Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Sibinjanin Janko
http://www.mediaf...C4%8Di.pdf
Milorad Gajić

Jovan7
Da li je zdravo da u ishrani budu zastupljene namirnice od kukuruznog brašna kao što su: palenta, kačamak, proja uz neki mlečni prozivod kao začin( sir, pavlaka, jogurt). Npr da 4-5 dana u nedelji za ručak ili večeru da konzumiramo tu vrstu hrane!??

Miroljub Petrovic
Jovan7 - poruka glasi:

Da li je zdravo da u ishrani budu zastupljene namirnice od kukuruznog brašna kao što su: palenta, kačamak, proja uz neki mlečni prozivod kao začin( sir, pavlaka, jogurt). Npr da 4-5 dana u nedelji za ručak ili večeru da konzumiramo tu vrstu hrane!??

Naravno da je zdravo, iako je bolje za veceru konzumirati neku salatu od voca ili povrca - hranu koja se brze i lakse vari da bi se sa praznim stomakom islo na spavanje, da organizam moze da se odmara, a ne da vari hranu.

max006
crnitrn - poruka glasi:

Draza Dalmatinac - poruka glasi:

Kako su Jevreji pravili vino (Groždani sok).

Jevreji su znali kako da konzerviraju groždani sok, tj znali su kako da spreme grožđano vino bez procesa vrenja. Oni su kuvali grožđe dok ono ne bi postalo kao pekmez a onda su ga sipali u amfore i zalivali slojem maslinovog ulja. Tako spremljen sok bi mogao trajati godinama a da se ne pokvari.

Kada su hteli da ga konzumiraju oni bi zahvatili kašikom grožđani sok i u njega sipali vodu i tako ga pili. Smatra se da je Isus Hrist na poslednjoj večeri pio ovakav grođžani sok a ne alkoholno vino.

Ја има ширу (грожђани сок) стар три године отваран и пивен у неколико наврата а није куван. до овог сам дошао серијом огледа и две опције су успеле! Ускоро ћу избацити фотке да видите !

Pa daj recept kako se pravi Smile sta ce nam slike!

Pajdo
Poštovanje doktore, imam nekoliko pitanja.

1. Kada se Bog obratio Mojsiju po prvi put mu se predstavio kao Jahve, a prije toga se Bog Abramu, Izaku i Jakovu predstavio pod drugačijim imenon (sad sam zaboravio koje), zašto tako i čemu to?

2. Zašto je Bog htio ubit Mojsija? U tekstu kaže "Putem u prenoćište stane Gospodin na put Mojsiju i htjede ga usmrtiti. Tad Sipora uze oštar kamen, obreza njim prednju kožicu svoga sina, baci mu je pred noge i reče: Krvav si mi zaručnik!" Jeli dakle Bog htio ubiti Mojsija zato što mu sin nije obrezan? Molim objašnjenje.

3. Rekli ste da bi po vašim procjenama rat trebao početi u ljeto 2018, a obraćenje Izraela 2022, može objašnjenje i zašto se to ne događa.

4. Kada Bog priča o svinjetini u Bibliji se spominje "tko takne strvine(leš) svinje ili ko ju jede da je nečist do večeri" zašto ta nečistoća do večeri i ima li to kakve važnosti?

5. Mišljenje o Republici Srpskoj?

Miroljub Petrovic
Pajdo - poruka glasi:

Poštovanje doktore, imam nekoliko pitanja.

1. Kada se Bog obratio Mojsiju po prvi put mu se predstavio kao Jahve, a prije toga se Bog Abramu, Izaku i Jakovu predstavio pod drugačijim imenon (sad sam zaboravio koje), zašto tako i čemu to?

U Bibliji se koriste razna imena za Boga - Elohim, Savaot, Jahve, Adonaj... u zavisnosti od konteksta u kojem se Bog obraca ljudima ili se opisuje Njegovo delovanje, ali najcesce se spominje ime Jahve ili Jehova. Pogledaj originalan tekst preko konkordansa i videces koje se ime koristi u kom kontekstu.

