Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
12. epizoda (poslednja), 2. sezone serije "Haos" (Fauda). Kad nabavimo emisije trece sezone, objavicemo.

https://vimeo.com...

Ilija Kisic
Doktore Miroljube Petrovicu da li mozete da mi objasnite zasto je merenje starosti preko atoma c14 netacna.

Slovenac2
Na ovom forumu ste rekli da u Rusiji vlada nemoral. Možete li detaljno objasniti kakav je to nemoral ?
Hvala na odgovoru,

Luka

Miroljub Petrovic
Ilija Kisic - poruka glasi:

Doktore Miroljube Petrovicu da li mozete da mi objasnite zasto je merenje starosti preko atoma c14 netacna.

Izvoli
http://www.cps.or...s203e.html

Miroljub Petrovic
Slovenac2 - poruka glasi:

Na ovom forumu ste rekli da u Rusiji vlada nemoral. Možete li detaljno objasniti kakav je to nemoral ?
Hvala na odgovoru,

Luka

Najveci alkoholicari na svetu, prostitucija u rangu EU, mozda i veca, itd.

Miroljub Petrovic
Доситеј Обрадовић и Албанци

На повратку из Свете Горе лета Господњег 1768., задржа се Доситеј Обрадовић на Крфу у градићу Хормову.
Ту научи језик Албанаца Хормовита, обнови њихове запуштене намастире, отвори школу и би учитељ њиховој деци.
„Недалеко од Хормова – записао је Доситеј – наводе се нека прекрасна поља, која Албанези не зову другачије него „Лепажита”. Питам и´ ја, шта то значи?
„Не знамо“, кажу ми - „то је име поља“.
А кад им ја то изјасни, казујући им да је Сербска реч - „Море калуђеру”, одговорише ми - „не чуди се ти томе: ми смо са Сербљи један род и племе у старо време били.“

yam123
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Доситеј Обрадовић и Албанци

На повратку из Свете Горе лета Господњег 1768., задржа се Доситеј Обрадовић на Крфу у градићу Хормову.
Ту научи језик Албанаца Хормовита, обнови њихове запуштене намастире, отвори школу и би учитељ њиховој деци.
„Недалеко од Хормова – записао је Доситеј – наводе се нека прекрасна поља, која Албанези не зову другачије него „Лепажита”. Питам и´ ја, шта то значи?
„Не знамо“, кажу ми - „то је име поља“.
А кад им ја то изјасни, казујући им да је Сербска реч - „Море калуђеру”, одговорише ми - „не чуди се ти томе: ми смо са Сербљи један род и племе у старо време били.“

Ukoliko dozvolite, u vezi sa ovim samo da iznesem neke toponime u Albaniji kao Å¡to su Shishtavec
Radomire, Sllatine, Trebisht, Trebinje, Borove, Pogradec, Leshnice, Podgorie, Blace, Zvezde, Vranisht, Trestenik, Novosele, Leskovik, Bistrica, Drenovice, Gradisht, Velipoje i još mnogi drugi, a ukoliko se pogledaju albanski nazivi za mesta na KiM onda je jasno poreklo ovih toponima u Albaniji.

Vujadin99
Pozdrav Miroljube kako znati granicu izmedju prezderavanja i sitosti,mogu puno da pojedem a vrlo malo sala imam i dosta sam gladan tokom dana a prvenstveno biljnu hranu jedem

Baralija
U jednoj emisiji ste rekli da bog u bibliji spominje obnavljanje Dusanovog carstva pred Hristov dolazak, u kojoj knjizi mogu da pronadjem taj tekst?

Gde mogu da procitam nesto o 27. martu?
Nikolaaa

Miroljub Petrovic
Vujadin99 - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube kako znati granicu izmedju prezderavanja i sitosti,mogu puno da pojedem a vrlo malo sala imam i dosta sam gladan tokom dana a prvenstveno biljnu hranu jedem

Kad jedes polako i zvaces hranu, znaces kada si sit. Oni kojinedovoljno zvacu hranu imaju problem da se prejedu.

Miroljub Petrovic
Baralija - poruka glasi:

U jednoj emisiji ste rekli da bog u bibliji spominje obnavljanje Dusanovog carstva pred Hristov dolazak, u kojoj knjizi mogu da pronadjem taj tekst?

Gde mogu da procitam nesto o 27. martu?

