Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
MarkoSrbin22
KO ZELI NEKA POGLEDA CRTANI FILM O MIRKU ALEKSICU https://youtu.be/... POGLEDAJTE GA SVI PODELITE DA STO VISE VIDI...Miroljube hvala sto si mi predlozio da pravim edukacioni crtaci i junake srednjeg veka.
M.R

http://markobre32@gmail.com
Miroljub Petrovic
lukab - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube, sta mislite o kockarima?

Ban za debilska pitanja.

KingsManChess
https://youtu.be/...

Alex88
https://www.youtu...WZpWhbvd7M
Gospodin u ovom intevju-u prica kako su Jevreji bili sposobni za biznis, kako mu je jedan Jevrejin pomogao da zapocne biznis i kako su ljudi u Americi zbog svojih losih odluka krivili Jevreje za svoju propast?

deckoizbeograda
Postovani gospodine Petrovicu,

Posto sotona uvek ima jednog ili vise njegovih sluga pored svakog od nas, dali se oni mogu oterati na neki nacin?

npr. da im se naredi u ime Isusa Hrista da odu od nas i nikad se vise ne vrate

ili se to uspeva samo moralnim zivotom

ili to nije moguce i oni su uvek uz nas, jedino sto pozemo postici je da imaju mali ili nikakav uticaj na nas?

hvala i pozdrav

Miroljub Petrovic
deckoizbeograda - poruka glasi:

Postovani gospodine Petrovicu,

Posto sotona uvek ima jednog ili vise njegovih sluga pored svakog od nas, dali se oni mogu oterati na neki nacin?

npr. da im se naredi u ime Isusa Hrista da odu od nas i nikad se vise ne vrate

ili se to uspeva samo moralnim zivotom

ili to nije moguce i oni su uvek uz nas, jedino sto pozemo postici je da imaju mali ili nikakav uticaj na nas?

hvala i pozdrav

Moralan zivot i molitva su zastita od demona, i onda ti nista ne mogu. Moralan zivot podrazumeva da zivis u prirodnom ambijentu gde nema satanista, ili da budes mudar u gradu i da ih vesto eskiviras.

Miroljub Petrovic
Pogibija samozenje

https://www.youtu...A&t=3s

Nikola9999
Jevandjelje po Jovanu 20;23 "Ako nekome oprostite grehe, oprosteno mu je, a ako ih nekome ne oprostite nije mu oprosteno" Ovo je novi savremeni prevod koji ste objavili. Da li ovo znaci da crkva ima pravo da oprasta grehe ili nije potpuno prevedeno ? Hvala.

Miroljub Petrovic
Nikola9999 - poruka glasi:

Jevandjelje po Jovanu 20;23 "Ako nekome oprostite grehe, oprosteno mu je, a ako ih nekome ne oprostite nije mu oprosteno" Ovo je novi savremeni prevod koji ste objavili. Da li ovo znaci da crkva ima pravo da oprasta grehe ili nije potpuno prevedeno ? Hvala.

Kakve veze imaju Isusovi ucenici sa crkvom? Isus se obraca poboznim ljudima koji su ucili od Njega i pokazali veru u Njega, a vera nije nasledna, i ne moze neko da kaze: "Ja sam naslednik apostola i to znaci da ja imam ista ovlascenja koja je Isus dao svojim ucenicima".

To je kao kad bi neko rekao: "Ja sam naslednik Ronalda u fudbalu, i mene moraju da puste da igram u Real Madridu."

To sto je Isus obecao ucenicima vazi za svakoga ko pokaze veru i dela koja su Isusovi ucenici pokazali. A danas imamo hiljade verskih zajednica (koje zive nemoralno, manje ili vise), a sve vicu da se one "naslednici" Isusa. To je miki maus teologija.

A posto spominjes crkvu, crkva se nigde ne spominje u Bibliji. O crkvi imas u tekstu na donjem linku;

www.cps.org.rs/cr...

