Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Stevan93
Pozdrav,

Ako Miroljub dozvoli, ko god je iz Čačka i okoline da je zainteresovan za upoznavanje i međusobno povezivanje nek se javi u privatnoj poruci Smile

Kvarner
Pozdrav Miroljube. Ako sam dobro shvatio, doručak i ručak moraju biti kombinacija žitarica, orašastih plodova i voća ili povrća, a za večeru se eventualno pojede neki komad voća ili popije sok. Mogu li sam slagati obroke po tom principu ili je zbog makronutrijenata poželjno da se držim recepata iz materijala s Vaših stranica?

Miroljub Petrovic
Kvarner - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube. Ako sam dobro shvatio, doručak i ručak moraju biti kombinacija žitarica, orašastih plodova i voća ili povrća, a za večeru se eventualno pojede neki komad voća ili popije sok. Mogu li sam slagati obroke po tom principu ili je zbog makronutrijenata poželjno da se držim recepata iz materijala s Vaših stranica?

Sve si dobro razumeo, osim vecere, gde je najbolja neka salata od povrca ili voca, a ne sok, da se ne bi nocu islo u WC. Mozes slobodno da kombinujes po ukusu i zelji.

twinkle
Gospodine Petrovicu imam jedno pitanje. Gledao sam emisiju na happy televiziji u kojoj ste gostovali. Tamo ste rekli da su Hrvati azijsko pleme, deo turaka. Ali Bozidar Kljajevic koga vi jako uvazavate i kojeg preporucujete za konsultovanje u vezi porekla, kaze da su hrvati dosli iz Crne Gore u vreme dolaska turaka a da je veliki deo njih bio iz mesta Rvacani i da su po tome dobili ime (porodicno ime im je bilo Rvat) kao i da postoje nekoliko mesta na balkanu sa istim imenom. Da li je to istina?

I drugo pitanje. Rekli ste da se u dosta toga slazete sa Jovanom Dereticem. Deretic ima jako slicnu pricu kao i vi sto se tice imena "iliri". On kaze da smo dobili ime po Iliji-starom Srpskom bozajstvu (ako se ne varam njegov stari hram je i dan danas u Splitu tada se zvao Ilijana) i kada su Rimljani dosli Srbe su nazvali Ilirima zbog toga.
Dok vi kazete da je Ilirije zasluzan za nase ime- Iliri.
Da li mislite da je Srpski narod posle mnogo godina posle Ilirija otpao u greh i poceo da slavi Ilirija kao bozanstvo?

Miroljub Petrovic
twinkle - poruka glasi:

Gospodine Petrovicu imam jedno pitanje. Gledao sam emisiju na happy televiziji u kojoj ste gostovali. Tamo ste rekli da su Hrvati azijsko pleme, deo turaka. Ali Bozidar Kljajevic koga vi jako uvazavate i kojeg preporucujete za konsultovanje u vezi porekla, kaze da su hrvati dosli iz Crne Gore u vreme dolaska turaka a da je veliki deo njih bio iz mesta Rvacani i da su po tome dobili ime (porodicno ime im je bilo Rvat) kao i da postoje nekoliko mesta na balkanu sa istim imenom. Da li je to istina?

POstoje razlicite hipoteze o dolasku Hrvata na Balkan, kao sto postoje razlicite hipoteze o dolasku Siptara na Balkan. Ukucaj na Google "Hrvati tirsko pleme" i izbacice ti tekstove o tome. Mislim da je ta hipoteza najverovatnije. Ipak, vremeno je to tursko pleme asimilovano i nestalo, a danasnji Hrvati su najmanje 85% Srbi (oko 50% od tog broja su Iliri ili Jevreji, to se vidi po genetici), a ostali su stranci. Kljajevic ima svoje objasnjenje. Konacno, najvazniji je karakter, a ne poreklo, ali lepo je kad neko ima i dobro poreklo.

I drugo pitanje. Rekli ste da se u dosta toga slazete sa Jovanom Dereticem. Deretic ima jako slicnu pricu kao i vi sto se tice imena "iliri". On kaze da smo dobili ime po Iliji-starom Srpskom bozajstvu (ako se ne varam njegov stari hram je i dan danas u Splitu tada se zvao Ilijana) i kada su Rimljani dosli Srbe su nazvali Ilirima zbog toga.
Dok vi kazete da je Ilirije zasluzan za nase ime- Iliri.
Da li mislite da je Srpski narod posle mnogo godina posle Ilirija otpao u greh i poceo da slavi Ilirija kao bozanstvo?

