilo po pravilo, pravilo po pravilo, ovde malo, onde malo davaše se." (Isaija 28:10)

Miroljub Petrovic
Kohelet - poruka glasi:

Miroljube, rekli ste na Pragmatikosu da je praznik prvina prvog dana prve sednice nakon Pashe. Zar taj praznik ne pada 2 dana posle Pashe? Tako sam bar ja razumeo iz vaših ranijih predavanja. Po toj logici trebalo bi da Prvine padaju za nedelju dana, pošto danas uveče počinje prvi dan u nedelji. Objasnite ako nisam najbolje razumeo.

U predavanju "Jesenji praznici" koje sam odrzao 1999. godine, greskom sam rekao da Praznik Prvina pada dva dana nakon Pashe. To moze da se desi, kao sto se desilo u Isusovo vreme, kada je Pasha pala u cetvrtak uvece. Kasnije sam istrazivao i saznao da izvor informacija koji sam tada koristio nije bio tacan jedino za Praznik Prvina, sto znaci da Praznim Prvina uvek pada u prvi dan sedmice (prema paganskom kalendaru to je nedelja) u okviru sedmice beskvasnih hlebova. To znaci da je veceras Pasha, i veceras pocinje sedam dana Beskvasnih hlebova, a ujedno od veceras do sutra uvece je i Praznik Prvina.

Isus Navin
Odlican film,,Kralj kraljeva" https://www.glori...sWtFPCRNGa
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.04.2019 15:18

Ivan33
[quote]Slobodan90 - poruka glasi:

Вести из дебилане :
https://www.blic....ic/x5r62vx [/quo

Jadan ovaj profesor s kakvim monstrumom ima posla...sad ce jos i krivicno da ga gone pod parolom tolerancije i demokratije. Naravno da je nasa potpredsednica vlade zestoko osudila profesorovo ponasanje pritom ne obrativsi paznju na ponasanje ove jadne mucenice.

croat21
https://www.pinte...912117684/ poucna slika
Smile

Miroljub Petrovic
Ivan33 - poruka glasi:

[quote]Slobodan90 - poruka glasi:

Вести из дебилане :
https://www.blic....ic/x5r62vx [/quo

Jadan ovaj profesor s kakvim monstrumom ima posla...sad ce jos i krivicno da ga gone pod parolom tolerancije i demokratije. Naravno da je nasa potpredsednica vlade zestoko osudila profesorovo ponasanje pritom ne obrativsi paznju na ponasanje ove jadne mucenice.

Ko ga je bio po usima da radi u debilani? KAd odes u kockarnicu, na utakmicu ili u debilanu, svasta moze da ti se desi.

Kohelet
Miroljube, postoji tekst u Otkrivenju 1:10 gde kaže: "Bejah u duhu u dan Gospodnji i čuh za sobom glas veliki kao trube koje govoraše: ja sam alfa i omega, prvi i poslednji...
Da li to znači da je prorok video "dan Gospodnji" u viziji, ili je viziju dobio na "dan Gospodnji" (u nekim prevodima piše dan nedeljni – prvi dan nedelje). Ovo kao da se kosi sa svim drugim izjavama Svetog Pisma vezano za šabat, i ističe nedelju kao nekakav "sveti dan". Šta vi mislite?
Izmenio/la Kohelet na 21.04.2019 17:54
"Jer zapovest po zapovest, zapovest po zapovest, pravilo po pravilo, pravilo po pravilo, ovde malo, onde malo davaše se." (Isaija 28:10)

doca84
Vase misljenje o Vanji Elez (pre nekoliko dana je bio gost na Balkan info) i o bishopu T.D. Jakes.
Pozdrav.
Dobrica V.

Miroljub Petrovic
Kohelet - poruka glasi:

Miroljube, postoji tekst u Otkrivenju 1:10 gde kaže: "Bejah u duhu u dan Gospodnji i čuh za sobom glas veliki kao trube koje govoraše: ja sam alfa i omega, prvi i poslednji...
Da li to znači da je prorok video "dan Gospodnji" u viziji, ili je viziju dobio na "dan Gospodnji" (u nekim prevodima piše dan nedeljni – prvi dan nedelje). Ovo kao da se kosi sa svim drugim izjavama Svetog Pisma vezano za šabat, i ističe nedelju kao nekakav "sveti dan". Šta vi mislite?

Prvo, nemamo originalni tekst na hebrejskom, nego samo grcki prevod pa ne znamo sta tacno pise, ali nigde u Bibliji se prvi dan sedmice ne spominje kao "dan Gospodnji". Takodje, u Bibliji ne postoji "nedelja", jer je "nedelja" paganski naziv za "dan boga sunca" ili prvi dan u sedmici prema biblijskom kalendaru. Dakle, termin "dan nedeljni" jednostavno ne postoji u hebrejskom tekstu. "Dan Gospodnji" moze da bude samo Shabat ili mozda neki drugi dan vezano za neki praznik, mozda Jom Kipur (Dan ociscenja ili Dan pomirenja).

Miroljub Petrovic
doca84 - poruka glasi:

Vase misljenje o Vanji Elez (pre nekoliko dana je bio gost na Balkan info) i o bishopu T.D. Jakes.
Pozdrav.