Joanakije8
Najveci narko diler Dragoslav Kosmajac sa ovih prostora oslobodjen svih optuzbi a neka stara zena koja prodaje beli luka uhapsena od strane komunalne policije ,jel idalje mislite da mladi ne treba da diluju drogu? a pazite to radi rezim koji vi svesno podrzavate.Kada kazete da od svih zemalja bas u Srbiji ljudi najvise mogu da se razvijaju zanima me jel mislite na Zeljka Mitrovica koji salje radnike da vide opremu 21 veka u americi i kad smo vec kod njega zanima me jel biste usli u Zadrugu2 taman da vidite najvecu tehnologiju koju je on stavio a pritom mozete da upoznate i onu kiju kockar i da vam udari jedan autogram na njenoj knjizi koja je inace najprodavanija na sajmu,ili mislite na ministra zdravlja koji otvara pusacku zonu na aerodromu , kako ne vidite da vlast koju vi podrzavate unistava svesno srpskog seljaka ?Naravno tu ljudi poput vas koji ocito nisu pretnja rezimu jer nit imate stranku niti ih ugrozavate a samim tim i podrzavate pa vas ne hapse mogu nesto sitno da rade ali probajte nesto vece odma bi placali danak ,a i kad smo zemlja sa tolikim mogucnostima sto odose svi odavde ,svaka vlast mozda jeste od Boga Miroljube ali ocigledno nije po volji Bozijoj ,jer ovi unistite sve Srpsko sto postoji .I da ako pricate o teokratiji kao najboljem resenju zbog cega kazete da je vucic najbolji srbin koga bog ima ,to znaci da je i SNS bolje resenje od vaseg ,zasto se ne povucete onda i uclanite u sns nego pricate jedno a radite drugo,izvinite ako gresim!

http:///
Miroljub Petrovic
Joanakije8 - poruka glasi:

Najveci narko diler Dragoslav Kosmajac sa ovih prostora oslobodjen svih optuzbi a neka stara zena koja prodaje beli luka uhapsena od strane komunalne policije ,jel idalje mislite da mladi ne treba da diluju drogu? a pazite to radi rezim koji vi svesno podrzavate.

Ti ocigledno nisi slusao ni citao sta ja pricam, i ne razumes kako sistem funkcionise. Ako je tacno da je taj Kosmajac najveci diler droge, onda je jasno da je pod zastitom stranog faktora, isto kao i Ramus Haradinaj i Hasim Taci. Dakle, vlast u Srbiji ima bukvalno jedan kvadratni metar prostora u okviru kojeg moze da deluje.

Kada kazete da od svih zemalja bas u Srbiji ljudi najvise mogu da se razvijaju zanima me jel mislite na Zeljka Mitrovica koji salje radnike da vide opremu 21 veka u americi i kad smo vec kod njega zanima me jel biste usli u Zadrugu2 taman da vidite najvecu tehnologiju koju je on stavio a pritom mozete da upoznate i onu kiju kockar i da vam udari jedan autogram na njenoj knjizi koja je inace najprodavanija na sajmu,ili mislite na ministra zdravlja koji otvara pusacku zonu na aerodromu ,

To sto Zeljko Mitrovic salje ljude na najjaci sajam video tehnike na svetu ne moze nikako da se uporedi sa ulaskom u rijaliti. To je kao kad ja odem ponekad na TV Pink da gostujem - to ne znaci da sam usao u rijaliti da se glupiram.

A to sto je knjiga ucesnice rijalitija najprodavanija na sajmu knjiga je slika roditelja, i ljudi koji nemaju roditelje da rade sa svojom decom. U Americi postoji mnogo vise rijalitija nego u Srbiji, pa zasto jevrejska i muslimanska deca ne kupuju knjige rijaliti "zvezda"? Zato sto njihovi roditelji rade sa njima. Dakle, problem su roditelji, a ne los sistem.

A to sto ministar kulture otvara telefonske govornice i kioske, to je zato sto se glasacka masina (ljudi bez mozga) na to lozi.

kako ne vidite da vlast koju vi podrzavate unistava svesno srpskog seljaka ?

Lupas gluposti. Ne moze vlast da zabrani uvoz poljoprivrednih proizvoda, jer onda ne bi bilo pozajmica za plate i penzije. Svaki seljak moze da kupi hladnjacu, ili da se udruzi sa drugim seljakom i kupe hladnjacu, i da prodaju proizvode po visoj ceni, ali oni ne mogu za pametne stvari da se udruze jer su neslozni, ali se lako udruze kad treba steta da se pravi - da se blokira put.

Naravno tu ljudi poput vas koji ocito nisu pretnja rezimu jer nit imate stranku niti ih ugrozavate a samim tim i podrzavate pa vas ne hapse mogu nesto sitno da rade ali probajte nesto vece odma bi placali danak

Pa ako je sitno to sto ja radim, sto me je prethodni rezim hapsio i proganjao? Zato sto je ono sto je duhovno - upravo ono sto je krupno, ali ti to ne kapiras. Ti mislis da je krupno ono sto je materijalno. Upravo suprotno. Mateijalno sluzi za otimanje duhovnog, a ja posto se bavim duhovnim stvarima bio sam proganjan i hapsen. Ja sam mnogo veci problem za EU i NATO, nego Zeljko Mitrovic ili neko drugi ko ima puno para, a podrzava aktuelnu vlast.

