pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2019 09:52
|
Super Administrator Odgovori: 22636 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Ne, samo stetno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2019 10:07
|
Super Administrator Odgovori: 22636 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Koliko je Crna Gora pod kontrolom Vatikana svedoci novi zakon koji je donesen o zabrani rada trgovinama nedeljom. https://www.b92.n...id=1515803 Postoje teolozi koji tvrde da ce donosenje "nedeljnog zakona" na globalnom nivou, dakle zakona o zabrani rada na "dan boga sunca" (engleski Sunday, nemacki Zontag, srpski "nedelja", biblijski "dan prvi" ili "jom rishon") biti jedan od glavnih nacina nametanja "ziga zveri", odnosno klanjanja Sotoni, koji ce nametnuti rimska crkva. Ja se slazem sa tim. Uvodjenje nedeljnog zakona je najbolji pokazatelj da neka drzava poptuno pod kontrolom papstva. Detaljnije o Bozjim praznicima opisano je u odeljku "Bozji praznici" u donjoj knjizi: http://www.cps.or...iblije.zip Izmenio/la Miroljub Petrovic na 11.03.2019 10:24 |
|
|
Isus Navin |
Odgovorio 11.03.2019 10:29
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 09.09.2018 16:30 Lokacija: Doboj |
Ako Miroljub dozvoli djed prica kako dozivjeti duboku starost https://youtu.be/... Izmenio/la Miroljub Petrovic na 11.03.2019 12:22 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2019 12:55
|
Sukob jezuita (rimske crkve) i masona u Francuskoj oko vlasti. https://www.b92.n...id=1515852 Ko ne razume pozadinu, neka procita moju kratku knjigu "Ko vlada svetom": http://www.naukai...njige.html |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2019 13:22
|
Najnovije informacije o tome kako papstvo preko jezuita preuzima vlast na celom svetu je donji sajt: https://vaticanas... |
|
|
ognjenmilekic |
Odgovorio 11.03.2019 15:12
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 24.09.2017 22:00 Lokacija: Banjaluka |
Pozdrav. Da li mozete da mi posaljete link sa orginalnim redosljedom knjiga u Bibliji. Vidjao sam ranije na forumu da je neko trazio ali sad nikako ne mogu da nadjem.
ognjen milekic
|
|
|
Kohelet |
Odgovorio 11.03.2019 18:03
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 20.12.2018 20:12 Lokacija: Beograd |
Imate li možda odgovor zaÅ¡to se za 14400 iz Otkrivenja kaže da su devstvenici i da se nisu 'opoganili' sa ženama? Isprva sam pomislio da ti ljudi samo nisu Äinili preljube, ali Äinjenica da su devstvenici ukazuje da nikad nisu imali odnos sa ženom. Kako to da pisac kao kvalifikaciju ove grupe ljudi istiÄe tako neÅ¡to. Zar brak nije zajednica koju je Bog posebno blagoslovio u Edemu i posvetio je kao najveći oblik Božanske ljubavi izmeÄ‘u muÅ¡karca i žene?
"Jer zapovest po zapovest, zapovest po zapovest, pravilo po pravilo, pravilo po pravilo, ovde malo, onde malo davaše se." (Isaija 28:10)
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2019 19:13
|
ognjenmilekic - poruka glasi: Pozdrav. Da li mozete da mi posaljete link sa orginalnim redosljedom knjiga u Bibliji. Vidjao sam ranije na forumu da je neko trazio ali sad nikako ne mogu da nadjem. www.cps.org.rs/re... a imas i u Bibliji koju smo objavili: http://www.mediaf...mmmwmxzjom |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2019 19:20
|