2. Zašto je Bog htio ubit Mojsija? U tekstu kaže "Putem u prenoćište stane Gospodin na put Mojsiju i htjede ga usmrtiti. Tad Sipora uze oštar kamen, obreza njim prednju kožicu svoga sina, baci mu je pred noge i reče: Krvav si mi zaručnik!" Jeli dakle Bog htio ubiti Mojsija zato što mu sin nije obrezan? Molim objašnjenje.

To je kao da pitas: "Zasto je Bog osudio ljude na smrt u Edenskom vrtu? Zbog konzumiranja zabranjenog ploda? Ma daj, to je fanatizam!" Tako kazu povrsni i neodgovorni ljudi. Danasnji hriscani ce resi da je obrezanje nebitno, a najvise zena u svetu umire upravo jer njihovi muzevi su neobrezani i tako im prenose prljavstinu i zarazu. Da podsetim da je rak materice, kao celine, vodeci uzrok raka kod zena. Pojedinacno, rak dojke je prvi uzrok raka kod zena, a rak grlica materice je drugi. Kod Jevrejki i muslimanki prakticno nema raka grlica materice jer su im muzevi obrezani.

I sad Bog daje zapovest Mojsiju, a on se ponasa neodgovorno. Povrsni ljudi ce to nazvati "Bozjim preterivanje i fanatizmom". Nema tu sta da se dodaje. Ako si izabrao da budes vojnik, onda treba da izvrsavas naredjenja generala, jer su u pitanju ljudski zivoti. Za neizvrsavanje naredjenja se gubi glava.

3. Rekli ste da bi po vašim procjenama rat trebao početi u ljeto 2018, a obraćenje Izraela 2022, može objašnjenje i zašto se to ne događa.

Ja sam govorio o tipologiji Drugog svetskog rata i ovog sto predstoji. Ocigledno da periodi intenzivnog ubijanja i krvoprolica nece biti isti jer ce novi rat bio mnogo razorniji, ali mi smo ocigledno u ratu koji svakog casa moze da bukne. Iste su tenzije izmedju starih neprijatelja i samo je pitanje kad ce da eksplodira. Kad citas najuticajnije medije, vidis da se svi bave huskanjem i pripremanjem za rat, ne samo u ex-Yu, nego u celom svetu.

4. Kada Bog priča o svinjetini u Bibliji se spominje "tko takne strvine(leš) svinje ili ko ju jede da je nečist do večeri" zašto ta nečistoća do večeri i ima li to kakve važnosti?

Svinja je kanta za djubre i izvor zaraze, i Bog je dao preventivne mere higijene da se spreci sirenje zaraze. Sigurno da to "do veceri" ima visestruko znacenje - ne samo sto se tice higijene, nego i da ljudi stalno razmisljaju o racunanju vremena koje je povezano sa prorocanstvima, sa dnevnim aktivnostima kada se zaraza najcesce prenosi (nocu su ljudi pasivni, idu na spavanje i maje su sanse za sirenje zaraze), itd, itd.

5. Mišljenje o Republici Srpskoj?

Pokusaj da se ne bude deo satanskoh papskog saveza EU i NATO.

Miroljub Petrovic
max006 - poruka glasi:

Ја има ширу (грожђани сок) стар три године отваран и пивен у неколико наврата а није куван. до овог сам дошао серијом огледа и две опције су успеле! Ускоро ћу избацити фотке да видите !

Pa daj recept kako se pravi :) sta ce nam slike![/quote]
Sacekaj, nije jos siguran u recept, samo jos nesto da proveri i javice.

Miroljub Petrovic
INTERVJU: Miroljub Petrović - Polupana omladina je demonizovana i zato voli žurke! (25.8.2018)

https://www.youtu...SxhnRO-Nso

Drobnjacanin-Novljanin
Profesore, radio sam DNK analizu u Americi , kod geneaologa 23andme. Rezultati su mi da sam I2A haplogrupa, Ancestry result mi se poklapa sa Ilirima, i pise da mi je gen prisutan 20 000 godina na Balkanu. Moje pitanje je: Posto i ja verujem u mladu zemlju od oko 6000 godina starosti, kako oni utvrdise moj gen 20 000. Slusao sam i neka predavanja Anatolija Kljosova i on odlazi sa genetikom daleko u proslost i spominje desetine hiljada godina. Znam da arheolozi koriste nepreciznu metodu radioaktivnog datiranja preko C4 molekula, u cemu onda geneticari grese? Hvala
Ко се хвали, нек се хвали тиме што мене познаје