,a i kad smo zemlja sa tolikim mogucnostima sto odose svi odavde ,

Otisli su kilavi Radovani koji su prihvatili zapadnjacku reklamu i misle da ce sa parama i ropstvom da se usrece. Pametni su ostali.

svaka vlast mozda jeste od Boga Miroljube ali ocigledno nije po volji Bozijoj ,jer ovi unistite sve Srpsko sto postoji.

Sta su unistili? Sta lupas? Pa kog su sankcionisali sto nije vakcinisao dete? Kome brane da se preseli na selo? Kome brane da decu vaspitavaju kod kuce? Kome brane da se bavi privatnim biznisom? Stvarno ti je ispran mozak pa nisi ni svestan sta pricas, ocigledno demoni pricaju kroz tebe.

I da ako pricate o teokratiji kao najboljem resenju zbog cega kazete da je vucic najbolji srbin koga bog ima ,to znaci da je i SNS bolje resenje od vaseg ,zasto se ne povucete onda i uclanite u sns nego pricate jedno a radite drugo,izvinite ako gresim!

Srbi nece teokratiju, bar za sada, jer nemamo 2-3% sposobnih muskaraca za osnivanje teokratije. Dakle, za nas je, trenutno, najbolja demokratija, a tu je Vucic neprikosnoven - jer cini ustupke satanistima, zbog vecine ljudi koji hoce satanizam, a u isto vreme cuva mir da nas normalne i zdrave niko ne dira, i tako nam daje jos vremena i prostora da se dovedemo u red i da Bog preko nas uvede teokratiju.

Miroljub Petrovic
Ko stoji iza "drzave" Kosovo? Isti onaj ko je stvorio i hrvatsku "drzavu". Evo isecka iz intervjua Haradinaja:

U opširnom intervjuuu "Večernjem", čiji je novinar naglasio da je Haradinaj "u nekoliko navrata već govorio da su četiri generacije njegove porodice bili Albanci katolici, dok je on sam rođen kao musliman, a ni sam ne zna zašto je musliman", sam Haradinaj je poručio da intervjua ne bi ni bilo da nisu u pitanju hrvatski novinari.

"Verujte mi, da niste iz moje drage Hrvatske, ja bih vam se izvinio i odložio intervju. Evo vidite, hrvatska je zastava uvek tu", kazao je Haradinaj pokazujući na šahovnicu koja stoji pored kosovske zastave na stočiću u kabinetu Haradinaja, koji je novinaru poklonio litar "ljute kosovske rakije" da je "Zagrepčani probaju".

https://www.b92.n...id=1461976

silversrbija89
Počeo sam da čitam Novi zavet i nekako je razumljivije dosta od Starog zaveta, svaka rečenica, svaki pasus je bukvalno pouka. Bože me prosti, al kao da nije pisala ista ruka. Ili je ovaj put bilo drugačije jer je sam Gospod sišao među ljude ne bi li im rastumačio svoje reči pa je pisano "narodskijim" jezikom. Sve u svemu javljaju mi se mnoga pitanja. Pošto redovno idem u crkvu, malo sam čitao i shvatio gde se razlikuje vaše mišljenje od mišljenja crkve i sada razumem zašto vas napadaju.

Kao što će te videti trenutno čitam Novi savremeni prevod koji ste vi preporučili, a kad ga pročitam uzeću i stari prevod, da vidim gde se i šta razlikuje, jer čujem da vas kritikuju kako je ovaj Novi savremeni prevod onaj koji koriste jehovi svedoci. Sve u svemu jedna velika zbrka, kome verovati... Tako da bih vam postavio par pitanja ako budete želeli da mi date vaše mišljenje.
---------------
Šta mislite o rečima koje je Isus uputio svojim apostolima, da jedu hleb i vino jer su to telo i krv njegova? Da li je to važilo samo za te apostole u tom trenutku ili je tada Isus uspostavio pravilo pričešća?
----------------
Da li je vino kojim se pričešćujemo u crkvi takođe usmrđeni Božiji plod kako kažete, ili je to vino pročišćeno u toku liturgije?
----------------
Na koji način običan čovek u ovom vremenu da se pričešćuje krvlju i telom Gospoda Isusa Hrista ako to ne radi u crkvi?
-----------------
Da li je riba zdrava za ishranu, jer Isus je davao ribu okupljenom narodu da jede?
-----------------
Koje je tumačenje reči iz Jevanđelja po Mateju, 19:21
"Reče mu Isus: Ako želiš da budeš savršen, idi i prodaj sve što imaš i daj siromašnima, i imaćeš blago na nebu, onda hajde sa mnom."

