pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.12.2018 15:28
|
Super Administrator Odgovori: 22636 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Chetnik - poruka glasi: Miroljube, sta mislis o izraelskim kibucima i koliko su oni slicni tradicionalnoj srpskoj zadruzi? Kibuci su nekada bili okultni komunisticki kampovi koji su imali neku korisnu funkciju, a danas su kibuci privatizovani i vise lice na sela, ali nisam upoznat sa detaljima. U svakom slucaju, bolji su danas nego nekada. |
|
|
Sibinjanin Janko |
Odgovorio 17.12.2018 18:02
|
Član Odgovori: 61 Pristupio/la: 26.12.2017 21:01 Lokacija: Srbija |
http://www.mediaf...liti..pdf#
Milorad Gajić
|
|
|
sergej123 |
Odgovorio 17.12.2018 19:55
|
Član Odgovori: 66 Pristupio/la: 08.05.2018 11:42 Lokacija: Srpska |
Po Svetom pismu se dobrovoljno ide u rat, i slažem se da ne treba Å¡ikanirati one koji nisu imali hrabrosti da ratuju. MeÄ‘utim, da li takav neko ko nije ratovao, može doći na vlast i da on odluÄuje koliko novca (a to je obiÄno veoma malo i ponižavajuće) će dobiti neki ratni vojni invalid koji nije u stanju da brine o sebi zbog invaliditeta(ako recimo nema potomstvo da ga izdrzava)? Da ne kažem da Äesto na vlast doÄ‘u oni koji su i Å¡vercovovali dok su drugi krvarili. Å ta jedan ratni invalid da misli o nekome takvome iz vlasti koji mu kroji život?
ПИШИМО ÐЗБУКОМ
|
|
|
Jovan7 |
Odgovorio 17.12.2018 20:43
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 20.03.2018 20:58 Lokacija: Fruska gora |
Pozdrav Miroljube, imam jedno pitanje u vezi ribe... PoÅ¡to se u ovo doba godine dosta konzumira riba, zamima me koje su ribe Äiste i koje možemo da jedemo u malim koliÄinama, i da li ima nekih koje su prljave i neÄiste i koje ne bi trebalo da konzumiramo ????
Srbija
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.12.2018 22:01
|
Super Administrator Odgovori: 22636 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
sergej123 - poruka glasi: Po Svetom pismu se dobrovoljno ide u rat, i slažem se da ne treba Å¡ikanirati one koji nisu imali hrabrosti da ratuju. MeÄ‘utim, da li takav neko ko nije ratovao, može doći na vlast i da on odluÄuje koliko novca (a to je obiÄno veoma malo i ponižavajuće) će dobiti neki ratni vojni invalid koji nije u stanju da brine o sebi zbog invaliditeta(ako recimo nema potomstvo da ga izdrzava)? Da ne kažem da Äesto na vlast doÄ‘u oni koji su i Å¡vercovovali dok su drugi krvarili. Å ta jedan ratni invalid da misli o nekome takvome iz vlasti koji mu kroji život? Demokratija je takva kakva jeste, najgori oblik drzavnog uredjenja, a Bog postavlja najbolje koje ima da vode drzavu. Pronalaziti mane onima koji vode drzavu je pronalaziti mane Bogu koji ih je postavio. Mnogi su bili dobrovoljci u ratu i razocarali se zbog toga, ali su platili visoku cenu da su ostali invalidi. Retki su oni koji su vojni invalidi i krpe kraj sa krajem, zaista retki, a cinjenica je da pravde u demokratiji nema. Baviti se tim stvarima je gubljenje vremena. Treba preziveti teror demokratije, a oni koji se uzdaju u demokratiju i u sistem, da ce mu sistem nesto dati, to moze privremeno dok sistem gunkcionise, zato batali price o demokratiji i pravdi u demokratiji. Bog izvlaci maksimum sto moze, a mi treba da gledamo da koristimo prilike koje imamo, a kojih ce biti sve manje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.12.2018 22:02
|
Jovan7 - poruka glasi: Pozdrav Miroljube, imam jedno pitanje u vezi ribe... PoÅ¡to se u ovo doba godine dosta konzumira riba, zamima me koje su ribe Äiste i koje možemo da jedemo u malim koliÄinama, i da li ima nekih koje su prljave i neÄiste i koje ne bi trebalo da konzumiramo ???? Od riba koje se iznose neciste su lignje i som, a ovo ostalo je ok. |
|
|
Cat |
Odgovorio 17.12.2018 22:16
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 23.09.2018 21:35 Lokacija: Dalmacija |