Kohelet - poruka glasi: Imate li možda odgovor zaÅ¡to se za 14400 iz Otkrivenja kaže da su devstvenici i da se nisu 'opoganili' sa ženama? Isprva sam pomislio da ti ljudi samo nisu Äinili preljube, ali Äinjenica da su devstvenici ukazuje da nikad nisu imali odnos sa ženom. Kako to da pisac kao kvalifikaciju ove grupe ljudi istiÄe tako neÅ¡to. Zar brak nije zajednica koju je Bog posebno blagoslovio u Edemu i posvetio je kao najveći oblik Božanske ljubavi izmeÄ‘u muÅ¡karca i žene? Problem sa razumevanjem nekih delova tekstova u Novom zavetu je u tome sto trenutno nemamo originalni tekst na hebrejskom jeziku. Slicno je bilo i sa tekstovima u Mateju gde Isus, u grckom prevodu, navodno kaze da treba "da slusamo fariseje", ali da ne radimo to sto oni rade, i da su "zakon i proroci do Jovana". Medjutim, kad je otkriven Matej na hebrejskom originalu, videlo se da tamo pise da treba da slusamo Mojsija, a ne fariseje, i da zakon i proroci govore "o Jovanu", a ne da su "do Jovana". Imas o tome u fenomenalnoj knjizi "Jevrejski Jeshua ili grcki Isus" na donjem linku: http://www.naukai...njige.html Dakle, kad budemo imali originalni tekst Otkrivenja na hebrejskom, a verujem da ce to biti uskoro, jer se priblizava dan obracenja Jevreja svom Bogu, a ocekujem da se pre toga pronadje ceo Novi zavet na hebrejskom, onda cemo moci da imamo bolji uvid u tekst i u takve stihove koji nam sada u grckom prevodu izgledaju problematicno. Dakle, ne bih se bavio komentarisanjem takvih tekstova bez posedovanja originala jer bi to bilo jako nezahvalno. |
|
|
nkls9 |
Odgovorio 11.03.2019 19:49
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 11.09.2018 11:22 Lokacija: Beograd |
Gospodine Petroviću imam jedno pitanje vezano za praktiÄnu primenu Božijih zakona danas. Ako sam dobro razumeo, zakone iz Mojsijevih knjiga Bog je dao svom narodu, da ih primenjuju meÄ‘u sobom, ali ne i ostalim bezbožnicima? I ko danas želi da živi pobožno potrebno je da živi po tim zakonima iz Mojsijevih knjiga. E sad, da li mi danas moramo da se odnosimo u skladu sa tim zakonima prema svima, iako ne znamo ko je na Božijoj strani, a ko ne, ako me razumete? |
|
|
MiladinovicM |
Odgovorio 11.03.2019 20:07
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 09.02.2018 00:16 Lokacija: Srbija,Sombor |
Sta mislite da li bi bilo dobro da uvedu obavezni vojnoi rok? Iskreno receno,moje misljenje je da je to gubljenje vremena,za to vreme se mogu dosta pametnije stvari raditi |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2019 21:17
|
nkls9 - poruka glasi: Gospodine Petroviću imam jedno pitanje vezano za praktiÄnu primenu Božijih zakona danas. Ako sam dobro razumeo, zakone iz Mojsijevih knjiga Bog je dao svom narodu, da ih primenjuju meÄ‘u sobom, ali ne i ostalim bezbožnicima? I ko danas želi da živi pobožno potrebno je da živi po tim zakonima iz Mojsijevih knjiga. E sad, da li mi danas moramo da se odnosimo u skladu sa tim zakonima prema svima, iako ne znamo ko je na Božijoj strani, a ko ne, ako me razumete? Ne razumem sta pitas. Mi treba da zivimo po tim zakonima, ali u isto vreme treba da budemo svesni da ljude vecinski to ne zanima, i da svojim zivotom ih ne provociramo, nego da gledamo svoja posla, a ko je pametan znace da prepozna nacin na koji zivimo pa ce ga to podstaknuti da se menja na bolje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2019 21:18
|
MiladinovicM - poruka glasi: Sta mislite da li bi bilo dobro da uvedu obavezni vojnoi rok? Iskreno receno,moje misljenje je da je to gubljenje vremena,za to vreme se mogu dosta pametnije stvari raditi U demokratiji nemas drugu opciju nego obavezni vojni rok. U teokratiji u vojsku idu oni koji to hoce, i imaju privilegije zbog toga - veliku cast i ratni plen od neprijatelja kojeg pobede u odbrani otadzbine. |
|
|
Cat |
Odgovorio 12.03.2019 00:29
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 23.09.2018 21:35 Lokacija: Dalmacija |
Poštovani, Kakvu prehranu savjetujete za psa. Nije rasan i star je nekoliko mjeseci. Po tom pitanju svako savjetuje drugacije, neko spominje samo granule, dok neki savjetuju prehranu gotovo isto kao i kod covjeka. Vidim da neki ljudi svojim ljubimcima cak daju voce, pastu, cokoladu... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.03.2019 07:31