Za tog bishopa ne znam, a Vanju Eleza nisam gledao, ali su mi rekli da prica neke tacne stvari, ali da ne veruje u Trojstvo, da kaze da su protestanti pobili vise Jevreja nego papa, da zapovest "postuj vlast" ne potice iz Biblie nego da je uspostavljena od strane rimskog cara Konstantina u 4. veku i druge slicne netacnosti. Dok sam ga poznavao (preko oko 10 godina), imao je ispravne teoloske stavove, a sada ne znam njegove stavove jer ne pratim njegov rad.

nkls9
Занима ме колико је пара потребно за један солидан веб сајт, јер бих покренуо нешто везано за здравље. Колико знам, Мирољубе, ви имате доста веб сајтова. На који начин сте их издрадили и да ли препоручујете неки повољан закуп и хостинг?

Miroljub Petrovic
nkls9 - poruka glasi:

Занима ме колико је пара потребно за један солидан веб сајт, јер бих покренуо нешто везано за здравље. Колико знам, Мирољубе, ви имате доста веб сајтова. На који начин сте их издрадили и да ли препоручујете неки повољан закуп и хостинг?

Izrada sajta kosta par desetina evra, preporucujem momka koji izradjuje kvalitetne i jeftine sajtove preko donjeg linka:
www.sajt19.info

Takodje, preporucujem da se sajtovi postavljaju preko firme GTI Host, e-mail za kupovinu sajta je:

Mladen00
https://m.faceboo...0906741976 😀
Bratstvo Koprivica

pijesak
Zdravo doktore Miroljube, sta mislite o spontanom pobacaju (od par tjedana pa nadalje), dogada li se krivicom roditelja? po promislu Bozjem? gdje ta djeca idu i moze li cak i takve situacije biti blagoslov za tu obitelj? u kojoj mjeri je to bilo kod nasih starih? hvala
Smile))5

Igor Milicevic
https://youtu.be/...

Miroljub Petrovic
pijesak - poruka glasi:

Zdravo doktore Miroljube, sta mislite o spontanom pobacaju (od par tjedana pa nadalje), dogada li se krivicom roditelja? po promislu Bozjem? gdje ta djeca idu i moze li cak i takve situacije biti blagoslov za tu obitelj? u kojoj mjeri je to bilo kod nasih starih? hvala

Spontani pobacaj je uzrokovan sa vise faktora: pre svega krsenje zakona zdravlja majke, pa onda i oca, kao i nebriga o tome ko sa kim ulazi u brak pa bolesni ljudi sa losom genetikom pokusavaju da udju u brak. Ta deca ce jednog dana biti vaskrsnuta i spasena, naravno, jer nisu nista kriva.
Bilo je toga i kod nasih starih.

Slobodan90
" Теократија 8.део - Теократија у пракси " - гост - др Мирољуб Петровић
https://www.youtu...96EHi9uS18

designer
Evo nekih bitnih pitanja.

1. Znamo da Bog upravlja okolnostima i dopušta nevolju. Ako nekome gori kuća i taj neko zove u pomoć, Bog mu dopušta nevolju. Tako da, ako odemo da ga spasemo, ispada da idemo protiv Božje volje i mešamo se u njegova posla. A savest nalaže da pomognemo. Šta s tim?

2. Nakon smrti onih ljudi koji neće biti spaseni, Bog im neće dati nove šanse, jer unapred zna da je nikada neće iskoristiti, jel da? Zašto im onda daje šansu u ovom životu, jer on i sada unapred zna da je neće iskoristiti. A ako im daje šansu sada, uprkos tome što zna da od toga nema ništa, što im onda ne da nove šanse i posle smrti, kao i sada?

3. U vezi prethodnog pitanja. Zašto ne bi Bog stvarao samo one ljude za koje zna da će se spasiti? Kad On ne bi znao kakav će biti ishod, onda bi imalo logike da pokuša. Ali kad zna da se neće desiti, šta onda ima da pokušava? Samo će džaba ljudi da zarade muke u paklu, neće se spasiti i sve će biti uzalud.

4. Zašto ljudi ne mogu da naprave izbor da li će uz Boga ili neće, tako što će jednom rečenicom da se izjasne, bez da prođu kroz ovaj zemaljski život? Mnogi ljudi žele da budu spaseni, ali nikako da pobede u ratu protiv Sotone. A bilo bi lakše kad bi mogli samo da odlučimo da budemo uz Boga, a da Bog bude taj koji će da vodi bitku za nas. Umesto toga, mi se oslanjamo na svoju volju i snagu, koja čak i ako je silna, lako pada, lako se umori i prevari. Kad ne bi smo prolazili kroz ovaj zivot, ne bi značilo da nemamo slobodnu volju da biramo. Dakle, stvori nas, da nam izbor, izjasnimo se i slučaj zaključen u 10 sekundi. Ideš u večnost ili nazad u nepostojanje, i to je to.

AcaUsa
Dobar dan Dr. Miroljub! Imam 18 godina i studiram u USA. Gledao sam vasih predavanja i sam impresioniran. Jel ima neku sansu da postavite engleski prevod na istima ili dali slucajno imate te isti predavanja na engleskom. Hocu moji prijaltelji koji ne razume Srpski da mogu da gledaju vasih predavanja. Hvala unapred! Slava Bozja!

BozjiLav
AcaUsa - poruka glasi:

Dobar dan Dr. Miroljub! Imam 18 godina i studiram u USA. Gledao sam vasih predavanja i sam impresioniran. Jel ima neku sansu da postavite engleski prevod na istima ili dali slucajno imate te isti predavanja na engleskom. Hocu moji prijaltelji koji ne razume Srpski da mogu da gledaju vasih predavanja. Hvala unapred! Slava Bozja!

Verovatno mozes uskoro ocekivati isecke (6-7min) iz emisije "pragmatikos" prevedene, u dogovoru sa vlasnikom kanala cu raditi prevod za te isecke na novom kanalu

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.10 sekundi!