Rekao sam da je cuveni Enriko Josif, koji je rekao da su Srbi "nebeski narod", rekao kako ce se Jevreji u poslednja vremena obratiti svome Bogu preko Srba, i za to je navodio tekst iz Isaije 55: "... i poznaces narod koji nisi znao... i icices za narodom kojeg nisi znao", i jos neke stihove.

davidlukovic
Gospodine Petrovicu,

Da li je greh da se ide u lov cisto radi rekreacije i zabave, kao hobi?

Miroljub Petrovic
davidlukovic - poruka glasi:

Gospodine Petrovicu,

Da li je greh da se ide u lov cisto radi rekreacije i zabave, kao hobi?

Po meni je lov greh u svakom slucaju, osim ako se lovi da bi se prehranilo, jer nema biljaka, ili ako se love neke divlje zivotinje koje ugrozavaju ljude i stoku.

Leonardo
Hteo bih da poklonim jedan primerak Novog Zaveta. U pitanju je prevod Emilijana Carnica i dovoljno je dobar da se shvati smisao biblijskog teksta. Nema arhaizama u prevodu. Primerak je nov, na cirilicnom pismu i velicine priblizno svesci A5 formata, pa je zgodan za nosenje prilikom putovanja i slicno.

Taj primerak ne koristim, pa ako nekome treba, moze da se obrati preko privatne poruke.

GoranBrt
Pozdrav,
Otvrila mi se mogucnost da nabavim pas, medjutim u trecoj knjigi Mojsijevoj pise:
,,27 I šta god ide na šapama između svih životinja četvoronožnih, da vam je nečisto; ko bi se dotakao strva njihovog, da je nečist do večera. ,,
A prateci vase klipove na youtubu sam video da se vi i drzite pravila iz knjige ali i da imate psa... Pa ako mozete da mi objasnite to.
Hvala

Miroljub Petrovic
GoranBrt - poruka glasi:

Pozdrav,
Otvrila mi se mogucnost da nabavim pas, medjutim u trecoj knjigi Mojsijevoj pise:
,,27 I šta god ide na šapama između svih životinja četvoronožnih, da vam je nečisto; ko bi se dotakao strva njihovog, da je nečist do večera. ,,
A prateci vase klipove na youtubu sam video da se vi i drzite pravila iz knjige ali i da imate psa... Pa ako mozete da mi objasnite to.
Hvala

U pitanju je zapovest o jedenju mesa, i govori se o tome da se ne meso psa ne jede, a ako neko dotakne les mrtvog psa da treba da se okupa i da bude izolovan od ostalih ljudi do veceri istog dana. Dakle, pomenuta zapovest nema veze sa drzanjem psa u dvoristu.

Lazar11
Profesore da li ove ljude cimaju demoni ili sta je u pitanju?

https://youtu.be/...

Miroljub Petrovic
Lazar11 - poruka glasi:

Profesore da li ove ljude cimaju demoni ili sta je u pitanju?

https://youtu.be/...

Demoni.

Simon011
Gospodine Petrovicu,

Odakle su price ili anegdote, koje objavljujete na youtube-u u vezi sa detaljima iz zivota, situacijama, dogadjajima o znamenitimi ljudima Crne Gore, uglavnom iz 19. veka? To su videi sa naslovom: Udao zenu, Ozenila muza, Zasluzio medalju, da navedem par novijih, i ostali. Znam da ima dosta videa iz cuvene knjige Marka Miljanova: "Primeri cojstva i junastva" ali ostali primeri nisu odatle, pa bih voleo da znam koja je knjiga ili su knjige u pitanju da ih nabavim i uzivam u njima.

Hvala unapred

Korda Rade
Interesuje me kao vernika jedna stvar. Ako znamo da su ljudi i andjeli stvoreni sa slobodnom voljom i izborom, da li znamo sigurno da ce posle vaskrsnuca nastati vreme bez zla, da se opet nece neki andjeo pobuniti i zavesti mnoge.. Znamo naravno da nam je Bog obecao vecni raj, ali kao sto kada je stvarao svet, nije zeleo uticati na slobodnu volju Lucifera, kako smo sigurni onda za buducnost, da se nece slucajno ponoviti sa nekim drugim.
Izmenio/la Korda Rade na 28.11.2018 13:46

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.04 sekundi!