Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
illyrian_
https://www.balka...-obrusila/

Miroljub Petrovic
Anja - poruka glasi:

ako se neko odluci da predje na zdravu ishranu tj sto siroviju, da li treba to da uradi kad se dobro ''obuci'' u toj oblasti, da li je to naivno da moze svako bez imalo predznanja da predje na to ...da ne dodje do manjka nekog elementa,itd..

Naravno da treba da se obuci, ali nema tu puno filozofije. KLuc su zitarice, a ostalo se samo dodaje po ukusu.

Miroljub Petrovic
BD - poruka glasi:

То што неко чита текстове о Равној земљи не значи да је дебил, него жели да погледа и другу страну, а не да гледа само право и да прихвата све што су му рекли, да је тако. Ово наравно не значи да ја вјерујем да је земља равна, али сте Ви то тако схватили.

To sto radis je kao i Evo. Ona je isla da "proveri i drugu stranu" pa je otisla kod Sotone da se "malo raspita". U Bibliji lepo pise da je "mudrost sklanjati se od zla". Hipoteza o ravnoj zemlji je za debile koji ne znaju da misle, isto kao i darvinizam.

Што се тиче Светог писма, код Вас сам желио да се распитам нешто у вези тога јер се бавите теологијом итд. јер ја сам "фришак" у читању Библије! Имао бих још питања за Вас у вези са тим, међутим увијек Вам неко треба нагласити да не вријеђате прије него што му дате одговор. Велики потдрав!

Treba da procitas Bibliju, komentare Biblije koje sam postavio na forumu, zatim ceo forum od pocetka (moje odgovore), po mogucstvu knjige sa ovog sajta ili bar moje kratke knjige, pa onda da dodjes sa pitanjima, a ne da naucis tablicu mnozenja i postavljas pitanja o integralima. Dakle, kad se malo upoznas sa materijom onda dodji sa pitanjima, a ja nikoga ne vredjam nego usmeravam da se uci i da ne bude bahat, da misli da sve zna jer je pogledao par mojih predavanja ili procitao par tekstova o teologiji. Dakle, nije vredjanje kada se nekome da dijagnoza, a on misli da je zdrav.

yam123
https://s20.posti..._FINAL.jpg

Evo ako domaćin dozvoli, uradio sam jednu fotografiju pa da podelim.

ZiviZidZagreb
Pozdrav g.Petroviću, moje poštovanje,

možete li mi,molim vas, dati e-mail adresu ili broj telefona prof.Božidara Kljajevića. Želio bih istražiti svoju porodičnu povijest, a mislim da bi mi njegovo znanje i iskustvo u toj domeni bilo od velike koristi.

Srdačan pozdrav i unaprijed hvala

Miroljub Petrovic
ZiviZidZagreb - poruka glasi:

Pozdrav g.Petroviću, moje poštovanje,

možete li mi,molim vas, dati e-mail adresu ili broj telefona prof.Božidara Kljajevića. Želio bih istražiti svoju porodičnu povijest, a mislim da bi mi njegovo znanje i iskustvo u toj domeni bilo od velike koristi.

Srdačan pozdrav i unaprijed hvala

Njegov telefon je 060-7177-788

Najbolje i najsigurnije je da uradis DNK analizu, jer tu moze najsigurnije da se utvrdi poreklo, evo linka:

http://institutni...

Miroljub Petrovic
4. Naš stvoreni solarni sistem - Mars

https://www.youtu...e=youtu.be

Aleksandar Skenderbeg
https://youtu.be/...

Odlicna emisija!

Sibinjanin Janko
http://www.mediaf...usa%29.pdf
Milorad Gajić

DragutSrbija
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

[quote]DragutSrbija - poruka glasi:

1. Четврта књига Мојсијева 27:14, Бог као да криви Мојсија и Арона да су се побунили против Њега? Како су се побунили против Бога?