Miroljub Petrovic
Drobnjacanin-Novljanin - poruka glasi:

Profesore, radio sam DNK analizu u Americi , kod geneaologa 23andme. Rezultati su mi da sam I2A haplogrupa, Ancestry result mi se poklapa sa Ilirima, i pise da mi je gen prisutan 20 000 godina na Balkanu. Moje pitanje je: Posto i ja verujem u mladu zemlju od oko 6000 godina starosti, kako oni utvrdise moj gen 20 000. Slusao sam i neka predavanja Anatolija Kljosova i on odlazi sa genetikom daleko u proslost i spominje desetine hiljada godina. Znam da arheolozi koriste nepreciznu metodu radioaktivnog datiranja preko C4 molekula, u cemu onda geneticari grese? Hvala

Nema tu nikakvih 20.000 godina, to su gluposti. Prema onome sto sam ja proucavao, I2A je vise jafetovska haplogrupa, a ne semitska ili ilirska, iako i medju Ilirima ima tvoje gaplogrupe ali jako malo.

Jovan7
U kolumni koja je skoro izašla na youtube, spomenuli ste firmu srpskamajica.com koja se bavi izradom patriotskih majica. Pošto sam tražio na internetu njihov sajt ali nisam uspeo da pronađem, možete li ovde na forumu ostavini link tog sajta da se pogleda.

Miroljub Petrovic
Jovan7 - poruka glasi:

U kolumni koja je skoro izašla na youtube, spomenuli ste firmu srpskamajica.com koja se bavi izradom patriotskih majica. Pošto sam tražio na internetu njihov sajt ali nisam uspeo da pronađem, možete li ovde na forumu ostavini link tog sajta da se pogleda.

http://srpskamaji...

Bogdan Mrkonjic
Miroljube kod Tese si spominjao da se tepsija naulji sa hladnoceđenim uljem kada se pece hleb. Baba mi je pricala da su oni u selu kada nisu mogli otici po ulje u grad mazali tepsiju pcelinjim voskom. Uzmu komad voska u cvrstom stanju i tankim slojem premazu dno tepsije.
To sam i ja probao i ispalo je odlicno, po meni puno bolje nego sa uljem. Hleb se uopste ne lepi a bude i lepisi ne bude mastan od ulja. Vosak ostane na dnu tepsije i ako se ne opere moze sluziti isti premaz vise puta.

Sephora
Veoma zanimljiv video za one koji znaju engleski:

https://www.youtu...E81HrKxHoo

crnitrn
https://www.youtu...uAM8xX-0ao Posle Netanjahua i Ruven Rivlin potvrdio da su srbi starosedeoci Balkana
Izmenio/la crnitrn na 26.08.2018 20:37

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
platon
Nekoliko puta na starim predavanjima rekao si da je Golijat bio visok 2.70. Otkud ti taj podatak?

Mr Jovan
Postovanje.
Imam problema sa nesanicom vec par meseci, verovatno je to posledica losih navika i kontinuranog lezanja kasno i budjenja rano. Takodje desava se da dan zamenim za noc, pa da pokusavam da nadoknadim sve to danju, ali sam opet umoran. Pre nekoliko dana sam odlucio da legnem oko 10 sati uvece, medjutim to nije islo, budio sam se, prevrtao, ali nisam uhvatio san.

Koji su Vasi saveti za ovakav slucaj?

Monarh
Pozdrav Miroljube.Trenutno čitam Bibliju, ali me zanima da li bilo dobro pročitati i razne knjige vezane za Isusa od nekih pisaca i ako da, koje biste preporučili?

Sephora
Također jedna vrlo korisna stranica za one koji znaju engleski.. pogledajte u prilogu i zašto....

https://www.youtu...JBvP_AyopQ

Miroljub Petrovic
platon - poruka glasi:

Nekoliko puta na starim predavanjima rekao si da je Golijat bio visok 2.70. Otkud ti taj podatak?

Pise u Bibliji Shabane.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.06 sekundi!