|
Cat - poruka glasi: Poštovani, Kakvu prehranu savjetujete za psa. Nije rasan i star je nekoliko mjeseci. Po tom pitanju svako savjetuje drugacije, neko spominje samo granule, dok neki savjetuju prehranu gotovo isto kao i kod covjeka. Vidim da neki ljudi svojim ljubimcima cak daju voce, pastu, cokoladu... Hrana za psa je meso, a moze da m se ponekad ubacuje i ono sto ostane od ljudske hrane (povrce, voce...). Za malog psa, starosti do 5 meseci, preporucuje se meso bez kostiju (govedina i piletina su najbolji, svinjetina se ne preporucuje, to je najgore meso), a posle 5 meseci moze pileca ledja (mesavina kostiju i mesa). Mera dnevne doze mesa je oko 3% tezine psa. Granule su najgore smece, to je kao da dete hranis parizerom, salamom ili pastetom. Podrazumeva se psu ne daju rafinisani proizvodi (cokolade, keksevi i dr) jer od toga moze da oslepi i tesko oboli. |
|
|
konan792885 |
Odgovorio 12.03.2019 08:26
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 27.03.2017 08:40 Lokacija: beograd |
Ako krenu da vam prosipaju tupave price kako je nemoguc neki zahtevniji fizicki rad ukoliko se pridrzavate ishrane koju Miroljub preporucuje slobodno spomenite ovog coveka https://www.youtu...gTET1D2uEg |
|
|
Pajdo |
Odgovorio 12.03.2019 10:39
|
Član Odgovori: 35 Pristupio/la: 24.07.2017 13:35 Lokacija: Slavonija |
Jeli grijeh dat psu svinjetinu, ako je vec po Bibliji grijeh da to mi konzumiramo? |
|
|
DjujicPopo |
Odgovorio 12.03.2019 10:49
|
Član Odgovori: 44 Pristupio/la: 24.05.2018 20:57 Lokacija: Брчко |
Milojko Mićić poznatiji kao ÄŒiÄa Pero nekada je bio neumeren u hrani, piću i puÅ¡enju, malo se kretao, a posledica toga je bio - rak. U bolnici su mu saopÅ¡tili da mora na operaciju, a on im je rekao: ''Ja sam dobio rak, on je moj, imam naÄina kako da ga prvo primirim, a onda potpuno oÄistim iz organizma.'' Sa suprugom je otiÅ¡ao na planinu Bobiju, koja se nalazi izmeÄ‘u Valjeva i Ljubovije, i krenuo da se hrani samo biljnom hranom iz Å¡ume. PoÄetak je bio težak, organizam se naglo Äistio i on je trpeo vrtoglavice i Äestu nervozu, ali onda je sve krenulo dobro. Pio je dosta vode, razmiÅ¡ljao i priÄao o lepim i pozitivnim stvarima, dnevno peÅ¡aÄio desetine kilometara i uživao u Äistom vazduhu. Ponekad je i gladovao. Konzumirao je iskljuÄivo izvorsku vodu, a 28 dana u nizu takvim naÄinom života je njegov rekord. Pravio je napitke od koprive i Å¡umskog meda. Salate od cvekle, Å¡argarepe i luka. Jeo je sremuÅ¡, integralni pirinaÄ i hleb po svom receptu. Zbog takvih životnih navika bio je sit, imao radnu energiju da po ceo dan kosi i snage toliko da ga umor nikad ne stigne. Nakon 6 meseci otiÅ¡ao je kod lekara, snimili su ga i bolesti nije viÅ¡e bilo. On i supruga su nastavili da žive i hrane se u prirodi koja besplatno nudi raznovrsne plodove i sva svoja bogatstva. МудроÑÑ‚ је Ñклањати Ñе од зла.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.03.2019 14:41
|
Pajdo - poruka glasi: Jeli grijeh dat psu svinjetinu, ako je vec po Bibliji grijeh da to mi konzumiramo? Nije greh dati psu svinjetinu u teoloskom smislu, nigde nije zabranjeno da zivotinje jedu svinjetinu, ali posto je svinja najprljavija i najbolesnija zivotinja, onda se ne preporucuje njeno meso da se daje ni psima. Svinjetinu, kao meso svastojeda, treba da jedu svastojedi, a pas je mesojed, zato se preporucuje meso cistih zivotinja. |
|
|
sergej123 |
Odgovorio 12.03.2019 17:12
|
Član Odgovori: 66 Pristupio/la: 08.05.2018 11:42 Lokacija: Srpska |
Дијете зна шта је здраво. https://www.youtu...274vXBt0LE ПИШИМО ÐЗБУКОМ
|
|
Predji na forum: |