Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Vuk Kaliskic - poruka glasi:

Dr. Miroljube da li se može sa bilo kojom srednjom školom upisati fakultet za prirodnu medicinu ili za organsku proizvodnju.

Moze, iako srednja skola nije uslov za upis jer mi nismo deo drzavnog sistema obrazovanja. Potrebno je da je student punoletan i pismen. Kurseve za nutricionistu i herbalistu na nasem fakultetu mogu da upisu i maloletni, sa najmanje 15 godina.

Zeljko Mitrovic
dosta ljudi koji su na sirovoj ishrani tvrde da im se promenila boja ociju malo otkako su presli na taj nacin zivota, ( postaju svetlije) da li je ovo glupost ili je odgovor organizma na izbacivanje otrova mozda ?
Izmenio/la Zeljko Mitrovic na 05.08.2018 18:40

Miroljub Petrovic
Zeljko Mitrovic - poruka glasi:

dosta ljudi koji su na sirovoj ishrani tvrde da im se promenila boja ociju malo otkako su presli na taj nacin zivota, ( postaju svetlije) da li je ovo glupost ili je odgovor organizma na izbacivanje otrova mozda ?

To je ziva istina. Ja kada sam bio na programu ciscenja organizam 10 dana, 5 dana samo na cedjenim sokovima, a jos 5 dana na sirovoj hrani, svi koji su me videli posle tih 10 dana rekli su da sam sav sijao, da m ioci cakle i dr.

Miroljub Petrovic
Nova emisija Kontravizije u kojoj sam gostovao, od 17. minuta

https://www.youtu...aqAlvRhPkc
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 06.08.2018 21:20

Andjela Miletic
Kada se devojka udaje, da li može da traži uslov da kada se udaje da muž dodje kod nje da živi, ako u mladinoj kući nema muškog potomstva?

http://Andjicanikolic@icloud.com
Miroljub Petrovic
Andjela Miletic - poruka glasi:

Kada se devojka udaje, da li može da traži uslov da kada se udaje da muž dodje kod nje da živi, ako u mladinoj kući nema muškog potomstva?

Moze ona da trazi sta hoce, ali ozbiljan mladic na to nece pristati. Ozbiljan mladic ima svoj dom u koji dovodi zenu. Naravno da postoje i oni koji su nesposobno da sebi priuste svoj dom pa odu kod zene da zive, ali to ima svoje posledice. Moze da se desi da je sposoban mladic progonjen od sistema pa da se skloni kod zene.

zorank
Miroljube može li pojašnjenje stihova iz Biblije mada nije centralno pitanje. Ne slažu se ovi stihovi: 2.Carevima 1. 17 i 2.Carevima 3. 1

Arsen
Gospodine Petroviću, pre svega veliki pozdrav Vama i veliko poštovanje za sav Vaš rad i trud koji ste uložili za obrazovanje srpskog naroda, a pre svega za obrazovanje srpske omladine, jer ipak na njima je budućnost, a na nama je da se trudimo, nadamo i molimo da će oni biti bolji i svesniji ljudi nego što smo to mi. Vaša uloga je u tome zaista velika, jer znate da im priđete, da ih zainteresujete i da im pričate o bitnim stvarima na način na koji će oni sve to razumeti.

Zbog toga još jednom moj duboki naklon Vama!

Međutim ima jedna stvar koja mi nije jasna i za koju bih Vam bio veoma zahvalan da mi je razjasnite.
Vi ste više puta kroz razne emisije napominjali da su ljudi po prirodi biljojedi i da ne treba da konzumiraju mesne proizvode. Međutim kroz Sveto Pismo više puta nailazimo na propagiranje konzumiranja mesa.
Najupečatljiviji primer je vsakako Gospodova poseta Avramu, kada Mu je Avram pripremio jagnjetinu, a Gospod ne samo da ga nije ukorio zbog toga nego je i konzumirao tu jagnjetinu.
Zašto Avram kao pobožan čovek, kojem istina nije strana, nije izneo pred Gospoda voće ili povrće, nego baš meso i zašto je Gospod u svom ljudskom obliku konzumirao meso kada ljudsko telo nije dizajnirano za tako nešto?
Zar Gospod ne bi trebao da predstavlja najbolji uzor i najbolji primer za ljude šta smeju, a šta ne smeju da čine?

Zahvaljujem Vam se unapred na odgovoru.
Sve najbolje Vama i Vašoj porodici!