Poštovani, voditelj jedne emisije iz Hrvatske mi je rekao da odbijate doći u Hrvatsku na gostovanje u bilo kakvu emisiju. Da li je to istina, jer ste Vi ipak jedan od prepoznatljivih lica emisije na Rubu Znanosti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.12.2018 08:34
|
Cat - poruka glasi: Poštovani, voditelj jedne emisije iz Hrvatske mi je rekao da odbijate doći u Hrvatsku na gostovanje u bilo kakvu emisiju. Da li je to istina, jer ste Vi ipak jedan od prepoznatljivih lica emisije na Rubu Znanosti. Odbijam fizicki da dodjem u Hrvatsku, ali sam rekao da mogu da gostujem preko Skype-a. Zvao me je pre oko sest meseci Ratko (zaboravio sam prezime) sto vodi neki pod cast (ne znam kako se zove), i ja sam mu to rekao, da ne bih da dolazim, ali mogu da gostujem preko Skype, i on je rekao da ce da vidi sa tehnicarima i posle se nije javio, sto znaci da ne zele takav vid gostovanja. Ponudio sam opciju kao kada sam gostovao kod Sharketa: https://www.youtu...mp;t=1365s Ja inace ne gostujem na svaki poziv, jer sam sve ispricao na internetu. Gostujem kad me pozovu na televizije sa nacionalnom frekvencijom jer to uglavnom gledaju ljudi koji se ne informisu preko interneta. A u danasnju Hrvatsku (NDH) ne bih dosao ni da me zove HRT jer drzavu vode jezuitski koljaci (Plenkovic i ekipa su samo pilicari, pijuni), tako da nije bezbedno u ovom trenutku, a inace rado bih dosao jer Hrvate dozivljavam kao bracu i neke najlepse trenutke u zivotu sam doziveo u Hrvatskoj. Da spomenem pet gostovanja kod Krese Misaka u emisiji "Na rubu znanosti" gde je gostoprimstvo i srdacnost bilo na najvisem mogucem nivou. Pa dva gostovanja u Puli gde sam imao serije predavanja, gde je takodje bilo fenomenalno gostoprimstvo, puna hala, pa vikend predavanje u Zagrebu, koje ne mogu recima da opisem kako je bilo dobro i kako su ljudi bili sjajni. Dakle, ja ne mogu da dodjem u Hrvatsku kao sto ne mogu da dodjem u Pristinu da drzim predavanja ili gostovanja, jer su te teritorije za Srbe kao Gaza za Jevreje, a ne zato sto imam nesto protiv Hrvata. Ponavljam, Hrvati su moja braca (oni su vecina u Hrvatskoj), ali oni se nista ne pitaju, pitaju se hrvatske ustase i njihove jezuitske gazde. Mozda jednog dana, ako da Bog, dodjem na tenku u Hrvatsku da oslobodim bracu Hrvate pa cemo da se druzimo do mile volje. |
|
|
davidlukovic |
Odgovorio 18.12.2018 13:03
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 22.11.2017 22:14 Lokacija: Arkansas,USA |
Gospodine Miroljube, Rekli ste da ljudi pate u zivotu zato sto ne postuju zakone zdravlja (jedu leseve, puse cigare, piju alkohol, zive nemoralno...). Ja se slazem u potpunosti sa tim. Moje pitanje je sledece; Kako deca koja imaju roditelja koji su bolesni i koji ne zele da menjaju zivotne navike, ne zapostave svoje privatne zivote? Na primer, zbog losih navika majka ili otac obole, dete ima novac ali ne zeli da ih posalje u staracke domove jer je tamo losa nega i briga o njima. Takve osobe imaju specijalne zahteve i potrebno je puno vremena i paznje za njih. Ako deca imaju svoju decu i ako otac ima svoj biznis, kako da nadje vremena za svoje bolesne roditelje? Jako je bolno gledati svoje roditelje kako nisu svesni ili kako pate, a u isto vreme ima drugih stvari u zivotu koje moraju da se urade. Koje je Vase misljenje? Hvala unapred. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.12.2018 14:21
|