Bof je rekao da PROGOVORE steni i potecice voda, a oni su UDARILI po steni. Pre toga je Bog rekao da se udari po steni, a sada je rekao da se progovori. Posto u Bibliji pise da je Isus stena na kojoj se zida nase spasenje, onda ne moze Isus da bude udaren dva puta, nego ce Isus jednom biti udaren "da bi nas napojio zivom vodom" (bice udaren na krstu), a posle toga je dovoljno da se progovori Steni (reci molitve) i bicemo napojeni. Posto je "neposlusnost kao greh od vracarstva", kako pise u Bibliji, onda su Mojsije i Aron uradili upravo to - pobunili se protiv Boga jer nisu poslusali ono sto Bog kaze.

То значи да баш дословно треба држати одредбе Библије.
Ако је тако да ли онда жртве паљенице и жртве за грех треба приносити и у овом данашњем времену, или је то само тад док су боравили у пустињи и док су имали олтаре које им је Бог заповедао?
У Петој Мојсијевој 27.4 каже да направе олтар у земљи у коју иду на гори Евал, али да камен буде окречен, исписани закони и да не буде клесан и обрађиван. Што даље значи да се жртве приносе само на местима које Господ одреди? Или се приносе на било ком великом окреченом камену са исписаним законима?

2. Да ли су убили Валама јер је задњи пут причао без присуства Бога, или Израелци који су отишли у рат уопште нису знали ко је Валам?

Ubili su ga jer je naucio sataniste kako da ratuju protiv Izraelaca, a to je da ih navuku na greh, na nemoralne zene.

Ја се извињавам али не могу да нађем где је он то научио Мадијанце како да победе Израелце. Само једном, на крају у Четвртој Мојсијевој 24.15 он је причао своју причу ван Божијег надахнућа, али он ту не помиње конкретно како их победити?

Miroljub Petrovic
DragutSrbija - poruka glasi:

Miroljub Petrovic - poruka glasi:

[quote]DragutSrbija - poruka glasi:

1. Четврта књига Мојсијева 27:14, Бог као да криви Мојсија и Арона да су се побунили против Њега? Како су се побунили против Бога?

Bof je rekao da PROGOVORE steni i potecice voda, a oni su UDARILI po steni. Pre toga je Bog rekao da se udari po steni, a sada je rekao da se progovori. Posto u Bibliji pise da je Isus stena na kojoj se zida nase spasenje, onda ne moze Isus da bude udaren dva puta, nego ce Isus jednom biti udaren "da bi nas napojio zivom vodom" (bice udaren na krstu), a posle toga je dovoljno da se progovori Steni (reci molitve) i bicemo napojeni. Posto je "neposlusnost kao greh od vracarstva", kako pise u Bibliji, onda su Mojsije i Aron uradili upravo to - pobunili se protiv Boga jer nisu poslusali ono sto Bog kaze.

То значи да баш дословно треба држати одредбе Библије.

Tako je.

Ако је тако да ли онда жртве паљенице и жртве за грех треба приносити и у овом данашњем времену, или је то само тад док су боравили у пустињи и док су имали олтаре које им је Бог заповедао?
У Петој Мојсијевој 27.4 каже да направе олтар у земљи у коју иду на гори Евал, али да камен буде окречен, исписани закони и да не буде клесан и обрађиван. Што даље значи да се жртве приносе само на местима које Господ одреди? Или се приносе на било ком великом окреченом камену са исписаним законима?

DObro si razumeo. Zrtve se prinose na mestu koje Bog odredi i na nacin na koji On kaze. Kada su Aronovi sinovi uradili drugacije Bog ih je ubio.

2. Да ли су убили Валама јер је задњи пут причао без присуства Бога, или Израелци који су отишли у рат уопште нису знали ко је Валам?

Ubili su ga jer je naucio sataniste kako da ratuju protiv Izraelaca, a to je da ih navuku na greh, na nemoralne zene.

Ја се извињавам али не могу да нађем где је он то научио Мадијанце како да победе Израелце. Само једном, на крају у Четвртој Мојсијевој 24.15 он је причао своју причу ван Божијег надахнућа, али он ту не помиње конкретно како их победити?

Nigde eksplicitno ne pise da im je on rekao da posalju prostitutke Izrailjcima, ali se vidi iz konteksta da ih je on to naucio.