i 19:29
"I svaki koji ostavi kuću ili braću ili sestre ili oca, ili majku ili ženu ili decu ili njive zbog mog imena, primiće stostruko i naslediće život večni."

a kada se vratimo na Mateja 13:23
...Ovaj što daje stotinu taj je čistog srca i svetog tela. Onaj što daje šezdeset, taj je odvojen od žene. A treći što daje trideset, taj je u svetom braku i telom i srcem."

Znači li to da će u večnom životu ljudi na primer biti podeljeni po nekom vidu rangova u zavisnosti od toga koliko su se ovde na zemlji posvetili Gospodu? Prva grupa oni koji su sve prodali i služili Bogu, druga grupa oni sto se nisu onečistili ženom i treća grupa oni koji su živeli običan život ali moralan? Zar ne bi onda trebalo svi da prodamo sve svoje materijalne stvari i da krenemo za Gospodom ako želimo da budemo u tom prvom rangu? A kuda bi onda krenuli ako ne priznajemo crkvu ni monaštvo?
--------------------
Govorili ste ranije da jedan čovek piše istoriju Srba od Adama i Eve do danas. Šta se desilo sa tim projektom i dokle je stigao?
Izmenio/la silversrbija89 na 28.10.2018 18:56

Miroljub Petrovic
silversrbija89 - poruka glasi:

Šta mislite o rečima koje je Isus uputio svojim apostolima, da jedu hleb i vino jer su to telo i krv njegova? Da li je to važilo samo za te apostole u tom trenutku ili je tada Isus uspostavio pravilo pričešća?

U pitanju je Praznik Pashe koji je ukazivao na Isusa, i Isus im kaze da nastave da praznuju Pashu i secanje na Njega i Njegovo delo iskupljenja.

Da li je vino kojim se pričešćujemo u crkvi takođe usmrđeni Božiji plod kako kažete, ili je to vino pročišćeno u toku liturgije?

Ako ti smatras da alkoholni (fermentisani) sok od grozdja moze na duhovan nacin da se procisti da ne bude alkoholan i da bude zdrav, onda ga ti pij.

Na koji način običan čovek u ovom vremenu da se pričešćuje krvlju i telom Gospoda Isusa Hrista ako to ne radi u crkvi?

Na isti nacin kako se to radilo do Isusa, i kako se radilo u vreme apostola, i kako danas mnogi rade - Pasha se obelezava kod kuce sa porodicom i prijateljima.

Da li je riba zdrava za ishranu, jer Isus je davao ribu okupljenom narodu da jede?

Riba moze da se jede ako nema nista drugo (biljno), ali danas je tesko naci ribu koja nije zagadjena i da nije iz ribnjaka gde se hrani svakakvim smecem. Imas o ribi u knjizi sa donjeg linka posebno poglavlje samo o tome:
http://www.cps.or...ravlja.pdf

Koje je tumačenje reči iz Jevanđelja po Mateju, 19:21 "Reče mu Isus: Ako želiš da budeš savršen, idi i prodaj sve što imaš i daj siromašnima, i imaćeš blago na nebu, onda hajde sa mnom."

Treba gledati kontekst. Ovde se Isus obraca bogatom mladicu koji je bio opsednut materijalnim stvarima i Isus ga zbog toga ukorava. Dakle, Bog nije protiv toga da neko bude materijalno bogat, ali ako ce materijalne stvari da mu budu idol i sredstvo odvajanja od Boga, onda treba da se odvoji od toga.

i 19:29: "I svaki koji ostavi kuću ili braću ili sestre ili oca, ili majku ili ženu ili decu ili njive zbog mog imena, primiće stostruko i naslediće život večni."

Opet treba gledati kontekst. Cesto ljudi dolaze u situaciju da su im ukucani i clanovi porodice neko ko ih odvlaci od Boga, nagovara na destrukciju i nemoral, a takvih je bilo mnogo u Isusovo vreme koji su se slepo drzali govedjih farisejskih ucenja ili su bili bezboznici, tako da su mnogi morali da napuste porodice da bi sacuvali zivu glavu i zajednicu sa Bogom.

a kada se vratimo na Mateja 13:23: ...Ovaj što daje stotinu taj je čistog srca i svetog tela. Onaj što daje šezdeset, taj je odvojen od žene. A treći što daje trideset, taj je u svetom braku i telom i srcem."