Miroljub Petrovic
zorank - poruka glasi:

Miroljube može li pojašnjenje stihova iz Biblije mada nije centralno pitanje. Ne slažu se ovi stihovi: 2.Carevima 1. 17 i 2.Carevima 3. 1

Slazu se, pogledaj na internetu sta pise u originalu.

Miroljub Petrovic
Arsen - poruka glasi:

Vi ste više puta kroz razne emisije napominjali da su ljudi po prirodi biljojedi i da ne treba da konzumiraju mesne proizvode. Međutim kroz Sveto Pismo više puta nailazimo na propagiranje konzumiranja mesa.
Najupečatljiviji primer je vsakako Gospodova poseta Avramu, kada Mu je Avram pripremio jagnjetinu, a Gospod ne samo da ga nije ukorio zbog toga nego je i konzumirao tu jagnjetinu.
Zašto Avram kao pobožan čovek, kojem istina nije strana, nije izneo pred Gospoda voće ili povrće, nego baš meso i zašto je Gospod u svom ljudskom obliku konzumirao meso kada ljudsko telo nije dizajnirano za tako nešto?
Zar Gospod ne bi trebao da predstavlja najbolji uzor i najbolji primer za ljude šta smeju, a šta ne smeju da čine?

Avram je bio pastir jer nije zeleo da zivi medju neznaboscima, i sa svojom stokom se selio od lokaliteta do lokaliteta, i ponudio je hranu koju je imao, a to je bilo meso. Dakle, izneo je ono najbolje sto je u tom trenutku imao, to se vidi iz konteksta. Moguce da je Avram i voleo da jede meso, sto nije dobra opcija, ali Bog u Bibliji prikazuje Avrama onakvog kakvog jeste. Dakle, to sto Avram jede meso, da li zato sto voli meso ili nema nista drugo, nema veze sa Bogom. Bog radi preko ljudi koje trenutno ima na terenu.

Nikola92
https://www.youtu...5RPGbjy0uE

Da li nam je zapečaćena sudbina?

platon
Cijeli sam zivot zivio u skladu sa moralnim normama koje su opisane u Bibliji, ali sam do sad citao uglavnom samo Novi zavjet i na Vas nagovor odlucih da krenem citati od pocetka sve, kako i vi sami savjetovaste negdje "bar Mojsijevo petoknjizje". Znam da su ljudi iz Biblije bili samo ljudi, tj imali su svoje mane, ali zbog vrlina Bog ih je koristio nekad za nesto dobro, pa sam nekako "progutao knedlu" kad sam citao neke degutantne opise dogadjaju ciji su akteri bas ti ljudi, odnosto nista nije idealizirano i na kraju krajeva to je istorijski dokument, koliko i sveta knjiga. Medjutim, dosao sam do zakona koje je NAVODNO Bog dao u Petoj knjizi Mojsijevoj i nakon cega sam isti tren zatvorio tu knjigu jer je jednostavno bilo previse jer se apsolutno kosi sa komplet Vasom pricom (a koja mi se, uzgred budi receno svidja).
Citat je sljedeci: "Kad odes na vojsku na neprijatelje svoje, i pred ih Gospod Bog tvoj u ruke tvoje i zarobis ih mnogo. I ugledas u roblju lepu zenu i omili ti da bi je hteo uzeti za zenu, odvedi je kuci svojoj, i neka obrije glavu svoju i sreze nokte svoje. I neka skine sa sebe haljine svoje u kojima je zarobljena, i neka sedi u kuci tvojoj, i zali za ocem svojim i za materom svojom ceo mesec dana. Potom lezi s njom, i budi joj muz i ona nek ti bude zena. Ako ti posle ne bi bila po volji, pusti je neka ide kuda joj drago, ali nikako da je ne prodas za novce ni da njom trgujes, jer si je osramotio."
Sta Bog hoce da kaze ovdje? -sataniste poubijajte, a njihove zene mozete mrkati? Ranije se spominje da se muskarci pogube, a djeca i zene odvedu u roblje. Sta ce raditi toj zeni i djeci? Nije li ovo kontrastno Vasoj prici u potpunosti?
P.S. Hvala na izdvojenom vremenu i pozdrav svim citaocima foruma

Miroljub Petrovic
platon - poruka glasi:

