Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
NikolaO - poruka glasi:

Miroljube, da li je zdravo sojino mleko iz prodavnice?

Ne preporucujem ga jer je puno hemije, i od njega se dobija proliv, nadimanje... Ima an internetu da se kupi masina za pravljenje mlega od zrna soje, pirinca i dr, pa se posle zasladi i ubaci aroma po zelji. To je ok.

Miroljub Petrovic
Evo knjige o cuvenom junaku Vladi Sipcicu koji je ostao poslednji da se bori protiv komunistickih terorista.

http://www.zlocin...Sipcic.pdf

neki deki
Koje verske grupe u Srbiji su po zakonu izuzete od vakcinacije? Jel bi mogao onaj ko ne zeli da se vakcinise da se deklarise kao recimo jehovin svesok ili sta mu vec odgovara?
Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!

Miroljub Petrovic
neki deki - poruka glasi:

Koje verske grupe u Srbiji su po zakonu izuzete od vakcinacije? Jel bi mogao onaj ko ne zeli da se vakcinise da se deklarise kao recimo jehovin svesok ili sta mu vec odgovara?

Nije mi poznato da se ijedna verska grupa zalaze protiv vakcinacije. U Americi je moguce da se covek izjasni da iz verskih razloga nece da se vakcinise, i onda ga ostave na miru.

DM87
Na danasnji dan rodjen je tvorac Velikog Praska:

Жорж Леметр
Астроном

Рођен: 17. јул 1894., Шарлроа, Белгија

Познат по: Širenje svemira, Велики прасак, Lemaître coordinates

Sa sedamnaest godina, posle školovanja u Jezuitskoj školi, počinje da studira na Katoličkom Univerzitetu u Luvenu 1914. godine

U svom radu on je prezentovao nove ideje o širenju univerzuma u skladu sa opštom teorijom relativnosti.

Izabran je za člana Papske akademije nauka 1936. godine. Tu je preuzeo vrlo aktivnu ulogu, a i sam postao njen predsednik 1960. godine i na toj funkciji ostao do svoje smrti 1966 godine. Takođe, bio je nominovan za biskupa 1960. godine i to od strane Pape Jovana XXIII.

Kosmičko jaje
Po Lemetru, ako se univerzum širi nekom određenom brzinom i ako se galaksije udaljavaju od nas, onda bismo mogli da pokušamo (da zamislimo) da se vratimo unazad. Nakon određenog vremena, sve te galaksije će da se spoje, uruše u ono što je Lemetr nazivao primordijalnim atomom, odnosno kosmičkim jajetom. On je verovao da je u njemu bila sva materija u Univerzumu i da je iz njega kosmos počeo da se širi. Kao potporu svojoj teoriji naveo je entropiju, odnosno da sve teži ka većem haosu .
Lemetr se smatra ocem teorije Velikog praska, koja danas predviđa da je kosmos nastao iz jedne tačke, singulariteta, iz stanja u kome ne važe fizički zakoni.
Izmenio/la DM87 na 17.07.2018 15:31

Boogiman
Prvi ljudi su poklekli pred lazima od strane Sotone...sta bi se desilo da ipak nisu...? S druge strane oni su tada jos uvek bili u stadijumu dece...posto su ziveli reda 900 god. Da li je sve to ipak bilo preveliko iskusenje za njih...?

Miroljub Petrovic
Boogiman - poruka glasi:

Prvi ljudi su poklekli pred lazima od strane Sotone...sta bi se desilo da ipak nisu...?

Ziveli bi srecno i vecno kao i drugi stanovnici svemira.

S druge strane oni su tada jos uvek bili u stadijumu dece...posto su ziveli reda 900 god.

Sta lupas, kakav "stadijum dece"? Bili su odrasli i svesni svega, a umrli su sa 900 godina jer su se pobunili protiv Boga. Da se nisu pobunili, ziveli bi vecno.

Da li je sve to ipak bilo preveliko iskusenje za njih...?

Ma da, "preveliko iskusenje", "Bog je kriv" sto su oni bilo goveda.

Neksi123
Da li postoji mogucnost da se Vasa predavanja prevedu na engleski? Mislim npr, kad je klip na youtubu da se klikne prevod i da se selektira za engleski jezik.Imam par drugara koji nisu iz Srbije pa sam hteo malo da se edukuju, ali ne vredi, ne postoje klipovi na engleskom, nasao sam mozda 1-2..

Miroljub Petrovic
Neksi123 - poruka glasi:

Da li postoji mogucnost da se Vasa predavanja prevedu na engleski? Mislim npr, kad je klip na youtubu da se klikne prevod i da se selektira za engleski jezik.Imam par drugara koji nisu iz Srbije pa sam hteo malo da se edukuju, ali ne vredi, ne postoje klipovi na engleskom, nasao sam mozda 1-2..