Opet treba gledati kontekst. Najbolji izvor objasnjenja Novog zaveta je u donjoj knjizi:
www.cps.org.rs/Kn...

Znači li to da će u večnom životu ljudi na primer biti podeljeni po nekom vidu rangova u zavisnosti od toga koliko su se ovde na zemlji posvetili Gospodu? Prva grupa oni koji su sve prodali i služili Bogu, druga grupa oni sto se nisu onečistili ženom i treća grupa oni koji su živeli običan život ali moralan? Zar ne bi onda trebalo svi da prodamo sve svoje materijalne stvari i da krenemo za Gospodom ako želimo da budemo u tom prvom rangu? A kuda bi onda krenuli ako ne priznajemo crkvu ni monaštvo?

Nema nikakvih podela kod Gospoda. Svi ce biti zajedno, s tim da ce sigurno Bog neke vise proslavljati jer su vise doprineli spasenju ljudi. Dalje, ne moze covek da se "onecisti" sa svojom zenom, moze da se onecisti sa tudjim zenama. Kada se govori o 144.000 i "opoganjivanju sa zenama" za njih se kaze da se "nisu opoganili sa zenama", dakle nisu se kurvali, a ne da su ziveli u celibatu, to je jasan biblijski kontekst. Sto se tice materijalnog, objasnio sam gore da Bog ne trazi od ljudi da se odricu materijalnog, nego da se odreknu robovanja materijalnom.

Govorili ste ranije da jedan čovek piše istoriju Srba od Adama i Eve do danas. Šta se desilo sa tim projektom i dokle je stigao?

Radi se na tome, ali je dr Stevan Tomovic trenutno preokupiran pisanjem knjige "Istina o Kosovskom boju 1389" i doslo se do nekih fenomenalnih otkrica, tako da je knjiga o istoriji Srba napisana do pola, a druga polovina ce se zavrsiti kada se zavrsi ova knjiga o Kosovskom boju, a to bi trebalo da bude za koju sedmicu.

Miroljub Petrovic
Film "Operacija Finale" o hvatanju Adolfa Ajhmana u Argentini od strane izraleskih specijalaca:

Operacija "Finale" (1. deo)
https://vimeo.com...

Operacija Finale (2. deo)
https://vimeo.com...

silversrbija89
Hvala na odgovoru. Ako mogu još dva pitanja da postavim, sad sam se setio.

Ako ti smatras da alkoholni (fermentisani) sok od grozdja moze na duhovan nacin da se procisti da ne bude alkoholan i da bude zdrav, onda ga ti pij.

Sećam se da ste govorili kako u izvornom hebrejskom prevodu postoje zapravo dve reči za vino, jedna koja označava voćni sok, a druga koja označava alkoholno piće. Koja reč od te dve je upotrebljena kada je Isus rekao apostolima da piju VINO jer je to krv njegova?
--------------------------

I još jedno pitanje, nadam se da ću uspeti da ga formulišem kako treba. Na koji način je zamišljeno da se propoveda reč Božija posle smrti Isusa Hrista ako to nije kroz crkvu? Koliko se sećam, u Starom zavetu se govori kako će dolaskom Hrista proroci biti ukinuti, znači neće imati ko da podučava. Jer kakva je da je, crkva je jedina, uz malobrojne pojedince kao što ste vi, koja propoveda Božiju reč, nema bukvalno niko drugi. Kako bi to trebalo da bude po Svetom pismu, jedini način koji vidim je putem sa oca na sina, ali tu je dovoljan jedan prekid generacije i svo znanje se gubi u nepovrat, a crkva kakva je takva ona opstaje vekovima i u raznim oblicima i sa raznim primesama satanizma ipak se proširila po celom svetu da širi Božiju reč.
----------------
Edit:
Šta mislite o istraživanjima koja su navodno proveravala sadržaj vode pre i posle osveštavanja, i utvrdila kako se posle osveštavanja voda u potpunosti očistila od bakterija. Da li su ta istraživanja utemeljena?

Edit 2:
Ja se izvinjavam, ali imam mnogo pitanja, gledaću da ih skupim za sledeći put i postavim kad iščitam ceo forum.