Miroljub Petrovic
Vrhunska emisija

BALKAN INFO NA BOBOVU: Vukojica Sandić priča legende o junacima iz naše istorije! (13.8.2018)

https://www.youtu...8KJ-ZMneVQ [/quote]

Miroljub Petrovic
Film sa moralnom porukom - "Drugaciji poput mene"

https://vimeo.com...

DragutSrbija
Дубоко поштовање господине Мирољубе.
Надам се да не правим проблем овим питањима. Хтео бих да видим читам ли Библију са разумевањем па зато питам Вас.

Пета Књига Мојсијева 34.10 Текст каже да се у Израелу више није појавио пророк као Мојсије кога је Господ познавао лицем у лице.

Књига Исуса Навиног 5.13 и 5.14 каже да када је Исус Навин био код Јерихона пред њим је стајао човек с мачем у руци. Исус га је питао јел на његовој страни или на страни његових непријатеља. А Човек му је одговорио ни на једној и да је он (тај Човек) кнез Господње војске.

1. Зашто би Господ рекао да није ни на једној страни?
2. Овде су се ипак видели лицем у лице. Да ли је Бог као ’Отац или Свети Дух’ једино причао са Мојсијем (када му је лице након тога светлело), док је овде Бог прешао у људски облик, вероватно облик ’Сина’ и због тога је тако написано?

Miroljub Petrovic
DragutSrbija - poruka glasi:

Пета Књига Мојсијева 34.10 Текст каже да се у Израелу више није појавио пророк као Мојсије кога је Господ познавао лицем у лице.

Pricao je sa Isusom Hristom koji je Gospod (hebr. Adonaj) i Bog (hebr. Jahve).

Књига Исуса Навиног 5.13 и 5.14 каже да када је Исус Навин био код Јерихона пред њим је стајао човек с мачем у руци. Исус га је питао јел на његовој страни или на страни његових непријатеља. А Човек му је одговорио ни на једној и да је он (тај Човек) кнез Господње војске.

1. Зашто би Господ рекао да није ни на једној страни?

Bog je na strani onih koji su na Njegovoj strani, a na terenu ce se videti ko je na cijoj strani. To imas i danas. Mnogi bleje kako su na Bozjoj strani, a ovamo puse, piju, kurvaju se, nista ne rade...

2. Овде су се ипак видели лицем у лице. Да ли је Бог као ’Отац или Свети Дух’ једино причао са Мојсијем (када му је лице након тога светлело), док је овде Бог прешао у људски облик, вероватно облик ’Сина’ и због тога је тако написано?

I u slucaju Mojsija, i Isusa Navina, sa njima je razgovarao licno Isus, i svuda gde se kaze da Bog sa nekim razgovala "licem k licu" u pitanju je Isus, kao sto je bio slucaj razgovora sa Avramom pred unistenje Sodoma.

Pajdo
kad će nova emisija na balkan info? pitam jer znam da na svakih mjesec - mjesec i pol dođe emisija gdje ste vi, pa ne znam jel ste sad šta snimali ovih dana s tešom?

Miroljub Petrovic
Pajdo - poruka glasi:

kad će nova emisija na balkan info? pitam jer znam da na svakih mjesec - mjesec i pol dođe emisija gdje ste vi, pa ne znam jel ste sad šta snimali ovih dana s tešom?

Dnas smo snimali, ocekujem da iduce subote se emituje (za edsetak dana), ako bude praksa kao do sada.

Limun
Postovanje
Da li je moguce skinhti knjigu Enciklopedija lekovitog bilja koja se nalazi ovdje u download sekciji.. taj link ne radi, ko je autor knjige? Hvala

Pajdo
postovanje evo mene opet, gledam ovdje postere nemogu naci, ima na sajtu, ali kad otvorim link onda ne radi

Miroljub Petrovic
Limun - poruka glasi:

Postovanje
Da li je moguce skinhti knjigu Enciklopedija lekovitog bilja koja se nalazi ovdje u download sekciji.. taj link ne radi, ko je autor knjige? Hvala

Imas na sajtu www.zakonizdravlj...

Evo linka
http://www.mediaf...plants.rar

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.98 sekundi!