Detericev glavni problem je sto slabo poznaje Bibliju i ne koristi je u svojim analizama, nego se vise oslanja na mitologiju i legende, a upravo te legende potvrdjuju Bibliju, kao sto ce se uskoro videti u knjizi dr Stevana Tomovica o istoriji Srba od stvaranja sveta do danas.

NBV
Поздрав свима. Не знам да ли могу овде да поставим питање Др.Мирољубу Петровиђу да прокоментарише у вези скорашње вести да смо ми Срби коначно добили UNESCO признанање да су Гусле део заштићеног не материјалног наслеђа. И о провидном и безобразном покушају Шиптара да нам га преотму (постоји чак и видео о томе https://www.blic....I4c7Jkock) Ја се извињавам ако сам промашио тему или форум али нисам знао где другде на напишем. Хвала и Помаже Бог.

Miroljub Petrovic
NBV - poruka glasi:

Поздрав свима. Не знам да ли могу овде да поставим питање Др.Мирољубу Петровиђу да прокоментарише у вези скорашње вести да смо ми Срби коначно добили UNESCO признанање да су Гусле део заштићеног не материјалног наслеђа. И о провидном и безобразном покушају Шиптара да нам га преотму (постоји чак и видео о томе https://www.blic....I4c7Jkock) Ја се извињавам ако сам промашио тему или форум али нисам знао где другде на напишем. Хвала и Помаже Бог.

Promasio si temu. Kako neko moze da ti oduzme poreklo i slavne pretke? Kako neko moze da ti oduzme Bibliju? Dakle, dodju satanisti i kazu: "Mi smo potomci Skenderbega", a oni su potomci Hama i Lotovih cerki. I sad su ti oni oduzeli Skenderbega time sto su rekli laz?

Dakle, UNESCO je razbojnicka i satanska organizacija, i oni koji hoce priznanje od Uneska, Svetske zdravstvene organizacije i drugih govedjih organizacija, oni imaju problem.

Bavi se pametnim stvarima i ne bavi se time sta rade dijabolici.

Miroljub Petrovic
Krenuli smo sa proizvodnjom paketa zdrave hrane posto mnogi ne znaju sta da jedu i kako da spremaju zdravu hranu. Evo linka za paket:

http://ipmproizvo...ave-hrane/

sergej123
1.Да ли су прије потопа рибе биле једини месоједи међу животињама?
У неким фосилним записима се види како једна риба гута другу рибу (месо).
2. Да ли и о риболову имате једнако негативан став као о лову? Исус није осудио људе када су му донијели рибу да је умножи.
Хвала
Izmenio/la sergej123 na 09.12.2018 19:12

croat21
https://youtu.be/... sto mislite o ovoj pismi?
Smile

Miroljub Petrovic
sergej123 - poruka glasi:

1.Да ли су прије потопа рибе биле једини месоједи међу животињама?
У неким фосилним записима се види како једна риба гута другу рибу (месо).

Nisu samo ribe bile mesojedi, i drugi organizmi su bili mesojedi. I nemoralni ljudi su pre Potopa jeli meso, a Bog je dopustio svom narodu da jede meso tek posle Potopa i to pod uslovom da nema nista drugo da se jede.

2. Да ли и о риболову имате једнако негативан став као о лову? Исус није осудио људе када су му донијели рибу да је умножи.

Sigurno da ribolov nije stetan kao lov, ali koja je svrha ribolova? Da se covek rekreira? Ok. Znam mnoge koji pecaju, pa kad ulove ribu vrate je u vodu. I pecanje je vrsta povredjivanja zivotinja. Da pecam da bih jeo ribu? Riba je zamena za jelo (biljke), a danas ces tesko naci reku da nije zagadjena. Isus je jeo ribu jer su je ljudi jeli, jeo je i meso kad je dosao kod Avrama pre unistenja Sodoma. Isus prihvata ljude onakve kakvi jesu i trudi sa im pomogne da budu bolji. I ja pojedem ponekad komad mesa kad odem u goste kad procenim da cu ih sablazniti ako ne pojedem, ali to se jako retko desava.