davidlukovic - poruka glasi: Gospodine Miroljube, Rekli ste da ljudi pate u zivotu zato sto ne postuju zakone zdravlja (jedu leseve, puse cigare, piju alkohol, zive nemoralno...). Ja se slazem u potpunosti sa tim. Moje pitanje je sledece; Kako deca koja imaju roditelja koji su bolesni i koji ne zele da menjaju zivotne navike, ne zapostave svoje privatne zivote? Na primer, zbog losih navika majka ili otac obole, dete ima novac ali ne zeli da ih posalje u staracke domove jer je tamo losa nega i briga o njima. Takve osobe imaju specijalne zahteve i potrebno je puno vremena i paznje za njih. Ako deca imaju svoju decu i ako otac ima svoj biznis, kako da nadje vremena za svoje bolesne roditelje? Jako je bolno gledati svoje roditelje kako nisu svesni ili kako pate, a u isto vreme ima drugih stvari u zivotu koje moraju da se urade. Koje je Vase misljenje? Hvala unapred. Covek treba da ima priroritete. Naravno da treba da pomaze roditeljima, ali ako su roditelji budale, tesko im je pomoci, onda nije greh poslati ih medju budale, kao sto su staracki domovi. Glupo je da dete bude taoc svog ludog roditelja kojem ne moze da pomogne, jer taj ludak radi protiv sebe. Najbolje je takve roditelje poslati kod Peranovica i on bi ih doveo u red, ali Peranovic je na sluzbenom putu, a nema niko drugi da odradjuje taj posao. |
|
|
krnyo |
Odgovorio 18.12.2018 16:16
|
Član Odgovori: 57 Pristupio/la: 10.10.2010 23:30 Lokacija: Požega |
Å teta Å¡to si tako odluÄio jer ovdje imaÅ¡ puno pratitelja i ljudi koji te podržavaju. Vjerujem da ti ne bi pala dlaka s glave kao Å¡to nije ni TeÅ¡i kad je bio par puta u Zagrebu, a znaju ljudi da je simpatizer Äetnika i baÅ¡ u tom podcastu kod Ratka Martinovića je negirao Hrvate kao naciju i izrazio simpatije prema Draži. Sjećam se kad sam bio na putu prema tebi u BG da sam bio nervozan. Tko god bi me pogledao na kolodvoru osjećao sam kao da mi je U na Äelu i molio sam Boga da me nitko niÅ¡ta ne pita da ne skuži po govoru odakle sam. Ali kako si me ugostio i deÄki koji su tad bili s tobom kako su se ponaÅ¡ali prema meni je bilo fantastiÄno i duboko mi se urezalo u sijećanje. Predrasude i strahovi su nestali. Mislim da bi kroz neku emisiju na javnoj ili cak lokalnoj televiziji u hrvatskoj približio Božju nauku masama koje se inaÄe ne služe internetom već radije gledaju TV nego youtube. Ovdje osim katoliÄkog nauka gotovo da i nema niÅ¡ta drugo za Äuti pa bi ti bio pravo osvježenje. Bar bi se uzburkali duhovi. Pozdrav! Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.12.2018 21:32 |
|
|
princ7 |
Odgovorio 18.12.2018 20:44
|
Član Odgovori: 124 Pristupio/la: 22.03.2017 13:45 Lokacija: Nepoznata |
Evo kako se tretiraju životinje na savremenim farmama. Film "Dominion" govori o tome. Ima i prevod ("bosanski" ) https://youtu.be/... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.12.2018 21:41
|
krnyo - poruka glasi: Å teta Å¡to si tako odluÄio jer ovdje imaÅ¡ puno pratitelja i ljudi koji te podržavaju. Vjerujem da ti ne bi pala dlaka s glave kao Å¡to nije ni TeÅ¡i kad je bio par puta u Zagrebu, a znaju ljudi da je simpatizer Äetnika i baÅ¡ u tom podcastu kod Ratka Martinovića je negirao Hrvate kao naciju i izrazio simpatije prema Draži. Tesa je peta liga i niko za njega ne bi znao da ja nisam gostovao kod njega. Zasto bi njega neko dirao u Hrvatskoj? Ja sam veca opasnost za jezuite nego Vucic i svi cetnici i masoni zajedno. Nema potrebe da ja negiram hrvatsku naciju u Hrvatskoj, to bi bilo nepristojno. Ja to mogu usput da spomenem u nekoj emisiji u Srbiji, ali je nebitno. Svako treba da se oseca onako kako zeli da se oseca. Ja nemam nista protiv sto se neko oseca kao Hrvat ili Albanac. Ja se bavim ljudskim karakterima, a ne nebitnim stvarima. A to su nebitne stvari u poredjenju sa ljudskim karakterom. Sjećam se kad sam bio na putu prema tebi u BG da sam bio nervozan. Tko god bi me pogledao na kolodvoru osjećao sam kao da mi je U na Äelu i molio sam Boga da me nitko niÅ¡ta ne pita da ne skuži po govoru odakle sam. Ali kako si me ugostio i deÄki koji su tad bili s tobom kako su se ponaÅ¡ali prema meni je bilo fantastiÄno i duboko mi se urezalo u sijećanje. Predrasude i strahovi su nestali. Mislim da bi kroz neku emisiju na javnoj ili cak lokalnoj televiziji u hrvatskoj približio Božju nauku masama koje se inaÄe ne služe internetom već radije gledaju TV nego youtube. Ovdje osim katoliÄkog nauka gotovo da i nema niÅ¡ta drugo za Äuti pa bi ti bio pravo osvježenje. Bar bi se uzburkali duhovi. Znam da bi me moji prijatelji iz Hrvatske lepo docekali, ali nista novo ne bih rekao u odnosu na ono sto sam vec sto puta rekao na internetu. Dakle, nema svrhe da dolazim mecki (jezuitima) na rupu. Mudrije je da ovde radim na sebi i da odavde jacam zdravo tkivo medju svim ljudima dobre volje, pa da proteramo sve sataniste sa nasih teritorija i da zivimo u miru, pa da budemo podsticaj Jevrejima da se okrenu svom Bogu i da se obnovi Treci Hram - da aktivno ucestvujemo u ispunjenju biblijskih prorocanstava. |