Imas na mom kanalu desetak mojih predavanja koja su prevedena i titlovana na engleski (skroz dole, prvi video klipovi):

https://www.youtu...0mQ/videos

Prizrenac
Profesore hteo sam da vas pitam za savet. U zadnje vreme od kada sam poceo da citam Sveto Pismo i pokusavam da promenim svoj nacin razmisljanja, da se smirim i duhovno uznapredujem nailazim na razne prepreke. Kako da se izborim sa sada okruzenjem koje me ispituje sto neces da popijes pivo, zastno neces da izadjes u grad it itd. To su sve napadi od najblizih dakle i roditelji i braca, sestre. Iskreno nije mi lako, a jos gore mi je da ja tu nesto kao pricam o Bibliji jer ko sam ja da nekome drzim neke pridike. A opet to su sve meni dragi ljudi i ja ne mogu njih da gledam kao neprijatelje.

Miroljub Petrovic
Prizrenac - poruka glasi:

Profesore hteo sam da vas pitam za savet. U zadnje vreme od kada sam poceo da citam Sveto Pismo i pokusavam da promenim svoj nacin razmisljanja, da se smirim i duhovno uznapredujem nailazim na razne prepreke. Kako da se izborim sa sada okruzenjem koje me ispituje sto neces da popijes pivo, zastno neces da izadjes u grad it itd. To su sve napadi od najblizih dakle i roditelji i braca, sestre. Iskreno nije mi lako, a jos gore mi je da ja tu nesto kao pricam o Bibliji jer ko sam ja da nekome drzim neke pridike. A opet to su sve meni dragi ljudi i ja ne mogu njih da gledam kao neprijatelje.

Obicno kad covek krene da cita Bibliju demoni pocnu da mu salju neke padavicare da ga cimaju. Najbolje da se covek sklanja, da se moli Bogu i da gleda svoja posla, a ne da objasnjava budalama koji se ismejavaju.

Mihael93
Profesore sta da odgovorim buzdovanu on meni kaze kako je Isus mogao naci na srednjem istoku imena matej, filip, ivan, petar..

Aleksandar Skenderbeg
Profesore svi me zivi osudjuju sto pratim vasa predavanja, emisije, nastupe i sl. Ali ne odustajem, poceo sam i Bibliju da citam (NSP). Borba do kraja!

Sibinjanin Janko
http://www.mediaf...%D0%BE.pdf
Milorad Gajić

Miroljub Petrovic
Mihael93 - poruka glasi:

Profesore sta da odgovorim buzdovanu on meni kaze kako je Isus mogao naci na srednjem istoku imena matej, filip, ivan, petar..

Mnogi Jevreji su u to vreme imali svoja grcka i hebrejska imena, to je opsta poznata stvar, jer su grcka imena koristili za posao posto su ih oduvek kao Jevreje cudno gledali. Sto se tice apostola, nije sacuvan original Novog zaveta na hebrejskom, pa ne znamo tacno imena apostola. ZNamo za Jovana da se zvao Johanan (hebrejsko ime), a Grci su ga zvali Jovan. Jakov je takodje hebrejsko ime.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.07.2018 14:23

Miroljub Petrovic
Aleksandar Skenderbeg - poruka glasi:

Profesore svi me zivi osudjuju sto pratim vasa predavanja, emisije, nastupe i sl. Ali ne odustajem, poceo sam i Bibliju da citam (NSP). Borba do kraja!

Nemoj sa budalama da pricas o pametnim stvarima nego ih ignorisi, i uzivaj.

Aleksandar Skenderbeg
Od pre godinu i po dana kako sam poceo da pratim Vas rad totalno sam izbacio kafu i cigarete iz upotrebe, gazirana pica smanjio na minimum, cokoladu uopste ne jedem.. pokrenuo porodicni biznis koji je u blagom usponu i hranim se dosta zdravije nego ranije.. hvala Vam

Miroljub Petrovic
Aleksandar Skenderbeg - poruka glasi:

Od pre godinu i po dana kako sam poceo da pratim Vas rad totalno sam izbacio kafu i cigarete iz upotrebe, gazirana pica smanjio na minimum, cokoladu uopste ne jedem.. pokrenuo porodicni biznis koji je u blagom usponu i hranim se dosta zdravije nego ranije.. hvala Vam

Bravo majstore, uskoro ces biti bolji od Skenderbega.

Miroljub Petrovic
http://www.alo.rs...76160/vest

Milanmilan7
Izvinjavam se jos jedno pitanje!Da li Milisav ili BATA mogu nesto da pomognu ako je vec koleno operisano?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.64 sekundi!