Cijeli sam zivot zivio u skladu sa moralnim normama koje su opisane u Bibliji, ali sam do sad citao uglavnom samo Novi zavjet i na Vas nagovor odlucih da krenem citati od pocetka sve, kako i vi sami savjetovaste negdje "bar Mojsijevo petoknjizje". Znam da su ljudi iz Biblije bili samo ljudi, tj imali su svoje mane, ali zbog vrlina Bog ih je koristio nekad za nesto dobro, pa sam nekako "progutao knedlu" kad sam citao neke degutantne opise dogadjaju ciji su akteri bas ti ljudi, odnosto nista nije idealizirano i na kraju krajeva to je istorijski dokument, koliko i sveta knjiga. Medjutim, dosao sam do zakona koje je NAVODNO Bog dao u Petoj knjizi Mojsijevoj i nakon cega sam isti tren zatvorio tu knjigu jer je jednostavno bilo previse jer se apsolutno kosi sa komplet Vasom pricom (a koja mi se, uzgred budi receno svidja).
Citat je sljedeci: "Kad odes na vojsku na neprijatelje svoje, i pred ih Gospod Bog tvoj u ruke tvoje i zarobis ih mnogo. I ugledas u roblju lepu zenu i omili ti da bi je hteo uzeti za zenu, odvedi je kuci svojoj, i neka obrije glavu svoju i sreze nokte svoje. I neka skine sa sebe haljine svoje u kojima je zarobljena, i neka sedi u kuci tvojoj, i zali za ocem svojim i za materom svojom ceo mesec dana. Potom lezi s njom, i budi joj muz i ona nek ti bude zena. Ako ti posle ne bi bila po volji, pusti je neka ide kuda joj drago, ali nikako da je ne prodas za novce ni da njom trgujes, jer si je osramotio."
Sta Bog hoce da kaze ovdje? -sataniste poubijajte, a njihove zene mozete mrkati? Ranije se spominje da se muskarci pogube, a djeca i zene odvedu u roblje. Sta ce raditi toj zeni i djeci? Nije li ovo kontrastno Vasoj prici u potpunosti?
P.S. Hvala na izdvojenom vremenu i pozdrav svim citaocima foruma

Ovo sto si napisao je klasican primer pronalazenja mana Bibliji i Bogu koji nema veze sa mozgom. Mozda tvoj nik "platon" govori o tvom govedjem nacinu razmisljanja.

U istoriji Bozijeg naroda bilo je slucajeva gde je data zapovest od Boga da se neprijatelji svi pobiju, a negde da se ne pobiju nego da se koriste kao robovi i sl. Takodje, postojalo je vise problema koje je Bog imao tokom istorije sa ljudima, a glavni problem je sto su ljudi uvek zeleli zlo i destrukciju, i po nekim pitanjima Bog je dozvoljavao neke stvari i gledao kroz prste, radi ostvarivanja viseg cilja. Klasican primer je jedenje mesa ili konzumiranje alkoholnog pica. Bog nije uveo zabranu konzumiranja mesa i alkohola, nekom izricitom zapovescu, ali je jasno stavio do znanja da se to ne konzumira, i samo je dodao da se ne jede meso necistih zivotinja.

Sto se tice bracnih odnosa, Bog je jasno rekao da se "sinovi Izrailjevi zene samo sa kcerima sinova Izrailjevih", ali posto su Izrailjci bili buzdovani, onda je Bog dopustao da mogu i da se zene sa robinjama iz paganskih naroda pod odredjenim uslovima. Dakle, kada zauzmu grad ili teritoriju u kojoj zive satanisti, koji nisu presli "crvenu liniju" da svi budu pobijeni, dakle u pitanju su pagani za koje ima nade da se dovedu u red, onda Bog dozvoljava polupanim Izrailjcima da mogu da uzmu neku od tih robinja za zenu, pod odredjenim uslovima (da ta mucenica dobije vreme da oplakuje svoje razdvajanje od porodice i da se uradi njena dezinfekcija kao kod tifusnih i nekih drugih oboljenja, dakle da se skroz obrije i opere, i ocisti od prljavstine koja se nakupila tokom paganskog nacina zivota).

Na taj nacin se i toj paganki cini cast da bude deo Bozijeg naroda, pa da se dovede u red, ali ako ona ostane brdsko govedo, sto je cesto bio slucaj, i ovaj Izrailjac blejac, koji ju je ozenio, vidi da od nje "nema leba" jer je paganka i nista je pametno ne interesuje, onda moze da je pusti da slobodno ide gde hoce.

Dakle, Bog pruza jos jednu sansu ovoj paganki, a ostavlja opciju telesnim Izrailjcima da mogu da dovode "lepe" paganke za zene pod odredjenim uslovima. To ej realna slika onoga sto se dogadjalo u ovom slucaju.

jovaa
Da li prirodna medicina ima odgovor na virus zapadnog nila? Pojavio se u Srbiji i ima poginulih. Kako se izleciti?