Da li je Isus pretvorio vodu u vino (alkohol) i zašto? Šta kaže hebrejski tekst, koja reč je upotrebljena?
Izmenio/la silversrbija89 na 28.10.2018 19:57

Miroljub Petrovic
silversrbija89 - poruka glasi:

Hvala na odgovoru. Ako mogu još dva pitanja da postavim, sad sam se setio.

Sećam se da ste govorili kako u izvornom hebrejskom prevodu postoje zapravo dve reči za vino, jedna koja označava voćni sok, a druga koja označava alkoholno piće. Koja reč od te dve je upotrebljena kada je Isus rekao apostolima da piju VINO jer je to krv njegova?

Govorio sam o tome na forumu, treba da procitas forum od pocetka pa da dodjes sa pitanjima. U hebrejskom jeziku postoje dve reci koje se u nasem jeziku prevode sa "vino" - tirosh, sto oznacava sok u grozdu, i jajin, sto oznacava iscedjen sok iz grozdja. Kada se kaze "jajin", onda se gleda kontekst u kom Bog govori - da li se odnosi na pokvaren sok (alkohol) koji ljudi piju pa polude, ili na nepokvaren sok. U grckom prevodu Novog zaveta ne postoje dve reci za "vino", nego se koristi samo jedna rec "oinos", i iz konteksta se jasno vidi da li je u pitanju alkohol ili ne. Jasno je da prvi deo Biblije (hebrejski deo koji mnogi hriscani pogresmo zovu "Stari zavet") ne dozvoljava konzumaciju pokvarenog soka od grozdja, cak se posvecenim ljudima zabranjuje i da konzumiraju plod vinove loze jer grozd moze da pukne i da se pokvaru sok u njemu.

I još jedno pitanje, nadam se da ću uspeti da ga formulišem kako treba. Na koji način je zamišljeno da se propoveda reč Božija posle smrti Isusa Hrista ako to nije kroz crkvu? Koliko se sećam, u Starom zavetu se govori kako će dolaskom Hrista proroci biti ukinuti, znači neće imati ko da podučava. Jer kakva je da je, crkva je jedina, uz malobrojne pojedince kao što ste vi, koja propoveda Božiju reč, nema bukvalno niko drugi. Kako bi to trebalo da bude po Svetom pismu, jedini način koji vidim je putem sa oca na sina, ali tu je dovoljan jedan prekid generacije i svo znanje se gubi u nepovrat, a crkva kakva je takva ona opstaje vekovima i u raznim oblicima i sa raznim primesama satanizma ipak se proširila po celom svetu da širi Božiju reč.

Rec Bozija se propoveda svojim zivotom. Bozji plan je bio da se formira drzava Izrael koja ce svojim zakonima biti videlo svim drugim narodima, kako kaze Bog u Bibliji: "I videce okolni narodi i reci ce: 'Veliki je ovo narod kakve dobre zakone i uredbe imaju'." Danas se to radi moralnim zivotom, a ne maltretiranjem ljudi da se uclane u odredjenu versku zajednicu.

Šta mislite o istraživanjima koja su navodno proveravala sadržaj vode pre i posle osveštavanja, i utvrdila kako se posle osveštavanja voda u potpunosti očistila od bakterija. Da li su ta istraživanja utemeljena?

Neozbiljno.

Da li je Isus pretvorio vodu u vino (alkohol) i zašto? Šta kaže hebrejski tekst, koja reč je upotrebljena?

Pretvorio je u sok od grozdja jer je to najlepsi, najzdraviji i najukusniji sok sto postoji.

Laki
Protosinatski natpisi potvrdjuju detalje iz Izlaska (na engleskom)

http://www.torath...Exodus.pdf

MarkoSrbin22
https://youtu.be/...
Ko želi neka se prijavi na moj kanal i odgledajte crtani film sto vise ljudi vidi crtani i sto vise ljudi sazna za moj kanal i crtani bicu preporucen i vise ljudi ce saznati za crrani i kanal i vise ljudi ce biti edukovano!Hvala Miroljube i svia koji su mi pomogli.Hvala
M.R

http://markobre32@gmail.com
Ilic95
Postovanje g. Petrovicu. Uraduo sam DNK analizu i upravo su mi stigli rezultati, pripradam haplogrupi J2b koja je najprisutnija u Albaniji i na Kosovu. Sad me zanima da li ja pripadam jevrejskom narodu? Jer ste vi rekli da je E1b1 i J haplogrupa jevreja koji su dosli na balkan.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.11 sekundi!