|
|
illyrian_ |
Odgovorio 19.12.2018 00:57
|
Član Odgovori: 43 Pristupio/la: 19.06.2018 13:33 Lokacija: Å abac |
Evo nekih klipova titlovanih na srpski o istinitosti Biblije i o Izraelu: Luciferov hram: Unutar Vatikana https://www.youtu...QhW9vAwCqM Grad duhova: Istrazivanje Sodoma i Gomora nocu https://www.youtu...cr7-cbOi08 Poslednja vremena: Ova prevara je opasna https://www.youtu...AC1Blw-U18 Neverovatni dokazi pokazuju da je Biblija istina https://www.youtu...amp;t=441s Razotkriveno: Prava istina o Izraelu https://www.youtu...&t=15s Izrael ili Palestina? Ovaj video ce vam pokazati istinu https://www.youtu...amp;t=916s |
|
|
princ7 |
Odgovorio 19.12.2018 16:16
|
Član Odgovori: 124 Pristupio/la: 22.03.2017 13:45 Lokacija: Nepoznata |
Ako budemo pametni, izvozićemo leblebiju da Izrael nikada ne ostane bez humusa. Evo kako kako se može raditi posao: http://www.tvbece...slider=off |
|
|
Mladen00 |
Odgovorio 20.12.2018 02:13
|
Član Odgovori: 51 Pristupio/la: 17.03.2018 13:58 Lokacija: Republika Srpska |
Ofir Ben Shitrit - "Ðада" : https://m.youtube...aJx_JPYqa8
Bratstvo Koprivica
|
|
|
DM87 |
Odgovorio 20.12.2018 21:58
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.04.2009 23:42 Lokacija: Nepoznata |
https://www.blic....je/y3hmk1c " Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić zamenio je nadgrobnu ploÄu na grobu svog pradeda StaniÅ¡e Nikolića, briÅ¡ući epitaf koji govori da je reÄ o srpskom junaku, rekao je Srni hroniÄar Mitropolije crnogorsko-primorske Jovan MarkuÅ¡. Da su u Crnoj Gori na delu antisrpska histerija i potiranje svega Å¡to ima veze se srpstvom svima je poznato, ali da će se otići tako daleko da se menjaju Äak i nadgrobni spomenici - malo ko je verovao. MeÅ¡tani kažu da je oficir StaniÅ¡a Nikolić odredio za života koji epitaf treba da bude na njegovom grobu, Å¡to je porodica ispoÅ¡tovala, o Äemu svedoÄi fotografija nekadaÅ¡nje nadgrobne ploÄe koja je do skoro postojala. MeÄ‘utim, StaniÅ¡in praunuk je nakon smrti svog oca skinuo nadgrobni spomenik sa epitafom i postavio novi bez ovog nadgrobnog natpisa. Ostaje otvoreno pitanje da li je uzrok tome stih u epitafu - "Za spas srpskih ideala"? StaniÅ¡in praunuk je sadaÅ¡nji rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić." Izmenio/la DM87 na 20.12.2018 22:08 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.12.2018 04:36
|
To se desavalo kroz celu istoriju, i tako su nastajale vestacke nacije na Balkanu - tako sto je Sotona (preko Vatikana) ulagao u one koji su zatirali svoje poreklo i promovisali novi identitet. To isto danas radi svaki roditelj koji salje dete u ateisticku skolu i pusta ga da gleda satanske programe na TV i kompu. Tako nastaju satanisti koji posle postaju rektori univerziteta i uticajne licnosti u drustvu. |
|
|
DjordjeR |
Odgovorio 21.12.2018 10:31
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 12.12.2017 00:07 Lokacija: Nis |
Da li je Touretov sindrom ( "Tourette syndrome" ) izleciv? |
|
|
Draza Dalmatinac |
Odgovorio 21.12.2018 11:25
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 24.05.2018 10:41 Lokacija: Zadar-Beograd |
Å ta mislite o uÅ¡kopljenicima, kako tumaÄite tekst iz Matej 19:9-12: "Јер има ушкопљеника који Ñу Ñе из утробе материне тако родили иако ниÑу згрешили, и има ушкопљеника који Ñу Ñами Ñебе ушкопили ради царÑтва небеÑкога, и они Ñу веома иÑтакнути. Ко може да Ñхвати, Ñхватиће.†|
|
Predji na forum: |