Miroljub Petrovic

Imao sam priliku da vidim u Americi "hriscanski" rok, hevi metal, pank i sl. Meni je to neukusno. Muzika je destruktivna, a tip peva kao Tompson, kao da ga neko kolje, stenje, jeca, uzdise... Za ljude koji su slusali hevi metal ovo moze da bude neka "prelazna faza", iako ja nisam za prelazne faze nego za potpuno odbacivanje desrukcije.

Miroljub Petrovic
Mnogo dobar crtani film

https://www.youtu...pp=desktop

zvonko
Poz. Miroljube pitao bih te dali imas neko saznanje o ljudima koji zive u timockoj krajini a koje zovu vlasi ili vlaski narod odakle poticu kojoj naciji pripadaju. I dali mozes da mi posaljes adresu dr Milisava Nikolica u Svajcarskoj jer imam jednog prijatelja koji zivi u Svajcarskoj i ima probleme sa prsljenovima.
Zvonko

PavleV
Starozavetna proročanstva o Isusu Hristu:

https://youtu.be/...

NBV
Поздрав свима. Имам једно питање у вези једног дела текста из старог завета (2.Мојсијева 3,19 5,3) стих 24. Па бих замолио ако може неко да ми објасни.

"А на путу,на преноћишту,Господ је дошао пред њега и хтео је да га убије. 25 Али Сефора је узела нож и обрезала свог сина, па је обрезак бацила на његове ноге и рекла: "Јер си ми ти крвави младоженја." 26 тада је он отишао од њега."

Ја сад не разумем овде ко је хтео да убије Сефориног сина, да ли је то Бог или неко други. По тексту како пише испадне да се Бог приказао Сефори и да га је она видела и он се склонио када је она обрезала свога сина? Некако ми нема логике да се Бог приказује Сефори...

Miroljub Petrovic
zvonko - poruka glasi:

Poz. Miroljube pitao bih te dali imas neko saznanje o ljudima koji zive u timockoj krajini a koje zovu vlasi ili vlaski narod odakle poticu kojoj naciji pripadaju.

Vlasi su jedno od imena za Srbe. Turci su cesto Srvbe zvali Vlasima, ali je posle Vatikan od njih stvorio novu naciju.

I dali mozes da mi posaljes adresu dr Milisava Nikolica u Svajcarskoj jer imam jednog prijatelja koji zivi u Svajcarskoj i ima probleme sa prsljenovima.

Evo ti broj telefona njegovog sekretara pa se preko njega dogovaraj za termin kod dr Nikolica:

+43 676 7033 773

Miroljub Petrovic
NBV - poruka glasi:

Поздрав свима. Имам једно питање у вези једног дела текста из старог завета (2.Мојсијева 3,19 5,3) стих 24. Па бих замолио ако може неко да ми објасни.

"А на путу,на преноћишту,Господ је дошао пред њега и хтео је да га убије. 25 Али Сефора је узела нож и обрезала свог сина, па је обрезак бацила на његове ноге и рекла: "Јер си ми ти крвави младоженја." 26 тада је он отишао од њега."

Ја сад не разумем овде ко је хтео да убије Сефориног сина, да ли је то Бог или неко други. По тексту како пише испадне да се Бог приказао Сефори и да га је она видела и он се склонио када је она обрезала свога сина? Некако ми нема логике да се Бог приказује Сефори...

Nema ti logike jer nisi proucavao Bibliju. Bog se pokazivao ljudima mnogo puta u stara vremena, i to vidimo iz originalnog teksta kada se kaze rec "Jahve" za Boga, a odnosi se na Isusa Hrista. Dakle, u skoro svim slucajevima kada Bog razgovara sa ljudima u pitanju je Isus. Tako je bilo i kada se Bog (Isus) obratio Avramu pre unistenja Sodoma.

Joanakije8
Ako domacin dozvoli a verovatno nece ,kako stoje stvari Srbija je potpisala sporazum o migrantima u Marakešu,medju SNS kadrom govori se da je to pametan potez jer ce migranti da naseljavaju nasa prazna sela i da se bave poljoprivredom Grin
Kakav je vas komentar na ovo ?

http:///
Isus Navin
https://youtu.be/...dI-Doktore možete li mi objasniti ove komentare u ovom videu.Hvala unaprijed.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.07 sekundi!