Miroljub Petrovic
jovaa - poruka glasi:

Da li prirodna medicina ima odgovor na virus zapadnog nila? Pojavio se u Srbiji i ima poginulih. Kako se izleciti?

Treba ziveti zdravo i drzati imunitet na visokom nivou.

Sibinjanin Janko
http://www.mediaf...%D0%B0.pdf
Milorad Gajić

DragutSrbija
Дубоко поштовање Мирољубе.
Имам пар питања везана за Библију:

1. Четврта књига Мојсијева 27:14, Бог као да криви Мојсија и Арона да су се побунили против Њега? Како су се побунили против Бога?

2. У причи Валама и Валака, када су Израелци покорили Мадијанце, убили су Валама и њихове жене које су биле са мушкарцем.
Како су могли да знају које су биле девице а које нису?
Да ли су убили Валама јер је задњи пут причао без присуства Бога, или Израелци који су отишли у рат уопште нису знали ко је Валам?

3. Да ли су археолози можда нашли гробље где је Бог побио хиљаде Израелаца у 2 наврта када су се побунили против Њега, као што су у близини тог помора нашли расцепљену стену из које је потекла вода?

Хвала и све најбоље

Miroljub Petrovic
DragutSrbija - poruka glasi:

Дубоко поштовање Мирољубе.
Имам пар питања везана за Библију:

1. Четврта књига Мојсијева 27:14, Бог као да криви Мојсија и Арона да су се побунили против Њега? Како су се побунили против Бога?

Bof je rekao da PROGOVORE steni i potecice voda, a oni su UDARILI po steni. Pre toga je Bog rekao da se udari po steni, a sada je rekao da se progovori. Posto u Bibliji pise da je Isus stena na kojoj se zida nase spasenje, onda ne moze Isus da bude udaren dva puta, nego ce Isus jednom biti udaren "da bi nas napojio zivom vodom" (bice udaren na krstu), a posle toga je dovoljno da se progovori Steni (reci molitve) i bicemo napojeni. Posto je "neposlusnost kao greh od vracarstva", kako pise u Bibliji, onda su Mojsije i Aron uradili upravo to - pobunili se protiv Boga jer nisu poslusali ono sto Bog kaze.

2. У причи Валама и Валака, када су Израелци покорили Мадијанце, убили су Валама и њихове жене које су биле са мушкарцем.
Како су могли да знају које су биле девице а које нису?

Postoji mnogo nacina da ih prepoznaju: devojke (device) nisu imale decu, oblacile su belu odecu, bile su mlade (nekada su se devojke mlade udavale)...

Да ли су убили Валама јер је задњи пут причао без присуства Бога, или Израелци који су отишли у рат уопште нису знали ко је Валам?

Ubili su ga jer je naucio sataniste kako da ratuju protiv Izraelaca, a to je da ih navuku na greh, na nemoralne zene.

3. Да ли су археолози можда нашли гробље где је Бог побио хиљаде Израелаца у 2 наврта када су се побунили против Њега, као што су у близини тог помора нашли расцепљену стену из које је потекла вода?

Ne znam.

Miroljub Petrovic
BD - poruka glasi:

Поштовање господине Мирољубе!
Пратим Ваш рад и слажем се у доста ствари са Вама, мада то чујете од доста људи.
Имам питање за Вас у вези са теоријом Равне земље. Знам Ваш став у вези тога, али ме занима да ли се негдје у Светом писму помиње да је земља округла? Пошто се неки "равноземљаши" позивају баш на Свето писмо и узимају неке цитате као доказе Равне земље. Па ме занима да ли те цитате они извлаче из контекста?

Nema tebi pomoci kad ne umes da mislis svojom glavom. Prvo, citas tekstove debila koji promovisu ravnu zemlju, onda to sto procitas ne umes da proveris u biblijskom tekstu, i konacno, treba neko umesto tebe da misli. Dakle, pravi si bezmozgovic.

Такође ме занима да ли мислите да је опсесивно-комплузивни поремећај дјеловање демона и да ли су ти људи који га имају демонизовани, јер тако нешто је тешко објаснити?

Naravno da je u pitanju opsednutost demonima.

Anja
ako se neko odluci da predje na zdravu ishranu tj sto siroviju, da li treba to da uradi kad se dobro ''obuci'' u toj oblasti, da li je to naivno da moze svako bez imalo predznanja da predje na to ...da ne dodje do manjka nekog elementa,itd..

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.01 sekundi!